Telegram Web
🔸 تا حالا فکر کردین چطور تصمیم می‌گیریم؟

🔹 فرض کنین دوست‌تون رو توی کافه می‌بینین. بدون اینکه سلام کنه، از کنارتون رد می‌شه. این فقط یه مشاهده‌ست. اما بلافاصله با خودتون می‌گین:
«چرا بهم بی‌احترامی کرد؟ یعنی ازم ناراحته؟» و بعد، رفتارتون باهاش سرد می‌شه.

🔸ما خیلی ساده از یه اتفاق ساده، به یه نتیجه‌گیری، بعد به یه باور و در نهایت به اقدام می‌رسیم—بدون اینکه بفهمیم ذهن‌مون چه مسیری رو طی کرده.

🔹 تو این پست از مدلی به اسم نردبان استنباط (Ladder of Inference) استفاده کردیم تا ببینیم این مراحل چیه و چطور می‌تونیم جلوی سوگیری ذهنی رو در تصمیم‌گیری‌هامون بگیریم.

تا حالا متوجه این زنجیره‌ی پنهان در ذهن‌تون شده بودین؟

#نردبان_استنباط #تصمیمگیری

🔸@techrasafarsi
4🙏1
🔸آیا مدیر شما سمیه؟

🔹خیلی از مدیرها ممکنه گاهی اذیت‌کننده باشن، ما رو ناراحت یا حتی عصبانی کنن. ولی این یعنی سمی هستن؟ نه الزاماً.

🔸اما اگه رفتارشون طوریه که داره روی سلامت روان شما تأثیر می‌ذاره یا باعث فرسودگی‌تون شده، شاید وقتشه بیشتر دقت کنین. توی این پست، ۵ نشونه رو آوردیم که اگر توی مدیرتون دیدین، ممکنه مدیر سمی داشته باشین.

مدیر شما این ویژگی‌ها رو داره؟ شما چه موارد دیگه‌ای رو می‌تونین اضافه کنین؟

#مدیر_سمی #سلامت_روان

🔸@techrasafarsi
6👍2🙏1
🔸چند بار شده بخواین گذشته رو تغییر بدین یا نگران رفتار دیگران و آب و هوا و ... باشین؟

🔹احتمالاً همه ما همچین نگرانی‌هایی داریم و طبیعیه. اما واقعیت اینه که تمرکز روی این مسائل صرفاً ما رو مضطرب می‌کنه و انرژی‌مون رو می‌گیره. چون این مسائل در دایره کنترل یا تأثیر ما نیستن.

🔸در واقع ما می‌تونیم مسائل رو به ۳ بخش تقسیم کنیم. مسائلی که مستقیما در دایره کنترل ما هستند. مثل افکار و رفتار و واکنش‌ها و تصمیم‌هامون. بهتره بیشترین انرژی رو روی این مسائل بذاریم.

🔹دایره دوم چیزهایی هستن که در کنترل ما نیستن اما ما می‌تونیم روشون تأثیر بذاریم، مثل دوست‌هامون، بعضی از تصمیم‌ها و ....

🔸اما دایره سوم دایره نگرانیه که خیلی از ما تمام انرژی‌مون رو روی این مسائل می‌ذاریم در حالی که نه می‌تونیم کنترلشون کنیم نه روشون تأثیر بذاریم. خوبه این مسائل رو بپذیریم و رها کنیم یا ببینیم برای تغییر این مسائل چه چیزهای مرتبطی در دایره کنترل و تاثیرگذاری ما هست و روی اون‌‌ها تمرکز کنیم.

شما تمرکزتون روی کدوم دایره‌ست؟

🔸@techrasafarsi
7👍3💯2
🔸ثروتمندی یعنی چی؟

🔹وقتی صحبت از ثروت می‌شه، خیلی از ما پول به ذهنمون میاد. درسته که پول هم یک نوع مهم از ثروته، ولی تمام اون نیست.

🔸رابین شارما تو کتابش به اسم "ثروتی که با پول نمی‌شود خرید" می‌گه که ثروت انواع مختلفی مثل رشد، سلامتی، خانواده و … داره. وقتی همه‌ی این ابعاد کنار هم قرار بگیرن، زندگی پربار، متعادل و معنا‌دار می‌شه. توی این پست انواع ثروت رو توضیح دادیم.

شما کدوم از این ثروت‌ها رو توی زندگی‌تون دارین؟

#رشدفردی #ثروت #زندگی_شاد

🔸@techrasafarsi
10👍3
🔸وقتی آینده نامشخصه و با عدم‌قطعیت روبه‌رو هستیم، چه باید کرد؟

🔹ترسیدن، جست‌وجوی قطعیت یا متوقف شدن و ناتوانی در ادامه مسیر واکنش‌های طبیعی در چنین شرایطی‌ هستن. اما واقعیت اینه که این واکنش‌ها کمکی به ما نمی‌کنن و فقط ما رو در وضعیت بلاتکلیفی نگه می‌دارن. راه چاره چیه؟

🔸ام. اسکات پک، روان‌پزشک و نویسنده، معتقده: شجاعت، نبود ترس نیست؛ اقدام کردن با وجود ترسه. یعنی اینکه بتونیم با وجود ترس، به‌سمت آینده و ناشناخته‌ها قدم برداریم.

🔹لازم نیست این قدم، بزرگ باشه. حتی کوچک‌ترین حرکتی در مسیری که فکر می‌کنیم درسته، می‌تونه نیرویی درونی برای ادامه‌ دادن در ما ایجاد کنه.

شما با این حرف موافقین؟ اقدامی که انجام می‌دین چیه؟

#عدم_قطعیت #شجاعت

🔸@techrasafarsi
👍143👏2
🔸تاب‌آوری به چه معنیه؟

🔹تاب‌آوری به معنی توانایی مقابله با موانع و بحران‌ها و بازیابی دوباره از اون‌هاست. در واقع یعنی وقتی زندگی سخت می‌شه، بتونیم دوباره بلند بشیم. افراد تاب‌آور می‌تونن تو بحران‌ها آروم باقی می‌مون، راه‌حلی پیدا کنن و حتی رشد کنن.

🔸البته این به این معنی نیست که اون‌ها استرس، ناراحتی یا ترس کمتری رو تجربه می‌کنن. بلکه مهارت‌هایی دارن که می‌تونن از چالش عبور کنن. در حالی که بعضی از افراد به‌طور ذاتی تاب‌آوری بیشتری دارن، اما خوبه که بدونیم تاب‌آوری قابل توسعه و بهبوده و هر کسی می‌تونه تاب‌آور بشه.

🔹توی این پست ۴ نوع تا‌ب‌آوری مختلفی که وجود دارن و نیازه که اون‌ها رو تو خودمون توسعه بدیم رو توضیح دادیم.

شما تاب‌آور هستین؟ توی کدوم نوع بیشتر نیاز به بهبود دارید؟

#تاب‌آوری #سلامت_روان #رشد_فردی

🔸@techrasafarsi
👍32
🔔گزارش عملکرد «طلاین» در جنگ ۱۲ روزه

🔻طلاین، سامانه فروش و خرید طلای آب شده آنلاین، با توجه به محدودیت‌ها و مشکلاتی که این جنگ ۱۲ روزه برای بسیاری از کسب‌وکارها به همراه داشته است، گزارشی را از عملکرد و اقدامات خود در این ۱۲ روز منتشر کرده است.

🔻محدودیت دسترسی کاربران به اینترنت و همچنین محدودیت‌های خریدوفروش و بسته شدن درگاه‌ پرداخت، از جمله چالش‌هایی بوده که طلاین با آن روبه‌رو شده است.

🔻طبق این گزارش در ۱۲ روز جنگ نسبت به ۱۲ روز قبل، مراجعه به طلاین برای اطلاع از قیمت طلا ۶ برابر شده است و حجم معاملات نیز ۸۲٪ افزایش یافته است.

🔗 مطالعه و دانلود گزارش:
https://d.taline.ir/report
2025/07/09 12:56:36
Back to Top
HTML Embed Code: