Telegram Web
🔴 ارائه بیش از ۱۶ همت طرح حوزه آب در همایش فرصت‌های سرمایه گذاری آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی گفت: این استان ظرفیت‌های بسیاری در حوزه آب و خاک دارد که می‌توان با استفاده بهینه از آن‌ها و سرمایه گذاری دراین بخش، استفاده بهتر از این ظرفیت‌ها را موجب شد.

مجید رستگاری با اشاره به اینکه همایش فرصت‌های سرمایه گذاری آذربایجان غربی، بهترین فرصت برای استفاده از این ظرفیت‌ها و ارائه آن‌ها به سرمایه گذاران بخش خصوصی است، افزود: در این راستا ۱۱ طرح در حوزه‌های احداث سد و ساختمان سد، احداث نیروگاه‌های برق‌آبی و همچنین گردشگری پیرامون تاسیسات آبی در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: ساختمان سد نازلو با برآورد اعتباری ۲ هزار میلیارد تومان، احداث سد مخزنی بداولی و شبکه آبیاری و زهکشی بازرگان با برآورد ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، آبرسانی به خوی از سد آغ چای با اعتبار پیش بینی شده سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و همچنین ساختمان سد الند در خوی با برآورد ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان طرح‌های حوزه سد‌های استان را شامل می‌شود.


مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی با بیان اینکه گردشگری در پیرامون تاسیسات آبی استان یکی از محور‌های مهم فعالیتی این نهاد است، اظهارداشت: در این راستا هم طرح‌هایی در حاشیه سد‌های حسنلوی نقده، مهاباد، سیلوه پیرانشهر و بند انحرافی نوروزلو ارائه شده که مجموع اعتبار برآوردی آن‌ها هزار و ۲۰ میلیارد تومان است.


رستگاری با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین ظرفیت‌های سد‌ها در راستای تولید انرژی، موضوع نیروگاه‌های برق آبی است که باید سرمایه گذاری ویژه‌ای روی آن صورت گیرد، گفت: در این بخش نیز سد‌های شهید کاظمی بوکان، زولای سلماس و شهرچای ارومیه برای اجرای طرح‌های برق آبی پیش بینی شده که میزان اعتبار برآوری آن‌ها بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان است.

وی اظهار امیدواری کرد با حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی در اجرای طرح‌های مربوط به آب در آذربایجان غربی، شاهد ارتقای شاخص‌های این بخش و همچنین خدمت رسانی بهتر به شهروندان در نقاط مختلف استان باشیم.

نخستین همایش فرصت‌های سرمایه گذاری آذربایجان غربی امروز با حضور سرمایه گذاران داخلی وخارجی به میزبانی شهر ارومیه برگزارمی شود. قراراست دراین همایش افزون بر ۸۰۰ فرصت سرمایه گذاری ارائه شود.

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
4
Forwarded from Water Online
محرم، ماه آگاهی، ماه شکوفایی، ماه آزادی و رهایی، ماه رشد و بالندگی، ماه جوشیدن و اندیشیدن، ماه فانی شدن و به ابدیت پیوستن است.
تاسوعا و عاشوراي حسيني تسليت باد.

خانه آب ايران
Join👉 @WaterOnline
8👎4
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺مرحله نخست طرح انتقال آب دریای عمان به اصفهان رسید.

🔴به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ استاندار اصفهان از به نتیجه رسیدن گام نخست طرح بزرگ انتقال آب دریای عمان به استان که مهمترین مزیت آن قطع مصرف صنایع منطقه به آب رودخانه زاینده‌رود است، خبر داد و گفت: با وجود موانع و محدودیت‌های، نخستین اقدام عملی در راه تامین آب مورد نیاز صنایع اصفهان به نتیجه رسید.

مهدی جمالی نژاد افزود: گام نخست اجرای این طرح قطع مصرف صنایع منطقه به رودخانه زاینده‌ود از طریق مرحله اول سامانه بزرگ انتقال آب دریای عمان به اصفهان است که با اجرای حدود ۸۰۰ کیلومتر خط انتقال، ایجاد مخازن و ایستگاه‌های پمپاژ، شیرآلات و اتصالات مربوطه اجرا شد.

استاندار اصفهان ادامه داد: در این مرحله، امکان انتقال ۷۰ میلیون مترمکعب آب نمک‌زُدایی‌شده دریا (معادل کل مصرف صنایع بزرگ) به اصفهان فراهم شد.

وی گفت: در مرحله نخست این طرح،۷۰ میلیون مترمکعب آب از طریق خلیج فارس و در مرحله بعد، آب انتقال یافته به استان از طریق دریای عمان تامین می‌شود.

جمالی‌نژاد گفت: در مرحله نخست و پس از افتتاح طرح، پالایشگاه اصفهان و صنایع شمال استان از این آب بهره‌مند می‌شوند و در مرحله بعد و ظرف روز‌های آینده، صنایع استان نیز به این منبع دسترسی پیدا خواهند کرد.

استاندار افزود: پس از برقراری این دسترسی، روزشمار و ضرب‌الاجل قطع تمامی مصارف صنایع آب‌بَر استان به منابع سرزمینی و اتصال فوری آنها به آب دریا اعلام و مجد اجرا می‌شود.

وی تاکید کرد: به هیچ عنوان قرار نیست با این آب، توسعه جدیدی در حوزه صنایع آب‌بَر و آلاینده پیرامون شهر اصفهان اتفاق بیفتد.

وی گفت: دست‌اندرکاران این سامانه بزرگ، چه در دولت قبل و چه در این دولت، با حمایت صنایع بزرگ استان طرحی بزرگ و سخت را در زمانی بسیار کوتاه به سرانجام رساندند و با این کار، نه فقط برای استان بلکه برای کشور، افتخار آفریدند و یک رکورد ملی را به ثبت رساندند.

جمالی‌نژاد ابراز امیدواری کرد: بزودی با حمایت سهامداران و همت دیگر عوامل، شاهد شتاب در اجرا و به ثمر نشستن بخش دوم طرح خواهیم بود.

وی گفت: احیای کامل زاینده‌رود همچنان نیازمند اعمال مدیریت چندوجهی به ویژه در کنترل مصارف بی‌رویه و اجرای دیگر طرح‌های آبی استان شامل «ماندگان» و «کوهرنگ سه» است.

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎5👍2😭1
تکذیب وجود آرسنیک و سیانور در هوای تهران و تالاب بندعلیخان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیماحسن عباس‌نژاد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران، در این اطلاعیه این ادعا‌ها را فاقد پشتوانه علمی دانست و تأکید کرد که تاکنون هیچ شواهد معتبری از وجود این مواد مشاهده نشده است.

وی با استناد به نمونه‌برداری‌های انجام‌شده از آب، خاک و گرد و غبار تالاب، اظهار داشت: هیچ‌کدام از واحد‌های صنعتی در شهرک‌های چرمشهر و سالاریه از آرسنیک و سیانور استفاده نمی‌کنند و این مواد معمولاً در صنایع معدنی و شیمیایی خاص کاربرد دارند.

عباس‌نژاد افزود: سیانور ترکیبی ناپایدار است و بقای آن در بستر خشک تالاب از نظر علمی بعید است. همچنین آرسنیک نیز در ساختار زمین‌شناسی منطقه ورامین حضور قابل توجهی ندارد.

وی تنها آلاینده قابل توجه منطقه را کروم شش‌ظرفیتی در پساب برخی واحد‌های چرمشهر و سالاریه دانست که در حال کنترل و مدیریت است.

مدیرکل محیط زیست تهران از اجرای طرح‌های نظارتی و ارتقاء استاندارد‌های زیست‌محیطی با همکاری نهاد‌های مسئول خبر داد و گفت پروژه توسعه تصفیه‌خانه فاضلاب چرمشهر نیز آغاز شده است.

او همچنین از تشکیل «کمیته احیای تالاب بندعلیخان» و پیگیری تأمین حق‌آبه زیست‌محیطی آن طبق مصوبات سفر ریاست جمهوری خبر داد.

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍2👎1😡1
#كارزار درخواست احياي #درياچه_اروميه

🔗لينك كارزار:
https://www.karzar.net/238388



🖌متن درخواست مطرح شده در كارزار:

جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

با سلام؛

در نخستین سالروز پیروزی جنابعالی در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، ضمن تبریک، تلاش‌ها و توفیقات دولت شما در حوزه‌های سیاست داخلی، فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی بر همگان مشهود است. اما با کمال تأسف باید گفت آنچه بر پیکره طبیعت کشور و به‌ویژه دریاچه ارومیه رفته، تلخ‌ترین کارنامه‌ای است که تاکنون برای این دریاچه رقم خورده است.

کاهش ۵۱ سانتی‌متری تراز دریاچه ارومیه تنها در یک سال اخیر، رکوردی ناگوار و هشداردهنده است که متأسفانه به نام دولت شما ثبت شده است. تردیدی نیست که خود جنابعالی نیز، همچون بسیاری از دلسوزان و متخصصان، به دلیل اصلی وخامت این وضعیت واقف‌اید و نیازی به تکرار چرایی آن ناشی از عدم انتخاب صحیح مسئولین کار نیست.

ما، اعضای گروه شوردیدگان دریاچه ارومیه، متشکل از کنشگران محیط زیست، پژوهشگران مستقل، شهروندان دغدغه‌مند و مردمانی که زیستن در سایه این فاجعه را با گوشت و پوست خود احساس کرده‌اند، از شما می‌خواهیم با نگاهی فراتر از مرزهای استانی و با درکی ملی از عمق بحران، دستور احیای فوری، علمی و مؤثر دریاچه ارومیه را صادر فرمایید.

دریاچه ارومیه که روزگاری نگین آبی ایران و زیست‌گاه هزاران گونه جانوری بود، امروز در بدترین وضعیت خود طی شش دهه گذشته قرار دارد.

بستر خشک شده دریاچه، اکنون به کانونی از گردوغبار نمکی و سمی بدل شده است که سلامت میلیون‌ها ایرانی را تهدید می‌کند. طبق مطالعات علمی، این ذرات می‌توانند موجب شیوع بیماری‌های تنفسی، قلبی، کلیوی و اختلالات سیستم ایمنی شوند و دامنه آثار آن به فراتر از استان‌های آذربایجان، کردستان، زنجان و حتی کشورهای همسایه می‌رسد و البته که طبق مطالعات دانشگاه علوم پزشکی تبریز، بخشی از این بیماری‌ها هم‌اکنون نیز نمایان شده است.

ما، امضاءکنندگان این کارزار، معتقدیم احیای این دریاچه نه‌تنها یک اولویت زیست‌محیطی بلکه ضرورتی ملی و اخلاقی است. از جنابعالی می‌خواهیم هرچه زودتر تعارفات را کنار گذاشته و با بازنگری جدی در ساختار ستاد احیای دریاچه ارومیه و انتقال مسئولیت آن از استانی به سطح ملی و تشکیل ستادی مستقل، ملی و علمی، روند احیای دریاچه را از نو سامان‌دهی نمایید. استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی، تجربه زیسته جوامع محلی و تخصیص منابع پایدار، گامی مؤثر در این مسیر خواهد بود.

احیای دریاچه ارومیه، معیاری است از مسئولیت‌پذیری دولت‌ها در برابر آیندگان؛ و بی‌تردید، وضعیت این دریاچه در پایان دوره دولت شما، یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سنجش کارآمدی آن در حافظه تاریخی ملت ایران خواهد بود.

#كارزار
#درياچه_اروميه


🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤣5👍2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺⚠️تهران-ایرنا-گرد و غباری که این روزها آسمان تهران را فرا گرفته، به گفته دبیر ستاد ملی مدیریت پدیده گرد و غبار، از چند جهت مختلف وارد شهر می‌شود. زمین‌های کشاورزی خشک شده در جنوب تهران، بیابان‌های سمنان و اراضی خشک شرق تهران، معادن شن و ماسه در جنوب شرقی و تالاب صالحیه که غرب تهران را تحت تأثیر قرار می‌دهد، از جمله کانون‌های تولید گرد و غبار هستند.

#ايرنا

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺🌧بر اثر فعالیت سامانه مونسون در جنوب سیستان و بلوچستان از ۲۴ ایستگاه هواشناسی گزارش بارندگی ثبت شد.

🗓 تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۷

🌧به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، بیشتر این بارش‌ها در شهرستان‌های خاش، مهرستان و سراوان رخ داد.

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📺تخصیص ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه آبیاری نوین کشاورزی در کشور

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎4
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺تشکیل کمیته نظارتی برای جلوگیری از انتقال غیرمجاز آب از خوزستان

🗓 تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۵

به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان، سید محمدرضا موالی‌زاده در نشست مدیریت تنش آبی بیان کرد: هیچ کاهشی در آورد آب رودخانه کارون به استان قابل قبول نیست و هرگونه انتقال آب به استان‌های دیگر باید دقیقا مطابق با مصوبات و صرفا برای تامین آب شرب باشد.

وی با اشاره به وضعیت بحرانی آب در برخی شهر‌های استان به‌ویژه آبادان و خرمشهر که در برخی نقاط شاخص آلایندگی به ۴۰ هزار واحد رسیده است، گفت: همه دستگاه‌های اجرایی، صنایع بزرگ، شورا‌های تامین شهرستان‌ها و فرمانداران مسئول مستقیم این وضعیت هستند، وقتی در برخی مناطق شاهد رهاسازی ۴۵۰ مترمکعب آب بر ثانیه هستیم، اما در نقطه‌ای دیگر مردم با کم‌آبی مواجه هستند، این نشان‌دهنده مدیریت نادرست منابع آبی است.

استاندار خوزستان با هشدار به صنایع بزرگ استان از جمله توسعه نیشکر و فولاد خوزستان، اظهار کرد: نیشکر باید به تعهدات خود در زمینه مدیریت آب و کاهش برداشت آب از کارون عمل کند و فولاد خوزستان نیز موظف به تامین آب منطقه کوت عبدالله به مدت ۲ ماه است.

موالی زاده تاکید کرد: مصوبات استانداری در این زمینه کاملا شفاف است و از بازرسی کل استان، دادستانی و نیروی انتظامی درخواست داریم بر عملکرد تمام دستگاه‌ها و صنایع نظارت دقیق داشته باشند.

وی با اشاره به لزوم مدیریت یکپارچه منابع آبی در حوضه‌های کارون و مارون، خواستار ارائه گزارش فوری از سوی دستگاه‌های مربوطه شد و تاکید کرد: رهاسازی آب باید طبق برنامه‌ای دقیق و با نظارت کامل انجام شود، هرگونه اقدام خودسرانه یا عدم اجرای مصوبات استانداری با برخورد قاطع مواجه خواهد شد.

استاندار خوزستان با اشاره به حساسیت ویژه این موضوع، از تمام مسئولان خواست در این زمینه بسیج شوند و افزود: اگر در حوزه مدیریتی استان کوتاهی شود، نه‌تنها به مردم خوزستان، بلکه به کل کشور خیانت شده است به همین دلیل باید تمام ظرفیت‌ها را برای حل این مشکل به کار گرفت و اجازه ندهیم وضعیت به‌جایی برسد که مردم ما در تنگنا قرار گیرند.

موالی زاده از رسانه‌ها خواست تا با انعکاس دقیق اخبار و گزارش‌های مربوطه، در آگاهی‌بخشی به مردم و مسئولان همکاری لازم را داشته باشند.

استاندار خوزستان در خصوص رهاسازی آب در راستای آبرسانی به مناطق جنوبی استان افزود: ۳۶ میلیون مترمکعب آب از سد مارون برای آبیاری نخیلات شادگان رهاسازی شد، این اقدام در پاسخ به بحران کم‌آبی و به منظور نجات نخیلات در معرض خشکیدگی در پایین‌دست حوضه انجام شده است.

موالی زاده تصمیم به رهاسازی این حجم از آب را نتیجه پیگیری‌های مستمر و مذاکرات فوری استاندار با مسئولان ملی در روز‌های اخیر اعلام کرد و این اقدام را در راستای کاهش تنش آبی در منطقه جنوبی استان عنوان نمود.

استاندار خوزستان ادامه داد: هیچ‌گونه کاهش در سهم خوزستان از آب رودخانه‌ها، به‌ویژه کارون، قابل پذیرش نیست، هر مترمکعب آبی که به ناحق از استان خارج شود، مستقیما معیشت و حیات مردم را تهدید می‌کند.

وی افزود: انتقال آب بین‌حوضه‌ای تنها در صورتی مجاز است که برای تامین آب شرب باشد و آن هم باید با رعایت کامل مصوبات و ارزیابی‌های محیط زیستی صورت گیرد.

به صنایع بزرگ استان هشدار داده شد برنامه مشخصی برای کاهش مصرف آب و استفاده از فناوری‌های نوین آبیاری را به کار گیرند و در صورت کوتاهی، اقدامات قانونی علیه آنها اعمال خواهد شد.

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍1👎1
Forwarded from Water Events
⚠️نشست ویژه به مناسبت روز جهانی مقابله با طوفان‌های گردوغبار «تاب‌آوری و اقدامات مؤثر در برابر طوفان‌های گردوغبار»

🗓روز یکشنبه 22 تیرماه 1404

از ساعت 15:30 الی 17:30

🟣برگزاركننده: پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی

🔴شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور از سوی پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی به شرکت‌کنندگانی که حداقل نیمی از نشست (60دقیقه) در وبینار حضور داشته باشند، اعطا خواهد شد.

🔗علاقه‌مندان به این نشست می‌توانند از طریق https://eseminar.tv/wb160870 نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline

کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 📱 @WaterEvents
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚠️🌧بارش‌های سیل‌آسا از شامگاه پنج‌شنبه (۱۸ تیر) تا جمعه شب، در جنوب استان کرمان موجب آسیب به برخی زیرساخت‌ها و آبگرفتگی شماری از منازل در ٢ شهرستان قلعه‌گنج و جازموریان شده است. به گفته «غلامرضا خالقی‌نژاد» مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان، روستاهای قاسم‌آباد و زیارت ملنگ درگیر آبگرفتگی و سیلاب شده‌اند و راه‌های دسترسی به ۱۵ روستای دیگر نیز به دلیل طغیان رودخانه‌ها به‌طور کامل مسدود است.

#سيل
#كرمان
#ايسنا

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥🔥آتش‌سوزی در بخش عراقی هورالعظیم باعث انتشار دود در برخی از شهرهای استان خوزستان شده است. در این ویدیو رئیس سازمان حفاظت محیط زیست استان،درباره علت و منشاء این آتش‌سوزی و انتشار دود در شهرهای خوزستان توضیح می‌دهد.

#ايسنا

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌧 باران‌های موسمی یا همان مونسون، زمین‌های خشک جنوب شرق کشور را سیرآب کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما این بارش‌ها که موجب طغیان رودخانه‌ها و آبگرفتگی معابر شده بخشی از کم بارشی استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان را جبران کرده است.

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 طرح انتقال آب طالقان با سرعت در حال پیشروی است.

🟣به گزارش خبرگزاری صداوسیمای البرز، وزیر نیرو، در جریان بازدید از طرح انتقال آب پایدار از زیاران طالقان به بیلقان، با اشاره به اهمیت حیاتی این طرح برای استان‌های البرز، تهران و قزوین، از پیشرفت قابل‌توجه آن خبر داد.

علی آبادی در این بازدید که روز یکشنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۴ صورت گرفت، با بیان اینکه کشور در یکی از سخت‌ترین دوره‌های خشکسالی شش دهه اخیر قرار دارد، اظهار داشت: خشکسالی امسال از نظر شدت و گستره بی‌سابقه است و نیاز به مدیریت مصرف آب بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

وی ادامه داد: در این شرایط، طرح انتقال آب طالقان به عنوان یکی از راهکار‌های مهم برای تأمین آب شرب استان‌های پرجمعیت، از اهمیت راهبردی برخوردار است.

وی با اشاره به بازدید امروز خود از روند اجرایی طرح افزود: این طرح پیشرفت بسیار خوبی داشته و طی ماه‌های اخیر با شتاب مناسبی دنبال شده است. در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد از پروژه به اتمام رسیده و بخش مهمی از عملیات اجرایی در حال انجام است.


وزیر نیرو ادامه داد: در دو ماه اخیر، پیشرفت طرح به طور قابل توجهی افزایش یافته است؛ به‌گونه‌ای که در مقایسه با دو سال گذشته، طی شش ماه اخیر بیش از دو برابر سرعت گرفته‌ایم. این موضوع نشان‌دهنده عزم جدی برای تکمیل سریع‌تر طرح است.

علی آبادی با تأکید بر نقش مشارکت مردم در عبور از بحران آب خاطرنشان کرد: مردم باید بدانند که در سالی خشک زندگی می‌کنیم و صرفه‌جویی در مصرف آب کاملاً ضروری است.

وی همچنین درباره سهم استان‌ها از منابع این طرح تصریح کرد: سهم دقیق استان‌ها بر اساس جمعیت و نیاز آبی در حال بررسی است و به گونه‌ای تخصیص داده خواهد شد که عدالت در تأمین آب برقرار باشد.

طرح انتقال آب پایدار از سد طالقان به بیلقان، با هدف تأمین آب شرب استان‌های البرز، تهران و قزوین، از جمله طرح‌های کلان وزارت نیرو برای مقابله با تنش‌های آبی در فلات مرکزی ایران محسوب می‌شود. بهره‌برداری از این طرح می‌تواند بخشی از مشکلات مزمن آب در کلانشهر‌های کشور را کاهش دهد.


🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2👎2
استحصال آب باران در بخش کشاورزی.pdf
3.8 MB
📘استحصال آب باران در بخش کشاورزی و مناطق روستایی؛ اهمیت راهبردی و الزامات قانونی

🖌دفتر مطالعات زيربنايي مركز پژوهش‌هاي مجلس

🖌استحصال آب باران یکی از فنـون بسیار کم هزینه و اثربخش تر مدیریت منابع آب است که بــرای افــزایش امکان جمع‏آوری آب باران، طراحی و اجرا می شونــد. این راهبرد برای سازگاری با کم آبی در مناطق دارای محدودیت آب، مورد توجه روزافزون است. با تغییرات اقلیمی و تحولات کاربری اراضی، بخش زیادی از بار ش ها به صورت سیلاب های مخرّب، هزینه هایی را به کشور متحمل می کند و از دسترس خارج می شوند. حجم سیلاب تخلیه شده در برخی سال ها، مانند سال ۱۳۹۸، حدود بیست میلیارد متر مکعب گزارش شده است که بیش از هفت برابر کل مصرف آب در بخش صنعت در کشور (۲/۶میلیارد متر مکعب) است. مدیریت اصولی آب باران می تواند باعث افزایش آبِ در دسترس و حفظ منابع آب، کاهش خطر سیل و فرسایش خاک و بهبود کیفیت آب ‏شود. بیش از ۷۰ درصد بارش در ایران، که افزون بر ۲۵۰ میلیارد متر مکعب است، به صورت تبخیر از دسترس خارج می شود و استحصال آب باران می تواند تا حدی تبخیر غیرمفید را ذخیره کند و در اختیار آبخوان ها، خاک یا گیاهان قرار دهد. البته، در این راستا باید به چالش های کنترل تبخیر و مسائل فنی- اعتباری ذی ربط (از جمله الگوی بارش و رواناب) توجه کرد. در این گزارش چالش ها و الزامات موفقیت طرح های استحصال آب باران تبیین و پیشنهادهای مشخصی در راستای اجرای قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی و ماده (۳) قانون توسعه و بهینه سازی آب شرب شهری و روستایی در کشور ارائه شده است. نکته مهم در استحصال آب باران، لزوم اتخاذ نگرش حوضه ای و ارزیابی سیاست ها و اقدامات استحصال آب باران بر مؤلفه های بیلان آب است.

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥⚠️اصفهان در محاصره کانون‌های بحرانی گرد و غبار

وزش تندبادهای فصلی و خیزش کانون‌های گردوخاک در چند روز اخیر از مناطق شرق و شمال استان اصفهان و نواحی کویری هم‌مرز استان‌های قم و سمنان، منجر به کاهش میدان دید و کیفیت هوا در اصفهان و ۱۶ شهرستان دیگر استان شده است. به گفته «منصور شیشه‌فروش»، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از عوامل اصلی این پدیده خشکسالی، کم‌بارشی و تخریب پوشش‌های گیاهی است.

#اصفهان
#گرد_و_غبار
#ايسنا

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چالش های افزایش بهره وری آب در بخش كشاورزی

🗓شنبه: 4 مردادماه

08:30 الي 12:00

🔗 https://vc.areeo.ac.ir/ch/imamch


✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉
@WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🗞💧خليج‌فارس در تله بي‌آبي

🔗روزنامه اعتماد (لينك)

🖌......چه در قالب امنيت سنتي دولت‌محور و چه در چارچوب گسترده‌تر امنيت انساني، گسترش همكاري منطقه‌اي در حوزه مسائل آبي در ميان كشورهاي شوراي همكاري نه‌تنها مطلوب، بلكه به‌شدت ضرورت يافته است، از همين رو با تشديد خطرات اقليمي، افزايش آسيب‌پذيري زيرساخت‌ها و تداوم بي‌ثباتي‌هاي سياسي، لزوم اقدام جمعي بيش از هر زمان ديگري احساس مي‌شود.منطقه خليج‌فارس به‌طور جمعي با چالشي جدي در زمينه امنيت آبي مواجه است. اين منطقه به‌شدت به منابع غيرقابل تجديد مانند آب‌هاي زيرزميني فسيلي و آب‌شيرين‌شده وابسته است؛ دو منبعي كه در مجموع بيش از 90درصد از كل منابع آبي منطقه را تشكيل مي‌دهند. در بسياري از بخش‌هاي منطقه، آب زيرزميني همچنان منبع اصلي آب محسوب مي‌شود، اما فرآيند آب‌شيرين‌كن نيز نقش روزافزوني ايفا مي‌كند و در برخي كشورها به منبع غالب تامين آب تبديل شده است.با تداوم كاهش منابع آب زيرزميني و كاهش قابليت اطمينان آن، شيرين‌سازي آب به‌طور فزاينده‌اي به عنوان راه‌حل اصلي توسط دولت‌هاي منطقه در‌نظر گرفته مي‌شود. كشورهاي حوزه خليج‌فارس، وابسته‌ترين كشورهاي جهان به فرآيند شيرين كردن آب هستند و در مجموع حدود 40‌درصد از كل آب شيرين‌شده جهان را توليد مي‌كنند. انتظار مي‌رود ظرفيت آب‌شيرين‌كني اين كشورها تا سال ۲۰۳۰ دو برابر شود........

🖌.....يكي از ريشه‌دارترين و تاثيرگذارترين موانع همكاري، اصل حاكميت ملي است. در سراسر شوراي همكاري، آب نه‌فقط به عنوان يك مساله توسعه‌محور، بلكه به عنوان يك مولفه امنيتي حياتي و راهبردي تلقي مي‌شود. نتيجه اين نگاه آن است كه دولت‌ها نه تنها تمايل چنداني به هماهنگ‌سازي سياست‌هاي آبي يا اشتراك در كنترل منابعي ندارند بلكه آنها را دارايي‌هاي حاكميتي و استراتژيك تلقي مي‌كنند.اين فرآيند امنيتي‌سازي آب، باعث شده مديريت مشترك آن در سطح سياسي، نامطلوب و در سطح فني، بسيار دشوار شود. تلاش‌ها براي ايجاد سيستم‌هاي انتقال آب فرامرزي يا ساخت مخازن ذخيره‌سازي مشترك، اغلب به اين دليل رد مي‌شوند كه ممكن است كشورها را در معرض نفوذ خارجي يا فشار در زمان بحران قرار دهد. براي كشورهايي كه تقريبا تمام غذاي خود را وارد مي‌كنند و به‌شدت به آب‌شيرين‌كن‌ها وابسته‌اند، استقلال آبي با ثبات و بقاي سياسي ساختارهاي سياسي پيوند خورده است.همچنين، تداوم حساسيت‌هاي سياسي و بي‌اعتمادي ميان كشورهاي عضو، مانعي جدي براي همكاري محسوب مي‌شود.......

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چالش های افزایش بهره وری آب در بخش كشاورزی

🗓شنبه: 4 مردادماه

08:30 الي 12:00

🔗 https://vc.areeo.ac.ir/ch/imamch


✳️ كانال اطلاع‌رساني و آموزشي #سازگاري_با_كم_آبي


join👉
@WaterAdaptation
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from Water Events
نشست «توسعه شهرنشینی و آینده روستاها در ایران»

🗓دوشنبه 23 تیرماه 1404

از ساعت 15:30 الی 17:30

برگزاركننده: پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی

🟣شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور از سوی پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی به شرکت‌کنندگانی که حداقل نیمی از نشست (60دقیقه) در وبینار حضور داشته باشند، اعطا خواهد شد.

🔗 لينك:
https://eseminar.tv/wb160810


کانال اطلاع‌رسانی رویدادهای آب و محیط‌زیست
join 👉 📱 @WaterEvents
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/14 21:21:43
Back to Top
HTML Embed Code: