Telegram Web
5 گام انتخاب و ویرایش مجله (بخش 2/پایان)


گام سوم: استخراج لیست ویرایش مقاله
خوب حالا به وب سایت مجله انتخاب شده مراجعه کنید. بخشی در وب سایت معمولا  هست که توضیح داده است که یک مقاله باید چه ویژگیهایی از نظر محتوایی و نگارشی داشته باشد. این موارد معمولا در منوهایی با عنوان "راهنمای نویسندگان"،  "برای نویسندگان مقاله" و "ارسال مقاله" می آیند. دقت کنید که این استانداردها بسته به هر مجله متفاوت است.


گام چهارم: اعمال ویرایش های محتوایی
حالا دست به کار شوید و مواردی که در فایل اول، یعنی موارد مرتبط با ویرایش محتوایی را مشخص کرده اید را یکی یکی اعمال کنید روی مقاله خودتان. فراموش نکنید که مرتب از مقاله خودتان نسخه پشیبان بگیرید و آنرا در جایی مناسب ذخیره کنید. یکی از بهترین کارها این است که همیشه آخرین نسخه مقاله خودتان را به آدرس ایمیل خودتان ارسال کنید.


گام پنجم: اعمال ویرایش های نگارشی
به همین شکل بعد از اعمال تغییرات محتوایی، موارد مربوط به ویرایش نگارشی مقاله را نیز اعمال کنید. در اینجا حتما چک کنید که مقاله هیچ غلط املایی یا انشایی نداشته باشد. همه چیز به درستی نوشته شده باشد و کاملا استانداردهای ارجاع دهی رعایت شده باشند.



https://www.tgoop.com/apply_research
1
انواع مطالعات:


👈مطالعات کمی (Quantitative studies): مطالعات کمی از پارامترهای کمی و قابل اندازه گیری جهت بررسی وضعیت استفاده می نماید و غالباً به بیان چگونگی وضعیت می پردازد. در اغلب موارد قابلیت تعمیم دارد. این مطالعات نیاز به حجم نمونه بزرگ دارد و از قاطعیت بیشتری نسبت به مطالعات کیفی برخوردار است و بیشتر جهت تصمیم گیری ها و سیاست گذاری ها به کار می رود.


👈مطالعات کیفی (Qualitative studies): در مطالعات کیفی،  از پارامترهای کیفی غیرقابل اندازه گیری جهت بیان چرائی وضعیت استفاده میشود. این نوع مطالعات بیشتر به کشف علت و انگیزه های وجود وضعیت می پردازد و نگاهی عمیق برای درک وجود و ماهیت مسئله موجود دارد. غالباً از این نوع مطالعات جهت بیان مسأله و یا طرح فرضیه برای مطالعات کمی و یا کشف علل درونی و عمق نتایج مطالعات کمی استفاده می شود.



Https://www.tgoop.com/apply_research
8 راه برای شناسایی ژورنال‌های دسترسی آزاد جعلی:


1. ژورنال‌ از شما درخواست هزینه ارائه به جای هزینه چاپ می‌کند یا تلاش دارد تا کپی‌رایت کار نویسنده را به دست آورد.

2. هیئت تحریریه خیلی کوچک است یا «به زودی می‌آیند.»

3. یک ناشر به تنهایی تعداد سرسام‌آوری ژورنال‌ جدید را هم‌زمان منتشر می‌کند

4. ژورنال می‌گوید شماره‌ای در زمانی مشخص در دسترس خواهد بود، ولی این شماره هرگز دیده نمی‌شود.

5. وبسایت کیفیت حرفه‌ای ندارد.

6. عنوان ژورنال به وابستگی بین‌المللی اشاره می‌کند که با هیئت تحریریه یا مکان آن همخوانی ندارد.

7. مشکلات بنیادی در عناوین و چکیده‌ها وجود دارند.

8. محتوای ژورنال با آنچه در عنوان و اسکوپ آمده متفاوت است.

9. عنوان ژورنال و شماره ثبت رو از سایت های معتبر مانند تامسون رویرترز و اولریچ چک کنید.



Https://www.tgoop.com/apply_research
👍2
مرحله طرح ریزی مقاله

@apply_research

آیا سوال تحقیق مقاله به اندازه کافی محدود و دقیق است که صرفا یک یافته محدود اما ارزشمند را دنبال کند؟
آیا ایده اصلی مقاله و سوال تحقیق واقعا جدید است؟ تا به حال چنین کاری صورت نگرفته است؟ این کار چه تفاوتی با کارهای مشابه یا مرتبط قبلی دارد؟
آیا پاسخ دادن به سوال تحقیق، یافته ارزشمندی را به متخصصین حوزه علمی مرتبط اضافه می کند؟
آیا واحد تحلیل و سطح تحلیل مقاله به درستی تعیین شده است و اجرای تحقیق و نتیجه گیری به درستی بر اساس آن صورت گرفته است؟
آیا طراحی تحقیق و روش تحقیق مقاله از نظر اصول روایی و پایایی صحیح هستند؟



Https://www.tgoop.com/apply_research
چگونه به نظرات داوران مقاله پاسخ دهید؟ (بخش 1)



پاسخ به داوران مقاله از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.


زمانی که شما مقاله خود را برای چاپ به مجله‌ای ارسال می‌کنید، ممکن است مقاله شما ریوایز خورده و داوران مجله در ایمیلی از نویسنده مسئول مقاله بخواهند تا بخش‌هایی از مقاله را تغییر دهد و یا آن‌ها ممکن است سوالاتی در ارتباط با محتوای مقاله بپرسند.
اگر نمی‌دانید که چگونه به سوالات و نظرات داوران مقاله پاسخ دهید، این مطلب را بخوانید. در این مطلب نحوه پاسخ‌گویی به سوالات و نظرات داوران توضیح داده شده است.


وقتی مقاله برای ریوایز و اصلاح به نویسنده ارسال می‌شود (به اصطلاح ریوایز می‌خورد)، از نویسنده مسئول مقاله خواسته می‌شود تا مقاله را اصلاح کرده و آن را همراه با فایلی که در آن به سوالات و نظرات داوران پاسخ داده شده دوباره به سردبیر مجله ارسال شود.


صرفه نظر از فرمت فایل پاسخ‌گویی به نظرات و سوالات داوران، در این فایل باید توضیح دهید که چه تغییراتی در مقاله ایجاد کرده‌اید؛ اگر تغییرات خواسته شده داوران را روی مقاله اعمال نکرده‌اید باید علت را توضیح دهید. این فایل را با عنوان ” Response to Reviewers ” همراه با مقاله ریوایز شده آپلود کنید.


سردبیر مجله این فایل شما را مطالعه و دلیل شما برای اصلاح هر بخش و یا منطق ارائه شده از جانب شما برای عدم تغییر موارد پیشنهاد شده را به دقت بررسی می‌کند.


https://www.tgoop.com/apply_research
چگونه به نظرات داوران مقاله پاسخ دهید؟ (بخش 2/پایان)



پاسخ به داوران مقاله، فرصتی است برای متقاعد کردن داور و سردبیر مجله برای پذیرش و چاپ مقاله شما؛ از این رو:
در متنی که به سردبیر ژورنال می‌نویسید، نشان دهید که پیشنهاد‌هایی که داوران برای اصلاح مقاله ارائه داده‌اند را به دقت مطالعه کرده‎اید.


همه سوالات و نظرات داوران را به طور کامل پاسخ دهید؛ اما لازم نیست در مورد اصلاحات گرامری، املایی و نشانه‌گذاری مقاله توضیح دهید.


اگر به نظرتان داور مقاله، موضوعی و بخشی از متن را اشتباه متوجه شده با دلیل و منطق موضوع را دوباره توضیح دهید.


بپذیرید که برخی از بخش‌های مقاله شما مبهم بوده و قبلاً به طور کامل توضیح داده نشده بود؛ همچنین نشان دهید که چگونه اصلاحاتی که انجام داده‌اید، کیفیت مقاله شما را افزایش داده است.



https://www.tgoop.com/apply_research
مزیت مگا ژورنال ها نسبت به ژورنال های سنتی


بدون شک، برای طبقه‌بندی مگا ژورنال ها باید مسائل بسیاری را مدنظر قرار داد. سوال اصلی این است که اصلاً چه چیزی آن‌ها را در زمره‌ی مگاژورنال قرار می‌دهد؟ این ژورنال‌ها راه‌شان را از ژورنال‌های اشتراکی و کاملاً تخصصی جدا کرده‌اند. با توجه به زمان قابل توجهی که در مجلات سنتی برای انتشار مجلات و مقالات صرف می‌شود، نویسندگان در مگا ژورنال ها از فرایند داوری‌ای که تنها بر مستدلات علمی تمرکز می‌کند، بهره می‌برند.

در واقع مگا ژورنال ها مدل‌های سنتی نشر را به‌شدت تغییر داده‌اند. مشاهده‌ مقاله‌ای که در Plos One منتشر شده است، ایده خاصی درباره‌ی حوزه تمرکز مجله یا حیطه‌ی تخصصی‌اش به شما نمی‌دهد. در حالی که در زمانی نه چندان دور نام ژورنال اطلاعاتی درباره مقالات منتشر شده در آن به مخاطب می‌داد. با رواج جستجوگرهایی مانند PubMed و Google Scholar شیوه‌ یافتن اطلاعات جدید توسط پژوهش‌گران تغییر کرده است.


Https://www.tgoop.com/apply_research
ساختار نگارش پروپوزال یا طرح پایان نامه و دکترا در دانشگاه های آمریکا و کانادا



بدیهی است که محتوای طرح، با توجه به دغدغه های شخصی و آکادمیک دانشجو، مالحظات استاد راهنما و ضرورتها و جهت گیریهای بومی و ملی و آکادمیک کشور تعیین و نگارش می شود. چنین محتوایی در مناقشه های آکادمیک دانشجو و استاد راهنما تعیین می شود.

🔹شکل تقاضا
1 -مشخصات دانشجوی دکترا
2 -عنوان طرح تحقیق پیشنهادی پایان نامه
3 -چکیده پیشنهاد تحقیق در 151 کلمه
4 -طرح مساله شامل الف- شرحی کوتاه بر اینکه دانشجو از کجا به این تشخیص رسیده که با یک مساله، مساله علمی مواجه است. مساله علمی نیز دچار صدق و کذب )ساختگی( می شود و وظیفه دانشجو است که صدق آن را در طرح مساله معرفی کند،

🔹ب- شرح چگونگی شناخت ابعاد آن مساله، شامل سوابق آن مساله چه از طریق دانش تراکمی )ادبیات موجود( و چه از طریق مطالعه اکتشافی که خود دانشجو انجام داده است و

🔹ج- سرانجام شرح یا بیان مساله که باید با توجه به استدالل قوی صورت بگیرد.

نوع استدلال تعیین کننده قابل قبول بودن یا نبودن مساله پایان نامه به عنوان یک مساله علمی است. دانشجو باید همچنین به ربط علمی مساله به رشته تحصیلی و شرح تولیدات پایان نامه بخصوص پس از آنکه مساله حل شود، بپردازد.

5 -جزئیات پیشنهاد تحقیق در 5111 کلمه شامل پرسش محوری تحقیق.
6 -این جزئیات باید طرح نظری را در بر داشته باشد.
7 -این جزئیات باید به طرح یک سوال )اگر تحقیق کیفی است( و یا فرضیه )اگر تحقیق کمی است( بیانجامد.
8 -روش شناسی تحقیق شامل شرح کامل فرآیند سنجش و اندازه گیری و آزمون و یا شرح کامل مشاهده
کیفی )اگر روش کیفی است(.
9 -شرح آزمایشی فصول پایان نامه. در اینجا فصول پایان نامه به طور موقتی و نیز محتوای هر فصل به اختصار توضیح داده می شود. این امر به دانشجو کمک می کند تا برونداد تحقیق پایان نامه خود را ترسیم کند و انتظارات خود و استاد راهنما را از محصول نهایی کارش ارائه دهد. دانشجو در اینجا می تواند به
تقسیم بندی حجم پایان نامه بر اساس فصول آزمایشی نیز اشاره کند. از جمله آنکه بگوید 25 درصد پایان نامه به بخشهایی همچون مقدمه، طرح مساله، بخش نظری و روش شناسی اختصاص می یابد و 75 درصد به تحلیلها و نتیجه گیری.
11 - زمانبندی انجام مراحل
12 - فهرست منابعی که برای طراحی پروپوزال مورد استفاده قرار گرفته است.



https://www.tgoop.com/apply_research
👍1
برای شروع طرح تحقیقاتی باید برخی مسائل به خوبی رعایت شود (بخش 1)


1️⃣ انتخاب عنوان برای موضوع رساله دکتری

پروژه خود را چه می‌نامید؟ کلمات کلیدی برای توصیف طرح پیشنهادی شما کدامند؟ واضح است که هر دانشجویی باید مرتبط ترین عنوان را برای کار خود انتخاب کند. موضوع پروپوزال دکتری باید ساده، روان و قابل فهم و در عین حال نشان دهنده ارتباط بین متغیرها باشد. از آوردن کلمات اضافی برای توضیح بیشتر باید خودداری شود. بسیاری از موضوعات و عناوین انتخابی دارای مطالعه موردی از سازمان ها و شرکت ها می باشند که مرسوم است در انتهای عنوان اصلی با تیره یا پرانتز جدا می شود.

2️⃣ پیدا کردن کلمات کلیدی برای جستجوی بهتر

عبارات روشن در مورد موضوعی که تمایل دارید بر روی آن کار کنید را باید پیدا کنید. این واژگان ممکن است بخشی از موضوع شما باشند. این کلمات به دو دسته اصلی و فرعی تقسیم می شوند و کلمات اصلی همان متغیرهای اصلی مورد مطالعه خواهد بود. کلمات فرعی هم واژگانی هستند که بیشترین ارتباط را با موضوع تحقیق دارند. اهمیت داشتن کلمات فرعی به این علت است که در مواردی که تحقیق کمی بر روی واژگان اصلی شده است و محقق نمی تواند تحقیق و پژوهش جامعی مرتبط با کلمات کلیدی خود پیدا کند، دیگر کلمات نزدیک به کمک آمده و جستجوی مطالعات بر روی آنها آغاز می شود.



Https://www.tgoop.com/apply_research
👍1
برای شروع طرح تحقیقاتی باید برخی مسائل به خوبی رعایت شود (بخش 2)


3️⃣ موضوع پژوهش باید دارای نوآوری باشد.

چراییِ انتخاب موضوع و مهم، جالب، مرتبط و واقع‌گرایانه بودن آن باید جای توضیح داشته باشد. فکر می‌کنید پژوهش شما چه تفاوتی را ایجاد خواهد کرد؟ موضوع شما چه چیزی از نظر علمی و عملی برای جامعه فراهم می کند. یعنی کاربردهای نتایج تحقیق تا چه اندازه خواهد بود؟ چرا این پژوهش شما را برمی‌انگیزد؟ چه خلأهای پژوهشی با انجام پروژه شما پر خواهد شد؟ چطور ممکن است پروژه شما اعتباری به این موضوع بیفزاید؟ آیا پژوهش شما در زمان اختصاص داده شده قابل دستیابی است؟ چطور کار شما به کار سایرین در موضوعات مشابه وابسته، ارتباط برقرار می‌کند؟ آیا کار شما کار سایرین را حمایت یا با آن رقابت می‌کند؟

4️⃣ بیان مسأله خوب و پیدا کردن شکاف تحقیقاتی

وقتی موضوع پایان نامه دکترا نهایی شد باید یک بیان مسأله قوی راجع به آن موضوع نوشته شود. در بیان مسأله باید توضیح دهیم که چه چیزی ما را به طرف این موضوع کشانده است. چه مشکلاتی وجود داشته که ما با این تحقیق می خواهیم آنها را حل کنیم. همچنین در تبیین مسأله تحقیق کلیه متغیرهای تحقیق توضیح داده می شوند و ارتباط نظری بین آنها مشخص خواهد شد. برای محکم تر شدن جملاتی که استفاده می کنیم می توانیم از آمارها و نظریه های مرتبط در زمینه موضوع تحقیق استفاده کنیم تا بتوانیم مسأله تحقیق را به صورت ملموس تر بیان کنیم.


https://www.tgoop.com/apply_research
الگوی پاسخ به داوری مقاله و سه نکته مهم آن (بخش 1)


۱- تا زمانی که توضیح و توجیه خوبی دارید می‌توانید با ایرادات داور مقاله مخالف باشید.

ماهیت علم به گونه‌ای است که اختلاف نظر بین متخصصین کاملاً طبیعی است اما فردی در این اختلاف پیروز خواهد بود که بتواند توجیهات معقولی بیاورد. بنابراین شما می‌توانید توجیهات نسبت به برخی ایرادات داور یا داوران مقاله ذکر کنید تا از کار خود دفاع کنید. دکتر جاپ ون هارتن در باره ارائه نحوه توجیهات و زبان مورد استفاده در ان می‌نویسد: “مولفین گاهی بعد از ارایه توجیهات خود، با لحن بسیار تند به داوران مقاله خود تاخت و تاز می‌کنند و به ادیتور یا سردبیر مجله اطلاع می‌دهند که داور مقاله آنها چقدر در این زمنیه بی تخصص است. غافل از اینکه ادیتور مقاله کپی پیست کردن را دوست دارند!! ادیتورها معمولاً پاسخ‌های شما به کامنت‌های مقاله را بدون خواندن محتوای آنها به داوران ارجاع می‌دهند و آنوقت است که شما احتمالاً باید از خیر چاپ مقاله خود بگذرید!!” رعایت احترام و ادب در ارایه توضیحات و تبیین‌ها بدون قضاوت درباره دانش داوران نکنته بسیار مهمی است.


https://www.tgoop.com/apply_research
الگوی پاسخ به داوری مقاله و سه نکته مهم آن (بخش 2/پایان)


۲- ارگونومی اطلاعات را رعایت کنید.

واقعیت این است که هرچقدر فرآیند انتقال اطلاعات را رعایت کنید بیشتر و بهتر می‌توانید به هدف خودتان برسید. برای مثال، داور مقاله کامنتی مبنی بر اینکه “قسمت بحث ضعیف است” برای شما ارسال نموده است. بدترین کار ان است که در پاسخ شما چنین مطرح کنید “قسمت بحث تقویت گردید”. شما می‌بایست دقیقا بنویسد برای مثال در قسمت بحث در پاراگراف اول و در خط ۸ این مطلب اضافه گردید. یعنی آدرس دقیق تغییرات را به دارو اطلاع دهید. بهترین کار آن است که شما می‌بایست بعد از اعمال تغییرات در نامه‌ای جداگانه کامنت‌های داوران کپی کرده و اقدامات خود را نسبت به هریک از کامنتها به صورت جزء به جزء و دقیق شرح دهید. این همان نظریه ارگونومی اطلاعات است. چنین کاری باعث می‌شود داور مقاله در اسرع وقت تغییرات شما را ببیند و مقاله شما در نهایت موقعیت بهتری قرار بگیرد.

۳- فراموش نکنید که تغییرات را اعمال کنید.

بهترین کار برای اعمال تغییرات در مقاله برحسب کامنت‌های داوران آن است که شما اول تغییرات لازم را انجام دهید سپس فرمت مقاله را آپدیت کنید. مهمترین چیزی که معمولاً مولفین فراموش می‌کنند گذاشتن شماره‌های سطور مقالات است که معمولاً بعد از اعمال تغییرات فراموش می‌شود.


https://www.tgoop.com/apply_research
هدف از نوشتن منابع در مقاله چیست؟


🔻اگرچه اسامي مترتب منابع در پايان هر مقاله امري روتين محسوب مي شود اما هدف از آوردن نام آنها در بخش رفرنس ها بايد به گونه اي باشد كه هدف از ارائه بخش منابع را براي ذهن مخاطب برآورده سازد و به نوعي ارضاي خواننده از صحت و سقم مقاله را تاييد كند.

🔺بنابراين ليست كردن منابع استفاده شده بدين جهت است كه به ذهن خواننده جواب معيني در قبال سوال ها ،ابهام ها و فرض ها بدهد.مثلا مي گوييم همانگونه كه فلان دانشمند به نتيجه خود رسيده است ....يعني اين جمله به خواننده اينگونه القا مي شود كه فرض ما از پشتوانه علمي برخوردار است.و بدين ترتيب مي توانيم جملات مهم مقاله خود را مستحكم كنيم.


Https://www.tgoop.com/apply_research
راه های حفظ مالکیت حقوقی مقاله (بخش 1)


برای حفظ مالکیت حقوقی مقاله چند راه بسیار ساده وجود دارد که در این بخش به آنها اشاره خواهیم کرد.

📌 وقتی که مربوط به یک دست خط جدید است، کار گذشته خود را ذکر کنید.

📌 با دقت کلمات کلیدی خود را انتخاب کنید.

📌 از کلمات و عبارات خود در عنوان خود استفاده کنید و به طور مکرر در انتساب خود.

📌 اگر نام شما بسیار رایج باشد، یک شناسه تحقیقاتی مانند ORCID یا شناسه محقق را در نظر بگیرید.شما می توانید شناسه امتحان خود را در امضای ایمیل خود ارائه دهید و این شناسه را به لیست انتشار خود پیوند دهید تا هر کسی که به شما ایمیل می کند به نشریات خود دسترسی داشته باشد.

📌 اطمینان حاصل کنید که اطلاعات شما صحیح است.بررسی کنید که نام و نام خانوادگی شما در صحت نهایی دست نوشته شما صحیح است و بررسی اطلاعات مربوط به مقاله در جستجوهای پایگاه داده دقیق است.


https://www.tgoop.com/apply_research
راه های حفظ مالکیت حقوقی مقاله (بخش 2/پایان)

📌 دستنوشت خود را به راحتی قابل دسترسی کنید. اگر مقاله شما در یک مجله دسترسی آزاد منتشر نشود، چاپ قبل یا بعد از انتشار را به یک مخزن ارسال کنید.بررسی SHERPA RoMEO برای پیدا کردن قوانین حق تکثیر و خودکارشناسانه ناشران خود در خصوص به اشتراک گذاشتن دست نوشته منتشر شده خود.

📌اطلاعات خود را به اشتراک بگذارید. شواهدی وجود دارد که به اشتراک گذاشتن اطلاعات شما می تواند نقل قول های شما را افزایش دهد.

📌 از رسانه های اجتماعی استفاده کنید.

📌 فعالیت خود را تسریع کنید.با محققان دیگر در مورد مقاله خود صحبت کنید، حتی کسانی که در زمینه خود نیستند، و کپی مقاله خود را به محققانی که ممکن است علاقه مند باشند، ایمیل کنید.



https://www.tgoop.com/apply_research
معرفی جستجوگرهای تخصصی گوگل برای پژوهشگران:


1- جستجو در مقالات علمی:
https://www.scholar.google.com


2- جستجو در تصاویر:
https://goo.gl/CoFZdl


3- جستجو در متن کتابها:
https://books.google.com


4- جستجو در ثبت اختراعات:
https://goo.gl/S4Koja


5- جستجو در فیلم ها:
https://goo.gl/wWX4o9


6- بررسی روندهای پژوهشی
https://www.google.com/trends




https://www.tgoop.com/apply_research
👍2
💠 شاخص sjr چیست؟

🔹 انتخاب منابع معتبر در هنگام پژوهش یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین مراحل تحقیق است. چاپ مقاله در مجلات با کیفیت و معتبر، علاوه بر اینکه اعتبار نویسنده مقاله را بالا می‌برد، بلکه شانس دیده شدن مقاله در بین سایر مقالات مرتبط را به شدت افزایش می‌دهد و به تبع آن تعداد استنادات به مقاله هم بالاتر می‌رود.

🔸 معیارهای متفاوتی برای انتخاب مجلات معتبر وجود دارد؛ ایمپکت فاکتور (impact factor)، یک شاخص معتبر برای انتخاب مجلات با رده علمی بالا و قابل قبول برای دانشگاه‌های سراسر دنیاست. جدا از ایمپکت فاکتور که متداول‌ترین روش برای ارزیابی یک مجله است، محققان گاهی اوقات از شاخص sjr نیز برای انتخاب یک مجله مناسب در زمینه تحقیقاتی خود استفاده می‌کنند.

🔹 از جمله سوالات مهمی که در این زمینه برای دانشجویان پیش می‌آید این است که شاخص sjr چیست ؟ شاخص SCImago Journal Rank یا به اختصار sjr، یک شاخص جدید و از جمله جامع‌ترین شاخص‌ها است که در نظام رتبه‌بندی سایمگو به وجود آمده است. اس جی آر، معیاری برای اندازه‌گیری میزان تاثیر علمی مجلات علمی است که به طور هم‌زمان تعداد استنادات انجام شده به مقالات یک مجله و همچنین اعتبار مقالات استناد دهنده را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

🔸 در واقع sjr یک مقدار عددی است که متوسط تعداد استنادهای موزون به مدارک موجود در سه سال اخیر مجله را در سال مورد نظر نمایش می‌دهد. (در ادامه به تعریف استناد موزون خواهیم پرداخت). به این معنی که مثلا در سال ۲۰۱۷، چه تعداداستناد موزون به مقالات منتشر شده یک مجله در سال‌های ۲۰۱۶، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۴ انجام گرفته است. (استنادات به مدارک سال مورد نظر، در این شاخص بی‌تاثیر است).

https://www.tgoop.com/apply_research
1
🍀 تفاوت ایمپکت فاکتور با شاخص SJR چیست ؟

💯 ایمپکت فاکتور با قاطعیت بالا معیاری است برای انتخاب مجلات معتبر و با کیفیت. برای هر مجله، داشتن ایمپکت فاکتور بالا به نوعی اعتبار علمی به شمار می‌رود. حدود ۴۰ سال است که  ایمپکت فاکتور توسط محققین مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ با این وجود از نظر عده‌ای، این شاخص دارای ۲ مشکل عمده به شرح زیر است:

1⃣ ایمپکت فاکتور توسط یک سازمان خصوصی منتشر می‌شود.

با وجود اهمیت بالای ایمپکت فاکتور به نظر می‌رسد برخی ترجیح می‌دهند جایگزینی برای این فاکتور وجود داشت. استفاده ازایمپکت فاکتور رایگان نیست و برای هر مجله باید ایمپکت فاکتور مربوط، خریداری شود.

2⃣ ایمپکت فاکتور بهترین معیار برای ارزیابی کیفیت یک مجله و معتبر بودن آن نیست.

💫 ایمپکت فاکتور کاستی‌هایی دارد؛ به دلیل اینکه ایمپکت فاکتور آسان‌ترین روش برای قضاوت در رابطه با مجلات، سازمان‌ها و افراد است، موارد استفاده فراوانی دارد ولی در تمام موارد استفاده از این فاکتور راه حل عاقلانه‌ای به نظر نمی‌رسد. به عنوان مثال مقایسه ژورنال‌ها در حوزه‌های متفاوت با این فاکتور منطقی نیست.

💥 با توجه به مشکلاتی که برای ایمپکت فاکتور ذکر شد، نظام رتبه‌بندی سایمگو در تلاش برای غلبه بر موارد ذکر شده شاخص جدیدی را تعریف کرده و نام آن را شاخص sjr گذاشته است. این شاخص از اطلاعات استخراج شده از اسکوپوس و پایگاه داده‌های الزویر استفاده می‌کند.

💥 بر خلاف ایمپکت فاکتور، SJR تنها تعداد استنادات به مدارک یک مجله را محاسبه نمی‌کند بلکه رتبه مجله‌ای را که مقالات استناد دهنده در آن به چاپ رسیده‌اند نیز در نظر می‌گیرد. در واقع استناد از مجلات معتبرتر و با کیفیت‌تر با sjr بالا، تاثیر بیشتری نسبت به سایر مجلات در افزایش شاخص sjr دارد. این روش محاسبه با روش رتبه‌بندی صفحات در گوگل هم‌خوانی دارد. شاخص علمی دیگری که از این روش محاسباتی برای رتبه‌بندی علمی استفاده می‌کند، آیگن فاکتور است.



https://www.tgoop.com/apply_research
بهترین ابزارهای رایگان هوش مصنوعی برای پژوهش.


copilot.microsoft.com 
- جستجو با هوش مصنوعی 
- سوال و جواب از فایل و سایت 
- دستیار مطالعه مقاله 
- درک و توضیح تصویر 


gemini.google.com 
- جستجو با هوش مصنوعی 
- درک و توضیح تصویر 


chat.openai.com 
- پاسخ به سوالات 
- درک و توضیح تصویر 
- درک مقاله و پرسش و پاسخ 


researchrabbit.ai 
- دسته‌بندی مقالات 
- ساخت مجموعه مقالات 
- پیدا کردن و اتصال مقالات مشابه 


semanticscholar.org 
- جستجوی مقاله 
- پیدا کردن مقالات مشابه 


consensus.app 
- پاسخ به سوال براساس مقاله 
- پیدا کردن رفرنس برای سوالات 


elicit.com 
- پاسخ به سوال بر اساس فایل مقاله 
- استخراج لیست مفاهیم برای مقاله 
- استخراج اطلاعات از مقالات 


typeset.io 
- پاسخ به سوال بر اساس مقالات 
- ساخت جدول اطلاعات از فایل مقاله 
- دستیار مطالعه مقاله 
- بازنویسی متن 


scite.ai 
- استناد جملات به مقالات 


connectedpapers.com 
- پیدا کردن مقالات مشابه 


scholarcy.com 
- خلاصه‌سازی مقاله 


glasp.co 
- یادداشت‌برداری از مقالات 


paperpal.com 
- کمک به نوشتار مقاله 




https://www.tgoop.com/apply_research
👍1
2025/07/13 11:53:29
Back to Top
HTML Embed Code: