Telegram Web
اتحادیه اروپا بر حل‌ و فصل مناقشه تعرفه‌ای با آمریکا از مسیر مذاکره تاکید کرد

اورسولا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا، اعلام کرد اتحادیه اروپا تعلیق اقدامات تلافی‌جویانه خود در برابر تعرفه‌های آمریکا را تا اوایل ماه اوت (اواسط مرداد) تمدید خواهد کرد، زیرا در تلاش است تا راه‌حلی از طریق مذاکره برای اختلافات تجاری با ایالات متحده بیابد.

فون در لاین یک‌شنبه ۲۲ تیر از تمدید تعلیق اقدامات تلافی‌جویانه علیه تعرفه‌های تجاری آمریکا خبر داد و در عین حال گفت: «اتحادیه اروپا به آماده‌سازی گام‌های تلافی‌جویانه‌ بیشتر ادامه خواهد داد تا کاملا آماده باشیم.»

او افزود استفاده از سیاست موسوم به «ابزار ضد اجبار» اتحادیه اروپا هنوز مطرح نیست؛ ابزاری حقوقی و سیاسی که اتحادیه اروپا برای دفاع از خود در برابر فشارهای اقتصادی یا سیاسی کشورهای ثالث (غیر عضو اتحادیه) طراحی کرده است.

رییس کمیسیون اروپا گفت: «این ابزار برای موقعیت‌های فوق‌العاده طراحی شده است و هنوز به آن مرحله نرسیده‌ایم.»

در صورت استفاده اتحادیه اروپا از این ابزار، اقدامات تلافی‌جویانه اقتصادی علیه آمریکا به اجرا گذاشته خواهد شد.

این اقدامات می‌توانند شامل محدود کردن دسترسی کالاها و خدمات آمریکایی به بازار اتحادیه اروپا و همچنین تدابیر اقتصادی دیگر در حوزه‌هایی مانند سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم، بازارهای مالی و کنترل‌های صادراتی باشند.

دونالد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا، ۲۱ تیر جنگ تجاری جهانی خود را تشدید و تهدید کرد از ۱۰ مرداد تعرفه‌ای ۳۰ درصدی بر واردات از اتحادیه اروپا اعمال خواهد کرد.

[📷 اینجای مطلب در منبع یک تصویر نمایش داده شده است.]

این تعرفه‌ها در حالی مطرح شده‌اند که ماه‌ها گفت‌وگوهای فشرده میان دو طرف جریان داشته است.

سه مقام اتحادیه اروپا ۲۱ تیر به خبرگزاری رویترز گفتند تهدیدهای ترامپ بیشتر یک تاکتیک مذاکره‌ای است.

اتحادیه اروپا پیش از اعلام رسمی ترامپ از تصمیم او درباره افزایش تعرفه‌ها مطلع شده بود.

هشدار وزیر دارایی آلمان

لارس کلینگبایل، وزیر دارایی آلمان، ۲۲ تیر هشدار داد سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ اقتصاد ایالات متحده را به اندازه شرکت‌های اروپایی تهدید می‌کند و جنگ تعرفه‌ها باید پایان یابد.

او گفت: «اتحادیه اروپا باید مذاکرات جدی و هدفمند با آمریکا را ادامه دهد. اگر مذاکرات تعرفه‌ای با آمریکا در بحبوحه تشدید جنگ تجاری با شکست روبه‌رو شود، اتحادیه اروپا باید اقداماتی قاطع علیه ایالات متحده در پیش گیرد.»

اولین بسته اقدامات تلافی‌جویانه اتحادیه اروپا علیه تعرفه‌های تجاری آمریکا در ماه آوریل به‌مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآمد تا فرصتی برای مذاکرات فراهم شود.

این تعلیق قرار بود دوشنبه ۲۳ تیر به پایان برسد.

یک بسته دوم نیز از ماه مه در دست تهیه است که کالاهای آمریکایی به ارزش ۷۲ میلیارد یورو را هدف قرار خواهد داد. با این حال، این اقدامات هنوز به‌صورت عمومی اعلام نشده‌اند و فهرست نهایی آن نیازمند تایید کشورهای عضو اتحادیه است.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
♦️ جعفر شربیانی عضو شورای شهر تهران گفت: همان‌طور که زندان قصر به موزه و تفرجگاه تبدیل شد، پیشنهاد می‌کنم زندان اوین نیز با توجه به موقعیت ویژه‌اش به موزه و پارک عمومی برای مردم تهران تغییر کاربری دهد.
جعفر شربیانی روز یکشنبه در جریان جلسه علنی شورای شهر تهران با اشاره به بمباران زندان اوین گفت: در دوره سوم و چهارم مدیریت شهری، تفاهم‌نامه‌ای میان شهرداری تهران و قوه قضاییه برای تبدیل زندان قصر و زندان اوین به موزه و تفرجگاه عمومی با کارکردهای اجتماعی و فرهنگی شکل گرفت.
او با بیان اینکه زندان قصر در دوره شهرداری قالیباف تغییر کاربری یافت و به موزه تبدیل شد، افزود: پیشنهاد بنده به شهرداری تهران این است که پیش از انجام هرگونه مرمت و نوسازی درِ زندان اوین، در ادامه همان تفاهم پیشین، تفاهم‌نامه‌ای جدید با قوه قضاییه منعقد شود. با توجه به موقعیت سوق‌الجیشی زندان اوین، که به ارتفاعات شهر تهران و کوه‌های اطراف متصل است، این مکان نیز می‌تواند به موزه و پارک عمومی تبدیل شود.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
🤣12👎32🖕2😐1😨1
روزنامه واشینگتن‌پست به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد انتظار می‌رود مذاکرات میان واشینگتن و تهران برای رسیدن به یک توافق هسته‌ای، به‌زودی از سر گرفته شود.

این روزنامه یک‌شنبه ۲۲ تیر به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت دولت ترامپ معتقد است جمهوری اسلامی حتی پس از حملات اخیر آمریکا و اسرائیل، همچنان به دستیابی به یک توافق دیپلماتیک در خصوص برنامه هسته‌ای خود تمایل دارد.

واشینگتن‌پست با استناد به سخنان شماری از چهره‌های سیاسی داخل و خارج از ایران افزود در صحنه سیاسی متشنج ایران، اجماعی در حال شکل‌گیری است مبنی بر اینکه تهران باید مذاکرات هسته‌ای با واشینگتن را از سر بگیرد؛ حتی با وجود نگرانی‌های جدی درباره اینکه «چنین گفت‌وگوهایی ممکن است تنها مقدمه‌ای برای حمله‌ای دیگر از سوی اسرائیل باشد».

ادامه این گزارش را در وبسایت ایران اینترنشنال بخوانید
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
👎17🤮4🤡3😁2🙏21
ایرانِ جمهوری اسلامی، استبداد مذهبی و مقاومت روزمره در زندگی ایرانی

در ایران، جایی میان نگاه‌های خاموش و واژه‌های بلعیده‌شده، جامعه‌ای ایستاده است که نفس می‌کشد، زنده است، و حتی اگر سخن نمی‌گوید، می‌بیند، می‌فهمد، مبارزه می‌کند، زندگی می‌کند. این زیست خاموش، اگرچه بی‌صدا، اما نشانگر نوعی «پایداری فرهنگی»‌ است.

در وضعیتی که قدرت سیاسی می‌کوشد زبان، حافظه و حتی بدن شهروندان را در اختیار بگیرد، صرف زندگی کردن، خود نوعی مقاومت محسوب می‌شود.

تهران بیدار می‌شود، نه با صدای آزادی، که با زمزمه اضطراب. مردی ساده در یکی از محله‌های مرکزی شهر، تلفن موبایلش را از شارژ در می‌آورد و خبرها را سریع همانجا در تخت خواب تند تند می‌خواند؛ حالا صدای تلویزیون هم به بیداری‌اش اضافه شده که مجری خبرها را یک به یک می‌خواند.

چای دم می‌کند، نان و پنیری می‌خورد و به سمت محل کار می‌رود. جلوی دفتر نگاه کوتاهی به آسمانی می‌کند که در آن هیچ نشانی از امید تازه نیست. اما همین «ادامه دادن»، همین برخاستن، چای ریختن، کار کردن و حتی همین بودن، در دل ساختاری که میل به انهدام شخصیت دارد، یک کنش اجتماعی‌ست.

سکوت صبحگاهی‌ این روزها، نه بی‌معنا، که بخشی از زندگی‌ست؛ زندگی در جایی که زنده ماندن گاه گناه می‌شود یک جریان سیال آگاهی در دل خود دارد، نه تسلیم.

[📷 اینجای مطلب در منبع یک تصویر نمایش داده شده است.]

تهران زیر سایه فاشیسم؛ تسلط بر زیست روزمره

حکومت جمهوری اسلامی از همان ابتدای برآمدن از دل انقلاب ۵۷، با تمرکز بر کنترل بدن و رفتار شهروندان، نظمی استبدادی را بنا کرده، تا حد زیادی شبیه آنچه در آلمان نازی دیده می‌شد.

در چنین ساختاری حکومت دیگر در سطح ایدئولوژی‌های بزرگ عمل نمی‌کند، بلکه در جزئی‌ترین رفتارهای فردی و زندگی روزانه شهروندان رسوخ کرده است.

حکومتی که در آن مخالفت علنی و سخنرانی علیه ساختار موجود با خطر بازداشت و شکنجه و حتی اعدام ایجاد ترس و ارعاب نمی‌کند، بلکه دختر آن سرزمین باید از بیرون بودن موی سرش هراس داشته باشد و پسر و دختر از اینکه دست همدیگر را در پارک بگیرند، بترسند.

همان‌گونه که هانا آرنت درباره نظم توتالیتر می‌نویسد، حکومت فاشیستی تنها با تهدید فیزیکی زنده نیست؛ بلکه از طریق نهادینه‌ کردن اضطراب و بی‌اعتمادی در هر تماس انسانی، بقای خود را تضمین می‌کند.

او به‌خوبی توضیح می‌دهد: «فاشیسم فقط در اردوگاه‌ها حضور ندارد. فاشیسم در سکوت مردم، در ترس از سخن، در تکرار اجبارهای احمقانه، در کنترلِ ریز و بی‌وقفه بر زندگی روزمره جاری‌ست.»

با اینکه می‌دانیم در چند سال گذشته جمهوری اسلامی در مقابل مقاومت مدنی مردم ایران چندین گام به عقب برداشته است، اما خوب می‌دانیم که اراده حکومت بر همان سیاست‌های دهه ۶۰ فقط با رنگ جدیدی‌ست.

در ایران، چنانکه در آلمان نازی، نظام سیاسی کوشیده است تا هر عنصر اجتماعی را بدل به ابزار نظارت و کنترل کند. مدرسه، دانشگاه، مسجد، رسانه، خانواده؛ همه به اشکالی از مراقبت بدل شده‌اند.

ویکتور فرانکل، روان‌پزشک یهودی بازمانده از آشویتس، در جایی می‌نویسد: «در اردوگاه آنچه بیشتر از مرگ، روح انسان را فرسوده می‌کرد، احساس بی‌معناییِ تحمیل‌شده بود. حس اینکه حتی اندوهت را هم دیگر نمی‌توانی از آن خود بدانی.»

[📷 اینجای مطلب در منبع یک تصویر نمایش داده شده است.]

مقاومت در زندگی روزمره؛ معنای مبارزه‌ بی‌صدا

اما با وجود تمام این سرکوب نهادینه‌شده، جامعه ایران تسلیم نشده است. زندگی روزمره، آنجا که کنترل‌پذیر نیست، بدل به صحنه‌ مقاومت شده است.

زنانی که روسری را کنار می‌زنند، جوانانی که در سکوت، خبر واقعی را در شبکه‌های فیلترشده می‌خوانند، مادرانی که خاطره‌های سانسورنشده را در گوش کودکان زمزمه می‌کنند، همگی بخشی از پیکره‌ پنهان یک مقاومت وسیع و غیرمتمرکز هستند.
[...]

ادامه مطلب در منبع:
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
👍10👏51
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️ اولیویه گروندو، شهروند فرانسوی که سال ۱۴۰۱ در ایران بازداشت بود، روز یک‌شنبه ۲۲ تیر در ویدئویی که به زبان فارسی در حساب اینستاگرام خود منتشر کرده است با اشاره به بازداشت یک شهروند فرانسوی-آلمانی و دو شهروند بریتانیایی در ایران از «بیزینس گروگان‌گیری» جمهوری اسلامی انتقاد کرد.
او با تاکید بر گروگان‌گیری‌هایی که از سال ۵۸ در ایران صورت گرفته و با خطاب قرار دادن وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی به تجربه خود از شکنجه و تهدید اشاره کرد و گفت که جمهوری اسلامی گروگان‌های خود را برای جاسوسی برای اسرائیل و همکاری با موساد متهم و آن‌ها را با تهدید وادار به اعتراف می‌کند.
اولیویه گروند که پاییز ۱۴۰۱ در شیراز بازداشت و به اتهام «توطئه علیه جمهوری اسلامی» به پنج سال زندان محکوم شده بود ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ آزاد شد.
لنار مونترلوس، دوچرخه‌سوار جوان فرانسوی-آلمانی از ۲۶ خرداد بازداشت شده است.
لیندسی و کریگ فورمن ۵۲ ساله نیز که به صورت زمینی وارد ایران شده بودند،‌ دی ماه ۱۴۰۳ در شهر کرمان بازداشت شدند و مقام‌های جمهوری اسلامی آنها را به جاسوسی متهم کرده‌اند.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
👍202🖕2🤔1
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه دولت روحانی با بیان اینکه اگر ما موشکی داریم به خاطر این است که مردم ساخته‌اند، گفت: «ما چیزی از خارج نگرفته‌ایم.»
وزیر خارجه اسبق جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه کسی نمی‌تواند توان هسته‌ای جمهوری اسلامی را از بین ببرد، افزود: «اگر فردو، نطنز و جاهای دیگر را بزنند باز هم توان هسته‌ای ما باقی می‌ماند، چون این توان وارداتی نیست.»

او حضور علی خامنه‌ای را که بعد از ۲۲ روز زندگی مخفیانه در طول جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل در حسینیه دفترش رخ داد را دلیل «مردمی بودن حکومت جمهوری اسلامی» توصیف کرد.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
🖕42🤡39🤮132👍2🤬2
آسمان ایران، پیش و پس از جنگ؛ یک پنجم شدن تعداد پروازها خارجی و حذف ایرلاین‌های غیر ایرانی

۲۰ روز پس از آتش‌بس بین اسرائیل و جمهوری‌اسلامی و ۱۰ روز پس از اعلام بازگشایی فرودگاه‌های اصلی، شامل فرودگاه خمینی و مهرآباد، بازهم شرایط عادی نیست. پروازهای خارجی یک پنجم شدند، خبری از پروازهای اروپایی و آسیای شرقی نیست و ایرلاین‌های داخلی در تلاشند جای خارجی‌ها را پر کنند.

۱۷ خرداد، اولین شنبه، پیش از حمله اسرائیل در ۲۳ خرداد، بود. در آن روز، جمعا ۱۳۷ پرواز داخلی در فرودگاه مهرآباد نشست و برخاست داشتند. این عدد با گذشت حدود ۲۰ روز از پایان جنگ، در شنبه ۲۱ تیر،‌ به ۷۰ پرواز رسیده است، که البته ۱۰ پرواز آن مبدا یا مقصد خارجی داشتند. با احتساب پروازهای خارجی، تعداد پروازها در مهرآباد نزدیک به ۵۰ درصد و بدون احتساب پروازهای خارجی، تعداد پروازهای مهرآباد نزدیک به ۵۶ درصد نسبت به پیش از جنگ کاهش یافته است؛ در واقع نصف شده است.

یکی از کارکنان فرودگاه مهرآباد در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال گفت، یکی از دلایل کاهش چشم‌گیر پروازهای داخلی، کاهش تقاضا برای آنهاست. او به پرواز یکی از شهرهای جنوبی کشور اشاره کرد و گفت، برای این پروازها بلیت فروخته می‌شود، اما عموما به حدنصاب نمی‌رسد و پروازها لغو می‌شوند. او دلیل کاهش استقبال را، ترس مردم از احتمالا هدف قرار گرفتن پروازها، به ویژه با ترجبه شلیک پدافند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به هواپیمای اوکراینی در سال ۱۳۹۸ دانست.

درباره فرودگاه بین‌المللی خمینی نیز، پیش از حمله، ۱۱۸ نشست و برخاست در این فرودگاه در تاریخ ۱۷ خرداد ثبت شده است. این عدد در تاریخ ۲۱ تیر، حدود ۲۰ روز پس از پایان جنگ با احتساب ۲ پرواز داخلی که به آن منتقل شده، ۲۵ مورد است؛ درواقع تعداد پروازهای این فرودگاه حدود ۸۰ درصد نسبت به پیش از جنگ کاهش داشته و به بیانی به یک پنجم رسیده است.

مبادی و مقاصد پروازهای فرودگاه مهرآباد و خمینی نیز تفاوت چشم‌گیری پیدا کردند. با اینکه اعلام شده پروازهای داخلی برقرار شدند، اما این پروازها نسبت به پیش از جنگ، بسیار محدود هستند. برخی از آنها احتمالا مربوط به پروازهای کاری با مبادی و مقاصدی چون جزیره سیری، عسلویه و ماهشهر است. برخی مسیرها پررفت‌وآمدتر شدند، از جمله گرگان.

بسیاری از پروازها، مبدا و مقصد مشخصی ندارند، این ممکن است به دلیل مشکلات در پردازش اطلاعات و یا پنهان کردن عمدی آنها باشد. آنچه مشخص است اینکه پروازهای مهرآباد فقط به ۱۱ شهر: مشهد، ماهشهر، گرگان، عسلویه، شیراز، جزیره کیش، جزیره سیری، بندرعباس، آبادان، ایلام و اردبیل انجام شده است. دیگر هیچ پروازی به مقاصد یا از مبادی فرودگاه‌هایی چون اهواز، زاهدان، یزد، قشم، رشت، ماکو، جزیره خارک، خرم‌آباد، اصفهان، تبریز، زابل، ایرانشهر، بوشهر، ساری، شهر کرد، گچساران، بیرجند و ارومیه، که تا پیش از حملات در تاریخ ۱۷ خرداد برقرار بود، انجام نشده است.

درباره فرودگاه خمینی نیز، مقاصد و مبادی آن تغییر کردند. ۱۷ خرداد، پروازهایی به مقاصد یا از مبادی کشورهای اروپایی چون اتریش و آلمان، همچنین پروازهای پرشماری به خاور دور، چین و تایلند وجود داشت. این پروازها نیز حذف شدند.

آنچه باقی مانده، تعداد محدودی پروازها در اطراف منطقه است؛ که همین پروازهای باقی مانده نیز به شدت کاهش یافتند. برای نمونه در ۱۷ خرداد، ۴۲ پرواز مربوط به ترکیه در فرودگاه خمینی ثبت شده است، این رقم در ۲۱ تیر به ۵ پرواز رسیده است.

۱۹ پرواز امارات محده عربی به ۴ پرواز کاهش یافته است. پروازهای اتریش، آلمان، قزاقستان، افغانستان، چین، تایلند و هند، کلا انجام نشدند.

۱۷ خرداد در اولین شنبه پیش از حملات، ترکیب ایلاین‌هایی که در فرودگاه خمینی پرواز داشتند نسبت به ایرلاین‌های داخلی، تقریبا برابر بود. ۵۴ درصد پروازها مربوط به ایرلاین٬های داخلی و ۴۶ درصد مربوط به ایرلاین‌های خارجی بود.

اما پس از حملات، در روز شنبه ۲۱ تیر، تنها ۱۵ درصد پروازها به ایرلاین‌های خارجی اختصاص داشت و سایر پروازها، با ایرلاین‌های ایرانی انجام شدند.
[...]

ادامه مطلب در منبع:
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
👏63😍3
عضو هیات مدیره استقلال: مربیان وطنی را با سفر کربلا بخشیدید، ساپینتو را نمی‌بخشید؟

مجتبی فریدونی، عضو هیات مدیره استقلال، در یک استوری اینستاگرامی خواسته است که فدراسیون فوتبال جریمه ساپینتو را به دلیل پذیرفتن هدایت آبی‌پوشان در روزهای جنگ ۱۲ روزه ببخشد. او بدون نام‌بردن از اسامی، نوشته این بخشش، همانند صدور مجوز کار «دو مربی وطنی» پس از سفر زیارتی به عراق است.

اشاره او به ماجرای ممنوعیت کار جواد نکونام و یحیی گل‌محمدی است که در دو فصل گذشته با حواشی زیادی توانستند با استقلال، پرسپولیس و فولاد قرارداد ببندند.

فریدونی دراین‌باره نوشت: «وقتی دو مربی وطنی که هر کدام به نوعی برای ادامه کار در لیگ با ممنوعیت‌ها و محدودیت‌هایی روبرو بودند با یک سفر زیارتی دو سه روزه مشکلشان حل شد و مجوز کار را دریافت کردند، با همین دیدگاه تساهل و تسامح می‌شود محرومیت مربی خارجی که در بحبوحه جنگ برای حضور در کشور اعلام آمادگی کرده و این اقدام او منشاء الهام بخشی و ایجاد امید در شرایط سخت بوده را نادیده گرفت و اینگونه اقدام او را ارج نهاد.»
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
8🤮5👎2🤡1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️ تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی لحظه وقوع آتش‌سوزی در یکی از روستاهای ساحل شمالی مصر را نشان می‌دهد؛ جایی که جمعیت زیادی برای شرکت در یک کنسرت موسیقی حضور داشتند. شعله‌های آتش و دود غلیظ باعث ایجاد وحشت و فرار سریع مردم شد. هنوز جزئیات دقیق علت حادثه و میزان خسارت‌های احتمالی اعلام نشده است.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
👏2😱2💔2
بنیامین نتانیاهو سفر اخیر خود به واشینگتن را «بسیار موفقیت‌آمیز» خواند و گفت: «پس از یک پیروزی بزرگ در ایران، کارهای زیادی برای انجام دادن داریم و من مصمم هستم که آنها را تکمیل کنم.»
بنیامین نتانیاهو در یک پیام ویدیویی با بیان اینکه «من طرفدار توافق هستم»، گفت ما چارچوب پیشنهادی استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا درباره غزه و همچنین نسخه اصلاح‌شده‌ای که میانجی‌گران پیشنهاد دادند را پذیرفتیم اما حماس آن را رد کرد.
نتانیاهو افزود: «حماس می‌خواهد در غزه بماند و ما از آنجا خارج شویم تا بتواند دوباره مسلح شود و بارها به ما حمله کند. من این را نمی‌پذیرم.»

🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
👍3212👏2👎1🖕1
تصویب طرح افزایش بودجه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در کمیسیون امنیت ملی مجلس

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، از تصویب کلیات طرح «تقویت بنیه نیروهای مسلح در مقابله همه‌جانبه» با اسرائیل در این کمیسیون خبر داد.

رضایی گفت در جلسه یک‌شنبه ۲۲ تیر کمیسیون امنیت ملی، مقام‌هایی از وزارت دفاع، ستاد کل نیروهای مسلح، ارتش و سپاه پاسداران حضور داشتند و کلیات این طرح با یک ماده واحده و سه بند به تصویب رسید، اما احتمال اعمال تغییراتی در آن وجود دارد.

این طرح که به امضای ۱۲۰ نماینده مجلس رسیده و طراح آن علی خضریان، نماینده تهران، است‌، پس از تصویب، برای بررسی بیشتر به کمیته دفاعی کمیسیون امنیت ملی ارجاع داده شده است.

۲۶ خرداد و در میانه جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل، نمایندگان با ارائه این طرح، خواستار پرداخت بودجه نیروهای مسلح «به‌صورت کامل» و فراهم آوردن تسهیلاتی برای ستاد کل نیروهای مسلح شدند.

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی شامل ارتش، سپاه پاسداران، نیروی انتظامی با نام جدید فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا)، ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه اظهارات خود به سخنان معاون وزیر دفاع در جلسه اخیر این کمیسیون اشاره کرد و گفت «تقویت منابع بودجه مورد نیاز برای نیازهای دفاعی کشور» در دستور کار قرار گرفته است.

رضایی تاکید کرد سازمان برنامه بودجه و وزارت نفت در این طرح مکلف می‌شوند که «۱۰۰ درصد بودجه دفاعی سال ۱۴۰۴ مربوط به تقویت بنیه دفاعی نیروهای مسلح و همین‌طور باقی‌مانده بودجه تامین‌نشده سال ۱۴۰۳ مربوط به طرح‌های ویژه دفاعی را پرداخت کنند».

او افزود: «همچنین سازمان برنامه و بودجه مکلف به پرداخت ۱۰۰ درصد سهم سالانه مصوبات شورای عالی امنیت ملی مربوط به تقویت بنیه دفاعی می‌َشود. بانک مرکزی نیز مکلف می‌شود از محل آزادسازی منابع مسدودشده و سایر منابع،‌ تسهیلاتی را جهت اجرای طرح‌های اضطراری دفاعی در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح قرار دهد.»

ایران‌اینترنشنال اسفند سال گذشته گزارش داد لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ نشان‌دهنده افزایش چشمگیر تبعیض در تخصیص منابع میان نیروهای مسلح است، به‌گونه‌ای که سهم سپاه پاسداران در مقایسه با ارتش به‌مراتب بیشتر شده است.

همچنین بخش بزرگی از اعتبارات نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۴، صرف بازنشستگان نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات می‌شود.

بر اساس جداول بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، دولت برای نیروهای مسلح، قرارگاه خاتم‌الانبیا و وزارت اطلاعات در مجموع نزدیک به ۸۶۵ هزار میلیارد تومان بودجه پیشنهاد کرد که نسبت به سال قبل از رشدی حدودا ۷۶ درصدی حکایت دارد.

بودجه مجموعه‌های نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی در قانون بودجه سال ۱۴۰۳، حدود ۴۹۶ هزار میلیارد تومان بود.

پایگاه خبری بلومبرگ فروردین‌ماه در گزارشی به برنامه موشکی و ماهواره‌ای جمهوری اسلامی پرداخت و نوشت این برنامه‌ها با وجود تحریم‌ها و فشارهای آمریکا، همچنان رو به پیشرفت و تقویت هستند.

بلومبرگ افزود آماری رسمی درباره هزینه کلی برنامه فضایی ایران در دست نیست، اما با وجود فشارهای شدید اقتصادی ناشی از تحریم‌ها، حکومت همچنان بر این برنامه متمرکز است، هرچند با بودجه‌ای محدود.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
👎15🖕133🤡3🤬1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ویدیوی منتشرشده از سوی سازمان حفاظت محیط‌زیست، تصویر ثبت‌شده از دوربین‌های تله‌ای را از یک پلنگ نشان می‌دهد که در حال آب خوردن در منطقه دماوند است.
به گفته فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست دماوند، با توجه به بررسی‌های اولیه، پیش‌تر تصویری از این پلنگ ثبت نشده بود ‌و او به‌تازگی شناسایی شده است.
🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
36💋2🥰1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️ بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در گفتگو با فاکس نیوز گفت: خاورمیانه بدون ایران خاورمیانه‌ای با اسرائیل و شرکای ما امکان‌های بسیاری دارد.
بنیامین نتانیاهو با تاکید بر موارد توافق با جمهوری اسلامی گفت: باید توافقی استثنایی داشته باشید هیچ غنی‌سازی همان‌طور که رئیس‌جمهور ترامپ و من می‌گوییم. هیچ موشک بالستیکی که بتواند به سواحل ما برسد هیچ موشک بالستیکی فراتر از چیزی که در معاهدات بین‌المللی مجاز است یعنی سیصد مایل باشه و هیچ محور تروریستی این یعنی همین سه مورد می‌دانید اگر رژیم به این موارد تن بدهد رژیم متفاوتی خواهد بود.
او ادامه داد: جمهوری اسلامی اگر نپذیرد فقط باید آن‌ها را مهار کرد و گذاشت هر چه می‌خواهد در داخل ایران پیش برود.
نخست وزیر اسرائیل با بیان اینکه این رژیم در دردسر بزرگی است گفت: خاورمیانه بدون ایران خاورمیانه‌ای با اسرائیل و شرکای ما امکان‌های بسیاری دارد. همکاری اقتصادی، همکاری فناورانه همکاری در حوزه انرژی همکاری در حوزه هوش مصنوعی گردشگری تجارت منظورم این است که این یک جهان متفاوت است.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
21🖕11👍6🤡2😢1
استقلال در انتظار صدور مجوز کار وریا غفوری برای حضور در کادر ساپینتو

ورزش سه گزارش داده پس از موافقت ریکاردو ساپینتو با حضور وریا غفوری در کادر فنی استقلال، مسئولان این باشگاه برای صدور مجوز کار وریا غفوری برای حضور روی نیمکت آبی‌پوشان اقدام کرده‌اند.

در این گزارش آمده: «هفته گذشته، بعد از ورود ساپینتو به ایران و برگزاری جلسه مدیران با سرمربی پرتغالی، پیوستن وریا به کادر فنی آبی‌ها قطعی شد و تنها مرحله‌ای که باقی مانده، صدور مجوز فعالیت وریا غفوری است که گویا مدیران باشگاه استقلال از ابتدای هفته جاری پیگیر صدور این مجوز هستند و به محض دریافت این مجوز، وریا به اردوی استقلال در ترکیه اضافه خواهد شد.»

غفوری در پایان قرارداد با استقلال پس از قهرمانی در لیگ بیست‌ویکم، از سوی مصطفی آجورلو، سردار پیشین سپاه پاسداران و مدیرعامل وقت استقلال، به‌‌دلیل موضع‌گیری‌های سیاسی و اجتماعی در حمایت از مردم، از استقلال کنار گذاشته شد و پس از نیم‌فصل بازی در فولاد، از فوتبال خداحافظی کرد.
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
13🥴2
«دو دولت در یک سرزمین»؛ تنها برگ ایران برای بازگشت به مذاکره و پیشگیری از جنگی دیگر

در حالی که حمایت از طرح «دو دولت در یک سرزمین» به نقطه اشتراک میان اروپا، دولت ترامپ و کشورهای عربی تبدیل شده، جمهوری اسلامی همچنان با موضعی ایدئولوژیک و سلبی در برابر آن ایستاده است.

با این حال، پس از جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل و آسیب‌پذیری عمیق در حوزه‌های هسته‌ای، نظامی و منطقه‌ای، ایران دیگر اهرمی برای چانه‌زنی در اختیار ندارد.

اکنون، حمایت مشروط از این طرح، تنها پیشنهاد معنادار ایران برای بازگرداندن ایالات متحده به میز مذاکره است؛ موضوعی که ممکن است تنها مسیر باقی‌مانده برای جلوگیری از پایان آتش‌بس و آغاز جنگی بزرگ‌تر باشد.

اجماع منطقه‌ای و بین‌المللی؛ یک فرصت از دست‌رفته برای تهران؟

طرح «دو دولت در یک سرزمین» که در اواخر دهه ۱۹۳۰ مطرح شد و بر پایه قطعنامه ۱۸۱ مجمع عمومی سازمان ملل در نوامبر ۱۹۴۷ رسمیت یافت، سال‌هاست در سیاست جهانی به‌عنوان تنها چارچوب ممکن برای حل مساله فلسطین شناخته می‌شود.

اگرچه این طرح در زمان خود از سوی فلسطینیان و کشورهای عربی رد شد، امروز اغلب همان کشورها - از عربستان سعودی گرفته تا مصر، اردن، امارات متحده عربی و ترکیه - از آن حمایت می‌کنند.

اروپا به‌طور سنتی از این راه‌حل دفاع کرده و اکنون نیز ترامپ در دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش از گسترش پیمان ابراهیم حمایت کرده است. حتی عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان سعودی در گرو پیشرفت معنادار در همین مسیر است.

در این شرایط، ایران تنها بازیگری است که همچنان به‌صراحت با اصل این راه‌حل مخالفت می‌کند. موضعی که نه‌تنها کشور را در انزوای دیپلماتیک قرار داده، بلکه تهران را نیز از بازی تازه‌ای که در خاورمیانه در حال شکل‌گیری است، حذف کرده است.

[📷 اینجای مطلب در منبع یک تصویر نمایش داده شده است.]

جنگ ۱۲ روزه و فروپاشی نسبی ساختار قدرت در ایران

جنگ ۱۲ روزه و حملات بی‌سابقه آمریکا و اسرائیل به زیرساخت‌های هسته‌ای، موشکی و فرماندهی ایران، تصویر روشنی از شکنندگی ساختار نظامی جمهوری اسلامی ارائه داد.

عملیات موسوم به «چکش نیمه‌شب» تاسیسات حساس در نطنز، فردو، اصفهان و دیگر نقاط کلیدی را هدف گرفت. همچنین اسرائیل ده‌ها تن از نیروهای متخصص و فرماندهان ارشد سپاه پاسداران را کشت.

پنتاگون اعلام کرد این حملات برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را تا دو سال عقب انداخته‌اند. این در حالی است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌دلیل عدم همکاری تهران، امکان نظارت بر تاسیسات هسته­‌ای ایران را ندارد.

در عرصه نیابتی نیز متحدان منطقه‌ای ایران همچون حزب‌الله، حشد شعبی، انصارالله و دیگر گروه‌ها به‌شدت تضعیف شده‌اند و دیگر توان ایفای نقش تهاجمی را ندارند.

افزون بر این، اقتصاد ایران در وضعیت بحرانی به سر می‌برد؛ تورم بی‌سابقه، فرار سرمایه، سقوط ارزش ریال و کاهش شدید درآمدهای نفتی و غیرنفتی، امکان مانور اقتصادی را از بین برده است.

[📷 اینجای مطلب در منبع یک تصویر نمایش داده شده است.]

ایدئولوژی در برابر واقعیت

یکی از مهم‌ترین موانع راهبردی در برابر چرخش سیاست خارجی جمهوری اسلامی، موضع ایدئولوژیک علی خامنه‌ای نسبت به اسرائیل و مساله فلسطین است.

برخلاف بسیاری از دولت‌های عربی که در سال‌های اخیر ضمن حفظ ظاهر همبستگی با فلسطینیان، مسیر عادی‌سازی روابط با اسرائیل را در پیش گرفته‌اند، جمهوری اسلامی همچنان بر موضع رادیکال «نفی کامل موجودیت اسرائیل» اصرار دارد.

این موضع نه‌تنها انعطاف‌ناپذیر، بلکه برخلاف واقعیت‌های منطقه‌ای، سیاسی و حتی امنیتی امروز خاورمیانه است.

خامنه‌ای بارها در سخنرانی‌های خود تاکید کرده جمهوری اسلامی «با موجودیت رژیم صهیونیستی مخالف است» و هیچ‌گونه تقسیم سرزمینی برای فلسطین را نمی‌پذیرد.
[...]

ادامه مطلب در منبع:
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
11👍3👎1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️ مسافران و ساکنان اطراف فرودگاه ساوت‌اند لندن از انفجار شدید و مشاهده گوی آتش عظیم در آسمان خبر داده‌اند. گزارش‌ها حاکی است یک هواپیما لحظاتی پس از برخاستن سقوط کرده است. تاکنون جزئیات بیشتری درباره تعداد قربانیان یا علت این حادثه اعلام نشده است.
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
💔75
ستاد اربعین اعلام کرد که پیش‌فروش بلیت‌های اتوبوس به مقاصد غیراربعینی از ۱۸ تا ۲۶ مرداد ممنوع است.

این ستاد افزود: ناوگان‌های اتوبوس‌رانی موظف‌اند از ۲۱ تا ۲۷ مرداد، به‌طور کامل و ۲۴ ساعته، زائرین اربعین را به مرزهای اربعینی و بالعکس جابه‌جا کنند.
همچنین ستاد اربعین از افزایش سقف سهمیه سوخت ناوگان مسافری ایرانی و خارجی از ۱۵۰ لیتر به ۴۰۰ لیتر در بازه زمانی ۱۳ تا ۳۰ مرداد خبر داد و اعلام کرد که ۲۰۰۰ لیتر سوخت تن‌خواه نیز در کارت سوخت ناوگان عمومی مسافری اختصاص خواهد یافت.

🏁 🇬🇧 IranintlTV

🤖 @VahidOOnLine
🤬37🤮17🖕10👎53
♦️ رسانه‌ها در ایران از مجروح شدن مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی در جریان جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل خبر دادند.
بنا بر گزارش‌ها در حین برگزاری جلسه شورای‌عالی امنیت ملی روز دوشنبه ۲۶ خرداد با حضور روسای سه قوه، اسرائیل با شلیک ۶ بمب یا موشک ساختمان را هدف قرار داد و مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی از ناحیه پا مجروح شد.
خبرگزاری فارس گزارش داد، پیش از ظهر روز دوشنبه ۲۶ خرداد، درحالی‌که جلسه شورای‌عالی امنیت ملی با حضور روسای سه قوه و دیگر مقامات ارشد در طبقات زیرین یک ساختمان در غرب تهران درحال برگزاری بود، اسرائیل به این ساختمان حمله کرده است.
این خبرگزاری وابسته به سپاه مدل این حمله را مشابه عملیات ترور حسن نصرالله عنوان کرده و نوشته است مهاجمان با شلیک ۶ بمب یا موشک، ورودی‌ها و خروجی‌های ساختمان را هدف قرار دادند تا مسیرهای فرار را مسدود و جریان هوا را قطع کنند.
این گزارش می‌افزاید: پس از انفجارها، برق طبقه قطع می‌شود، اما مسئولان با استفاده از یک دریچه اضطراری که از قبل پیش‌بینی شده بود، خود را به بیرون از ساختمان رساندند و برخی از مسئولان از جمله مسعود پزشکیان در حین خروج دچار جراحات مختصری در ناحیه پا شدند.
در این گزارش به احتمال وجود عامل نفوذی در شورای شورای‌عالی امنیت ملی نیز اشاره شده و اعلام شده است «با توجه به دقت اطلاعاتی که دشمن برای این حمله داشته، احتمال وجود عامل نفوذی در حال بررسی است.»
🇸🇦 Indypersian

🤖 @VahidOOnLine
🤡28🤣185🍌3👍1🤮1
حمید استیلی: رفتم چون انصاف نبود پرسپولیس را دیگران ببندند، فحش آن را من بخورم

حمید استیلی، مشاور مدیرعامل پرسپولیس که روز گذشته از این سمت کناره‌گیری کرد، درباره دلیل استعفای خود به خبر ورزشی، گفت: «انصاف نیست تیم را دیگران ببندند و فحش آن را من بخورم. من حتی در یک مورد از بازیکنانی که جذب شدند، تصمیم گیرنده نبودم.»

استیلی دراین‌باره توضیح داده: «وقتی دیدم همین حالا فحش هایش به من می رسد و البته برای این که ثابت کنم منافعی در این تیم ندارم، کنار کشیدم.»

استیلی درباره شرح وظایفش در ابتدای همکاری گفت: «روز اول که قرار بود مشاور در توسعه زیرساخت باشم. راستش از نگاه خودم رفته بودم با توسعه زیرساخت ها و ساخت کمپ تمرینی و ورزشگاه و ایجاد ساختار برای باشگاه، یادگاری هایی از خودم به جا بگذارم که فردا افتادم و مُردم، هوادار پرسپولیس با خودش بگوید خدا پدر و مادرش را بیامرزد که فلان چیز را برای باشگاه ساخت یا فلان چارت را برای پرسپولیس ایجاد کرد. جلوتر که رفتیم گفتند در موارد دیگر کمک کن و من از نقش مترجم تا مشاور فنی و هر چه که فکرش را بکنید، ایستادم و مثل یک سرباز برای پرسپولیس کار کردم. هر زمان هم که پرسپولیس کمک بخواهد، با سر می آیم ولی در این شرایط، بهتر بود کنار تیم نباشم. الان همان هوادار پرسپولیس باشم بهتر است.»

استیلی همچنین درباره ادعای درویش که گفته با استعفای مشاورش موافقت نمی‌کند، گفت: «نه، در شرایط فعلی بهتر است کنار پرسپولیس نباشم. من اصلا قراردادی نداشتم که چون با استعفایم مخالفت شده مجبور باشم به قراردادم احترام بگذارم و ادامه بدهم.»
🏁 🇬🇧 IranIntl

🤖 @VahidOOnline
😁32👍2🤡2
2025/07/14 17:49:16
Back to Top
HTML Embed Code: