Telegram Web
کارگاه علوم اجتماعی محاسباتی

🔹در این کارگاه با مقدمات، پیدایش، چیستی و چرایی ظهور #علوم_اجتماعی_محاسباتی آشنا می‌شوید

🔹با پژوهش‌های فعلی در محیط آکادمیک آشنا خواهید شد
🔹در این دوره با نرم افزارهای کاربردی کار بر روی کلان‌داده‌ها مانند Gephi، RapidMiner، knime آشنا خواهید شد

📌شرکت در این کارگاه نیاز به هیچ پیش‌نیازی ندارد

مکان حضوری : دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی
(جلسه به صورت آنلاین نیز برگزار می‌شود)
🗓 زمان: دوشنبه 1 آبان و سه‌شنبه 2 آبان و دو‌شنبه ۸آبان
ساعت ۱۲ تا ۱۴

✍️ برای ثبت نام در این کارگاه به لینک زیر مراجعه کنید🔻
Eseminar.tv/wb121796

🎉 کد تخفیف ٢٠ درصدی ویژه مخاطبان شبکه جامعه‌شناسی:
Socionet
Allameh
کد تخفیف را در صفحه ثبت‌نام وارد کنید.

این دوره را آکادمی لایف‌وب با همکاری دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علامه طباطبایی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می‌کند.


@Socio_event
@SocioNet
🔰 جامعۀ اضطرابی
    🖋 کامبیز نورورزی

   آمارها می گویند در 5 سال گذشته میانگین قیمت مسکن و اجاره بها در ایران بیش از 1000 درصد رشد داشته. این نوسانهای شدید در سایر حوزه ها هم وضع وجود دارد. این نوسانها با نظم حقوقی و سپس با جامعه چه می کند؟

   تولید و تثبیت نظم مستلزم ثبات و استمرار است. وقتی رفتار خاصی برای مدتی طولانی تکرار می شود، به یک عادت مبدل می شود. ما به آن رفتار عادت می کنیم و در کارها با آرامش خاطر عمل می کنیم و نگرانی سراغمان نمی آید.

   مثلاً در مسیر روزانه از خانه تا محل کار از خیابانهای معینی عبور می کنید. زمان قابل برآورد. نگران گم شدن نیستید. در مسیر فرزند یا همسر خود را هم به مدرسه یا محل کار می رسانید. در طول مسیر خیلی از مایحتاج روزانۀ خود را با اعتماد به قیمت و کیفیت  از مغازه هایی تهیه می کنیدکه در مسیر هستند و با آنها مدتها سر و کار داشته اید. استمرار و ثبات مسیر  به شما اطمینان و آرامش می دهد و با آن بخشی از زندگی روزمرۀ خود را سامان می دهید.

   اما یک روز به دلیل تغییر مقررات راهنمایی مجبورید مسیر روزانۀ خود را عوض کنید. با همین تغییر ساده همۀ سامانی که گفته شد وعادت رفتاری شما برای رفت و آمد از خانه به محل کار مختل می شود. تا وقتی که وضعیت خودتان را در طول مسیر جدید سامان بدهید و به آن عادت کنید، دچار ابهام و سردرگمی می شوید و چه بسا به شکلی پنهان مضطرب شوید. چندی می گذرد باز یک روز می بینید باز هم بخاطر مقررات خیابانها باز باید مسیر روزانۀ خود را تغییر بدهید و ..... داستان تکرار می شود.

اگر این وضعیت بی ثباتی در سطوح مهمتر، کلانتر، عمومی تر و اساسی تر رخ بدهد با موقعیت بسیار دشوار و بغرنجی مواجه می شویم.

   صاحبان هر شغل و حرفه خصوصی کوچک و بزرگ زمانی با تغییرات مستمر و غیرقابل پیش بینی اقتصادی قادر به کار پایدار نیستند. نمی توانند با اطمینان و آرامش به کار خود برسند. حقوق بگیرانی هم که درآمد ثابت دارند با همین گرفتاری مواجهند؛ دخلشان ثابت است ولی نمی توانند خرج خود را پیش بینی کنند.نوعی اضطراب یقۀ همه را می گیرد. باید چه کنند؟ نمی دانند.

در حوزه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، آموزشی، اجتماعی، سیاسی و .... تغییرات مستمر وجود دارد و وضعیتی پر نوسان، بلاتکلیف و غیرقابل پیش بینی در جامعه می آفریند. براثر بی ثباتی آرامش شدیداً کاهش یافته و اضطرابی آشکار و پنهان در افراد و جامعه توسعه پیدا می کند. "فردا" یعنی نگرانی.

   دولت هم اگرچه خود از مولدان نوسانهای شدید و مکرر است اما از این وضعیت اضطرابی مستثنا نیست. بر اثر تغییرات مستمر، تصمیمات و رفتارهای دولت و اجزای حکومتی نیز در چنبرۀ وضعیت اضطرابی گرفتار می شود و برای آنها هم فردا حکم یک معما را پیدا می کند. تکلیف فردا، فردا معلوم می شود.ساده ترین مثال آن قوانین برنامه های عمرانی 5 ساله و قوانین بودجۀ سالانه اند. بر اثر تغییرات مستمر و روزمره اعداد، مقررات این نوع قوانین بی معنا شده و عملاً اعتبار خود را از دست می دهند.تمام نظام برنامۀ عمرانی یا بودجه به هم ریخته و عملاً منتفی می شوند. به این ترتیب بی نظمی بر برنامه های توسعه ای و رفتار مالی دولت حاکم می شود. پولها وکارها بی ثبات و پرنوسان و کم اثر یا بی نتیجه می گردند.
گذشته از اینکه نقض قانون از موجبات بی ثباتی است، قانون اگر درست نوشته نشود، نمی تواند به درستی اجرا  شود و قادر به تولید نظم نیست. چنین قانونی فقط در اسم قانون است ولی در عمل بی اعتبار و مخل نظم است. در یک چرخۀ بسته برای رفع اشکال از قانون ناقص قوانین تازه تصویب می شود. این کار بیشتر به تغییرات مستمر قواعد نظم کمک و  اختلال نظم ر ابیشتر کرده و با تولید بلاتکلیفی، وضعیت اضطرابی را تشدید می نماید. قانون به عنوان یکی از منابع نظم از اثر می افتد.

   دخالت روزمره و مستمر قانونگذار و دولت در همۀ عرصه های زندگی و ایجاد بی ثباتی، کارکرد و تولید عرف هم محختل می شود. عرف منبع مهم نظم حقوقی است و با تکرار مستمر و طولانی عادات رفتاری شکل می گیرد و از عوامل مهم ثبات و تعیین تکلیف در زندگی روزمره است. ایجاد اختلال در نظامات عرفی به بلاتکلیفی ما می افزاید؛ آرامش ما را می گیرد و اضطراب می سازد.

انسان، جامعه و دولت مضطرب نمی توانند درست تصمیم بگیرند و درست و با اطمینان رفتار کنند. اختلاف و دعوا فزونی می گیرد. برنامه ها در سطح فردی و کلان موفقیت آمیز نمی شوند. یأس و نا امیدی و اختلالهای روانی زیاد می شود و...
   اضطراب آشکار و پنهان عمومی شبیه جریان برقی است که دائم نوسان دارد و کم و زیاد می شود. مدت نوسان برق که زیاد شود هرچه اسباب برقی که هست از یک کارخانه تا یخچال و تلویزون خانگی می سوزد و از بین می رود.  جامعۀ اضطرابی نیز با آنچه از سرمایۀ انسانی و مادی که در جامعه وجود دارد همین کار را می کند، می سوزاند و از بین می برد.

شبکه جامعه‌شناسی
Audio
🎙 “راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت”
◀️  زنان، فوتبال و طرفداری
📻 پادکست رادیو مردم‌نگار؛ میدان ما آدم‌های معمولی

امروز روز جهانی منع خشونت علیه زنان است
و خشونت جنبه های کمتر شناخته شده ای چون ممانعت از تحرک اجتماعی زنان، جلوگیری از دسترسی عادلانه به منابع و امکانات، محدود سازی فرصت ها و منزوی سازی زنان را نیز  در پی دارد.

با امید به توقف چرخه‌های خشونت علیه زنان

🎧 می‌توانید در این پادکست را در  کَست‌باکس، اَپل پادکست و بقیه برنامه‌های پادگیر گوش کنید:
https://castbox.fm/vd/651578251

🏌‍♂ رسانه ما شمایید. لطفاً به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسیرویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ]
تمرین مدارا. مقالات مختاری.pdf
6.8 MB
📚 تمرین مدارا (بیست مقاله در بازخوانی فرهنگ)
🖋 محمد مختاری.

🏌‍♂ رسانه ما شمایید. لطفاً به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسیرویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ]
🔰 جامعه‌شناسی؟ عنتر و منتر؟!
🖋 تهمتن برومند

من هنوز نمی‌دانم، روز جامعه‌شناسی چه روزی است؟ یک‌بار اول آذر می‌گیرند، یک‌بار وسطش! یک‌بار با روز جهانی هم‌زمان می‌کنند، یک‌بار به‌افتخار صدیقی الم می‌کنند، دفعه‌ی بعد یاد و خاطره‌ی قانعی‌راد است که ما را یاد چنین چیزی هم می‌اندازد! به‌هرحال هر آش شلم‌شوربایی که باشد، فرقی نمی‌‌کند! جامعه‌شناسی ما بدبخت است! جامعه‌شناسانمان بدبخت‌تر!

معمول این‌طور است (که واقعاً هم هست!) که جامعه‌شناسی در ایرانِ امروز —چون حوصله‌ای نمانده که دنبال ارجاع و رفرنس باشم عرض می‌کنم امروز که گفتند کو سندت بگویم ایناها!—طفیلی اربابان فنی‌مهندسی و پزشکی بوده است!

از آن واقعیت یا شایعه‌ی پیشنهادِ دکتر صدیقی به‌عنوان نخست‌وزیر به محمد‌رضا پهلوی گرفته که با جواب سربالای والاحضرت(!) مواجه شده که: «همینم مونده مملکت رو بدم دست جامعه‌شناس اداره کنه» تا سرکوب و زندان اهالی در دولتش پس از انقلاب (مثل سعید مدنی) تا تشکیل نمی‌دانم چی‌چی سیاست‌گذاری اجتماعی در دانشگاه «صنعتی شریف»! و چه چیز از این بهتر که ایادی عجوز جامعه‌شناس، خود را قربانی همین روند معمول —و صد البته امروزی‌تر و دقیق‌تر و درست‌ترش نظم موجود و استتوس کوء— بدانند و موش‌مردگی را مقدم بر هر حربه‌ای می‌دانند و سفت سر جایشان می‌نشینند تا مبادا شاهپره نیششان بزند!

اینجاست که شاعر می‌گوید، «طفیل هستی عشق‌اند آدمی و پری… ارادتی بنما تا سعادتی ببری»!…

ادامه نوشته را در InstantView بخوانید
lmy.de/BsXi

پ. ن: یادداشت چند روز پیش نوشته و برای کانال ارسال شده بود.

🏌‍♂ رسانه ما شمایید. لطفاً به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسیرویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ]
️ شبکه جامعه شناسی ️
🔰 جامعه‌شناسی؟ عنتر و منتر؟! 🖋 تهمتن برومند من هنوز نمی‌دانم، روز جامعه‌شناسی چه روزی است؟ یک‌بار اول آذر می‌گیرند، یک‌بار وسطش! یک‌بار با روز جهانی هم‌زمان می‌کنند، یک‌بار به‌افتخار صدیقی الم می‌کنند، دفعه‌ی بعد یاد و خاطره‌ی قانعی‌راد است که ما را یاد چنین…
یادتونه یه آقای جامعه‌شناسی گفته بود دیگه در پنلی که زنی توش نباشه شرکت نمی‌کنه؟ یک سال نشده. برید تمامی پنل‌های دانشگاهی، انجمن‌های علمی، سازمان‌های مدنی، صفحه ۱ روزنامه‌ها، از دم همایش‌های نهادهای مثلا پیشرو رو ببینید. یادتون بیاد چرا با تمام حاکمیت مردسالار مبارزه می‌کردیم.


🔗 از توییتر Shima Vezvaei

🏌‍♂ رسانه ما شمایید. لطفاً به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسیرویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ]
🔰 دربارۀ نظام بازنشستگی؛ استثناسازی و غیررسمی‌سازی
🖋 رضا امیدی

طی حدود چهار دهۀ اخیر پژوهش‌های زیادی دربارۀ وضعیت نظام بازنشستگی ایران انجام شده است. برخی از این پژوهش‌ها علل اصلی وضعیت فعلی صندوق‌ها را عوامل برون‌سامانه‌ای می‌دانند. برای مثال در گزارشی که در سال ۱۳۹۶ در وزارت تعاون، کار، و رفاه اجتماعی منتشر شده اعمال انواع استثناسازی‌ها در قانون کار، پوشش پایین بیمۀ اجتماعی، سطح پایین دستمزد نیروی کار، فساد و ناپایداری‌های مدیریتی، عدم اجرای تعهدات دولت، قوانین مقطعی بازنشستگی‌های پیش‌ازموعد با هدف کوچک‌سازی دولت، برون‌سپاری و واگذاری تصدی‌های دولتی در حوزه‌های اجتماعی نظیر سلامت به‌عنوان عامل‌های اصلی در وضعیت بحرانی صندوق‌های بازنشستگی معرفی شده است. یا هادی‌زنوز (۱۳۹۷) در پژوهشی دربارۀ وضعیت صندوق‌های بازنشستگی در ایران ظرفیت جذب پایین در اقتصاد ایران و درنتیجه ناتوانی اقتصاد در اشتغال‌زایی و کاهش ورودی‌های صندوق‌ها، سهم ناچیز نیروی کار از درآمدها، استفادۀ نظام سیاسی از صندوق‌های بیمه‌ای برای جبران خلأ حمایتی، نبود تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و درنتیجه مداخلۀ خودسرانۀ دولت و قانون‌گذار در متغیّرهای نظام بازنشستگی، کوچک‌سازی دولت و محدودکردن استخدام نیروهای رسمی در بخش عمومی را از عوامل مهم شکل‌گیری بحران مالی صندوق‌ها می‌داند.

دستۀ دیگری از پژوهش‌ها بیشتر و حتی صرفاً بر متغیّرهای پارامتری با رویکردی انقباضی تمرکز دارند. پژوهش‌هایی که طی همین سال‌ها توسط مؤسسات بین‌المللی نظیر صندوق بین‌المللی پول، مکنزی، و سازمان بین‌المللی کار و یا مراکز پژوهشی داخلی نظیر مرکز پژوهش‌های مجلس دربارۀ صندوق‌های بازنشستگی ایران انجام شده از این نوع‌اند. برای مثال، در گزارش سازمان بین‌المللی کار (۱۳۹۴) که به سفارش سازمان تأمین اجتماعی انجام شده است چالش‌های اصلی تأمین اجتماعی را به عواملی نظیر سخاوتمندی مزایا، بازنشستگی پیش‌ازموعد، دامنۀ بازماندگان، و عدم‌پرداخت سهم دولت نسبت داده و به عوامل کلان و بیرون از سامانۀ بیمه‌ای توجهی نکرده است. گزینه‌های پیشنهادی برای اصلاحات نیز تماماً در سطح پارامتری است نظیر: کاهش حداقل مستمری، تغییر شیوۀ محاسبۀ مستمری، افزایش سن بازنشستگی، و افزایش نرخ حق‌بیمه.

متأثر از پژوهش‌های دستۀ دوم به‌تدریج کل مسئلۀ نظام بازنشستگی به همین متغیّرها تقلیل داده شد و همۀ آن‌ها نیز به «سن بازنشستگی» فروکاست. درحالی‌که سن بازنشستگی کم‌اثر‌ترین متغیّر درکشوری نظیر ایران است. به‌ویژه آنکه سن ۶۰ سال برای بازنشستگی مردان اساساً سن پایینی نیست، و آنچه مسئلۀ اصلی است قوانین مقطعی بازنشستگی پیش‌ازموعد است. جدای از کارکردهای آشکار و پنهان سیاسی و ایدئولوژیک که این نوع مصوبات برای دولت دارند، براساس محاسباتی که در مؤسسۀ پژوهشی صبا- وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری- انجام شده، بازنشستگی‌های پیش‌ازموعد به‌لحاظ مالی حتی به‌نفع دولت است. چراکه از یکسو دولت براساس برنامه‌های توسعه در ازای هر ۴ نفر بازنشسته، یک مجوز استخدامی صادر می‌کند و از سوی دیگر هزینه‌های یک فرد شاغل در بخش دولتی به‌مراتب بیش از یک فرد بازنشسته است. ازاین‌رو دولت بار اصلی قوانین بازنشستگی پیش‌ازموعد را نیز به سازمان تأمین اجتماعی تحمیل می‌کند.
  
در سازمان تأمین اجتماعی به‌عنوان بزرگترین سازمان بیمه‌گر، حدود ۹۰ درصد منابع سازمان از محل حق‌بیمه‌ها است که در سطح خُرد تابع تعداد بیمه‌شدگان و سطح دستمزد است. براساس گزارش‌های رسمی حدود ۵۰-۴۵ درصد شاغلان کشور تحت پوشش بیمۀ اجتماعی نیستند. اگر این نسبت با وضعیت بازار کار ترکیب شود، کمتر از ۳۰ درصد افراد در سن کار تحت پوشش بیمۀ اجتماعی هستند. متغیّر دوم یعنی سطح دستمزد نیز در سال‌های اخیر در سطح کمتر از ۵۰ درصد خط فقر مطلق فریز شده است. این سطح پایین دستمزد موجب شده تا از یکسو شاغلان بیشتری در وضعیت بد معیشتی قرار بگیرند و از سوی دیگر منابع تأمین اجتماعی نیز در وضعیت انقباضی قرار بگیرد.

از منظر سیاست‌گذاری اجتماعی، گام اول اصلاحات در وضعیت ما نه افزایش سن بازنشستگی بلکه افزایش پوشش بیمۀ اجتماعی، رسمی‌سازی حداکثری نیروی کار، افزایش حداقل دستمزد، کاهش حداکثری نابرابری‌های حک‌شده در بازار کار، و تقویت نظام بیمۀ بیکاری است. نظام بیمۀ اجتماعی ما که تنها حدود ۵۰ درصد شاغلان را پوشش می‌دهد (که از این میزان حدود ۱۰ درصد نیز بیمه‌شدۀ اختیاری هستند) باید به‌میزان معناداری گسترش یابد تا همۀ جامعه خود را در آن سهیم بداند. نظام سیاست‌گذاری با استثناسازی‌ و غیررسمی‌سازی عملاً این امکان را سلب کرده است و در چنین وضعیتی ‌افزایش سن بازنشستگی می‌تواند گره اصلاح نظام بازنشستگی را کورتر کند. 

🔁 کانال سیاست‌گذاری اجتماعی

[ شبکه جامعه‌شناسیرویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ]
How to Steal a Country. Bahman Amouee. aaSoo.pdf
3.2 MB
📚 کتاب «چگونه می‌توان یک کشور را دزدید؟»، نوشته‌ی بهمن 🖋احمدی امویی

«بخش عمده و اصلی روند خصوصی‌سازی در جمهوری اسلامی را باید از زبان دست‌اندرکاران این فرایندِ ۳۵ساله شنید، فرایندی که به‌صورت مکتوب در جایی ضبط و ثبت نشده است. برای درک بهتر تبارشناسی این روند و نوشتن داستان آن، به‌جز مراجعه به اطلاعات و ارقام کتابخانه‌ای، لازم بود با این افراد گفت‌وگو کنم و با به‌چالش‌کشیدن آنها در این گفت‌وگو‌ها به پاسخ درخوری دست یابم. برای ترسیم این روند با دوازده نفر از دست‌اندرکاران و افراد مرتبط با موضوع بیش از ۳۵ ساعت گفت‌وگو کردم. حاصل کار کتابی است که در دست دارید.»

🔁 آسو

🏌‍♂ رسانه ما شمایید. لطفاً به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسیرویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ]
🔰دومینوی ناترازی در بانک‌های ادغامی
🖋 محمدصادق عبداللهی‌پور

سرگذشت ۲۰ سال ادغام‌ مؤسسات اعتباری غیرمجاز و وارثان آن‌ها؛ به بهانه ادغام مؤسسه نور‌ در بانک ملی

بسیاری معتقدند ادغام مؤسسات اعتباری غیرمجاز و تشکیل مؤسسات اعتباری یا بانک‌های بزرگ‌تر از ابتدای دهه ۹۰ شمسی تاکنون، نتوانست ناترازی‌‌‌های ایجادشده به‌واسطه آنها را از بین ببرد و در عمده موارد موجب بزرگ‌تر شدن مشکل و سرایت ناترازی به یک بانک بزرگ‌تر شد.

یادداشت کامل در لینک زیر 🔻
telegra.ph/دومینوی-ناترازی-در-بانک-های-ادغامی-12-09

🏌‍♂ رسانه ما شمایید. لطفاً به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسیرویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ]
جایزه دیتاژورنالیسم دقیقه (۱۴۰۲)

مجله تحلیلی دقیقه قصد دارد تا با برگزاری مسابقه و اهدای جایزه‌ دیتاژورنالیسم از روزنامه‌نگاران، نویسندگان، تحلیلگران داده و سایر علاقه‌مندانی که با تحلیل داده و انتشار مقاله برای ارتقای فرهنگ عمومی تلاش می‌کنند تقدیر کند.

شرکت در این مسابقه برای همه علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

دیتاژورنالیسم یا روزنامه‌نگاریِ آمیخته با تحلیلِ داده در سال‌های اخیر در رسانه‌های دنیا مورد توجه گسترده‌ای قرار گرفته و به موضوعات مختلفِ علمی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، کسب‌وکار و … راه یافته است.

مهلت ارسال: ۷ بهمن ۱۴۰۲

برای اطلاعات بیشتر اطلاعات بیشتر به صفحه زیر مراجعه کنید:
d-mag.ir/datajournalism-prize

در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید:

تلفن: 02188349244
موبایل: 09128132598
ایمیل: [email protected]

@dmag_ir
@Socio_event
@Socionet
ارج نهادن به مقاومت _.pdf
1.7 MB
📚 ارج نهادن به مقاومت
چگونه زنان در روابط خصوصی در برابر آزار مقاومت می‌کنند
🖋 سرپناه اضطراری زنان کلگری (کانادا)
ترجمه‌ی شیرین میرزانژاد

🔁 تئاتر اگزیت

🏌‍♂ رسانه ما شمایید. لطفاً به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسیرویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ]
چای دبش
DEBSH TEA
فقط در سال ۱۴۰۱ بیش از ۴۲ هزار دانش آموز در استان سیستان و بلوچستان به دلیل فقر مطلق مجبور به ترک تحصیل شدند.

🔁 جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

🏌‍♂ رسانه ما شمایید. لطفاً به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسیرویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ]
مرکز پژوهش‌های مجلس: نرخ فقر طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ افزایش حدود ۱۰ واحد درصدی داشت و به حدود ۳۱درصد رسید.
طی سال‌های اخیر علیرغم تجربه رشد اقتصادی، نرخ فقر کاهش قابل توجهی نیافته و در نرخ‌های حدود 30 درصد تثبیت شده است.

🔁 مسعود مجیدی

🏌‍♂ رسانه ما شمایید. لطفاً به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسیرویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ]
🔰 تعرض جامعه به خودش

۱. واتسلاو هاول در کتاب " قدرت بی قدرتان" در وصف حکومت های توتالیتر معتقد است این حکومتها چون در همان آغاز همه نیروهای سیاسی مخالف را از بین می برند مجبورند در مرحله بعد به زندگی روزمره مردم تجاوز کنند و با در اختیار گرفتن ابعاد متفاوت زندگی روزمره مردم بر آنها اعمال قدرت کنند. هاول معتقد است در اینجا سیاست تبدیل به منازعه میان دو برداشت مختلف از زندگی می شود : « زندگی در دایره حقیقت » یا «زندگی در دایره ریا و دروغ و سکوت».

به باور هاول، رژیم های توتالیتر زندگی روزمره مردم را تبدیل به زندگی در ریا و دروغ و سکوت می کنند.

۲. از اینرو، هاول معتقد است قدرت اصلی یک نظام توتالیتر سربازان و اسلحه ها و باتوم های آن رژیم نیستند. برعکس، قدرت اصلی این نظام های سیاسی مردمی هستند که به «زندگی در دایره ریا و دروغ ادامه می دهند».

به باور هاول، قدرت واقعی یک نظام سیاسی توتالیتر ریشه در جامعه ای دارد که «از اخلاق دل بریده است» و «در دایره ریا و دروغ زندگی می کنند و به جامعه خود تعرض و تجاوز می کنند».

۳.به باور هاول، در این وضعیت مهمترین خطری که نظام توتالیتر از آن می ترسد مردمانی هستند که به دفاع از حقیقت می پردازند و با صداقت و شجاعت از دروغ فاصله می گیرند. از این رو، هاول معتقد است یگانه نقطه شروع برای رسیدن به یک سرنوشت محترمانه تر خود انسان ها هستند.انسانهای صادقی که نشان می دهند پادشاه لخت است!

۴. واتسلاو هاول چنین نتیجه می‌گیرد :

«حالا که کار سیاسی و ریختن به خیابان‌ها هزینه دارد و شاید ناممکن باشد، {قدم به عرصه پیشا_سیاسی بگذارید و با زیستن در دایره حقیقت، رژیم را از قدرتمندترین سلاحش، دروغ، محروم بکنید}. رژیم در واقع بنایی است ساخته شده بر ستون‌های دروغ، و این بنا تا زمانی دوام خواهد آورد که مردم حاضر باشند زیر سقف دروغ زندگی کنند. من اصلا اعتقاد ندارم که فقط کسانی که فعال سیاسی‌اند و علیه رژیم و ساختارهای سیاسی‌اش می‌جنگند شایسته ستایش ما هستند. من برای این افراد ارزش بسیاری قایلم اما کسان دیگری هم هستند که شایسته ستایشند. این‌ها کسانی هستند که تصمیم گرفته‌اند از این پس در هیچ حرکتی که در آن رگه‌ای از دروغ و ناراستی باشد شرکت نکنند..‌!

🔁 بازنشر از کانال یاشار سلطانی

🏌‍♂ رسانه ما شمایید. لطفاً به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسیرویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ]
hayaa-3_compressed.pdf
1.9 MB
شماره سوم «هایا» : «آیا یک راه میانبر جادویی هست؟»
پاییز ۱۴۰۲ / موسسه رحمان

مطالب این شماره:

به مبارزه طلبیدنِ گفتار جنسیت‌زدۀ موفقیت؛ محدودیت‌های آموزش ضمن‌خدمت ویژۀ زنان برای مقابله با نابرابری جنسیتی در محل کار
🖋کاترین دشپر، ترجمه مائده سبط نبی

توانمندسازی زنان اصرار بر ناکارآمدی؛ رویکردی که امروز در قالب توسعۀ بین‌الملل ضررش از فواید احتمالی‌ آن بیشتر است
🖋 کامران معتمدی

خواهری در کنار تو، دل‌مشغول تغییر روابط قدرت
🖋 مصاحبه‌ی هایا با فائزه درخشانی

رویارویی کنشگران با تابوهای عادت ماهانه در پاکستان
🖋 صنم ماه، ترجمه حورا نیک‌بخت

افسانۀ رسیدن به قافلۀ توسعه
🖋 ماریا مییز، ترجمه معصومه زمانی

🏌‍♂ رسانه ما شمایید. لطفاً به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسیرویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ]
🔰 چرا در ایران استقلال قضایی شکل نگرفته؟
🖋 مهدی سمائی صحنه‌سرائی

استقلال قضایی در برخی کشورها مثل فنلاند و نروژ مفهومی معنادار است اما در برخی کشورها از جمله ایران محل چندانی از اعراب ندارد. اصولاً چرا سیاستمداران در برخی کشورها تصمیم می‌گیرند به استقلال قضایی احترام بگذارند اما در کشورهای دیگر چنین اراده‌ای به وجود نیامده است؟

این مقاله پس از ترسیم وضعیت استقلال قضایی در ایران با استناد به داده‌های داخلی و بین‌المللی، بحث‌ را از تقلیل‌های قانونگرایانه فراتر می‌برد و تبیینی متفاوت درباره ریشه‌های استقلال قضایی و عوامل ناکامی آن در کشور ارائه می‌کند.

در این رویکرد، دادگستریِ مستقل وقتی به وجود می‌آید که فضای سیاست رقابتی باشد. اگر صاحب‌منصبان تصور کنند برای مدت طولانی قدرت را در دست خواهند داشت، احتمالاً از دادگاه‌های نسبتاً وابسته حمایت می‌کنند. استقلال قضایی بیش از آنکه نتیجه محتوای قوانین باشد، محصول سیاست است.

این تبیین از استقلال قضایی نکات ارزنده‌ای را درباره احیای رقابت سیاسی و استقلال دیگر نهادها در اختیار ما می‌گذارد.

متن کامل مقاله در سایت مجله دقیقه 🔻
d-mag.ir/p13431

@Socionet
🔰 فتحعلی شاه بودن کافی است!
🖋 فرشاد غریب پور

برای کنده شدن پاره های تن مملکت و زجر کشیدن ملت لازم نیست که حتما "سلطان حسین صفوی" بی عرضه باشی، که از قضا مقامات نظام علاقه خاصی به زدن این برچسب بر دیگران دارند. همین که فتحعلی شاه باشی کافی است؛  همین که مرد جنگ و جهاد و لشکرکشی و در عین حال بی تدبیر و نادان در سیاست باشی و دلخوش به این باشی که روسها خطابت کنند "اعلیحضرت ... پادشاه اعظم مقتدر مملکت ایران" برای بیچاره کردن مردم و از دست رفتن بخش هایی از این کهن دیار کفایت می کند. وحشی ترین و پرزورترین گاو هم عاقبت در کمند است، این سرگذشت تکرارشونده حکام مدعی و بی دانش است.

🏌‍♂ رسانه ما شمایید. لطفاً به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسیرویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ]
تورم ماهانه رکورد ۸ ماهه گذشته را شکست

مرکز آمار در تازه‌ترین گزارش خود داده‌های شاخص قیمت مصرف‌کننده را تا آذر ۱۴۰۲ به روزرسانی کرده است که تورم ماهانه به بالاترین سطح رسیده است.

براساس این داده ها آمار تورم نقطه به نقطه که از تیرماه امسال وارد ۳۹ درصد شده بود در آذر به ۴۰.۲ درصد رسیده است. تورم ماهانه ۲.۹ درصد شده در حالیکه در آبان ماه ۲.۲٪ بود و بالاترین رکورد ثبت شده در هشت ماهه گذشته است.

تورم سالانه خدمات به ۳۹.۵٪ رسیده  که بالاترین رکورداز اسفند سال ۹۲ است و رکورد ۱۰ ساله خود را شکسته است. همچنین تورم ماهانه سبزیجات و حبوبات به ۱۴.۴٪ رسیده که بالاترین نرخ ثبت شده از آذر سال ۹۹ تاکنون است و تورم سالانه کالاهای بادوام به ۵۳.۵٪ رسیده است.

در این میان تورم ماهیانه مسکن جالب است که بر خلاف آمار بانک مرکزی و برخی رسانه ها که حاکی از منفی بودن آن بود ۳٪ مثبت نشان را می دهد./فراز

🏌‍♂ رسانه ما شمایید. لطفاً به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسیرویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ]
ادگار_مورن_ترجمهٔ_امیر_نیک‌پی_روش_چهار_ویراست_دوم.pdf
7.2 MB
📚 روش ۴
🖋 ادگار مورن
🔁 امیر نیک‌پی


این کتاب ویراست دوم ترجمهٔ فارسی کتابِ ادگار مورن با نامِ «la méthode 4» است که توسط خود مترجم در کانال شخصی‌شان منتشر شده.

🏌‍♂ رسانه ما شمایید. لطفاً به اشتراک بگذارید.

[ شبکه جامعه‌شناسیرویدادنگار علوم انسانی | کاریابی علوم اجتماعی | ‌انگاره ]
2024/12/22 11:32:59
Back to Top
HTML Embed Code: