Telegram Web
🔴بیانیه ۱۴ تشکل دانشجویی در اعتراض به قتل مهسا امینی

چند روز اخیر برگ تاریک دیگری در تاریخ ستمدیدگان این سرزمین بود. مهسا امینی، زنی که به گواهی بستگانش روز سه‌شنبه ۲۱ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت‌ و بر اثر خشونت‌های وارده به بیمارستان منتقل شده بود جان باخته است.
ما تشکلهای دانشجویی امضاکننده‌ی این بیانیه‌ ضمن محکومیت این واقعه‌ی تلخ موارد زیر را به عنوان مواضع و خواسته‌های خود اعلام میکنیم:
گشت ارشاد عریان‌ترین و در عین حال خشن‌ترین وجه از یک رژیم اجتماعی کنترل و انقیاد بدن‌هاست کنترل و انقیادی که دامنه‌ی آن از کف خیابان‌ها، کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها و... تا آشپزخانه‌ها و اتاق‌های خواب خانه‌ها گسترده است و با تحدید زیست اجتماعی زنان استثمار و ستم را برای آن‌ها به ارمغان می‌آورد. جنایتی که در حق مهسا امینی رخ داده بار دیگر نشان داد که ستم و استثمار علیه زنان در نظم کنونی،  تمامیت جان و هستی آن‌ها را نیز هدف قرار میدهد. گشت ارشاد که در ماه‌های اخیر خشونتش بیش از پیش نمایان شده، ارتباط وثیقی با اشکال مختلف سرکوب سیستماتیک‌ زنان همچون محروم کردن زنان از حق پایان خودخواسته بارداری، قوانین مرتجعانه خانواده، نابرابری‌های دستمزدی و استثمار مضاعف در محل کار و... دارد.
خواسته‌ی ما انحلال گشت ارشاد و پلیس امنیت اخلاقی به عنوان یکی از مهم‌ترین نهاد‌های سرکوب پس از انقلاب است.
ما ضمن اعلام همبستگی با خانواده‌ی ستم‌دیده‌ی مهسا امینی، و حمایت از دادخواهی آن‌ها و پیگیری‌هایشان در مورد این جنایت جهت برخورد بدون اغماض با عاملان و آمران این واقعه، سرکوب معترضان به این واقعه و فشار بر خانواده خانم امینی را محکوم کرده و خواستار توقف هر نوع برخورد قضایی و انتظامی با شهروندان به بهانه‌ی پوشش و حذف سیستم سرکوب از ساختار حکمرانی هستیم.
بدون شک محقق شدن این خواسته‌ها و تغییر وضع موجود بدون سازماندهی مردمی و مستقل از قدرت‌های داخلی و خارجی میسر نخواهد بود.

اسامی تشکل‌های امضاکننده:
۱. انجمن اسلامی آرمان دانشجویان دانشگاه علم و صنعت
۲. انجمن فرهنگ و تمدن اسلامی دانشگاه صنعتی نوشیروانی‌ بابل
۳.مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا
۴.انجمن اسلامی دانشجویان آزاداندیش دانشگاه علامه طباطبایی
۵.انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد
۶. انجمن اسلامی رویش دانشجویان دانشگاه علم و صنعت
۷. انجمن اسلامی نواندیش دانشجویان دانشگاه فردوسی
۸. انجمن اسلامی پیشرو دانشگاه تربیت مدرس
۹. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز
۱۰.انجمن اسلامی دانشگاه خلیج فارس بوشهر
۱۱. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
۱۲. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان
۱۳. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان
۱۴. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

🆔 @tbzmed_anjoman
📸 Instagram: raddi_call
🔥6👍3
Forwarded from انجمن فرهنگ و تمدن اسلامی نوشیروانی
🔸 محمد عرب، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، صبح امروز حوالی ساعت ۱۱ با یورش چهار خودرو نیروهای امنیتی در منزلش بازداشت‌ شد.

🆔 @anjoman_eslami_nit
👍2
🔴 اسامی تعدادی از دانشجویان بازداشت شده دانشگاه تهران:

︎محمد نوری
︎ماهان گچ پزان عیدگاهی
︎سهند مرتضوی
︎مبینا محمدی
︎مهسا عبدالله زاده
︎ریحانه معروف
︎کامیار شریفی
︎بردیا شکوری فرد

#سرکوب_دانشگاه_را_متوقف_کنید

🆔 @anjoman_tbzmed
🌱 Instagram: @raddi_call
📗جلسه بحث و گفتگو مقدمات سیاست در دانشگاه

📍واحد پزشکی انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
شنبه ۲ مهر ماه، ساعت ۱۷


🆔 @anjoman_tbzmed
🌱 Instagram: @raddi_call
👍4👎1
📗جلسه بحث و گفتگو مقدمات سیاست در دانشگاه

📍واحد پزشکی انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
شنبه ۹ مهر ماه، ساعت ۱۳/۵


🆔 @anjoman_tbzmed
🌱 Instagram: @raddi_call
👍3
🖊 نامه هفتم افلاطون: "سیاست در وضعیتی‌ست که جز در سایه امکانات استثنائی و یاریِ بخت نمی‌توان آن را درمان کرد."

🔹 در وضع فعلی سیاسی ایران ما با خرده توده‌ای روبه‌روایم که نه نسبتی با سنت دارد و نه نسبتی با عرف و جامعه حال حاضر ایران. خرده توده‌ای که جهان بسته‌ای برای خودش ساخته که حتی بین عرف و سنت معلق هم نیست، بلکه جهانی دوپهلو برای خودش ساخته. با یک مانیا خود را از زمان و زمین منفک می‌کند و با آرامش و معصومیت زندگی می‌کند ولی به ناگاه سر بزنگاه تا حدی هار می‌شود که بی‌دلیل زنی را که کنار خیابان ایستاده را با باتوم می‌زند. نسبت آن باتوم به دست گرفتن و آن زندگی آرامِ لاهوتی چیست؟ این کین‌توزی از همه‌کس و همه‌چیز نسبتش با سنت اسلامی چیست؟

🔹 در برابر این خرده توده نیرویی از طرف جامعه و عرف وجود دارد که زیرپای نظم حاکم را گاه خالی می‌کند و وضع را به حالت تعلیق درمی‌آورد. این نیرو بارها تعلیق را تزریق کرده و از دل تکرارها تفاوت می‌آفریند. اما نظم حاکم از سر لجبازی صرفا یک نام را گزیده و طوطی‌وار تکرار می‌کند: اغتشاش‌گر. مرز بین اعتراض و اغتشاش چیست؟ مردمی که بدون آسیب به اموال عمومی، فریاد اعتراضشان را سر می‌کشیدند آنها هم اغتشاش‌گر محسوب می‌شوند؟ حتی در ساحت کلام هم وضع این خرده توده هیچ نسبتی با واقعیت تاریخی ندارد. تعرض مستتر در واژه اعتراض را نمی‌بیند ولی غش مستتر در اغتشاش را صرفا با خشونت گره می‌زند!

🔹 از طرفی طبق متن صریح اصل ۲۷ قانون اساسی "تشکیل اجتماعات و راهپیمایی‌ها، بدون حمل سلاح، به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است." ولی از سوی دیگر می‌بینیم که وضع حقوقی‌مان چنان دچار وضع پدانتری شده که حتی محتوای خود قانون اساسی فدای فرم توخالیِ بازی با کلمات می‌شود. و نظم حاکم به دنبال ایجاد جایی برای اعلام نقد و اعترضات مردم می‌گردد! و این اعتراضات و نقدها باید با زبان و دستور زبان آن‌ها باشد و گرنه یا اغتشاش‌گرند و یا تحریک‌شده توسط عوامل خارجی!

🔹از طرفی دیگر تجمعات و اعتراضات دانشجویان را که در این چند روز شاهد بودیم هیچ منافاتی با محتوای محتوای قانون اساسی ندارد. اما شاهد برخوردهای قهری با دانشجویان بودیم که موید همان وضعیت پدانتری است که جز ملانقطی‌بازی و لفظ‌بازی کاری نمی‌شناسد و قانون، خودش به تمامی نادیده گرفته می‌شود. آیا دانشجویانی که به طور مسالمت‌آمیز و بدون آسیب به اموال عمومی یا ارزش‌های دینی به ظلم و رویه‌های غلط ساختاری اعتراض کرده‌اند هم "اغتشاش‌گر" محسوب می‌شوند که می‌بایست گاه به شکل سبعانه‌ای دستیگر و بازداشت شوند؟ با این اقدامات شاهد تزریق ترس و انفعال به دانشجویانی که خواهان ابراز نظر و ظلم‌ستیزی هستند خواهیم بود که آرمان مطالبه‌گری را در دانشگاه به خاموشی می‌کشاند.

🟩 امیدی که در دانشگاه شعله‌ور شده بود هم‌اکنون چهره ژانوسی خود را به نمایش می‌گذارد، ناامیدی مستتر درون اعتراضات دانشجویی که نظم حاکم با شدت تمام و کمال در جهت سرکوب و ارعاب تلاش می‌کند اما این خاموشی شعله امید که به اعتراض‌ها گره خورده بود نباید به انفعال و قصه‌بافی ختم شود. این کنش‌های کوچک و درشت باید قدرت خود را به نمایش بگذارند در قالب کنش‌های مداوم، و گرنه نیهیلیسم حاکم بر مصادره‌کننده‌های نیروهای موثر، این اعتراض‌ها را به یک تراژدی تمام عیار ختم می‌کنند، تراژدیِ به خاک و خون کشنده تمام بدن‌های تکین. تنها سویه رهایی‌بخش، حفظ عقلانیت درون گفتمان‌های دانشجویی و حفظ تداوم نیروهای موثر است که روزی ققنوس‌وار از زیر این خاکستر بیرون بیاید.


🆔 @anjoman_tbzmed
🌱 Instagram: @raddi_call
👍3
🟢 تحصن و گفت و گوی دانشجویان دانشکده داروسازی در صحن دانشکده در اعتراض به دانشجویان بازداشتی


🔻 این تحصن درحالی روز شنبه ۹ مهر ماه به طور خودجوش برگزار شد که به نظر می‌آمد باتوجه به فشار های اخیر، این اتفاق نمی‌افتاد ولی دانشجویان با نشستن در کف سالن دانشکده، ضمن تاکید به فردی بودن این شیوه اعتراض، به تمرین بحث و گفتگو در شرایط بحران پرداختند. تماس نهادهای خارج دانشگاهی با تعدادی از خانواده‌های دانشجویان حاضر، در حالی که گفتگو روال طبیعی خود را با حضور مسئولین دانشکده و دانشگاه طی می‌کرد، جزو نکات تاسف‌بار این حرکت بود.

آینده ایران، جز از مسیر گفت و گوی مسالمت آمیز و همفکری گروه‌های مختلف ساخته نمی‌شود. (عکس‌ به علت سواستفاده احتمالی گروه‌های خارج دانشگاه و نگرانی برخی دانشجویان تار شد.)

🆔 @anjomanTbzpharmacy
📸 Instagram Anjoman
🔥41👎1
🔵 تحصن دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز مقابل دانشکده داروسازی در اعتراض به بازداشت دانشجویان در سراسر کشور


🔹امروز ۱۳ مهر ۱۴۰۱، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مقابل دانشکده داروسازی دست به تحصن زدند. این تحصن با هدف آزادسازی دانشجویان بازداشتی ع پ تبریز و اعتراض به رویه سرکوب و ارعاب دانشجویان در دانشگاه های کل کشور و علی الخصوص دانشگاه تبریز و صنعتی شریف به انجام رسید. نهایتا با آزادی همه دانشجویان بازداشتی ع پ تبریز این تحصن به پایان رسید.
♦️لازم به ذکر است این اقدام تحصن، اعتراض آخر دانشجویان نخواهد بود و تا توقف هر نوع سرکوب در دانشگاه های کشور و آزادی تمام دانشجویان بازداشتی این اعتراضات ادامه خواهند داشت.
همچنین دکتر فرید اعلایی معاون آموزشی دانشگاه که با تهدید دانشجویان به حذف واحد درسی در صورت غیبت، موجب ارعاب دانشجویان شده بود، در جمع دانشجویان حاضر گردید، اما پس از چند دقیقه و شنیدن نقدهایی به ایشان، با بی احترامی و بدون هیچ جواب قانع کننده ای جمع دانشجویان را ترک نمودند.


🆔 @anjoman_tbzmed
🌱 Instagram: @raddi_call
👍7🔥2👎1
جلسه بحث و گفتگو
♦️دانشگاه،الگوی سیاست در جامعه
زمان: شنبه ۱۶ مهر ماه ۱۴۰۱، ساعت ۱۶
مکان: حوض محوطه دانشکده پزشکی

🆔️ @‌anjoman_tbzmed
🌱instagram: @raddi_call
👍3
🔴دانشگاه نیست، پادگان است!

پس از حضور دانشجویان دختر و پسر به صورت تفکیک نشده در سلف در روزهای یکشنبه و دوشنبه. از روز یکشنبه نهادهای دانشگاهی و خارج دانشگاهی فشار بر دانشجویان به صورت فله‌ای را آغاز کردند. از شامگاه یکشنبه شماره‌های شخصی به خانواده‌های دانشجویان زنگ زدند و با ارعاب و ایجاد تشنج در فضای خانواده‌ی دانشجویان سعی بر اعمال فشار کردند. همچنین تعداد زیادی از دانشجویان به صورت فله‌ای به کمیته انضباطی احضار شدند. گویا تصمیم دانشگاه و معاونت دانشجویی بر این است که با اینگونه فشارها، فضای ارعاب و امنیتی را در دانشگاه برای خواسته‌های ضد مدنی خود ایجاد کند.

حال سوال اینجاست که معاونت نامحترم دانشجویی و فرهنگی، آقای عابدالهی، به چه اتهامی دانشجویان به کمیته انضباطی احضار می‌گردند؟ آیا میخواهید نهار خوردن در سلف دانشگاه را هم امنیتی کنید؟
و به چه حقی و بر اساس کدام ماده، نهادهای خارج دانشگاهی با خانواده دانشجویان تماس میگیرند؟ مطابق آیین نامه‌ی انضباطی خود دانشگاه، بند ۶۴، برخود نیروهای امنیتی خارج از دانشگاه با دانشجو جرم است.

انجمن اسلامی دانشجویان ع پ تبریز، اعلام می‌دارد که هرگونه رویه‌ی امنیتی در دانشگاه باید برچیده شود و اگر هم اتهامی در این فضا وجود دازد، آن اتهام متوجه نهادهای دانشگاهی است. بدیهی است در صورت عدم برچیده شدن فضای امنیتی و احضارهای فله‌ای به کمیته انضباطی، مسئولیت هرگونه پیامد آتی بر عهده شما مسئولین خواهد بود.

🆔️ @tbzmed_anjoman
🌱instagram: @raddi_call
👍8👎1
📓جلسه بحث و هم اندیشی

🗣آزادی بیان و حدود آن در نظام‌های
سیاسی🚫

📍دفتر انجمن اسلامی، واحد پزشکی
یکشنبه، ۲۴ مهرماه ساعت ۱۶


🆔 @anjoman_tbzmed
🌱 Instagram: @raddi_call
👍3👎1
تجمع و راهپیمایی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز

خیابونا غرق خون
استادامون خفه خون

آذربایجان اویاخدی
کردستانا دایاخدی
(آذربایجان بیدار است
حامی کردستان است)

🆔 @tbzmed_anjoman
🌱 Instagram: @raddi_call
👍6🔥1
2025/07/13 10:57:55
Back to Top
HTML Embed Code: