Telegram Web
سیمای جامعه متکثر شهری در ایران
علی طایفی

در طول ۶۰ ‌سال تعداد خانوارهای ایرانی از ۴ میلیون به ۲۴ میلیون یعنی شش برابر افزایش یافته است. هرچند کل جمعیت فقط چهار برابر افزایش داشته است. این تفاوت گویای هسته‌ای شدن بیشتر خانوارها در طی شصت سال گذشته است.

در سال ۳۵ فقط ۳۰ درصد خانوارها در شهرها سکونت داشته و ۷۰ درصد در مناطق روستایی بوده‌اند. پس‌از شصت سال این نسبت‌کاملا معکوس شده و نسبت خانوارهای شهری به ۷۵ درصد رسیده و منجر به تغییر سبک زندگی و اندیشه مردم شده است.

بعد خانوارها هم از سال ۳۵ با حدود ۵ نفر در خانوار به حدود ۳ نفر در سال ۹۵ رسیده است که گویای افزایش تعداد خانوارها کنار کاهش ترکیب آنهاست.

به بیان دیگر جامعه ایران در طول شصت سال بسوی شهرنشینی بیشتر، باروری کمتر و در نهایت متکثر شدن بیشتر جامعه روی آورده است.

اگرچه جمعیت کشور در طول یکصد سال گذشته ۹ برابر شده است ولی روند باروری در ایران با افزایش نرخ تجرد قطعی، کاهش نرخ ازدواج و افزایش نرخ طلاق نشانگر روند رو به کاهش جمعیت در طی صد سال آینده خواهد بود.

سنجشگری مسایل اجتماعی در ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
1
📋فهرست مطالب كانال سنجشگري👇

در تحليل مهمترين مسايل اجتماعي ايران، براين باورم كه برون رفت از معضلات اجتماعي نيازمند همانديشي كارشناسان اين حوزه است.

علي طايفي
https://www.tgoop.com/alitayefi1/744
Takvin sarmayedari .pdf
6.7 MB
تکوین سرمایه داری در ایران
محمدرضا فشاهی

این کتاب در مقام مقایسه در حد کتاب احمد اشرف در زمینه موانع رشد سرمایه داری حایز اهمیت است. اگرچه بخش روحانیت در فصول این کتاب موقع نشر از کتاب خارج شده است ولی گویای ضعف اقتصاد سرمایه‌داری ملی و صنعتی در کشور است که چگونه بخش تجارت، بازار و بروکراسی دولتی چهره در نقاب رشد اقتصادی کشور نهاده و این نظام را دستخوش فساد، کژراهگی و انحطاط کشانده است. فشاهی جامعه‌شناسی است که در حوزه جامعه‌شناسی رسمی بشدت پرتوان و موثر بود.

مطالعه این اثر به علاقمندان علوم اجتماعی، تاریخ و اقتصاد سیاسی ایران توصیه می‌شود.

سنجشگری‌مسایل اجتماعی ایران
@alitayefi1
20120614191830-6064-118.pdf
811.6 KB
نگرش سیستمی در آموزش و مشارکت زنان در توسعه فرهنگی
نوشته علی طایفی


سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
@alitayefi1
مسیله روسپیگری و اخلاقی کردن بدن ۱
علی طایفی

پرسش اساسی در مقاله پیوست مانند هزاران تحلیل و تحقیق مختلف حول این گزاره و چالش اجتماعی ‌است که پدیده روسپیگری یا خرید و فروش سکس امری غیراخلاقی، خشونت‌بار و ناقض آشکار حقوق کارگران جنسی است.

می‌دانیم تاریخ خرید و فروش سکس یا بدن با ابژگی جنسی، بسیار بلند است و همواره مردان بزرگ‌ترین متقاضیان این بازار تجارت سکس و زنان بزرگ‌ترین قربانیان آن بوده‌اند. خشونت و نقض حق زنان در این میان نیز یکی از خشونت‌بارترین کنش‌های انسانی، نهاد اجتماعی و موسسه اقتصادی است.

تناقض‌های آشکار بسیاری در این پدیده نهفته است. به باور من در جامعه مبتنی بر سرمایه‌سالاری اشکال جدیدی از برده‌داری نوین مسلط شده است که ابژه‌شدن بدن به‌عنوان یک کالا در بازار تجاری‌‌سازی و صنعتی‌کردن بدن، استثمار و بهره‌کشی از بدن انسان فقط دربرگیرنده بهره‌گیری جنسی نیست.

هرشکلی از بهره‌کشی انسان در بازار کار و تجارت در ابعاد مختلف جنسیتی، فکری و سنی دارای ابعاد سیاه و خشونت‌باری است که هدف احزاب، نهادهای مدنی و کنشگران برای الغای آن است. در اینجا به برخی عرصه‌های مشترک این بهره‌کشی بدنی در جامعه مدنی اشاره می‌کنم:

نبود سازمان اجتماعی برای کارگران جنسی یکی از بزرگ‌ترین انتقادهایی است که به این بخش از برده‌داری جنسی وجود داشته و دارد. روسپیگری در فضاهای ناامن اجتماعی بدون اتحادیه‌های صنفی برای دفاع از حقوق کسانی که خواسته یا ناخواسته در این بخش مشغول به کارند یکی از نقاط چالشی در امر روسپیگری است.

این فقدان سبب‌ساز نبود بهداشت و امنیت شغلی این قشر از روسپیگرانی است که نه تنها در وضعیت کنونی شغلی خود امنیت شغلی ندارند، بلکه فاقد هرگونه چشم‌انداز روشن شغلی حتی در این شغل آسیب‌پذیر نیستند. همین وضعیت در بسیاری از مراکز و رشته‌های شغلی از کار در معدن تا کار در کارگاه‌های کوچک با شرایط غیرانسانی حاکم است.

فقدان امنیت شغلی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی از ابعاد آسیب شناختی دیگر در این بخش است. کسانی که در این حرفه مشغولند اغلب در متن شغل خود مورد سواستفاده کارفرما و کارکنان این بخش فرار می‌گیرند. همچنین این قشر فاقد اعتبار شغلی و منزلت اجتماعی‌اند و برچسب‌زنی و انگ ننگ اجتماعی از رایج‌ترین ارزشگذاری‌هایی است که مردم و حتی نهادهای دیگر به آنان می‌زنند.

عدم امنیت اقتصادی، فقدان بیمه اجتماعی درصورت بیماری یا بیکاری و آسیب‌های ضمن شغل و فقدان ایمنی شغلی از بحث‌انگیزترین چالش‌های این قشر بزرگ در هر جامعه‌ای است.

خشونت بر بدن بعنوان ابژه سودورزی نیز از دیرباز به یکی از ابزارهای مجازات اجتماعی مبدل شده و هست. از شکنجه و اعدام تا تجاوز و قتل‌های عمومی تا جنسی و جنسیتی، از روش‌هایی است که نه تنها از سوی حکومت‌ها بلکه عامه مردم نیز استفاده می‌شود.

ادامه دارد

https://www.tgoop.com/Zane_Ruz_Channel/21160

سنجشگری مسایل اجتماعی در ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
مجموعه مباحث اندیشکده جامعه‌شناسی ایران

هدف از تشکیل اندیشکده سنجشگری مسایل اجتماعی، بحث‌ پیرامون مهمترین مسایل کشور و‌ تلاش برای چاره جویی آن بود که در پنج سال گذشته مدتی فعالیت داشت . برخی از مهم‌ترین مباحث این اندیشکده عبارتند از:

بررسی خشونت خانگی: زمینه ها و‌راهکارها
https://www.tgoop.com/alitayefi1/1622


بررسی نقد نظام آموزش:
چالش ها و‌راهکارها
https://www.tgoop.com/alitayefi1/1638


بررسی فقر و آثار آن بر خانواده
https://www.tgoop.com/alitayefi1/1652


بررسی زمینه ها و پیامدهای جنبش اجتماعی
https://www.tgoop.com/alitayefi1/1765


علی طایفی
https://www.tgoop.com/alitayefi1
مسیله روسپیگری و اخلاقی کردن بدن ۲
علی طایفی

خشونت بر بدن در بازار کار نیز امری تاریخی و زمانمند است. از اعصار برده‌داری کهن تا نوین، از نیروی کار جنسی و بدنی تا بروکراسی نوین همگی شاهد انواع خشونت‌های بدنی شده و هستند. این پدیده آنگاه چهره خشونت‌بارتری بخود می‌گیرد که موضوع روسپیگری مطرح می‌شود.

تجارت بدن و اعضای بدن انسان نیز فقط شامل ترافیکینگ یا قاچاق سکس نیست بلکه بدن انسان از زمانی‌که ابژه اقتصادی و سودخواهی شده است مهم‌ترین کالای قاچاق در نظام‌های نابرابر، پول و سرمایه‌سالار بوده و هست. این تجارت از موی زنان تا اعضای بدن، مغز و اندیشه انسان تا ارگان‌های جنسی، گسترده است.

از همین روست که فروش بدن و ارگان‌های انسان از بزرگ‌ترین شبکه‌های قاچاق انسان و بدن اوست که عمده قربانیان آن کودکان و زنان و سپس مردان است. این تجارت حتی به اجاره رحم نیز روی آورده است.

سن اندک در بازار کار نیز در جای خود دست‌کمی از فروش بدن در بازار سکس ندارد و شامل همه آسیب‌پذیری‌هایی است که در بازارهای دیگر غیررسمی ولی شایع سودجویان در شبکه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی وجود دارد.

دستمزد اندک و نابرابر نیروی‌کار نیز بشدت عام‌شمول است. بهره‌کشی و استثمار ارزش‌افزوده کارگران در بخش‌های مختلف و مشاغل سخت و اسیب‌پذیر بویژه در بین کارگران جنسی از عرصه‌های دیگر غارت انسان در عصر برده‌داری مدرن است که نیروی فیزیکی و روانی فرد را به نابودی می‌کشاند.

ستم جنسیتی و گرایش‌های جنسی مختلف نیز از زمره مسایلی است که نه تنها زنان بلکه اکثریت افراد در گروه‌های جنسی مختلف را بشدت به ابژه خشونت مبدل ساخته است. این وضعیت نیز فقط در بازار سکس و فروش آن نیست بلکه اقشار گوناگون زنان و دیگر گرایش‌های جنسی در اکثر فضاهای شغلی کارگری و حتی بروکراسی نوین از آن مبرا نیستند.

بازار خرید و فروش محل انتقاد و چالش در همه فضاهای شغلی است که در آن نیروی بدنی، فکری و روانی افراد مورد تجاوز، چپاول و بهره‌کشی قرار می‌گیرد. این طیف شامل نیروی فکری تا نیروی فیزیکی می‌شود که نیروی کار خود را در بازار کار نابرابر عرضه می‌کند.

اخلاقی کردن بدن از مهم‌ترین مسایلی است که همواره سبب‌ساز‌بروز مسایل گوناگون دیگر شده است از حجاب اجباری تا بکارت پر ملال برای زنان و جرایم پیرامون آن از خشونت ناموسی تا غیرت و… مهم‌ترین برچسب‌زنی علیه روسپیگری هم عمدتا مهر اخلاقی را به همراه دارد.

اگرچه تعریف روسپیگری در برخی روایات بمعنای روسپیگری است ولی در اکثر فرهنگ لغات بجای معنای آن به صفات منسوب به روسپی پرداخته شده است که همگی تحقیر و خشونت‌آمیز است. ساختار خانواده سنتی یکی از مهم‌ترین ارکان و مبادی تقویت این عقده قالبی در تقبیح و ضدیت با روسپیگری است.

ضد ساختار بودن روسپیگری نیز در همین راستا سبب ایجاد ستیزه‌جویی و ضدیت با این پدیده از سوی نهادهای اجتماعی از خانواده تا دولت است. بنظر‌می‌رسد هرآنچه که نظم آهنین و سنتی ساختارهای اجتماعی کهن را فروریخته و وقعی بدان نمی‌گذارد، ملکوک ‌و مشکوک به پلیدی و منفوری است.

این رویکرد حتی شامل ازدواج‌های غیررسمی، سبک زندگی نسل نوین، نحوه پوشش جوانان، مصرف مواد الکلی و دخانی و بسیاری رفتارهای دیگری است که نظم سیاسی و اجتماعی را برنمی‌تابد. ستیز دین و دینداران خاصه رهبران دینی با روسپیگری هم از همین قرار است که مبنای نقد و طرد روسپی‌گری در جامعه است.
ادامه دارد

بخش نخست تحلیل

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
مسیله روسپیگری و اخلاقی کردن بدن ۳
علی طایفی

زن‌ابژگی و زن‌بارگی یکی از محوری‌ترین رویکردهای مردانه و دیرینی است که همچنان در مناسبات اجتماعی نقش می‌آفریند. ساختار نظام سرمایه نیز از همین روش و رویکرد برای استثمار جسمی و جنسی علیه زنان بهره جسته و بصورت سازمان‌یافته بدان می‌پردازد. این ویژگی نهادی و ساختاری نیز فقط ویژه بازار سکس نیست بلکه بارقه‌های آنرا می‌توان در اکثر فضاهای شغلی و روابط اجتماعی و اقتصادی مشاهده کرد.

به تعبیر برخی در رابطه جنسی در‌بازار سکس به احساسات زنان و قربانیان روسپیگری آسیب وارد می‌شود. بی‌دلیل نیست که یکی از چالش‌های اصلی مخالفان جدی روسپیگری در جامعه پیشگیری از آسیب‌های روانی، عاطفی، و احساسی بازار تن فروشی در کنار آسیب‌های جسمی به آنان است.

بسیاری معتقدند که استقلال مالی افراد فعال در صنعت روسپیگری در صورتی که این فضا و ساختار و نهادهای مرتبط انسانی، سازمان‌یافته و پیشگیرانه از شیوع خشونت، ناامنی و تجاوز باشد می‌تواند نشانه خودمختاری و استقلال فرد در بازار کار آینده خواهد شد.

همچنین موافقان امر‌ روسپگیری معتقدند درصورت سلامت‌سازی بازار کار سکس در جوامع، زمینه تحقق آزادی فردی در بازار کار مهیا می‌گردد. در چنین بستری پیش از تقبیح روسپیگری باید به تغییر بازار و تامین آزادی‌های فردی کسانی پرداخت که در این بخش مشغول به کارند.

در پایان می‌توان برخلاف همه انتقادهای وارد بر رویکردی که درصدد معرفی آن هستم اشاره کنم که
تن‌فروشی مختص فروش ارگان جنسی فرد نیست
تن‌فروشی ویژگی اکثریت نیروی کار در بازار اشتغال در نظام‌های نابرابری است که استثمار انسان در کانونی‌ترین سازوکار بقای آن قرار دارد.
تن‌فروشی فقط ویژه زنان نیست و بسیاری از کارگران جنسی با گرایش‌های جنسی مختلف و کارگران صنعتی و خدماتی نیز در این مناسبات تولیدی مورد بهره‌کشی قرار می‌گیرند.
تن‌فروشی مختص ممالک فقیر و توسعه‌نیافته نیست اگرچه در این ممالک اشکال آن با خشونت بیشتری وجود دارد.
تن‌فروشی درصورت غارت ارزش‌افزوده حاصل از کار انسان در هر ساختار و مکانی از اشتغال غیرقابل قبول بوده و باید برای تغییر این ساختارها کوشید.
تن‌فروشی جنسی از سخت‌ترین و آسیب‌پذیرترین اشکال کاری است که در بازار قاچاق و ترافیک سکس مورد بهره‌کشی جسمی، جنسی و روانی قرار می‌گیرند. این بخش از بازار کار نیازمند ساماندهی و دگرگونی‌های اساسی ضروری و سریع است.
تن‌فروشی به مفهوم عام آن پیش و بیش از تقبیح اخلاقی، نیازمند نقد اساسی و قراردادن آن در کانون مبارزات رهایی‌بخش انسان است.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1

منابع:

https://abadis.ir/fatofa/%D8%B1%D9%88%D8%B3%D9%BE%DB%8C/
https://www.tgoop.com/Zane_Ruz_Channel/21160
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
نظام آموزشی مبتنی بر استاندارد سازی انسان و‌ نابودی کودکی، بدنبال قربانی ساختن آینده در خدمت وضع موجود است که سرانجام به فروپاشی منجر میگردد.

علی طایفی
@alitayefi1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چگونه دیکتاتورها سرنگون می‌شوند
سخنرانی ناتاشا آزرو

اگرچه دیکتاتور ها با سرکوب و انسداد همه روزنه‌های اعتراض دگراندیشان، فضای امن نسبی برای خود می‌سازند ولی یکی از مهمترین دلایل سقوط دیکتاتورها نیز همین انسداد فضای سیاسی، اختناق، سرکوب، نشنیدن صدای دیگر و تفرعن در قدرت است. این سخنرانی را بشنوید که وصف حال استبداد دینی معاصر در ایران است.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
جنگ و ستیز با جامعه مدنی
علی طایفی

همواره یکی از راهکارهای نظام‌های استبدادی برای خروج از بحران سیاسی و اقتصادی و پیشگیری از فروپاشی خود، تقویت هراس از دشمن و دشمن‌تراشی و در نهایت هراس از جنگ و راه‌اندازی آن است. از نظر تاریخی نیز چنین نظام‌های خودکامه‌ای با اتکا به چنین تاکتیک‌هایی به راهبرد بقای حتی موقت نظام استبدادی خود دست زده‌اند.

تکثیر فوبیا و هراس برخاسته از این القای فکری است که اگر فرد خودکامه و نظام الهی مقدس و قدرتمند او نباشد جهانی در انتظار بلعیدن کشور و تهاجم به فرهنگ و اقتصاد آن جامعه است. ظل‌الله با نمایندگان دروغین و فریبکارش بنام خدا و دین در راستای حفظ منافع خود در نظامی سراسر فاسد و در ظل هراس مردم به حیات مملو از ستم و فساد خود ادامه می‌دهد.

حاکمیت اسلامی بنام جامعه نبوی و اموی نیز همواره علیه جامعه مدنی حرکت کرده و می‌کند. مدینةالنبی، سرلوحه بازتولید جامعه ‌ایده‌آلی است که در متون دینی ساخته و برساخته رهبران دینی و متفکران دین‌خو، همواره بطور تاریخی در برابر جامعه مدنی ایستاده است. مدینه‌النبی گونه ایدآلی است که هیچ‌گونه تشکل، همبستگی، تحزب، نوگرایی و تحول‌خواهی را برنمی‌تابد.

امت در مقابل ملت، آخرت در مقابل دنیا، و الوهیت در مقابل دهریت زمینه‌ساز عوامفریبی و ستیزه‌جویی دین سیاسی و سیاست دینی با هرگونه مدنیت و جامعه مدنی است. جامعه مدنی دشمن فرضی جامعه اموی و امتی است که مستبد نخودمغز در اندیشه می‌پروراند.

در سایه جنگ و هراس از وقوع آن نیز فعالیت‌های مدنی بشدت تحت الشعاع قرار می‌گیرد. نهادهای مدنی بنام هجوم دشمن، خطر تسخیر کشور، دفاع از دین و میهن، و اولویت بخشیدن به دفاع از تمامیت ارضی، بشدت سرکوب می‌شوند. در فضای ارعاب و هراس از دشمن بیرونی، دشمن داخلی از کانون نقد و مبارزات مدنی دور می‌افتد.

در چنین وضعیتی حتی بطور موقت، هراس از جنگ و هجوم دشمن فرضی، سبب می‌شود صدای اعتراضات و اعتصابات مدنی خاموش شده و حتی رسانه‌های اپوزیسیون به اخبار جنگ بیش از اخبار مبارزات مدنی و مسالمت‌جو اولویت و اهمیت ‌دهند.

بی‌سبب نیست که در آستانه سالگشت جنبش زن زندگی آزادی و در هراس نظام سیاسی از تداوم جنبش‌های مدنی سریالی در کشور برای تقطیع درخت خشک استبداد، سودای آتش‌افروزی جنگ و سایه هراس عمومی برای سرکوب هر صدای آزادیخواه و مبارزه مسالمت‌جوی دوباره جان ‌می‌گیرد.

دشمن فرضی نیز همواره در توبره ایدیولوژیک و سودخواهانه نظام‌های قهار مستبد وجود دارد. این‌بار و برای بار دیگر بجای داعش و نیروهای نیابتی امریکا و انگلستان و عربستان، این دشمن فرضی از مرکز تل‌آویو در اسراییل سرباز کرده تا نسخه اکسیر طول عمر نظام استبدادی تجویز شود.

مخاطره و ریسک آتش‌افروزی‌ و جنگ‌ هرچند در کوتاه مدت سبب بقای نظام استبداد می‌گردد ولی در درازمدت و طبق بسیاری شواهد تاریخی، جنگ و هراس از آن در کنار نابسامانی و فساد در داخل کشور، مردم را به طغیان اجتماعی می‌کشاند.

نظام استبداد دینی و نظامی غافل از این است که ناکارامدی و نارضایتی عمومی با وقوع جنگ و سایه هراس از حمله نظامی دشمن، تعدیل و کاهش نخواهد یافت. ایجاد بحران جنگ که همواره برای نظام ولایی مافیای اسلامی نعمت بوده، بر بحران‌های داخلی افزوده و نخواهد توانست از فروپاشی سیاسی جلوگیری کند. از اینرو جنگ‌افروزی سبب گسست آخرین حلقه زنجیره فساد و تباهی نظام استبدادی خواهد بود.

https://static.prod.iranwire.com/filer_public/fe/52/fe52d73e-88ad-4a00-8c0e-e0191d422dd8/unnamed.jpg


سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
مجموعه اشعار اجتماعی-علی طایفی.pdf
884.9 KB
✊️واژه، يعني اعتراض
مجموعه اشعار اجتماعی
علی طایفی

شعر اجتماعي يا اجتماعيات در شعر، فراورده جديدي نيست شاید بتوان در آن نقطه آغازي يافت اما نمي توان بر اين سيلان موجدار واژه كه در كوچه پس كوچه هاي زندگي عینی و اجتماعي انسان در جولان است،خط پایانی متصور شد .
بي شك شعر اجتماعي نه تنها گوياي نوعي مسئوليت اجتماعي است، بلكه بيانگر حساسيت و دردمندی و درک زود هنگام كسي است كه با زبانِ واژه ها ، حجم سنگين رخدادها و معضلات اجتماعي را بر سبكبال هاي تصور و تصديق بار مي كند تا خود و مخاطب بتواند با نيم نگاهي، ژرفاي درد و اندوه حاصل از آن مصيبت را درك و لمس و تصویر كند.

واژه در اين معنا، و البته در شعرگونه هاي من، خشت آن معماري است كه هنرِ ديدن و چشيدن خاك واقعيت را بر طاق بستان آرزو و احساس ، ميسر مي سازد. شعر در قامت اجتماع مردمی اش، نوعی بلوغ واژه است و ادبيات استواري را به لوح اندیشه مي نگارد كه در آن، واژه، مانند ساقه اي، از درون خاك فرديت خارج شده و در میان مردم نفس مي كشد.

مجموعه اشعار را در اينجا بخوانيد:
http://l1l.ir/1q7-
https://www.tgoop.com/alitayefi1/1350

علي طايفي
https://www.tgoop.com/alitayefi1
حلقه هاي تو در توي خشونت عليه زنان، بر زندگي مردان و كل جامعه نيز اثر مي‌گذارد. بازتوليد خشونت عليه زنان، در ساختارهاي سنتي، ديني و بحران زده رخ مي‌دهد.

علي طايفي
https://www.tgoop.com/alitayefi1
سنجشگری_مسایل_اجتماغی_ایران_دفتر_هفتم.pdf
13.9 MB
سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
جمهوری چهاردهم، جمهوری سقوط
علی طایفی
دفتر هفتم
پاییز ۱۴۰۳

تحولات بسیاری در طی بیش از یکسال در جامعه ایران بویژه پس از جنبش زن زندگی و آزادی موسوم به جنبش مهسا یا ژینا رخ داده است که ضرورت پرداختن به آنها را از منظر جامعه‌شناختی بیشتر می‌سازد. سرکوب شدید جنبش سبب ساز نگرانی دو سویه ای گردید.
از یکسو حاکمیت ولایی مافیایی بشدت در هراس از سقوط ناگزیر از بهره‌گیری از انواع خشونت ها گردید و از سوی دیگر مردم معترض و نسل‌های هشتم و نهم در میادین اعتراضات به قدرت خود بیش از پیش ایمان آوردند.
این فرایند همچنان ادامه خواهد داشت و چه درمیدان سرکوب و چه در میادین اعتراضات محتوم به تغییر سیاسی خواهد شد و بی تردید ادامه این جنبش‌های سریالی سبب ساز تقلیل قوای نظام سیاسی شده و جامعه ایران را از چنگ حاکمیت جهل و استبداد رها خواهد ساخت.

این مجموعه را در‌کنار شش مجموعه پیشین مطالعه و نقد کرده و در صورت علاقمندی بازنشر دهید.


سنجشگری مسایل اجتماعی ایران

https://www.tgoop.com/alitayefi1
بامت را نکردند تخریب فقط
جانت را نیز به ارزانی ستاندند
نامت نماند جز بر سنگ قبر
کامت را نیز به تباهی رساندند
ولایت دَد، همدلی‌کرد به درد!
جایت را نیز بنام مهر تکاندند
بنام کربلا عبور کردند از تو
کیانت را نیز بکام حسین نشاندند
سرپل‌ذهاب و‌ سرپل بهشت
جاهت ‌را نیز به جهنم کشاندند
خشم و‌کین ترا نتوان پاسخی داد
جامت را نیز ز‌ تن و ‌پا درآندند
زلزله چند ریشتری بهانه بود
زبانت را نیز زکام برون نهاندند
روز زلزله حیات دیوان‌ فرامی‌رسد
نگاهت‌ را نیز به انتقام رواندند!

علی طایفی

موسیقی، خرد جان؛ شعر، جانِ خِرَد
https://www.tgoop.com/Musikdelangiz
بيماران رواني فاقد حمايت هاي بنيادين، داراي هيچ نهاد حمايتي نيستند كه بتواند از حقوق آنان دفاع كند.
درجامعه نابهنجار، نرخ ابتلا به بيماري هاي رواني افزايش مي يابد.

علي طايفي
@alitayefi1
روزانه سه ایرانی اعدام شده است!
علی طایفی

پس از انقلاب اسلامی و فوران اخلاق ایدیولوژیک بنام دین، حکومت دینی با شعار و عمل مرگ متولد شد. در طی بیش از چهار دهه، شعار و عمل مرگ و اعدام همچنان به مهمترین روش بقا، سرکوب و تعامل استبداد دینی با دگراندیشان مبدل شده است. لذا مرگ همواره با رشد حکومت اسلامی در ایران نیز رشد کرده و‌ می‌کند.

مروری بر آمار اعدام شدگان نشان می‌دهد جمهوری اسلامی از نظر نسبت اعدام‌شدگان به کل جمعیت، همواره دارای رتبه یک در جهان بوده و است. این رتبه ارشد در پروژه مرگ البته هرگز سبب کاهش نرخ جرایم نگردیده بطوریکه نرخ رشد زندانیان کشور در طی چهل سال گذشته، ۸ برابر شده درحالیکه نرخ رشد جمعیت حدود دو و نیم برابر شده است.

با محاسبه حداقل ۴۰هزار اعدام در طول ۴۰سال حاکمیت استبداد دینی، بطور متوسط هر روز، ۳ نفر توسط جوخه مرگ اعدام شده‌اند!! حکومت اسلامی ایران، حکومتی ضحاکی است که هر روز جان و‌ مغز ۳ ایرانی را گرفته و نابود کرده و می‌کند. استبداد دینی با مرگ زاده شده، با مرگ رشد کرده و با مرگ پایان خواهد یافت.
‏⁧
سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
@alitayefi1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آرش کمانگیر
نوشته و اجرای سیاوش کسرایی

موسیقی، خرد جان؛ شعر، جانِ خِرَد
https://www.tgoop.com/Musikdelangiz
جامعه خود را بیشتر بشناسید!

برای مطالعه تحلیل‌هایی متفاوت و طرح‌واره‌هایی ‌از ‌مسایل اجتماعی ایران به کاشانه
سنجشگری مسایل اجتماعی ایران بپیوندید. در این کانال با صدها روزنوشت، تحلیل، کتاب و نظریه‌های آموزنده آشنا می‌شوید.
این کاشانه را به دوستان علاقمند خود معرفی کنید.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
مانیفست جامعه‌شناسی.pdf
174.1 KB
مانیفست جامعه‌شناسی
علی طایفی

جامعه‌شناسی را اگرچه به ده‌ها گونه متفاوت تعریف، تقبیح و تمجید کرده‌اند ولی می‌توان یک‌ تعبیر انقلابی از آن نیز بدست داد. تعبیر علم انقلابی به زبان کوهن (Cohn) از این رشته از دانش انسان، معطوف به شناختی است که تغییر در ذات آن است. به بیان دیگر جامعه‌شناسی، فقط دانش شناخت نظری و تفسیر و تبیین روابط و قانونمندی ‌پدیده‌ها نیست. بلکه این رشته‌علمی، دانش تغییر اجتماعی، تبیین تحولات قانونمندی‌ها، نقد نظام‌های مسلط موجود و چالشگری ساختار قدرت است.

رسالت‌ جامعه شناسی، پرسشگری از نهادهای قدرت و افشای نابرابری، ستم اجتماعی و جنسیتی، تضادها و سلطه‌‌طبقاتی است. مهمترین نقش و کارکرد جامعه‌شناسی تحول‌خواه، برملاسازی قانونمندی‌های پنهان در ساختار اجتماعی است، ساختاری که تعیین‌کننده‌ مسائلی است که حیات امن انسان، آزادی او و برابری حقوق اجتماعی اش را تهدید می‌کند. از این منظر می‌خواهم جامعه‌شناسی را با تبار و هویت خودش در قالب ویژگی‌هایی تعریف نمایم که به مزاج جامعه، خوش ولی به مذاق نهادهای قدرت ناخوشایند است.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
2025/07/11 21:58:08
Back to Top
HTML Embed Code: