Telegram Web
دانشکده‌ی هنر سوره در نظر دارد برای شب یلدا مجله‌ای دیداری و شنیداری تدارک ببیند
و در این راستا، دست یاری به سوی تصویرگران توانمند کشورمان و انجمن تصویرگران کتاب دراز می‌کند
علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را با مشخصات زیر در این رخداد شرکت دهند:
۱. موضوع آثار: آیین شب یلدا و یا تصویرسازی با عناصر انار و هندوانه
۲. تکنیک آثار آزاد است ولی باید با فرمت دیجیتالی ارسال شوند
۳. آثار در یک پاسپارتوی سفید قرار می‌گیرند
۴. ابعاد آثار با احتساب پاسپارتو باید 30x30 cm و با 100 dpi و با فرمت رنگی RGB باشد
۵. نام و نام خانوادگی هنرمند در کنار نشان انجمن در پاسپارتو درج شود
۶. آثار تا روز جمعه ۲۸ آذر ماه باید به دبیرخانه برسند
۷. آثار می‌توانند از آرشیو هنرمند انتخاب شوند
پیشاپیش یلدا مبارک
🍉🙏🏻
پیام تسلیت درگذشت خواهر گرامی آقای رضا مکتبی

بازگشتمان به سوی اوست.

با کمال اندوه با خبر شدیم خواهر گرامی جناب آقای رضا مکتبی، از هنرمندان تصویرگر کشورمان، دار فانی را وداع گفته اند.

این اتفاق غم انگیز را به ایشان و خانواده گرامی شان تسلیت می گوییم و برای آن سفرکرده آمرزش و برای بازماندگان صبر و آرامش خواستاریم.
پیام تسلیت درگذشت برادر گرامی آقای فرشید شفیعی

بازگشتمان به سوی اوست.

با کمال اندوه باخبر شدیم برادر گرامی جناب آقای فرشید شفیعی، از اعضای محترم  انجمن تصویرگران ایران، دار فانی را وداع گفته اند.

این اتفاق غم انگیز را به ایشان و خانواده گرامی شان تسلیت می گوییم و برای آن سفرکرده آمرزش و برای بازماندگان صبر و آرامش خواستاریم.
پیام تسلیت درگذشت پدر گرامی خانم عطیه بزرگ سهرابی

بازگشتمان به سوی اوست.

با کمال اندوه باخبر شدیم پدر گرامی سرکار خانم عطیه بزرگ سهرابی، از اعضای محترم  انجمن تصویرگران ایران، دار فانی را وداع گفته اند.

این اتفاق غم انگیز را به ایشان و خانواده گرامی شان تسلیت می گوییم و برای آن سفرکرده آمرزش و برای بازماندگان صبر و آرامش خواستاریم.
💠 فراخوان عضوگیری برای انجمن صنفی سراسری تصویرگران

با پیگیری انجمن‌های هنری و با توافق با وزارت کار و امور اجتماعی، انجمن‌های صنفی سراسری هنری با مجوز از وزارت کار در شرف تاسیس قرار دارند. تاسیس انجمن صنفی برای برخورداری از امنیت شغلی، بیمه بیکاری، بازنشستگی و ازکارافتادگی و ... سال‌ها آرزوی هنرمندان در حوزه‌های مختلف در ایران بوده و برای نیل به این هدف از سوی انجمن‌های هنری فعالیت‌های بی‌شماری انجام شده و اکنون با تصویب وزارتین کار و ارشاد، در تاریخ سوم شهریور 98، این مهم جامه عمل پوشیده است. بنابراین از اعضای فعلی انجمن تصویرگران دعوت می‌شود آمادگی خود را برای عضویت در انجمن صنفی مذکور از طریق ارسال پیام به شماره واتساپ انجمن (09308285505) اعلام نمایند.

در ادامه به شکل مختصر اهمیت تاسیس انجمن صنفی در پیشبرد اهداف صنفی حرفه تصویرگری و روند رسیدن به راهکارهای قانونی برای تاسیس این انجمن توضیح داده شده است.

امنیت شغلی، ساماندهی اصحاب فرهنگ و هنر، استقرار نظام صنفی و عبارات آشنایی از این دست، دغدغه‌ای قدیمی نزد بسیاری از قانونگذاران و دولتمردان بوده است. برای مثال در برنامه چهارم توسعه، مصوب سال 1383، دولت مکلف شد تا لایحه امنیت شغلی و نظام صنفی جامع را تدوین نماید و ضوابط برخورداری از بیمه بیکاری برای هنرمندانی که شغل خود را از دست داده‌اند را فراهم سازد (ماده 116 قانون برنامه چهارم توسعه). در برنامه ششم توسعه، مجددا موضوع امنیت شغلی مورد توجه قرار گرفت و در ماده 92 به تفصیل به آن پرداخته شد (ماده 92 قانون برنامه ششم توسعه) و وزارت ارشاد موظف گردید تا نظام جامع صنفی فرهنگ و هنر را تدوین نماید.

تفاوت‌های بنیادین و ذاتی حرفه هنر با سایر صنوف، باعث عدم امکان تطابق و کارایی سازمان‌ها و نظام‌های مشابه در این حوزه است. یکسان بودن فعالیت‌های زیرمجموعه یک نظام، میزان وابستگی فعالیت شغلی به مجوزها و پروانه‌ها، نقش پررنگ نظارت و وابستگی به دولت از خصوصیات ذاتی این قبیل نظام‌هاست. اما تفاوت‌های غیرقابل‌اغماض میان رشته‌های مختلف هنری از یک سو و عدم وابستگی به مجوز و یا عضویت در انجمن برای فعالیت حرفه‌ای از سوی دیگر امکان استقرار یک نظام واحد را با پرسش‌های جدی مواجه می‌سازد.

امروزه حق ایجاد تشکل به عنوان یکی از مصادیق حقوق و آزادی‌های عمومی موردپذیرش جوامع مدرن و دموکراتیک بشری قرار گرفته است. در تعاریف کلاسیک، تشکل عبارت از میثاقی است که بر اساس آن افراد متعدد، با داشتن علایق و آرمان‌های مشترک، فعالیت خود را تنظیم و موضع مشترکی را به طور مستمر اتخاذ کنند، بدون آنکه هدف منفعت‌طلبانه اقتصادی داشته باشند. آزادی در تاسیس و پیوستن به تشکل‌ها از جمله حقوق انسانی به شمار می‌رود که درصورت ایجاد بستر و امکان فعالیت وسیع و تاثیرگذار تشکل به شکل‌گیری جامعه توسعه یافته اجتماعی و فرهنگی منجر خواهد شد (محسن فریبرزی، مختصری در باب حق تشکل).

با وجود آنکه سال‌هاست هنرمندان از حق بدیهی برخورداری از تشکل صنفی محروم مانده‌اند، همواره نسبت به لزوم فعالیت جمعی آگاه بوده و با تاسیس انجمن‌ها و خانه‌ها تلاش در حفظ استقلال و احقاق حقوق حرفه‌ای خود داشته‌اند، هرچند مشکلات عدیده در راه ثبت انجمن‌ها باعث گوناگونی در ساختار آنان شده است. برخی مانند انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز ایران و انجمن هنرمندان نقاش ایران در قالب موسسه فرهنگی هنری از ارشاد مجوز فعالیت گرفتند، انجمن عکاسان ایران در وزارت کشور به ثبت رسیده است و انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران زیر نظر وزارت کار به فعالیت می‌پردازد. تشکل‌ها علی‌رغم تفاوت‌های ماهیتی و شکلی، موضوع حقوق صنفی را مهم‌ترین وظیفه خود دانسته و برای احقاق حقوق حرفه‌ای اعضای خود کوشیده‌اند که متاسفانه این تلاش‌ها به دلیل نداشتن جایگاه قانونی مشخص، به نتایج چشمگیر نیانجامیده است.

حقوق صنفی موضوع قوانین کار است و قاطبه انجمن‌های فرهنگی و هنری با وزارت کار و امور اجتماعی ارتباطی ندارند. کار هنری «کار» محسوب نمی‌گردد و غالبا تفنن و فعالیتی برای اوقات فراغت تلقی می‌شود و نه حرفه‌ای جهت امرار معاش. شاید از همین روست که از کار هنری و هنرمندان با القاب و تعاریف غیرواقعی و تعارف‌آمیز یاد کرده و در بهترین حالت، اختصاص کمک و تسهیلات را راهکار شناخته و لزوم وجود یک زمینه قانونی برای گسترش حرفه‌ای این صنوف نادیده می‌گیرند. در این شرایط رابطه منطقی و قانونی هنرمندان با قانونگذار به روابط شخصی و ذوقی نمایندگان تنزل پیدا کرده و صنف نمی‌تواند در قانونگذاری‌های مرتبط با سرنوشت خود موثر باشد. قوانینی که در غیاب هنرمندان صادر شده، به دلیل عدم درک شفاف و صحیح قانونگذار از نیازها و مطالبات صنف، اگر تهدید نباشند در بهترین حالت بلا استفاده‌اند (تبصره ح ماده 92 قانون ششم توسعه). امنیت شغلی، بیمه بیکاری، بازنشستگی و ازکارافتادگی و ...
برای صنوف هنری به شکل غیرحرفه‌ای و ناکارآمد، بازتعریف شده و ارتباطی با اصل این مفاهیم در قوانین مادر ندارد. مفاهیم جدید از طرف قوانین بالادستی حمایت نشده درنتیجه تلاش و رایزنی هنرمندان نهایتا به دریافت بخشنامه‌ها و دستورات موقت منجر می‌شود.
وزارت ارشاد بنا بر تکلیفی که مجلس براساس ماده 92 قانون برنامه توسعه ششم، جهت تدوین نظام صنفی فرهنگ و هنر به او محول کرده بود، در اوائل سال 97 سلسله جلساتی با حضور نمایندگان انجمن‌ها و تشکل‌های مرتبط شکل داد. گوناگونی تشکل‌ها و ماهیت متفاوت رشته‌های مختلف فرهنگ و هنر و رسانه از موانع جدی رسیدن به یک نتیجه واحد بود. با این وجود صنوف ضمن مطرح ساختن مطالبات و نیازهای حرفه ای خود، متفق القول یک نظام یکپارچه و نظارتی را راه حل مشکلات خود ندانستند. جلسات متعددی با نمایندگان وزارت کار و تامین اجتماعی و برنامه و بودجه برگزار گردید و راه‌های گوناگون قانونی برای حل معضلات «پدیدآورندگان آثار فرهنگی، هنری و رسانه» مورد بررسی قرار گرفت. تلاش شد تا به جای ورود به چرخه طولانی و نافرجام وضع قانون جدید از قوانین موجود برای رسیدن به خواسته‌های مشترک هنرمندان استفاده شود.

چتری که بتواند رشته‌های مختلف این حوزه را پوشش داده و در عین ایجاد اتحاد، به استقلال تشکل حرفه‌ای آنها خللی وارد نسازد.

ظرفیت قانون کار و به رسمیت شناختن «کار هنری» بهترین گزینه مورد وفاق جمع بود که هرچند پیش از این، تعابیر و تفاسیر رایج از قانون کار و آیین‌نامه‌ها، مانع برخورداری هنرمندان از این قانون می‌شد، اما با تصویب وزرای کار و ارشاد، در تاریخ سوم شهریور 98 این معضل برطرف شد. اهمیت این تصویب‌نامه تنها در ایجاد شرایط برای فعالیت صنفی نیست، بلکه نمایانگر اتحاد 14 تشکل فرهنگی هنری است که برای اولین بار در تاریخ فعالیت‌های اجتماعی خود و علی‌رغم تفاوت‌های بنیادین به توافق جمعی تشکیل انجمن‌های صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه دست یافتند.

هم اکنون و بر اساس وظیفه‌ای که به انجمن‌های موجود سپرده شده، بناست تا با توجه به تصویب‌نامه مذکور، هر صنف هنری، انجمن صنفی سراسری خود را نیز تشکیل بدهد. برای جلوگیری از بی‌نظمی و همچنین احترام به رای و نظر اکثریت، هیات مدیره کنونی انجمن‌های هنرهای تجسمی به عنوان هیات موسس، درخواست تشکیل انجمن صنفی رشته خود را به وزارت کار اعلام کرده و آماده پذیرش عضو برای انجمن صنفی کشوری هستند.

بدیهی است تشکیل انجمن‌های صنفی سراسری و یا به رسمیت شناخته شدن کار هنری، حلاٌل تمامی مشکلات نخواهد بود. بلکه سرآغازی بر فعالیت و مطالبه‌گری صنفی است. گام بعدی تشکیل کانون‌های برآمده از انجمن‌های مستقل صنفی سراسری است. کانون سینما، کانون تئاتر، کانون موسیقی، کانون روزنامه و خبرنگاران، کانون نویسندگان، مترجمان و ویراستاران و کانون تجسمی که متشکل از انجمن‌های صنفی سراسری هنرهای تجسمی خواهد بود. اجتماع این کانون‌ها، کانون فراگیر فرهنگ، هنر و رسانه به عنوان عالی‌ترین نهاد مرتبط و مرجع در این حوزه را شکل می‌دهد. کانون فراگیر با سازوکاری دموکراتیک، مستقل و کارآمد، قادر خواهد بود با قانونگذاران و مجریان رابطه‌ای مستقیم و موثر برقرار نموده و از حقوق جامعه خود دفاع نماید. در عین حال استفاده از ظرفیت قوانین کار و پیوستن به جوامع بین‌المللی نظیر سازمان جهانی کار یا ILO امکان گسترش فعالیتهای صنف هنر را در سطحی بالاتر فراهم می سازد.

برای اطلاعات بیشتر نگاه کنید: به نشریه تندیس، شماره 396-397 حق تشکل، نگار نادری‌پور.
🎊 نوروز ۱۴۰۰ مبارک باد.
تصویرگر: عاطفه ملکی جو
برگرفته از کتاب باغ ایران، نوشته حسین گل گلاب، نشر میرماه
فراخوان جشنواره تصویرگری جلد کتاب های درسی دوره ابتدایی
http://www.casi.ir/sn/exhibitions/pt/full/id/87
💠 آیین نامه اجرایی بیمه بیکاری اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه
مصوب جلسه 1400/3/1 هیئت وزیران
💠 تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره تصویرگری جلد کتابهای درسی دوره ابتدایی تا ۳۱ تیر ۱۴۰۰
https://honarcredit.ir/n/1342a801

مرحله دوم حق بیمه فصل بهار اعضای صندوق اعتباری هنر واریز شد

مرحله دوم پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی و سرانه درمان فصل بهار با واریز حق بیمه و سرانه درمان (سهم عضو) اردیبهشت ۱۴۰۰ بیمه شدگان صندوق اعتباری هنر انجام شد.

در راستای حمایت از اعضای تحت پوشش در بحران کرونا، حق بیمه تأمین اجتماعی و سرانه درمان(سهم عضو) اردیبهشت ماه بیش از ۳۹ هزار بیمه شده از سوی صندوق اعتباری هنر واریز شد.
مشمولین طرح، تمامی بیمه شدگانی هستند که تا پایان اسفندماه سال ۱۳۹۹ بیمه آنها فعال بوده است.

براین اساس مبلغ واریز شده برابر با ابلاغیه سازمان تأمین اجتماعی برای هر فرد براساس نرخ های ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصد به ترتیب معادل ۵۴۸۸۰، ۱۰۹۷۶۰ و ۲۱۹۵۲۰ تومان است. همچنین مبلغ ۷۱ هزار و ۶۰۰ تومان برای سرانه درمان به ازاء هر نفر واریز شده است.

در مجموع مبلغ تخصیص یافته به طرح بخشودگی حق بیمه و سرانه درمان اردیبهشت ماه سهم اعضا بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است.

گفتنی است؛ حق بیمه خرداد براساس اطلاعیه های قبلی حداکثر تا پایان شهریور به حساب هنرکارت اعضا واریز خواهد شد.
تخفیف ویژه فروشگاه‌های اتکا برای دارندگان هنرکارت

به اطلاع اعضای محترم صندوق اعتباری هنر می رساند؛ به منظور بهره مندی دارندگان هنرکارت از مزایای خرید و تخفیف ویژه، صندوق اعتباری هنر با سازمان اتکا قرارداد همکاری امضا می کند.

با نهایی شدن مراحل این قرارداد، دارندگان هنرکارت مازاد بر تخفیفات رایج فروشگاه های زنجیره ای اتکا از تخفیف ویژه مازاد نیز برخوردار خواهند شد.

بزودی اطلاعات تکمیلی این طرح در اختیار اعضای محترم قرار خواهد گرفت.
آغاز ثبت نام بيمه تكميلي اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه
نام نویسی بیمه درمان تکمیلی، عمر و حوادث اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه آغاز شد.
به منظور پوشش حداکثری هزینه‌های درمانی خانواده بزرگ فرهنگ، هنر و رسانه كشور، صندوق اعتباري هنر همچون ساليان گذشته خدمات بيمه تكميلي اعضاء خود را از تاريخ ۱۴۰۰/۰۷/۰۱ تا ۱۴۰۱/۰۶/۳۱ ارائه مي دهد.
ثبت نام بیمه تکمیلی در یک مرحله (بدون تمدید) از تاریخ ۱۴۰۰/۰۶/۳۱ لغایت ۱۴۰۰/۰۷/۰۹ از طریق وب سایت صندوق؛ به ‌نشانی www.honarcredit.ir انجام خواهد شد.
با توجه به افزایش تعرفه های ارائه خدمات درمانی که از سوی شرکت های بیمه گر مورد تأیید بیمه مرکزی (بطور میانگین با حداقل ۶۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته) اعلام شد، صندوق اعتباری هنر در راستای دستور مقام عالی وزارت و بمنظور حمایت از اعضای تحت پوشش، حداکثر تلاش خود را به کار گرفته است تا بیشترین خدمات با کمترین هزینه برای اعضاء منظور شود. بنابراین مصوب شد، نسبت به سال گذشته، هیچ گونه افزایش قیمتی در سهم حق بیمه پرداختی اعضا در قرارداد ۱۴۰۰_۱۴۰۱ اعمال نشود.
خدمات بیمه درمان تکمیلی در قالب ۳ طرح (امید، آرامش و رفاه) ارائه می شود. براین اساس همچون سال گذشته مبلغ پرداختی سهم اعضا به ازاء هر نفر برای طرح امید ۱۳۰ هزارتومان، طرح آرامش ۵۰۰ هزارتومان و طرح رفاه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است.
متقاضیان می توانند با انتخاب یکی از طرح ها، افراد تحت تکفل خود را نیز در همان طرح ثبت نام نمایند.
همچنین سرپرستان خانوار (بیمه شده اصلی) با پرداخت مبلغ ۹۵ هزار تومان از مزایای بیمه عمر و حوادث برخوردار می شوند که این مبلغ به حق بیمه سالانه بیمه شده اصلی اضافه می شود.
اعضای صندوق اعتباری هنر با پرداخت بخشی از حق بیمه، مشمول بهره مندی از خدمات بیمه درمان تکمیلی خواهند شد و مابقی هزینه توسط صندوق، تأمین و پرداخت می شود.
2024/12/02 02:50:23
Back to Top
HTML Embed Code: