Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
❇️هجدهمین نشست از سلسله جلسات ایران و اسلام آغازین در قرن نخست هجری؛ پاسخ به پرسشها (۴) با ارائه آقای حسن یوسفی اشکوری، دین پژوه و محقق تاریخ، توسط سازمان پژوهشگران ایرانی سبزاندیش (سپاس) و اعضا و علاقمندان نهضت آزادی ایران در اروپا برگزار گردید.

📌جهت تماشای این نشست می‌توانید فایل ضمیمه شده را دانلود نمائید.

📌فایل صوتی (هجدهمین جلسه)

📌لینک یوتیوب (هجدهمین‌ جلسه)

🔗جهت دسترسی به جلسات قبل نیز می‌توانید از لینک‌های زیر استفاده نمائید:

🔻جلسه اول
🔻جلسه دوم
🔻جلسه سوم
🔻جلسه چهارم
🔻جلسه پنجم
🔻جلسه ششم
🔻جلسه هفتم
🔻جلسه هشتم
🔻جلسه نهم
🔻جلسه دهم
🔻جلسه یازده
🔻جلسه دوازده
🔻جلسه سیزده
🔻جلسه چهارده
🔻جلسه پانزده
🔻جلسه شانزده
🔻جلسه هفده

ـــــــــــــــــــــــ
#تاریخ_ایران
#حسن_یوسفی_اشکوری
#نهضت_آزادی_ایران
#سپاس_نیوز
@nedayeazadinet
@Sepas_news
توصیه های اخلاقی در سنت سیاستمداری جمهوری اسلامی

چندی پیش که یادداشت های مجلس اول را برای انتشار آماده می کردم، دیدم که از سال 1361 به بعد پس از گزارشی از سخنرانی های آیت الله خمینی (به ویژه در مواردی که با حضور نمایندگان مجلس انجام می شد و من هم حضور داشتم)، یکی از نقدهایی که بارها به سخنان ایشان مطرح کرده ام، آن بوده است که آیت الله خمینی بیشتر به توصیه های اخلاقی و نصیحت و اندرز به حاکمان و مسئولان وقت نظام بسنده می کند و به سیاست ورزی و در واقع به مدیریت های عملی لازم، آن هم در حد و اندازه مدیریت یک نظام نوپا و انقلابی، کمتر توجه می کند. بارها یادداشت کرده ام که «امام» گویی می پندارد با نصیحت و پند و اندرز مملکت اداره می شود و حال آن که «نظام» بیش از همه محتاج مدیریت درست و عاقلانه و کارساز است و حداقل نصیحت های اخلاقی و حتی گاهی تندی و خشونت کلامی به تنهایی مفید فایده نخواهد بود. به همین دلیل هم بود که در عمل نه تنها مثلا اختلافات به درستی حل و حتی مدیریت نشد که در گذر ایام تشدید هم شد. البته شاید در آن دوران شخصیت و نفوذ دینی و مرجعیت معنوی و اخلاقی شخص خمینی بود که تا حدودی مؤثر واقع می شد و در عمل نوعی سرپوش موقت بر تضادها و اختلافات می گذاشت.
اما این سنت پس از آیت الله خمینی هم به نحوی ادامه پیدا کرد. بسیاری از مدیران عالی و دانی کشور همواره به ویژه در محافل عمومی و سخنرانی های موسمی و پرتکرار در جمع های به اصطلاح مردمی، تلاش کرده و می کنند که توصیه های اخلاقی را جانشین مدیریت و کارآمدی مدیران نظام بکنند. شاید این سنت غیر مفید و در مواردی مضر، برآمده از یک سنت حوزوی و علمایی باشد؛ زیرا، روحانیون و عالمان دینی، که فعلا مدیران ارشد نظام ولایی – روحانی هستند، بیشتر تخصص شان در «ارشاد» و «موعظه» و «تبلیغ» است و در واقع هنر اصلی شان «منبر رفتن» و موعظه کردن است! حال که رهبر و رئیس و وزیر و وکیل شده اند، طبعا نمی توانند از سنت جاافتاده دیرین خود دست بکشند. در واقع، سخن فردوسی بزرگ را تعیّن بخشیده و «تخت» و «منبر» را اشتباه گرفته اند.
حال این سنت به جناب مسعود پزشکیان رسیده و اوست که در قامت «رئیس جمهور» بیش از پیش به سنت موعظه و توصیه های اخلاقی روی آورده است. این در حالی است که پزشکیان روحانی و به اصطلاح «آخوند» نیست اما در عین حال از بسیاری از آخوندها، آخوندتر است! برای رفع هر نوع بدفهمی، لازم است بگویم که نه آخوند بودن لزوما مذموم است و نه توصیه های اخلاقی بد و نادرست؛ بلکه مراد آن است که مدیریت و مملکتداری بیش از همه به سیاست ورزی و مدیریت درست و عقلانی (آن هم عقلانیت زمانه و دورانی) نیاز دارد و نه به موعظه های اخلاقی و نصیحت.
از باب مثال، جناب پزشکیان در این حدود پنج ماه بیش از همه روی عنصر «وفاق» تأکید دارد و حتی دولت خود را «دولت وفاق» نامیده است. اما گفتن ندارد که وفاق، که در جای خود خوب و ممدوح است و لازم، هم در عرصه نظر محتاج نظریه پردازی است و هم مهم تر در عرصه عمل و مدیریت و کشورمندی، محتاج ابتکار و نهادسازی و در هرحال تعیین مشخص مصادیق عینی و عملی است. به تعبیر مشهور با حلوا، حلوا، گفتن؛ دهان، شیرین نمی شود! انتظار این است که پزشکیان پس از چهل و پنج سال تجربه در قامت وزیر و وکیل، باید دانسته باشد که موعظه و توصیه های اخلاقی و نصیحت پدرانه هیچ مشکلی در قلمرو مدیریت حل نخواهد شد. دیگر با نهج البلاغه خوانی و مواعظ اخلاقی نمی توان مشکل وفاق را حل کرد و در عمل «ناترازی ها» را در باب انرژی و معیشت و مهم تر از همه، مصیبت ویرانگر سیاست خارجی جمهوری اسلامی را برطرف کرد و یا کاهش داد. شاید همان سخن ملک الشعراء بهار درست باشد که در ارتباط با فضای پس از مشروطیت ایران گفت: از بدبختی های مملکت ما این است که سیاستمداران ما روضه خوان شده اند و روضه خوان های ما، سیاستمدار! این مصیبت کمی نیست!
امیدوارم این اشارات کفایت کند. در باب چند اقدام کوچک اما مفید جناب پزشکیان در یادداشت دیگری خواهم گفت.
یکشنبه 2 دی 1403 #یوسفی_اشکوری #اجتماعی_سیاسی
اقدام نیکوی محمدجواد ظریف و مریم (ظریف)

گرچه مدتی است که مرا با دولتمردان جمهوری اسلامی کاری نیست اما امروز ویدئویی دیدم که مرا به تحسین واداشت؛ به گونه ای که مفید دیدم آن ر اعلام کنم.
در این ویدئو آقای ظریف در کنار همسرش خانم مریم در کلیسایی در تهران حضور یافته و دو نفری به صورت مشترک کریسمس را به مسیحیان ایران و جهان شادباش گفتند.
آنچه موجب تحسین شد چند نکته بود:
اول. تبریک کریسمس از یک مسلمان شیعه ایرانی آن هم به طور رسمی و علنی در یک مکان مذهبی شناخته شده.
دوم. شادباش کریسمس توسط یک مقام دولتی و آن هم به عنوان نامدارترین عضو دولت و به ویژه شناخته شده ترین سیاستمدار و دولتمرد کشوری با مختصات جمهوری اسلامی ایران.
سوم. همراه با همسرش در این شادباش مذهبی و البته سیاسی دوشادوش هم. ابتکار این اقدام آن بوده که این زوج کلمات مورد نظر را به تناسب تقسیم کرده و در هرحال مشترکا اجرا کردند. این واقعیت در کشوری که جنبش زنانه زن، زندگی، آزادی را در دو سال قبل پشت سر گذاشته است، بسیار مهم است.
چهارم. حضور در یک کلیسای مسیحی که در جای خود حایز اهمیت است.
پنجم. سخن گفتن به زبان جهانی انگلیسی که همه مردم در هرجای جهان قادر به شنیدن و فهمیدن آن است.
ششم. در وجه سیاسی ابتکار آن بوده که در این سخنان کوتاه و مجمل و خطاب به مردم جهان به روشنی و در حد وافی به مقصود به فاجعه غزه و وحشی گری ها و جنایات آزار دهنده دولت و ارتش اسرائیل اشاره شده است.
هفتم. در نهایت دعوت به رواداری مذهبی و شعار صلح خواهی از سوی یک مسلمان و یک دولتمرد شناخته شده در سطح جهانی نیز در جای خود مهم و قابل توجه بوده است.
هشتم. در هرحال در قلمرو دیپلماسی عمومی چنین ابتکاری به سود مردم ایران و کشور ایران و صد البته به سود نظام جمهوری اسلامی هم هست.
سه شنبه 4 دی 1403
#یوسفی_اشکوری #اجتماعی_سیاسی
Forwarded from فرهیختگان
ورشکستگی اخلاقی غرب
جان مِرشایمِر (استاد ممتاز روابط بین الملل در دانشگاه شیکاگو) ترجمه‌ی یاسر میردامادی

در تاریخ ۱۹ دسامبر ۲۰۲۴، دیدبان حقوق بشر گزارشی ۱۷۹ صفحه‌‌ای در تشریح جزئیات نسل‌کشی از سوی اسرائیل در غزه منتشر کرد. در تاریخ ۵ دسامبر ۲۰۲۴، عفو بین‌الملل گزارشی ۲۹۶ صفحه‌ای در تشریح جزئیات نسل‌کشی از سوی اسرائیل در غزه منتشر کرد. در تاریخ ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴، دیوان بین‌المللی دادگستری حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل را به اتهام جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی صادر کرد. در تاریخ ۲۶ ژانویه ۲۰۲۴، دیوان بین‌المللی دادگستری به این نتیجه‌ی قضایی رسید که می‌توان استدلال قابل قبولی ارائه کرد ‌که اسرائیل در حال ارتکاب نسل‌کشی در غزه است.

نظر به تعهد ادعایی غرب به حقوق بشر و به ویژه تعهد ادعایی غرب به جلوگیری از نسل‌کشی، انتظار می‌رفت که کشورهایی مانند ایالات متحده، بریتانیا و آلمان جلوی ارتکاب نسل‌کشی از سوی اسرائیل را بگیرند. اما در عوض، دولت‌های این سه کشور، به ویژه ایالات متحده، از اقدامات تصورناپذیر اسرائیل در غزه قدم‌به‌قدم حمایت کرده‌اند. در واقع، این سه کشور همدست این نسل‌کشی هستند.

وانگهی، تقریباً تمام مدافعان حقوق بشر در این کشورها و به طور کلی در غرب، در مقابل ارتکاب جاری نسل‌کشی از سوی اسرائیل سکوت کرده‌اند. رسانه‌های اصلی تقریباً هیچ تلاشی برای افشاگری و به چالش کشیدن اقدامات اسرائیل علیه فلسطینی‌ها نکرده‌‌اند. واقعیت امر آن است که برخی رسانه‌های اصلی از اقدامات اسرائیل تمام‌قامت پشتیبانی کرده‌اند.

آدمی به فکر فرومی‌رود که مردم غرب، که یا از نسل‌کشی اسرائیل پشتیبانی کرده‌اند یا در مقابل آن سکوت روا داشته‌اند، چگونه رفتار خود را توجیه می‌کنند و شب سر بر بالین می‌نهند. تاریخ با آن‌ها مهربان نخواهد بود.

[منتشر شده به تاریخ ۲۴ دسامبر ۲۰۲۴ در وب‌سایت شخصی نویسنده]



#فرهیختگان راهی به رهایی
🔺علی در مقابل علی!

دیروز با انتشار کلیپی قدیمی در فضای مجازی سوری درباره حمله به بارگاه مقدس علویان در حلب و متعاقب اقدام نیروهای نظام جدید برای دستگیری چند نیروی امنیتی نظام سابق در ساحل سوریه، معترضان علوی در چند منطقه با شعار «یا علی» به خیابان آمدند و به موازات آن نیز درگیری‌هایی رخ داد.

از امروز صبح دولت انتقالی سوریه نیروهای ویژه «تیپ علی ابن ابی‌طالب» را برای مقابله با آن‌ها و «بقایای نظام» سابق به منطقه اعزام کرده است.

هر دو طرف درگیر خود را «محبان علی» معرفی می‌کنند؛ یکی که چند دهه در قدرت بوده و اکنون آن را از کف داده خشمگین است، «یا علی» گویان با شوراندن احساسات مذهبی علویان عادی می‌خواهد آن‌ها را علیه «سوریه پسااسد» بسیج و به نوعی قربانی کند و دیگری نیز برای حفظ و تثبیت قدرت خود، ناکام گذاشتن این تحرکات و احتمالا کسب اعتماد علویان عادی، تیپ «علی ابن ابی‌طالب» را به جنگ «یا علی» گویان می‌فرستد.

در این میان هم فضای خشم و انتقام‌گیری از عوامل نظامی و امنیتی نظام سابق سوریه چنان سنگین است که به راحتی برای حاکمان جدید سوریه قابل کنترل نیست؛ تا جایی که برخی در فضای مجازی سوری خواستار کشیدن «ذوالفقار» علی به روی این عوامل شده و دولت جدید را به «تساهل» متهم و انتقاد می‌کنند.

قدر مسلم این که دریافت‌های متفاوت از علی ابن ابی‌طالب ده‌ها علی ساخته است که همه آن‌ها، مدعی دوستی و پیروی از ایشان هستند؛ ولی هر طرف علی خود را در مقابل علی طرف دیگر قرار می‌دهد و محصول آن هم نزاعی فرقه‌ای است که امام علی از آن بیزار بود و رواداری و هم‌افزایی را اساس تعامل می‌دانست.

بدترین ضربه به هر دین و مقدسات آن، سوءاستفاده از نام آن‌ها در بازار بدنام سیاست و قدرت است و قربانی هم مردم عادی و خود آن آیین و کیش و نمادهاست.
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari
احمدی نژاد در ارتباط با حمله آمریکا به عراق گفت: . . . اما ما اسنادی به دست آورده ایم که هدف اصلی آمریکایی ها جلوگیری از ظهور آقا امام زمان است!


3
روزنامه «حیات نو» با مدیر مسؤلی سید هادی خامنه ای توقیف شد. چند رور پیش وزارت ارشاد دولت کودتا به روزنامه های حیات نو، اعتماد، اسرار، آفتاب یزد و یک روزنامه دیگر اخطار کتبی داده بود. ظاهرا می خواهند دیگر به کلی هیچ مطبوعه ای در طیف منتقدان نباشد. حتی چندی پیش روزنامه همشهری نیز بویسلة ارشاد توقیف شد اما گویا زور قالیباف و شهرداری چربید و رفع توقیف شد.
4
احمدی نژاد چند روز پیش در یک سخنرانی عمومی در اصفهان گفته است که آمریکایی ها ظاهرا به دلیل نفت و وضعیت عراق به این کشور حمله کرده اند اما ما اسنادی به دست آورده ایم که هدف اصلی آمریکایی ها جلوگیری از ظهور آقا امام زمان است!
راستی که این موجود در آینده نماد بلاهت و خرافه پرستی و سوء استفاده از این اعتقادات دینی شمرده خواهد شد.
5
چند شب پیش در منزل دوستی مهمان بودیم. در این محفل صحبت از نظام پیچیده آمریکا و سلطه بی چون وچرای سرمایه داران و کارخانه داران و نیز لابیست های یهودی بود. در ارتباط با طرح مورد نظر دولت اوباما در مورد بیمه ملی، گفته شد که کارخانه های عظیم تولید دارو نمی گذارند که این طرح تصویب و یا عملی شود. چرا که دولت قیمت دولتی را با داروخانه ها پرداخت خواهد کرد و این با سود های کلان آن ها سازگار نیست. گفته شد قرصی که (با اشاره به قرص روی میز) در اینجا دانه ای دو دلار و نیم است، در کانادا چند سنت است و در ایران بسته ای صد دانه ای 300 تومان. به گفتة ایشان گرانی دارو در آمریکا اساسا مربوط است به انحصارات بزرگ تولید دارو و کارحانه داران و سرمایه داران بزرگ. او می گفت دراینجا رئیس جمهور کاره ای نیست و نمی تواند در برابر سرمایه سالاران مقاومت کند. گرچه اصل سخن ایشان درست است اما نمی دانم مبالغه ای هم در کارهست یانه.
یادداشت های روزانه – ادامه قسمت یکصدو هشتاد و یکم
یکشنبه 9 دی 1403 #یوسفی_اشکوری #اجتماعی_تاریخی
🔺پزشکی که به سوگندش وفا کرد!

دکتر ابوصفیه مدیر بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه پس از به آتش کشاندن بیمارستانش به وسیله ارتش اسرائیل در محاصره تانک‌ها به سمت سرنوشت نامعلوم خود می‌رود.
نابودی این بیمارستان -تنها مامن درمانی باقیمانده در این منطقه- تخلیه اجباری و بازداشت همراه با شکنجه کادر درمان، بیماران و مجروحان آن، صحنه سوررئال دیگری از حضیض حقوق بشر و نظم جهانی است که به اسرائیل به عنوان «ارمغانی دموکراتیک» و «پاره تمدنی» خود در منطقه می‌بالید و می‌خواست سرمشق خاورمیانه جدید شود.

ابوصفیه نیروی حماس نبود و فقط یک پزشک اطفال بود که تابعیت قزاقستان را هم داشت و با شروع جنگ غزه شرایط خروج او و خانواده‌اش را فراهم کرد، اما ماند و تعدادی از اعضای خانواده‌اش را هم از دست داد.

در هیچ جنگ معاصری این شکل نسل‌کشی، بمباران بیمارستان‌ها، ترور پزشکان، خبرنگاران، کشتار کودکان و زنان، قطع دارو و غذا سابقه نداشته است.

گرسنگی کم بود که سرما هم به جان کودکان آواره افتاده و امروز جان پنجمین کودک را گرفت. دنیای قدرتی که آنلاین نظاره‌گر این بی‌عدالتی و بی‌رحمی است، نویدبخش آینده امنی نیست!
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari
زمینه سازی برای سرکوبی نهایی جنبش سبز؛ احمدی نژاد جز به حذف هاشمی رضایت نخواهد داد!

شنبه 21 آذر 88 / 12 دسامبر 2009
1
درگیری ها و دستگیری ها و برخوردها در دانشگاه ها و در سطح گسترده ادامه دارد. تلویزیون جمهوری اسلامی در ساعت پر بیننده فیلمی را به نمایش گذاشته است که عکس خمینی را به آتش کشیده اند. این فیلم چند بار پخش شده است. در پی آن از یک سو اصلاح طلبان با بیانیه ها و نامه هایشان به ضرغامی رئیس صدا و سیما اعتراض خود را به آن اعلام کرده اند و از سوی دیگر افراطیون نظام از آن بهره برداری کرده و به عنوان بی حرمتی به امام راحل از سوی اصلاح طلبان و معترضان و به طور خاص حامیان موسوی فضا را تیره کرده و به تبلیغات گسترده دست زده اند. جامعه مدرسین حوزه قم بیانیه تندی صادر کرده و امروز درس های حوزه را تعطیل کرده و اعلام راهپیمایی کرده اند. احتمالا این تبلیغات در رورهای آینده بیشتر و تهاجم علیه معترضان بیشتر خواهد شد.
اما واقعیت چیست؟ چنان که اصلاح طلبان گفته اند که طبق تحقیق آن ها اصلا چنین حادثه ای رخ نداده است. این مطلب را حمید انصاری قائم مقام سید حسن خمینی در دفتر نشر آثار امام خمینی نیز به صراحت اعلام کرده است. سخن دیگر این است که بر فرض صحت این حادثه، چرا اولا آن را به کرات نشانه داده و به گونه ای القا می کنند که گویا در تظاهرات دانشجویی 16 آذر عمومی بوده است؟ و ثانیا چرا آن را به حساب اصلاح طلبان و سران معترضان می گذارند؟ و ثالثا انتشار مکرر آن بوسیلة تلویزیون خود یک اقدام نامعقول و حرمت شکنانه است و سابقه هم ندارد. چنان که در راهپیمایی 13 آبان و همین دفعه به کرات عکس خامنه ای پاره شده و یا به آتش کشیده شده اما هرگز نشانه داده نشده است. در عین حال امکان دارد در گوشه ای چنین حادثه ای رخ داده شده باشد اما واقعا رخدادی عمومی نیست. در هرحال تردیدی نیست که اقتدارگرایان برای زمینه سازی برای سرکوبی بیشتر و احتمالا برخورد با رهبران جنبش اعتراضی چنین اقدامی کرده اند. آن ها در واقع با حربه دفاع از امام، می خواهند مدعیان خط امام کنونی را که در برابر رهبری ایستاده اند، سرکوب کنند.
بویژه مسؤل امور مساجد تهران گفته است که در ایام محرم با استفاده از شور حسینی عقبه فتنه گران را نابود خواهند کرد. به نظر می رسد که برای آینده خوابی دیده اند و برنامه ای در دست اجرا دارند. خدا به خیر کند.
بعد التحیر. کسی در همین لحظه در تلفن می گفت که ببین تفاوت ره از کجا است تا به کجا! 190 کشور جهان در اسلو دارند بحث می کنند که چگونه با گرمایش زمین مبارزه کنند اما در کشور ما صدا و سیما و تمام بوق های تبلیغی حکومتی خود را جر می دهند که عکس حضرت امام پاره شده است!
2
در هفته گذشته هاشمی رفسنجانی در مشهد در دیدار با علما و نیز شماری از دانشجویان سخنانی گفت که بی سابقه بود و مهم و از این رو خشم افراطیون را بر انگیخت. او در آستانه 16 آذر گفت سه – چهار میلیون دانشجو را نمی توان فریب داد. در جای دیگر در پاسخ دانشجویی که گفت چرا سکوت کرده اید، گفت: سکوت نکرده ام، شرایط به گونه ای است که انتقاد تحمل نمی شود. از همه مهم تر ایشان گفت اگر مردم خواستند حکومت می کنیم و اگر نخواستند می رویم. در ضمن گفت حرف های من همان حرف های نماز جمعه است. وی حل مشکل را در دست رهبری دانست و به اصطلاح توپ را در زمین ایشان انداخت. این سخنان در مشهد و در جلسه علما و به طور علنی بسیار مهم است و حداقل نشان می دهد که تلاش های ایشان تا کنون با مخالفت خامنه ای مواجه شده و دیگر اختلافات چندان جدی است که دارد به رویارویی مستقیم کشیده می شود.
در پی این سخنان مصلحی وزیر اطلاعات دولت کودتا در قم (توجه کنید در قم و در نشست طلاب) شدیدا به هاشمی حمله کرد. او با تکرار معنادار سخنان هاشمی صریحا او را مخالف رهبری و موافق و همراه با دشمنان و از جمله «سران فتنه» خواند و گفت حریم امنی دیگر برای ایشان وجود ندارد. در این ایام بار دیگر رسیدگی به اتهامات فرزندان هاشمی از جمله مهدی در دستور کار قرار گرفته است. محسنی اژه ای یک رور پس از 16 آذر گفت پرونده مهدی هاشمی در دست بررسی است. وزیر اطلاعات نیز همین موضوع را خیلی صریح بیان کرد. در مقابل هاشمی در مشهد گفت که مهدی فعلا باز نمی گردد.
جالب است که علی مطهری در این میانه جانب هاشمی را گرفته و گفته است که احمدی نژاد و حامیان دولت به چیزی جز حذف هاشمی رضایت نخواهند داد اما دست هاشمی هم در مقابله با دولت بسته نیست. ایشان گفته است هاشمی در جریان انتخابات مظلوم واقع شده است.
یادداشت های روزانه – قسمت یکصدو هشتاد دوم
جمعه 14 دی 1403
Forwarded from ایران فردا
▪️رضا رییس‌طوسی درگذشت

▪️حسین رفیعی

@iranfardamag

▪️مبارز و تلاش‌گر دیگری از نسل دوم کودتای  ۱۳۳۲ درگذشت. نسلی که تحقیر کودتای آمریکایی-انگلیسی را برنتافت. نسلی که هم رزم محمد حنیف‌نژاد و سعید محسن و مصطفی چمران بود و در جستجوی رهایی مملکت از استعمار و استبداد(این دو بیماری دیرپای ایران) آرام نداشت. نسلی که همواره و در ساحات گوناگون، در تدارک مبارزه برای آزادی و عدالت و توسعه بود.

▪️دکتر رضا رییس طوسی، متولد ۱۳۱۵ در مشهد، شاگرد استاد محمدتقی شریعتی، دوره دیده‌ی جنگ های چریکی در مصر، پیوسته به سازمان مجاهدین خلق بود که چند روز پیش از یورش ساواک به سازمان در شهریور ۱۳۵۰ با ماموریت از طرف سازمان به خارج از کشور رفت و تا سال ۱۳۵۷ به مبارزه و تحصیل و تحقیق پرداخت. پس از پیروزی انقلاب که به ایران بازگشت و با حیرت و تعجب ورثه‌ی حنیف نژاد را دید، از سازمان روی برگرداند و به دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران پیوست و از برجسته‌ترین استادان آن دانشکده بود.

▪️وی، با تاسیس‌ماهنامه #ایران_فردا در ابتدای دهه ۷۰ توسط شادروان مهندس عزّت‌الله سحابی، به این مجله پیوست و قلمش را در مسیر توسعه سیاسی به خدمت گرفت. سپس در سال ۱۳۷۷ هنگامی که مهندس سحابی برای دفاع از آزادی و عدالت و اعاده‌ی آرمان‌های به تاراج رفته‌ی انقلاب، شورای فعالان ملی-مذهبی را تشکیل داد باز در کنار سحابی بود و به شورای فعالان پیوست تا در غیبت گفتمان عدالت خواهانه‌ی عصر اصلاحات، هم‌صدای محرومانِ فراموش شده در جمهوری اسلامی باشد.

▪️در اسفند ۱۳۷۹ که  اصطلاح متناقض «براندازی قانونی» از سوی رهبر نظام علیه ملی-مذهبی‌ها مطرح شد، رییس طوسی نیز همراه ۶۰ نفر دیگر از شورای فعالان ملی-مذهبی و نهضت آزادی و کانون نشر حقایق اسلامیِ استاد محمد تقی شریعتی بازداشت و روانه‌ی زندان ۵۹ سپاه شد. نهاد امنیتی حاکمیت باتحمیل  یک‌سال سلول انفرادی نیز نتوانست «براندازی» را اثبات کند، اما توانست «قانون» را لگدمال و بی حیثیت کند. وی تا آخرین لحظه ی حیات مهندس سحابی، همراه صدیق او بود.

▪️دکتر رضا رییس‌طوسی برای مدّتی و به شکل غیر قانونی از دانشگاه اخراج شد، اما وقتی مجدّداً توانست به دانشگاه بازگردد، فارغ از کینه و شکایت و گله، تا اخر عمر در راستای اعتلای وطن کوشید و آثار تحقیقی فراوانی را نگاشت و به زیور طبع آراست، چرا که همیشه نگران بحران‌های تهدیدآمیز ایران بود.

▪️دوره زیست این نسل بتدریج رو به پایان است و امید که نسل کنونی و نسل های آینده ، در کنار خوانش انتقادی و رو به رشد خود از گذشته، تداوم بخش راه این نسل فرهیخته و پاکباز و بی‌ادّعایی باشند که صبورانه پای ایران و ایرانی پایمردی کردند.

▪️آثار ماندگاری از رییس‌طوسی به جا مانده است که «تاریخ ایران» و «دکترین دکتر مصدق» و «ملّی شدن صنعت نفت» و‌ «حکومت ملی» را برای نسل‌های بعد از خود روشن ساخته است. البته که هر بخشی از زندگی او خود کتابی مشروح می‌طلبد که در وقت مقتضی باید به آن پرداخت.

▪️روحش شاد و راهش آزاد باد!


#تسلیت
#ایران_فردا
#حسین_رفیعی
#رضا_رئیس‌طوسی

http://www.tgoop.com/iranfardamag
Forwarded from فرهیختگان
🔹️ تروریست کیست؟
#عمادالدین_باقی
✍️ چون برخی تبلیغات چیان رژیم سفاک اسرائیل در کامنت هایی در بخش نظرات این صفحه( کانال تلگرام نویسنده) از این رژیم دفاع کرده و فقط از گروه های مخالف اسراییل به عنوان تروریست نام برده اند، اولا تاکید می کنم که سخن ما درباره دولت اسراییل هیچ ربطی به ادبیات جمهوری اسلامی ندارد و برخاسته از ادبیات جهانی و حقوق بشری و پژوهشی است.
دوم اینکه تاکید می کنم گفتگوی کامل نگارنده را در سایت آزاد درباره موضوع تروریسم ببینید.
https://youtu.be/DhNYMJwUVj4

سوم اینکه مراجعی که افراد و سازمان‌های ذکر شده را به عنوان تروریست اعلام کرده‌اند هیچ مرجعیت معتبری ندارند زیرا افزون بر اینکه خودشان اعمال تروریستی انجام می‌دهند در تازه‌ترین نمونه، سازمانی را که دولت امریکا تروریستی اعلام کرده و برای لو دادن رهبرش جایزه ده میلیون دلاری تعیین کرده بود و شورای امنیت سازمان ملل هم این سازمان را در لیست گروه های تروریستی گذاشته بود بلافاصله پس از تصرف قدرت، به عنوان یک دولت با آن گفتگو کرده و در صف ملاقات با مسئولان این سازمان می‌ایستند.
چهارم اینکه گرچه بعضی از گروه‌ها مانند داعش تروریست هستند و در مورد برخی دیگر اختلاف نظر وجود دارد اما پذیرش این سخن نافی این واقعیت نیست که بنیاد دولت اسراییل را گروه های تروریستی گذاشته اند. دولت کنونی اسراییل در واقع یک سازمان تروریستی مورد حمایت کامل امریکا در هیات یک حکومت است. فقط کافی است نگاهی به بنیانگذاران این حکومت بیندازید.
۱- هاشومر (سازمان دفاع یهودیان در فلسطین) یک تشکل نظامی بود که سال‌ها قبل از تشکیل دولت اسراییل در سال 1909 به وجود امد و علیه فلسطینیان فعالیت می کرد.
۲- هاگانا سازمان شبه‌نظامی یهودی وفادار به ایدئولوژی صهیونیسم نیز پیش از تشکیل دولت اسراییل در سال ۱۹۲۰ در فلسطین تحت قیمومت انگلستان و با حمایت انگلیس تشکیل شد و فلسطینی های مخالف را ترور می کرد. اعضای آن بعد از تشکیل دولت اسراییل  هسته اصلی ارتش دولتی را به وجود آوردند. این گروه بخاطر مخالفت انگستان (که عامل و حامی اولیه تشکیل‌شدنش بود) با خشونت های گسترده و انتقال غیر قانونی مهاجران یهود، با حاکمیت بریتانیا هم وارد کارزار شد. بن گوریون که از موسسان هاگانا بود اولین نخست‌وزیر اسرائیل شد. اسحاق رابین هم یکی از فرماندهان نظامی این گروه بود که بعدها به نخست وزیری رسید و به دلیل فساد از کار برکنار شد اما مجدداً به قدرت رسید و به خاطر امضای پیمان صلح اسلو جایزه نوبل گرفت و توسط یهودیان افراطی که خودش قبلاً جزو آنها بود ترور شد.
۳- سازمان ایرگون یک گروه شبه‌نظامی زیرزمینی برپایه تفکر صهیونیزم که با انشعاب از سازمان هگانا از ۱۹۳۱ تا ۱۹۴۸در فلسطین تحت قیومیت انگلستان فعالیت می‌کرد در سال ۱۹۴۶ اقدام به بمب گذاری در سفارت بریتانیا در ایتالیا کرد چون تروریسم را تاکتیک برنده ای می دانست که مخالفت های بریتانیا در مورد مهاجرت غیر قانونی یهودیان را تغییر می دهد. تصمیم دولت بریتانیا برای خروج از فلسطین و واگذاری انجا به خود یهودیان، هم سبب شد این گروه سویه ای از باکتری وبا را در سیستم تأمین آب زیرزمینی لندن رها کند.
این‌گروه در آن زمان یک سازمان تروریستی شناخته شد.
https://fa.m.wikipedia.org/wiki/%D9%81%D9%87%D8%B1%D8%B3%D8%AA_%D8%AD%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA_%D8%A7%DB%8C%D8%B1%DA%AF%D9%88%D9%86

عملیات دیگر ایرگون بمب‌گذاری هتل کینگ دیوید (شاه داوود) در تاریخ ۲۲ ژوئیه ۱۹۴۶ میلادی، علیه دولت بریتانیا در محدوده فلسطین تحت قیومیت انگلستان بود که منجر به کشته شدن ۹۱ انگلیسی، عرب و یهودی و مجروح شدن ۴۶ نفر شد. مناخیم بگین، که بعدها نخست‌وزیر شد، رهبر در آن زمان گروه بود و عملیات به دستور او انجام شد. بریتانیا ایرگون را «گروهی تروریستی» می‌شناخت. کشتار دیر یاسین هم توسط همین‌گروه انجام شد.
۴- البته چندین سازمان تروریستی یهودی دیگر هم وجود داشتند یا بعدا به وجود آمدند مانند لیگ دفاع یهودی که اف‌بی‌آی در ۲۰۰۱ آن را یک گروه تروریستی دست راستی اعلام کرد. بنا بر گزارش اف‌بی‌آی این سازمان در طراحی و انجام اقدامات تروریستی در ایالات متحده نقش داشته است.
کتاب «تروریست‌های یهودی» که نویسنده آن عساف شارون، یک یهودی استاد فلسفه سیاسی دانشگاه تل‌آویو است شرح مفصلی درباره سازمان‌های تروریستی بنیانگذار اسرائیل ارائه کرده است.
همچنین رونن برگمن، نویسنده کتاب تاریخچه ترورهای اسرائیل، (و همچنین کتاب «جنگ پنهان اسرائیل در ایران») که از تحلیل‌گران برجسته امور نظامی-امنیتی اسرائیل و نویسنده ارشد امور امنیتی در روزنامه یدیعوت اخرونوت و از نویسندگان ارشد سابق بخش نظامی روزنامه «هاآرتص» اسرائیل است در کتاب تاریخچه ترورهای اسرائیل ( که تحت عنوان "برخیز و اول تو بکش" به فارسی ترجمه شده است) می گوید

👇👇👇

#فرهیختگان راهی به رهایی
Forwarded from زيتون | Zeitoons@
آهوان گم شدند در شب دشت آه از آن رفتگان بی‌برگشت…

دکتر رضا رئیس طوسی استاد برجسته دانشکده حقوق وعلوم سیاسی دانشگاه تهران و یکی از فعالان سیاسیِپیش‌کسوتِ ملی- مذهبی پس از عمری سراسر مبارزهبرای بهبود شرایط مردم و میهنش در گذشت.

رضا رئیس طوسی به شهادت نزدیکان و همفکرانش،فردی بسیار اخلاقی، فروتن و اهل گذشت و فداکاری ومصداق بارز «هستم اگر می‌روم، گر نروم نیستم»، باعمری سراسر تلاش و نو به نو شدن و وفاداری به آرمان‌های سیاسی و ارزش‌های اخلاقی‌اش بود.

دکتر رئیس طوسی یکی از اعضای اولیه سازمان مجاهدین خلق و از همراهان زنده یاد محد حنیف‌نژاد بود. ایشان  پس از انقلاب و با «روند جدایی» از آن سازمان، به سلک نیروهایی درآمد که بعدا به نام ملی- مذهبی شناخته شدند. وی یکی از نزدیکان زنده یاد مهندس سحابی و مسئول سرویس سیاست خارجی مجله ایران فردا بود.

ایشان در سال 79 همراه با بقیه دوستان و یاران ملی- مذهبی‌اش، بازداشت و با وجود سن بالا، ماه‌هایی طولانی را در سلول‌های انفرادی زندان 59 مخفی سپاه (زندان عشرت‌آباد) گذراند.
ما جمعی از دوستان و دوست‌داران آن عزیز در خارج از کشور درگذشت این مرد بزرگ و فروتن را به جامعه سیاسی و دانشگاهی کشور و همفکران و همراهان او در داخل کشور و نیز خانواده و فرزندان محترم‌شان تسلیت می‌گوییم و برای این عزیزان سلامتی و صبوری آرزو می‌کنیم.

امیدواریم با استمرار تلاش‌های تمام نیروهای ملی و وطن‌دوست کشورمان روزی آرمان‌های بزرگ این عزیز تحقق یابد و تلاش‌های او و هزاران هم‌چون او، به بار بنشیند و مردم کشورمان به آزادی، دموکراسی، عدالت و امنیت پایدار دست یابند.

احمد علوی
الهه امیرانتظام
آلان توفیقی
بهروز خلیق
تقی رحمانی
توران همتی
حسن فرشتیان
حسن یوسفی اشکوری
حسین کمالی
رحمان لیوانی
رضا شیرازی
رضا علیجانی
زهرا قضات
سمیه قضات
عبدالعلی بازرگان
عبدالکریم سروش
عبدالله ناصری
علی اکبر موسوی (خوئینی)
علی ایزدی
علی کلایی
فرشین کاظمی نیا
فهیمه ملتی
کاظم علمداری
مرتضی کاظمیان
معصومه شاپوری
منصوره شجاعی
مهدی امینی زاده
مهدی جامی
مهدی ممکن
مهران مصطفوی
نیره توحیدی
هژیر عطاری
یاسر میردامادی
Forwarded from فرهیختگان
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اسرائیل یک استثناست!

این تصاویر استفاده اسرائیل از آمبولانس برای یک عملیات نظامی را در نابلس در کرانه باختری نشان می‌دهد که با خونسردی یک پیرزن ویک جوان را به قتل می‌رسانند. قبلا هم شبیه این اتفاق افتاده؛ اما این بار تصویری مستند و واضح وجود دارد.

استفاده نظامی آشکار اسرائیل از آمبولانس در حالی است که او همه بیمارستان‌های نوار غزه را به بهانه استفاده نیروهای حماس از آن‌ها نابود کرده و بیش از ۱۰۰۰ پزشک، نیروی درمانی و صدها مجروح را نیز کشته است؛ در حالی که هم تحقیقات رسانه‌های معتبر جهان چون نیویورک‌تایمز و واشنگتن‌پست و هم گزارش برخی نهادهای بین‌المللی نافی این ادعای اسرائیل است.

غزه‌ِ تحت اشغال که نه کشور است و نه عضو سازمان ملل با مسئولیت‌های تعریف شده؛ اما طرفِ اشغالگرِ عضو سازمان ملل اینگونه ناقض قوانین آن است.

هیچ طرفی بنا به حقوق بین‌الملل و کنوانسیون‌های ژنو حق استفاده نظامی از مراکز و وسایل درمانی و حمله به آن‌ها را ندارد، اما این برخورد گزینشی ترجمان همان منطق زور و استبداد در سیاست بین‌الملل است که مولد استانداردهای دوگانه وبرساختی استثنایی بنام اسرائیل است.

صابر گل‌عنبری


#فرهیختگان
انتخاب خامنه ای به عنوان «دیکتاتور سال» در دانمارک

3
بیانیه ای به نام گروهی از نهادهای مختلف ارتش منتشر شده است که در آن به اقدامات سرکوبگرانه سپاه پاسداران در حوادث اخیر اعتراض شده و گفته شده است که چنین روندی تحمل نخواهد شد. گرچه این بیانیه بسیار مهم است اما از آنجا که امضا ندارد نمی توان بدان اعتماد کرد. در واقع یا به کلی جعلی است و یا چند نفری دست به این کار زده اند که در عمل چندان تأثیر ندارد.
4
در دانمارک خامنه ای به عنوان «دیکتاتور سال» انتخاب شد. مؤسسه ای که جدیدا تأسیس شده و قرار است که در هر سال دیکتاتور سال را انتخاب کند و امسال نخستین منتخب شان رهبر ایران شده است. مبارک است! البته گفتنی است که رهبرانی چون رهبر میانمار و زیمباوه نیز نامزد بودند ولی به دلیل تحولات چند ماه اخیر ایران، خامنه ای برگزیده شده است. این هم از افتخارات ایران در حمهوری اسلامی!
5
چند روز پیش اوباما در مراسم دریافت جایزه صلح نوبل از مردمانی که برای کسب آزادی و تحقق دموکراسی مبارزه می کنند تجلیل و حمایت کرد و به طور خاص از مردم ایران که با راهپیمایی مسالمت آمیز خود برای آزادی مبارزه می کنند حمایت کرد. وی با اشاره به حاکمیت ایران گفت اینان از آروزهای ملت خود بیشتر نگرانند و می ترسند تا دولت های خارجی.
6
چند روز پیش با آقای بازرگان با پسر مرحوم دکتر عطاءالله شهاب پور در منزل یکی از دوستانش دیدار کردیم. ایشان همان راه پدر را در پی گیری وحدت جهانی و برنامه انجمن تبلیغات اسلامی دنبال می کند و سمینارهایی و سخنرانی هایی نیز در اینجا و آنجا برگزار می کند. قرار شد در سمینار آینده شان در بهار آینده از من نیز دعوت کنند. نام ایشان را اکنون به یاد نمی آورم. اما ایشان سالیانی است که در آمریکا زندگی می کند.
7
عصر امروز مراسمی در یک سالن بزرگی در مرکز لس آنجلس به مناسبت شصت و یکمین سالگرد تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر برگزار شده بود که من هم یکی از سخنرانان این مراسم بودم. جلسه از ساعت 3 تا 8 عصر بود. هادی قائمی فعال حقوق بشر در آمریکا نیز یکی از سخنرانان بود البته سخنرانان متعدد بودن اناثا و ذکورا و حرف همه هم نقض حقوق بشر در ایران بود. من بیست دقیقه حرف زدم و در دو بخش: اول کمی دربارة اهمیت حقوق بشر به مثابة یک تجربه زیستی و دوم دربارة جنبش سبز و اهمیت آن. فیلمی از رخشان بنی اعتماد در موضوع مطالبات زنان از کاندیداهای انتخابات دهم نیز پخش شد. در ضمن سخنرانی من چند نفری کمی سر و صدا کردند و شعار مرگ بر جمهوری اسلامی دادند و پس از پایان سخنان من نیز ادامه یافت ولی چنان که بعدا فهمیدم آن ها را از سالن اخراج کردند. در نظر داشتم اگر شعارهایشان علیه جمهوری اسلامی ادامه پیدا کند جلسه را ترک کنم. حدود 300 نفری شرکت کرده بودند. آثار هنری ( نقاشی ) هم به نمایش درآمده بود. قرار بود که در پایان گروه موسیقی شمس نیز کنسرت برگزار کند اما به دلیل ضیق مجال نتوانستیم تا پایان بمانیم.
افراد زیادی از من تشکر کردند و با من عکس یادگاری گرفتند. در مجموع جلسه خوبی بود. بویژه از جنبش سبز دفاع شد و از رهبران آن در ایران دفاع و حمایت گردید. این در حالی بود که شمار قابل توجهی از شرکت کنندگان و حتی برگزار کنندگان از جنبش سبز در چهارچوب نظام موجود و قانون اساسی حمایت نمی کردند.
8
کانون مدافعان حقوق بشر جایزه حقوق بشر امسال خود را به آیت الله منتظری داد. سال اول را به امیر انتظام داد و سال دوم را به تقی رحمانی و امسال به منتظری. این اقدام اقدام مثبت و به جایی بود.
یادداشت های روزانه – ادامه قسمت یکصد و هشتاد و دوم
سه شنبه 18 دی 1403
#یوسفی_اشکوری #اجتماعی_تاریخی
Forwarded from ایران فردا
🔴تسلیت بیش از ۸۰۰ نفر از شخصیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی
به مناسبت درگذشت دکتر رضا رئیس‌طوسی

▪️
به‌نام هستی‌بخش

🔸دکتر رضا رئیس‌طوسی استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران ، از تبار نواندیشان دینی و‌ نسل اول مجاهدین، یار و‌ همراه شریعتی ‌ها و سحابی ها و از فعالان ملی مذهبی در چهاردهم دی ماه با جهان‌هستی وداع گفت و به دیار باقی شتافت .

▪️او کنشگری در عرصه سیاست و علم را با اخلاق گره زد و برای دانشجویان و همرزمان خویش اسوه ای از صبر و متانت و فروتنی بود. بی ادعا علم و تجربه‌ی خود را در طبق اخلاص گذاشت و در آخرین سال‌های واپسین عمر،در سکوت به رواج اندیشه پرداخت . رفتن چنین دوستی سخت و‌جبران ‌ناپذیر است .

🔸این ضایعه را به همسر محترم و فرزندان عزیزش سارا و علی رئیس‌طوسی و یاران و دانشجویان این بزرگ مرد تسلیت می گوییم و از خداوند، رحمت و‌ آرامش برای دوست بزرگوارمان طلب می کنیم‌.


🔹مراسم یادبود دکتر رضا رئیس‌طوسی:

▫️زمان : روز پنجشنبه مورخ ۲۰ دی ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۶-۱۴

▪️مکان : مسجد و کانون توحید،خیابان آزادی،خیابان رودکی شمالی(شهدای منا)، خیابان پرچم، پلاک ۷۰


🔻اسامی :

سیدهاشم آقاجری, حسین آبادیان, ابوطالب آدینه‌وند, مرضيه آذرافزا, خسرو آذربایجانی , پرویز آذربایجانی , منصور آسيم, فروزان آصف‌نخعی, حمید آصفی , محمدرضا آقاابراهیمی, زهره آقاجری, رضا آقاخانی, زهره آقاخانی, زهرا آقاقلی, حسین آقامحمدی, اسماعیل آقامیرزایی, مسعود آقايى, امیراصلان آقایی, بهنام آقایی, محمدرضا آهني, محمد ابراهیم‌زاده , حمیده ابراهیمی, عنايت اتحاد, هادی احتظاضی , حمید احراری, احمد کفیل, احمدرضا اشتری, مژگان احمدزاده , ابوالفضل احمدی, رضا احمدی, وحید احمدی, شهروز احمدی, محمدرضا احمدی, امین احمدی, خداداد احمدی, حسن احمدی, زینب احمدی , رامین اخلومدی, مظهر ادوایی, مریم اربابزاده, مائده اربابزاده, مهران ارژنگ, بیژن ارقند, مهدی استیری, محمد اسحاق‌قمی, احمدرضا اسدی, بتول اسدی, کمال اسعدی, محرم اسلامی, حمیدامین‌ اسماعیلی, ابراهیم اسماعیلی, احمدرضا اشترى, موژان اشرفی, اشکان اشعریون, نورسا اصغری , ابراهیم اصغری, ابراهیم اصلانی , محبوبه اعرج‌شیروانی, فرزانه افشاری, فهیمه افشاری, عباس اقبال, جلال اقتداری, علیرضا اکبرزادگان, اعظم اکبرزاده, مرتضی اکبری, سیدعبدالمجید الهامی , مرتضی الویری, حسین الهی‌منش, ولی‌اله امامی, پروین امامی, شهربانو امانى, الهه امیرانتظام, امیرخسرو دلیرثانی, حبیب‌الله امیری, احمد امین, کاک‌حسن امینی , رضا امینی, مهدی امینی‌زاده , علیرضا انتشاری, فاطمه انصاری, محمد انصاری, سیدمحمدعلی ایازی, لیلا ایپکچی, محمد ایرانمنش, عبدالحسین ایرانی, سعيده ايزدى, مصطفی ایزدی, نعمت‌الله ایزدی, مرضیه ایزدی, هاشم باروتی , مسعود باریکانی, ابوالفضل بازرگان, عبدالعلی بازرگان, بهمن بازرگانی, محسن باستانی, هاله باستانی, نگار باقری, محمدرضا باقری, داود باقری , زهره باقری, علی‌اصغر بای, رضا بخشی, اکبر بدیع‌زادگان, مجتبی بدیعی, منصور بذرپور, محرم براتی, اميدرضا بردبار , اشرف بروجردى, محمد بلبلیان, صادق بندیزاده, محمدحسین بنی‌اسدی, عباس بنی‌رضی, عماد بهاور, جلال بهرامی, رضا بهرامی, بهروز گرانپایه, بهزاد سعیدپور, عليرضا بهشتى, حمید بهشتی, رضا بهشتی معز , محبوبه بهمنی, محسن بوستانی, بهنام بیات , صفا بیطرف, فاطمه بیگدلی‌آذری, معصومه بینات, محسن پاینده, مسعود پدرام, مهناز پزشك, مهدی پناهی , عاطفه پهلوان , وحید پوراسماعیلی, عباس پوراظهری, پارسا پورغفارمغفرتي , حسن پويا, محمود پویانفر, جهان‌میر پیش‌بین, حبیب‌الله پیمان, احمد تابنده, مصطفی تاجزاده , مهسا تاجیک, رضا تحویل‌داری, علی تفکری, مجید تقی‌لو , علی تک فلاح, سیدمحمدباقر تلغری‌زاده, مصطفی تنها, رضا تهرانی, مرادعلی توانا, فرهاد توانا, محمد توسلی , ناهید توسلی, مجید تولایی, مجید تولّایی , تیمور خدابخشی, رضا تیموری, درخشنده تیموریان, محمدجمادی ثابت‌قدم, احمد ثاراللهی, حسین ثاقب, روزبه جامه‌شورانی, فاطمه جباری, سیدمحمدمهدی جعفری , محمد جعفری, علی جعفری, جعفر جعفری, علی جعفری‌دینانی, جلال جلالی‌زاده , هادی جلالی‌زاده, حميدرضا جلائى‌پور, محمد جمادی, فرشته جمشیدی, امیرحسین جهانی, هاشم جواهری, جعفر جودکی, منصوره جورابچیان (احمدزاده).....


🔹متن و اسامی کامل :

https://cutt.ly/Ce08BEz8

#ایران_فردا
#رضا_رئیس‌طوسی
#تسلیت_و_بزرگ‌داشت

https://www.tgoop.com/iranfardamag
جهنم تر از این؟!!

حال که پس از ماه ها گویا مذاکرات آتش بس (نه لزوما ایجاد صلح و نه لزوما پایان جنگ) بین دولت و ارتش اسرائیل و گروه حماس در فلسطین اشغالی جدی تر شده (وعده ای که با احتمال زیاد محقق نخواهد شد)، برخی از صهیونیست های سوپر افراطی (حتی تندروتر از موجودی به نام نتانیاهو) آشکارا با این آتش بس ادعایی مخالفت کرده اند! نمونه آن مطلب زیر است که از سایت بی سی امروز (دوشنبه 25 دی 1403 / 13 ژانویه 2025) عینا نقل می کنم:

«بتسالل اسموتریچ وزیر دارایی اسرائیل از حزب راست افراطی ملی- مذهبی صهیونیسم در ایکس نوشت که اسرائیل «باید تا زمانی که حماس تسلیم بی‌ قید و شرط را بپذیرد، غزه را به جهنم تبدیل کند.»
او در پست خود نوشت:‌ «این توافق احتمالی یک فاجعه برای امنیت ملی دولت اسرائیل است. ما بخشی از توافق تسلیم نخواهیم بود که شامل آزادی تروریست‌ها، پایان جنگ، از بین بردن دستاوردهای ما، و رها کردن گروگان‌های ما است.»

به محض خواندن این جملات نخستین چیزی که به ذهنم خطور کرد این بود که: راستی، جهنم تر از آنچه در شانزده ماه در در باریکه غزه و در سرزمین اشغالی فلسطین دیده ایم، ممکن است؟! چندی پیش رئیس جمهور منتخب آمریکا یعنی شاهنشاه تمامی زورگویان و تمامی راست های افراطی و متجاوز جهان و از جمله ارباب بی چون و چرای اسرائیل و رهبر ویژه و جنگ افروزِ افراطیون متجاوز یعنی دونالد ترامپ نیز تا کنون وعده ایجاد جهنم را در غزه داده و اخیرا نیز معاون اول وی آن را تکرار کرده است!
اما واقعا می توان تصور کرد بیش از این در غزه جهنم ساخت؟! مگر تا کنون پادوی ترامپ و ارتش جانی و مرتکب جنایات جنگی و بچه کشی و نسل کشی در غزه (وفق قواعد بین المللی و حکم دیوان لاهه)، کاری بوده که برای ایجاد جهنم واقعی و آخرالزمانی در غزه انجام نداده باشد؟! به جد در شگفتم که دیگر چه مانده تا «جهنم تر» در غزه ایجاد شود؟!
نمی دانم! شاید هنوز باید «جهنم تر» را نظاره کنیم!! شاید درست گفته اند که: دنیا، دنیای ممکنات است و هرچیزی ممکن و محتمل!!
دوشنبه 25 دی 1403
#یوسفی_اشکوری #اجتماعی_سیاسی
🔺جنگ غزه در ایستگاه توافق!

ظاهرا جنگ غزه ساعات و روزهای پایان خود را می‌گذراند و اگر مشکل خاصی حادث نشود، به احتمال زیاد به زودی توافق آتش‌بس اعلام شود.

اساس توافق احتمالی هم به گفته دولت آمریکا و منابع اسرائیلی و آمریکایی همان پیشنهاد جو بایدن در 27 می گذشته است که حماس با آن موافقت کرد و نتانیاهو نپذیرفت. این طرح متضمن پایان جنگ و عقب نشینی تدریجی ارتش اسرائیل از نوار غزه بود.

«پیشرفت بزرگ» به دست آمده در مذاکرات به موافقت نتانیاهو با دو شرط کلیدی توقف جنگ و عقب‌نشینی از باریکه غزه باز می‌گردد.

البته ارتش اسرائیل از دیروز خروج از نوار غزه را آغاز کرده و بنا به اعلام شبکه عبری «کان» در حال برچیدن پایگاه‌ها و تجهیزات نظامی خود در محور نتساریم حد فاصل شمال و جنوب باریکه غزه است.

این محور نتساریم هم خود داستانی طولانی دارد و تحولات آن نشان می‌دهد که در سیاست امر ثابت و حیثیتی وجود ندارد. نتساریم یا جاده 749 یکی از پنج ستون راهبرد آریل شارون در مواجهه با نوار غزه بود که آن را به مثابه تل‌آویو برای اسرائیل می‌دانست و تاکید داشت که هرگز از آن عقب‌نشینی نخواهد کرد، اما در سال 2005 از آن و محور فیلادلفیا با موافقت همه اعضای کابینه خود به استثنای نتانیاهو خارج شد.

وقتی هم که در این جنگ دوباره نتساریم و فیلادلفیا توسط ارتش اشغال شد، نتانیاهو تاکید داشت که از دارایی‌های راهبردی اسرائیل هستند که از آنها و لو موقتا عقب‌نشینی نخواهد کرد و امنیت اسرائیل را با ماندن در این دو منطقه گره زد؛ اما اکنون باز مثل شارون خود را ناچار به عقب نشینی از هر دو می‌بیند.

اما چهار عامل موافقت نتانیاهو با برداشتن موانع اصلی توافق:

نخست فشار دونالد ترامپ که به نوشته روزنامه فایننشال‌تایمز باعث تغییر موضع نتانیاهو شد. این در حالی است که بی‌بی با تعویق توافق و مخالفت با پیشنهاد بایدن مشتاقانه منتظر بازگشت ترامپ بود تا به او در اشغال نوار غزه و به زانو درآوردن حماس کمک کند؛ اما این اتفاق نیفتاد و چنان که نگارنده قبلا هم پس از پیروزی ترامپ در انتخابات بیان داشت، چه بسا نتانیاهو از این پیروزی متضرر شود و همین اتفاق هم (البته در پرونده غزه) در حال رخ دادن است.

اما چرا ترامپ با اعزام فرستاده خود به اسرائیل و ارسال پیامی «شدیداللحن» بر خلاف توقعات نتانیاهو عمل کرد؟ اینجا نقش عامل و پیشران دوم یعنی وضعیت میدانی غزه برجسته می‌شود. واقعیت این است که فشار ترامپ معطوف به مواجهه واقع‌بینانه او با جنگ غزه است. از یک طرف می‌بیند که اسرائیل و نتانیاهو هر آنچه در توان داشتند در غزه انجام دادند و دیگر کاری انجام نشده باقی نمانده اما نتوانسته است که حماس را به زانو درآورد و جنگ را یک طرفه خاتمه دهد و در مقابل عملیات‌های فلسطینی سیر تصاعدی عجیبی در هفته‌های اخیر پیدا کرده است.

از دیگر سو نیز ترامپ که اساسا میانه‌ای با اعزام نیرو از آمریکا به مناطق جنگی ندارد و تجربه افغانستان را پیش‌روی خود داشت، به این جمع‌بندی رسید که ادامه جنگ نه تنها موجب تسلیم حماس نمی‌شود؛ بلکه تداوم آن به معنای تداوم تنش نظامی در خاورمیانه و مانعی بر سر راه طرح‌های خود اوست، بنابراین راه چاره را در فشار بر نتانیاهو برای پذیرش توقف جنگ و عقب‌نشینی از نوار غزه برای تسهیل توافق دید. در واقع اگر ترامپ می‌دانست که فشار بیشتر از این در غزه موجب تغییر موضع حماس می‌شود، مسلما طرف نتانیاهو را می‌گرفت.

عامل سوم نیز تغییر نگاه اکثریت جامعه اسرائیل است که بیش از دو سوم آن در دو ماه اخیر نه صرفا برای آزادی گروگان‌ها بلکه به علت تلفات مستمر ارتش اسرائیل به ویژه در هفته‌های اخیر خواهان توقف جنگ غزه نیز شده‌اند. این عامل نیز مسبب فشار مضاعفی بر نتانیاهو بوده و تداوم جنگ غزه بدون آزادی گروگان‌ها، تحقق اهداف آن و در سایه تلفات بیشتر دوباره موقعیت نتانیاهو در جامعه اسرائیلی را در سیری نزولی قرار داد، این در حالی است که محبوبیت او تحت تاثیرات ترورها در منطقه، تحولات جنگ لبنان، حمله به ایران و تغییر در سوریه تصاعدی شده بود.

اما عامل چهارم نیز ضعیف شدن موقعیت بن گویر و سموتریچ به عنوان دو اولترا راست مخالف سرسخت هر گونه توافق با حماس در کابینه است. این امر هم این باور را نزد نتانیاهو ایجاد کرد که در صورت انجام این توافق کابینه‌اش سقوط نمی‌کند. البته برای قضاوت در این باره فعلا زود است و باید دید موجی که علیه نتانیاهو از دو روز پیش با بالا گرفتن احتمال توافق در میان نخبگان و جامعه اسرائیلی در حال شکل‌گیری است به کدام سمت می‌رود.

این موج صرفا از جانب راستگرایان تندرو نیست، بلکه حامیان توافق نیز این پرسش منتقدانه را مطرح می‌کنند که چرا نتانیاهو همان می گذشته پیشنهاد بایدن را نپذیرفت و با رد آن موجب شد چندین گروگان و همچنین دهها نظامی ارتش جان خود را از دست بدهند.
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari
Forwarded from زيتون | Zeitoons@
بیانیه جمعی از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور
در اعتراض به حکم اعدام پخشان عزیزی

سال ۲۰۲۴ میلادی، حکومت ایران بیش از سی زن را اعدام کرده است و گویا سال جدید میلادی را هم قصد دارد با اعدام یک زن آغاز کند. انگاری با جهانی شدن شعار «زن، زندگی، آزادی» اعدام زنان در ایران نیز فزونی گرفته است.

هم‌چنین پس از سقوط سریع و ناگهانی حکومت اسد، گویی این نگرانی برای حاکمان بوجود آمده که مبادا سقوط یک دیکتاتور دیگر در منطقه باعث انگیزش و تقویت شجاعت مدنی مردمان ناراضی در ایران شود. به همین خاطر شاهد افزایش صدور احکام اعدام، بازداشت و احضارهای امنیتی هستیم.

آخرین خبرها حکایت از تایید حکم اعدام، این بار برای یک هموطن کرد دارد. خبرها حاکی از تایید حکم اعدام برای خانم پخشان عزیزی است که به مدت حدود ده سال فعالیت‌های مددکاری در اقلیم کردستان عراق و اردوگاه‌های پناهندگان در شمال سوریه داشته است. این فعالیت‌ها خصوصاً در جهت کمک به زنان ایزدی مورد تهاجم، تجاوز و آزار و اذیت از طرف گروه داعش بوده است.

آقای امیر رئیسیان، وکیل خانم عزیزی، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «پخشان عزیزی نه در گروه‌های نظامی عضو بوده و نه فعالیت نظامی داشته، این حکم در تعارض با دادرسی منصفانه و بی‌توجه به ایرادات پرونده صادر شده ‌و امروز به ما ابلاغ شد».

خانم پخشان عزیزی در نامه‌ای سرگشاده به شکنجه‌های دوران بازجویی خود اشاره کرده و به طور ویژه بارها از تجربه‌ی شکنجه‌ی اعدام مصنوعی سخن گفته و نوشته است که علی‌رغم «انواع توهین‌ها‌، تحقیرها و تهدیدها در بدترین شرایط جسمانی که حاصل اعتصاب‌های مکرر و ... است» به بازجوی خود که از او می‌خواهد به تروریست بودن اعتراف کند، پاسخ می‌دهد: «من تروریست نیستم.» و در جای دیگری از نامه‌اش، فعالیت خود در کمپ‌های آوارگان جنگی را «خدمت به انسانیت» دانسته است.

ناگفته پیداست که اصرار حاکمیت ایران بر زندانی کردن زنان و حتی اعدام‌های پی‌درپی، هدفی جز هراس‌افکنی و ترساندن آزادی‌خواهانِ جامعه ندارد، هدفی که البته اثر خود را از دست داده است. وانگهی، مخالفان اصل حکم اعدام بارها اشاره کرده‌اند که اعدام راه بی‌بازگشت است و اگر پس از اعدام شدن مشخص شود که متهمی بی‌گناه بوده، کدام حکم قضایی می‌تواند او را دیگربار به زندگی بازگرداند؟

ما امضاءکنندگان این بیانیه معتقدیم از آن‌جا که اتهامات وارد شده به خانم پخشان عزیزی به هیچ عنوان وارد نیست، حکم اعدام ایشان باید فوراً لغو شود. از همه آزادی‌خواهان و عدالت‌طلبان ایرانی نیز می‌خواهیم در مقابل این حق‌کشی آشکار ساکت ننشینند و نگذارند خون مددکاری زحمتکش به ناحق ریخته شود.

ژیلا موحد شریعت‌پناهی، محمدجواد اکبرین، عبدالعلی بازرگان، حسن یوسفی اشکوری، میثم بادامچی، سروش دباغ، احمد علوی، رضا علیجانی، علی طهماسبی، رحمان لیوانی، عبدالله ناصری طاهری، داریوش محمدپور، یاسر میردامادی، مهدی ممکن.
2025/02/01 17:59:31
Back to Top
HTML Embed Code: