Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
157 - Telegram Web
Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چه وقت ناخوشی‌های ما، اضطراب‌ها و ترس‌ها و غم‌های عمیق ما، ناشی از خلاء یک دوستی ارزشمند، یک گفت‌‌وگوی نجات‌بخش یا نبود یک رابطه عاطفی عمیق است؟ چه وقت جای خالی معناهایی است که شاید ادبیات، فلسفه، هنر، خانواده و دوست و استاد و همکار، کار معنادار، ورزش و طبیعت و موسیقی و رقصیدن باید برای ما ایجاد کنند؟

چه وقت اصلا‌ً یک ملال عمیق است که اتفاقاً لازمه‌ی یک زندگی معنادار است؟

چه وقت امری‌ست حاصل ساختارهای عمیقاً نابرابر اجتماعی و اقتصادی و جنسیتی و سیاسی؟ و درمان در بهبود ساختارهاست نه اتاق تراپی.

و چه وقت یک اختلال یا ناخوشی است که تراپیست و مشاور و روانپزشک و کوچ باید در اتاق درمان و مشاوره به آن رسیدگی کنند؟

این‌ها پرسش‌هایی است که از حامد پرسیدم و راستش در این مورد خاص هنوز پاسخ‌ها برایم ناکافی است و مشتاق گفت‌وگو با روانشناسان و روانپزشکان، فیلسوفان و دوستانی هستم که این پرسش‌ها، پرسش‌های آن‌ها هم است.

@amirhasanmousavi
Forwarded from نطقیات
▫️ دنیل کلمنت دِنِت ( Daniel Dennett ) ( March 28, 1942 – April 19, 2024) فیلسوف آمریکائی درگذشت.

دنت کودکی خود را در لبنان به همراه پدرش سپری کرد، پدر او دکترای اسلام‌شناسی از دانشگاه هاروارد داشت و افسر امنیتی بود، دنت پدر خود را در یک سانحه هواپیمائی از دست داد.

دنت در دانشگاه آکسفورد شاگرد گیلبرت رایل و در آمریکا شاگرد کواین بود.

دنت در زمینه فلسفه ذهن، فلسفه علم، فلسفه زیست‌شناسی و تکامل پژوهش می‌کرد.

دنت بارها اظهار کرده بود که از زمان آکسفورد پروژه فکری او تغییری نکرده است و این پروژه در درجه اول ارائه‌ی فلسفه ذهنی مبتنی بر تحقیقات تجربی است.

دنت از منظر دینی آتئیست بود و عضو Secular Coalition for America و همچنین Committee for Skeptical Inquiry بود. او درباره دین معتقد بود:

« دین می‌تواند کارکرد مناسبی چون نظم‌بخشی داشته باشد. از این رو می‌توان در مدارس، دین را تدریس کرد تا کودکان با سنت‌هایی مانند هندوئیسم، بودیسم، کنفسیوس و اسلام آشنا شوند.

[او معتقد است] ما نخواهیم توانست ادیان را حذف کنیم. شاید به شکل ضعیف شده این دین باقی بماند، ولی کماکان خطرناک خواهد بود. مانند سرماخوردگی و ویروس آن؛ با این همه پیشرفت علم هنوز هم کنترل نشده و ما را مدام بیمار و ضعیف می‌کند.« ( دین آنلاین )

« دِنِت در جدیدترین کتاب خود، «تپش‌های شهود و ابزارهای دیگر برای اندیشیدن»، به بیان آخرین دیدگاه‌های خود درباب ابزارهای کارآمد و منطقی برای تفکر انتقادی و چگونگیِ پاسخ گفتن به پرسش‌های بنیادین پیرامونِ ماهیّت زندگی می‌پردازد. گزیده‌ای از این کتاب به انتخاب روزنامهٔ گاردین، توسط محمّدمهدی مرادی ترجمه شده‌است. » ( ویکیپدیا )

@nutqiyyat
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اپیزود +۲۸ پادکست فلسفه علم منتشر شد.
۳گانه «کاوشی در بیماری و درمان‌های روان» اپیزودهای ۲۶، ۲۷ و ۲۸، که گفت‌وگویی بود با دکتر حامد طباطبایی مورد توجه فراوان شنوندگان محترم پادکست فلسفه علم قرار گرفت و ما ۱۸۶ نظر، لطف، پرسش، انتقاد و بازخورد در شبکه‌های اجتماعی، پلتفرم‌ها و بسترهای مختلف دریافت کردیم. این نظرات بسیار برای‌مان ارزشمند بود؛ تک‌تک آن‌ها را خواندیم و به دلیل اهمیت بسیار زیاد موضوع سلامت روان، تصمیم گرفتیم مهم‌ترین و پرتکرارترین بازخوردها را در اپیزودی جداگانه، اپیزود ۲۸ پلاس، بازتاب دهیم. برای اینکه این مرور خیلی طولانی نشود از نظرات محبت‌آمیز شنوندگان عزیز صرف‌نظر کردیم و تلاش کردیم قوی‌ترین و مهم‌ترین نقدها را مطرح کنیم.

قدردان توجه شنوندگان بسیار عزیز هستیم و سپاس فراوان از ۱۸۶ مخاطب گرانقدری که نظرات خود را با ما به اشتراک گذاشتند.

شنیدن اپیزود ۲۸+ در کست‌باکس:

https://castbox.fm/vd/699282152

@amirhasanmousavi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اپیزود ۲۹ پادکست فلسفه علم منتشر شد. گفت‌وگویی با دکتر امیرمحمد گمینی درباره تاریخ علم.
دکتر گمینی عضو هیئت علمی پژوهشکده‌ی تاریخ علم دانشگاه تهران است و فارغ‌التحصیل دکترای تاریخ و فلسفه علم از مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران.
در این اپیزود به این پرسش‌ها پرداخته‌ایم که چرا تاریخ نقشی چنین بنیادین در فهم اندیشه‌ها، دانش‌ها و ایدئولوژی‌ها دارد، چه بدفهمی‌هایی از تاریخ در میان ما رایج است و چطور روایت‌های تاریخی هویت امروز ما را شکل می‌دهند.

صفحه مهمان برنامه در دانشگاه تهران برای معرفی دقیق‌تر:
https://rtis2.ut.ac.ir/cv/amirgamini

حمایت مالی:
پادکست فلسفه علم رایگان است و شنوندگان هیچ مسئولیت اخلاقی، قانونی یا عرفی برای پرداخت هزینه ندارند. اگر خواستید لطف کنید و به ارتقای کیفیت و بقای این پادکست کمک کنید، از لینک‌ها و روش‌های زیر می‌توانید حامی مالی پادکست فلسفه علم باشید:

https://cheraghprize.com/donate/

متن پیاده شده بیشتر اپیزودهای پادکست فلسفه علم در آدرس زیر در دسترس است:

https://cheraghprize.com/pos/

شنیدن در کست‌باکس:

https://castbox.fm/vd/704401194

@amirhasanmousavi
Forwarded from مجله فن‌زی
📌نگاه امنیتی به استارتاپ‌ها و فرصت‌های بر باد رفته
🖋امیرحسن موسوی- کارشناس ارتباطات


🔸در مرداد 1396 که به دیجی‌کالا پیوستم، اولین صورت‌مسئله روابط عمومی، بحران شکل‌گرفته در ارتباط با ماجرای «شب‌نامه» بود. این بحران از سال‌های ۹۴، ۹۵ آغاز شده بود، اما در سال ۹۶ به اوج خود رسید. دلیل بروز آن هم مستندی به نام شب‌نامه بود که در صداوسیما هم پخش‌ شده بود؛ بدبینی بخشی از بدنه امنیتی کشور به استارتاپ‌ها. این جریان امنیتی، استارتاپ‌ها را عوامل نفوذ غرب در ایران می‌دانست.

🔸اتهامات هم عموما عناوینی تکرارشونده بود. از پول‌شویی و متعلق به عناصر مشکوک بگیرید تا غرب‌زدگی، نفوذ، انتقال اطلاعات به غرب و تغییر سبک زندگی مردم. نکته جالب‌ توجه اینکه آنچه در این مستند و کانال تلگرامی گفته شد، بعدها و در جریان اعتراضات سال 1401، به بخش بزرگی از منابع شبکه تلویزیونی ایران‌اینترنشنال و رسانه‌هایی تبدیل شد که دستور کار آنها هم حمله به استارتاپ‌ها بود؛ اگرچه از زاویه‌ای دیگر.

🔸درواقع آنچه این رسانه‌ها در طول حوادث پاییز ۱۴۰۱ در مورد برخی از استارتاپ‌های ایرانی می‌گفتند، مشابه همان چیزهایی بود که تندروترین رسانه‌های داخلی از جمله مشرق، کیهان، تسنیم و کانال تلگرامیِ شب‌نامه در سال‌های گذشته در مورد آنها می‌گفتند. این شباهت برای من باعث تعجب و شکل‌گرفتن این سؤال می‌شود که پدیده‌های این‌چنینی از چه ویژگی‌هایی برخوردارند که هر دو سمت تندروی طیف، با یکدیگر در تخریب، هم‌صدا می‌شوند؟

🔗 متن کامل این یاداشت در «فن‌زی» را از طریق لینک زیر بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-930258

🆔@FanzyMag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
نسبی‌انگاری؛ گفت‌وگو با دکتر حسین شیخ‌رضایی

بیشترِ فیلسوفان (دست‌کم در سنت تحلیلی)، مخالف سرسخت نسبی‌انگاری هستند. آن‌ها بر این باورند که چنانچه اینطور فکر کنیم که حقیقت نسبی است و خارج از چارچوب‌ها، منظرها و فرهنگ‌ها حقیقت مطلقی وجود ندارد، اساسا مفاهیمی مانند امر اخلاقی، واقعیت علمی، فلسفه‌ورزی و حتی گفت‌وگو برای نیل به حقیقت، بخش بزرگی از معنای خود را از دست خواهد داد. در اپیزود ۱۳ پادکست فلسفه علم و در گفت‌وگو با دکتر امیر صائمی به تفصیل درباره این نوع دیدگاه گفت‌وگو کردیم.
اما دکتر حسین شیخ‌رضایی فیلسوف علمی‌ست که اینطور نمی‌اندیشد.

اپیزود ۳۰ و ۳۱ پادکست فلسفه علم درباره نسبی‌انگاری است. دکتر حسین شیخ‌رضایی بر خلاف بسیاری از فیلسوفان سنت تحلیلی فهمی همدلانه‌تری از نسبی‌انگاری دارد. در این دو اپیزود سیاوش صفاریان‌پور، پژمان نوروزی و امیرحسن موسوی با حسین شیخ‌رضایی درباره نسبی‌انگاری، مطلق‌انگاری و ورای آن گفت‌وگو کرده‌اند.

اپیزود ۳۰‌ام در هفته آینده، هفته سوم خردادماه ۱۴۰۳ منتشر خواهد شد.
پادکست فلسفه علم در کست‌باکس و بیشتر اپلیکیشن‌های شنیدن پادکست در دسترس است.

📸عکس‌ها از رضا توکلی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آیا نسبی‌انگاری بستری برای توجیه اعمال حکومت‌های خودکامه نیست؟

بخش‌هایی از اپیزود ۳۰‌ام پادکست فلسفه علم، گفت‌وگو با دکتر حسین شیخ‌رضایی را تماشا می‌کنید.
اپیزود ۳۰ و ۳۱ پادکست فلسفه علم درباره نسبی‌انگاری و ارائه استدلال‌هایی در دفاع از آن توسط مهمان برنامه است.

اپیزود ۳۰‌ام فردا چهارشنبه، ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ منتشر خواهد شد و اپیزود ۳۱ هفته آینده.

پادکست فلسفه علم کاری‌ست از بنیاد جایزه چراغ و در کست‌باکس و تمامی اپلیکیشن‌های شنیدن پادکست در دسترس است.

لینک کست‌باکس:

https://castbox.fm/vc/2928286

🎥ویدیو از: رضا توکلی

@amirhasanmousavi
2025/02/23 09:02:18
Back to Top
HTML Embed Code: