Telegram Web
🔵 دفترمرکزی انجمن‌های علمی-دانشجویی دانشگاه تربیت‌دبیر شهیدرجایی تهران برگزار می‌کند .

🔻انتخابات میان دوره ای الکترونیک انجمن های علمی-دانشجویی دانشگاه تربیت‌دبیر شهیدرجایی تهران

مهلت زمان ثبت نام نامزدها: ۸ الی ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۳

📆برگزاری انتخابات: ۱۴ الی ۱۶ آذر


برای ثبت نام کیو-آر-کد رو اسکن کنید و یا روی لینک زیر کلیک کنید :


https://formafzar.com/form/x237z

#دفتر_مرکزی_انجمن_های_علمی_دانشجویی




⚜️ دفتر مرکزی انجمن های علمی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

🆔 @AnjomanMarkazi_Srttu
تلسکوپ جیمزوب تصویر خیره‌کننده‌ای از کهکشان کلاه مکزیکی ثبت کرد

تلسکوپ فضایی جیمزوب تصویر تازه‌ای از کهکشان معروف کلاه مکزیکی ثبت کرده است که جزئیات شگفت‌آوری را درباره آن آشکار می‌کند.


کلاه مکزیکی کهکشانی غیرعادی است که در سال ۱۷۸۱ توسط پیر مشن، ستاره‌شناس فرانسوی کشف شد. کهکشانی که به علت وجود حلقه‌ا‌ی متقارن از غبار، توجه را به‌خود می‌کند.

در تصاویر گرفته‌شده از کهکشان کلاه مکزیکی در سال ۲۰۰۳، حلقه غبارآلود اطراف آن شبیه لبه کلاهی بزرگ به‌نظر می‌رسد و به همین خاطر به کهکشان کلاه مکزیکی معروف است. اکنون تلسکوپ فضایی جیمزوب با ثبت تصویری جدید و دقیق از آن، شگفتی‌های کهکشان را بیشتر آشکار کرده است.

گرچه تصویر تلسکوپ فضایی هابل از کهکشان کلاه مکزیکی بسیار خیره‌کننده است(عکس زیر)، به دلیل محدودیت‌های طیف نوری، برخی جزئیات را نمی‌توان مشاهده کرد. در این تصویر، حلقه ضخیم غبار مانع از مشاهده‌ی ستارگانی می‌شود که ممکن است درون آن شکل بگیرند. همچنین، درخشش شدید سیاه‌چاله‌ی فعال در قلب کهکشان، جزئیات مرکز آن را از دید پنهان می‌کند.

@sruastronomy
... کهکشان‌ کلاه‌ مکزیکی از دید تلسکوپ هابل

کهکشان کلاه مکزیکی یا (مسیه104) یا (NGC4594) یک کهکشان باز از زیرگروه کهکشان‌های مارپیچی است. این کهکشان با قطر 50 هزار سال نوری در فاصله 28 میلیون سال نوری از زمین و در صورت فلکی سنبله(دوشیزه) قرار دارد و همچنین یکی از بزرگترین کهکشان‌های واقع در قسمت جنوبی صورت فلکی سنبله می‌باشد. کلاه مکزیکی یک هسته درخشان، یک برآمدگی مرکزی غیرمعمول بزرگ، و یک خط گرد و غبار برجسته در دیسک بیرونی خود دارد که تقریباً به صورت لبه‌ای دیده می‌شود.

@sruastronomy
... با توجه به دانش ما درباره‌ی کهکشان‌ها و تشکیل ستارگان، تصور می‌شد حلقه‌ی غبار محل تولد ستارگان جدید باشد. همچنین، احتمال داده می‌شد بخش مرکزی کهکشان مانند بسیاری از کهکشان‌های دیگر یک برآمدگی از ستارگان شبیه به کهکشان‌های دیگر داشته باشد. اما تصویر تلسکوپ جیمزوب داستان متفاوتی را بازگو می‌کند.

تصویری که توسط جیمزوب ثبت شده، با استفاده از ابزار فروسرخ میانی(MIRI) تلسکوپ فضایی جیمزوب گرفته شده است. این ابزار به دلیل قابلیت مشاهده در طول موج‌های فروسرخ، می‌تواند از میان غبارهای ضخیم کهکشان بگذرد و جزئیات پنهان را آشکار کند. در این تصویر، توده‌هایی از گاز مولکولی گرم در لبه‌ی کهکشان دیده می‌شود؛ اما تعداد کمی ستاره‌ی جوان نیز قابل مشاهده است.

به‌نظر می‌رسد حلقه‌ی غبار منبع مهمی برای تشکیل ستارگان نباشد. تصویر همچنین ناحیه‌ی مرکزی کهکشان را آشکار می‌کند. به جای هاله‌ای از ستارگان که سیاه‌چاله را احاطه کرده باشد، دیسکی صاف به چشم می‌خورد. سیاه‌چاله‌ی مرکزی فعال است، اما هسته کهکشانی آن درخشندگی کمی دارد. این موضوع تعجب‌آور است، چون کهکشان کلاه مکزیکی نیز مانند هسته‌های کهکشانی فعال‌تر، جریان‌های تندی از پلاسما تولید می‌کند.

به‌طورکلی، کهکشان کلاه مکزیکی بسیار عجیب‌تر از چیزی است که انتظار می‌رفت. با اینکه این تصاویر تازه اولین عکس‌های دقیق گرفته‌شده با جیمزوب هستند، نشان می‌دهند که این تلسکوپ در آینده قادر به ارائه‌ی اطلاعات فراوانی خواهند بود.

مشاهدات آتی احتمالاً بر خوشه‌های کروی کهکشان تمرکز خواهد کرد. حدود دو هزار خوشه کروی در کهکشان کلاه مکزیکی وجود دارد که برای کهکشانی با این اندازه، بسیار زیاد است. این امر می‌تواند توضیح دهد چرا کهکشان مسیه104 این‌قدر با کهکشان‌های دیگر فرق دارد.

@sruastronomy
کلاه‌مکزیکی-جیمزوب-کیفیت‌خوب.png
7.1 MB
تصویر کهکشان کلاه مکزیکی از دید جیمزوب
(کیفیت خوب)
@sruastronomy
کلاه‌مکزیکی-هابل-کیفیت‌خوب.png
3.3 MB
تصویر کهکشان کلاه مکزیکی از دید هابل
(کیفیت خوب)
@sruastronomy
Forwarded from Re.st
از کلاس تا کیهان 👨‍🏫🧑‍🏫 🌔
دوره جامع و تخصصی نجوم، اخترفیزیک و اختر زیست‌شناسی🪐🌙🌍

♨️ 14 جلسه تخصصی
28 ساعت آموزشی
🖥📱مجازی در بستر اسکای روم

به همراه اعطای گواهینامه معتبر🔖

اخترفیزیک🔭
👤 جناب آقای سعید مذهب
کارشناسی ارشد اخترفیزیک دانشگاه صنعتی شریف
دارنده مدال نقره المپیاد

اختر زیست‌شناسی🧬
👤سرکار خانم صالحه عبادی‌راد
دانشجوی دکتری دپارتمان زمین و علوم سیاره‌ای، دانشگاه ریورساید کالیفرنیا

جهت حضور و کسب اطلاعات بیشتر به آیدی زیر مراجعه بفرمایید.
🆔 @astro_cfu
Forwarded from Gh Sh
🛎انتشار کتاب «آشنایی با نجوم» به صورت تمام‌رنگی در ۳۵۰ صفحه

📘اگر مایل به فراگیری «ستاره‌شناسی» به زبان ساده هستید، مطالعۀ این کتاب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

📖کتاب «آشنایی با نجوم» برای مخاطب عام به رشته تحریر درآمده و تنها پیش‌نیازِ آن، علاقه است.

🔍 این کتاب ترجمۀ ویرایش سوم کتاب «The Cosmic Perspective Fundamentals» است که چهار مؤلف به سرپرستی آقای «جِفری بِنِت»‌ در نوشتن آن همکاری داشته‌اند. هرچند کتاب انگلیسی در سال 2020 منتشر شده، اطلاعات موجود در ترجمۀ فارسی تا سال 2024 به‌روز گردیده است.

📌کتاب «آشنایی با نجوم» در ۳۵۰ صفحه و به صورت تمام‌رنگی چاپ شده و قیمت کنونی آن ۴۹۵ هزار تومان است.

👈در صورت خرید مستقیم از مترجم، کتاب با بیش از ۳۰ درصد تخفیف به قیمت ۳۴۰ هزار تومان تقدیم می‌گردد.👉

🔗برای آشنایی بیشتر با این کتاب و روش تهیه آن می‌توانید به صفحۀ مربوط به کتاب در سایت مترجم به آدرس «www.gshahali.ir» مراجعه کنید.
Forwarded from Gh Sh
1859264259_842722447.pdf
2.5 MB
28 صفحه نخست کتاب «آشنایی با نجوم» شامل فهرست مطالب، پیشگفتار و فصل اول.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
فرار از زمین با مورگان فریمن🚀
پیش به‌سوی ستارگان
@sruastronomy
تصاویر 6مین پرتاب آزمایشی ابرفضاپیمای استارشیپ🚀

@sruastronomy
نهار بر فراز آسمان‌خراش VS مهندسین‌استارشیپ روی بازوی مکازیلا

🏗عکس اول «نهار بر فراز آسمانخراش» یکی از مشهورترین تصاویر تاریخ است که در سال 1932 در نیویورک و هنگام ساخت برج راکفلر گرفته شده است. در این تصویر، گروهی از کارگران در حال صرف نهار در ارتفاع 240 متری نشسته‌اند و این عکس نماد جاه‌طلبی و روحیه کارگری در دوران رکود بزرگ به شمار می‌رود.

🚀عکس دوم مربوط به ششمین پرتاب آزمایشی استارشیپ است که مهندسین روی بازوی چاپستیک مکازیلا (دو بازوی مکانیکی که وظیفه بازیابی موشک استارشیپ هنگام بازگشت به زمین را به‌عهده دارند) کنار یکدیگر نشسته‌اند تا یادبودی از عکس اول باشد.

@sruastronomy
📌#اطلاعیه |  پیرو خبر دردناک بدست‌رسیده، باعرض تسلیت مجدد به‌تمامی دانشجویان و همراهان گرامی به اطلاع میرساند، تمامی برنامه‌های انجمن‌های علمی طی هفته آینده لغو و اطلاعیه‌های جدید متعاقبا اعلام خواهد شد.


⚜️ دفتر مرکزی انجمن‌های‌علمی
دانشگاه تربیت‌دبیر شهیدرجایی

@AnjomanMarkazi_Srttu
@sruastronomy
2025/02/23 22:07:45
Back to Top
HTML Embed Code: