Telegram Web
خودسازمان‌یابی (Self-organization) فرایندی است، که در طی آن، سازمان‌یافتگی درونی یک سیستم به‌طور نرمال به سمت پیچدگی افزون‌تر تکامل پیدا می‌کند، بدون آنکه توسط عوامل بیرونی هدایتی دریافت کرده باشد، یا اعمال مدیریتی بر روی آن صورت پذیرفته باشد. ماشین‌ها، و سیستم‌های ساختهٔ دست انسان در سده‌های قبل ساختارها و سازمان‌یافتگی‌های خود را به تبع نقشه‌ها و دستورهای بیرونی به‌دست می‌آوردند، در حالی که، بسیاری از سیستم های طبیعی بر طبق فرایندها و قانون‌های درونی خودشان و در پی خودسازمان‌یابی است که ساختارمند و نظام‌دار می‌شوند.

#خودسازمان_یابی
انسان کامل‌ترین بنده و برده‌ی عادت است و هزاران کار روزانه‌اش که مهم به حساب می‌آید چیزی جز عادتی روزمره نیست.

#ادگار_آلن_پو
تحلیل رفتار چاپلوسی بر اساس
نظريه كنش پس اندازي


در برخی تعاملات اجتماعي، افراد در موقعیت هاي گوناگون به عرض ارادت، علاقه، و در حالت افراطي، تملق و چاپلوسي نسبت به افرادي می کنند كه احتمال کسب قدرت و يا امکان بهره مندي از پتانسيل ايشان در آینده وجود دارد.

اين رفتار ها در چارچوب علم مديريت رفتار سازماني قابل تامل و تحليل است. با مداقه بر اين رفتارهاي حسابگرانه به نظر مي رسد افراد عامل به دنبال پس انداز يا سرمايه گذاري بر روابط دوستانه ای مي باشند، كه از اين طريق افراد هدف را وامدار خود ساخته و بستري براي درخواستهاي قانوني و غيرقانوني در آينده فراهم كنند.

بر اساس “نظريه كنش پس اندازي”، تك تك تعاملات سازماني با ساير ذي نفعان سازمانی به مثابه سكه هايي است كه در قلك سرمایه ارتباطاتي پس انداز مي شود، تا در مواقع نياز اين سرمايه مورد بهره برداري قرار گيرد. اين بهره مندي مي تواند به واسطه ارتقاء مخاطبان هدف در پست هاي سازماني و يا حتي استفاده از پشتوانه سرمايه اجتماعي ايشان براي اكتساب منافع سازماني محقق گردد.
از ديگر مصاديق اين نظريه در مراودات اجتماعی، مي توان به حضور بیش از حد عرف در مجالس ترحيم، تبريك موفقيت های همگان از طرق مختلف، عرض تبریک و تهنیت در مناسبت های مختلف، درج لايك و كامنت در شبكه هاي اجتماعي براي اکثر مطالب افراد، اعلام توافق يا تاييد ديدگاه هاي افراد در جلسات گروهي و… اشاره كرد.

شايان ذكر است كه اين نوع كنش با رفتار خيرخواهانه از لحاظ مبنایی كاملا متفاوت است.
از آنجا كه اغلب رفتارهاي ذي نفعان سازماني در چارچوب “نظريه کنش پس اندازی” قابل تحلیل است، پیشنهاد می شود مديران در تعاملات سازماني ديگران با خود، اين نظريه را مورد توجه قرار دهند؛ هر چند كه در اغلب موارد تعاملات مبتني بر اين نوع رفتار، بسيار پيچيده، چندوجهي و زنجيره وار است!
براي “نظريه ي كنش پس اندازي” اين فرضيه قابل طرح است كه: بين پايبندي افراد به ارزش هاي انساني و معنوي با كنش پس اندازي رابطه منفی وجود دارد.

“نظريه كنش پس اندازي” توسط نظريه بازي ها، نظريه انتخاب عمومي، و قانون كارما پشتيباني مي شود.محققین علوم مدیریت می توانند طراحی مدل کنش پس اندازی، فرآیند، عوامل موثر، پیامدها، راهکارهای کاهش، و رابطه کنش پس اندازی با سایر متغیرهای سازمانی مورد پژوهش قرار دهند.

برگرفته از مدیران فرهیخته
#چاپلوسی
تاریخ روابط بين‌الملل، کنکور ۹۸ | نظام برخاسته از جامعه ملل، چه بود؟
Anonymous Quiz
22%
موازنه قوا
8%
توسل به زور
38%
امنیت دسته جمعی
32%
معاهدات بین‌المللی
در رنج های زندگی به دنبال معنا باشید

وقتی روانپزشک اتریشی ویکتور فرانکل پس از سه سال اسارت در اردوگاه‌های کار اجباری آلمان نازی آزاد شد، به یک نتیجهٔ مهم علمی دست یافت که بعدها یکی از مکاتب روانشناسی به نام «معنا درمانی» شد.

او در پی تجربه شخصی و مشاهده زندانیان دیگر نتیجه گرفت که انسان‌ها قادر هستند هر رنج و مشقتی را تحمل کنند، مادام که در آن رنج و مشقت «حکمت » خاصی را درک کنند.

به عنوان مثال، اگر دو برادر همسان را به مدت سه سال هر روز به بدترین شکل کتک بزنند و به اولی بگویید کتک خوردنش جزئی از یک تمرین ورزشی است و به دومی هیچ دلیلی برای کتک خوردنش ارائه ندهید، برادر اول بعد از سه سال به ورزشکاری قوی با اعتماد به نفس بالا و برادر دوم به انسانی حقیر و سرشار از عقده‌ها و کینه‌ها تبدیل می شود.
کتک خوردن و رنج برای هر دو یکسان است اما تفاوت در حکمتی است که می تواند به رنج کشیدن‌ «معنا» بخشد. یکی به امید روزهای بهتر رنج می کشد و دیگری با هر ضربه خُردتر و حقیرتر می شود.

اینکه چگونه با سختی‌ها و مشقت‌های زندگی کنار بیاییم و به آن‌ها واکنش نشان دهیم، نهایتاً محصول یک «تصمیم شخصی» است.

می‌توانیم تصمیم بگیریم به سختی‌ها و مصائب اجتناب‌ناپذیر زندگی از منظر «معنا و حکمت» نگاه کنیم تا در پسِ هر ضربهٔ روحی و هر لطمهٔ جسمی تنومندتر، مقاوم‌تر و آگاه‌تر بیرون بیاییم یا اینکه تصمیم بگیریم در بهترین حالت یک «قربانی منفعل» با حیاتی پر از غم باشيم.

انسان در جستجوی معنا
#ویکتور_فرانکل
"هیچ وقت برای یک هدف گذاری یا رویاپردازی جدید، دیر نیست"

#سی_اس_لویس

ساندرز در 62 سالگی KFC را راه اندازی کرد و داروین در 50 سالگی نظریه مشهور خود را به جهان عرضه کرد.
فلسفه سیاسی | taraneh.T
هگل و خیانت به آزادی قسمت دوم در هگل، تاریخ را از چشم فاتحان می‌نگریم، و مسلماً نه از چشم مغلوبان...پیروزی به معنای آن است که تاریخ به شما لبخند می‌زند و در جهت جریان آن شنا می‌کنید...بنابراین فهم درست چیزها، پیروزی، بقا، واقعی‌بودن بمعنای مدنظر هگل، همه…
شاعر آلمانی هاینریش هاینه (۱۸۵۶- ۱۷۹۷) میگفت فیلسوف آرام و ساکت را در کتابخانه اش نادیده نگیرید ، چون او ممکن است بسیار قوی پنجه و قهار باشد . اگر او را صرفا آدمی فضل فروش و سرگرم مشتی کارهای پیش پاافتاده ببینید ، قدرتش را دست کم گرفته اید .
اگر کانت خدای متکلمان عقلی مشرب را از ارزش و اعتبار نینداخته بود ، روبسپیر گردن شاه را نمیزد . هاینه در دوران انقلاب فرانسه در آنجا زندگی میکرد و به فرانسویها هشدار میداد که فلاسفه ایده آلیست آلمانی چون فیخته و شلینگ و این قبیل افراد مومنانی متعصب اند که نه ترس جلودارشان است و نه لذت جویی و عاقبت روزی خشمناک به پا خواهند خاست و یادگارهای تمدن غرب را با خاک یکسان خواهند کرد . او میگفت وقتی این یورش بزرگ فلسفی و فکری اروپا را به ورطه جنگ و ویرانی سرنگون کند ، انقلاب کبیر فرانسه در مقابل آن بازی کودکانه یی بیش نیست .
هاینه شک نداشت که قدرت اندیشه های فلسفی، ولو بطور غیر مستقیم ، ممکن است بسیار عظیم و پردامنه باشد . چون شخصا از این موضوع کسب تجربه کرده و مثلا سر درسهای هگل رفته بود . میدانست که فلاسفه برای ایجاد خیر یا شر قدرت عظیمی دارند و از قهارترین قانونگذاران بشرند نه فقط مشتی افراد بی آزاری که سرشان به لفاظی گرم است .

گفتگو با برایان مگی
مقدمه ای بر فلسفه

#آیزایا_برلین
‏کسی که به خودش دروغ می‌گوید و به دروغ خودش گوش می‌دهد، کارش به جایی خواهد رسید که هیچ حقیقتی را نه از خودش و نه از دیگران تشخیص نخواهد داد!

#داستایوفسکی
🔰 موسسه ایران مهر برگزار می‌کند:

▪️ کارگاه روش های پژوهش کیفی ۱: (۶ جلسه)

▫️مدرس: دکتر رکسانا نیکنامی
عضو هیئت‌علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران


🔹 سرفصل های دوره :
۱-مورد پژوهیcase study
۲-روش پژوهش مقایسه‌ای comparative study
۳-تئوری‌های بازی ها و تصمیم‌گیری game theory
۴-تحلیل گفتمان discourse analysis
۵-تحلیل محتوای کیفی content analysis
۶-روش‌های تحقیق تاریخی و تحلیل تاریخی  historical analysis

📆 از ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۳ ، یکشنبه ها، ساعت: ۱۷ تا ۱۹، به مدت ۶ جلسه  ، ظرفیت پذیرش ۲۰ نفر
📍 خانه اندیشه‌ورزان

🔗 لینک ثبت‌نام:
https://evnd.co/LY27L

🔸 اطلاعات بیشتر ، پرداخت اقساطی و دریافت کد تخفیف برای اندیشکده‌ها(کد تخفیف تنها شامل اعضای حقیقی اندیشکده ها می‌باشد) با ارسال نام و نام خانوادگی و نام اندیشکده مربوطه، به راه های ارتباطی ذیل:
09147787752
@Miladjafari_ir1

#رویداد

🔻مرکز مطالعات ایران مهر:
🆔 @iranmehr_sc
در روابط عاطفی تنها یک مدل خیانت را به رسمیت می شناسم، و آن خیانت به خود است که مادر بقیه رفتارهایی است که اسمشان را خیانت می گذاریم. خیانت به خود، یعنی حذف کردن خودت و نیازهایت برای تداوم رابطه. ماندن کنار کسی که به تو این حس را نمی دهد که بهترین نسخه از خودت هستی. ماندن کنار کسی که مطمئن نیستی دوستت دارد یا فقط برایش تکه بی اهمیتی هستی از یک پازل که اگر تمام هم نشد، نشد. ماندن کنار کسی که وقتی حالت خوب است، وظیفه خودش می داند با کلامی یا رفتاری انرژی منفی مزخرفش را به تو تزریق کند. ماندن کنار کسی که وادارت می کند خودت نباشی. ماندن کنار کسی که در سختی ها ناپدید می شود و وقت خوشی ها با لبخندی به پهنای صورتش از راه می رسد. ماندن کنار کسی که برای بهتر شدن اوضاع روابط تلاشی نمی کند و همیشه حق به جان خودش است. ماندن کنار کسی که تو را مقصر همه بدیهای آدمهای قبلی زندگیش می داند و می خواهد حسابهای همه عمر را یک جا با تو تسویه کند. ماندن کنار کسی که دائم در حال مقایسه کردن با تو دیگران و یا در وقیحانه ترین شکلش مقایسه کردن تو با آدم قبلی زندگیش است، حتا اگر تو برنده این مقایسه باشی. ماندن کنار کسی که حاضر نیست کنار تو پرواز کند و ترجیح میدهد بالهایت را بشکند تا همیشه کنارش بمانی. ماندن کنار کسی که رفتار و گفتارش یکی نیست. ماندن کنار کسی که نمی تواند تو را با کارهایی که می کند یا کارهایی که نمی کند مطمئن کند که برایش مهمترین بخش زندگی هستی، و تنها با زبان نرم و مهربان دائم یادآوری می کند بدون تو دنیایش تاریک است. ماندن کنار کسی که از خورشید وجودت لامپ صدوات می سازد، مبادا که گلهای آفتابگردان دیگر به خورشیدش نگاه کنند. دوست داشتن و دوست داشته شدن هر روز بزرگتر و خوشحالترت می کند، اسم هر رابطه ای را نگذاریم عشق، نگذاریم دوست داشتن... تنها مدلی از خیانت که به رسمیت میشناسم، خیانت به خود است...

#حمیدسلیمی
شاید بتوان از هجوم سیل‌آسای یک ارتش ممانعت کرد، اما از هجوم افکار و عقاید نمی‌توان جلوگیری نمود.

داستان یک جنایت
#ویکتور_هوگو
به نظر هوادارن مارکس، در شکل گیری پدیده های سیاسی، عوامل تمام عیار فرهنگی وجود ندارد.
مسلک‌ها، اعتقادات، صور ذهنی جمعی، نهادها و فرهنگ‌ها چیزی جزء تجلی طبقات نیستند که در روبنای جامعه جای می گیرند.تردیدی نیست که روبنا بر پایه اثر می‌کند ولی به شکل فرعی و محدود.
بر عکس در جهان غرب، اهمیت فوق العاده ای به عناصر فرهنگی داده می‌شود.به گمان محافظه‌کاران، ملت‌ها- یعنی مهم ترین مجموعه‌های فرهنگی در جهان کنونی-پیکارهای سیاسی اساسی را می آفرینند؛ به گمان لیبرال‌ها، «سیاست یعنی افکار»؛ تضادها، بیش از هر چیز تعارض های ناشی ار افکار و عقاید اند.
هر دو دسته در این امر اتفاق دارند که نهاد ها نقش بزرگی ایفا می کنند.

اصول علم سیاست
#موریس_دوورژه
اصول روابط بین‌المللی و سیاست خارجه، کنکور ۹۹| از نظر هدلی بول، مهم‌ترین هدف ‌موج سوم شورش علیه غرب چه بود؟
Anonymous Quiz
27%
خود‌مختاری سیاسی
26%
عدالت اجتماعی
22%
استقلال اقتصادی
25%
آزادی عمل فرهنگی
شاه اسماعیل صفوی یک دسته جلاد بنام چیگین یا گوشت خام خور داشت.کار ایشان آن بود که مقصران را بفرمان شاه زنده زنده می خوردند.این مجازات وحشیانه و نفرت انگیز ظاهرا از دوره حکومت مغول و تیمور از آسیای مرکزی به ایران سرایت کرده بود.آدم خواری شیوه های مختلفی داشت مثل زنده زنده کباب کردن ، گوشت دشمن را زنده زنده خوردن ، پوست کندن و گاها برای آنکه گوشت دشمنان و مخالفان دولت طعم لذیذی داشته باشد آنها را داخل دیگ های مخصوصی می پختند.البته باید توجه داشته باشید این عمل پست در امپراطوری عثمانی نیز رواج داشت. شاه اسماعیل هنگامی که بر شیبک خان ازبک پیروز شد به مریدان خویش صراحتا گفت: ” هر کسی سر مرا دوست دارد از گوشت این دشمن بخورد.” خواجه محمود ساغر چی – که از شاهدان عینی ماجرا بوده است – نقل میکند که پس از فرمان شاه ازدحام صوفیان برای خوردن جسد بی جان شیبک خان به جایی رسید که صوفی های شاه اسماعیل برای خوردن جسد بی جان شیبک خان به روی یکدیگر تیغ ها کشیده و به جان یکدیگر افتادند و آن مرده به خاک و خون آغشته را از یکدیگر ربوده و مانند لاشخوران می خوردند.

#صفویه
بزرگترین دشمن آگاهی، جهل نیست؛
بلکه تَوهمِ دانستن است

#استیون_هاوكينگ
مشروطه ایرانی و انتخاب راهی میان حقوق الهی و حقوق طبیعی

روز دوشنبه ۱۱ ذي القعدة ۱۳۲۵ قمري (۲۴ آذر سال ۱۲۸۶ شمسى) مجلس اولِ شورای ملی به سبب کدورت ایجاد شده میان وکلای مجلس و محمدعلی شاه قاجار که به دنبال عدم دعوت از هیچ یک از نمایندگان مجلس برای شرکت در مراسم تاجگذاری پادشاه در روز شنبه چهارم ذي الحجة ١٣٢٤ قمری (۲۸ دی ماه ۱۲۸۵) و همچنین مقاومت شاه جوان در امضای متمم قانون اساسی مشروطه که نهایتا در روز پنجشنبه ۲۵ شعبان المعظم ۱۳۲۵ قمری (۱۰ مهر ماه ۱۲۸۶ شمسی) علیرغم میل باطنی پادشاه توشیح شد؛ بیانه ای صادر کرد.

این بیانیه که متاثر از اندیشه قرارداد اجتماعی جان لاک Locke's Social Contract Theory و اندیشه حقوق طبیعی The Natural Laws صادر شده بود؛ به وکالت از موکلین خود اعلام می کرد که ملت به خاطر خرابی امور تشخیص داده که دولت باید مشروطه شود و مقام شاهی برخاسته از قرارداد با ملت بوده و فراتر از آن نیست. در پاسخ، محمدعلی‌شاه که با مشروطه ‌خواهان همدلی نداشت و همچون جیمز اول و فرزندش چارلز اول از پادشاهان انگلستان به نظریه حق الهی سلطنت The Divine Right of Kings منبعث از اندیشه حقوق الهی The Divine Lwas باور داشت؛ با طعنه و انتقاد از اصول چهل و چهارم و چهل و پنجم از متمم قانون اساسی اشاره کرد و گفت چطور می شود گفت شاه در حکومت مسئولیت نداشته باشد؟

احتشام‌السلطنه که در آن روزها پس از صنیع الدوله، دومین فردی بود که ریاست مجلسِ اول شورای ملی را بر عهده داشت (۱۸ شهریور ۱۲۸۶ تا ۲۳ فروردین ۱۲۸۷) به شاه پاسخ می دهد: سلطان به سلامت باد، این بند راجع به سلب مسئولیت بدین جهت مقرر شده است تا احدی از اعلیحضرت حق بازخواست نداشته باشد!

اصل چهل و چهارم: شخص پادشاه از مسئولیت مبری است وزرای دولت در هرگونه امور مسئول مجلسین هستند.

اصل چهل و پنجم: کلیه قوانین و دستخط‌های پادشاه در امور مملکتی وقتی اجراء می‌شود که به امضای وزیر مسئول رسیده باشد و مسئول صحت مدلول آن فرمان و دستخط همان وزیر است.

#عباس_ترابی، حقوقدان و دانشجوی دکتری روابط بین الملل، گرایش سیاست و امنیت بین الملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
جهان سوم و مسائل آن، کنکور ۹۹| پله اول توسعه در دیدگاه ارگانسگی کدام است؟
Anonymous Quiz
26%
برنامه ریزی جامع
37%
وحدت ملی
23%
استقلال اقتصادی
14%
تصمیم گیری و مدیریت دانش‌بنیان
Forwarded from Poorya Bazargan
🧭**آکادمی قطبنما** 🧭

▪️آکادمی قطبنما، کانال تخصصی در زمینه سیاست‌ و اقتصاد ایران و آمریکا !

🔹 پوشش کامل اخبار آمریکا🇺🇸
🔹 تحلیل‌های تخصصی📚
🔹 ویس چت ها و لایو های تلگرامی🎙️


🔗 @Compass_Academic | آکادمی قطب‌نما 🧭

🔗 @CompassAcademic | تالار گفتمان قطب‌نما 🧭
2024/11/16 07:18:40
Back to Top
HTML Embed Code: