Telegram Web
New Recording 6
شصت و هفتمین نشست کمیته صلح و ادبیات انجمن علمی مطالعات صلح ایران‌

صلح با خویشتن خویش (خوانش داستان وکیل صدر جهان در دفتر سوم‌مثنوی)

فریبا خادمی دانش آموخته زبان و ادبیات فارسی، شاعر و نویسنده

نشست سوم و پایانی: چهارشنبه ۲ آبان ساعت ۲۰

مدیر نشست: دکتر ژاله افشار

آدرس فضای گوگل میت:
https://meet.google.com/gcw-cvcf-sdi
.
و اینک حسّ نسبت ...

... جنگ چالدران و شکست ایرانیان و انضمام بخش‌های زیادی از غرب ایران به امپراتوری عثمانی،‌ نیز حاصل همین حس نسبت معیوب شاه اسماعیل صفوی بود. در‌حالی‌که ترکان عثمانی به ارتش عظیمی که دارای صدها توپ جنگی بود متکی بودند،‌ و لازم بود شاه اسماعیل در روابطش با عثمانیان جانب احتیاط را بر‌می‌گزید، برعکس، او به سلطان سلیم عثمانی نامه نوشت و به رخ سلطان کشید که بخش زیادی از ساکنان سرزمین عثمانی، شیعیان پیرو او هستند و با این کار، نگرانی از قدرت‌گرفتن صفویان را در دل سلطان عثمانی کاشت و عزم او را برای محدود‌کردن قدرت صفویان جزم کرد. سلطان سلیم پیش از جنگ با شاه اسماعیل، دست به قتل عام شیعیان ساکن در قلمرو عثمانی زد و بازماندگان را نیز بر بدنشان داغ زد و به سرزمین‌های اروپایی که تصرف کرده بود تبعید کرد.

در جنگ چالدران نیز شاه اسماعیل به جای آنکه لشکر عثمانی را که مجهز به توپخانه بود،‌ پیش از استقرار و گرفتن آرایش جنگی، با حمله‌ای از پشت غافلگیر کند، صبر کرد تا آنها مستقر شوند و آرایش دفاعی بگیرند، چون شاه و مشاورانش تصمیم گرفته بودند در برابر لشگر عثمانی رجز‌خوانی کنند و دلیری خود را به رخ ترکان عثمانی بکشند. پس از شکست سخت ایرانیان در این جنگ، ترکان عثمانی، تبریز (که پایتخت صفویان بود) را هم تصرف کردند؛ تنها کمبود آذوقه باعث شد تا آنان تبریز را تخلیه کنند، وگرنه امروز برای دیدن تبریز، باید ویزای ترکیه را می‌گرفتیم.

اما در‌هر‌صورت با این جنگ، قسمت‌های بزرگی از ایران به تصرف عثمانی‌ها درآمد که بعدها بخشی از آن توسط شاه عباس بازپس ستانده شد. اما نهایتاً کل کردستان غربی (که امروز شامل کردستان عراق، کردستان ترکیه و کردستان سوریه می‌شود) از ایران جدا شد. و با قدرتی که عثمانی‌ها پس از پیروزی در جنگ چالدران پیدا کردند، دیری نگذشت که کل مناطق عربی خاورمیانه را تسخیر کردند. بنابراین ساختار خاورمیانه امروز با شکست ایران در جنگ چالدران رقم خورده است...

... این روزها، که مناسبات سیاسی و امنیتی در منطقه آشفته شده است و ناامنی‌هایی نظیر ترور اخیر در کشور رخ داده است، همه به‌ویژه مقامات کشور، باید مراقب باشند که گروه‌های اندکی که در مقایسه میان توانایی‌‌ّ‌ها و امکانات ما با دنیا دچار ضعف و انحراف جدی در حس نسبت هستند و به‌واسطهٔ کمیِ آگاهی یا منافع احتمالی بر طبل تندروی و درخواست پاسخ قاطع می‌کوبند، فضا را به دست نگیرند و ما را به‌سوی واکنش‌های هیجانی نبرند. شکست در یک نبرد، بهتر از آن است که جنگ را ببازیم. ما اکنون بیش از هر زمان دیگر در کل تاریخ بعداز انقلاب، نیازمند عقلانیت در تصمیم و طمأنینه در اقدام هستیم.
سیاست‌مداران و نظامیان مراقب باشند که با گفتارشان در این واقعه اخیر حس نسبت ایرانیان را به انحراف نبرند و شرایط را پیچیده نکنند، قول‌های نابه‌جا ندهند و تهدیدهای توخالی نکنند. فراموش نکنیم که در گذشته بابت انحراف در حس نسبتمان خطاهای فراوانی در سیاست‌خارجی و داخلی کرده‌ایم. دیگر فرصت چنین خطاهایی را نداریم.

برگرفته از مقاله «حسِّ نسبت و توسعه» (آذر ۱۳۹۹)

متن کامل مقاله را در یکی از پیوند‌های زیر بخوانید:

https://renani.net/texts/notes/development-sense-proportion/

https://www.tgoop.com/Renani_Mohsen/360

https://telegra.ph/-12-03-495
.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
1⃣ انگلیسی‌ها می‌گویند شیطان در جزییات است. یعنی آدم‌ها معمولاً به صورت کلی، خیلی با هم مشکل ندارند اما وقتی وارد جزییات می‌شوند شیطان لبخند پیروزی می‌زند. جزییات لعنتی.
.
2⃣ جایی از #عمران_صلاحی می‌خواندم فقط دم کلفت‌ها مهم نیستند، پا روی دم باریک ها هم نگذارید چون ممکن است دم‌شان به یک دم کلفت وصل باشد!
دم باریک‌ها نقشی کلیدی در دنیا دارند.

3⃣ اتفاقات کوچک گاهی باعث تاثیرات بزرگ می‌شوند که باورکردنش دشوار است. مثل این قطعه سنگ پنج میلی‌متری که اگر دومینوی سنگی ادامه داشت حتی می‌توانست دیوار چین را هم فرو بریزد.
.
4⃣ باز هم: The Devil is in the Details.
گفتم که شیطان در جزییات است. همین خُرده حرف‌ها، خُرده قضاوت‌ها، خُرده دل‌شکستن‌ها، خُرده گله‌ها، خُرده نیش‌ها، خُرده زخم‌زبان‌ها، خُرده توقعات، خُرده سنگ‌های پنج میلی‌متری!
#تمرین_کنیم بیشتر مواظب «خُرده‌ها» باشیم.
#احسان_محمدی
🖋 @ehsanmohammadi95
سنت نیک یاریگری #هەرەوەزی_پیرۆز...




اینجا سردشت است و اینان مهربانانی از دیار صلح و مهربانی که داوطلبانه گچ کاری ساختمان خانواده ای آبرومند اما نیازمند را به سرانجام رساندند👏

@sopskf
یک مهربانی کوچک و...
https://www.tgoop.com/Sopskf/7110

خشونت زیر پوست زندگی های نا برابر و.....

وقتی که نو جوانی با تمام غرورش می بیند پدر و مادرش از دادن هزینه اجاره آلونکی ناتوانند و در چند متری وی آسمان خراش های پر از اتاق خالی وجود دارد،
وقتی که مادرش به دلیل کار کارگری خانواده های دارا ،زیر امر و فرمان خانم های آسمان خراش ها تحقیر می شود و با آه وناله به خانه بر می گردد، و از پرداخت هزینه دوا و درمان ضروریات ناتوان است،
وقتی که کوکان ناز،کودکان همسایه های خویش را با بهترین لباس و نوشت افزار و وسایل مدرسه می بینند و بغل دستیشان با دهن کجی به آن ها می نگرند،
وقتی که جوان مستعدی سال ها پشت کنکور با بهترین رتبه از مدارج علمی محروم و  پولدارها و سهمیه دار ها با حد اقل رتبه علمی بر کرسی استادی می نشینند و فردا ها، وی را و فرزندانش را در مطب ها ویزیت و در بانک ها و ادارات با پز و ادای بخصوص به عنوان مشتری جواب سر بالا می دهند،
وقتی که ......
همه این ها باعث بغض های فروخورده و حسرت ها و اشک ها و خود خوری های نهفته در دل های کودکان و جوانان خواهد شد و آن گاه که حد اقل توان و سرمایه و....به دست می آورند به جبران تبعیض ها و تحقیر ها و....می پردازند دیگر نصیحت و موعظه ملا ومعلم و بزرگ ترها برایشان باد هوا است ودود وآتش خشونت ها چشم همه ی همسایه و همقطاران زندگی را اشک آلود خواهد کرد واین تنها دیر و زود دارد اما هرگز بازیگران ناعادل از این آتش زیر خاکستر در امان نیستند.
جنگ های جهانی نیز تمثیل بزرگی ازاین زندگی نابرابر و ناعادلانه است بی گمان انسان ها و ملت ها همان اندازه روانشان در آرامش خواهد بود که برای آرامش دیگران قدم بر می دارند.

بیاییم برای جهانی سرشار از صلح و آرامش هروز با قدمی و درمی و کلامی و لبخندی و نگاهی مهر آمیز، حداقل تاثیر را داشته باشیم و از ترویج خشونت زیر پوست جامعه که بسیار ویرانگر و کشنده است پیشگیری کنیم.

در راستای کم کردن خشونت در جامعه و رفع تبعیض ها در حد توان با همکاری استاد مهدی ابوبکری و شاگردانش ونیز دوستانش با یک
" هه ره وه زی پیروز"  کار گچ خاک یک خانه کم برخوردار و مستحق را در دو هفته اخیر به انجام رساندیم.

شادی کودکان و لبخند ایشان و دعای صاحب خانه در حق استاد کاران و دیگر دوستان دخیل در این امر خیر هدیه و بدرقه راهشان باد.🌹🙏

دوستان لازم نیست هریک از ما منتظر کار های بزرگ و شاق و عجیب و...باشیم،کافی است هروز به قول کاک رئوف عزیزو نستوه از خود و خویشان و همسایه وخصوصا خانواده شروع کنیم و با مهربانی های کوچک، زندگی را شاداب تر و قابل تحمل ترکنیم.

ازپیگیری و اصرار بجد خانم "شکوفه کیا"و زحمات بی دریغ کاک مهدی و خیرین عزیز سپاسگزارم.🙏🌹

__
*تنظیم گزارش:
مهربان رضا مولانی،
فرهنگی بازنشسته و مدرس مثنوی معنوی مولانا

@sopskf
بیانیه حامیان جامعه مدنی در محکومیت جنگ‌افروزی و ترویج استراتژی صلح پایدار

▫️دعوت به همکاری نهادهای مدنی در گسترش فرهنگ صلح و خشونت‌پرهیزی

۱. هفتاد و شش سال است که رژیم اسرائیل با تجاوز به حقوق ملت فلسطین و اشغال سرزمین‌شان، امنیت مردم فلسطین و منطقه خاورمیانه را به شدت به خطر انداخته است. از سال گذشته نیز، با نقض آشکار حقوق بشر و زیر پا گذاشتن تمام پیمان‌های صلح، از جمله با نسل‌کشی آشکار در فلسطین و حملات بی‌وقفه به لبنان، سوریه، عراق و اکنون ایران، سعی دارد آتش جنگ را در منطقه شعله‌ورتر کند. یک سال از جنگ نابرابر این رژیم گذشته و تصاویر دلخراش از کشتار هزاران نفر از مردم فلسطین در برابر دیدگان جهان منتشر می‌شود، و آشکارا مردم غیر یهودی را نادیده انگاشته و نابودی آن‌ها را بخشی از وظیفه دینی خود اعلام می‌کند.

۲. ما نهادهای مدنی که با درد و اندوه شاهد این قساوت‌ها هستیم، از وجدان‌های بیدار جهان تقاضا داریم تا اجازه ندهند که این ظلم و کشتار عادی‌سازی شود. ما، با معرفی و افشای ماهیت واقعی مناسبات ستمگرانه و سودجویانه قدرت‌های حامی اسرائیل، در تلاش هستیم تا صدای مظلومیت و رنج مادران و آوارگان جنگ را در برابر تبلیغات بی‌وقفه رسانه‌های وابسته به قدرت‌های جهانی حامی اسرائیل، به گوش همگان برسانیم و مانع از فراموشی و انکار این دردها شویم.

۳. ما نهادهای مدنی خواستار استفاده از سازوکارهای بین‌المللی برای حل و فصل اختلافات جهانی بدون توسل به ترور و خشونت هستیم و بر لزوم ایجاد صلحی پایدار تاکید می‌کنیم.

۴. نهادهای مدنی در سطح جهانی، فارغ از تبعیض‌های قومی، مذهبی و جنسیتی، با تکیه بر قدرت و اثربخشی خود، پیام‌آور صلح و مهربانی بوده‌اند. نهادهای مدنی ایران نیز باید با هر ابزار ممکن، صدای رسای صلح را به نفع خیر همگانی و حق حیات شایسته برای جهانی بدون جنگ و خشونت ترویج دهند.

۵. ما باور داریم که جامعه نخبگان، هنرمندان، معلمان، استادان، فرهنگیان، دانشجویان و فعالان رسانه‌ها می‌توانند با جدیت و نقش‌آفرینی موثر خود، به بسیج افکار عمومی و هدایت سیاست‌مداران به سوی صلح، خشونت‌پرهیزی و راه‌حل‌های مردم‌سالار کمک کنند و به جای راهبرد انتقام‌جویی، مسیر خردورزانه را برای ایجاد جهان انسان‌دوست و پرهیز از ترور و خشونت ترویج دهند.

۶. ما به جهانی یکپارچه و صلح‌طلب می‌اندیشیم؛ به ایرانی سربلند در منطقه‌ای صلح‌مدار و در جهانی خشونت‌پرهیز فکر می‌کنیم. هم‌وطنان، هم‌نوعان و همه انسان‌ها، صرف‌نظر از قوم، مذهب و جغرافیا، باید با نگاهی انسانی و کرامت‌مند به زندگی و یکدیگر بنگرند. ما از همگان دعوت می‌کنیم تا با مشارکت مسئولانه در ترویج فرهنگ صلح و تشویق سیاست‌مداران به صلح پایدار، همراه شوند.

۷. ما، حامیان جامعه مدنی، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت کنونی، خواستار اجرای فوری اقدامات زیر هستیم:
- توقف فوری حملات به مناطق مسکونی
- حفاظت از جان غیرنظامیان، به‌ویژه کودکان
- باز شدن مسیرهای کمک‌رسانی انسانی
- اعلام آتش‌بس فوری و آغاز مذاکرات صلح
- ارائه کمک‌های انسانی به آسیب‌دیدگان توسط سازمان‌های بین‌المللی معتبر


ما از تمامی فعالان و نهادهای مدنی و سرمایه‌های اجتماعی درخواست می‌کنیم:
- به این کارزار بپیوندند.
- صدای صلح‌خواهی را در رسانه‌ها منعکس کنند.
- برای رسیدن به صلح پایدار با نهادهای مدنی همکاری کنند.

تماس با ما:
- تلگرام: https://www.tgoop.com/iraancso
- ایمیل: [email protected]

امید که جهان با درک پیام صلح، بازتاب‌دهنده اندیشه والای بزرگان تمدن ایران باشد که گفته‌اند:
تو مگو همه به جنگند و ز صلح من چه آید
تو یکی نه‌ای هزاری تو چراغ خود برافروز


@Haajm
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ضرورت مادرانگی برای وطن...


قبل تر و در ایام ناآرامی های جنبش پساژینا، نوشتیم.

https://www.tgoop.com/Sopskf/5782


@sopskf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مادرانه هایی برای وطن

در تداوم کار کمپین مهربانی های کوچک،
و در پاسخ به آنومی اجتماعی و ابربحران های پیش روی میهن و ملت،

پویش
"مادرانه هایی برای وطن"
را راه انداخته ایم.

بی شک، همراهی و همیاری تان، تحول زا خواهد بود.


+ملت و دولت و حاکمیت ایران و جغرافیای زیست مشترک،
در بازه اعصار گذشته و ویژه قرن اخیر و خاصه نیز نیم قرن منتهی به قرن پانزدهم، مصایب و حوادث و بحران های متعددی را از طبیعی و غیرطبیعی، جنگ و تحریم و تهدید، تجربه کرده اند و هریک نیز یه نحوی سهم خود را در این رخدادها و رویدادها و نیز بحران ها، نادیده گرفته و انگشت اتهام به سوی دیگری دراز کرده است!

بی خبر آنکه،
هر یک از ما شهروندان این جغرافیا و دولت مردان و سیاستگزارانش به نحوی از انحاء در شکل گیری آن تجارب سخت، سهیم بوده اند و لاجرم می بایست تقاص سهم خود را پس دهند و به نحوی از انحاء جبران کنند.

اینجاست که مسئولیت اجتماعی، مطرح می شود و لازم می آید هریک به نوبه خود و به قدر ظرفیت، توان، تخصص و امکان، پای در میدان نهد و سهم مادرانگی خود برای وطن را ادا کند.


ما اینجا گرد هم آمده ایم تا هر هفته و حداقل هر ده تا پانزده روز یکبار، اقدام و خدمت و مسئولیت ویژه ای را که در میدان عمل بروز داده ایم، در راستای تلطیف ذهن و پالودگی روح و نشاط روان همدیگر گزارش کنیم.

از شما مخاطب عزیز هم دعوت می کنیم به جمع ما بپیوندید تا بلکه مجدد، تجربه شیرین کمپین ملی مهربانی های کوچک را زنده کنیم و با اشتراک مادرانه های مان برای وطن، بر تعمیق این فرهنگ ناب انسانی و نیز غنای سنت نکوی یاریگری بیفزاییم..

🌹❤️🌹
لینک هموندی و گزارش هفتگیِ مادرانه هایِ مان برای وطن👇
https://www.tgoop.com/SmallKindnessCampaing

🌹🌹


+جهت اشراف بیشتر بر موضوع👇
یادداشت ضرورت مادرانگی برای وطن
https://www.tgoop.com/Sopskf/5782



#بنیاد_توسعه_صلح_و_مهربانی
#بحران_های_وطن
#سهم_ما
#مهربانی_های_کوچک
#مادرانه_هایی_برای_وطن

‌#مادرانه_های_من

@sopskf
بنیاد توسعه صلح و مهربانی های کوچک
مادرانه هایی برای وطن در تداوم کار کمپین مهربانی های کوچک، و در پاسخ به آنومی اجتماعی و ابربحران های پیش روی میهن و ملت، پویش "مادرانه هایی برای وطن" را راه انداخته ایم. بی شک، همراهی و همیاری تان، تحول زا خواهد بود. +ملت و دولت و حاکمیت ایران و جغرافیای…
مادرانه هایی برای وطن(٢)

یکی از مصادیق مادرانه هایی برای وطن، تلاش علمی و همت جمعی فرهیختگانی است که به سرپرستی دکتر محسن رنانی عزیز، تحت لوای پویش فکری توسعه،
چند سالی است آستین همت بالازده اند و با انجام پژوهش های تطبیقی و مصاحبه های عمیق با نخبگان، بر نشانه کاوی توسعه در کشور و مقایسه آن با روندهای جهانی درصدد انعکاس آسیب ها، نمایاندن خلٲها و توصیه های مبتنی بر پژوهش های جامع اند..

اگر روزگاری شاهد توسعه به معنای پایدار آن در وطن بودید، شک نکنید که مجموعه پویش فکری، روزی و روزگاری، نقشه آن را با همتی کم مثال طراحی و با تولیدات خود، در مسیرگشایی این روند، نقش آفرینی تاریخی داشته اند.

اینان همان اند که به نقش مادرانگی خود وقوف یافته اند و مستمر با پروژه های ناب شان، مادرانگی برای وطن را معنا می
کنند.

امثال شان بیش باد که بیشتر از آنان خواهیم نگاشت..

🙏

🌹❤️🌹
لینک هموندی و گزارش هفتگیِ مادرانه هایِ مان برای وطن👇
https://www.tgoop.com/SmallKindnessCampaing
--
+جهت اشراف بیشتر بر موضوع👇
https://www.tgoop.com/Sopskf/5782

#بنیاد_توسعه_صلح_و_مهربانی
#بحران_های_وطن
#سهم_ما
#مهربانی_های_کوچک
#مادرانه_هایی_برای_وطن



@sopskf
با درود و سپاس

ضمن گرامی‌داشت روز ملی روستا و عشایر،
باطلاع میرساند که
کانون توسعه کار‌آفرینی روستایی اندیشه پویا (کانون تکرا یک تشکل مردم نهاد فعال در حوزه توسعه روستایی، www takra.ir
آغاز  ثبت نام چهارمین دوره «جشنواره روستایی شو» را با شعار:
«روستا برای  نوآوری، نوآوری  برای روستا»
اعلام می‌نماید.

آثار ارسالی علاقمندان شرکت در جشنواره، در  قالب شش بخش :
روستایی نوآور،
روستای نوآور،
دهیار نوآور،
شرکت تعاونی روستایی نوآور،
صندوق اعتبارات خرد نوآور و
تسهیلگر نوآور 
پذیرفته خواهد شد.

جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت «جشنواره روستایی شو» به آدرس زیر مراجعه نمایید:
www.rsweek.ir

و یا با تلفن دفتر کانون تکرا
۰۲۱۸۸۳۱۴۶۳۱
داخلی ۱، تماس بگیرید.
و یا
با سید ابوالفضل میرقاسمی، عضو هیئت مدیره کانون تکرا و عضو شورای راهبری جشنواره و عضو کمیته علمی و داوری جشنواره تماس بگیرید.
۰۹۱۲۳۲۲۲۴۶۳
#روستایی_شو
#تکرا
#Roustaei_sho
#RSWEEK
#TAKRA
♻️ستایش مذاکره با دشمن*
*برگی از تاریخ باستان

در تاریخ آمده است که بیشتر ممالک زمین به روزگار اسکندر، از او آسیب‌ها دیدند، گران.
*مگر چین. و آن نبود مگر از رای روشن پادشاه چینیان*.
او با مذاکره‌ای که با اسکندر کرد چین و مردمش را از گزند او رهاند.
این حکایت را اندرین جا نقل می‌کنم:

اسکندر پاسی از شب گذشته به چین رسید. دمی که برآمد دربان بدو گفت:
فرستاده پادشاه چین بر در است و بار می‌خواهد.
او را به درون آوردند.
بایستاد و گفت: چیزی که برای گفتن آن آمده‌ام برنمی‌تابد که دیگری نیز بشنود.
اسکندر حاضران را مرخص کرد و شمشیر آخته برگرفت و گفت: بگو هر چه می‌خواهی.

*گفت: من پادشاه چینم، نه فرستاده او.*
اسکندر گفت: چه شد که از جان باک نداشتی و به نزد من آمدی؟
گفت: چون ما را از پیش، دشمنی نبوده، *و از کشتن من در اینجا بهره‌ای نخواهی برد*.

اسکندر دانست که مردی بخرد است. پس گفت:
باج سه سال چین را می‌خواهم تا بروم.
گفت: بپذیرم. اما مردم من، مرا بکشند که چنین ثروتی به تو داده‌ام.
اسکندر گفت: اگر باج دو ساله بستانم چه شود؟
گفت: بهتر باشد و گشایش بیشتر.
اسکندر گفت: اگر به یک سوم درآمد سالانه تو بسنده کنم چه؟
*بپذیرفت. و سپاس گزارد، و برفت.*

بامداد که شد سپاهی گران از چینیان گرداگرد اسکندر را بگرفته بود. چنان که او و سپاهش از نابودی بترسیدند. *اسکندر، شاه چین را بخواست و گفت: نیرنگ زدی؟*
شاه چین گفت: نه. این سپاه را آوردم تا بدانی که اگر با تو بر صلح نهادم از ناتوانی من نبود.

اسکندر را خوش آمد و گفت: چون تو مردی هرگز خوار نشود و باج نپردازد. از گرفتن باج درگذشتم و می روم.
شاه چین گفت: زیان نخواهی دید.
اسکندر از چین بازگشت.
*شاه چین دو برابر آنچه با او پیمان بسته بود برایش فرستاد.*

تجارب الامم. مجلد یکم.
ابن مسکویه. ترجمه دکتر ابوالقاسم امامی.
*نقل با اندکی تلخیص و تصرف از ص ۹۵ تا ۹۷.*

چین تنها سرزمینی بود که از هجوم اسکندر ویران نشد. زیرا فرمانروای چین تا دیر نشده *با آن جهانگشای مغربی وارد مذاکره شد.*
این کمترین فایده مذاکره است با دشمن.

ایران ما هم جایگاه و ارجی بیش از آن دارد که *هر ناکسانی آهنگ دست‌درازی به این سرزمین* بکنند. 
میهن و مردمانش می‌ستایند آن کس را که با تدبیر نیکو شر جنگ را از سر میهن بگرداند. آن کس که دمی آرامش به این ملت برساند.
*تاریخ هم از خردمند صلح‌جو یاد نیک خواهد کرد. چنان که یاد شاه قدیم چین به بزرگی و ستودگی بمانده.

#محمود_فاضلی_بیرجندی
https://www.tgoop.com/darvishane49
آتشی گر نامدست این دود چیست؟

اگر نسیمی از خُلق و خو و مِهر و کرامت و عظمت محمد به ما وزیده بود، در مواجهه با رفتار دانشجویی که در دانشگاه آزاد خود را برهنه کرد، به دیدارش می‌رفتیم و با امن و عادی کردن فضا، به ملایمت و مهربانی از او می‌پرسیدیم؛ دخترم! چه مشکلات و فشارهایی، کاسۀ صبرت را لبریز کرده و تو را در میان دیدگان جمع، به طغیانی چنین، واداشته است؟
آنگاه که انبان دردهای دل خود را می‌گشود، به خود می‌گفتیم؛ یا أسفا از این حالی که جوانان ما بر اثر هجوم انواع مشکلات پیدا کرده‌اند! وَابْيَضَّتْ عَيْنَاهُ مِنَ الْحُزْنِ!
از دکتر پزشکیان انتظار می‌رود که نماینده‌ای برای دیدار با او اعزام کند تا درددلش را بشنود. پزشکیان بود که گفت؛ اینها همه دختران من هستند.
آتشی گر نامدست این دود چیست؟
**********

گوش را اکنون ز غفلت پاک کن
استماع هجر آن غمناک کن
آن زکاتی دان که غمگین را دهی
گوش را چون پیش دستانش نهی
بشنوی غمهای رنجوران دل
فاقهٔ جان شریف از آب و گل
خانهٔ پر دود دارد پر فنی
مر ورا بگشا ز اصغا روزنی
گوش تو او را چو راه دم شود
دود تلخ از خانهٔ او کم شود
غمگساری کن تو با ما ای روی
گر به سوی رب اعلی می‌روی

#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
2024/11/04 03:54:23
Back to Top
HTML Embed Code: