Telegram Web
شفافیت برای ایران
نظرات نامزدهای محترم ریاست جمهوری در خصوص شفافیت 🔴 باتوجه به در پیش بودن مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری، در پست‌هایی که تا روز انتخابات در کانال «شفافیت برای ایران» منتشر می‌گردد به بررسی نظرات دو نامزد محترم در خصوص مقوله شفافیت و تعارض منافع خواهیم پرداخت.…
🔷 اولین کنش انتخاباتی آقای سعید جلیلی در خصوص شفافیت، با انتشار نخستین اعلامیه ایشان در خصوص شفافیت حمایت‌های مالی از ایشان در تاریخ ۲۰ خرداد ماه صورت پذیرفت.

🔷 ایشان شرط تشکیل دولت فسادستیز را شفافیت عملکرد ستادها برشمردند. در قسمتی از این اطلاعیه آمده است: « برخی از فرهنگ‌های غلط سیاسی و انتخاباتی، از طریق شفافیت و اداره صحیح ستادهای انتخاباتی نامزدها در سراسر کشور شکل می‌گیرد و اگر ریشه برخی فسادها و رفتارهای مافیایی از طریق شفافیت در ستادها خشکانده شود، می‌توان به تشکیل دولتی فسادستیز در آینده نیز امیدوار بود».

🟢 «اندیشکده شفافیت برای ایران» ضمن امیدواری از انتخاب نامزد اصلح در روز جمعه، جهت‌گیری حمایتی از هیچ نامزدی نداشته و بنا بر رسالت خود در راستای انتشار بیانات و کنش‌های رسمی دو نامزد محترم در حوزه شفافیت و تعارض منافع می‌کوشد.

🟢 مخاطبین ارجمند چنانچه نظری در خصوص مباحث مطروحه دارند به تالار گفتگو به آدرس https://discuss.tp4.ir/t/topic/3313 مراجعه نمایند.
#نامزدها_چه_می‌گویند
#بخش_اول
🆔 @Tp4_ir
نظرات نامزدهای محترم ریاست جمهوری در خصوص شفافیت

🔴 در ادامه پست‌های ویژه انتخاباتی به بررسی سایر نظرات دو نامزد محترم در خصوص مقوله شفافیت می‌پردازیم.

🔶 آقای پزشکیان دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ در برنامه «گفت‌وگوی ویژه خبری» اظهار کرد: «در رابطه با شفافیت اموال مسئولان، اگر نخواهد قانون اجرا کند و تخلف کند پول‌ها را به حساب اقوام و فرزند می‌ریزد. اما اگر مجموعه شفاف باشد من نمی‌توانم این کار را بکنم. ما برای همه مسایل در حال حاضر برنامه نداریم بلکه حتماً باید با کارشناسان بنشینیم و نسبت به روند تدبیر کنیم که بعدها پشیمان نشویم».

🔶 ایشان در پاسخ به این سوال که «آیا مخالف شفافیت آرا هستید؟» بیان داشتند: «شفافیت رای نیست، شفافیت رانت‌ها و رشوه‌هایی است که گرفته می‌شود. می‌خواهید شفافیت صورت گیرد fatf داخلی را برقرار کنید. با این شفافیت رانت، رشوه، قاچاق و اختلاس از بین برود. این روشن شود خوب است یا مشخص شدن رای یک نماینده؟ شفافیت یعنی نبرند، ندزدند، زمین خواری نکنند».

ادامه 👇👇👇
شفافیت برای ایران
نظرات نامزدهای محترم ریاست جمهوری در خصوص شفافیت 🔴 در ادامه پست‌های ویژه انتخاباتی به بررسی سایر نظرات دو نامزد محترم در خصوص مقوله شفافیت می‌پردازیم. 🔶 آقای پزشکیان دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ در برنامه «گفت‌وگوی ویژه خبری» اظهار کرد: «در رابطه با شفافیت اموال…
🔷 آقای جلیلی ۲۷ خرداد ماه در برنامه «میزگرد اقتصادی» حضور یافت و به پرسش‌های سه کارشناس حوزه اقتصادی پاسخ گفت. ایشان بیان داشتند: «شفافیت با همراهی همه ایرانیان محقق می شود نه با چند دستگاه نظارتی»

🔷 ایشان در خصوص شفافیت مالی بیان داشتند: «ما در داخل کشور حتماً باید یک ساز کار جدی داشته باشیم برای حکمرانی ریال که این اقتضائات خودش را دارد یکیش این است که اگر شما یک سامانه‌هایی دارید این‌ها باید تکمیل شود و به هم وصل شوند و بتواند آن شفافیت را به شکلی انجام بدهد آن تراکنش‌های کلان بانکی در شفافیت اقتصاد رقم بخورد. حتماً مطلع هستید که ما چند سامانه جدی داریم که این‌ها را باید رویش کار جدی کنیم، چون عمده گردش پول در همین بحث‌ها است، یک زمان ما سامانه نداشتیم الان خوب یک قدم جلوتر هستیم، یک زیرساخت‌هایی درست شده حالا این سامانه‌ها هم باید تکمیل شوند و هم باید با هم یک اتصالی برقرار کنند تا شما بتوانید از این موضوع بهره را ببرید».

🟢 «اندیشکده شفافیت برای ایران» ضمن امیدواری از انتخاب نامزد اصلح در روز جمعه، جهت‌گیری حمایتی از هیچ نامزدی نداشته و بنا بر رسالت خود در راستای انتشار بیانات و کنش‌های رسمی دو نامزد محترم در حوزه شفافیت و تعارض منافع می‌کوشد.

🟢 شما مخاطبین ارجمند چنانچه نظری در خصوص مباحث مطروحه دارید، می‌توانید به تالار گفتگو به آدرس https://discuss.tp4.ir/t/topic/3313 مراجعه نمایید.
#نامزدها_چه_می‌گویند
#قسمت_دوم
🆔 @Tp4_ir
ایستگاه پایانی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳

🔶 صبح امروز پنجشنبه ۱۴ تیرماه مهلت قانونی تبلیغات دو نامزد محترم ریاست جمهوری به پایان رسید تا کشور آماده برگزاری انتخابات شود.

🔶 اندیشکده «شفافیت برای ایران» از تمام شهروندان و دغدغه‌مندان ایران جهت مشارکت حداکثری در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری دعوت می‌نماید.

🔶 امید که ملت ایران با همدلی و مشارکت حداکثری در روز جمعه، گزینه اصلح را انتخاب نمایند.
#انتخابات

🆔 @Tp4_ir
مسعود پزشکیان؛ نهمین رییس جمهور ایران

🔶 بر اساس اعلام سخنگوی ستاد انتخابات کشور، در گزارش نهایی شمارش آرا، از مجموع بیش از ۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار رای، جناب آقای مسعود پزشکیان با کسب بیش از ۱۶میلیون رای معادل ۵۳.۶ درصد آرا پیروز انتخابات شدند.

🔶 اندیشکده «شفافیت برای ایران» ضمن تبریک به دکتر پزشکیان امیدوار است، رویکرد ارتقاء شفافیت و فسادستیزی همان‌گونه که در تبلیغات انتخاباتی وعده دادند، در دولت ایشان تداوم یابد و تقویت شود.
#انتخابات

🆔 @Tp4_ir
رییس جمهور منتخب چقدر به شفافیت اعتقاد دارد؟

🔶 با اعلام نتایج رسمی دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳، آقای مسعود پزشکیان به عنوان نهمین رییس جمهور کشور انتخاب شدند. به این مناسبت، نگاهی داریم به برخی مواضع و نظرات ایشان در دوران تبلیغات انتخاباتی در خصوص مقوله‌های فساد و شفافیت.

🔶 آقای پزشکیان در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری در پاسخ به این سوال که «آیا مخالف شفافیت آرا هستید» پاسخ دادند: «شفافیت [فقط] رای نیست، شفافیت رانت‌ها و رشوه‌هایی است که گرفته می‌شود. می‌خواهید شفافیت صورت گیرد؟ FATF داخلی را برقرار کنید. با این شفافیت رانت، رشوه، قاچاق و اختلاس از بین می‌رود. این روشن شود خوب است یا مشخص شدن رای یک نماینده؟ شفافیت یعنی نبرند، ندزدند و زمین خواری نکنند».

🔷 آقای پزشکیان همچنین ۲۲ خرداد ماه در سخنانی نسبت از رانت اطلاعاتی که در بازار بورس موضوعیت دارد انتقاد کردند. ایشان بیان داشتند: «اینکه یکی رانت اطلاعاتی دارد و دیگری فاقد چنین رانتی است به معنای بی‌عدالتی است. اطلاعات باید شفاف و آزاد باشد تا همه بتوانند از آن استفاده کنند».

🔷 رییس‌جمهور منتخب ۵ تیر ماه در پنجمین مناظره انتخاباتی در خصوص فساد و رانت بیان داشتند: «من در عمر خودم و خانواده‌ام از رانتی بهره نبردم و به مردم قول می‌دهم گزارشی از انواع رانت‌ها که در کشور توزیع می‌شود و جز فساد و نابرابری و بی‌اعتمادی تولید نمی‌کنند به آنها ارائه کنم؛ من همچنین به آزادی رسانه‌ها و شفافیت باور دارم. دولت من دولت شنیدن صدای مردم خواهد بود و تکرار می‌کنم که من دروغ نخواهم گفت؛ چراکه این بزرگترین رذیلت اخلاقی و ویروس کشنده است».
#اقسام_شفافیت
#وعده_انتخاباتی
🆔 @Tp4_ir
مواضع ریاست جمهور منتخب در مورد شفافیت

🔶 با اعلام نتایج رسمی دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳، آقای مسعود پزشکیان به عنوان نهمین رییس جمهور کشور انتخاب شدند. در ادامه پست دیروز، نگاهی داریم به برخی مواضع و نظرات ایشان در دوران تبلیغات انتخاباتی در خصوص مقوله‌ شفافیت اموال مسئولان.

🔶 آقای پزشکیان دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ در برنامه «گفت‌وگوی ویژه خبری» در پاسخ به سوالی در خصوص قانون شفافیت اموال مسئولان گفتند: «هنگامی که اعلام کردند نمایندگان و دولت اموال خود را شفاف کنند، من این کار را انجام دادم؛ اما اگر بخواهم با کسی زد و بند کنم، به حساب خودم نمی‌ریزم، به حساب پسرم، خواهرم، برادرم یا دخترم می ریزم چون آن‌ها تحت تکفل من نیستند. من اگر بخواهم تخلف و زد و بند کنم، به‌راحتی می‌توانم؛ با این شیوه کنونی شفافیت، راه زد و بند بسته نمی‌شود. ما برای همه مسایل در حال حاضر برنامه نداریم بلکه حتماً باید با کارشناسان بنشینیم و نسبت به [اصلاح] روند تدبیر کنیم که بعدها پشیمان نشویم».
#اقسام_شفافیت
#وعده_انتخاباتی
🆔 @Tp4_ir
ضرورت منع تعارض منافع در چینش کابینه

🔶 یادداشتی که قسمت‌هایی از آن در ادامه آمده است، به قلم دکتر بهاره آروین عضو هیئت علمی دانشگاه و عضو سابق شورای شهر تهران در خصوص لزوم منع هرگونه تعارض منافع در انتخاب وزار، معاونین و مدیران دولت چهاردهم است. بخشی‌هایی از این یادداشت به شرح زیر است:

🔷 یکی از مهم‌ترین اصول ضروری، رعایت منع تعارض منافع در فرآیندهای چینش کابینه است بدین‌معناکه کسانی که کاندیدای دریافت پست مدیریتی هستند و بدین‌لحاظ ذینفع تصمیمات در این خصوص محسوب می‌شوند، خودشان در جایگاه تصمیم‌گیرنده نباشند.

🔷 ساده‌ترین پیشنهاد برای رفع تعارض منافع این است که شرط عضویت در هریک از سطوح این تشکیلات از صدر تا ذیلش، عدم‌ کاندیداتوری برای هیچ‌ پست مدیریتی در دولت (اعم از وزیر یا معاون وزیر و مانند آن) ظرف چهار سال آینده باشد

🔷 همان‌طور که به کرات توسط تحلیل‌گران مختلف اشاره شده، حفظ تنوع لازم در اعضای کارگروه‌ها (تنوع سنی، جنسیتی، قومی و مذهبی، تخصصی و سیاسی و مانند این‌ها) و نیز حفظ شفافیت از پایین‌ترین سطح شامل اعلام عمومی اعضای هر کارگروه تا سطوح بالاتر شفافیت ناظر بر شفافیت شاخص‌ها و روال‌های تصمیم‌گیری در کارگروه‌ها همگی پیشنهاداتی هستند که به افزایش کیفیت تصمیمات و خروجی این کارگروه‌ها کمک می‌کند. ولی از نظر من، همه‌ی این‌ها فرع بر ضرورت منع تعارض منافع است.

🖋 جهت مطالعه متن کامل این یادداشت به وبسایت اندیشکده «شفافیت برای ایران» به آدرس https://tp4.ir/?p=7279 مراجعه نمایید‌

🆔 @Tp4_ir
⚫️ فرا رسیدن تاسوعای حسینی تسلیت باد

▪️ اندیشکده «شفافیت برای ایران» فرارسیدن ایام سوگواری سید و سالار شهیدان و تاسوعای حسینی را تسلیت عرض می‌کند.

🆔 @Tp4_ir
فرارسیدن عاشورای حسینی تسلیت باد

امام حسين عليه‌السلام:

🔸لايَحِلُّ لِعَينٍ مُؤمِنَةٍ تَرَى اللّه َ يُعصى فَتَطرِفَ حَتّى تَغَيِّرَهُ

🔹بر هيچ چشم مؤمنى روا نيست كه ببيند نافرمانى خدا مى‌شود و چشم خود را فرو بندد، مگر آن كه آن وضع را تغيير دهد.

📚 الأمالى، طوسى، ص ۵۵

▪️ اندیشکده «شفافیت برای ایران» فرارسیدن عاشورای حسینی را به مخاطبین فرهیخته تسلیت عرض می‌نماید.

🆔 @Tp4_ir
پنج توصیه دکتر فاضلی به رئیس جمهور منتخب در خصوص شفافیت کمیته‌های انتخاب وزرا

🔶 یادداشتی که در ادامه آمده به قلم دکتر محمد فاضلی جامعه شناس و استاد دانشگاه با عنوان «پنج توصیه به رئیس جمهور منتخب در خصوص شفافیت کمیته‌های انتخاب وزرا» به زیور طبع شما مخاطبین فرهیخته آراسته شده است:

🔶 «آقای رئیس‌جمهور بر اساس وعده‌ای که در رقابت‌های انتخاباتی دادند که کار تخصصی و شفاف را سرلوحه عمل‌شان قرار دهند، کمیته‌هایی را برای بررسی کارشناسی انتخاب وزرا و همکاران‌شان در هیئت دولت تعیین کرده‌اند. کار خوبی است، ولی چند ملاحظه وجود دارد:

1⃣ سال‌هاست می‌نویسم که تصمیم‌گیری در موقعیت تعارض منافع این کشور با بیچاره کرده و می‌تواند در کمیته‌ها هم تکرار شود. اگر رئیس و اعضای کمیته‌ها، خودشان نامزد باشند، می‌توانند به گونه‌ای افراد کمیته را بچینند که در نهایت و در ظاهری شفاف و دموکراتیک، خودشان یا آن‌ها که دوست دارند، خروجی کمیته باشند.

2⃣ اعلام نشدن رؤسا و اعضای کمیته‌ها، خلاف شفافیت است. اعضای کمیته‌ها باید برای عموم مشخص باشند و نظارت افکار عمومی بر خود را احساس کنند.

3⃣ معیارهای انتخاب باید دقیق و روشن باشد.

4⃣ کمیته‌ای بالادست همه کمیته‌ها باید وجود داشته باشد تا کیفیت برگزاری جلسات، نبودن موقعیت تعارض منافع در تصمیم‌گیری، رعایت شدن معیارهای انتخاب، و بررسی منصفانه گزینه‌ها را ارزیابی و بر حسن اجرا نظارت کند.

5⃣ مستندسازی کار کمیته‌ها ضرورت دارد. هر تصمیم کمیته باید مستند به شواهدی باشد و این شواهد قابل راستی‌آزمایی باشد.

🔷 سخن آخر جناب آقای رئیس‌جمهور پزشکیان، امیدوارم اوضاع به گونه‌ای پیش برود که شاهد اعتمادسازی باشیم و شعار تخصص‌گرایی و شفافیت که خود به آن باور دارید و عامل به آن هستید، در عملکرد کمیته‌ها نیز بازتاب یابد».

🆔 @Tp4_ir
انتشار گزارش تحلیل و آسیب شناسی اجرای قانون «انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات»

🔶 به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات مدیریت این مرکز گزارشی با عنوان «تحلیل و آسیب‌شناسی اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» منتشر کرده است‌.

🔶 «قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» در سال ۱۳۸۷ با هدف اعطای حق دسترسی آزاد و قانونی شهروندان به داده‌های سازمان‌های عمومی و خصوصی ارائه‌دهنده خدمات عمومی تصویب شد. این گزارش مطرح می‌کند که شهروندان برای دریافت اطلاعات در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، داده‌های مورد نظر خود را از سازمان منتخب درخواست می‌کنند.

🔷 این گزارش پیشنهاد اصلاح بخش‌هایی از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات را مطرح کرده و چند مورد را برمی‌شمارد که تعریف دقیق و مصداقی از مشمولین قانون، اصلاح و تکمیل تعاریف داده، اصلاح و در نظر گرفتن اقتضائات زمان پاسخ‌گویی نهادهای مشمول، تقویت ضمانت اجرای قانون و در نظر گرفتن مجازات، بهبود و جایابی دقیق‌تر دبیرخانه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و تغییر در ترکیب اعضای کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از آن جمله‌اند.

🖋 جهت مطالعه بیشتر و دانلود متن کامل این گزارش به وبسایت اندیشکده «شفافیت برای ایران» به آدرس https://tp4.ir/?p=7285 مراجعه نمایید.

🆔 @Tp4_ir
انتشار گزارش تحلیل نظارتی کیفیت اجرای بند «الف» ماده (۳) قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد در سطح وزارتخانه‌ها

🔶 شفافیت یکی از اصلی ترین روش‌های پیشگیری از فساد و همچنین یکی از شاخص‌های حکمرانی مطلوب به شمار می‌رود. یکی از ابعاد شفافیت در سازمان‌های دولتی و دستگاه‌های اجرایی، شفافیت در درگاه سازمانی است. از این رو قانون‌گذار در بند «الف» ماده (۳) قانون ارتقای سلامت نظام اداری، دستگاه‌های مشمول را مکلف به انتشار کلیه قوانین و مقررات (اعم از تصویب نامه ها، دستورالعمل ها، بخشنامه‌ها، آیین نامه ها، مأموریت ها، فرایندهای کاری و ...) در پایگاه‌های اطلاع رسانی کرده است.

🔶 در این گزارش به بررسی میزان شفافیت در درگاه وزارتخانه‌های کشور از حیث میزان انتشار اطلاعات ذکر شده در بند «الف» ماده (۳) قانون ارتقای سلامت نظام اداری پرداخته می‌شود. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که اگرچه تاکنون گام های مؤثری در انتشار قوانین و مقررات در درگاه برخی از وزارتخانه‌ها برداشته شده است، اما هنوز در اجرای بند «الف» ماده (۳) قانون ارتقای سلامت نظام اداری، مشکلاتی همچون یکپارچه ارائه نشدن اطلاعات، انتشار ناقص و یا قابل دسترس نبودن برخی اطلاعات وجود دارد.

🖋 علاقه‌مندان جهت مطالعه و دانلود متن این گزارش می‌توانند به صفحه اندیشکده شفافیت برای ایران به آدرس https://tp4.ir/?p=7297 مراجعه نمایند.
#گزارش

🆔 @Tp4_ir
زمان پاسخگویی در واشنگتن فرا رسیده است

🔶 همزمان با سفر بنیامین نتانیاهو به ایالات متحده و ایراد سخنرانی در کنگره آمریکا، فعالیت‌های مخالفان وی و گروه‌های ضد جنگ در ایالات متحده افزایش یافته است. یکی از فعالیت‌های مخالفان لابی اسرائیل در ایالات متحده، اطلاع رسانی و ارتقای شفافیت در خصوص حمایت‌های مالی لابی‌های اسرائیل از نمایندگان کنگره و سنای آمریکا است.

🔶 یکی از این گروه‌های مردمی، گروه موسوم به «رصد آیپک» است. این گروه که با شعار «زمان پاسخگویی در واشنگتن فرا رسیده است» فعالیت می‌کند، حمایت‌های مالی لابی‌های حامی اسرائیل در آمریکا و انگلیس را به صورت شفاف منتشر و از طریق وبسایت و صفحه ایکس خود اطلاع رسانی می‌کند. تمرکز اصلی این گروه مردم‌نهاد بر کمک‌های مالی لابی‌های اسرائیل به نمایندگان کنگره و سنای آمریکا است، اما اخیرا در خصوص شفافیت فعالیت‌های مالی لابی‌های اسرائیلی در انگلیس نیز اقدام به شفاف‌سازی نموده است.

🔷 با مراجعه به وبسایت این گروه به آدرس trackaipac.com می‌توانید اسامی و میزان کمک‌های لابی اسرائیل به نمایندگان کنگره و سنای آمریکا را به تفکیک هر ایالت و نیز اخبار مرتبط با کمک‌های مالی لابی اسرائیل در انگلستان را رصد نمایید. این گروه همچنین اخیرا کارزاری برای جذب کمک‌های مالی در حمایت از نمایندگان مخالف اسرائیل ایجاد کرده است که اطلاعات آن نیز در وبسایت این گروه قابل رصد است و تا کنون بیش از ۲۷ هزار دلار از محل کمک‌های مردمی شهروندان ایالات متحده دریافت کرده است.

🔷 گفتنی است لابی آیپک یا «کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل» (AIPAC) یکی از گروه‌های متنفذ طرفدار اسرائیل در واشنگتن است که از طریق قدرت مالی و رسانه‌ای تاثیر زیادی بر انتخابات ریاست جمهوری، کنگره و سنای ایالات متحده و بطور کلی سیاست این کشور دارد و همین امر نیز سبب بروز مخالفت‌های جدی در میان شهروندان آمریکایی شده است.
#بین_المللی

🆔 @Tp4_ir
انتشار لیست املاک اجتماعی شهرداری تهران در سایت شفافیت بعد از ۶ سال

🔶 رئیس ستاد ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد شهرداری تهران گفت: لیست املاک شهرداری در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی، احصا و در سایت شفافیت شهرداری تهران برای اولین بار بعد از ۶ سال منتشر و در دسترس عموم شهروندان قرار گرفت.

🔶 محمدعلی الفت‌پور با اشاره به این مطلب گفت: با توجه به اهمیت موضوع، کمیته برنامه‌ریزی و نظارت شورای عالی ستاد ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد نسب به تعیین تکلیف املاک شهرداری تهران، خصوصاً آن دسته از املاک که بهره‌برداری از آن‌ها به غیر واسپاری شده، اقدام و پس از احصا این املاک در سایت شفافیت منتشر شده است.

🔷 وی خاطر نشان کرد: در همین راستا و با توجه به مصوبه انتشار عمومی اطلاعات املاک «بند ۶ ماده ۵۵» و همچنین با عنایت به تأکید مدیریت شهری بر لزوم شفاف سازی در خصوص املاک بررسی شده، یک بخش اصلی و جدید تحت عنوان «املاک و مراکز انتفاعی» در صفحه اصلی سایت شفاف شهرداری ایجاد شده است.

🔷 الفت‌پور در پایان تصریح کرد: اطلاعات مذکور تحت عنوان «لیست املاک واگذار شده شهرداری به اشخاص حقیقی و حقوقی» در سایت شفاف به نشانی https://shafaf.tehran.ir منتشر شده و در دسترس عموم شهروندان قرار گرفته است.
#شفافیت
#شهرداری

🆔 @Tp4_ir
گزارش شفافیت هزینه بنیاد سینمایی فارابی منتشر شد

🔶 بنابر اعلام روابط عمومی بنیاد فارابی، در ادامه گزارش‌های شفاف‌سازی قراردادها و حمایت‌های بنیاد سینمایی فارابی از آثار سینمایی و در راستای «قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات»، گزارش این حمایت‌ها از بهمن ۱۳۹۹ تا پایان تیر ماه ۱۴۰۳ منتشر شد.

🔶 گزارش‌های مورد اشاره، از اول اسفند ۱۳۹۹ (هفت ماهه پایانی دولت دوازدهم) تا پایان تیر ۱۴۰۳ (سی و چهار ماهه دولت سیزدهم) انتشار عمومی نداشته، اما طی این مدت جزئیات گزارش‌ها اعم از ریز اعتبارات، درآمدها و قراردادها به طور مستمر در قالب حسابرسی رسمی سالیانه و همچنین گزارش‌های فصلی به ارکان بالادستی و در صورت درخواست به سایر دستگاه‌های مربوطه ارائه شده است.

🔷 گزارش جدید بنیاد سینمایی فارابی در بازه زمانی اول اسفند ۱۳۹۹ تا پایان تیر ۱۴۰۳ روی پایگاه رسمی بنیاد به نشانی اینترنتی (www.fcf.ir) برای آگاهی عمومی منتشر شده است. این گزارش صرفاً جنبه اطلاع رسانی از شفافیت عملکرد مالی بنیاد سینمایی فارابی دارد و مستندات آن پیش از این به مراجع ذیربط ارائه شده است.

🆔 @Tp4_ir
◼️مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبديلًا

در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستاده‌اند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند)، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.

اندیشکده «شفافیت برای ایران» شهادت رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، آقای اسماعیل هنیه (رضوان الله علیه) را تسلیت گفته و از خداوند علو درجات را برای آن شهید خواستار است.
#شهید_اسماعیل_هنیه
#فلسطین
#تسلیت

🆔 @Tp4_ir
وزیر بهداشت الزاما باید پزشک باشد؟ بررسی «تعارض منافع» در انتخاب وزیر بهداشت

🔶 روزنامه رسالت در شماره مورخ دوم مرداد ماه ۱۴۰۳ در مطلب مفصلی حول موضوع تعارض منافع در انتخاب وزیر بهداشت و لزوم پزشک بودن یا نبودن وزیر به گفتگو با برخی فعالین این حوزه پرداخته است. در ادامه بخشی از یادداشت روزنامه رسالت با عنوان «وزیر بهداشت الزاما باید پزشک باشد» آمده است:

🔶 ۱۵ وزیر از ابتدای انقلاب اسلامی بر کرسی وزارت بهداشت تکیه زده‌اند؛ که تمامی آن‌ها به‌جز یک نفر، پزشک بوده‌اند، اما در اکثر کشورهای پیشرو در عرصه سلامت، مدیران این حوزه تقریبا هیچ‌گاه از میان ذینفعان، سهامداران بخش خصوصی و پزشکان انتخاب نمی‌شوند، چراکه احتمال تعارض منافع و اتخاذ تصمیماتی مبنی بر منافع گروهی یا صنفی افزایش می‌یابد.

🔶 محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار به این تعارض منافع اشاره دارد. او تأکید می‌کند: «مشکل اصلی وزارت بهداشت و درمان؛ فرد نیست. مشکل سیستم و ساختار حاکم بر این وزارتخانه است. برای برون‌رفت از چالش‌های نظام سلامت به اراده‌ای فراتر از وزارت بهداشت نیاز داریم تا با اصلاح سیاست‌های آمیخته به تعارض منافع، اصلاح نظام پرداخت غیرعادلانه و تغییر ساختار فرسوده و ناکارآمد، وضعیت حوزه سلامت را بهبود بخشد.»

🔷 دبیرکل خانه پرستار عنوان می‌کند: «در هیچ کجای دنیا وزارتی تحت عنوان «بهداشت و درمان و آموزش پزشکی» وجود ندارد، در مالزی این مجموعه «وزارت سلامت» و در انگلیس «وزارت سلامت و تأمین اجتماعی» نام دارد و از میان ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه درمان و سلامت، در ۹ کشور ازجمله انگلیس، کانادا و مالزی وزیر حوزه سلامت، پزشک نیست و افراد حقوقدان و کسانی که در حیطه اقتصاد سلامت تحصیل‌ کرده‌اند، تولی‌گری این بخش را برعهده دارند.»

🔷 شریفی مقدم در پایان افزود: «البته علت موفقیت این کشورها فقط غیرپزشک بودن شخص وزیر نیست، بلکه روش‌ها و مدل‌های موفقی دارند و ضمن شفافیت و مسئولیت‌پذیری، تعارض منافع را برنمی‌تابند.»
#تعارض_منافع
#یادداشت
🆔 @Tp4_ir
🖋تأملی بر فرآیند انتصاب مدیران؛ آیا تغییر ممکن است؟

⁉️ آیا تاکنون به احکام انتصاب مدیران دولتی دقت کرده‌اید؟ آیا سخنان نمایندگان مجلس یا رئیس جمهور در دفاع یا رد یک فرد برای جایگاه وزارت را شنیده‌اید؟ بیشتر استدلال‌ها برای اینکه یک مدیر خوب است یا بد، کارآمد است یا ناکارآمد حول چه مواردی است؟ زمانی که از انتصاب یک فرد به جایگاه مدیریتی در سیستم اداری مطلع می‌شوید و در مورد آن در گوگل جستجو می‌کنید معمولا با چه مطالبی مواجه می‌شوید؟

🔴 پاسخ به همه این سوالات این است که به طور معمول، مهمترین دستاویز برای بیان کارآمدی و شایستگی یک مدیر رزومه او است و در رزومه مدیران بیشترین چیزی که مورد توجه قرار می‌گیرد عبارت است از مدرک تحصیلی؛ اینکه در چه رشته‌ای تا چه مقطعی و در چه دانشگاهی درس خوانده و دیگری سابقه مدیریتی که قبلا در چه جاهایی فعالیت داشته است؛ مثلاً قبلا رئیس یا معاون چه سازمان و دستگاه اجرایی بوده است و یا سابقه مدیرکلی و مشاوری در چه نهادهایی را داشته است.

🔷 آیا واقعا این موارد ملاک شایستگی افراد برای تصدی مناسب مدیریتی کشور است؟ آیا اینکه فردی در مرتبط ترین رشته‎‌ها از بهترین دانشگاه‌های کشور و جهان مدارج عالیه داشته باشد کافی است تا مدیر شود؟ صرف مدیریت در جایگاه‌های مهم، مجوز تصدی در جایگاه‌های مدیریتی دیگر است؟ در جواب باید گفت که به حکم منطق، شایسته‌ترین فرد برای مدیریت یک بخش، فردی است که بتواند عملکرد مثبت‌تری را در آن پست ثبت نماید در نتیجه جدای از اینکه مدرک تحصیلی گزینه‌های تصدی این پست چه بوده یا قبلا در چه جایگاه‌هایی مشغول به کار بوده‌اند این مهم است که چه عملکردی در این مناصب داشته‌اند. حلقه مفقود در اینجا شفاف بودن مهم‌ترین عامل شایستگی افراد که عملکرد آن‌هاست می‌باشد.

اندیشکده شفافیت برای ایران قصد دارد با توجه به شروع دولت چهاردهم و آغاز انتصاب و رای اعتماد وزیران به موضوع بسیار مهم شفافیت عملکرد مدیران سیاسی بپردازد.

#شفافیت_عملکرد
#تفاهم‌نامه_عملکردی
🆔 @Tp4_ir
2024/11/19 21:05:26
Back to Top
HTML Embed Code: