tgoop.com/anjoman_shmu/864
Last Update:
⭕️ مرور مفاد شیوهنامه انضباطی جدید و مقایسه آن با شیوهنامه مصوب سال ۱۴۰۱
🔻بخش اول:
1⃣ اضافه شدن حق بر استماع
دانشجو میتواند دفاعیات مکتوب یا شفاهی خود را به استماع اعضای شورای بدوی برساند.
2⃣ حذف شدن اصل سرعت در رسیدگی
طبق این اصل در شیوه نامه سال ۱۴۰۱، کمیتهها میبایست در کمترین زمان ممكن اقدام به رسیدگی و صدور احكام برای دانشجویان مینمودند.
3⃣ اضافه شدن اصل رفتار برابر
مطابق شیوه نامه جدید، شورای انضباطی باید در برخورد با تخلفات مشابه از رویهی واحد تبعیت کند.
4⃣ تغییر در ترکیب کمیته انضباطی وزارتین طبق ماده ۲
تعداد اعضای هیئت علمی از یک به دو، معاونین دانشجویی از یک به دو، حد نصاب تشکیل جلسات از ۴ عضو (رئیس، دبیر و حداقل دو عضو دیگر دارای حق رای) به ۷ عضو و حد نصاب تعداد آراء برای تصویب حکم در شورای انضباطی از حداقل ۳ رای به حداقل ۵ رای افزایش یافته است.
5⃣ تغییر در تخلفات و تنبیهات
• اضافه شدن تنبیه تذکر کتبی بدون درج در پرونده به مادهی ۱۲
• اضافه شدن امکان تغییر در استفاده از تسهیلات رفاهی دانشگاه
• حذف تنبیه ابطال پایان نامه، رساله یا مدرک تحصیلی
6⃣ حذف ماده مربوط به اطلاع رسانی به ولی، سرپرست یا همسر دانشجو در صورت قطعی شدن حکم.
7⃣ اضافه شدن تبصره مادهی ۱۸
درصورتی که دانشجو مجددا مرتکب تخلف سابق خود شود، شورا موظف به صدور حکم واحد است و در صورت صدور آرای متعدد، دانشجو میتواند از مرجع بالاتر تقاضای تجمیع آراء و صدور حکم واحد بکند.
8⃣ اضافه شدن ماده ۲۲، قواعد عمومی تنبیهات
طبق این ماده اخذ نظر از دفتر مشاوره برای صدور و اعمال تنبیه محرومیت از خوابگاه الزامی است.
9⃣ اضافه شدت مادهی ۲۳ بخش تخلفات و تنبیهات
امکان ایجاد تخفیف یا تعلیق در تنبیه یا مختومه شدن پرونده بدون درج در سوابق انضباطی به وسیلهی اخذ تعهد، ایجاد صلح و سازش یا اخذ رضایت شاکی.
🔟 حذف تبصرههای مرتبط با تخلفات رایانهای
عطف به تبصره ۲ ماده ۳۲ شیوه نامه انضباطی مصوب ۱۴۰۱: «تشكیل کلیه گروه های مجازی دانشجویی با جمعیت بالای ۱۰۰ نفر نیاز به مجوز کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دارد.» تبصره فوق و در ادامه تبصرههای ۳، ۴، ۵، ۶ و ۷ از ماده ۳۲ نیز از شیوه نامه مصوب ۱۴۰۳ حذف شدهاند. این تبصرهها به ترتیب به «جرم انگاری استفاده از عنوان، آرم و عناوین مشابه مرتبط با دانشگاه»، «یکسان سازی فضای مجازی و فضای حقیقی»، «حریم عمومی محسوب شدن کلیه شبکهها، نرمافزارها و سکوهای مجازی» اشاره دارند؛ پس میتوان اشاره داشت که طبق شیوه نامه جدید پلتفرمهای با دسترسی عمومی هم ذیل حریم شخصی دانشجو تلقی میشوند و مطالب آن نمیتواند به عنوان مستند علیه ایشان در کمیتههای انضباطی استفاده شود.
1⃣1⃣ طبق تبصره ۵ ماده ۳۷ شیوه نامه جدید، تجمعات مسالمت آمیزی که بدون ایجاد خسارت مالی، درگیری، توهین و ممانعت از تشکیل کلاس های دانشگاه باشد تخلف محسوب نمیشوند.
2⃣1⃣ طبق ماده ۴۲ شیوه نامهٔ جدید، در رسیدگی به موارد ایجاد «بلوا و آشوب در دانشگاه»، تنبیه تنها برای عاملین در نظر گرفته میشود و تبصرهٔ مربوط به جرمانگاری شرکت در مصادیق بلوا و آشوب از شیوه نامهٔ مصوب ۱۴۰۳ حذف شده است.
3⃣1⃣ کاهش تنبیهات مربوط به عدم رعایت پوشش اسلامی
مطابق شیوه نامهٔ مصوب ۱۴۰۱ در صورت عدم رعایت پوشش ایرانی-اسلامی یا ضوابط پوشش ابلاغی، اشد تنبیهات محرومیت از تسهیلات رفاهی بوده که در شیوه نامه مصوب ۱۴۰۳ (ماده ۵۱) به «توبیخ کتبی همراه با درج در پرونده» کاهش یافته است.
مطابق آیین نامه سال ۱۴۰۱ در صورت اصرار و تکرار به عدم رعایت پوشش اسلامی، حداکثر تنبیه منع موقت از تحصیل به مدت ۴ نیمسال با احتساب سنوات بوده که در آییننامهٔ جدید (ماده ۵۱) به منع موقت از تحصیل به مدت یک نیمسال بدون احتساب سنوات کاهش یافته است.
4⃣1⃣ طبق ماده ۵۸ شیوه نامه انضباطی مصوب ۱۴۰۳، نهادها، تشکلهای دانشجویی (مانند بسیج) و اساتید نمیتوانند با گزارش خود، رسیدگی به تخلفات انضباطی دانشجویان را آغاز کنند و صرفا به عنوان شاکی خصوصی امکان شکایت دارند.
@anjoman_shmu
BY انجمن اسلامي دانشجويان علوم پزشكي شاهرود
Share with your friend now:
tgoop.com/anjoman_shmu/864