Telegram Web
⚡️هم‌بستگی اجتماعی؛ راهی برای رشد فرهنگ دینی و پیش‌گیری از آسیب‌های اجتماعی

     سید محمدعلی ایازی

✳️امروز یکی از مشکلات جامعه رشد روزافزون آسیب‌های اجتماعی است. بسیاری از مناسبات اجتماعی و پیوندهای خانوادگی و نظارت‌ها کاهش پیدا کرده است. نقش دین و معنویت تخریب شده است و فضای یأس بر جامعه حکم فرما شده است. یکی از راه‌حل‌ها همبستگی و پیوند طبیعی افراد جامعه با یکدیگر است که به ایجاد نظم و رفتار بهنجار همکاری و کنترل یکدیگر به صورت مستقیم و غیرمستقیم کمک می‌کند. همبستگی زمانی به بالاترین سطح خود می‌رسد که وجدان فردی اعضای جامعه با وجدان جمعی پرورش یابد و از هر نظر با آن همسان باشد.

همبستگی دینی دارای اقسامی است که بیشتر ناظر به روش‌های تحقق آن است: ۱.بنیادی و ۲.شعائری.

همبستگی‌های بنیادین نقش دائمی و جهت دهنده دارند و در هیچ حالتی ارزش خود را از دست نمی‌دهند.


✳️همبستگی بنیادین در بطن خود هدفمند و روشنگر است. روش های بنیادین نوعی کنترل اجتماعی را غیرمستقیم و تدریجی و مشروط فراهم می‌کنند، تحریک کننده و تقسیم کننده نیستند و امید آفرین‌اند. برای انسان مؤمنی که در جهت همبستگی گام برمی‌دارد، تزریق ناامیدی معصیتی نابخشودنی است. لذا این قسمت مقدم بر قسم دوم است. از طرفی در فرهنگ دینی شیوه‌های کنترل براساس تقسیم کنترل به مستقیم و غیرمستقیم و مباحث مربوط به آسیب‌شناسی اجتماعی، جامعه‌شناسی انحرافات و بررسی کج‌روی‌ها است تا ابزارهای کارآمد برای مقابله با انحرافات و ناهنجاری‌های اجتماعی را به دست آورد و به کنترل اجتماعی مناسب دست یابد. این ابزارها می‌تواند صله رحم استفاده از روش تشویق و پیشگیری، تبیین و اقناع، اصلاح ذات‌البين، تشویق حس مسئولیت، توجه به نقش پدر و مادر در کنترل اجتماعی و فراهم کردن فرهنگ اشتغال باشد.

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
7👌1
نیایش امیرالمؤمنین(ع)

✳️خدایا! تویی سزاوار ستایش‌های نیکو، و بسیار و بی‌شمار تو را ستودن اگر تو را آرزو کنند پس بهترین آرزویی، و اگر به تو امید بندند، بهترین امیدی.

خدایا! درهای نعمت بر من گشودی که زبان به مدح غیر تو نگشایم،

و بر این نعمت‌ها غیر از تو را ستایش نکنم، و زبان را در مدح نومید کنندگان.

و آنان که مورد اعتماد نیستند باز نکنم‌، خداوندا! هر ثناگویی از سوی ستایش شده پاداشی دارد، به تو امید بستم که مرا به سوی ذخائر رحمت و گنج‌های آمرزش آشنا کنی. خدایا! این بنده توست که تو را یگانه می‌خواند‌ و توحید و یگانگی تو را سزاست، و جز تو کسی را سزاوار این ستایش‌ها نمی‌داند. خدایا! مرا به درگاه تو نیازی است که جز فضل تو جبران نکند، و آن نیازمندی را جز عطا و بخشش تو به توانگری مبدل نگرداند، پس در این مقام رضای خود را به ما عطا فرما، و دست نیاز ما را از دامن غیر خود کوتاه گردان که تو بر هر چیزی توانایی.

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
14
⚡️حکومت؛ قارونِ ثروت در کنار فرعونِ قدرت

    محمود شفیعی

✳️سیاست امری متعارف است و تجربه تاریخی ـ اجتماعی انسان‌ها اثبات نموده است که پیرامون آن مفاسد زیادی شکل می‌گیرد. حکومت و سیاست پدیده‌ای است که در هر جا وجود داشته باشد به‌گونه‌ای مجموعه‌ای از ابزارهای زور و تهدید در یک جا متمرکز می‌شود. یعنی ما با انحصار ابزارهای زور در یک نهاد مواجه می‌شویم و نهایتاً این مجموعه ابزارهای خشن و نظامی، در اختیار یک فرد یا گروه محدود که در حکومت هستند قرار می‌گیرد. این یکی از زمینه‌های فساد است. یعنی به اندازه‌ای که زور من از دیگران بیشتر باشد، طبیعتاً زمینه‌ای برای زورگویی وجود دارد.

انحصار بيت‌المال و ثروت عظیم عمومی در دست فرد یا گروه خاصی قرار می‌گیرد. انحصار رسانه‌های دیداری و شنیداری و بخشی از رسانه‌های نوشتاری و مجازی در دست حکومت قرار می‌گیرد. همچنین ایدئولوژی‌ای که درواقع توجیه کننده اعمال غلط یا درست حکومت خواهد بود به صورت ابزاری در اختیار حکومت قرار می‌گیرد.

✳️بنابراین حکومت یعنی مجمع ثروت، قدرت، مجمع همه توجيهات فکری در اختیار یک نهاد و نهایتاً در اختیار یک فرد یا مجموعه‌ای از افراد. ما اگر در حوزه اقتصاد معتقد به این هستیم که ثروت یکی از عوامل مفسده خیز در زندگی اجتماعی بشر است و همانطور که از قارون ثروت صحبت می‌کنیم، دقیقاً به همان اندازه ما می‌توانیم از فرعون قدرت صحبت کنیم. باتوجه به همه زمینه‌های مادی‌ای که در حکومت وجود دارد این مجموعه ابزارهای مادی، نظامی، اقتصادی، رسانه‌ای و ایدئولوژیک همه اینها در اختیار یک نهاد و نهایتاً در اختیار یک فرد یا یک گروه مشخص قرار می‌گیرد. همه اینها منتهی به این می‌شود که چنین نهاد، گروه و چنین فردی در معرض فساد قرار گیرد. بنابراین من اگر هزار بار هم این واقعیت را توجیه کنم و در ذهن خودم بگویم حکومت امر متعالی است به این شکل متعالی نمی‌شود.

✳️مهم‌ترین راهکاری که خود قرآن برای کنترل مفاسد قدرت مطرح کرده است، اولاً بحث بیعت است و ثانياً بحث مشورت. روح معنای بیعت و مشورت، همان چیزی است که ما بایستی حکومت را امر همگانی بدانیم و آن را از دسترس همگانی خارج نکنیم و اجازه بدهیم همه به عنوان صاحبان حق در این حوزه بتوانند در این عرصه حضور فعال داشته باشند تا حکومت آنگونه که هست مورد شناسایی قرار داده شود و بعد از آنکه به درستی مورد شناسایی قرار گرفت، بتوانیم به درستی از مواهب حکومت استفاده کنیم و از مفاسدش فاصله بگیریم تا نهایتاً جامعه اخلاقی و متعالی داشته باشیم بنابراین اگر به دنبال جامعه متعالی و اخلاقی هستیم بایستی واقعیت‌ها را آنگونه که هست بپذیریم.

🌐برشی از کتاب اندیشه دینی معاصر، تاملاتی در باب رابطه دین و دولت، انتشارات میراث قلم، ۱۴۰۰؛ صفحه ۱۰۲و۱۰۵.

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
6👍2
امام علی(ع)

✳️اى مردم
خوشا به حال كسى كه شناخت عيب خود، او را از عيب‌جويى ديگران باز دارد،
و خوشا به حال كسى كه به خانه و خانواده خود پردازد،
و غذاى حلال خود را بخورد،
و به اطاعت پروردگار مشغول باشد،
و بر خطاهاى خويش بگريد،
و همواره به خويشتن خويش مشغول باشد و مردم از او در امان باشند.

🌐خطبه ۱۷۶ نهج‌البلاغه

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
5
⚡️"ظاهرگرایی"، "باطنِ" جامعه را می‌سوزانَد

   زین‌العابدین صفوی

✳️"قالب گراییِ" دینی بر پوسته مناسک بسنده می‌‌کند و با اثربخشیِ اخلاقیِ آنها کاری ندارد. این آفت، اگر با "هویت طلبیِ افراطی" ترکیب شود، "هدایت درونی" را کم‌رنگ می‌کند.

✳️اما "محتوا گرایی" با "هدایت‌گرایی" و "حقیقت‌گرایی" ترکیب می‌شود و دین را برنامه‌ای برای تربیت انسان می‌خواهد نه انسان را برای دین. عدل و عقل را لازمه دینداری می‌شمارد و از اکراه در تربیت، اکراه دارد. انقلاب را نیز برای احیای کرامت و آزادی انسان تلقی می‌کند.
در سال انقلاب، بویژه در گفتگو‌های نوفل لوشاتو، و سخنرانی بهشت زهرا، جنبه هویتگرایی غلظت کمتری داشت و انسان گرایی، مردم‌گرایی و کرامتخواهی، بسی پر رنگ تر بود. بنیانگذار نظام بر ارزش‌های انسانی بیشتر پای می‌فشرد و اعلام می‌کرد که سرنوشت هرکسی به دست خویش است و اجداد و پیشینیان ما حق نداشتند با رای صد سالِ پیش سرنوشت آیندگان را تعیین کنند. هم ایشان خطاب به روحانیانِ قانون‌گذار می‌گفت شما "ولیِّ" مردم نیستید بلکه "وکیلِ" آنانید. آقای بهشتی در نکوهش ظاهرگرایی می‌گفت اگر جامعه تبعیض آلود باشد سرتاپایش را هم با قرآن بپوشانید باز لجن است و لجن!

✳️آقای مطهری "تفکر" را بر "اعتقاد" برتری می‌داد و آزادی اندیشه‌های مخالف را مایه رشد جامعه می‌دانست و می‌گفت کمونیست‌ها نیز باید در دانشکده الهیات تهران کرسیِ تدریس داشته باشند. آقای طالقانی محتوای هدایتگرانه و عدالتخواهانه دین را چنان برجسته می‌دانست که عدالتخواهانِ نامسلمان را نیز با پیامبران الهی همسو می‌‌شمرد. او نیز مانند مطهری از "طبقه سازیِ" روحانیت پرهیز داشت. تا جایی که در برابر "بُقعه سازی" بر روی قبر پدربزرگش در طالقان بر می‌آشوبد و با دست خود آن را مسطح و با دیگر قبر‌ها همسطح و همسان می‌کند.

✳️اما نگاه "هویت‌گرا" از همان اول انقلاب در شعائر و مناسک قفل شده‌ بود و اکنون نیز بیشتر با آیین‌های هویتی گره خورده است و نمادها را برجسته می‌کند و با نهاد انسان‌ها کار چندانی ندارد. سخنم با این گروه این است که اگر همه نمادهایتان را جهانی کنید، اگر همه مردم دنیا را "تواشیح خوان" کنید، حتی اگر در زندان‌ها و کمپ‌های ترک اعتیاد نیز سرود "سلام فرمانده" راه بیندازید، اگر در همه شهرها جهنمِ فومنی بسازید، اگرهمه بوستان‌ها را مقبره‌الشهدا کنید، اگر در همه دهکده‌ها نماز جمعه برگزار کنید، اگر همه دانشجویان را اعتکافی کنید، اگر همه خطوط قرآن را با طلا بر عرشه همه کشتی‌ها بنگارید، اگر در هر میان پرده تلویزیونی دم‌به‌دم زیارت خاصه امام رضا(ع) پخش‌کنید. اگر برای هر برگ تقویم یک مناسبت‌ِ مذهبی پیدا کنید، اگر همه زنان و دختران را مقنعه‌ و چادر عربی بپوشانید، اگر در همه مدارس، نهاد نمایندگی رهبری تاسیس کنید. اگر همه دبیرستان‌ها را به حوزه علمیه تبدیل کنید، اگر بر دوشِ همه مدیران کشور چفیه‌های بلند بیفکنید، اگر صحنِ همه مساجد را مانند جمکران بی‌کران کنید، اگر برفراز همه مناره‌ها نقاره بزنید، اگر امامزاده‌های تازه‌ای کشف کنید و برای هریک گنبدی از طلا بسازید، اگر حرم امام(ره) را با اموال عمومی از این هم مجلل‌ تر کنید، اگر همه مسئولان و مدیرانِ سر شلوغِ کشور را خادم و کفشدار حرم رضوی کنید.

✳️اگر‌‌‌ جشن‌های مذهبیِ چند فرسخی راه بیندازید و کیک‌های کیلومتری بپزید، اگر در تشکیل هیات و محفل و موکب مسابقه بگذارید، اگر همه ملت‌ها را مانند نیجریه، فوج فوج به مذهب شیعه مشرف کنید، اگر همه شهرها را "حرم" کنید، و اگر سقف همه حرم‌ها را مقرنس کنید. اگر جشنواره‌های موسیقی را یکسره تعطیل کنید، اگر در همه دنیا پرچم تشیع بر‌افرازید، اصلاً اگر کاخ سفید را تبدیل به حسینیه کنید و دشمن صهیونی را نابود و تبدیل به جزغاله کنید، اما...

✳️اما اگر نتوانید دل انسان‌ها را به دست آورید و اگر نتوانید برای ملت، امنیت جانی و روانی، آزادی، رفاه و عدالت نسبی فراهم کنید، و اگر نتوانید آب و برق و بنزین و گاز و گازوئیل مردم را تامین کنید، هیچ‌یک از آیین‌های هویتی، منجر به "هدایت" مردم نمی‌شود و "قالب گرایی" و "ظاهر‌گرایی"، باطنِ جامعه را می‌سوزانَد و "محتوای" دین و آیین را نیز می‌پوکانَد. بویژه اگر این "مناسک گرایی" با حجم سنگینی از هزینه بیت‌المال همراه شود و بر دامنه ریا و ریاست طلبی بیفزاید.

"آتش زهد و ریا خرمن دین خواهد سوخت
حافظ این خرقه پشمینه بینداز و برو"


@zeinoddin43
https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
5
⚡️اقتدار دولت و مردم

✳️نظام‌های مردم سالار از پدیده‌های مدرن است که وجاهت و اعتبار حکومت را ناشی از قرارداد اجتماعی و ارادۀ عمومی می‌داند. بر اساس این دیدگاه مردم مهم‌ترین پشتوانه حکومت هستند و این یعنی آنکه دوران دولت‌های میلیتاریستی و حکومت جنگ سالاران با پشتوانه ارعاب و تهدید پایان یافته است. هرچه رابطه میان مردم و حکومت مستحکم تر باشد، اقتدار و توانمندی حکومت فزاینده و مستدام خواهد بود. در تلقی امام علی (ع) نیز حمایت آحاد مردم از حاکمیت، رمز ماندگاری و استحکام ساختار دولت در برابر تهدیدات و عوامل تنش‌زا است. اگر مردم حامی، همراه و پشتوانه باشند، نه تنها بنیاد حکومت بلکه در نظر امام حتی ابهت دین و اقتدار امت، استحکام و افزایش خواهد یافت؛ بنابراین توصیه امام به (مالک) والی و فرمانروای دولت اسلامی آن است که اهتمام و تدبیر او باید در همراه کردن
مردم با سیاست‌ها و تصمیمات دولت باشد.

... وانما عمادُ الدين وجماعُ الْمُسْلِمِينَ وَالْعُدَّةُ لِلأَعْدَاءِ، الْعَامَّةُ مِنَ الأمَّة فَلْيَكُنْ صِغوک لَهُمْ وَ مَيْلُك مَعَهُم.
حقیقت آن است که اساس دین اجتماعات مسلمانان و توانمندی در برابر دشمنان، عموم مردم هستند، پس ای مالک به آنها گرایش و تمایل داشته باش.

🌐نهج‌البلاغه، نامه ٥٣

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
4
Audio
حدیث اخلاقی-معنوی

  🎙عبدالرحیم سلیمانی اردستانی

ناسازگاری تضییع حقوق دیگران با ایمان

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
4
⚡️تعصبات مذهبی و سفاهت آن: زنجیرهایی بر عقل و خرد

    قربان عباسی 

✳️تعصب مذهبی، پدیده ای کهن و متاسفانه ماندگار در تاریخ بشر است که ریشه در برداشت‌های نادرست و خشونت‌آمیز از آموزه‌های دینی دارد. این پدیده، نه تنها مانع رشد و تعالی فردی و اجتماعی می‌شود، بلکه بستر مناسبی برای شکل‌گیری افراط‌گرایی، تبعیض و در نهایت خشونت فراهم می‌آورد. سفاهت تعصب مذهبی در این است که چشمان عقل و خرد را می‌بندد و جایگاه منطق و انسانیت را به باورهای جزمی و بی‌اساس می‌سپارد.

✳️یکی از مظاهر بارز سفاهت تعصب مذهبی، نادیده گرفتن کرامت انسانی است. در سایه این تعصب، انسان‌ها بر اساس تفاوت‌های مذهبی، به گروه‌های "خودی" و "غیرخودی" تقسیم می‌شوند. این تقسیم‌بندی کاذب، زمینه‌ساز نفرت‌پراکنی و خشونت می‌شود و ارزش‌های بنیادین اخلاقی همچون همدلی، گذشت و احترام متقابل را از بین می‌برد. تاریخ، گواه جنگ‌های بی‌شماری است که به نام دین آغاز شده‌اند، اما در واقعیت، ریشه در تعصبات کور و قدرت‌طلبی داشته‌اند. قربانیان اصلی این درگیری‌ها، همواره انسان‌های بی‌گناهی بوده‌اند که در آتش سفاهت متعصبان سوخته‌اند.

✳️مانع‌تراشی در مسیر پیشرفت و نوآوری نیز یکی دیگر از جلوه‌های سفاهت تعصب مذهبی است. اندیشه متحجرانه و تعصب‌آمیز، هر گونه تفکر جدید و خارج از چارچوب‌های سنتی را برنمی‌تابد. این رویکرد، مانع طرح سوالات اساسی، انجام تحقیقات علمی و در نهایت، دست‌یابی به دانش و پیشرفت می‌شود. در طول تاریخ، بسیاری از دانشمندان، فلاسفه و متفکران به دلیل اندیشه‌های نوآورانه خود، مورد آزار و اذیت متعصبان قرار گرفته‌اند. اگر بشر می‌خواست به تعصبات کور تن در دهد، هرگز از غارها بیرون نمی‌آمد و هرگز به کشفیات و اختراعاتی که زندگی امروز ما را ساخته‌اند، دست نمی‌یافت.

✳️از سوی دیگر، تعصب مذهبی اغلب با تفسیرهای سطحی و گزینشی از متون دینی همراه است. متعصبان، با چشم‌پوشی از مفاهیم عمیق و اخلاقی ادیان، تنها به بخش‌هایی از آموزه‌ها می‌چسبند که با نگرش‌های تنگ‌نظرانه و خشونت‌آمیز آنها سازگار است. این رویکرد، به تحریف ماهیت اصلی ادیان و بدنام کردن آنها منجر می‌شود. در حالی که جوهر همه ادیان الهی، بر پایه رحمت، عدالت و مهربانی است، تعصب مذهبی تصویری وارونه و خشن از دین ارائه می‌دهد.

✳️برای رهایی از سفاهت تعصب مذهبی، نیازمند ترویج تفکر انتقادی، گفتگوی سازنده و پذیرش تکثرگرایی هستیم. آموزش و پرورش نقش کلیدی در این زمینه دارد. باید به نسل‌های آینده بیاموزیم که چگونه با دیدی باز به جهان بنگرند، به سوالات پاسخ دهند و به جای تسلیم شدن در برابر باورهای کورکورانه، مسیر عقل و خرد را در پیش بگیرند. شناخت متقابل ادیان و فرهنگ‌ها، می‌تواند به کاهش سوءتفاهم‌ها و افزایش همدلی کمک کند. تنها با رهایی از این زنجیرهای باطل است که می‌توانیم به سوی جامعه‌ای عادلانه‌تر، صلح‌آمیزتر و آگاه‌تر گام برداریم.

@sokhanranihaa
https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
4👍2
إنّا مِنَ المُجْرمینَ مُنتقِمون

   سیدضیاء مرتضوی

🔹 با تاسف و تاثر  بسیار شاهدیم که از سحرگاه امروز در نقاط مختلف مسکونی و غیر مسکونی کشور اسلامی ایران، شماری از هموطنان عزیز از جمله زنان و کودکان و گروهی از فرماندهان عالی‌قدر و دانشمندان هسته‌ای با حملات جنایتکاران حاکم بر سرزمین فلسطین و رژیم تبهکار صهیونیستی به شهادت رسیده و شمار بیشتری هم زخمی شده اند و به برخی مراکز صنعتی و نظامی و مسکونی آسیب رسیده است.

🔹این جنایت‌ها که همچنان ادامه دارد، در پی ویرانگری‌های بی‌شمار و به خاک و خون کشیدن ده‌ها هزار نفر از مردم بی‌دفاع فلسطین و لبنان و سوریه است و با حمایت مستقیم و همه‌جانبه امریکا و تقسیم کار میان خود و با همراهی برخی دولت‌های غربی صورت گرفته و می‌گیرد و بیش از پیش چهره دروغین مدعیان صلح و سازش به ویژه دولت مستکبر امریکا را آشکار می‌سازد.

🔹این بنده ضمن محکوم ساختن حملات و جنایت‌های رژیم متجاوز و نامشروع اسرائیل، شهادت شماری از هموطنان مظلوم و فرماندهان عالی‌مقام و دانشمندان گرانقدر را به همه کسانی که دل در گرو سربلندی و ماندگاری ایران اسلامی دارند و به ویژه به خانواده‌های آنان تسلیت می‌گویم و از خداوند مهربان برای آن شهیدان طلب رحمت و برای بازماندگان آرامش و پاداش بردباری و برای مجروحان شفای کامل درخواست می‌کنم.

🔹از درگاه خداوند می‌خواهم تا دل‌ها و گام‌های مسئولان عالی مقام و محترم را در مدیریت کشور و هدایت امور و دفاع از منافع و مصالح آن و مقابله با دشمنان ملت مقاوم ایران و سرزمین اهل بیت(ع)، پایدار و استوار بدارد و دست حمایت و هدایت خود را بر همه ما و آنان بگستراند و جانیان و متجاوزان را به دست فرزندان اسلام به سزای اعمال خود برساند. «إنّهم لَهم المنْصورونَ و إنَّ جُندَنا لَهُمُ الغالبونَ» صدق الله العلیّ العظیم.

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
👍5
هو العلی

زمانه بر سر جنگ است یا علی مددی
کمک ز غیر تو ننگ است یا علی مددی
گشاد کار دو عالم به یک اشارت توست
به کار ما چه درنگ است یا علی مددی

چلیپای نستعلیق، رقم میرزا اسدالله شیرازی

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
8
غدیر نماد عدالت

⚡️چرا عدالت را از غدیر گرفتند و بجای آن ولایت گذاشتند؟ به آن اندازه که از ولایت می‌گویند از عدالت نمی‌گویند!

محمدتقی فاضل میبدی

ای علی که جمله عقل و دیده‌ای/
شمه‌ایم واگو از آنچه دیده‌ای/
تیغ حلمت جان ما را چاک کرد/
آب علمت خاک ما را پاک کرد/(مولانا)

🔹امام علی حکومت را از آن‌جهت پذیرفت، تا در برابر ”شکمبارگی ستمگران (کظة ظالم) و فقر و گرسنگی ستم دیدگان (سغب مظلوم) “ آرام نگیرد. نماد و پیام غدیر چیزی غیر از این نیست و نخواهد بود.

🔹چرا عدالت را از غدیر گرفتند و به جای آن ولایت گذاشتند؟ به آن اندازه که از ولایت می گویند از عدالت نمی‌گویند!
شاید برای همین است که شکمبارگی و رانت‌خواری و مال‌اندوزی ظالمان و فاسدان و فقر و فلاکت محرومان همواره باقی است.

🔹شگفتا! روزگاری که همه جا سخن از علی و ولایت اوست، شاهد چه فسادهایی
و از ناحیه چه کسانی هستیم؟ بنام علی سخن می گویند و در مسیر ومسلک قاسطین و مارقین گام می‌زنند.

🔹واسفا! به نام علی با بیت‌المال چه گونه بازی کردند! (فیتخذوا مال الله دولا) برخی خودشان یا فرزندانشان باسوء استفاده از جایگاهی که داشتند به اموال منقول و‌ غیر منقول ملت رحم نکردند. در این کشوراسلامی شاهد چه فسادها که نبودیم؛ آنهم از ناحیه کسانی که بر تریبون‌ها از تقوا می گفتند و داغ مهر بر پیشانی داشتند!

🔹آیا غدیر برای این بود تا پرچم  هزار متری را به اهتزاز در آوریم؟ آیا غدیر برای این بود تا صف‌ها‌ و سفره‌های ده کیلومتری را در تهران و شهرستان‌ها تبلیغ نماییم؟ حاشا وکلا!

🔹غدیر برای این بود تا عدالت قرآنی به جای جنایت قارونی تداوم یابد. تمام دردها و دغدغه‌های علی این بود چرا آدم‌های لایق، مطرود و منزوی و انسان‌های نابلد و نالایق بر کرسی پست و ریاست نشسته‌اند؟ (تقدیم الاراذل و تاخیر الافاضل).

🔹آه و اندوه امام این بود چرا صاحب منصبان، بیت‌المال را در قباله خود در آورده و کثیری از آحاد ملت را به فقر و فاقه نشاندند. کسانی که برای امرار معاش خود شب‌ها سر تا کمر در ظرفهای زباله فرو برده‌اند تا شکم فرزندانشان را سیر کنند. و امام می‌دانست تمام فسادها و قتل‌ها وشورش‌ها ریشه در فقر و ناداری دارد.

🔹فرمود: فَإِنَّ الفَقْرَ مَنْقَصَةٌ لِلدِّينِ! مَدْهَشَةٌ لِلْعَقْلِ، دَاعِيَةٌ لِلْمَقْتِ؛ فقر، دين را ناقص، عقل را مشوش و مردم را به حاکمیت بدبين و بر می‌شوراند.

🔹اگر پاسدار غدیریم باید پاسدار عدالت اجتماعی باشیم. باید در برابر شکمبارگان و مفسدان اقتصادی و رانت‌خواران و زمین بلعان آرام نگیریم و اگر پاسدار غدیریم باید ریشه‌های فقر و فساد و جهل و فلاکت را از جامعه برکنیم. پاسداشت غدیر به پرچمها و سفره های طولانی نیست.

ساقی به جام عدل بده باده تا گدا/
غیرت نیاورد که جهان پربلا کند/( حافظ)

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
4👌2👍1
⚡️آنک ترور و اینک جنگ

مهراب صادق‌نیا

🔹شب عید غدیر است و در خیابان‌های قم چیزی شبیه جشن، سوگ، و حماسه در جریان است. از یک سوی صدای سرود و موزیک‌های شاد می‌آید و از سوی دیگر صدای مدیحه‌های حماسی و شعارهای مرگ بر اسراییل. بعید می‌دانم ملتی در جهان وجود داشته باشد که چون ملت ایران بتواند هنرمندانه وضعیّت مختلف را تجربه، احساس خود را ترکیب کرده و به خیابان بیاورد. امشب بدون هیچ برنامه‌ریزی‌ای جشن‌های غدیر ماهیتی اسراییل‌ستیزانه‌ای پیدا کرده‌اند. این یک توانمندی فرهنگی است که ایرانی‌ها دارند. امروز رژیم صهیونیستی، آن‌گونه که از درنده‌خویی‌اش، انتظار می‌رفت ددمنشانه به خانه‌های مسکونی و برخی پایگاه‌های نظامی و مراکز علمی-پژوهشی حمله کرد و شماری از هم‌وطنان‌مان را به شهادت رساند. برخی نظامی و برخی دانشمند هسته‌ای و برخی نیز مردمان عادی. شرایط پیچیده‌ای‌ست و مردم سرد و گرم چشیده‌ی ایران خوب می‌دانند چگونه در این شرایط کنار هم باشند و این روزها را پشت سر بگذارند. هرکدام از سردارانی که امروز به شهادت رسیدند یک سرمایه‌ی بزرگ نظامی اجتماعی بود؛ داغ از دست دادن‌شان سخت است؛ ولی یک جامعه تنها در این موقعیت‌های مرزی است که می‌تواند نشان دهد تا چه اندازه بالغ است و رشید.

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
👍7
⚡️وای بر ساکنان بی‌گناه سرزمین من

     جواد غلامرضا کاشی

داوری سخت است. یکی از نظام مسلط زخم دیده منتظر موفقیت‌های نتانیاهو است. دیگری جانبدار نظام است، با خشم به اوضاع می‌نگرد و از نظام پاسخ‌های هر چه کوبنده‌تر انتظار دارد. نمی‌توان داوری هم نکرد. در این منازعه وسطی وجود ندارد که بایستیم ندانم گویان سکوت کنیم. باید فاصله گرفت. برای آنکه داوری ممکن شود،  فراموش کنیم کیستیم و در چه موضع  سیاسی ایستاده‌ایم. آنگاه امکان داوری پیدا می‌کنیم.
هشتاد سال پیش اسرائیل با تمهید قدرت‌های بزرگ آن روز جهان شکل گرفت. هشتاد سال است به راست یا دروغ احساس خطر موجودیت می‌کند. نه فقط به خاطر آنکه کسانی در مقابل‌اش مقاومت کرده‌اند. به این جهت که اساساً در این منطقه به نحوی مجعول برآمد. بسیاری دیگر از نظام‌های سیاسی جهان مجعول‌اند. اما برای طبیعی شدن و بقاء تاریخی، مسیرهای متعدد و معقولی طی کرده‌اند. اما این نظام در این هشتاد سال یک کشور دوست در منطقه ندارد. برای حراست از خود و طبیعی شدن، هشتاد سال است می‌جنگد، خون می‌ریزد، ویران می‌کند مثل یک غول خونخوار جنایت‌های وحشتناک می‌کند. اینهمه را با حمایت همان‌ها هم می‌کند که تاسیس‌اش کرده‌اند. در این هشتاد سال جز جنگ و فریب و خشونت نیاموخته است. زنگی مست خونخوار است و البته لوس قدرت‌های برتر جهان. 
همزاد جنگ و خشونت و طرد دیگری، حس تحقیر و سرکوب شدگی است. اسرائیل موجودیت خود را در گسترش قلمرو سیاسی می‌یابد. پس هر روز به نحوی تازه احساس ترس و تحقیر در مردمان این منطقه خلق می‌کند. با موجودیت خود امکان زندگی متعارف سیاسی را از مردمان گرفته است. بقاء آن ممکن نیست مگر آنکه کشورهای این منطقه در امان نباشند. ما امروز قربانی میدانی هستیم که موجودیت اسرائیل در این منطقه فراهم کرده است. حتی زخم‌هایی که در درون متحمل می‌شویم، با این شر تاریخی نسبتی وثیق دارد.

ما بهانه‌هایی برای تجاوز اسرائیل فراهم کرده‌ایم. اما داستان از ماجرای انرژی هسته‌ای ایران آغاز نشده است. داستان قدیمی‌تر از این حرف‌هاست. ماجرا را باید از سرآغاز واقعی آن روایت کرد.
یکی در دنیای امروز نمی‌پرسد این موجودیت مجعول را چگونه باید مهار و رام کرد. همه در این منطقه حتی در سطح جهان حتی در دانشگاه‌های آمریکا باید تنبیه و مجازات شوند، نکند مردمان این سرزمین کوچک آب در دل‌شان تکان بخورد. دنیای ستم‌کاری است. وای به حال آنکه به خاطر مشکلاتی که با نظام سیاسی ایران دارد، با کشوری همسویی کند که تا هست جز خلق نفرت و خون و تجاوز و ویرانی کار دیگری ندارد.
داوری درست و منصفانه راه را روشن می‌کند. هنگامی که سخن از اسرائیل است، نه فقط به نام ایران بلکه به نام مردمان این منطقه حتی به نام همه وجدان‌های پاک انسانی در سراسر جهان، باید ایستاد و فریاد زد، اگر قرار بر بقاء این رژیم است، باید امکاناتی برای مهار آن فراهم گردد. همه آنها که اسرائیل را یک استثنا در عرصه جهانی کرده‌اند و هر چه را بر دیگران حرام  است برای او حلال شمرده‌اند، در جنایت‌های وحشتناک این نظام وحشی شراکت دارند.
وای بر ساکنان بی‌گناه سرزمین ایران. چهل و پنج سال است لحظات تاریخی را یک به یک تجربه می‌کنند و همواره در پیچ‌های تاریخ زیسته‌اند. امروز حقیقتاً یک لحظه حساس تاریخی است. راهی جز مقاومت در مقابل تجاوز اسرائیل به خاک میهن ما نیست. اما تنها یک شکل مقاومت موشک و بمب است. مقاومت اشکال پیچیده‌ای دارد. هر آنچه این کشور را از این پیچ مخاطره‌آمیز برهاند فرم موثر و معنادار مقاومت است. تنها میزان ویرانی‌های تل‌آویو و حیفا نشانگر مقاومت موثر نیست. شرایط امروز بازیگر پیچیده و هوشمندی را می‌طلبد که خطوط ناهمساز و متعددی را پی‌بگیرد و سرانجام با کمترین هزینه امکان رهایی از لحظه‌های کشنده را فراهم کند. 
هر چه بر این دیار گذشت گذشت. متولیان این کشور امروز باید نهایت هوشمندی را از خود نشان دهند. سیاست یک عرصه جمعی و عمومی است، هوشمندی جز با مشارکت همگان امکان‌پذیر نیست. امکان خلق یک همبستگی معنادار سیاسی را با گشودن فضا برای مشارکت همه دلسوزان این وطن فراهم کنید. بگذارید همه کسانی که دلنگران خود، این سرزمین و آینده آن هستند در میدان حاضر شوند.

@javadkashi
https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
6
⚡️ایران، تنِ ماست

     زین‌العابدین صفوی

✳️اگرچه جدی ترین اعتراض‌ها را نسبت به سیاست‌های کشور دارم، اگرچه در باره اسباب و زمینه‌های جنگ‌‌ها و خسارات، سخن دراز است. اما اکنون که خون‌خوارترین بیگانه‌، با گستاخی و زورگویی بر زمین و آسمان ما می‌تازد، دست و پای سربازان وطن را می‌بوسم و از صمیم قلب به شهدای مظلوم، درود می‌فرستم. ننگ تاریخی بر پیشانیِ وطن فروشان خواهد ماند و وجدان ملی، جاسوس‌پرورانِ ابله و ظاهرگرایان احمق را نخواهد بخشید. آنها که ایران را از دلسوزترین و باهوش‌ترین فرزندانش محروم کرده‌اند.
  مزه جنگ در کام ما بسیار تلخ است. جوانی‌ِ ما در آتش و دود و خون گذشت و تا همین امروز با درد‌های جنگ می‌جنگیم. عزیزترین دوستان و برادران ما در کنارمان در خون غلتیدند. به قول محمود درویش"وطن خواهی سهمِ ما بود و وطن‌خواری سهم دیگران. *  شاید باز هم همین داستان تکرار شود و محمد باقری‌ و غلامعلی رشید با فرزندان خود به شهیدانشان بپیوندند و برای بعضی از انگل زاده‌‌ها و زیگیل‌های آویزان از مقدسات، امنیت فراهم کنند. آری این درد‌ها را دو باره خواهیم دید با این حال باز از همین وطنِ رنجور باید پشتیبانی کرد. ایران با تمام بیماری‌های داخلی‌اش، تنِ ماست. ایران نه در عقد یک گروه است و نه خالصه یک دولت. ایران مِلک طِلق هیچ اربابی نیست. ایران مُلک ملت است و بس. هزینه زیر ساخت‌هایش از سفره تک تکِ ما بریده شده و از گلوی فرزندان ما دریغ شده است و دریغ است که با آتش جنگ بسوزد و پایمال طعمه طمعکاران شود.

@zeinoddin43
https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
6👏4
⚡️اخلاقِ دادخواهی، مام وطن

در روزهایی که ایران زیر تهاجم بی‌رحمانهٔ رژیم اسرائیل است و هزاران بی‌گناه در غزه قربانی شده‌اند، فریاد دادخواهی ما باید با اخلاق همراه باشد.
▫️ دادخواه زمان‌شناس است: وقت حمله، اولویت نجات است، نه تحلیل تاریخی.
▫️ برای رفع ظلم، نباید خود به ظلم متوسل شد.
▫️ دادخواهی رقابت نیست؛ حمایت از دیگر دادخواهان، نشانهٔ بزرگی است.
▫️ نیت باید اثرگذاری باشد، نه خودنمایی یا عقده‌گشایی.
▫️ تمرکز دادخواهی باید بر تجاوز روشن و مشخص باشد.
▫️ دادخواهی مرز ندارد؛ ظلم، ظلم است، هر جا و به هر که باشد.
و اما دل‌نوشت:
وطن برای من مادر است. حتی اگر سختی دیده باشم، باز خط قرمز است. هر که به او حمله کند دشمن است، بی اما و اگر.
نمی‌پذیرم کسی در لباس دوستی به مادر وطن آسیب بزند. دردناک است که امید به اصلاح، به بهانهٔ ویرانی باشد.
اخوان گفت:
«فریبت می‌دهد، بر آسمان این سرخی بعد از سحرگه نیست...»

🌐مطالعه متن کامل اینجا

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
2
⚡️معجزه‌ی صداقت در نبرد با دشمن

  هادی سروش

امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: وقتی خدا صداقت ما را دید، ما را پیروز و دشمن را خوار کرد. [نهج‌البلاغه، خطبه ۵۶]
در برابر دشمن کودک‌کش و قانون‌گریز امروز، نیازمند معجزه‌ای زمینی هستیم؛ معجزه‌ای که امام علی (ع) راه آن را نشان داده:

 صداقت.
صداقت فقط یک ارزش اخلاقی نیست، بلکه قدرتی راهبردی است:

با خدا: بدون شرک و ریا، همراه با توحید و خلوص.

با مردم: ارتقاء شأن جامعه، تلاش برای رفاه، احترام به نخبگان، و فروتنی در گفتار و رفتار مسئولین.

🔹صداقت، مایه جلب نصرت الهی و شکست روانی دشمن است؛ همان‌گونه که قرآن وعده داده: "در دل‌های دشمن رعب می‌افکنیم."

اگر با خدا و مردم صادق باشیم، نه‌تنها اسرائیل، بلکه هر دشمنی در برابر ما زمین‌گیر خواهد شد.

🌐ارجاع به متن کامل

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
2
⚡️متأسفانه امروز دنیا گرفتار تضاد عجیبی شده است:

آیت الله منتظری

از یک سو ابرقدرت‌ها حمایت از حقوق انسانها و مبارزه با تروریسم را شعار خود قرار داده اند
و از سوی دیگر با اینکه می‎دانند اسرائیل با زور و کشتار بیت المقدس و سرزمین فلسطین را اشغال نموده و هر روز به بهانه هایی فلسطینیان را مورد هجوم قرار می‎دهد با این حال از اسرائیل دفاع می‎کنند.

از یک سو کشورهای اسلامی و جهان سوم را به اتهام داشتن یا تهیه سلاحهای اتمی و میکروبی تحت فشار قرار می‎دهند
و از سوی دیگر اسرائیل را در تهیه این گونه سلاحهای کشتار جمعی آزاد گذاشته بلکه او را در این زمینه کمک می‎نمایند.

چرخ اقتصاد آنان با نفت و انرژی کشورهای اسلامی در حرکت است ولی کمک‌های خویش را به کشور غاصب اسرائیل سرازیر می‎نمایند و کشورهای عربی با این همه قدرت اقتصادی که در دست دارند هیچ امتیازی به نفع اسلام و ملت فلسطین کسب نمی‌کنند.

امروز یک جناح سیاسی تندرو در اسرائیل با ایجاد صحنه هایی تحریک آمیز آتش جنگ و خونریزی را شعله ور ساخته و بحران جدیدی در منطقه ایجاد نموده است.

احزاب و جناح‌های معتدل نباید اجازه دهند یک اقلیت انحصارطلب و متعصب صهیونیست که اکثر یهودیان مذهبی نیز با روش آنان مخالف اند این چنین منطقه را به بحران کشیده و تظاهرات حق جویانه مسلمانان را در شهرهای مختلف به خاک و خون بکشند.

ادامه اوضاع خشونت بار کنونی نه به مصلحت ملت‌های منطقه و نه به مصلحت صلح جهانی است...

http://www.tgoop.com/va3moharam
https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
2
⚡️ایران در گذرگاه تاریخ: تبدیل بحران به فرصت

✍️ محمدرضا یوسفی

🔹 در پی تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران، پاسخ قاطع نظامی ایران می‌تواند معادلات منطقه را تغییر دهد. با این حال، این تنش‌ها خطراتی برای ثبات منطقه و امنیت ملی دارد. ایران باید بحران را به فرصت تبدیل کرده و به‌عنوان مدافع صلح، مشروعیت بین‌المللی خود را تقویت کند.

🔹 سه راهبرد اساسی:

دیپلماسی فعال منطقه‌ای: ایران با تشکیل ائتلافی با کشورهای همسایه و استفاده از نهادهای بین‌المللی، می‌تواند اسرائیل را منزوی و فشار بر آن را افزایش دهد.

مدیریت اقتصادی هوشمند: دولت باید با تشکیل کمیته بحران، تأمین کالاهای اساسی را تضمین کرده و یارانه‌ها را هدفمند توزیع کند.

تقویت انسجام اجتماعی: نظام باید با پرهیز از دوقطبی‌سازی، تجدیدنظر در برخی سیاست‌ها و استفاده از ظرفیت نخبگان، همبستگی ملی را تقویت کند.

🔹 جمع‌بندی: راه نجات ایران، تعامل سازنده با جهان و پرهیز از ایدئولوژی‌زدگی است. توسعه‌گرایی و دیپلماسی هوشمند، کلید عبور از بحران هستند.

🌐مطالعه متن کامل اینجا

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
👌1
⚡️تأملی بر جنگ و صلح

     مقصود فراستخواه

🔷ایران، سرزمینی با سابقه تمدنی و فرهنگی کهن، همواره در جستجوی توسعه‌ای صلح‌آمیز بوده است. ملتی که باوجود همه دشواری‌ها، با عقلانیت و امید به همزیستی، مسیر پیشرفت را دنبال کرده‌است. اکنون اما، در برابر حملات بیرحمانه و غیرقانونی رژیمی جنگ‌افروز قرار گرفته که هیچ قاعده‌ای را به رسمیت نمی‌شناسد.
ملت و دولت ایران، با همه تنوعات درونی، بر حق دفاع از حاکمیت و صلح ایستاده‌اند. ایران همچنان منادی صلح است؛ صدایی ریشه‌دار در فرهنگ، اندیشه و وجدان مردم این سرزمین. صلح، مهم‌ترین حقیقت عصر ماست، حقیقتی که نباید قربانی «صنعت جنگ» شود.

🌐منبع

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
👌1
Audio
🔻«ایرانی «ماندن» پس از تجاوز اسرائیل به ایران».

🎙یاسر میردامادی

https://www.tgoop.com/andishedinimoaser
4
2025/07/14 04:00:43
Back to Top
HTML Embed Code: