📚A research about violence against women in iran
📚پژوهشی درباره خشونت علیه زنان در ایران
🖍مهرانگیز کار در این اثر نویسنده با زبان کاملا ساده و در عین حال عاری از قید و بندهای اجتماعی و سیاسی به تشریح وضعیت زنان جامعه در زمینه خشونتهایی که بر آنها وارد میشود، پرداخته است.
🧾این کتاب ۶ فصل دارد: ✅فصل اول: چرا مبارزه با خشونت علیه زنان امری ضروری است؟
✅فصل دوم: خشونت علیه زنان در چه حوزههایی اعمال میشود؟
✅فصل سوم: ریشههای خشونت علیه زنان را در کجا باید جستوجو کرد؟
✅فصل چهارم: انواع و بهای خشونت علیه زنان چیست؟
✅فصل پنجم: آسیبدیدگان و کارشناسان درباره خشونت علیه زنان چه میگویند؟
✅فصل ششم: برای کنترل خشونت علیه زنان چه راهکارهایی مفید است؟
📕کتاب حاوی سندهای تاریخی بسیار و مصاحبههای نویسنده با وکلا، قضات و حتی مشاوران و پزشکانی است که به نوعی با این موضوع درگیر هستند. مسائلی از قبیل عسر و حرج، تمکین و ناشزه بودن و حق طلاق مردان در این کتاب مفصلا توضیح داده شده و حتی به مواردی از قبیل نقصهای قانون اساسی که میتواند به این موضوع دامن بزند اشاره شده است.
در این کتاب درباره خشونت علیه زنان بحث میشود. معمولیترین انواع خشونت علیه زنان، خشونت جنسی، جسمی وکلامی است. خشونت جسمی شدید به دلیل نمود بیرونیاش به شکلهایی از قبیل جراحات، کبودی، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. خشونت جنسی نیز انواع متفاوت رابطههای نامتعارف و عدم گزارش خشونت جنسی را در برمیگیرد.
⬅️زنان بخصوص در مناطق غیر شهری وغیر پیشرفته از فقر اطلاعاتی در این زمینه رنج میبرند و به دلیل وجود زمینههای تربیتی نادرست، از صحبت کردن درباره این مسائل خوددداری می کنند. اما آنچه را که میتوان شایعترین نوع خشونت در ایران محسوب کرد، «خشونت کلامی» است.
اما همانطور که در این اثر نیز اشاره شده است، راهحلهای محدودی برای کاهش این خشونت وجود دارد که مهمترین آنها تغییر و تعدیل باورهای فرهنگی است که ریشه در ناخودآگاه انسان دارد و مواردی از قبیل مشاوره همگانی و دسترسی عموم مردم به آن و آگاهی شهروندان از حقوق خود و تحصیلات دختران و حتی استقلال اقتصادی میتوانند در کاهش امر موثر واقع شوند.
#معرفی_کتاب
#کتاب_فمینیستی
#خشونت_علیه_زنان
💬منبع معرفی کتب مطالعات فمینیستی:📎https://www.instagram.com/feministbookcase?igsh=ZTBqdWJ2M3YzbGJ5🔮 feministbookcase ❤️ @Zane_Ruz_Channel