Telegram Web
📈 ‏ارزش دستمزد کارگران به کمتر از ارزش دستمزد در سال‌های پس از جنگ ایران و عراق رسید. /احسان سلطانی

🏌‍♂ رسانه، شمایید. لطفاً به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی✅️رویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ✅️]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍102😢1
نشریه نان و گل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های سرخ ۲
📝 گاهنامه مطالعات زنان حلقه تجریش
شماره ۰۴، تابستان ۱۴۰۳

🔗 دریافت نان و گل های سرخ ۲
 
🟡انتشار این شماره از گاهنامه همزمان است با ادامه‌ی نکبت در فلسطین، فاجعه‌ای که از سال 1948 آغاز شد و در ماه‌های اخیر، به اوجِ قساوت خود رسیده‌ است. گرچه متون این شماره به‌طور مستقیم به مسائل فلسطین نمی‌پردازند، باور داریم که اعلام انزجار از این فاجعه برای انسان ماندن ضروری است.

درک ابعاد این قساوت فراتر از حد تصور است و منزجرکننده‌تر از این، سکوت توافقی سیاستمداران جهان در برابر این فاجعه است. ژست ریاکارانه‌ی بسیاری از رهبران جهان برای تقبیح و محکوم کردن جنایت‌های اسرائیل دیگر رنگ باخته و حمایت‌های مداوم اقتصادی، نظامی، دیپلماتیک و سیاسی‌شان از اسرائیل به‌وضوح نمایان شده است.

آنچه در فلسطین در حال وقوع است محدود به تقدیر یک کشور، یک زمین و خلق‌ آن منطقه نیست، الگویی است که اگر به چیرگی اشغالگر ختم شود، به سرکوبِ همه‌ی حرکت‌ها و جنبش‌های مردمی منطقه و تحکیم اتوکراسی‌ها خواهد انجامید. مشروعیت بخشیدن به ماهیت غاصبانه و جنایت عیان اسرائیل علیه فلسطین حاکی از تقدم طرح‌های کنترل اقتصادی جهان سرمایه است که استقرار استثمار در منطقه را تضمین می‌کند.
فلسطین نقشه‌ی راهی ا‌ست برای دیدنِ آشکار تمامِ فرم‌های تبعیض، استعمارِ نهادینه در اقتدارطلبانِ جهان، گزینشی بودنِ ایده‌ی حقوق بشر در گفتمان غربی و درک بیشتر از بی‌عدالتی‌های عمیق در منطقه.
ما، اعضای فصلنامه‌ی مستقل مطالعات زنان حلقه‌ی تجریش، حمایت خود را از مردم فلسطین و حق مسلم آنها برای بازپس‌گیری سرزمین خود اعلام می‌کنیم و باور داریم همان‌طور که سکوت و بی‌تفاوتی در برابر رژیم اشغالگر اسرائیل تأیید همان ستمی است که ریشه‌های آزادی‌خواهی در جهان را می‌خشکاند، فریاد برای آزادی فلسطینْ نهال آزادی و عدالت را آبیاری می‌کند و چراغ امید رهایی از نکبتی را که جهان دچارش شده است، روشن نگه می‌دارد.

✍️هیئت تحریریه:
مائده میرزایی، ونوشه بحرانی، کالکتیو امکان، زهرا ابراهیمی آذر، آزاده حسینی، طلیعه حسینی، سید سجاد هاشمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نژاد، یاسمین انصاری

🔵دریافت نشریه در تلگرام
🌐دریافت نشریه از وبسایت حلقه تجریش

👩‍💻 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍111👏1
تورّم و گرانی و رابطۀ آن با اخلاقی زیستن
🖋 محمدباقر تاج‌الدین

🟡اخلاقی زیستن یکی از مهم ترین وجه انسان بودن در هر جامعه ای است و تمامی جوامع بنابر اصول و قواعد اخلاقی ای که دارند به شهروندان می آموزند که بدون اخلاق نمی توان جامعه ای سالم و مطلوب داشت. در این میان برخی افراد و حتی برخی از به اصطلاح اخلاقیون که خود را به نوعی مربی و معلم اخلاق هم می پندارند در حقیقت نوعی اخلاق انتزاعی و بریده از شرایط و زمینه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را به دیگران توصیه می کنند. این دسته از افراد گمان می کنند که با توصیه ها و نصیحت های اخلاقی به دیگران می توانند انسان های اخلاقی و به تَبَعِ آن  جامعه ای اخلاقی داشته باشند اما غافل از این موضوع بنیادین هستند که امر اخلاقی وابستگی های زیادی به شرایط و زمینه های اجتماعی در معنای تامّ آن دارد. برای مثال از یک انسان فقیر و گرسنه که نیازهای ضروری و اولیه اش نیز تأمین نمی شود نمی توان انتظار اخلاقی بودن را داشت چرا که برای بقا و حیات خودش ممکن است هر لحظه از قواعد و اصول اخلاقی عبور کند تا به یک زندگی و زیست حداقلی دست یابد!!

🟡این گونه به نظر می رسد که علاوه بر تأثیرات شرایط اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بر روی اخلاق و امر اخلاقی وضعیت اقتصادی یک جامعه نیز تأثیرات انکار ناپذیری بر اخلاقی زیستن انسان های آن جامعه دارد. براین اساس می توان گفت که رابطۀ بین اقتصاد و اخلاق رابطه ای مستقیم است و این موضوعی است که مورد تأکید بسیاری از اندیشمندان نیز قرار گرفته است. به دیگر سخن در شرایطی که جامعه ای با وضعیت تورمی هولناک  از یک سو و گرانی های لجام گسیخته از سوی دیگر مواجه است و یک زیست حداقلی یا یک زندگی معمولی برای بسیاری از شهروندان  با دشواری های فراوانی روبرو است به راستی  چگونه می توان از آنان درخواست نمود که قواعد و اصول اخلاقی را مراعات کنند و اخلاقی باشند؟!! این موضوع به ویژه برای فقرا و محرومین جامعه بیش از همه مورد بحث است به گونه ای که هرگونه سخن گفتن از اخلاق دربارۀ آنان به نظر می رسد که سخنی بی معنا و بی فایده باشد!! تأسف بارتر این که این دسته از فقرا و محرومین به چشم خود شکاف های طبقاتی وحشتناکی را هم در جامعه می بینند که چگونه عده ای اندک با ثروت های بادآورده به زندگی های به اصطلاح لاکچری دست یافته اند  و  آنان  باید در فقر و محرومیتی جانکاه و دردناک دست و پا بزنند!!

🔴تورم و گرانی های افسار گسیخته ای که هر روز و بلکه هر ساعت هزینه های زیست معمولی را افزایش می دهد و بسیاری از فقرا و محرومین توان تأمین این هزینه ها را هم ندارند بدون تردید بر اخلاق آنان تأثیرات انکار ناپذیری می گذارد!! برای نمونه مستأجری که برای اجارۀ یک واحد کوچک در جنوب تهران باید از این بنگاه به آن بنگاه برود و  نزد بنگاه دار و مالکان انواع حقارت ها و سرخوردگی ها را ببیند و تحمل کند چگونه می تواند انسانی اخلاقی باشد؟!! یا بیمار فقیری که برای درمان  بیماری خودش در بیمارستان ها سرگردان بماند و توان تأمین هزینه های درمانی خودش را نداشته باشد چگونه می توان از  او انتظار اخلاقی بودن را داشت؟!! معلم و کارگر و کارمندی  که با  حقوق ناچیز قرار است هزینه های سنگین زندگی خودش را تأمین کند چگونه میتواند اخلاق حرفه ای  را در شغل خودش رعایت کند؟!! پس می توان نتیجه گرفت که  هر چقدر میزان تورم و گرانی افزایش یابد از میزان اخلاقی بودن شهروندان جامعه نیز کاسته می شود! این گونه است که در می یابیم  اخلاق امری انتزاعی نیست که در خلاء شکل بگیرد بلکه به طور تام ریشه در شرایط اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی هر جامعه دارد!! لذا در شرایط وخیم اقتصادی نمی توان انتظار اخلاقی بودن افراد را نیز داشت!! البته که عوامل دیگری هم بر روی اخلاق اثرگذاری دارند اما در این نوشته سخن بر سر رابطۀ تورم وگرانی با اخلاق است!!

👩‍💻 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍161
🇮🇷 چرا در ایران، استقلال قضایی شکل نمی‌گیرد؟[1]
🖋 رحیم زایرکعبه-دکترای جامعه‌شناسی
 
در تاریخ ایران، دستگاه قضایی یا عدالت خانه وجود نداشت. چنانکه در انقلاب مشروطه یکی از درخواستهای اصلی مشروطه خواهان ایجاد عدالتخانه در همه شهرها برای رسیدگی با شکایات مردم و برقراری عدالت بود. بر این اساس با اعتراضات مردمی به رهبری روحانیون در مهاجرت صغری و کبری، مظفرالدین شاه اواخر سال 1284ش ناچار شد فرمان  تاسیس عدالتخانه  را بدهد. البته قبل از این تاریخ و در زمان ناصر الدین شاه سازمانی به نام «دیوان خانه عدلیه» در تهران تشکیل شد که اداره آن با وزیر عدلیه بود. این دیوان خانه از ضوابط و قواعد مرتب و مدونی پیروی نمی‌کرد؛ تظلمات واصله به این دیوان به دست وزیر عدالت می‌رسید و او گاه آن را به یکی از کارمندان زیردست خود ارجاع می‌کرد و کارمند آن را به ترتیب اداری رسیدگی می‌کرد و گزارش کار را به وزیر می‌داد و او بر حسب مورد، یا حکم بر اجرای آن صادر می‌نمود یا گزارش را پیش حاکم شرع می‌فرستاد. میرزا ملکم‌خان در راستای رفع معایب عدالتخانه معتقد بود که وزیر عدلیه یا رئیس دستگاه قضا باید خوب و توانمند باشد تا بتواند دستگاه قضایی ایران را آباد کند.

پس از انقلاب مشروطه به ویژه از عصر پهلویِ اوّل به این سو، تلاش‌های مهمی برای مدرن‌سازی دستگاه قضا صورت گرفت. در دوره‌ی رضاشاه، علی‌اکبرخان داور با تواناییِ چشمگیرش اصلاحاتی مهم در عدلیه رقم زد. با این حال، برای داور «عدلیه‌ی مدرن» لزوماً به معنای «عدلیه مستقل» نبود. او عامدانه اصلاحاتش را به شیوه‌ای طراحی کرد که فضای کافی برای نقض استقلال قضایی باقی بماند. داور، تهمیدی اندیشید که وزیر عدلیه – برخلاف ظاهر متمم قانون اساسی مشروطه – صلاحیت داشته باشد، محل مأموریت قضات را تغییر دهد. اختیار جابجایی قاضی به این معناست که اگر نظر وزیر عدلیه مراعات نمی‌شد، وزیر می‌توانست او را از آن شعبه بردارد و به جایش قاضیِ همسو بگمارد. این دقیقاً به معنای تسلط قوه‌ مجریه بر دستگاه قضا است و به وضوح استقلال قضایی را نقض می‌کند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تأسیس جمهوری اسلامی ایران بر اساس قانون اساسی جدید کل نظام قضایی کشور ، اسلامی گردید و رییس دستگاه نیز توسط رهبر انتصاب می شود....

🖥 ادامه یادداشت را اینجا یا در اینستنت‌ویو بخوانید🔻

© این نوشته، تلخیص و اقتباسی است از مقاله مهدی سمائی صحنه‌سرائی تحت عنوان «چرا در ایران استقلال قضایی شکل نگرفته؟»، مجله تحلیلی دقیقه، ۲۸ آذر ۱۴۰۲.
👩‍💻 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👏7👍3
🔴مهرآکین به میهن
🖋 محمدرضا تهمک

«مهرآکین» (مهر آکنده با کینه: ambivalence) از پیچیده‌ترین و دردسرسازترین روابط و عواطف انسانی است. فروید با وام‌گیری این مفهوم از بلویلر دیگر روانپزشک سوئیسی و تغییر و گسترش معنای آن، به‌ویژه آن را برای توصیف حس فرزند به پدر به کار برد. حسی است با دو سویه مخالف (عشق و نفرت توأمان) به فردی واحد که دوستش داری و همزمان از او کینه داری. افراد مهم زندگی‌اند که برای فرد مهرآکین می شوند؛ برایش قابل هضم نیست آن که قرار بود حامی و مأمن‌اش باشد دارد زخم می زند. شاید این موضوع که نوعی عدم تعادل روانی نسبت به فرد یا چیزی را دامن می‌زند را بتوان با اندکی تصرف در آن برای حس بسیاری از مردم، مخصوصاً نسل جوان ایران در سال‌های اخیر، نسبت به میهن به کار برد، از آن گریزانند و دوستدارش. چنین حسی نه تنها مانعی بزرگ بر سر راه توسعه و همبستگی اجتماعی در کشور است بلکه می‌تواند فرسودگی اجتماعی-فرهنگی را، لااقل در میان بخش زیادی از جمعیت کشور، رقم زند.
 
به نظر می‌رسد مهرآکین به میهن دارد به سویی می‌رود که بخشی از جامعه نسبت به سرانجام کشور بی‌تفاوت شوند و بگویند بگذار ویران شود این مردم حقشان است. بخشی نیز در هر جایگاه و سلسله‌مراتبی که باشند مجوز هر نوع فساد و تخریب و کندن از تن سرزمین را برای خود صادر می‌کنند، و این علاوه بر فساد سیستمی مقامات است. می‌دانیم ویژگی جامعه انسانی این است که نابهنجاری به بی‌هنجاری و فروپاشی اجتماعی نمی‌انجامد و با گسترش نابهنجاری نیروهای اجتماعی دست به کار شده و نظمی نو، حتی در صورت لزوم بنیان‌برافکن، در می‌افکنند. اما نمی‌توان نگران تشدید آسیب‌های فردی و اجتماعی و صدمات فراوان به محیط زیست و منابع سرزمینی که در نتیجه چنین حس نفرت و تخریبگری که به میهن وارد می‌شود نبود. در واقع، این نافی مسئولیت روشنفکران و متفکران اجتماعی، در هر جایگاه و نقشی، نیست. نمی‌توان دست روی دست گذاشت تا باد بی‌نیازی خداوند بر این مملکت بوزد که برچسب کلنگی‌بودن نیز بدان زده‌اند و پیامدش این شده که در چنین جامعه‌ای هر فساد و غارتگری‌ای برای بستن بار خود روا شده است. این موضوعی است که روشنفکران و متفکران اجتماعی ایران باید بدان بی‌اندیشند اگر دغدغه حفظ و توسعه این سرزمین را دارند، مخصوصاً اکنون که دارد نوعی حس یأس و ناامیدی اجتماعی نسبت به بهبود اوضاع کشور و تغییر در زندگی گسترش می‌یابد.

👩‍💻 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍12👏2
🎙 پادکست رادیو سوسایتی
#کار_خوب *

پادکست رادیو سوسایتی را دکتر مهدی خویی، استاد پیشین و به ناحق اخراجی دانشکده علوم اجتماعی #دانشگاه_علامه نوشته و خوانده است. پادکستی که به زبانی ساده و قابل فهم، مسائل اجتماعی را باز می‌کند و توضیح می‌دهد. موضوعاتی جذاب و روندی جذاب‌تر که شنونده را خسته از شنیدن نمی‌کند و تاکنون پنج اپیزود از آن منتشر شده است.

در توضیحات پادکست آمده:
مهدی خویی، جامعه‌شناس هستم و در این پادکست از موضوعاتی حرف می‌زنم که اجتماعی هستند و هر کس که حیات اجتماعی دارد، که همگان دارند، با این موضوعات کم‌یابیش برخورد داشته است، حتی اگر اینطور به نظر نرسد. حرفهای من در این پادکست حرفهای تخصصی جامعه‌شناسی نیستند، بلکه حرفهایی خواهند بود که پیرامون مسائل اجتماعی‌ای مطرح می‌شوند که به نحوی تجربه‌ی جمعی ما را شکل داده‌اند. تلاش می‌کنم راجع‌به هر موضوع، بیشتر به اموری بپردازم که احتمالاً از معرض دید افراد خارج مانده‌اند، و افرادی رو به یاد بیاورم که نه فقط صدایشان، بلکه وجودشان زیر باری له می‌شود، که ما توان سبک کردن آن را داریم، هر چند اندک
🎧 برای دنبال کردن این پادکست می‌توانید کانال آن را در کست‌باکس یا شنوتو دنبال کنید و اگر اهل تلگرام هستید، آن‌ها را در ادامه بشنوید⬇️

🟡چیستی جامعه‌شناسی
🟡قدرت
🟡اعتیاد

🟡مردم کیست؟
🟡اضطراب اختلالی سیاسی است.

ℹ️ هشتگ #کار_خوب برای معرفی هر چیزی است مفید هست و به رایگان منتشر شده‌است. فیلم، پادکست، کتاب، جزوه و هر چیز دیگری که فکر می‌کنید باید با دیگران به اشتراک گذاشته شود.
پس از شما دعوت می‌کنم در این مسیر اگر #کار_خوب ی می‌شناسید از بخش دیدگاه‌ها 🔻یا آی‌دی ارتباطی کانال در بیو برای ما ارسال کنید.

👩‍💻 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی 🗓 | کاریابی علوم اجتماعی 🤝 | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍81
چیستی جامعه‌شناسی (1)
👩‍💻 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی 🗓 | کاریابی علوم اجتماعی 🤝 | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍10
قدرت (1)
👩‍💻 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی 🗓 | کاریابی علوم اجتماعی 🤝 | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اعتیاد (1)
👩‍💻 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی 🗓 | کاریابی علوم اجتماعی 🤝 | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مردم کیست؟ (1)
👩‍💻 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی 🗓 | کاریابی علوم اجتماعی 🤝 | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اضطراب اختلالی سیاسی است. (1)
👩‍💻 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی 🗓 | کاریابی علوم اجتماعی 🤝 | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
5👍2
اعتراضات ، فقر و انتخابات (2).pdf
651.7 KB
🔴اعتراضات، فقر و انتخابات
🖋 وحید میره‌بیگی

نویسنده یادداشت تحلیلی پیش رو که پیش‌تر مشارکت/تحریم انتخابات ریاست‌جمهوری را در دور اول انتخابات در کانالش تحلیل کرده‌است، در ادامه آن مسیر با تحلیل آمار تفکیکیِ مشارکت در استان‌ها که وزارت کشور منتشر کرده‌است (فایل پیوست) ، دور دوم انتخابات را تحلیل کرده است.

مساله اساسی او پاسخ دادن به این پرسش است که تاثیر جنبش‌های اجتماعی نظیر جنبش ژینا و فقر در مشارکت یا تحریم انتخابات چقدر هست؟

👩‍💻 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی 🗓 | کاریابی علوم اجتماعی 🤝 | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍6
انگاره‌‌‌‌ | رسانه علوم اجتماعی و سیاست‌گذاری اجتماعی
اعتراضات امریکا در سایه آزادی اسلحه 🖋 محمدرضا تهمک از متن: «از آنجا که یک نیروی شبه نظامی منظم، برای امنیت یک دولت آزاد ضروری است، حق مردم برای نگه­داشتن و حمل سلاح، نقض نخواهد شد» (متمم دوم قانون اساسی، سند حقوق ایالات متحده، مصوب دسامبر 1791؛ آذر 1170،…
🔫 آزادی اسلحه و هزینه دموکراسی امریکا
🖋 محمدرضا تهمک

پیش‌تر در یادداشت "اعتراضات امریکا در سایه آزادی اسلحه" تشریح شد که باوجود هزینه‌های آزادی سلاح گرم در امریکا آنها منافع بلندمدت آزادی اسلحه را ترجیح داده‌اند و پاسداری از دموکراسی این ناموس جامعه امریکا تا چه اندازه اهمیت دارد. آمد که تفسیرهایی چون تقلیل علل آن به نفوذ کمپانی‌های اسلحه و خشونت‌طلبی جامعه امریکا و جمهوری‌خواهان سطحی و دور از دلایل اصلی واقعیت‌اند. اینجا فقط به لیست ترورهای روسای جمهور و کاندیداهای آن در امریکا اشاره می‌شود تا روشن‌تر شود که آزادی اسلحه برای حفظ دموکراسی و پایداری امنیت را بسیار حیاتی‌تر از آن دانسته‌اند که حتی ترور این تعداد روسای جمهور نیز سبب لغو آن شود.

۱) اندرو جکسون، ژانویه ۱۸۳۵، دو تیر به او شلیک شد. تیرها در تپانچه گیر می‌کند و زنده می‌ماند.
۲) به آبراهام لینکلن در حین تماشای تئاتر در بهار ۱۸۶۵ شلیک و کشته شد.
۳) در تابستان ۱۸۸۱ بود که پرزیدنت گارفیلد با دو گلوله زخمی شد و جان داد.
۴) سپتامبر ۱۹۰۱ یک آنارشیست ناراضی دو تیر به مک‌کینلی شلیک کرد و رئیس‌جمهور هفته بعد جان سپرد.
۵) در ۱۹۱۲ گلوله‌ای به قلب تئودور روزولت شلیک شد، وسایلی که داخل جیبش بود به‌طرز معجزه‌آسایی ضرب گلوله را گرفت و زنده ماند.
۶) در فوریه ۱۹۳۳ گلوله‌های متعددی به فرانکلین روزولت شلیک شد. مانند پسرخاله‌اش تئودور خوش‌شانس بود و تیرها جان شهردار بیچاره شیکاگو در مجاورتش را گرفت.
۷) در اواخر ۱۹۵۰ دو ناسیونالیست پورتوریکویی خواهان استقلال از امریکا به اقامتگاه هری ترومن در نزدیکی کاخ سفید حمله مسلحانه کردند. ترومن جان سالم به در برد.
۸) در اواخر ۱۹۶۳ ترور کندی در خودرویی در حال گذر رخ داد. چندین گلوله به او خورد و کشته شد.
۹) در مبارزات انتخاباتی ۱۹۶۸ بود که رابرت کندی برادر جان کندی و کاندیدای ریاست جمهوری در لس‌آنجلس به ضرب گلوله کشته شد.
۱۰) در ۱۹۷۲ کاندیدای دیگر ریاست جمهوری جورج والاس در رقابتهای انتخاباتی مورد شلیک گلوله قرار گرفت و قطع نخاع شد.
۱۱) ۲ عملیات تروریستی مسلحانه برای حذف جرالد فورد در ۱۹۷۵ انجام شد، ترورها ناموفق بود.
۱۲) رانلد ریگان مورد سوءقصد تروریستی قرار گرفت. گلوله‌ها او را تا نزدیکی مرگ برد، اما زنده ماند. این ترور در ۱۹۸۱ رخ داد.
۱۳) ترور ناموفق دانلد ترامپ در جولای ۲۰۲۴

افزودن چند مثال کوتاه خالی از لطف نیست. در سوئیس که معمولا هر سال یکی از بهترین کشورهای جهان برای زندگی معرفی می‌شود نیز سلاح گرم آزاد است. مردم در رفراندوم سال ۲۰۰۷ مجددا به آزادی اسلحه رای دادند و ۴۶ درصد جمعیت سوئیس مسلح‌اند؛ تقریبا ۲ اسلحه به ازای هر خانوار ۴نفره. همچنین در فنلاند افراد حداقل ۲۰ ساله که تمرین کار با اسلحه را در باشگاههای تیراندازی گذرانده باشند می‌توانند سلاح گرم داشته باشند. طبق آمارهای تخمینی در کشورهای شاد و امن فنلاند ۳۳ درصد و کانادا ۳۵ درصد جمعیت سلاح گرم دارند؛ یعنی حدودا هر خانوار سه‌نفره یک اسلحه دارد.

👩‍💻 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی 🗓 | کاریابی علوم اجتماعی 🤝 | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍15👎31
📣 وبینار رایگان  «از علوم اجتماعی تا تحلیل داده»
ارائه‌دهنده: علیرضا چمن‌زار

در وبینار رایگان از علوم اجتماعی تا تحلیل داده یاد می‌گیریم تحلیل داده چیه و چه کاربردهایی داره. برای همه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان علوم اجتماعی و ارتباطات و رشته‌های مشابه که به دنبال تغییر شغل یا ارتقای مهارت‌هاشون هستن.

با چالش‌های گذر از علوم اجتماعی به تحلیل کسب و کار آشنا بشید. از مهارت‌های فنی گرفته تا مفاهیم کسب و کار و تغییر ذهنیت، همه رو سعی می‌کنم پوشش بدهم و به پرسش‌های زیر پاسخ دهم:
۱. تحلیل داده چیست و چه کاربردهایی دارد؟
۲. چرا پیشینه علوم اجتماعی برای تحلیل داده ارزشمند است؟
۳. چگونه می‌توانید از مهارت‌های خود در پروژه‌های تحلیل داده استفاده کنید؟
۴. چالش‌های گذر از علوم اجتماعی به تحلیل داده‌های کسب‌وکار چیست؟
۵. فرصت‌های شغلی برای تحلیلگران داده با پیشینه علوم اجتماعی کدام‌اند؟

در این وبینار #رایگان، من، علیرضا چمن‌زار، دانشجوی رشته سیاستگذاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی و تحلیلگر داده همراه شما خواهم بود و این دوره برای آشنایی همه علاقه‌مندان به دنیای کسب و کار و تحلیل داده می‌تونه کاربردی باشه.


🗓 سه‌شنبه، ٢ مرداد ماه ٠٣
⌚️ساعت ١٨
☕️ جلسه به صورت آنلاین در بستر گوگل‌میت برگزار می‌شود.

ثبت‌نام در وبینار:
https://d-learn.ir/p/data-analyst-career-for-social-scientists

@Alirezach
@dlearn_ir
@Socio_event
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍11
📣 کارزار مطالبه پاسخگویی شهرداری نسبت به تعطیلی مرکز آموزش‌ انجمن جامعه‌شناسی و تسریع در بازگشایی آن

متن کارزار:
رئیس و نمایندگان محترم شورای اسلامی شهر تهران
شهردار محترم تهران
سلام؛
خبر پلمپ و تخلیه «مرکز آموزش‌های جامعه‌محور و تخصصی انجمن جامعه‌شناسی ایران» به عنوان تشکلی با عمر سازمانی ۳۳ سال و یکی از اعضا شبکه‌کمک موجب تأسف و نگرانی است.
تعطیلی دفتر نهادی که بیش از ده سال محل برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی حوزه جامعه‌شناسی بوده‌ است، در شرایطی که صحبت از فضای تنفسی جدید برای نهادهای مدنی ایران است، آسیب جدی به روح جامعه مدنی وارد می‌سازد. شگفت آن است که به جای بهره‌مندی از ظرفیت علمی ‌و خدمات مشاوره‌ای در جوار چنین انجمنی، طرد و‌ حذف آن را برمی‌گزینند.
ما امضا کنندگان این کارزار ضمن محکوم‌کردن این اقدام غیر مدنی شهرداری، مصرانه خواستار پاسخگویی شهردار نسبت به این عمل ناباورانه و بازگشایی مرکز آموزش انجمن جامعه‌شناسی هستیم.
لینک کارزار
www.karzar.net/145677

👩‍💻 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی 🗓 | کاریابی علوم اجتماعی 🤝 | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍95👎1👏1
📔 نشریه‌ی مدارا
پرونده‌ی ویژه‌ی زنان

🖋 متون و همکاران این شماره:

+ اولئانا، سه‌گانه‌ی زنان، زبان و قدرت؛ عاطفه شفیعی
+ سیاه‌چادرهای پنهان، زنان فراموش‌شده؛ پرنیا حدادی

+ رنج ناگفته: سندروم تخمدان پلی‌کیستیک؛ نازنین بهشتی
+ تحلیل قانون حجاب در ایران با نگاهی بر تقسیم کار دورکیم؛ مینو نوروزی

+ اقتصاد سیاسی حجاب اجباری؛ احمد فخیم
+ بدن‌های محذوف؛ پریا اسماعیلی

+ رویای سینما؛ سارا قلی‌زاده
+ زنان در غزه: خواب لذتی است که نمی‌توانیم به آن بپردازیم؛ Andrea D'Atri؛ ترجمه‌ی هانیه نصیری

+ زیست زنانه در دانشگاه، حذف تدریجی؛ هیوا همتی
+ حرفه‌هایی برای زنان؛ ویرجینیا ولف؛ ترجمه‌ی مینو کریمی

🟡این نشریه با همکاری انجمن علمی جامعه‌شناسی دانشگاه علامه و انجمن علمی انسان‌شناسی دانشگاه تهران منتشر شده‌است.

🔗 دانلود نشریه مدارا 🟢

🎺 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی 🗓 | کاریابی علوم اجتماعی 🤝 | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍71👎1
ویژه‌نامه زنان-نشریه مدارا.pdf
14.2 MB
📔 نشریه‌ی مدارا
پرونده‌ی ویژه‌ی زنان
ℹ️ [توضیحات بیشتر]

🎺 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی 🗓 | کاریابی علوم اجتماعی 🤝 | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍10👎1
📣 دوره دیتاژورنالیسم (روزنامه‌‎نگاری داده‌محور)

اگر به دنبال راه‌هایی برای روایت قدرتمند از داده‌ هستید؛ این دوره برای شما مناسب است. دوره دیتاژورنالیسم به شما آموزش می‌دهد که چگونه با استفاده از ابزارها و تکنیک‌های مدرن، داده‌های خام را به اطلاعات ارزشمند تبدیل کرده و داستان‌هایی را خلق کنید که تأثیرگذار باشند.


سرفصل‌های این دوره:
۱.اهمیت استفاده از کلان‌داده‌ها در روزنامه‌نگاری
۲.جمع‌آوری و استخراج داده از فضای وب
۳.استفاده از داده‌های مراکز دولتی
۴.تکنیک‌های مصورسازی
۵.داستان‌سرایی با داده

👥 مدرسین:
محمدرسول نصیرزاده، مدیر ارشد تحلیل داده و COO لایف‌وب
محمدعلی دادگسترنیا، مدیر آکادمی لایف‌وب
مرتضی رزمی، تحلیلگر ارشد داده لایف‌وب
نجمه بسنه، هم‌بنیان‌گذار دیتوم
علیرضا چمن‌زار، تحلیلگر داده

🎙 سخنرانان:
دکتر عبداللهی نژاد، هیئت علمی گروه روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی
دکتر حمیدرضا کشاورز، مدیرعامل لایف‌وب
دکتر مهدی آژند، مدیر اندیشکده حکیم

💡 مخاطبین:
روزنامه نگاران و علاقه‌مندان به گزارش‌های خبری
تولیدکنندگان محتوا
دانشجویان علوم اجتماعی، روزنامه نگاری، ارتباطات و روابط عمومی
و کلیه علاقه‌مندان به تحلیل داده

🔹مدت زمان این دوره ۱۰ ساعت است که به صورت ۳ جلسه حضوری و آنلاین برگزار می‌شود.

🔸هزینه ثبت‌نام در دوره: ۹۵۰ هزار تومان

📌 برای ثبت‌نام در این دوره به ایسمینار مراجعه کنید.
💳 برای دریافت کد تخفیف ١٠درصدی به آی‌دی ارتباطی با ما بدید.

این دوره را آکادمی لایف‌وب با همراهی گروه علوم اجتماعی محاسباتی دیتوم، اندیشکده حکمرانی حکیم، خبرگزاری تابناک و انجمن علمی ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می‌کند.

@Lifewebir
@Socio_event
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍4
تاریخ اجتماعی سکوت
🖋 ایمان نمدیان‌پور

در باب سکوت، از دو منظر می‌توان سخن را بسط داد. منظر اول، بررسی خود سکوت در ذات خود و یا از آن حیث که سکوت است و یا به طور مشخص‌تر هستی سکوت چیست؟ می‌توان سخن گفت. این نگاه از مناسبات و رخدادهای درونی سکوت سخن می‌گوید. عموماً این نوع از پرسش و چنین پرسش‌های از هر امر و چیزی، یک پرسش کلاسیک از افلاطون تا قبل فوکو است. می‌توان مواجه ای دیگر و منظرگاه متفاوتی از سکوت را ابداع کرد و یا سکوت را از زاویه‌ای دیگر خوانش و مورد خطاب قرار داد، این پرسش، پرسش از چگونگی شکل‌گیری تاریخی و برساخته شدن امر سکوت است. چنین پرسش‌هایی متأثر از سنت امیل دورکیم و به طور مشخص، میشل فوکو و سنت تفکر فرانسوی است. سکوت چه نسبتی با تاریخ و جامعه دارد؟ می‌توان گفت، مکانیزم‌های برساخته شدن سکوت چیست و در کدام مناسبات اجتماعی و تاریخی ما با مفهوم سکوت و رژیم‌های وادارکننده سکوت مواجه می‌شویم و اینکه از دل چه مناسبات قدرتی سکوت شکل می‌گیرد. این رویکرد از سکوت نه یک امر در خود، بلکه یک امر بیرونی و با توجه به تاریخ اجتماعی و فرهنگی یک ملت ساخته می‌شود. تصور می‌کنم، سکوت و در خود فرورفتگی، نسبتی اساسی با مناسبات و فرم‌های فضای جامعه داشته باشد. چرا یک فرد و در سطحی کلان‌تر، یک ملت سکوت می‌کند؟ اولین پرسشی که به ذهن من متبادر می‌شود، تقابل سکوت و پرسش‌گری ست. پرسش‌گری در برابر سکوت قرار دارد، از آن حیث که پرسش‌گری یک نوع افشاگری، برون‌ریزی و بیان مناسبات درون و بیرون است. برعکس، سکوت یک نوع نابیانی و یا دست کم، عدم امکان سخن‌ورزی است. جامعه‌ای پرسش‌گر و منتقد اساساً در برابر امر سکوت، مکانیزم‌های خودبرون‌ریزی و سخن گفتن را طراحی می‌کند.

اگر استبداد را پایان سخن و آغاز سکوت ترجمه کنیم، استبداد سکوت را بازتولید می‌کند....

🖥 ادامه یادداشت را اینجا یا در اینستنت‌ویو بخوانید🔻


🎺 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

✔️ عضویت سریع در کانال‌های شبکه‌جامعه‌شناسی (add list)

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی 🗓 | کاریابی علوم اجتماعی 🤝 | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍8
واکاوی نگرش ایرانیان به اتباع افغان
بر اساس داده‌کاوی شبکه‌های اجتماعی (افکارسنجی و رسانه‌سنجی)
🖋 معین کاظمی

موضوع حضور مهاجران یا اتباع افغان در ایران در یکی دو سال گذشته تبدیل به یک بحران اجتماعی شده و بخش بزرگی از جامعه ایران و مهاجران را درگیر خود کرده است. نکته جالب توجه در تشدید این بحران و ایجاد یک فضای احساسی منفی علیه اتباع، نقش پررنگ رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در آن است. این موضوع یکی از بارزترین نمونه‌های اثرگذاری رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در تشدید بحران در یکی دو سال گذشته بوده است. تحلیل مبتنی بر کلان‌داده نیز بر نقش پررنگ رسانه‌ها در تشدید بحران صحه می‌گذارد. این مسئله وقتی در نسبت با تحلیل کلان‌داده‌ بازه روی کار آمدن طالبان در افغانستان مورد مقایسه قرار می‌گیرد، تغییر ذائقه محسوس ایرانیان را به خوبی نشان می‌دهد.

از سویی ایجاد هراس اخلاقی توسط رسانه‌ها در حقیقت یک وضعیت خاص را ایجاد می‌کند. رسانه‌ها معضلی را که پیش‌تر نیز وجود داشته است و عوامل متعددی زمینه‌ساز آن بوده‌اند، به گونه‌ای بازنمایی می‌کنند که گویا یک بحران به شدت امنیتی و خطرناکی جامعه را تهدید می‌کند. این مسئله به‌ویژه برای تحت‌الشعاع قرار دادن مشکلات دیگر توسط رسانه‌ها، بازنمایی‌ای هراسناک را رقم می‌زنند.

در این نوشتار تلاش شده تا مسئله‌مندی نگرش ایرانیان به اتباع افغانستانی را از یک همزیستی و مدارا به نوعی دگرستیزی از خلال تحلیل کلان‌داده‌های شبکه‌های اجتماعی (توییتر، کامنت و پست اینستاگرام، کامنت و پست تلگرام) توضیح دهد...

🖥 ادامه یادداشت، نمودارها و جداول آن را در لینک زیر و یا در اینستنت‌ویو بخوانید🔻
Engare.net/ref/90

© این نوشته از وبلاگ دیتاک بازنشر شده است.


🎺 رسانه، شمایید. لطفاً با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

✔️ عضویت سریع در کانال‌های شبکه‌جامعه‌شناسی (add list)

[ شبکه جامعه‌شناسی ✉️| واتساپ 📱رویدادنگار علوم انسانی 🗓 | کاریابی علوم اجتماعی 🤝 | ‌انگاره 🔍]
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎10👍9
2025/07/12 19:28:41
Back to Top
HTML Embed Code: