Telegram Web
🔹استاد سید عباس میرخانی غزل‌سرا و تاریخ‌دان البرزی درگذشت

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
۲۲ بهمن ۱۴۰۳

تصویر چهارم: معرفی شادروان دکتر سید عباس میرخانی در کتابی که به کوشش انجمن ادبی مولوی در شهر تبریز منتشر شده است، ۱۳۵۲ خورشیدی

🔗 البرز پژوهی @alborzology
▫️وبلاگ ۱▫️وبلاگ ۲▫️اینستاگرام▫️آپارات
🔹 آیین رونمایی از سردیس شادروان استاد سید حسین میرخانی (بنیان گذار انجمن خوشنویسان ایران) در گذرگاه فرهنگ و هنر هشتگرد به دست شادروان دکتر سید عباس میرخانی (درگذشت ۲۱ بهمن ۱۴۰۳)

فروردین ۱۳۹۸
آرشیو تصاویر حسین جوادان

استاد سید عباس میرخانی غزل‌سرا و تاریخ‌دان البرزی درگذشت

🔗 البرز پژوهی @alborzology
▫️وبلاگ ۱▫️وبلاگ ۲▫️اینستاگرام▫️آپارات
Forwarded from اندیشه حکمت (حسین عسکری)
🔹 سخنرانی استاد دکتر حکمت اله ملاصالحی در همایش ملی جهانِ ایرانی: سلوکی و اشکانی

همایش ملی جهانِ ایرانی: سلوکی و اشکانی یکشنبه ۲۸ بهمن‌ ۱۴۰۳ از ساعت ۹ تا ۱۸ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود.

در بخش آغازین این همایش، دکتر سیروس نصراله‌زاده رییس پژوهشکده زبان‌شناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دکتر محمدابراهیم زارعی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، دکتر شاهین آریامنش رییس گروه پژوهشی باستان‌کاوی تیسافرن، دکتر روزبه زرین‌کوب استاد تاریخ ایران، دکتر کورش محمدخانی رییس جامعۀ باستان‌شناسی ایران و دکتر حکمت‌اله ملاصالحی سخنرانی خواهند کرد

ایران‌شناسانی همچون دکتر محمدرضا چیت‌ساز، دکتر یعقوب محمدی‌فر، دکتر جعفر مهرکیان، دکتر اسماعیل همتی ازندریانی، دکتر حمیدرضا پیغمبری، دکتر مهدی فلاح، دکتر زهرا علی‌نژاد، دکتر فرشید نادری و رشید دودانگه، دکتر حمیدرضا سروری، دکتر علی هژبری، دکتر شکوه خسروی، دکتر سجاد علی‌بیگی، دکتر ایرج رضایی، فرهاد مرادی، ایوب سلطانی و دکتر سیدابراهیم رایگانی از نویافته‌های باستان‌شناسی و تاریخی و فرهنگی ایران در دورۀ سلوکی و اشکانی می‌گویند.

@andishehekmat
▪️پیام تسلیت استاد زکریا مهرور و بانو مرضیه بزرگمهر به مناسبت درگذشت دکتر سید عباس میرخانی

از شمار دو چشم یک تن کم
وز شمار خرد هزاران بیش

با اندوه بی شمار در سوگ یکی دیگر از بزرگان اندیشمند و مردان ماندگار در گذر جهانِ ناپایدار می نشینیم. درگذشت مردانی چون شادروان دکتر سید عباس میرخانی بار دیگر زخمه ای جبران ناپذیر بر پیکر دهستان دیرپای برغان و مردم بزرگوار تالیان و خاندان نیکونام میرخانی نواخت.
راستی را چه هنگام باید سپری شود تا در گردش روزگار مردانی چنو پرورده شوند و در میدان اندیشه و خرد راهگشا و هنرپرداز باشند؟
دریغ و دردا که نمی دانیم این زیان جبران ناپذیر را چگونه باید به جان پذیرفت و به افسوس ننشست؟
روانشان مینوی و جاودان باد.

گویی غمِ عالم به دلم جای گرفته
گیسویِ فلک رنگِ جگر سای گرفته

سخت است غمت گوهر دُردانه ی تالیان
زان بغض ترک خورده دل و نای گرفته

برغان
۲۲ بهمن ۱۴۰۳

🔗 البرز پژوهی @alborzology
▫️وبلاگ ۱▫️وبلاگ ۲▫️اینستاگرام▫️آپارات
🔹 فصل الخطاب یک گفت و گوی صوتی و نوشتاری درباره البرز

سلام دوستان عزیز
اظهار نظر صوتی آقای مصطفی کرمی و پاسخ مکتوب آقای رضا قاسم پور را در کانال آوای البرز شنیدم و خواندم.
گمان می کنم یادداشت هوشمندانه و دلسوزانه جناب استاد دکتر حکمت اله ملاصالحی - که در کانال تلگرامی البرزپژوهی منتشر شده - می تواند فصل الخطاب این گفت و گو باشد.

۴ اسفند ۱۴۰۳
حسین عسکری

👇
🔹ما قوم و قبیله نیستیم، ما ملتیم

پاسخ دکتر حکمت اله ملاصالحی (استاد دانشگاه تهران و عضو هیأت امنای بنیاد ایران شناسی) به پرسش گروهی از فعالان فرهنگی و اجتماعی درباره چگونگی مواجهه ملی و میهنی با تنوع فرهنگی و زبانی استان البرز

در هفته های گذشته، شماری از اصحاب اندیشه و قلم استان البرز در نقد رفتار برخی قوم گرایان استان البرز با خاطری آزرده، مطالبی را اینجا و آنجا نوشته و نکاتی را مطرح کرده اند؛ که هم بجا بوده است هم به موقع و هم بحق. دوستان گرانقدر و هوشمند اینجانب نیز از این قلم خواسته اند نظرم را  شفاهاً و یا کتباً در مناسبت و در رابطه با رفتار برخی قوم گرایان استان البرز بیان کنم.

یادداشت فشرده و کوتاه پیشارو در اجابت و در پاسخ به سوال و به پیشنهاد مشفقانه دوستان گرانقدرم به رشته تحریر درآمده است و از محضر دوستان و خوانندگان ارجمند می گذرد.

تقسیمات استانی، طراحی و تاسیس این یا آن استان نوبنیاد که به هدف پیشبرد طرح ها و برنامه های توسعه پایدار و چابک و چالاک کردن چرخش و گردش و رونق دادن و رمق دمیدن هرچه بیشتر در تن و جان اقتصاد و معیشت و رفاه جامعه و حیات اجتماعی شهروندان صورت و تحقق می پذیرد؛ مرزبندی سیاسی و فرهنگی و قومی و قبیله ای نیست. استان ها، کشورهای مستقل نیستند. مِلک طِلق این قوم و آن قبیله و عشیره هم  نیستند. آن ها که چنین فکر می کنند سخت در اشتباه اند. ذهن و فکر و عقل و فهمشان در دام مغالطه گرفتار آمده است بی آن که بدانند در چه دامی گرفتار شده اند.

استان جدیدالتاسیس البرز یکی از میان دیگر استان های نوبنیاد جامعه پسا انقلاب میهن ما است. رشته های اتصال تاریخی و فرهنگی و حلقه های پیوند مدنی و معنوی اش با دیگر استان ها چنان ستبر است و چنان سترگ و استوار که هر نوع تلاش برای و به سوی مصادره و محصور و محبوس کردن و فروکاستنش در حصار و در قاب و قامت تنک و کوتاه این قوم و قبیله و عشیره و گویش و لهجه را ناکام می نهد. استان البرز چونان استان تهران استانی ویژه است و زمانی هم پاره ای از پیکر استان تهران بوده است و کسی هم در صدا و سیمای استان تهران هیچگاه بساط لهجه لواسانی و سولقانی و دماوندی پهن نکرده است و اگر چنین می کرد؛ خدا می داند؛ چه بر سر تاریخ و فرهنگ ملک و ملت و میهن ما می آورد! و چه تفرقه و تشتت و آشوبی را دامن می زد و بپا می کرد!

استان البرز از هر سوی چونان استان تهران از شرق و غرب و شمال و جنوب به سوی تاریخ و فرهنگ همه اقوام ایرانی دامن گسترده است و اینک نیز در صف مقدم زیباترین همزیستی ایرانیان از هر تیره و تباری ایستاده است. زیباترین بی هیچ اغراق. همزیستی که چونان فرش های ایرانی با همه رنگارنگی ظریفش با یک جهان طرح ها و نقش های و رنگ های چشم نواز و خوش فرمش با تاف و بافت و تاروپودی محکم کنار هم چیده شده اند. تکه تکه شان نکنیم. تکه تکه شان نبینیم. ما ملت هستیم. رنگارنگ از اقوام ایرانی که بیش از سه هزاره است که شانه به شانه هم دست در دست هم گام بر گام هم زبان ملی مشترک، اسطوره های ملی مشترک، تاریخ مشترک، تجربه های زیسته تاریخی و مدنی و معنوی مشترک، ارزش های مشترک، باورهای مشترک، حکمت، خرد ایرانی مشترک خود را پدید آورده اند. ملتی تاریخی، تاثیرگذار بر تاریخ و فرهنگ جهان در مقیاسی جهانی. زبان فارسی زبان این قوم آن قوم نیست. فروکاستنی به این گویش و لهجه هم نیست.

هیچ آیینه دگر آهن نشد
هیچ نانی گندم خرمن نشد
هیچ انگوری دگر غوره نشد
هیچ میوهٔ پخته با کوره نشد

به دنبال هویت سازی های موهوم نگردیم. اینجا ایران است و امارات و قطر و بورکینافاسو و  جزایر قناری نیست. بیش از این خام و تاریخ ناشناسانه و تفرقه افکنانه و فرهنگ ناشناسانه، تاریخ ملتی بزرگ و تاریخی را دست کاری نکنیم. فراورده های مسموم تراریخته بر ذائقه تندرست ملت بزرگ ایران خوش نمی آید و خوش نمی نشیند. بنجل فروشی نکنید و بساط فراورده های بنجل تان را در جای دیگر پهن کنید. همزیستی ستودنی و تحسین برانگیز تاریخی ایرانیان را در ذیل ملتی بزرگ و تاریخی ببینید و در غنا و رونق و رمق بخشیدن زبان فارسی چونان رشته اتصال معنوی و حلقه پیوند و پیوستگی باطنی گام و کام برگیرید و از افکندن تفرقه در ذیل هر نامی بپرهیزید که به مصلحت و منفعت ملک و ملت ما نیست.

۱۴۰۳/۱/۲۲ هجری خورشیدی

🔗 البرز پژوهی @alborzology
▫️وبلاگ ۱▫️وبلاگ ۲▫️اینستاگرام▫️آپارات
Ey Iran
Gholam Hossein Banan
ای ایران ای مرز پر گهر
ای خاکت سرچشمه هنر

دور از تو اندیشه بدان
پاینده مانی و جاودان

ای دشمن ارتو سنگ خاره ای من آهنم
جان من فدای خاک پاک میهنم

مهر تو چون شد پیشه ام
دور از تو نیست اندیشه ام

در راه تو، کی ارزشی دارد این جان ما
پاینده باد خاک ایران ما

۴ اسفند ۱۴۰۳

🔗 البرز پژوهی @alborzology
▫️وبلاگ ۱▫️وبلاگ ۲▫️اینستاگرام▫️آپارات
تاریخ هشتگرد. حسین عسکری.pdf
326.4 MB
دانلود فایل pdf کتاب

▫️تاریخ هشتگرد

▫️حسین عسکری
▫️تهران: انتشارات سفیر اردهال
▫️زمستان ۱۴۰۲
▫️۸۶۰ صفحه

🔗 البرز پژوهی @alborzology
▫️وبلاگ ۱▫️وبلاگ ۲▫️اینستاگرام▫️آپارات
🔹 طرحی نو

بیا تا گل برافشانیم و می در ساغر اندازیم
فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو دراندازیم

از آغاز سال ۱۴۰۴ خورشیدی "کانال تلگرامی البرز پژوهی" با تغییر نام، اهداف و رویکردها و ادمین تازه به روز رسانی خواهد شد.

حسین عسکری
۵ اسفند ۱۴۰۳
2025/02/24 11:30:59
Back to Top
HTML Embed Code: