Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
183 - Telegram Web
Telegram Web
Audio
توئیتری شدن سیاست
سخنان دکتر محمدجواد ظریف در نشست رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» نوشته‌ی محمد رهبری، نشر اگر

«دلیل اصلی مشکلات امروز توئیتر در کشور به مساله فیلترینگ باز می‌گردد زیرا فقط افراد خاص به اصطلاح پروژه‌بگیر امکان بهره‌برداری از آن را دارند.»

«فضای توئیتر فضای پیام‌های کوتاه است، برای فهم نیست بلکه برای انتقال نگرش و یا دیدگاه سیاسی و یا حتی تعارض است. در ۲۸۰ کاراکتر جای گفت وگو و شنیدن نیست، جای نوشتن است، از این رو نباید توقع داشته باشیم که توئیتر فضای هابرماسی برای گفت‌ وگو فراهم کند.»

@agarpub
توئیتری شدن سیاست
روایتی دیگر
منبع: فیسبوک آقای سید رسول موسوی

از روز گذشته که در مراسم رونمایی، کتاب توئیتری شدن سیاست تألیف آقای محمد رهبری آقایان دکتر ظریف و دکتر خانیکی درباره نقش توئیتر در سیاست صحبت‌های ارزنده‌ای داشتند و در رسانه‌های مختلف و فضای مجازی درباره آن سخنان صحبت می‌شود، گفتم اینجا خاطره ای از ده سال پیش ( ١۴ آوریل ٢٠١۴) خود در فنلاند از سخنرانی آقای الکساندر استوب رئیس جمهور کنونی فنلاند در همین ارتباط داشته باشم. البته آن زمان آقای استوب وزیر امور اروپایی فنلاند بودند که باز باید اضافه کنم زمانی که در سال ١٣٨٨ (٢٠١٠) به عنوان سفیر به فنلاند رفتم آقای استوب وزیر خارجه فنلاند بود که بعد وزیر امور اروپایی شد و بعد نخست وزیر شد و حالا رئیس‌جمهور است.
فکر می‌کنم خواندن نظرات وی درباره توییتر و دیپلماسی در ١٠ سال پیش جالب باشد...

@agarpub
همزادگان نادوسیده
درباره‌ی کتاب شاهنشاهی‌های جهان‌روا، نشر اگر
منتشرشده در روزنامه‌ی اعتماد به تاریخ چهارشنبه ۳۰ آبان

محسن آزموده

یکی از باورهای رایج و کلیشه‌های نسنجیده درباره تاریخ ایران باستان و به ویژه دوران متاخر آن یعنی عصر ساسانی این است که در این دوره، دین و دولت دو همزاد دوسیده یا به یکدیگر پیوسته و چسبیده بودند تا جایی که در دربار ساسانیان، موبدان و روحانیان زرتشتی همه کاره بودند و می‌توان حکومت ساسانیان را یک حکومت دینی تلقی کرد. این باور رایج در سال‌های اخیر یک‌سویه سیاسی و باب روز هم پیدا کرده و آنها که مثل نگارنده، اطلاعاتی بسیار دم‌دستی و سطحی از تاریخ ایران باستان دارند، برای اینکه دق دلی‌شان را از شرایط روز خالی کنند، می‌گویند اصلی‌ترین علت افول و سقوط ساسانیان همین امتزاج دین و دولت و دینی بودن حکومت ساسانیان بوده است.

لینک یادداشت در روزنامه‌ی اعتماد

@agarpub
Audio
توئیتری شدن سیاست
سخنان دکتر هادی خانیکی در نشست رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» نوشته‌ی محمد رهبری، نشر اگر

«توئیتر در بطن خود دائما مسئله خلق می‌کند و آن مسئله، مسئله جامعه هم می‌شود. توئیتری‌شدن سیاست فرایندی است که توئیت عاملیتی برای شکل‌دهی به گفتمان سیاسی پیدا می‌کند و سیاستمداران را قادر به واکنش مستقیم به رویدادها می‌کند.»

«توئیتر با خلق مزایا و معایبی در عرصه سیاست به میدان آمده است. مسئله فقط در ایران نیست و تا حدودی جهانی شده است و رسانه‌های مختلفی نسبت به این مزایا و معایب واکنش نشان داده‌اند که در آخرین مورد شاهد خروج روزنامه گاردین از توئیتر و فاصله‌گرفتن این رسانه به دلیل شیوه مدیریت ایلان ماسک و جهت‌گیری‌های از این شبکه اجتماعی بودیم.»

@agarpub
محمد رهبری
توئیتری شدن سیاست
سخنان دکتر محمد رهبری، نویسنده‌ی کتاب «توئیتری شدن سیاست» در نشست رونمایی کتاب، نشر اگر

«فیلترینگ توئیتر همه اثرها را پررنگ‌تر کرده است و زمانی که فضایی را فیلتر می‌کنیم مانع دیدگاه انتقادی می‌شویم. باید فضا را باز و آزاد گذاشت تا دیدگاه انتقادی به آن داشت. اگر فضای توئیتر آزاد باشد رادیکالیسم کمتر می‌شود و افراد با نگاه منتقدانه بیشتر به آن نگاه می‌کنند.»

«در جامعه پساصنعتی نحوه جامعه‌پذیری مردم متاثر از فضای درونی شبکه‌های اجتماعی است. می‌توان گفت فقط سه درصد جامعه در توئیتر عضو هستند اما باید توجه داشت، ۲۵ درصد دانشجویان از توئیتر استفاده می‌کنند که نشان می‌دهد نسل جدید خیلی بیشتر، از این فضا استفاده می‌کند و نسل جدید تحت تاثیر فضای حاکم قرار می‌گیرد.»

@agarpub
محمد فاضلی
توئیتری شدن سیاست
سخنان دکتر محمد فاضلی در نشست رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» نوشته‌ی محمد رهبری، نشر اگر

«رسانه‌های دموکراتیک سعی دارند مدارا را تقویت کنند و بگویند با آنکه فردی مخالف من است، می‌توان با او گفت‌وگو کرد، اما کافی است بخش فحاشی‌های این کتاب را بررسی کنید. نویسنده اعلام می‌کند، توئیتر فحاش‌ترین بخش رسانه است.»

«اگر به جامعه‌ای اجازه دهند در بیرون کنش سیاسی داشته باشد، همه خصومت در درون توئیتر ریخته نمی‌شود البته محدود بودن کاراکترها هم می‌تواند به تند بودن پست‌ها کمک کند.»

@agarpub
کتاب «بایگانی کودکان گمشده» رمانی نوشته‌ی والریا لوییزلی است که نخستین بار در سال ۲۰۱۹ انتشار یافت. یک زوج به همراه دو فرزندشان در گرمای تابستان به یک سفر جاده‌ای از نیویورک به مقصد آریزونا می‌روند. همزمان با این که خانواده به‌سمت غرب حرکت می‌کند، پیوند میان آن‌ها به‌تدریج سست می‌شود: یکی از بچه‌ها می‌تواند احساس کند که اختلافی میان پدر و مادر شکل گرفته است. بچه‌ها از طریق سرگرمی‌های کوچک همچون آواز خواندن و بازی با نقشه و دوربین عکاسی سعی می‌کنند هم با بحران خانوادگی خودشان و هم با بحرانی بزرگ‌تر کنار آیند که در تمام خبرها به گوش می‌رسد: داستان‌های مربوط به هزاران کودکی که در تلاش هستند تا از مرزهای جنوب غربی وارد آمریکا شوند، اما یا دستگیر می‌شوند یا جایی در بیابان، راه را گم می‌کنند.

«فکر کنم دچار احساس ترس از موقعیتی شده بودم که در بعضی خواب‌ها اتفاق می‌افتد، وقتی متوجه می‌شوید به مدرسه رفته‌اید و یادتان رفته لباس زیر بپوشید؛ نوعی آسیب‌پذیری عمیق و ناگهانی در مقابل همه‌ی غریبه‌هایی که نگاهی گذرا به جهان ما که هنوز خیلی جدید بود، می‌انداختند.»

بایگانی کودکان گمشده | والریا لوییزلی | ترجمه‌ی ویدا اسلامیه | چاپ اول ۱۴۰۰، شمیز، رقعی، ۳۸۴ صفحه، ۱۹۵۰۰۰ تومان، #پیشنهاد_کتاب.

@agarpub
«نقشه‌ها، این سطوح ذاتاً ساکن و منجمد در زمان، هیچ محدودیتی برای تخیل خواننده‌شان قائل نمی‌شوند. ذهن فقط روی سطحی ساکن و بی‌زمان است که می‌تواند آزادانه پرسه بزند.»

«نوستالژی همیشه نوستالژی گذشته نیست. بعضی چیزها از قبل نوستالژی ایجاد می‌کنند: فضاهایی که به محض یافتنشان می‌دانیم از دست خواهند رفت، جاهایی که می‌دانیم در آن‌ها خوشحال‌تر از هر زمانی در آینده خواهیم بود.»

«هر بار تنهایی می‌روم بیرون باید دوباره از اول کشف کنم که تنهابودن، مساوی با خودم‌بودن نیست. یا حتی بدتر این که من الزاماً بهترین همراه برای خودم نیستم.»

پیاده‌روها | والریا لوئیزلی | ترجمه‌ی ویدا اسلامیه | چاپ اول ۱۴۰۲، رقعی، شمیز، 87 صفحه، تومان، #باکتاب.

@agarpub
مجمع جهانی اسلام به دنبال اعتراضات فراوانی که پس از قتل جمال خاشقجی انجام شد، برای حمایت از ریاض لحظه‌ای درنگ نکرد. بدون نام‌بردن از متوفی و ابراز همدردی با خانواده‌ی وی، شورای عالی ترجیح داد تا تمامی اتهامات وارده به ریاض را رد کند؛ آن هم به نام مردم مسلمان که کاملاً با عربستان سعودی، دولت و مردم این کشور علیه تلاش‌های مأیوسانه‌ی خائنین که این کشور را هدف قرار داده است، همبستگی نشان داده‌اند. این مجمع تأکید می‌کند که ثبات عربستان سعودی و امنیت این کشور در نگاه دنیای اسلام خط قرمز محسوب می‌شود... عربستان سعودی در وجود مسلمانان ریشه دارد. حملات علیه این رژیم شامل تحریک احساسات صدها میلیون مسلمان است. این روش متحدکردن مسلمانان جهان دور رژیم سعودی، که مسلمانان فرانسه را نیز شامل می‌شود، به درخواست دفاع از این کشور تبدیل شد: «نه شورای فرانسوی آیین اسلام (CFCM)، نه اتحادیه‌ی مسلمانان فرانسه، نه هیچگونه فدراسیون بزرگ مسلمانان در فرانسه، در مقایسه با مجمع جهانی اسلام، صداهای ناهماهنگ را نشنیدند.» زمانی که عربستان سعودی دچار بحران می‌شود، واکنش فوری جدا کردن عربستان سعودی و تبدیل آن بحران به موضوعی است که به همه‌ی مسلمانان مربوط است.

لابی عربستان سعودی | پیر کنسا، هاوس سنیگر، رژی سوبرویار، سوفیا فرهات | ترجمه‌ی سارا بکایی | چاپ اول ۱۴۰۲، شمیز، رقعی، ۱۱۷ صفحه، ۲۲۰۰۰۰ تومان، #پیشنهاد_کتاب.

@agarpub
می‌دانست باید در انتظار چه چیزی باشد و با این که قلبش آشفته بود، ذهنش صاف و شفاف بود.
ذهنش می‌گفت مبارزه نکن. این همان چیزی است که می‌خواستی. برایش آماده بودی. بگذار اتفاق بیفتد. بهتر است به دست کسی باشه که دوستت داره تا یک غریبه. بهتر از تخت بیمارستانه که هیچ‌وقت چراغ‌ها را خاموش نمی‌کنن. خیلی زود همه چی تموم می‌شه. بیرون از این زندگی، بدون درد و به‌سوی... به‌سوی چه چیزی؟ همه می‌روند. ولی هیچ‌کس نمی‌داند. هولناک و سحرآمیز مبارزه نکن. بذار اتفاق بیفته. مبارزه نکن...
و می‌خواست تا ابد بیدار و زنده بماند ولی تمام نیروی اراده‌اش را به کار گرفت تا بلند نشود و فریاد نزند که بیدار و زنده است.

خروج | بلیندا باوئر | ترجمه‌ی سام حاجیانی | چاپ اول ۱۴۰۳، رقعی، شمیز، ۳۵۹ صفحه، ۳۷۰۰۰۰ تومان، #باکتاب.

@agarpub
لئو تولستوی، نویسنده‌ی شهیر روسی، در کتاب «اعتراف» درباره‌ی پوچی ارزش‌هایی که خود تولستوی سال‌ها برای آن‌ها زندگی کرده (شهرت، ثروت، غرور، خشم، انتقام و...) به‌طور شفاف توضیح می‌دهد. او این ارزش‌ها را با مرگ مقایسه می‌کند و آن وقت است که زندگی را می‌فهمد. در کتاب دیگرش، «مرگ ایوان ایلیچ» خیلی مستقیم به موضوع مرگ می‌پردازد و به روشی بیان می‌کند که مرگ هر فرد پدیده‌ای منحصربه‌فرد برای خود اوست، چون هر انسانی از نظر پدیدارشناسی فقط دنیای خودش را دارد؛ اما وقتی می‌میرید، به نظر خودتان دنیای شما نیست که پایان می‌یابد، بلکه دنیای واقعی است که تمام می‌شود. به قول وینگشتاین مرگ رویدادی خارج از زندگی است. ما نمی‌توانیم درباره‌ی رویدادی که دیگر در آن حضور نداریم، به‌طور واقعی بیندیشیم. چیزی که از آن با عنوان مرگ‌اندیشی یاد می‌کنیم، درواقع، اندیشیدن و صحبت از مرگ خودمان، از دیدگاه سوم شخص است. مرگ‌اندیشی برای ما فواید دیگری هم دارد. قرابت مرگ ممکن است اولویت‌های ما را درباره‌ی همه‌چیز تغییر دهد. وقتی که پای مرگ به میان می‌آید، بسیاری از مشکلات زندگی و خوشی‌های آن رنگ می‌بازند.

راهنمای رستگاری در جابلقا؛ کتاب خودیاریِ خوشدلی و رضایت برای خاورمیانه‌ای‌ها | علی مرسلی | چاپ دوم ۱۴۰۰، شمیز، رقعی، ۲۷۲ صفحه، ۱۴۰۰۰۰ تومان، #ازکتاب..

@agarpub
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بخشی از سخنان دکتر محمدجواد ظریف در نشست رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» نوشته‌ی محمد رهبری، نشر اگر

«دولت‌ها انحصار کنشگری بین‌المللی را از دست داده‌اند و نمی‌توانیم دنیا را براساس مفاهیم دولت - ملتها بشناسیم بلکه وارد دنیایی شدیم که فرد کنشگر است، آن دختر پاکستانی، آن دختر سوئدی می‌توانند کنشگری کنند آن هم در دنیایی که دولت‌های غربی تمایلی به شنیدن این حرفها ندارند.»

توئیتری‌شدن سیاست | محمد رهبری | چاپ اول ۱۴۰۳، رقعی، شمیز، ۳۷۹ صفحه، ۳۷۰۰۰۰ تومان، #ویدئو.

@agarpub
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 قصه افول سرمایه اجتماعی در ایران

نسخه صوتی

▫️«در چهار دهه گذشته، سرمایه اجتماعی در ایران در یک چرخه تشدیدشونده کاهنده قرار گرفته است.» این جمله، نتیجه مشترک پژوهش های اجتماعی متعدد از روند سرمایه اجتماعی در میان ایرانیان است.

▫️چالش کاهش سرمایه اجتماعی در ایران وقتی پررنگ تر می شود که سیاستمداران برای عبور و رفع ناترازی های اقتصادی، نیازمند همراهی و پذیرش اصلاحات در میان عموم هستند.

▫️از همین رو این پرسش مهم مطرح است که از چه مسیری برای انجام اصلاحات اقتصادی، سرمایه اجتماعی را ارتقا داد؟

▫️دو جامعه شناس با حضور در سلسله نشست های هم اندیشی اقتصادی گروه رسانه ای دنیای اقتصاد، تصویر روشنی از وضعیت سرمایه اجتماعی در ایران ارائه داده اند و چرایی وضعیت امروز این شاخص را تشریح کرده اند.

▫️محسن گودرزی و مریم زارعیان راهکارهای عبور از این وضعیت و ارتقای سرمایه اجتماعی را توضیح داده اند.

📺 @ecoiran_webtv
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بخشی از سخنان دکتر هادی خانیکی در نشست رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» نوشته‌ی محمد رهبری، نشر اگر

«توئیتر با خلق مزایا و معایبی در عرصه سیاست به میدان آمده است. مسئله فقط در ایران نیست و تا حدودی جهانی شده است و رسانه‌های مختلفی نسبت به این مزایا و معایب واکنش نشان داده‌اند که در آخرین مورد شاهد خروج روزنامه گاردین از توئیتر و فاصله‌گرفتن این رسانه به دلیل شیوه مدیریت ایلان ماسک و جهت‌گیری‌های از این شبکه اجتماعی بودیم.»

@agarpub
ناصرالدین صاحب‌الزمانیِ روانشناس، در سلسله‌مقالاتی با عنوان «پژوهشی درباره‌ی مسائل جوانان ایران» که در سال ۱۳۴۲ منتشر شد، ضمن اشاره به میل «خودنمایی» در میان جوانان، از نوعی خودنمایی منفی نیز ابراز نگرانی می‌کند که در آن شخص از طریق گوشه‌گیری و بیزاری ظاهری به خودنمایی مبادرت می‌ورزد. به باور صاحب‌الزمانی، چنین شکل انحرافی‌ای از خودنمایی در «بوف کور» صادق هدایت رؤیت‌پذیر است؛ روحیه‌ای که سرانجام او را وادار به خودکشی می‌کند. به این ترتیب، خودکشی هدایت در منطقی بازنمایی می‌شود که سخن روانکاو، با تجسس و باریک شدن در لحظه‌لحظه‌ی زندگی او، می‌توانست معمای خودکشی او را هر بار از زاویه‌ای و در نسبت با یکی از بیماری‌های روان از نو بازسازی کند. شاید بتوان خطر کرد و گفت این هدایت نبود که سهمی از انواع بیماری‌های روان داشت، بلکه این روانکاوی بود که خود را با توسل به زندگی او مرور می‌کرد و نمایش می‌داد؛ نمایشی که در آن هیچ بخشی از زندگی او نباید از نظر دور می ‌ماند؛ باید تجسسی دقیق و همه‌جانبه با توسل به نگاه باریک روان‌شناس و روانکاو صورت می‌گرفت؛ هیچ دقیقه‌ای از زندگی او نباید فوت می‌شد؛ باید او را ذره‌ذره از هر جا حتی از خلال اذهان و افکار جمع کرد و با وصله‌کردنش از نو آفرید؛ آفریدنِ صادق هدایتی دیگر، نه چون نویسنده‌ای حساس، بلکه چون منحرفی خطرناک!

۱۳۴۸: سخنی پيرامون انقلاب ۵۷ از گذرگاه ادبيات | سیامک مهاجری | چاپ دوم ۱۴۰۲، شمیز، رقعی، ۱۷۶ صفحه، ۱۸۰۰۰۰ تومان، #باکتاب.

@agarpub
2024/12/23 02:30:35
Back to Top
HTML Embed Code: