Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
97 - Telegram Web
Telegram Web
Audio
فایل شنیداری نقد دکتر کیارش آرامش بر اپیزود ۲۳ پادکست فلسفه علم:

«طب‌های سنتی، جایگزین و پزشکی؛ داستان یک مناقشه و گزارشی از یک دفاع»

@amirhasanmousavi
👏4
تحليلی تكاملی از پزشكی مبتنی بر شواهد

پزشکی مبتنی بر شواهد پارادایم رایج پزشکی است که از زمان رواج آن در آغاز دهه‌ی ۱۹۹۰، هم از خارج از پزشکی رایج، از جمله از جانب آنچه به طب‌های مکمل و جایگزین موسوم است، و هم از درون پارادایم رایجِ پزشکی نقدهایی به آن وارد شده است.

در مقاله‌ای که با عنوان «تحليلی تكاملی از پزشكی مبتنی بر شواهد» در شماره‌ی اخیر نشریه‌ی فلسفه علم منتشر شده تلاش شده است که دفاعی جدید، و از منظر معرفت‌شناسی تکاملی، در پاسخ به نقدهای مطرحه عرضه شود. در چکیده مقاله آمده است:
 
«اين مقاله دفاعيه‌ای تكاملی از پزشكی مبتنی بر شواهد به عنوان رويكردی به پزشكی‌ست كـه مبنـاي اصـلی مـداخلات درمـانی را پـژوهش‌هـای نشـريافتـه در نشـريات معتبـر پزشـكی درنظر می‌گيرد. در اين رويكرد از تجربه‌های شخصی، شهود پزشك، و تبيين‌های مكانيكی براي انجام مداخلات پزشكی تأكيدزدايی می‌شود. از زمان رواج پزشكي مبتني بـر شـواهد نقـدهای زيادی بر آن وارد شده است. در اين مقاله بـه دو مـورد اشـاره مـی‌‌شـود. نخسـت آنكـه بحـران تكرارپذيری ابتنای پزشكی بر شواهد نشريافته در نشريات را زيـر سـوال مـی‌بـرد. دوم آنكـه پزشكی مبتنی بر شواهد بر نوعی تجربه‌گرايی افراطی مبتنی است در حاليكه نقدهای زيادی بـه اين سنخ تجربه‌گرايی وارد است.

در مقاله، از منظر تكاملی پاسخ‌هایی به اين نقدها عرضه شده اسـت. همچنين خواهيم ديد كه چگونه می‌توان در سايه‌ی اين نقدها مبانی نظـری پزشـكی مبتنـی بـر شواهد را به روزرسانی كرد. در اين راستا دفاعی عرضه مـی‌شـود كـه در دو هنگـام مـي‌تـوان عقل‌گرايانه، يعني با مبنا قرار دادن نظريه‌های عام پزشكی، كار را به پيش برد:
يك. بـه هنگام تـرك اقدام يا ناديده گرفتن هر توصيه‌ی «ظاهرا» بی‌ضرری؛
دو. به هنگام طرد شواهد نامعتبر.

در انتهای مقاله اشاره می‌شود كه هرچند ممكن است كه اين ناديده گـرفتن‌هـا در شـرايطی از سـرعت ورود داده‌های جديد به پزشكی بكاهد اما از منظر تكاملی اين حد از محافظه‌كاری برای حفـظ اعتبار پزشكی ضروری است.»

دعوی مقاله آن است که بی‌تردید هر پارادایمی قابل اصلاح است که در بطن این سخن باز بودن به نقدها قابل استباط است.

با این حال، از منظر معرفت‌شناسی تکاملی، در فرایند رقابت میان پارادایم‌های رقیب در طب، پزشکی مبتنی برشواهد نسبت به رقبای خود ارجح است.

اصل مقاله از لینک زیر قابل دانلود است:

https://philosophy.ihcs.ac.ir/article_8979.html
  
 هادی صمدی
@evophilosophy
پرنده‌ها اطلاعات محیط خود را جمع‌آوری، تحلیل و با روش‌هایی این اطلاعات را با یکدیگر مخابره می‌کنند.

گوشی‌های هوشمند هم همین کارها را می‌کنند.

اما انگار ما فرق‌هایی میان «پرنده‌ها و گوشی‌ها» قائل هستیم. آن فرق‌ها چیست؟

https://www.rochester.edu/newscenter/semantic-information-theory-living-systems-574112/

@amirhasanmousavi
👍2
Audio
امروز ۱۲ آذر روز جهانی معلولان است.

فایل ضمیمه شده سخنرانی چند ماه پیش در باغ کتاب است که به میزبانی موسسه فرهنگی دکسا عرضه شد. این سخنرانی چهارمین و آخرین سخنرانی از مجموعه‌ای با عنوان "شکوفایی و خوب‌زیستن" بود.

فلسفه طی تاریخ خود کمتر به مسائل پیرامون معلولان پرداخته است. هرچند در دهه‌های اخیر فیلسوفان غربی تلاش زیادی در جهت رفع این کاستی داشته‌اند، در ایران کماکان مسائل فلسفی پیرامون معلولان حاشیه‌ای است.

در سخنرانی ارائه شده تلاش شد، با اتخاذ منظری تکاملی، نشان داده شود که با چگونه فهمی از  معلولیت می‌توان به فهم بهتری از مفهوم شکوفایی در میان همه‌ی انسان‌ها رسید.

در متن سخنرانی اشاره می‌شود که شکوفایی و خوب زیستن نیازمند شرایط محیطی متناسب است و "آزادی انتخاب" و "عدالت اجتماعی" در صدر  چنین شرایطی‌اند.
و هر گاه در جامعه اتمسفر شکوفایی برقرار باشد معلولان جامعه می‌توانند همانند دیگر افراد جامعه در مسیر شکوفایی قرار گیرند. در چنین جامعه‌ای می‌توان "دگرتوانی" را جایگزین مفهوم "معلولیت" کرد.

هادی صمدی
@evophilosophy
1👌1
اپیزود ۲۴ پادکست فلسفه علم منتشر شد.
فلسفه کیهان‌شناسی در‌ گفت‌وگو با دکتر موسی اکرمی.

لینک شنیدن در کست‌باکس

https://castbox.fm/vd/654898599

@amirhasanmousavi
2
کیهان‌شناسی در میان سایر علوم طبیعی چند ویژگی منحصر بفرد دارد که این علم را از سایر علوم متمایز کرده و از جهاتی آن را در مرز علوم تجربی و فلسفه قرار داده است. شاید بیراه نباشد اگر بگوییم کیهان‌شناسی فلسفی‌ترین علم تجربی است. بُعد فلسفی کیهان‌شناسی از جهت روش شناسی آن نیست. چرا که کیهان‌شناسی، بخصوص از دهه‌ی ۶۰ میلادی به این سو که تابش ریزموج زمینه‌ی کیهانی (Cosmic Microwave Background) کشف شد، دیگر حدسیات صرفاً فلسفی و یا حتی نظریه‌پردازی‌های ریاضی تنها نیست. بلکه علمی مشاهداتی و تجربی و حتی آزمایشگاهی است. پس بعد فلسفی آن کجاست؟ این پرسشی است که در اپیزود ۲۴ پادکست فلسفه علم به سراغ آن رفته‌ایم و در کنار پاسخ به این پرسش به مسائلی خاص‌تر در مرزهای کیهان‌شناسی و فلسفه نیز پرداخته‌ایم؛ مسائلی مانند تنظیم ظریف (Fine-Tuning) و اصل انسان‌نگر (Anthropic Principle).
مهمان این اپیزود یکی از برجسته‌ترین و پرکارترین اساتید فلسفه علم در ایران است؛ دکتر موسی اکرمی استاد تمام دانشگاه در گروه فلسفه علم دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهران است و نویسنده، مترجم و ویراستار صدها اثر در حوزه‌های فیزیک و فلسفه، فلسفه ریاضیات، فلسفه سیاسی، فلسفه هنر، فلسفه کیهان‌شناسی و تاریخ علم است. تحصیلات دانشگاهی اکرمی در حوزه‌های فیزیک و فلسفه بوده و همچنین سال‌ها معاون پژوهشی بنیاد دانشنامه بزرگ فارسی و همکار استاد احمد بیرشک بود.
در اپیزود ۲۴ پادکست فلسفه علم با افتخار در خدمت دکتر موسی اکرمی بودیم و با او درباره فلسفه کیهان‌شناسی گفت‌وگو کردیم.


حمایت مالی:
پادکست فلسفه علم رایگان است و شنوندگان هیچ مسسولیت اخلاقی، قانونی یا عرفی برای پرداخت هزینه ندارند. اگر خواستید لطف کنید و به ارتقای کیفیت و بقای این پادکست کمک کنید، از لینک‌ها و روش‌های زیر می‌توانید حامی مالی پادکست فلسفه علم باشید:

https://cheraghprize.com/donate/

شنیدن در کست‌باکس:
https://castbox.fm/vd/654898599
Audio
فایل شنیداری اپیزود ۲۴ پادکست فلسفه علم؛
فلسفه کیهان‌شناسی در گفت‌وگو با دکتر موسی اکرمی

@amirhasanmousavi
4
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎙️بخش‌هایی از اپیزود ۲۴ پادکست فلسفه علم را می‌شنوید؛
فلسفه کیهان‌شناسی در گفت‌وگو با دکتر موسی اکرمی.
پادکست فلسفه علم در اپلیکیشن کست‌باکس، اپل پادکست و کانال تلگرامی ناظر باطرف در دسترس است.
@amirhasanmousavi
2
Channel photo updated
دشت مشوش
نگاهی به شماره ۱۶۳ ماهنامه مدیریت ارتباطات

شماره ۱۶۳ ماهنامه مدیریت ارتباطات به مدیر مسئولی امیرعباس تقی‌پور و سردبیری علی ورامینی منتشر شد. در این شماره مفاهیم مهمِ پروپاگاندا، اطلاعات نادرست، دروغ پراکنی و سایبربولی بررسی شده‌اند و اینکه مجموع پیاده شدن این‌ها چطور می‌توانند فهم غیر واقعی به کاربران بی‌شمار بدهند.

◽️ شبکه‌های اجتماعی  و حمله به میانداران
در آسیب‌شناسی اعتراضات سال گذشته در چند مورد شاهد بودیم که نمادهایی؛ از فرد گرفته تا کسب‌وکارهای بخش خصوصی به‌ناگاه در شبکه‌های اجتماعی مورد حمله‌های نظام‌مند قرار می‌گرفتند و کاربران بسیاری هم بدون صحت‌سنجی خبر و تحلیل واقع‌بینانه با آن همراه می‌شدند. از تبعاتی که چنین اقداماتی داشت، بگذریم؛ از حذف چهره‌های میان‌دار و خشونت‌پرهیز تا تبعات اقتصادی و ناامیدی بسیاری برای ماندن و کار کردن در ایران. امروز بعد از گذشت یک سال از آن رخدادها شاید بتوان تحلیلی از این داشت که چرا مردم خشمگین چنین مسیری را برای برون‌ریز خشم خود انتخاب می‌کردند؟ چرا در فضای هیجانی، مردم نمادهایی را که در وضعیت فعلی تأثیرگذاری‌ای نداشتند، نشانه گرفتند و با موج‌هایی که هدفمند ایجاد شده بود، همراهی کردند؟ دربارۀ این موضوع، اقتراحی از جامعه‌شناسان و فعالان سیاسی داشته‌ایم. تقی آزاد ارمکی، عباس عبدی، احمد زیدآبادی، مسعود سپهر و احسان حمیدی‌زاده دربارۀ این موضوع صحبت کرده‌اند.

◽️ ابر و مِه
همچنین در پرونده‌ای در شماره ۱۶۳ به این پرداخته شده است که «چطور ابر آروان به یکی از مهم‌ترین موردهای آسیب‌شناسی شبکه‌های اجتماعی در ایران تبدیل شد؟» در واقع در جهان کنونی ما، به مدد آخرین فناوری‌های دیجیتال، سرعت انتشار پروپاگاندا، دروغ‌پراکنی، اطلاعات نادرست و آزارسایبری، به سرعت کلیک کردن یک ماوس است. از این رو، به‌طور فزاینده‌ای، برای شرکت‌ها، کسب‌وکارها، استارتاپ‌ها و سایر نهادهای سیاست‌گذار، درک اینکه چگونه و چرا گمراه‌سازی و دستکاری رسانه‌های جدید و شبکه‌های اجتماعی می‌توانند با موفقیت و با سرعتی برق‌آسا پخش شوند، کاملاً حیاتی شده است. در رسانه‌های اجتماعی مهم مانند ایکس، اینستاگرام و فیس‌بوک، خبرهای دروغین سریع‌تر و گسترده‌تر از اطلاعات دقیق، منتشر می‌شوند.  شاید به میانجی این مفاهیم بتوان متوجه شد که چرا در فضای هیجانی، مردم نمادهایی را که در وضعیت فعلی تأثیرگذاری‌ای نداشتند، نشانه گرفتند؟
امیر ناظمی، معاون سابق وزارت ارتباطات و پژوهشگر در این پرونده، داستان ابر ایران را مفصل گفته است و هم چنین از چرایی حمله رادیکال‌های دو سر طیف به استارتاپ‌ها در مقاطع گوناگون. کامبیر نوروزی، حقوقدان و روزنامه‌نگار قدیمی، اپوزسیون خارج از کشور و فعالیت‌های آنها در شبکه‌های اجتماعی را مورد واکاوی قرار داده است. وحید آگاه، حقوقدانان مسئله را به لحاظ حقوقی بررسی کرده است. امیرحسن موسوی مدیر سابق ارتباطات دیجی‌کالا از  تجربه خودش در مواجهه با بحران‌های بوجود آمده برای استارتاپ‌ها گفته است. محمد رهبری در پژوهشی توئیت‌کنندگان در مورد ابر آروان را تحلیل کرده است و گراف آن را کشیده است. حامد بیدی، کنشگر اینترنت آزاد هم در تحلیلی به این نتیجه رسیده است که چطور رادیکال‌ها از وضعیت حمله به استارتاپ‌ها سود می‌برند.

◽️ روزنامه‌نگاران؛ اهالی همین‌جا هستند
در ادامۀ سلسله گفت‌وگوهایی در باب گفت‌وگو، بعد از هادی خانیکی و حسن نمکدوست که دربارۀ لزوم و اهمیت گفت‌وگو سخن گفتند، این بار امیرعباس تقی‌پور، مدیرمسئول ماهنامۀ مدیریت ارتباطات، در برابر یونس شکرخواه، روزنامه‌نگار و استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه‌طباطبایی نشست تا سخن از چیستی تعریف گفت‌وگو از منظر زبان‌شناختی و جایگاه آن در میان اهالی رسانه به میان آورده شود. دکتر شکرخواه از سطوح سه‌گانۀ گفت‌وگو نزد اهالی ارتباطات گفت و نهایتاً چاره را در ضرورت توجه به ایجاد فضای گفت‌وگوی ملی دید؛ فضایی که در آن گفت‌وگو مبتنی بر همدلی، انطباق و مفاهمه شکل می‌گیرد. یونس شکرخواه در این گفت‌وگو توصیه قابل تاملی برای مسئولان دارد: «توصیۀ من این  است که سیستم به این نتیجه برسد که اگر هزار رسانۀ خارج از ایران بدون خبرنگار در ایران دارد از ما تصویر ارائه می‌دهد، بگذارد نشریه‌‌های داخل هم هزار و یکمی باشند، اینها ضعف‌ها و قدرت‌های خود را دارند، اما اهالی همین‌جا هستند و در مورد کشور خود به‌دنبال فریبکاری نیستند.»

◾️ ماهنامه «مدیریت ارتباطات» به شما کمک می‌کند که از جهان جدید، جهان ارتباطات سردربیاورید.
◾️◾️◾️
نسخه چاپی «مدیریت ارتباطات» را از دیجی‌کالا هیه کنید. نسخه الکترونیکی آن را در طاقچه و مگیران بخوانید، همچنین برای اشتراک با ۸۸۳۵۶۰۷۶ تماس بگیرید.
🔥3👍2
اگر قصد دارید از منظر جامعه‌شناختی، ارتباطات و رسانه در اتفاقات سال گذشته تأمل کنید شماره‌ی جدید (۱۶۳) مجله محترم «مدیریت ارتباطات» را از دست ندهید.
در کنار سایر بزرگانی که در این شماره نوشته‌اند من هم فرصتی پیدا کردم تا بگویم؛ از اتفاقی که برای استارت‌آپ‌ها و دیجی‌کالا رخ داد، از ریشه‌های آن در گذشته و با نگاهی از درون. از درونی که شاید تا امروز روایت نشده باشد. از نقاط قوت و ضعف‌مان حرف زدم. از اینکه کجاها خطا کردیم. از شب‌نامه و بحران ماسک تا اتفاقات پسامهسا. این یک تحلیل است از پس ۶ سال حضور و مشاهده مستقیم و درگیری از نزدیک در مهم‌ترین بحران‌هایی که در آن گرفتار شدیم. تحلیل‌ام را از اقتصاد سیاسی اکوسیستم اقتصاد دیجیتال ایران گفتم. و این‌ها را حالا می‌توانستم بگویم. حالا که مسئولیتی ندارم، پای کلی ملاحظه در میان نیست و حرف‌هایم فقط به حساب خودم نوشته می‌شود.
7👍2🔥1
Forwarded from هم‌میهن
بحرانِ ارتباطاتِ بحران

#یادداشت | امیرحسن موسوی، پژوهشگر ارتباطات

🔹به‌نظر می‌رسد در کنار همه بحران‌هایی که در کشور داشته‌ایم و خواهیم داشت، یک بحران بزرگ در هر بحرانی حضور همیشگی دارد و آن ندانستن، آموزش‌ندیدن و پایبندنبودن به اصول اولیه و مقدماتی دانش «مدیریت ارتباطات بحران» است؛ دانشی که فقدان آن، هر رخدادی را در کشور به بحران تبدیل می‌کند و هر بحرانی را به فاجعه‌ای در ابعاد ملی که شکاف‌های اجتماعی را عمیق و عمیق‌تر می‌کند.

🔹متأسفانه تفکر اشتباهی وجود دارد که کار روابط‌ عمومی را پوشاندن یا دستکاری‌کردن بخشی از حقایق و برجسته‌کردن بخشی دیگر از حقایق می‌داند. چنین نگرشی درباره روابط عمومی، امروز دیگر یک شکست مطلق است. تا دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی که شبکه‌های اجتماعی وجود نداشت، رسانه‌ها متمرکز بودند و مفهوم شهروند-خبرنگاری نیز به‌وجود نیامده بود، شاید این نوع تفکر کارکردهایی داشت.

🔹روابط‌ عمومی‌های پیشرو در جهان برای شفافیت و اخلاقی عمل‌کردن بیشتر نهاد و سازمان‌شان تلاش زیادی می‌کنند. حتی بعضی‌ها امروز روابط عمومی را به وجدان اخلاقی سازمان تشبیه می‌کنند که مصلحت سازمان را در «حقیقت» و «خِرَد» می‌جوید، برخلاف تبلیغات که بیشتر بر «اغراق» و «اقناع» استوار است.
B2n.ir/t15308
@hammihanonline
1
Forwarded from کافه سلامت
📢 چهاردهمین دورهمی کافه سلامت

📅 زمان برگزاری: یکشنبه ۲۴ دی ماه؛
از ساعت ۱۵:۰۰ تا ۱۷:۰۰

📍 محل برگزاری: خیابان انقلاب، بین خیابان ولیعصر و خیابان برادران مظفر شمالی، پلاک ۹۰۷، خانه اندیشه‌ورزان

🟢 حضور به عنوان مهمان امکان پذیر است:‌ هماهنگی بصورت پیامک یا تماس با شماره 09169389096

@cafesalamatcafe
👌2🙏1
2025/07/11 22:45:38
Back to Top
HTML Embed Code: