Telegram Web
سامانه مشروح مذاکرات نمایندگان مجلس همچنان در دسترس نیست

🔶 ۲۴ بهمن ماه سال ۱۴۰۲، حمله‌ای سایبری به سرورهای مجلس شورای اسلامی صورت گرفت که سبب ایجاد اختلال در سایت و تعدادی از سامانه‌های داخلی مجلس شد.

🔶 یکی از سامانه‌هایی که تحت تاثیر این حمله قرار گرفت سامانه مشروح مذاکرات نمایندگان مجلس به آدرس mashrouh.parliran.ir بود. این سامانه که برای شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی به عموم مردم طراحی شده بود، از اصلی ترین منابع برای دسترسی به مذاکرات نمایندگان در جلسات علنی مجلس تلقی می‌شد.

🔶 اگرچه پس از این حمله سایبری بیشتر سامانه‌های مجلس بازآوری شده اما برخی سامانه‌ها نظیر مشروح مذاکرات هنوز و با گذشت هفت ماه از حمله سایبری از دسترس خارج هستند و هیچ اطلاع رسمی در خصوص زمان شروع مجدد فعالیت آن وجود ندارد.

🔶 با توجه به گذشت هفت ماه از این حمله سایبری و استقرار کامل مجلس و دولت جدید، انتظار می‌رود سامانه مشروح مذاکرات نمایندگان مجلس، بازآوری شده و چون گذشته با انتشار مشروح مذاکرات نمایندگان محترم ملت، سبب تسهیل نظارت عمومی مردم بر نمایندگان خود و افزایش شفافیت فعالیت‌های نمایندگان مجلس گردد.
#شفافیت
#مجلس

🆔 @Tp4_ir
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خواستار ارائه گزارش بانک مرکزی در خصوص میزان پرداخت تسهیلات به کارکنان خود شد

🔶 علیرضا سلیمی با اشاره به اطلاعیه بانک مرکزی در خصوص تسهیلات کارکنان بانک مرکزی و ذکر این نکته که بانک مرکزی بر مبنای قانون اقدام بر پرداخت تسهیلات می‌کند، گفت: ما در این بخش پیگیر شفافیت هستیم. همانطور که بانک مرکزی فهرست تسهیلات بانک‌ها به کارمندان خود را منتشر می‌کند، باید فهرست تسهیلات دهی خود را نیز منتشر کند.

🔶 وی افزود: اگر مسئولین بانک مرکزی به قانون عمل کرده اند دیگر نباید از شفافیت واهمه داشته باشند. به واقع باید مشخص شود که بانک مرکزی تا چه میزان به کارمندان خود تسهیلات داده و این میزان تسهیلات به چه تعداد از کارمندان بوده است.


🔶 همچنین کامیار کاوه - مدیرکل منابع انسانی بانک مرکزی - پیرامون مباحث مطرح شده در خصوص تسهیلات کارکنان بانک مرکزی بیان داشت: به استناد جزء ۵ ماده ۳۴ قانون پولی و بانکی، هیچ‌گونه تسهیلاتی به هیچ کدام از کارکنان و مدیران بانک مرکزی در کلیه مراتب سازمانی پرداخت نشده است.
#شفافیت
#بانک_مرکزی

🆔 @Tp4_ir
انتشار کتاب «از راه رفته؛ تجربه‌نگاری شفافیت شورای شهر و شهرداری تهران»

🔶 کتاب «از راه رفته؛ تجربه‌نگاری شفافیت شورای شهر و شهرداری تهران ۱۳۹۶-۱۴۰۰» با همکاری خانه اندیشه‌ورزان و با حمایت سازمان اداری و استخدامی کشور و به همت جمعی از دست‌اندرکاران پروژه شفافیت شورا و شهرداری تهران، تحت مدیریت خانم سمیه فروغی انتشار یافت.

🔶 این کتاب که درس‌آموخته‌های تجربه شفافیت شورا و شهرداری تهران را برای استفاده اندیشه‌ورزان و دغدغه‌مندان اصلاح بخش عمومی مرور می‌کند، شامل ۴۴۰ صفحه است و بهاره آروین، مهدی ثنایی، مرتضی احمدی و محسن هاشمی از جمله ده‌ها فرد مصاحبه شونده این کتاب هستند.

🖋 علاقه مندان جهت مطالعه بیشتر و دانلود فایل پی‌دی‌اف کتاب «از راه رفته؛ تجربه‌نگاری شفافیت شورای شهر و شهرداری تهران ۱۳۹۶-۱۴۰۰ » به وبسایت اندیشکده شفافیت برای ایران به آدرس https://tp4.ir/?p=7322 مراجعه نمایند.

#شفافیت
#معرفی_کتاب

🆔 @Tp4_ir
ابلاغ آیین نامه اجرایی فصل دوم قانون حمایت از گزارشگران فساد

🔶 تصویب‌نامه مصوب جلسه مورخ ۱۴۰۳/۰۶/۱۸ هیات وزیران درخصوص «آیین نامه اجرایی فصل دوم قانون حمایت از گزارشگران فساد» طی نامه مورخ ۱۴۰۳/۰۶/۲۸ توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد.

🔶 بر این اساس هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۰۶/۱۸ به پیشنهاد مورخ ۱۴۰۳/۰۳/۰۹ سازمان بازرسی کل کشور با همکاری نهاد‌های پذیرنده موضوع قانون حمایت از گزارشگران فساد مصوب ۱۴۰۲ و به استناد اصل یکصدوسی‌وهشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده (۵) قانون مذکور، آیین‌نامه اجرایی فصل دوم قانون یادشده را تصویب کرد.

🖋 آیین نامه مذکور دارای ۶ فصل و ۲۱ ماده است. علاقه مندان جهت دانلود متن کامل «آیین نامه اجرایی فصل دوم قانون حمایت از گزارشگران فساد» به وبسایت اندیشکده شفافیت برای ایران به آدرس https://tp4.ir/?p=7331 مراجعه نمایند.

🆔 @Tp4_ir
رونمایی از سامانه داده‌باز سازمان ملی بهره‌وری ایران

🔶 سامانه داده‌باز سازمان ملی بهره‌وری ایران، با حضور رئیس و جمعی از مدیران سازمان و متخصصان تأیید صلاحیت‌شده بین‌المللی بهره‌وری، رونمایی شد.

🔶 در راستای هوشمندسازی فرآیندهای جمع‌آوری، تحلیل و انتشار داده‌های بهره‌‌وری، افزایش نرخ تولید علم و نظریه‌های بومی، سازمان ملی بهره‌وری ایران اقدام به طراحی و پیاده‌سازی سامانه داده‌باز خود نموده است.

🔷 داده‌باز جزو رویکردهای شفافیت در دولت و از پیش‌نیازهای *مردم‌سپاری و نخبه‌سپاری امور است. در این سامانه تمامی داده‌های خام و محاسباتی مرتبط با بهره‌وری به همراه شناسنامه داده مدون، در دسترس عموم قرار گرفته است.

🔷 دانشجویان، نخبگان، مشاوران و متخصصان بهره‌وری می‌توانند با مراجعه به این سامانه به آدرس www.npo.gov.ir/opendata در کمترین زمان ممکن به داده‌های موردنیاز در پژوهش‌های حوزه بهره‌وری خود دست یابند.
#بهره‌وری

🆔 @Tp4_ir
◾️ وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ
(آل عمران/۱۶۹)

⚫️ شهادت دبیر کل حزب الله لبنان، سیدحسن نصرالله و جمعی از همراهان وی در حمله دشمن صهیونیستی را به عموم مخاطبین گرامی تسلیت می‌گوییم.

🆔 @Tp4_ir
انتشار داده‌های باز؛ شاه کلید شفافیت

🔶 به گزارش دنیای اقصاد امروزه دسترسی شهروندان به داده‌های حکومتی از جمله حقوق مورد پذیرش در اکثر کشورهاست. انتشار داده‌های حکومتی موجب افزایش شفافیت بخش عمومی می‌شود و امکان نظارت بهتر مردم بر این بخش را ممکن می‌سازد و می‌تواند ارتقای کسب‌وکارها و افزایش میزان درآمد آنها را به‌همراه داشته باشد.

🔶 در ایران با توجه به قانون «انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» در سال۱۳۸۷ امکان دسترسی شهروندان به داده‌های حکومتی فراهم شده است. آنچه در رابطه با انتشار داده اهمیتی ویژه دارد، وجود ساختاری به‌منظور مدیریت داده‌های عمومی در سطح نهادها و بین آنهاست. این امر نیازمند نهادی هماهنگ‌کننده و ناظر است که تلاش‌های صورت‌گرفته در این زمینه را یکپارچه کند.

#ادامه 👇👇
شفافیت برای ایران
انتشار داده‌های باز؛ شاه کلید شفافیت 🔶 به گزارش دنیای اقصاد امروزه دسترسی شهروندان به داده‌های حکومتی از جمله حقوق مورد پذیرش در اکثر کشورهاست. انتشار داده‌های حکومتی موجب افزایش شفافیت بخش عمومی می‌شود و امکان نظارت بهتر مردم بر این بخش را ممکن می‌سازد…
🔶 تصویب قوانین داده حکومتی باز در جهان از حدود سال۱۹۹۰ با هدف افزایش شفافیت دولتی و افزایش امکان نظارت مردم بر حکومت در کشورهای مختلف آغاز شد. این قوانین علاوه‌بر آنکه امکان نظارت بیشتر بر حاکمیت را ممکن می‌سازد، زمینه‌ساز استفاده از داده‌های حکومتی به‌منظور ارتقای خدمات عمومی و کسب منافع اقتصادی توسط بخش خصوصی است.

🔷 نبود آگاهی کافی از اهمیت و کاربرد داده باز در دو سمت عرضه و تقاضا، از اصلی‌ترین موانع پیش‌رو است. بسیاری از مسئولان در سطح سیاستگذاری و تنظیم‌گری و همچنین دستگاه‌هایی که باید مجموعه داده‌های خود را منتشر کنند، انگیزه‌ای برای انجام این کار نداشته و اهمیت آن را نمی‌دانند. در سمت تقاضا نیز، با وجود کاربرد زیاد داده حکومتی باز در فعالیت‌های اقتصادی، پژوهشی، اجتماعی و سیاسی، مطالبه و استفاده بسیار محدود است.

🔷 شایسته است سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، آسیب‌شناسی شود و برای ارائه بهتر، سریع‌تر، دقیق‌تر و با‌کیفیت‌تر داده و اطلاعات حکومتی، بهبود و توسعه یابد. همچنین از ظرفیت شهروندان به‌منظور ایجاد ارزش ‌افزوده از داده‌های حکومتی استفاده شود. این اقدام می‌تواند از طریق برگزاری رویدادهای عمومی و رویدادهای توسعه ‌نرم‌افزار صورت پذیرد.

🔷 همچنین ایجاد داده‌نامه توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از تمام مجموعه داده‌های حکومتی به‌جهت آنکه کلیه داده‌های موجود در بخش‌های مختلف حکومت شناسایی شود و زمینه استفاده از این داده‌ها در بخش عمومی و خصوصی فراهم شود، از اهمیت بالایی برخوردار است.

#داده_باز

🆔 @Tp4_ir
شفافیت قوای سه‌گانه به ویژه در مجلس پیگیری و اجرایی شود

🔶 میثم ظهوریان در نشست علنی ۱۵ مهر ماه مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی با اشاره به بحث شفافیت آرای نمایندگان گفت: متاسفانه در مجلس در اجرای قانون کمبود احساس می‌شود، چرا که مجلس باید در خط مقدم و پیشگام اجرای قانون باشد.

🔶 نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در ماده ۳ قانون شفافیت قوای سه‌گانه که طبق این ماده مجلس مکلف است مذاکرات صحن، کمیسیون‌ها و رای ماخوذه اعم از موافق، مخالف و ممتنع را منتشر کند که متاسفانه نه تنها این بند قانون اجرا نشده که سامانه شفافیت داوطلبانه که در دوره قبل مجلس فعال بوده نیز از کار افتاده است.

🔶 وی در تذکری با تاکید بر لزوم رعایت آیین‌نامه داخلی مجلس گفت: طبق ماده یک قانون نظارت بر رفتار نمایندگان، باید در شروع هر دوره مجلس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان انتخاب شود که هنوز این اتفاق رخ نداده است. امیدواریم این موارد اجرایی شود.
#شفافیت_قوا

🆔 @Tp4_ir
تعارض منافع سدی در مقابل اجرای قانون الزام به‌ثبت رسمی اموال

🔶 به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام کیخای‌فرزانه عضو پژوهشگاه قوه قضاییه در نشستی با موضوع "قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول" به آسیب شناسی اجرای این قانون پرداخت.

🔶 کیخای فرزانه گفت: تجربه ما از قوانین قبلی، مانند ماده ۴۸ قانون ثبت، نشان می‌دهد که به دلیل عدم تطابق تفسیر و زیرساخت‌های مناسب، نتوانسته‌ایم موفقیت کامل را در اجرای آن‌ها کسب کنیم. لذا نیاز است که در تفسیر و اجرای قانون جدید، دقت و هماهنگی بیشتری داشته باشیم تا از مشکلات گذشته اجتناب شود.

🔶 وی ادامه داد: یک مشکل جدی دیگر، *تعارض منافع* است. برخی اصناف و گروه‌ها ممکن است مانع اجرای کامل قانون شوند، زیرا منافعشان به نوعی با این قانون در تضاد است. برای مقابله با این مشکل، باید نهادهای نظارتی، مانند سازمان بازرسی، به طور جدی وارد عمل شوند و نظارت مستمری بر اجرای قانون داشته باشند.

🔷 کیخای فرزانه افزود: اگر قانون به درستی و با هماهنگی تمام نهادهای مربوطه اجرا شود، می‌تواند به شفافیت و ساماندهی بهتری در بازار املاک کشور کمک کند. این شفافیت به نوبه خود می‌تواند به مدیریت بهتر اقتصاد کشور و کاهش فساد کمک کند.

🔷 وی در پایان افزود: قانون جدید به دنبال شفاف‌سازی و رفع تعارضات منافع است که به کاهش دعاوی و شکایات قضایی کمک خواهد کرد. این شفاف‌سازی به کاهش فساد و حل مسائل مربوط به املاک و مستغلات کمک خواهد کرد. همچنین اجرای موفق این قانون می‌تواند به ارتقای سرمایه اجتماعی نظام کمک کند.

🆔 @Tp4_ir
۱۰ آبان آخرین مهلت دستگاه‌های اجرایی برای شفافیت اطلاعات

🔶 نایب‌رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: دستگاه‌های اجرایی تا دهم آبان‌ ماه فرصت دارند تا اطلاعات مربوط به خود از جمله اطلاعات مدیران و کارکنان و اطلاعات راجع به اموال و دارایی‌ها را منتشر کنند.

🔶 نایب‌رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اظهار کرد: برابر ماده ٢ قانون شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادهای مقرر در قانون، مکلفند حداکثر ظرف ۴ ماه از لازم‌الاجرا شدن این قانون، داده‌ها و اطلاعاتی که مربوط به آن دستگاه است، از طریق سامانه‌های مربوط به خود منتشر کرده و در دسترس عموم قرار دهند. با توجه به اینکه قانون مذکور در ١٢ تیر ماه لازم‌الاجرا شده، دستگاه‌های اجرایی فقط تا ۱۰ آبان فرصت دارند که اطلاعات مربوط به خود را منتشر کنند.

🔶 حجت الاسلام نقدعلی در تشریح اطلاعاتی که دستگاه‌های اجرایی باید آن‌ها را منتشر و در معرض دسترسی عموم قرار دهند، گفت: اطلاعات مدیران و کارکنان؛ شامل تحصیلات، سوابق، میزان دریافتی ماهانه و سالانه و نحوه بکارگیری آنها و همچنین برنامه‌ها، صلاحیت‌ها و طرح‌های مصوب و اطلاعات راجع به اموال، دارایی‌ها، درآمدها و هزینه‌ها، تخصیص و توزیع بودجه مؤسسات مشمول از جمله مواردی است که باید شفاف شوند.

🔷 این نماینده مجلس تأکید کرد: عدم اجرا یا اجرای ناقص تکالیف مقرر در این قانون یا انتشار اطلاعات مغایر مفاد این قانون جرم، محسوب شده و مرتکبان و استنکاف‌کنندگان حسب مورد به مجازات تعزیری حبس، جزای نقدی یا شلاق محکوم خواهند شد.
#شفافیت

🆔 @Tp4_ir
تعارض منافع و عدم شفافیت؛ علل اصلی تخلفات اداری در کشور

🔶 بررسی‌های «فرهیختگان» حاکی از آن است‌ طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۷‌ماهه نخست سال ۱۴۰۳ حداقل ۸۶۳ نفر ازاعضای شوراهای شهر و شهردار در کشور بازداشت شده‌اند. طبق بررسی‌ها در ۷ماهه اول سال ۱۴۰۳ ، حداقل ۸۳ نفر از اعضای شورای شهر و شهردار به دلیل تخلفات‌مالی بازداشت شده‌اند. البته این آمار بدون لحاظ کارمندان شهرداری است.

🔶 وجود موقعیت‌های بسیار از تعارض منافع، انحصارهای وسیع، امضاهای طلایی، ساختار رانتی، کیفیت پایین قوانین، عدم شفافیت، مواردی‌اند که موجب شده‌اند در ایران انجام تخلفات اداری، دریافت رشوه و سوءاستفاده از موقعیت شغلی با ریسک کم همراه باشد.

🔶 در حوزه مدیریت شهری نیز، ساختار درآمدی شهرداری‌ها‌، عدم شفافیت، ورود ائتلاف‌های رانتی به شورای شهر، ساختار ضدمشارکت مدیریت شهری و فقدان ارتباط بین مردم و مدیریت شهری ازجمله عواملی است که منجر به شکل‌گیری گلوگاه‌های فساد در این حوزه شده‌اند.
#تعارض_منافع

🆔 @Tp4_ir
شفافیت در بودجه ۱۴۰۴

🔶 رئیس‌جمهور اول آبان، در مراسم تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۴ به مجلس، مهمترین وجه تمایز بودجه سال آینده را یکپارچگی،‌ شفافیت و جامعیت دانست و افزود: شرط لازم برای یک لایحه با کیفیت رعایت نظم و انضباط است.

🔶 رئیس جمهور اضافه کرد: ‌در بعد یکپارچگی بودجه، سالیان دراز بود موارد فرا بودجه‌ای، مورد انتقاد کارشناسان قرار می‌گرفت امسال برای اولین بار، تمامی موارد منابع و مصارف سازمان هدف بندی یارانه‌ها و سایر موارد مثل تحویل نفت که خارج از سقف بودجه بوده است به صورت یکپارچه در درون سقط بودجه قرار گفت.

🔷 علی‌رغم تغییرات مثبت در بودجه امسال، شایان ذکر است برخلاف قوانین بودجه سه سال اخیر، در بودجه ۱۴۰۴ خبری از حکم انتشار عمومی صورت‌های مالی شرکتهای دولتی و عمومی در سامانه کدال نیست. باتوجه به اهمیت شفافیت شرکت‌های دولتی شایسته است در بررسی‌های آتی این بند به بودجه بازگردد.

🖋 همچنین شما علاقه مندان می‌توانید با مراجعه به تالار گفتگوی اندیشکده «شفافیت برای ایران» به آدرس https://discuss.tp4.ir/t/topic/349 یادداشت‌ها و نکات مرتبط با #شفافیت_بودجه را دنبال نمایید.
#شفافیت_بودجه
#بودجه_۱۴۰۴

🆔 @Tp4_ir
شفافیت در بودجه ۱۴۰۴

🔶 از جلمه شاخص‌های مهم برای سنجش عیار شفافیت بودجه، جزئیات درآمدها و منابع است. لایحه بودجه ۱۴۰۴ یک جهش نسبت به لوایح بودجه پیش از خود محسوب می‌شود، زیرا برای نخستین بار، تمام منابع و مصارف فرابودجه‌ای دولت از قبیل هدفمندسازی یارانه‌ها یا نفت مربوط به نیروهای مسلح در سقف منابع و مصارف بودجه لحاظ شده است.

🔶 این امر سبب می‌شود تصویر دقیقی از حجم گردش مالی دولت در سال مالی ارائه شود. این موضوع همچنین، شفافیت و انضباط مالی بالاتر را نیز به دنبال خواهد داشت.

🔶 لازم به ذکر است تغییر مبنای محاسبات ارقام بودجه، در عین مزایای فراوان، مقایسه بودجه امسال را با قوانین بودجه سال‌های پیشین دشوار می‌کند. یکی از وظایف مراکز پژوهشی، امکان ارائه ارقام قابل مقایسه با سالیان قبل، هم برای سیاستگذاران و هم عموم مردم است.

#شفافیت_بودجه
#بودجه_۱۴۰۴

🆔 @Tp4_ir
انتشار گزارش «بودجه به زبان ساده»

🔶 دفتر مطالعات بخش عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گزارشی با عنوان «بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور(۱): بودجه به زبان ساده» منتشر کرد.

🔶 این گزارش تلاشی است، برای ارائه محتوای لوایح بودجه به زبانی ساده و غیر فنی برای عموم مردم تا با آگاهی بیشتر نسبت به محتوای بودجه، مطالبه‌گر و همراه بهتری برای تصمیمات وکلایشان در مجلس باشند.

🔷 این گزارش توضیح می‌دهد که بزرگ‌ترین نقطه قوت لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، تجمیع و یکپارچه سازی بودجه‌های جداگانه جهت مدیریت بهتر مجموعه منابع و مصارف دولت و شفاف‌سازی بیشتر در خصوص کسری بودجه و شیوه‌های تأمین آن است.

🖊 شما همراهان گرامی می‌توانید جهت مطالعه بیشتر و دانلود متن کامل این گزارش به سایت اندیشکده «شفافیت برای ایران» به آدرس https://tp4.ir/?p=7339 مراجعه نمایید.
#شفافیت
#بودجه
🆔 @Tp4_ir
الزام انتشار حقوق مدیران طبق قانون شفافیت

🔶 با الزامی شدن «قانون شفافیت قوای سه‌گانه» از دهم آبان ماه، تمام مقامات باید میزان حقوق خود را در دسترس عموم قرار دهند. این امر می‌تواند سرآغاز مبارزه جدی با فساد اداری و ایجاد شفافیت در قبال مدیران و مسولان باشد.

🔶 از مهم‌ترین اطلاعاتی که این قانون انتشار آن‌ها را الزامی کرده، می‌توان به سوابق شغلی و تحصیلی مدیران، نحوه استخدام و به‌کارگیری آن‌ها، میزان دریافتی‌های ماهانه و سالانه، و حتی برنامه‌ها و طرح‌های تصویب‌شده اشاره کرد.

🔷 قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور به‌عنوان نهادهای اصلی نظارتی، مسئول اجرای این قانون و تضمین انتشار صحیح و کامل اطلاعات مربوط به حقوق و دستمزدهای مدیران هستند.

🔷 قانون شفافیت قوای سه‌گانه هرگونه تخلف از انتشار صحیح و به‌موقع اطلاعات را جرم تلقی کرده و برای آن مجازات‌های قانونی در نظر گرفته است. اگر دستگاه یا مقامی از ارائه اطلاعات به‌صورت کامل یا صحیح امتناع ورزد، مرتکب جرم محسوب می‌شود و می‌تواند با پیگرد قانونی از سوی قوه قضاییه مواجه شود.
#شفافیت_قوا
#شفافیت

🆔 @Tp4_ir
انتخابات ۲۰۲۴؛ گران‌ترین انتخابات تاریخ آمریکا از حیث منابع مالی نامزدها

🔶 به گزارش ایسنا، انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا گران‌ترین انتخابات تاریخ این کشور بوده است. مجموع مشارکت‌ها در انتخابات امسال به رقم بی سابقه ۱۵.۹ میلیارد دلار می‌رسد.

🔶 شرکت OpenSecrets اعلام کرد که هزینه‌ها که شامل رقابت‌های کنگره نیز می‌شود، از ۱۵.۱ میلیارد دلار آمریکا در سال ۲۰۲۰ و بیش از دو برابر ۶.۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ فراتر خواهد رفت.

🔶 در رقابت ریاست جمهوری، کمپین خانم هریس مستقیماً بیش از یک میلیارد دلار جمع‌آوری کرده که ۴۰ درصد آن از کمک‌های مالی کوچک به علاوه ۵۸۶ میلیون دلار اضافی از کمیته‌های حمایت از اقدام سیاسی تأمین شده است.

🔷 ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ مستقیماً ۳۸۲ میلیون دلار جمع آوری کرد که ۲۸ درصد آن از کمک‌های مالی کوچک بود، در حالی که کمیته‌های وابسته ۶۹۴ میلیون دلار کمک کردند. بزرگترین اهداکننده، تیموتی ملون، میلیاردر آمریکایی بوده که به تنهایی ۱۹۷ میلیون دلار به ترامپ و جمهوری خواهان کمک کرد.

🔷 کمپین‌های انتخاباتی هریس و ترامپ از ماه مارس تا اول نوامبر سال جاری میلادی، ۲.۶ میلیارد دلار برای تبلیغات هزینه کردند. دموکرات‌ها ۱.۶ میلیارد دلار هزینه کردند، در حالی که جمهوری خواهان ۹۹۳ میلیون دلار آمریکا سرمایه‌گذاری کردند.

🔷 نکته جالب توجه این که تقریبا نیمی از هزینه‌های صرف شده تنها در هفت ایالت کلیدی، نظیر پنسیلوانیا که ۱۹ رای الکترال دارد، بوده و نیم دیگر هزینه تبلیغاتی نامزدها بین ۴۳ ایالت دیگر تقسیم شده است.
#شفافیت_مالی
#انتخابات
🆔 @Tp4_ir
ماهیت حقوقی دستگاه‌های اجرایی کشور

🔶 یکی از مصادیق حکمرانی، مدیریت اموال و دارایی‌های عمومی و دولتی بوده که سهم قابل توجهی از آن به شرکتهای دولتی، موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی تعلق دارد.

🔶 بر همین مبنا سازمان اداری و استخدامی کشور اقدام به انتشار مجموعه‌ای تحت عنوان «ماهیت حقوقی دستگاه‌های اجرایی» کرده است. البته لازم به ذکر است این مجموعه بازتاب دهنده موضع رسمی سازمان اداری و استخدامی کشور نیست و تنها دربردارنده نظرات نویسندگان آن است.

🔷 در این مجموعه ماهیت شماری از دستگاه‌های اجرایی از جمله موسسات وابسته به نهاد ریاست جمهوری، سازمانها و موسسات وابسته به سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی، سازمانها و شرکت‌های وابسته به وزارت اقتصاد و دارایی و... درج شده است.

🔷 علاقه مندان می‌توانند جهت دانلود این فایل و مطالعه و بحث بیشتر در این خصوص به تالار گفتگوی «اندیشکده شفافیت برای ایران» به آدرس https://discuss.tp4.ir/t/topic/3391 مراجعه نمایید.

🆔 @Tp4_ir
انتشار گزارش وضعیت پرداخت دستگاه های اجرایی از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور

🔶 به تازگی سازمان اداری و استخدامی کشور گزارش وضعیت پرداخت دستگاه‌های اجرایی را منتشر کرده است. بر اساس این گزارش در جداول میانگین ناخالص پرداختی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ وزارتخانه‌ها و زیرمجموعه‌ها منتشر و مقایسه شده است.

🔶 بر این اساس در سال گذشته میانگین حقوق کارمندان وزارت نفت نزدیک به ۴۵ میلیون تومان بوده است. نکته جالب توجه اینکه در رده دوم بالاترین میانگین حقوق وزارت اقتصاد با میانگین دریافتی حقوق ۳۴ میلیون قرار گرفته است که حدود ۱۰ میلیون تومان از میانگین دریافتی کارمندان وزارت نفت کمتر است.

🔶 این جداول نشان می‌دهد کارمندان وزارت جهاد کشاورزی، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی و بهداشت و درمان با ۱۸ میلیون تومان و وزارت آموزش و پرورش با ۱۵ میلیون تومان کمترین میانگین حقوق را در سال قبل دریافت کرده اند.

🖋 برای مطالعه نکات بیشتر این گزارش و مشاهده جداول به سایت اندیشکده «شفافیت برای ایران» به آدرس https://tp4.ir/?p=7350 مراجعه نمایید.
#شفافیت
🆔 @Tp4_ir
رئیس دیوان محاسبات کشور: اعداد بودجه باید واقعی باشد

🔶 رئیس دیوان محاسبات در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ گفت: گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ از شفافیت زیادی برخوردار است و همه جلسات هیئت عمومی دیوان محاسبات برای تهیه این گزارش به صورت زنده پخش شد.

🔶 دستغیب در خصوص شرکت‌های دولتی بیان کرد: بودجه شرکت‌ها فوق العاده مهم است و عمده انحرافاتی هم که صورت می‌گیرد، متأسفانه در حوزه شرکت‌هاست که قابل تأمل است.

🔷 وی گفت: در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ فقط ۱۷ شرکت زیان‌ده با ۲۱ هزار میلیارد تومان هستند، اما گزارش ما حاکی از آن است که ۱۳۴ شرکت با ۳۵۴ هزار میلیارد تومان زیان‌ده هستند، یعنی ۱۷ برابر! این چه پیش‌بینی است که در بودجه صورت می‌گیرد؟ برای چه لایحه بودجه را غیر شفاف می‌آورند؟ باید اعداد و ارقام بودجه واقعی باشد.

🔷 رئیس دیوان محاسبات کشور تصریح کرد: ۸۰ درصد زیان شرکت‌ها مربوط به ۶ شرکت از جمله شرکت بازرگانی دولتی ایران، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و سازمان بیمه سلامت ایران است. اینها دیگر ماهیت شرکتی ندارند و متأسفانه یک باری را در بودجه ایجاد می‌کنند.
#شفافیت
#بودجه
🆔 @Tp4_ir
2024/11/19 20:11:52
Back to Top
HTML Embed Code: