Telegram Web
🔴تحصن و تجمع گسترده دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی

یکشنبه ۱۸ آذر، دومین تحصن صنفی دانشجویان دانشگاه بهشتی از آغاز سال تحصیلی برگزار شد.
جمع کثیری از دانشجویان در اعتراض به حادثه نشت گاز خوابگاه دختران و وضعیت نامناسب رفاهی، از ساعت ۱۲ ظهر روبروی سلف پسران تحصن نمودند و با دادن شعارهای: «دانشجو روز نمی‌خواد، رفاه و خوابگاه می‌خواد» و «رئیس بی‌کفایت، استعفا استعفا»، خواهان استعفای رئیس دانشگاه شدند!

🆔
@motalebe_shorayesenfi
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️بیانیه ۱۵۷ نفر از دانشجویان، فعالین فعلی و سابق دانشجویی در محکومیت قانون عفاف و حجاب

دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی" و مقاومت روزمره زنان ایران برای حق انتخاب پوشش می‌گذرد؛ مقاومتی که در برابر سرکوب‌های مستقیم و غیرمستقیم حاکمیت ایستاده و نشان داده است که اراده جمعی، سد سرکوب را خواهد شکست.

طی سالهای اخیر، حاکمیت با هدف افزایش کنترل جامعه و محدود ساختن آزادی‌های فردی، به ابزارهایی همچون گشت ارشاد، توقیف خودروهای شخصی، جریمه‌های سنگین مالی، شلاق، ضبط و انتشار اعترافات اجباری، و حبس زنان متوسل شده است.

اکنون قانون موسوم به "عفاف و حجاب" با نقض آشکار شأن و حقوق اساسی زنان، در صدد نهادینه کردن کنترل هرچه بیشتر جامعه از سوی حاکمیت، گامی فراتر نهاده است.

قانون عفاف و حجاب، با مجرم انگاشتن کودکان در امر حجاب ، پیش‌بینی جریمه‌های مالی سنگین و حبس‌های طولانی‌مدت برای زنان، نظارت شهروندان از طریق دوربین‌های تشخیص چهره و الزام دیگر شهروندان به رصد کردن زنان و گزارش‌دهی به نهادهای امنیتی و حتی اجبار رانندگان تاکسی های اینترنتی مبنی بر گزارش نوع پوشش مسافران، موجب تشدید شکاف‌های اجتماعی و افزایش تنش‌های جامعه می‌شود.

این قانون، که در مجلسی که رای اکثریت مردم را ندارد تصویب شده، نشانه‌ای آشکار از استیصال حاکمیت در پیشبرد سیاست‌های خود است.

این سیاست‌ها نه‌تنها بحران‌های اجتماعی را تشدید کرده، بلکه فشارهای اقتصادی فزاینده‌ای را نیز بر مردم تحمیل می‌کند. در شرایطی که جامعه با مشکلاتی چون تورم، بیکاری و کاهش توان معیشتی روبه‌روست، این قانون با جریمه‌ها و محدودیت‌های سنگین خود به‌جای حل بحران‌ها، آنها را عمیق‌تر می‌کند.

ما، جمعی از دانشجویان، فعالین فعلی و سابق دانشجویی، ضمن محکوم کردن قانون عفاف و حجاب، تأکید می‌کنیم که این قانون نه‌تنها راه‌حلی برای مسائل اجتماعی و فرهنگی ارائه نمی‌دهد، بلکه خود عامل تشدید بحران‌هاست. ما بر حق آزادی انتخاب و کرامت انسانی پافشاری داریم و اعلام می‌کنیم که حق اعتراض مدنی و مسالمت‌آمیز خود را محفوظ می‌داریم و تا دستیابی به حقوق و آزادی‌هایمان از پای نخواهیم نشست.

برای دیدن اسامی امضا کنندگان و امضای بیانیه، اینجا کلیک کنید. اسامی به روز رسانی خواهند شد.

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
دانشجویان متحد
⭕️بیانیه ۱۵۷ نفر از دانشجویان، فعالین فعلی و سابق دانشجویی در محکومیت قانون عفاف و حجاب دو سال از جنبش "زن، زندگی، آزادی" و مقاومت روزمره زنان ایران برای حق انتخاب پوشش می‌گذرد؛ مقاومتی که در برابر سرکوب‌های مستقیم و غیرمستقیم حاکمیت ایستاده و نشان داده است…
‼️اطلاعیه
بیانیه‌ی محکومیت قانون حجاب به امضای ۲۷۸ نفر از دانشجویان و فعالین دانشجویی فعلی و سابق رسید.
جهت مطالعه‌ی بیانیه و اسامی اینجا کلیک کنید.

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️ بیانیه جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه‌های کشور: «از انقلاب ۵۷ تا دختر علوم‌و‌تحقیقات: زنان* به میادین بازمی‌گردند»

بخش‌هایی از متن بیانیه:

بسیاری از ما زنانی* که در این روزها و در این مرز و بوم زندگی می‌کنیم، بارها خودمان را جای او تصور کرده‌ایم. بارها همین نقش را برداشته‌ایم. با خود گفته‌ایم: «ای کاش همین حالا و همین‌جا تمام لباس‌هایم را درآورم، تا شاید این غائله پایان یابد. شاید از زیر نگاه‌ها، تذکرها و تعرض‌ها رها شوم.» کنش هنجارشکن دختر علوم‌وتحقیقات با وجود اینکه به چشم‌های ما ناآشنا بود، لحظه‌ای از خشم، عصیان و کلافگی را پیش چشم همه آورد. لحظه‌ای که برای بسیاری از ما نزدیک و قابل درک بود ، از همین رو فیگورهایی مانند دختر علوم‌وتحقیقات حائز اهمیت هستند؛ نه از این بابت که اسطوره‌ای باشند یا مانند فرشتگان، بالعکس، بدین جهت که بسیار ملموس‌اند.

اما به‌راستی چرا کنش‌های اعتراضی چنینی تا این حد از سوی حاکمیت سرکوب می‌شوند؟ این کنش‌ها دارای چه ویژگی‌هایی هستند که نه تنها حاکمیت، بلکه جامعه مردسالار را به واکنش‌های فراوانی وامی‌دارند؟ آیا این سیاق از کنشگری‌های ناگهانی و یک‌نفره صرفا درخششی مقطعی هستند، یا چه‌بسا بتوانند به دستان حق‌خواهان بعدی دست یاری برسانند.

اصرار داریم و تاکید می‌کنیم که کنش دختر علوم‌وتحقیقات درخششی یک‌باره نبود و هرگونه تاریخ‌‌زدایی از شورش او کج‌فهمی‌ای خام اندیشانه است چرا که دستان آهو را در دستان هما، ویدا و دیگر خواهران عصیانگرمان -که نامی از آن‌ها نمی‌دانیم- دیده‌ایم. عصیان او را برآمده از عاطفه‌ای تماما شخصی و لحظه‌ای قلمداد نمی‌کنیم، و می‌دانیم که خشم و عاطفه‌ی او برآمده از ساختار و نظمی است که ما نیز با تن خود در آن زیسته‌ایم. اعتراف می‌کنیم که خشم این زن بند اتصال او و بسیاری از ما با یکدیگر است.  

ما، جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه‌های کشور در این بیانیه بر آن شدیم که با سرفرازی از کنش شجاعانه‌ی #آهوـ‌دریایی دفاع کنیم؛ هرگونه تشکیل پرونده روانی برای او را محکوم کرده و نوید می‌دهیم #مقاومت تا رهایی زنان از یوغ سرکوب‌های سیستماتیک پدرسالارانه ادامه خواهد داشت.

«زنان*: چتری گسترده از هویت‌های جنسیتی است که به‌منظور دوری از خوانش بیولوژیک و دوسوگرایانه از جنسیت، و هم‌چنین اشاره به هویت‌های جنسیتی مطرود، یعنی هرآنکه از مرد ممتاز فاصله دارد و طرد می‌شود، مورد استفاده قرار گرفته می‌گیرد.»

امضا کنندگان:

جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه تهران
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه گیلان
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه تربیت‌مدرس
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه علامه‌ طباطبایی
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه علم‌و‌صنعنت
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه بهشتی
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه نوشیروانی بابل
جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه خواجه‌نصیر

برای مطالعه متن کامل بیانیه لینک زیر را لمس کنید.

متن بیانیه

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔰 روایتی از وضعیت کنونی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران

دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین دانشکده‌های اقتصاد کشور، نقش بی‌بدیلی در ادبیات علمی اقتصادی ایران داشته است. این دانشکده با آنکه خانه بسیاری از اقتصاددانان سرشناس ایران است، در پیگیری کمترین استانداردهای روزمره با مشکل مواجه بوده است. با این حال، اکنون این دانشکده در وضعیت بحرانی به سر می‌برد تا جایی که حتی کیفیت خدمات حداقلی آن به شدت کاهش یافته است.

در طول سال‌های گذشته و از زمان انتصاب آقای هدایت تاجیک به‌عنوان معاون مالی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، تجاری سازی به صورت گسترده‌ای در دانشکده پیش گرفته شد، اما مسئله این است که درآمدهای حاصل از این اقدامات در چه مسیری هزینه می‌شوند؟ برای شمردن برخی از این مشکلات، دانشکده اقتصاد تنها در سال گذشته شاهد چنین اقداماتی بود:

• اتاق انجمن علمی دانشکده به مؤسسه‌ای خصوصی واگذار شده و دانشجویان از دسترسی به آن محروم شده‌اند.
• سالن‌های همایش طبقه اول به‌صورت روزانه اجاره داده می‌شوند، که عامل اخلال در روند برگزاری کلاس‌ها شده‌است.
• کلاس‌های درس دانشکده در روزهای پنج‌شنبه و جمعه برای فعالیت‌های غیردانشگاهی استفاده می‌شوند.
• زمین ورزشی دانشکده نیز به اجاره سپرده شده و بدون در نظر گرفتن اولویت دانشجویان، امکان استفاده از آن برای دانشگاهیان محدود شده است.
• حتی سلف دانشکده در اختیار افراد غیردانشگاهی قرار گرفته و دانشجویان برای صرف ناهار با مشکلات جدی مواجه هستند.

این حجم از برنامه‌های تجاری‌سازی، اگرچه نشان‌دهنده درآمدزایی گسترده است، اما این سؤال را مطرح می‌کند که چرا حتی ابتدایی‌ترین اقدامات ضروری مانند سمپاشی و پاکسازی آشپزخانه انجام نشده است. کیفیت غذای سلف به شدت پایین است و حشرات در آشپزخانه پیدا شده که نتیجه اهمال در نگهداری و بهسازی است.

آقای هدایت تاجیک، معاون مالی دانشکده، مسئول مستقیم بسیاری از مشکلات موجود است، اما تمام مشکل به شخص ایشان محدود نمی‌شود. اقدامات و تصمیمات ایشان به ما یادآوری می‌کند که چرا وجود یک سازوکار درست و شفاف ضروری است.

با این حال، اقدام غیرقابل‌تحمل آقای تاجیک، برخورد فیزیکی با یک دانشجو بوده که به هیچ وجه نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. علاوه بر این، شکایات از ایشان نه‌تنها پیگیری نشده، بلکه دانشجویی که از این رفتار شکایت کرده بود، تا مرز اخراج از دانشگاه پیش برده شده است.

اساتید و کارکنان دانشکده نیز از وضعیت نابسامان کنونی شکایت دارند. در جلسه شورای عمومی، اعلام شد که ۴۰۰ میلیون تومان به‌عنوان پاداش به کارکنان دانشکده اختصاص یافته است، اما تمامی کارکنان این ادعا را رد کرده‌اند و اظهار داشته‌اند که چنین پاداشی به آنان پرداخت نشده است. این مسئله نشان‌دهنده ضعف جدی در شفافیت و مدیریت مالی دانشکده است.

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️امروز دوشنبه ۱۷ دی خوابگاه پسران دانشگاه علم و صنعت، سقف یکی از راهرو‌ها ریزش کرده.

همزمان در خوابگاه دخترانه علائم شیوع ساس گزارش شده اما با انکار سرپرستی خوابگاه و مسئولان دانشگاه، در چند روز اخیر هنوز اقدام موثری برای جلوگیری از شیوع آن صورت نگرفته است.

🆔 @elmos_parde
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️سپیده رشنو جهت اجرای حکم حبس احضار شد

سپیده رشنو، دانشجوی تعلیقی، نویسنده و فعال مدنی در صفحه اینستاگرام خود خبر داد که جهت اجرای حکم سه سال و هفت ماه حبس به دادسرای شعبه ۳۳ زندان اوین، احضار شده است.

براساس احضاریه ای که در تاریخ ۱۸ دی ماه توسط شعبه یک اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳ تهران مستقر در زندان اوین صادر و به خانم رشنو ابلاغ شده است، از وی خواسته شده که ظرف پنج روز جهت تحمل دوران محکومیت
حبس خود در این شعبه حاضر شود.

وی درخصوص پرونده دوم که به دلیل انتشار خبر تعلیقش از تحصیل در دانشگاه الزهرا و انتشار تصویری از خود با عنوان اتهامی انتشار تصویر مبتذل به شش ماه حبس محکوم شده بود. وی برای سومین بار درخواست اعاده دادرسی برای این پرونده را ثبت کرده است.

سپیده رشنو در تیر ماه ۱۴۰۱، در پی اعتراض به «حجاب اجباری» و مقاومت در برابر دخالت‌های یک زن «آمر به معروف» به نام «رایحه ربیعی» به نوع پوشش‌ او، دستگیر و وادار به «اعتراف اجباری» در مقابل دوربین صدا و سیمای جمهوری اسلامی شد.

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️ آتش‌سوزی در خوابگاه دانشگاه صنعتی اصفهان

بامداد امروز شنبه ۲۲ دی، در محل دفتر کنار سالن مطالعه خوابگاه الغدیر دانشگاه صنعتی اصفهان آتش‌سوزی رخ داد و در نبود کپسول‌های آتشنشانی ساعاتی بعد اطفا شد.
در اثر این حادثه ۲ دانشجو به‌علت استنشاق دود مصدوم تنفسی و یک دانشجو با جراحت پا مصدوم و به مرکز بهداشتی درمانی دانشگاه منتقل شدند.

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
⭕️بیانیه ۳۴۰۰ نفر از هنرمندان،نویسندگان و شاعران،روزنامه‌نگاران،فعالین مدنی،سیاسی و دانشجویی، وکلا و شهروندان در اعتراض به حکم اعدام پخشان عزیزی

پخشان عزیزی انسانی از میانِ مردم ماست. از جنس دردها، آرزوها و امید‌های ما. اعدام پخشان عزیزی، زخمی بر وجدان ما خواهد بود که هرگز التیام نخواهد یافت.

هیچ جامعه‌ای با ریختن خون انسان‌ها عادلانه‌تر نخواهد شد. در مسیر عدالت، هیچ جایی برای کلمهٔ اعدام وجود ندارد.

ما این بار نه به عنوان هنرمند یا فعال مدنی یا هر چهرهٔ دیگری، به عنوان مردم به درد آمده‌ای؛ به عنوان شهروندان این‌‌ کشور؛ خانواده‌های ایرانی، که در برابر هر گونه ستمی تکلیفی برای خود احساس می‌کنیم، اعتراض جدی خود را به حکم اعدام «پخشان عزیزی» اعلام می‌کنیم.

لینک اسامی امضاکنندگان:
https://drive.google.com/file/d/1NnHS8qw77hKWPO2ynQT2K5ouwI27pHIT/view?usp=drivesdk


🆔 @Sedaye_Alzahra
🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
2025/01/21 06:21:29
Back to Top
HTML Embed Code: