Telegram Web
«سه روز مانده به روز دانشجو!»

▫️ دیروز سیزدهم آذر بود، سه روز به روز دانشجو مانده‌ بود، اما راستش نمی‌دانم چه‌قدر به “دانشجو” شدن ما مانده باشد.

▪️ ۱۶ آذر ۱۳۳۲ سه دانشجو در موج ناآرامی‌های دانشگاه تهران، که در اعتراض به دیدار رسمی ریچارد نیکسون معاون رئیس‌جمهور وقت آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا بود، با شلیک مستقیم گلوله کشته شدند.

▫️ آبراهامیان در ایران مدرن می‌نویسد:” ۱۶ آذر، توسط کنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از کشور که مرکز اجتماع و مباحثه مخالفان حکومت پهلوی در خارج از ایران بود، روز دانشجو نامیده شد.”
همین‌طور در ایران بین دو انقلاب اشاره می‌کند :
“دانشجویان پس از آن، هر سال در این روز اعتصابهای دانشجویی به راه می‌انداختند و در واقع ۱۶ آذرماه به معیار خوبی برای ارزیابی میزان نفرت از حکومت استبدادی و توانایی و نفوذ مخالفان در بین روشنفکران، تبدیل شد
به نقل از یکی از اساتید هوافضا:
پس از آن هرسال اساتید ۱۶ آذر در کلاس درس حاضر می‌شدند اما به‌جای تدریس به بحث پیرامون مسائل اجتماعی می‌پرداختند.

▪️ در آن روز سه دانشجو کشته‌شدند چون علاوه بر دانش در جست‌وجوی چیزهای دیگری هم بودند.

▫️ دیروز شاخص آلودگی هوای تهران در اطراف دانشگاه صنعتی شریف ۱۷۱ بود، اما برخلاف مدارس دانشگاه‌ها تعطیل نبود. چون‌که لابد مملکت به مهندس نیاز دارد! مملکت نیاز دارد نوابغش بنشینند و راه حلی برای این هوا پیدا کنند!  مملکت طراح و متفکر و مهندس می‌خواهد!
ما هم رفتیم دانشگاه دنبال همین چیز‌ها، اما به‌جایش در لابی دانشکده مهندسی هوافضا فوتبال‌دستی بازی کردیم و پفک خوردیم (آن هم دقیقا در ساعات کلاسی ) چون که روزمان بود.چون که دانشجو نیاز به نشاط دارد.
-مسابقه موشک کاغذی هم البته نشاط‌آور بود اما چون ممکن بود ذره‌ای به طراحی و رشته‌مان مربوط باشد بیخیالش شدیم.-

▪️ مملکت به همین‌طور مهندس‌ها نیاز دارد دیگر. ما هم همین‌طور مملکتی می‌خواهیم لابد.

▫️ فردای ۱۶ آذر ۱۳۳۲  نیکسون آمد و دکتری افتخاری‌اش در رشته حقوق را از دانشگاه تهران گرفت.

✍🏻 نیایش خرم‌دل - هیئت تحریریهٔ اوج


🆔  @AEowj
📸  instagram.com/AE.Owj
🔗  Linkedin.com/company/Owj
19👍6👎4🔥1
🚨‹‹آژيرها برای که به صدا در می‌آیند؟››🚨


🔹 دیروز و‌ حوالی ساعت ۱۷:۳۰ صدای آژیر خطر تمام دانشکده را فرا گرفت که منجر به هرج و مرج و سردرگمی کادر اجرایی دانشکده شد.

🔸 تمامی ۱۳ آژیر هشدار حریق در طبقات دانشکده به صدا در آمد و تا ساعاتی مخل آسایش دانشجویان شده و حتی اساتید را نیز در برگزاری و مدیریت کلاس‌های خود دچار مشکل کرده بود.

🔹 طبق شنیده‌ها، در یکی از شرکت‌های واقع در طبقهٔ پنجم (کنار آسانسور مخصوص حمل بار)، عده‌ای مشغول فرزکاری بودند و دود ناشی از آن باعث فعال شدن هشدار حریق ساختمان شده است.

🔸 سوالی که پیش می‌آید این است که چرا باید در محیط علمی و کاریِ دانشکده عده‌ای کارگاه برپا کنند و مشغول جوشکاری و فرزکاری شوند؟ علاوه‌برآن، چرا با وجود به صدا درآمدن هشدار حریق، سیستم اطفا حریق و آبپاش‌ها فعال نشده‌اند؟

🔹 در صورتی‌که اگر اتفاق مهم و حریق واقعی و گسترده‌ای در دانشکده رخ می‌داد، معلوم نبود چه به روز پاساژ هوافضا می‌آمد.

🆔  @AEowj
📸  instagram.com/AE.Owj
🔗  Linkedin.com/company/Owj
🔥15👍10👎3😁2😍1
«سالن‌های بی‌پرده»

🔸 یکی از مشکلات و کاستی‌های سالن‌های مطالعه فردی و گروهی عدم وجود پرده برای پنجره‌های آن است.

🔹 با پرس‌وجو فهمیدیم که این کار توسط شورای صنفی انجام شده و دلیل این کار اعتراض به عدم توجه مسئولین دانشکده به نصب پرده برای سالن‌های مطالعه بوده است.

🔸 از مشکلاتی که دانشجویان هنگام مطالعه در سالن‌ها به آن اشاره می‌کنند، تابش شدید نور آفتاب به داخل سالن و به تبعه‌ی آن گرما‌ی شدید در داخل سالن است که باعث رنجش دانشجویان می‌شود.

🔹 البته باید به این اشاره کرد که این موضوع تنها یکی از مشکلات این سالن‌ها است. عدم نظافت سالن‌ها هم یکی دیگر از این مشکلات هست که باید دربارهٔ آن تصمیم‌گیری بشود.

🔸 باید دید که مسئولین به این موضوع چه واکنشی نشان می‌دهند.

🆔  @AEowj
📸  instagram.com/AE.Owj
🔗  Linkedin.com/company/Owj
👍16👏3😍1
«پیش به سوی هیجان»

🔸 جمعهٔ هفتهٔ گذشته، مرحلهٔ «طراحی و ساخت» دورهٔ گلایدر دانشکدهٔ هوافضا که به همت «دفتر دانشجویی مسابقات» درحال برگزاری است به پایان رسید.

🔹 ۲۸ دانشجوی شرکت‌کننده در قالب ۷ تیم، گلایدر‌های دست‌پرتاب خودشان را برای رقابتی جذاب و مهیج آماده کرده‌اند.

🔸 تاریخ و ساعت برگزاری این مسابقهٔ هیجان‌انگیز به‌زودی اعلام خواهد شد.

نشریهٔ اوج به‌زودی گزارش کاملی از روند اجرایی این دوره منتشر خواهد کرد...

🔹 تصاویر مربوط به مرحلهٔ آموزش، مرحلهٔ طراحی و ساخت که در کارگاه موتور واقع در طبقهٔ منفی یک دانشکده برگزار شد و عکس دسته‌جمعی تیم‌های شرکت‌کننده می‌باشد.


🆔  @AEowj
📸  instagram.com/AE.Owj
🔗  Linkedin.com/company/Owj
🔥19
✈️ #اوج
📖 #بزودی


🔜 شمارهٔ هفتاد‌وششم نشريهٔ اوج
               بزودی...

🎉 نسخهٔ فیزیکی این شماره، شنبه و همزمان با دورهمی یلدای دانشکدهٔ هوافضا، خدمت خوانندگان اوج توزیع خواهد شد.

🍉 شب یلدای‌تان گرم و همراه با عزیزان‌تان!


#بیگانه‌ای_با_من_است

🆔  @AEowj
📸  instagram.com/AE.Owj
🔗  Linkedin.com/company/Owj
9🔥1🤩1
«که آخری بوَد آخر شبانِ یلدا را»

🔸 دیشب و در نخستین شب‌های زمستان،‌ جشن یلدای ۱۴۰۲ هوافضا در سالن کهربای دانشکدهٔ برق و به همت انجمن علمی برگزار شد.

🔹 در این مراسم که با حضور دانشجوها و جمعی از اساتید برگزار شد، شاهد سخنرانی تعدادی از بزرگواران، اجرای گروه موسیقی، حافظ‌خوانی، پخش کلیپ مصاحبه با دانشجو‌ها و... بودیم.

🔸 همچنین، نسخهٔ فیزیکی شمارهٔ هفتادوششم ماهنامهٔ دانشجویی اوج نیز به عزیزان شرکت‌کننده تقدیم شد.


🆔  @AEowj
📸  instagram.com/AE.Owj
🔗  Linkedin.com/company/Owj
🔥13😁31👍1
«هفتهٔ پژوهش گرامی باد!»


✍🏻 هفتهٔ جاری و به مانند هر سال، هفتهٔ پژوهش را داریم و تمامی انجمن‌های علمی و بخش‌های مختلف دانشگاه تصمیم به برگزاری برنامه‌های علمی - پژوهشی و معرفی دستاوردها طی سال می‌کنند.

✍🏻 انجمن علمی دانشکدهٔ هوافضا هم برنامه‌ها و سمینارهای خود را برای این هفته منتشر کرده و در حال اجرای آن‌هاست. همچنین انجمن برای معرفی پژوهش‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده هم بنرهایی آماده کرده و در لابی به معرض نمایش گذاشته است. البته، بنرهای هفته پژوهش نیاز به مراقبت و چینش درست هم دارند و نباید این گونه به حال خود رها شوند.


🆔  @AEowj
📸  instagram.com/AE.Owj
🔗  Linkedin.com/company/Owj
👏9👎3👍2
ماهنامهٔ اوج
Photo
«راه را گم کرده‌ایم!»

🔹 ظاهرا هفته‌ای که در اواسط آن هستیم، هفتهٔ پژوهش نام‌گذاری شده‌ است و بحث پژوهش و تحقیقات و نوآوری در دانشگاه‌ها داغ!

🔸 اما سوالی که پیش می‌آید این است که مگر دانشجو برای کاری جز پژوهش و علم‌اندوزی به دانشگاه آمده‌ است؟
نام‌گذاری یک هفته تحت عنوان هفتهٔ پژوهش همین‌قدر مضحک است که مثلا بگوییم قرار است یک هفته را به‌عنوان هفتهٔ ناهارخوری نام‌گذاری کنیم و در آن هفته ناهار بخوریم! مگر نه اینکه هر انسانی برای زنده ماندن نیاز به خورد و خوراک در تمامی روزها و وعده‌های غذایی دارد؟

🔹 مشکل دانشگاه‌های ما از لحاظ شاخص‌های تولید علم، ارتباط با صنعت و... آن‌ قدر جدی و وخیم هست که با نام‌گذاری‌های کلیشه‌ای و برگزاری مراسم‌های فرمالیته حل نخواهد شد و عزم جدی می‌طلبد.

🔸 اما فارغ از همهٔ این بحث‌ها، دانشکده‌ها و حتی نهادهای دیگر دانشگاه، در برگزاری سمینارها و برنامه‌های پژوهشی در این هفته گوی سبقت را از دانشکدهٔ هوافضا ربوده‌اند!

🔹 انجمن علمی دانشکده صرفا به برپا کردن چندین بنر از گزارش پژوهش‌های دانشجویان در گرایش‌های مختلف و برگزاری چند سمینار بسنده کرده‌ است.

🔸 سوال دیگری که پیش می‌آید این است که آیا دانشکدهٔ ما نباید در دعوت از شرکت‌ها و افراد برگزیدهٔ پژوهشی در حوزهٔ هوافضا پیش‌قدم شود؟ نه آنکه برای مثال برگزاری سمینار شرکت هسا را نهادی دیگر در دانشگاه برعهده بگیرد!

🔹 آیا بهتر نبود انجمن علمی که واژهٔ «علمی» را یدک می‌کشد، به جای صرف هزینه‌های نسبتا غیرضروری برای جشن یلدا، بودجهٔ آن را در جهت برگزاری هرچه بهتر مراسم و سمینارهای هفتهٔ پژوهش صرف می‌کرد؟

✍🏻 سیدامیرحسین شفاعی - سردبیر اوج


🆔  @AEowj
📸  instagram.com/AE.Owj
🔗  Linkedin.com/company/Owj
👎58👍23
2025/07/14 13:02:49
Back to Top
HTML Embed Code: