tgoop.com/anjoman_elmi_physics/2244
Last Update:
🔷جهان های موازی (parallel (universes
بسیاری از فیزیکدانان برداشت های گوناگونی را از مکانیک کوانتم مطرح کرده اند ،شاید باور نکردنی ترین برداشت را هیو اورت (Hugh Everett)در پایان نامه دکترایش درسال ۱۹۷۵ پیشنهاد کرد.ولی روی آوری چندانی به اندیشه اورت نشد تا آنکه بعد از ۱۰ سال فیزیکدانی به نام بریس دویت (Bryce dewitt )پایان نامه اورت را چند جهانی از مکانیک کوانتم خواند.
در دیدگاه متداول کپنهاگی (Copenhagen interpretation)گفته می شود که تابع موج (wave function) که یک تابع مختلط است ،احتمال همه ی پیشامد های ممکن برای یک رویداد را در خود دارد ولی وقتی یکی از این پیشامد های کم و بیش هم احتمال رخ بدهد ،بقیه پیشامدها از بین می روند مثلا اگر الکترونی در آزمایش دو شکاف به سمت پرده آشکار ساز پرتاب شود احتمال های مختلفی هست که هرجایی روی پرده آشکار ساز فرود بیاید و از هرکدام از دو شکاف عبور کند .ولی وقتی الکترون آشکار می شود دیگر هیچ احتمالی برای فرود آمدنش در جاهای دیگر باقی نمی ماند .
ولی اورت و دویت پیشنهاد متفاوتی دادند که همه ی تراز های ممکن ،امکان پذیر می شوند،ولی هر یک در رو نوشت ناهمسانی از جهان ما ،و افزون برآن در هر یک از جهان ها نیز پیامد های گوناگونی برای اندازه گیری هست پس آن ها نیز پیوسته جهان های ناهمسان بیشتری را به وجود می آورند.
دویت می گوید :هر گذار کوانتمی که در هر ستاره ای ،در هرکهکشانی و در هرگوشه ی دور افتاده ای از گیتی رخ می دهد،جهان ما را به رونوشت های بسیار بی شماری از جهان تبدیل می کند .در این نگاره فروپاشی تابع موج در کار نیست ،چند جهانی یا جهان های موازی جایگزین تک جهانی شده است.
به عبارتی دیگر در تفسیر جهان های موازی الکترون روی همه ی جاهایی که احتمال برای فرود آمدنش هست فرود می آید و ای این فرود ها در دنیا های متفاوتی رخ می دهد.
✔️جهت مطالعه ی بیشتر روی این لینک کلیک کنید.
Join: @anjoman_elmi_physics
📍انجمن علمی فیزیک دانشگاه علم و صنعت
BY انجمن علمی دانشکدهی فیزیک دانشگاه علم و صنعت
Share with your friend now:
tgoop.com/anjoman_elmi_physics/2244