Telegram Web
file.pdf
247.6 KB
جنگ محکوم است
کانون نویسندگان ایران

نه نیروی متجاوز خارجی و نه نیروی سرکوبگر داخلی، هیچ یک حق ندارند عاملیت و اراده‌ی مردم را در تعیین سرنوشت خویش غصب کنند. حق هر ملتی است که مقابل تجاوز به خاک خود بایستد، همانگونه که حق هر ملتی است که در برابر حاکمیت آزادی‌کش سر تسلیم فرود نیاورد.

سکوت جهان در برابر این تجاوز، به بهانۀ ماجراجویی و ستم‌پیشگی حاکمیت ایران، تنها ابعاد فاجعه را عظیم‌تر خواهد کرد.

کانون نویسندگان ایران تجاوز آشکار اسرائیل به خاک ایران را محکوم می‌کند و از نویسندگان آزادیخواه، روشنفکران و نهادهای همسو در ایران و جهان می‌خواهد که در نقش راستین و آگاهی‌بخش خود ظاهر شوند و دوقطبی حاکم بر رسانه‌ها را به نفع شنیده شدن صدای مستقل مردم و تقویت جنبش‌های آزادیخواهانه‌ی آنان بشکنند.


کانون نویسندگان ایران
۲۶ خرداد ۱۴۰۴

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
👏4👍1
file.pdf
215.5 KB
بیانیه‌ای با ضعف بیان
علی طایفی

قدم مثبتی است که انجمن جامعه‌شناسی حسب بزنگاه‌های تاریخی وارد عمل می‌شود و برای همراهی با مردم قدمی برمی‌دارد. جنگ تحمیلی حکومت علیه ملت ایران این بار بجای عراق از اسراییل سر برآورد و بار دیگر مردم و فرهنگ و زیرساخت‌های این کشور را در مخاطره جدی انداخت. از انجمن جامعه‌شناسی انتظار می‌رفت در بیانیه خود به محکوم کردن اقدام‌های تحریک‌آمیز حکومت اسلامی ایران نیز می‌پرداخت. جنگ تحمیلی کنونی، هیولایی دو سر است که یک‌سر آن در ایران و سر دیگر در اسراییل است.

علاوه بر این انتظار می‌رفت که در متن بیانیه با اشاره به آثار جنگ بر کنشگران انجمن و جامعه‌شناسان، به بازداشت مصطفی مهرآیین نیز اشاره کرده و دستگیری او را محکوم می‌کرد. سستی رویکرد و موضع‌گیری انجمن جامعه‌شناسی ایران در این حوزه‌ها سبب کاهش اعتبار انجمن نه تنها در عرصه بین‌المللی می‌گردد بلکه سبب سلب اعتماد اعضای انجمن به مدیریت انجمنی می‌گردد که در وهله نخست باید از جان و آزادی اعضای خود دفاع کند.

لطفا بازنشردهید


سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
👍7👎2
جمهوری چهاردهم، جمهوری سقوط.pdf
125 KB
جمهوری چهاردهم، جمهوری سقوط
علی طایفی

گزاره اصلی من در این یادداشت اینست که جمهوری چهاردهم با انتخاب دستکاری شده پزشکیان و جریان کمترین‌خواه اصلاحات که آخرین تیر ترکش اصلاح‌طلبی درون ساختاری در قدرت محسوب می‌شود، آخرین جمهوری سقوط خواهد بود. در تحلیل حاضر بدین خواهم پرداخت که چرا جمهوری چهاردهم، جمهوری سقوط حاکمیت دینی و جباریت در کشور خواهد بود. اگرچه جمهوریت نظام ولایی امری صوری و میان‌تهی است ولی نخستین نظام سیاسی است که در تاریخ چند هزارساله استبداد یکتاپرست در ایران بر پایه جمهوریتی حتی ناقص و نیمه‌کاره استوار است. برخی شاخص‌های جمهوری سقوط از این قرارند.

این تحلیل را در فایل پیوست مطالعه کنید

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1/4749
2
جنگ، سقوط و پدیده آشفتگی ۱
علی طایفی

صرفنظر از دلایل جنگ غیرزمینی و هوایی اسراییل و ایران که دومین جنگ تحمیلی حکومت ایران به مردم محسوب می‌شود در این تحلیل قصد دارم به برخی از پیامدهای این حمله نظامی بر نظام سیاسی و اجتماعی کشور و آنومی حاصل از آن بپردازم:

مدتی پیش درست در آستانه پیروزی! انتخابات ریاست جمهوری یازدهم که پزشکیان از صندوق‌های رای ده درصدی بیرون آمد، مطلبی نوشتم تحت عنوان جمهوری سقوط. در این تحلیل به دلایل سقوط نظام سیاسی ایران در همین دوره پرداختم.

اینک یکی از مهم‌ترین بحران‌های سرنوشت ساز در همین دوره جمهوری سقوط، یعنی حمله اسراییل به ایران، در حال وقوع است. تلاش من در این تحلیل نشان دادن پیوند ارگانیک جنگ کنونی با پدیده سقوط است امری که در کنار سایر دلایل زمینه‌شان سقوط، تیز خلاصی بر جمجمه پوک نظام سیاسی شلیک می‌کند.

مبتنی بر رویکرد مارکسیستی، درگیری اسرائیل با ایران ابزاری برای تقویت همبستگی داخلی در شرایط بحران اقتصادی و نارضایتی عمومی است تا توجه مردم از مشکلات معیشتی، فساد و بحران مشروعیت منحرف شده و بهانه‌ای برای سرکوب بیشتر نیروهای مخالف و امنیتی‌تر کردن فضای سیاسی باشد.

از این منظر جنگ‌های نابرابر اگرچه مبتنی بر تضادهای طبقاتی در ساختار سرمایه‌داری در داخل و عرصه بین‌الملل است ولی همین جنگ نابرابر ناگزیر به نابسامانی و بحران‌های مضاعف سیاسی و دگرگونی در ساختار قدرت منجر می‌شود.

به تعبیر ماکس وبر، می‌توان گفت جنگ با اسراییل سبب بازتولید انحصار خشونت مشروع توسط دولت می‌گردد و جمهوری اسلامی بدین وسیله تلاش می‌کند اقدامات نظامی و امنیتی خود مانند بستن رسانه‌ها، سانسور، بازداشت فعالان و اختناق بیشتر در داخل کشور را توجیه‌ کند.

از نظر وبر، مشورعیت انحصاری خشونت طریق مبارزه با دشمن خارجی تعین می‌یابد. درعین حال شکست پروژه جنگ، سبب‌ساز بحران مشروعیت نظام سیاسی و قدرت شده و فربه شدن استبداد در چنین بستری، سبب انفجار قدرت می‌گردد.

میشل فوکو معتقد بود که سیاست در موقع بحران، به‌مثابه ادامه جنگ با ابزارهای دیگر است یعنی ابزار جنگ نه‌ تنها علیه دشمن، بلکه علیه خود مردم نیز استفاده می‌شود. در چنین بستری به استناد نظریه فوکو، فضاهای عمومی، رسانه‌ها، دانشگاه‌ها و حتی بدن شهروندان مثلاً در شکل بسیج تحت نظم جنگی/انضباطی قرار می‌گیرد.

همین بستر چنان فشار مضاعفی بر ذهن و روح و جسم شهروندان تحت شرایط جنگی وارد می‌سازد که ضریب تاب پذیرش قدرت برهنه با استناد به زور عریان را از دست می‌دهد . نباید فراموش کرد که نظر فوکو در شرایط نخستین جنگ تحمیلی حکومت به ملت، در جنگ با عراق نسبت به جنگ با اسراییل عینیت بیشتر داشت.

چارلز تیلی بنوعی بر این باور بود که جنگ دولت را می‌سازد و دولت جنگ. بدین معنا جنگ و دولت بشدت بهم وابسته‌اند ولی همین جنگ بعنوان عامل و ابزاری برای قوام دولت، در صورت شکست می‌تواند به فروپاشی دولت منجر می‌شود. به بیان دیگر و به استناد نظر د‌ورکهایم مبنی بر اثر جنگ بر انسجام اجتماعی، جنگ‌های مدرن با بستر‌های نابسامان مثلا در ایران سبب گسست اجتماعی و آنومی سیاسی می‌شود.

ادامه دارد

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
4👎1
جنگ، سقوط و پدیده آشفتگی ۲
علی طایفی

در همین راستا عدم توفیق حکومت در پیشبرد جنگ و بی‌اعتمادی بیشتر مردم و نهادهای مدنی به عملکرد نظامی، امنیتی و دفاعی حکومت در کنار بی‌کفایتی سیاسی و مدیریتی نظام سیاسی در امور جاری و روزمره زندگی مردم، سبب افزایش بیش از پیش شکاف بین دولت و ملت می‌گردد.

طبق نظر بندیکت اندرسون درباره ملت‌سازی متکی بر دشمن‌سازی، رسانه‌های رسمی حکومتی از اسرائیل به‌عنوان تهدید هویتی یاد می‌کنند تا هویت دینی، ملی و ایدئولوژیک نظام را تثبیت کنند. اما این روایت در جامعه مملو از شکاف‌‌های اجتماعی و طبقاتی که بسیاری از مردم به روایت رسمی از هویت بی‌اعتمادند، خود بحران مشروعیت فرهنگی جدیدی برای حاکمیت ایجاد می‌کند.

همانند همه جنگ‌ها، جنگ با اسراییل نیز در‌کنار عواقب و مسایل اقتصادی حاصل از تحریم، دارای تبعات اقتصادی و هزینه‌های سرسام آور دفاعی است که سبب‌ساز فقر بیشتر و تشدید مشکلات معیشتی مردم خواهد شد. همین مسیله عامل دیگری بر زمینه‌های سقوط جمهوری اسلامی افزوده و آماده سازی یک فروپاشی را فراهم می‌سازد.

ادامه جنگ با اسراییل زمینه تخریب زیرساخت‌های بسیاری را بر اثر جنگ بوجود می‌آورد که برای تامین نیازهای روزمره زندگی مثل آب برق بنزین حمل و نقل ضروری است. نارسایی در این خدمات به شهروندان نیز عامل دیگری برای تزلزل نظامی است که جز زبان زور چیز دیگری برای بقا ندارد.

جنگ اسراییل با ایران از همان روزهای نخست با کشتن سران نظامی و در تداوم خود شکاف‌های درون حاکمیت را افزایش خواهد داد. سران نظامی نزدیک به رهبری جمهوری اسلامی کشته شده و حلقه پیوند نهاد سیاست و نهاد نظامی گسیخته خواهد شد. این فرایند زمینه‌های سناریوی تغییر را خواه در شکل همکاری با نیروهای سیاسی اپوزیسیون خواه اقدام به یک کودتای نظامی را فراهم خواهد ساخت.

می‌دانیم که جنبش های سریالی میز از سال‌های ۹۶ به اینسو رو به گسترش نهاد و با نابسامانی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بیشتر، سرعت این جنبش نیز افزوده خواهد شد. بی‌تردید حیات جنبش‌های مدنی نیز موکول به فضایی صلح‌آمیز است و تداوم جنگ به سرکوب موقت آن خواهد انجامید. اما فضای پس از جنگ شعله‌های انقلابی جنبش‌های مدنی را بیش از پیش شعله‌ور خواهد ساخت.

ادامه جنگ می‌تواند خطر دخالت خارجی در فروپاشی نظام سیاسی و خطرات تجاوز آشکار به مرزهای ایران را تشدید کند. این فرایند بی‌تردید فراتر از پروژه سقوط، به بحرانی فراگیر در کشور منجر خواهد شد. عراقی‌سازی ایران، تضعیف ایران در منطقه و دست‌نشانده کردن حاکمیت آن که از اهداف جنگ کنونی اسراییل و در پس آن، امریکا با ایران است، سبب‌ساز فروپاشی و آشفتگی در جامعه ایران خواهد شد.

خطر تجزیه ایران به شکلی برونزا و تحمیلی و فراتر از مطالبات مدنی و دمکراتیک مردم ایران در یک بستر و فضای آزاد و صلح‌آمیز، از پیامدهای جنگ کنونی است. این تجزیه بمفهوم قطعه قطعه کردن ایران یکپارچه از منظر اسراییل در منطقه، از مهم‌ترین اهداف جنگ اسراییل با ایران در خاورمیانه است.

تغییر نظام سیاسی توسط نیروی زور و از بیرون از مرزهای کشور مانند زایمانی بسیار زودهنگام و تولد نوزادی معلول، سبب تغییرات ساختاری در سایر نهادها نخواهد شد. صرف تغییر سیاسی بمعنای تغییرات ساختاری در نظام قدرت، نظام فرهنگی و اقتصادی و حتی اجتماعی نیست. پروژه شکست نظام سیاسی در سایه حملات اسراییل و امریکا، عراقی‌ یا افغانستان‌سازی ایران تکرار همان تجربه تلخ و شکست خورده کشورهای همسایه است.

تغییر رژیم با زور جنگ بدون مشارکت مردم، زمینه یک آشفتگی فراگیر را فراهم خواهد ساخت. فقدان هم‌نگری و توافق نظری میان اپوزیسیون در چگونگی تاسیس حکومت آینده و نظام اقتصادی و سیاسی آن، تحمیل یک حکومت مورد حمایت و وابسته به امریکا و اسراییل در ایران، حتی اگر موفق شود بر این آشفتگی خواهد افزود.

در پایان اینکه تجربه جنگ‌های نابرابر و تحمیلی با هدف تغییر و سقوط یک نظام سیاسی، زمینه و بسترهای تاسیس یک نظام دمکراتیک را از بین برده و به چرخه شوم نابسامانی، هرج و مرج، و استبدادی نوین منجر خواهد شد. بدون مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود، هر تغییری از بیرون از مرزهای ایران آغازگر نابسامانی، جداسری، و نابودی فرهنگ و تاریخ ایران خواهد شد.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
👍1👎1
Iran Iran
Mohammad Noori
ای ایران ایران ایران
محمد نوری

در روح و ﺟﺎن ﻣﻦ ﻣﻴﻤﺎﻧﻰ ای وﻃﻦ
ﺑﻪ زﻳﺮ ﭘﺎﻓﺘﺪ آن دﻟﻰ ﻛﻪ ﺑﻬﺮ ﺗﻮ ﻧﻠﺮزد
ﺷﺮح اﻳﻦ ﻋﺎﺷﻘﻰ
ﻧﻨﺸﻴﻨﺪ در ﺳﺨﻦ ﻛﻪ ﺑﻬﺮ ﻋﺸﻖ واﻟﺎی ﺗﻮ ﻫﻤﻪ ﺟﻬﺎن ﻧﻴﺎرزد
ای اﻳﺮان اﻳﺮان دور از داﻣﺎن ﭘﺎﻛﺖ
دﺳﺖ دﮔﺮان ﺑﺪ ﮔﻬﺮان
ای ﻋﺸﻖ ﺳﻮزان ای ﺷﻴﺮﻳﻨﺘﺮﻳﻦ روﻳﺎی ﻣﻦ
ﺗﻮ ﺑﻤﺎن در دل و ﺟﺎن
ای اﻳﺮان اﻳﺮان
ﮔﻠﺰار ﺳﺒﺰت دور از ﺗﻮ راج ﺧﺰان ﺟﻮر زﻣﺎن
ای ﻣﻬﺮ رﺧﺸﺎن
ای روﺷﻨﮕﺮ دﻧﻴﺎی ﻣﻦ ﺑﻪ ﺟﻬﺎن ﺗﻮ ﺑﻤﺎن
ﺳﺒﺰی ﺳﺮ ﭼﻤﻦ ﺳﺮﺧﻰ ﺧﻮن ﻣﻦ
ﺳﭙﻴﺪی ﻃﻠﻮع ﺳﺤﺮ ﺑﻪ ﭘﺮﭼﻤﺖ ﻧﺸﺴﺘﻪ
ﺷﺮح اﻳﻦ ﻋﺎﺷﻘﻰ ﻧﻨﺸﻴﻨﺪ در ﺳﺨﻦ
ﺑﻤﺎن ﻛﻪ ﺗﺎ اﺑﺪ ﻫﺴﺘﻴﻢ ﺑﻪ ﻫﺴﺘﻰ ﺗﻮ ﺑﺴﺘﻪ
ای اﻳﺮان اﻳﺮان دور از داﻣﺎن ﭘﺎﻛﺖ
دﺳﺖ دﮔﺮان ﺑﺪ ﮔﻬﺮان
ای ﻋﺸﻖ ﺳﻮزان ای ﺷﻴﺮﻳﻨﺘﺮﻳﻦ روﻳﺎی ﻣﻦ
ﺗﻮ ﺑﻤﺎن در دل و ﺟﺎن
ای اﻳﺮان اﻳﺮان
ﮔﻠﺰار ﺳﺒﺰت دور از ﺗﻮ راج ﺧﺰان ﺟﻮر زﻣﺎن
ای ﻣﻬﺮ رﺧﺸﺎن
ای روﺷﻨﮕﺮ دﻧﻴﺎی ﻣﻦ ﺑﻪ ﺟﻬﺎن ﺗﻮ ﺑﻤﺎن

موسیقی، خرد جان؛ شعر، جانِ خِرَد
https://www.tgoop.com/Musikdelangiz
9👎2
sociology_101.pdf
57.1 MB
مبانی جامعه شناسی

جدیدترین نسخه از مبانی جامعه شناسی از فرهنگ تا نهادها و تغییر اجتماعی، قابل توصیه به علاقمندان و دانشجویان علوم اجتماعی.

علی طایفی

https://www.tgoop.com/alitayefi1
👏1
🙈جامعه شناسی گناه

⁉️گناه اگرچه دارای ساختار و ‌کارکردی دینی است ولی پیش از تحویل آن به ادبیات دینی، می توان گفت دارای زمینه، کارکرد و تضادهای اجتماعی است که برخلاف سایر ارزش و هنجارهای اجتماعی در طول زمان کمترین تغییرات را بخود می‌پذیرد. برخی از ابعاد گناه در ساختار اجتماعی و فرهنگی ایران می تواند از این قرار باشد:

✊🏼حفظ مناسبات قدرت یکی از مهم ترین فرازهای تولید و بازتولید مفهوم گناه است. گناه، شاخصی است برای اندازه گیری میزان پیروی یا کجروی از ارزش و هنجارهای اجتماعی که در قامت دین رشد کرده و پوششی اخلاقی یافته است. این مفهوم اگرچه گاه در حکومت دینی حکم حقوقی می گیرد ولی در وصایای اخلاقی و دینی نیز مستوجب مجازات و محرومیت های اجتماعی است. فرد گناهکار در این ساختار، رانده شده ای است که نه تنها در جامعه بلکه در سطح فردی و روانشناختی محبوس و‌ محکوم می شود.
@alitayefi1
🤭محافظه کاری در برابر رادیکالیزم از دیگر ویژگی های بروز و ماندگاری پدیده گناه است. به تعبیر بسیاری از جامعه شناسان محافظه کار نظیر پارسونز و دیگران، جامعه پذیری فرایندی است که در آن، فرد فرا می گیرد چگونه از شعایر، مناسک، ارزش و‌ هنجارهای متعارف و مشروع از پیش موجود تبعیت کند و از ارتکاب گناه بعنوان تهدیدی برای نظم جامعه پرهیز کند. این پرهیزکاری و گناه گریزی امری است که چالشگری در نظام اجتماعی و اخلاقی مسلط را به محاق می کشد.

😴رمز ماندگاری دین نیز از منظری محصول بازتولید مفهومی مانند گناه و مکافات حاصل از آن است. به تعبیر فوکو در تبارشناسی دیوانگی، گناه بیانیه ای برای دفاع از طبقه صاحب قدرت و ارزش های مسلط اوست که با پوششی دینی در تلاش برای احیا و بازآفرینی این ساختار است. فریب اخلاقی زیر نقاب گناه از کانونی ترین سازوکارهای فربه سازی و بزرگ نمایی پدیده گناه در راستای تامین منافع صاحبان قدرت سیاسی، اقتصادی و دینی است.
@alitayefi1
🤐گناه همچنین محاکمه وجدان های فردی در پیشگاه نیروی اجتماعی و شکنجه روانی فرد است. با همین رویکرد، فوکو معادله مجازات را به پیش می‌کشد که چگونه با برچسب گناه، فرد قربانی جامعه می شود. هراس اجتماعی از شکستن ارزشها و ‌هنجارهای منسوب به دین، فرد گناهکار را پیش از محاکمه در جامعه، در تله عذاب وجدان و شکنجه روانی می افکند و هراس اجتماعی و سرکوب بدین واسطه ابعادی روانی، لاهوتی، مقدس و الهی می یابد.

😇توهم اجتماعی از مهمترین بنیان های توجیه گناه است. باورهای افراطی دینی و مبتنی بر شیزوفرنی اجتماعی چنان همه گیر و درونی میشود که تخطی از شعایر این توهم اجتماعی و تاریخی متعلق به گذشته، گناهی کبیره تلقی شده و مشمول سخت ترین عذاب های الهی و اولوهی است. گناه در این توهم شامل کوچکترین لذایذ زندگی مانند رابطه جنسی تا تخطی از فرامین دینی مانند روزه داری و ایمان گری در ادبیات دینی می گردد.
@alitayefi1
🤫گناه به تعبیر مارکس، پدیده ای است پنهان شده در پس سرکوب و مقابل آزادی اجتماعی بطوریکه هر کردار و انتقادی که خلاف آیین مقدس عمل شود و بنیان های آنرا با خردی خود بنیاد به چالش کشد، تخطی از اصول قدسی تلقی شده و حرام و تابو اعلام می گردد. گناهبانان و‌ مجریان مجازات آزادیخواهان چالشگر‌ وضع موجود در مناسبات قدرت، مدافعان جان سختی هستند که خدایگان و دستگاهِ "جامعه ساخت"ِ دین را نیز برای مجازات و سرکوب دگرباشان و دگر‌اندیشان بخدمت می گیرند. گناه، رشته اسارت انسان توسط قدرتمندان دینی است برای تبدیل حیات اجتماعی انسان آزاد به زندان و جهنمی سوزان.

علی طایفی
https://www.tgoop.com/alitayefi1
👍5
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
روایت زنان امریکایی مسیحی از تجاوز و آزار جنسی آنان زیر چتر ازدواج کودک.
از سپردن دختران زیر ۱۸ سال بدست متجاوزانی بنام شوهر خودداری کنیم.

علی طایفی

https://www.tgoop.com/alitayefi1
👍21
👁‍🗨جامعه شناسي ماه محرم
علي طايفي

محرم و مناسك آن خواهي نخواهي يك مسيله و امر اجتماعي است كه نمي توان اهميت آنرا انكار و از تحليل آن پرهيز كرد. اينكه چرا محرم يك سنت ديني/شيعي مسيله دار هست دلايلي مي توان براي آن برشمرد:

يك. محرم پايگاه استحكام باورهاي ديني و شيعي است كه در آن غمگساري، همدردي، همدلي و عزاداري و اندوه مهمترين عنصر هويتي اين مناسك است امري كه بعنوان سنتي روبه رشد، بيشتر گذشته گرا و ماليخوليايي است تا آينده گرا، فراروينده و تحول خواه. از نظر اجتماعي عليرغم همبستگي نسبتا سراسري در اين مناسك اجتماعي، نوعي كسالت، روان پريشي و خود آزاري در آن نهفته است كه تداوم اين فرهنگ نوعي بازتوليد قرباني سازي تاريخي است.

دوم. محرم، ماه بازتوليد خشونت است. اين خشونت از آزار تن با سينه و زنجير و در اشكال افراطي با قمه شروع شده و تا آزار روحي ادامه دارد. در اين خشونت پراكني فضاهاي اجتماعي پر از خشم و كينه و نفرت هاي آشكار و پنهان شده و نوعي دشمن تراشي كاذب يا راستين تاريخي، هدف بازتوليد روحيه پرخاشگري و خشونت ورزي مي شود كه يك مانع جدي در تحول اجتماعي و صلح ورزي در جامعه محسوب مي شود.

سوم. در ماه محرم، نوعي خشونت جنسي نيز تقويت مي شود. مردان مسلط در جامعه با نمايش خشونت در عزاداري ها به نمايش قدرت خود پرداخته و تكاياي عزاداري با عبور از كنار تكاياي ديگر بين راهي، رگ بازو را پر خون ساخته و عضله نشان هم مي دهند. جوانان با عبور از كنار دختران و زنان و در رقابت با ساير علم و كتل داران به نمايش قدرت مي پردازند و آزار هاي جنسي نيز در خفا و آشكار افزايش مي يابد. ماه محرم ماه خشونت مردانه، كينه و انتقام جويي مردانه و مسلط است.

چهارم. ماه محرم ماه خشونت عليه كودكان نيز هست. غلظت و شدت عزاداري ها و مشاركت اجباري كودكان در اين مراسم از زمره پيامدهاي ناگزير اين مناسك مردخواهانه و خشونت آميز است. كودكان از سنين خرد سالي حتي در گهواره با همانند سازي نمادهاي علي اصغر و علي اكبر وارد اين بازي قدرت و خشونت شده و از كودكي نهاد اندوه، خشم، كينه و انتقام جويي از يكسو و فرهنگ ستيزه و نزاع بجاي صلح جويي از سوي ديگر دروني مي گردد.

پنجم. ماه محرم ماه فريب أفكار عمومي است. حكومت ديني در ايران از اين ماه و مناسك آن و بزرگترين شبكه اجتماعي وابسته بدان از مساجد تا تكاياي مردمي و دولت ساخت، نهايت بهره برداري را مي كند تا آموزه هاي ديني و خرافي، باورداشت هاي اطاعت و القاي افكار ديني و بزرگ نمايي وقايع تاريخي شيعي خاصه مظلوميت نمايي هاي تاريخي را تقويت و بازتوليد كند. در اين رهگذر پيوند اين وقايع با مسايل سياسي روز و دشمن تراشي هاي مرتبط براي سركوب اعتراض هاي اجتماعي از يكسو و ايجاد فضاي شبه جنگي و نظامي در داخل با فرض هميشگي دشمن فرضي از سوي ديگر بيش از پيش تداوم مي يابد.

عاشورا و تاسوعا بزرگترين نمادهاي تقويت دين و نهاد خشونت و سركوب در جامعه ايران امروز است كه ناخواسته مردم كُوي و برزن نيز در بازتوليد آن نقش آفريني مي كنند. تعبير دكتر شريعتي در نقد محرم و انتساب آن به تشيع سياه و تقويت ايده تشيع سرخ، هردو در اين جامعه شناسي از تشيع مسلط در جامعه، بشدت مسيله آفرين، آسيب ساز و چالش پذير است.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
👍21
مهاجران_افغانستانی:_فرصت_یا_تهدید.pdf
141.1 KB
مهاجران افغانستانی: فرصت یا تهدید
علی طایفی

پدیده مهاجرت اگرچه امری در جامعه بسته، اجتماع‌گونه و به نوعی توسعه‌نیافته، ‌پدیده‌ای تنش‌افرین محسوب می‌شود ولی در ذات خود دارای کارکردهای ساختاری است که می‌تواند تضادهای حاصل از آن در جامعه میزبان را تعدیل و توجیه سازد.

مهاجرت چه بصورت مهاجرپذیری چه مهاجرفرستی به مفهوم بین‌المللی در واقع پدیده نسبتا جدید و مدرنی است. اگرچه عمر مهاجرت به دوران بسیار قدیم و زمان جابجایی قدرت‌ها، جنگ‌ها و مصایب طبیعی و اجتماعی بازمی‌گردد ولی با بسترهای نوین در جوامع معاصر، گستردگی و تداوم آن در جهان و بویژه ایران پدیده نوینی محسوب می‌شود.

از همین منظر جامعه انسانی سرشار از پتانسیل‌های توسعه‌ای است. یک فرد مهاجر یعنی استفاده از آینده برای اینک. اگر جامعه میزبان مثلا ایران نیازمند صدهزار نیروی انسانی و کار برای رشد کشور باشد، حضور این تعداد مهاجر یعنی بازدهی فوق‌العاده از یک سرمایه‌گذاری ارزان قیمت.

متن کامل را در پرونده پیوست بخوانید

درصورت علاقمندی، بازنشر دهید


سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
👍2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بجای اخراج مهاجران، از حکومت خارج شوید!
علی طایفی

پروژه اخراج افغانستانی ها از ایران ادامه همان سیاست‌های فله‌ای جمهوری‌اسلامی از اعدام‌های فله‌ای تا مهاجرت‌های فله‌ای داخلی است که پیامدهای فاجعه‌بار انسانی بدنبال دارد و باید بجای مهاجران، تیر حملات ما مردم بسوی حاکمیت نادان و فاسد ولایی باشد.

جمهوری اسلامی بدلیل ناکارآمدی‌های تاریخی و تبارشناختی‌اش بجای اخراج مهاجران باید خود از نهاد قدرت اخراج شود.

درصورت علاقمندی بازنشردهید


سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
👍8
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حافظه و مرگ انسان و هویت
علی طایفی

تفسیر ابراهیم حقیقی‌ از بیان لوییس بونویل در کتاب با آخرین نفس‌هایم موید این است که انسان بدون حافظه یک مرده متحرک یا زامبی است. بنظرم در این معنا مردمی که فاقد حافظه تاریخی‌اند، دستخوش‌ ایست مغزی-فرهنگی شده و در واقع در جغرافیای اکنون مرده‌اند.

اگرچه موجودیت انسان بعنوان یک موجود زنده دارای اهمیت است و نحوه باور او نباید به شان و اهمیت او‌ اثری بگذارد ولی انسان بدون حافظه، دستخوش الزایمر فرهنگی می‌شود. در این وضعیت، نه تنها از تبار هویتی خود بی‌خبر می‌شویم که کیستیم و چیستیم یا چه کرده‌ایم و چه باید بکنیم! بلکه دستخوش یک فراموشی تاریخی هم می‌شویم و در این رهگذر در یک چرخه شوم، تکراری و کم دامنه اسیر می‌شویم.

انسان بدون حافظه، جسدی بدون روح و اندیشه، فاقد خلاقیت و پویایی است و ملت بدون حافظه تاریخی، ملتی مفقود و سرگردان در گذار زمان است. این ملت نیز فقط در مرزهای سیاسی سرزمینی قابل تعریف نیست بلکه شامل همه مردم در کاسموپولیتن می‌گردد.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران

https://www.tgoop.com/alitayefi1
👍2
مرگ مستبد، پایان استبداد.pdf
113.2 KB
مرگ مستبد، مرگ استبداد دینی
جامعه‌شناسی‌زمان در انقلاب
علی طایفی

جامعه‌شناسی‌زمان ناظر بر مناسبات زمان ‌ مکان است و در پی تعبیر و تحلیل زمان و پدیده زمانمندی بعنوان یک امر و واقعه اجتماعی است. از منظر دیگر در تبیین نسلی در جامعه‌شناسی می‌توان گفت که مجموعه‌ای از ارزش‌ها و هنجارها در یک بازه زمانی دارای معانی، کارکردها، ساختارها و تضادهای متفاوتی است که عنصر زمان در آن بشدت معنادار است. بدین معنا مقوله زمان از منظر جامعه‌شناسی زمان دارای ابعاد اجتماعی بوده و گویای تغییرات سیاسی بین‌نسلی است.

متن کامل مقاله را در فایل پیوست بخوانید

درصورت علاقمندی بازنشردهید

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
انسان و هویت اجتماعی
علی طایفی

هویت و کیستی ما محصول مناسبات اجتماعی است. انسان در‌ جامعه، در سراسر فرایند رشد خود ترکیب متجانس یا نامتجانسی از آثار اجتماعی است که در‌ اندرکنش اجتماعی یا روابط خود با دیگران شکل می‌گیرد.

هرچه میزان و گستردگی‌روابط اجتماعی انسان بیشتر باشد، هویت و شخصیت اجتماعی انسان نیز پیچیده‌تر، ژرف‌تر و گسترده‌تر خواهد بود. ساختمان شخصیت ما انسان‌ها در جامعه، محصول قطعات موزون و ناموزون آجرمانندی است که توسط خود و دیگران در شبکه اجتماعی ما برهم گذارده شده و سوارند.

در این ساختمان، حتی قطعات و آجرهای اثر از کسانی باقیست که چه بسا در طول تاریخ زندگی فقط یکبار و بسیار کوتاه مشاهده کرده و اثر پذیرفته‌ایم. انسان بدون جامعه، فقط موجودی متحرک است بدون پویایی و معنا!

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران

https://www.tgoop.com/alitayefi1
4👎1
دکان دین و دیو
علی طایفی

ایدیولوژی دینی هرگاه منفعت اش حکم کند ملت را جایگزین دین و امت می‌کند و هرگاه نظام ولایت فقیه با همین نگرش صلاح ببیند می‌تواند حتی کسی و کار دین را تعطیل کند چنانکه خمینی نیز اذعان کرد که ولی فقیه می‌تواند نماز و روزه را نیز موقوف کند!

مهم‌ترین شاخص سودخواهی ایدیولوژی دینی کسانی هستند که بنام دین و خدا به نابودی ایران پرداختنند و امروز پس از قریب پنج دهه، حسب نیاز و پروپاگاندا برای بقای خود، سوگواری محرم را با نام ایران آغاز می‌کنند!

ناسیونالیزم دینی در این قامت به همان اندازه ناسیونالیزم راست افراطی از سوی سلطنت‌طلبان و پروژه ایران‌شهرگرایان خطرناک و بی‌مایه است.

چنین تفکر خطرناکی در فردای ایران امروز می‌تواند ملت و ملیت را نیز فراموش و تعطیل کند و در تجارت دین، با همه چیز معامله کند. در نهان‌گاه این تفکر مبتنی بر دین، دیو چندسری خفته است که یکبار از کالبد خدا، بار دیگر کالبد نظام مقدس و بعد از بدن ملت و امت سر برون می‌آورد.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران

https://www.tgoop.com/alitayefi1
👍2🥰1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تجارب اجتماعی جنگ کدامند؟
علی طایفی

در جامعه‌شناسی جنگ علاوه بر بررسی زمینه‌های بروز جنگ و آتش‌افروزی‌ آن به پیامدهای اجتماعی جنگ نیز می‌توان پرداخت. در اینجا به برخی از ابعاد پنج‌گانه اجتماعی جنگ هوایی اسراییل علیه ایران می‌پردازم؛ پیامدهایی که نه تنها در کوتاه‌مدت بلکه در افق‌های بلند می‌تواند بستر مناسبی برای بررسی‌های بیشتر پیرامون هریک از ابعاد مورد بحث فراهم کند.

درصورت تایید بازنشردهید

مشاهده در یوتوب
https://youtu.be/jEOhZn7xpa8?si=6hjwLmF8fCyNKcgs

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
👍1🥰1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آمارسازی و دروغ انقلابی
علی طایفی

تولید آمار دروغ درباره کشته‌شدگان میدان ژاله، زندانیان سیاسی در زندان عصر پهلوی، آمار کشته شدگان انقلابی در کوران وقوع انقلاب در سال ۵۷، آمار آرای شمارش‌شده برای رای آری به جمهوری اسلامی، کشته شدگان جنگ، آمار جرایم اجتماعی، اعدام‌ها، زندانیان، کودکان خیابانی، تن‌فروشی و ده‌ها مسیله اجتماعی دیگر از زمره عرصه‌های تحریف آگاهانه واقعیت بشمار می‌روند.

نظام ایدیولوژیک و فاسد سیاسی حاکم در ایران با چنین سیاست و رویکردی درصدد تحریف واقعیت و تحمیق مردم و در نهایت تحکیم قدرت سیاسی خود بهره جسته و می‌جوید.

حسین لاجوردی جامعه‌شناس درباره روز جمهوری اسلامی بعنوان بزرگ‌ترین فریب تاریخی اشاره به آمارسازی می‌کند. جریان انقلاب و یکی از کنشگری‌های انقلابیون علیه نظام پهلوی آمارسازی بود.

بدین معنا دروغ، فریب و فساد از بنیان‌های حیاتی نظام سیاسی تک‌سالار و تک‌حزبی است.

سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
👍4👎1
رسانه حکومتی و بی‌تعهد: آزاد
علی طایفی

بخش اطلاعاتی نظام سیاسی اخیرا تلاش کرده تا با راه اندازی رسانه‌های شبه‌روشنفکرانه به طرح مسایلی بپردازد که گاه از اهم دغدغه‌های جامعه روشنفکری بوده است. گشایش سوپاپ اطمینان و نمایش وجود آزادی بیان از طریق رسانه‌هایی مانند آزاد و دهها نمونه دیگر در فضای متصلب و پر از سانسور و اختناق، نشانه فعال شدن اتاق فکر نظام سیاس است تا با چنین تله‌هایی به شکار دیگراندیشان و ردیابی هواداران آنان بپردازد.

دلیل امنیتی‌ بودن این رسانه برنامه‌ریزی مصاحبه اخیر تاکر کارلسون روزنامه‌نگار امریکایی با پزشکیان از طریق همین رسانه است. دیگر اینکه این رسانه هیچ واکنشی برای دفاع از حقوق متفکران دگراندیش خود بخرج نمی‌دهد. دکتر مصطفی مهرآیین که در یکی دو برنامه آزاد مشارکت داشت بخاطر بیان عقاید خود در زندان و بصورت غیرقانونی در حصری پنهانی است.

رسانه آزاد هیچ علاقه‌ای به دفاع از حقوق افرادی نشان نمی‌دهدکه با شجاعت کارشناسی و تعهد حرفه ای و انسانی‌شان به اعتبار این رسانه افزودند.

رسانه به اصطلاح آزاد

برای حمایت از آزادی مهرآیین بازنشردهید


سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
👍5
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مشق شب
علی طایفی

اصولا فرهنگ امری است بشدت بین‌نسلی. آنچه که امروز بعنوان خشونت در روابط اجتماعی اعمال می‌شود، خشونت در نسل‌های آتی را دیکته می‌کند. و البته همین خشونت کنونی محصول تربیت خشونت‌باری است که در نهادهای قدرت مانند خانواده، مدرسه، دولت و بروکراسی اعمال شده و می‌شود.

مشق شب توام با چوب الف اگرچه دارای نیت پاکی همچون آموزش و پرورش انسان بود و از سوی پدر و مادر تا آموزگار و داروغه، و از نیروی انتظامی تا حکام محلی و ملی اعمال می‌شد ولی در نهایت بجای ایجاد جامعه‌ای سالم و صالح توام با صلح و سلامت، به بازتولید جامعه‌ای متشکل از افراد و گروه‌های خشن و تندخو با کمترین میزان مدارا منجر شد.

چنین جامعه‌ای بسادگی روی آرامش ندیده و در‌چرخه خشونت خفقان و طغیان درخواهد غلتید.

درصورت علاقه بازنشردهید


سنجشگری مسایل اجتماعی ایران
https://www.tgoop.com/alitayefi1
👍2
2025/07/13 15:23:28
Back to Top
HTML Embed Code: