Telegram Web
اجزای یک نوشته تحقیقی کدام است؟


برای خواننده ی دست نوشته‌ی تحقیقی لازم است از راه و روش گردآوری اطلاعات آگاه شود تا اطمینان یابد لغزشی در آن صورت نگرفته و استنتاج هایی که بر مبنای آن اطلاعات انجام شده می تواند معتبر تلقی شود. مقدمه در واقع نخستین بخش متن است، و به همین دلیل در بعضی نوشته ها مقدمه و فصل اول یکی است.

هرگاه این فصل مقدماتی کوتاه تر از فصل های دیگر باشد، معمولا آن را با کلمه‌ی “مقدمه” مشخص می کنند و قسمت های دیگر را با اصطلاح “فصل” متمایز می سازند. این قسمت با هر نامی که خوانده شود، بخش عمده ای از متن شمرده می شود  و جزئی بیرون از پیکره ی اصلی نوشته ی تحقیقی نیست.

در مقدمه_ همچون سایر فصل های متن اگر کوتاه باشد، باید از به کار بردن سرفصل های فرعی متعدد پرهیز کرد، و جداکردن مباحث با استفاده از بندهای مستقل کفایت می کند. در نوشته ی کوتاه، گاه پیشگفتار و مقدمه را در هم می آمیزند و تحت عنوان ” مقدمه” یکجا می آورند.

آخرین بخش چنین مقدمه ای را نیز سپاسگزاری تشکیل می دهد. این نکته را نیز باید پیوسته به خاطر سپرد که پیشگفتار- و گاه مقدمه گر چه جز بخش های مقدماتی نوشته ی تحقیقی است، معمولا پس از تکمیل و اتمام پیکره ی اصلی تحقیق فراهم می شود.




https://www.tgoop.com/apply_research
آیا می توان نام نویسنده ای را به لیست نویسندگان مقاله ای که درحال داوری درمجله است اضافه کرد؟


ممکن است شرایطی پیش بیاید که مجبور باشید نام نویسنده ای جدید را به لیست نویسندگان مقاله خود که تحت داوری است اضافه کنید. نگران نباشید! فرآیند کار بسیار ساده است. راهکار این است که درهر مرحله ای از داوری مقاله تا قبل از انتشار مقاله درمجله،  نویسنده مسئول می تواند نام نویسنده جدید را به سردبیر مجله اعلام کند. البته لازم است که برای این کار خود دلایل و توجیهات روشنی را به سردبیر ارائه دهد. همچنین تمام نویسندگان مقاله باید موافقت خود را اعلام کنند.

ممکن است برخی از مجلات برای تعیین میزان فعالیت و نقش هر یک از نویسندگان فرم هایی را مشخص کرده باشند که در این صورت از نویسنده می خواهند پس از پر کردن مجدد فرم و به روز رسانی آن، برای مجله ارسال کنند. برخی از مجلات دیگر قوانین دیگری را مشخص می کنند که باید با پیروی از آن قوانین نام نویسنده جدید را اضافه کرد. بدیهی است که درصورتی که یک یا چندنفر از نویسندگان با افزودن نام جدید موافق نباشند مجله فرایند داوری و یا انتشار مقاله را تا زمانی که همه نویسندگان بر سر این موضوع به توافق برسند معلق می کند.


#مقالهنویسی #ارشد #دکتری

https://www.tgoop.com/apply_research
👍1🙏1
پابلونز برای مجلات:

ادیتورهای مجلات می توانند از اطلاعات پابلونز جهت انجام داوری ها و دعوت داوران استفاده کنند. این اطلاعات شامل داوری ها، فعالیت های علمی، پروفایل، رزومه و دیگر اطلاعات آکادمیک و شغلی محققان است. گفتنی است که مجلات جهت عضویت و بهره جویی از امکانات آن می بایست از طریق ناشر خود مبادرت به ثبت نام در پابلونز نمایند. سرویس مجلات در پابلونز همراه هزینه اشتراک سالیانه و تغییرات گسترده نرم افزاری در وب سایت مجله خواهد بود. زیرا نرم افزار پابلونز به راحتی بر روی هر پلتفرمی کار نمی‌کند.

از دیگر خدمات پابلونز نیز می توان به برگزاری دوره های آموزشی جهت استفاده داوران تازه کار و بحث و ارزیابی در ارتباط با فرایند های داوری اشاره کرد.

جهت اطلاعات و عضویت در پابلونز می توان به آدرس زیر مراجعه کرد.

🌐 https://publons.com



Https://www.tgoop.com/apply_research
👍1
شرکت پژوهش گستر ایده گزین پارس


دانشجویان و پژوهشگرانی که دنبال ارسال مقاله خود به ژورنال‌های  Q1, Q2و ... هستند و مشکل انتخاب ژورنال دارند این شرکت خدمتی جهت تسهیل این مهم ایجاد کرده تا امکان پذیرش راحت تر گردد.

جهت استفاده از خدمات و سفارش بسته معرفی ژورنال به تفکیک رشته با ما ارتباط بگیرید و از مشاوره ما استفاده نمایید.

جهت هماهنگی با ادمین معرفی شده:

@r_samadi65

09155812403




Https://www.tgoop.com/apply_research
Education, research, apply pinned «شرکت پژوهش گستر ایده گزین پارس دانشجویان و پژوهشگرانی که دنبال ارسال مقاله خود به ژورنال‌های  Q1, Q2و ... هستند و مشکل انتخاب ژورنال دارند این شرکت خدمتی جهت تسهیل این مهم ایجاد کرده تا امکان پذیرش راحت تر گردد. جهت استفاده از خدمات و سفارش بسته معرفی ژورنال…»
مفهوم  retraction policy ژورنال چیست؟

بسیاری از ژورنال‌های معتبر این حق را برای خود قائل هستند که علیرغم انجام فرآیند داوری دقیق و تشخیص سرقت علمی در فرآیند چاپ مقاله، در هر زمان که ثابت شود مقاله منتشرشده دارای نوعی تخلف و سوء رفتار پژوهشی است، آن را سلب اعتبار نموده و ضمن حذف نسخه آنلاین آن، با یک اطلاعیه آن را به اطلاع عمومی خواهد رساند. بدیهی است نبود چنین سیاستی میتواند در مقالات برخی زمینه‌های خاص (نظیر پزشکی و درمان) منجر به صدمات غیرقابل جبران شود.



https://www.tgoop.com/apply_research
جستجوی کتاب در اینترنت

نحوه پیدا کردن کتاب در گوگل بوک بسیار آسان است. کافی است به سایت گوگل بوک با آدرس https://books.google.com/ وارد شوید و سپس نام و یا تکه ای از نام کتاب مورد نظرتان را در قسمت مربوطه وارد کنید. گوگل در میان کتاب های خود جست وجو کرده و کتابی را که کلمه وارد شده شما در آن وجود دارد، را پیدا می کند و آن ها را به صورت یک لیست در اختیار شما قرار میدهد. با کلیک بر روی نام کتاب می توانید نسخه الکترونیک آن را تهیه کنید.




https://www.tgoop.com/apply_research
موضوع مناسب و استدلال های منطقی (بخش 1)


در درجه اول داوران به اهمیت موضوع مقاله شما توجه می کنند. موضوع انتخابی شما باید به روز بوده، به نیازهای موجود در حیطه مورد نظر پاسخ داده و کمبودهای حاضر را برطرف کند. همچنین موضوع مقاله باید یک چیز استاندارد بوده و در حیطه موضوعی نشریه قرار داشته باشد. مقالاتی که به حیطه نشریه مرتبط نباشند فورا و بدون در نظر گرفتن سایر معیارها رد خواهند شد.

استدلال های منطقی برای داوران بسیار مهم است. حتی ممکن است گاهی به مطلب شما توجه نکنند اما به دلایل شما و میزان منطقی بودن آن ها حتما توجه خواهند کرد و آن را معیاری برای رد یا پذیرش مقاله شما قرار خواهند داد. پس هنگام نوشتن مقاله از هر گونه خطای منطقی و دلایل بی منطق و بدون پشتوانه علمی شدیدا پرهیز کنید. همچنین نویسنده نباید با ذکر یک یا دو مورد مسئله را به تمام موارد تعمیم دهد. زیرا ممکن است آن موضوع برای مسئله سوم صدق نکند.


https://www.tgoop.com/apply_research
👍1
موضوع مناسب و استدلال های منطقی (بخش 2/پایان)


پرهیز از کلی گویی و اشاره کامل به منابع

از دیگر مواردی که مورد توجه داوران است، تناسب روش با مسئله و نیز قوی بودن تحلیل ها است. زیرا هر مسئله ای روش حل خاص خود را دارد. تحلیل ها نیز باید عمیق و اساسی باشند و توجه داوران را به خود جلب کنند.

از کلی گویی بپرهیزید. برای مثال از افعالی مانند می گویند، گفته شده است و امثال این ها استفاده نکنید. دقیقا نام گوینده را مشخص کرده و به او اشاره کنید. زیرا استفاده از مطالب دیگران بدون اشاره به نام آن ها اخلاقی نیست. در اینجا باید به اهمیت منابع نیز اشاره کنیم. منابع غیر موثق و ناکافی تاثیر بسیار زیادی بر تصمیم گیری داوران خواهد داشت. زیرا این ذهنیت برای آن ها ایجاد می شود که مقاله و پژوهش شما به اندازه کافی معتبر نیست.

لحن مقاله و متعصب نبودن نویسنده نیز اهمیت زیادی برای داوران دارد. سعی کنید در مقاله خود زیاد از باید و نباید و کلماتی که موجب جهت دهی می شوند استفاده نکنید.


https://www.tgoop.com/apply_research
دسته بندی متغیر ها در پروپوزال (بخش 1)


تقسیم بندی برای متغیر ها وجود دارد. متغیرها از نظر نقشی که ایفا می کنند به پنج دسته تقسیم می شود.

🍀 متغیرهای مستقل که یک ویژگی از یک محیط فیزیک یا اجتماعی می باشد و با انتخاب و دستکاری های محقق و پژوهشگر می تواند مقدار دار شده و تاثیر آن بر عناصر و متغیرهای دیگر تحقیق مشخص شود.

🍀 دومین نوع متغیر در این دسته متغیر وابسته است. این نوع از متغیر وابسته به متغیر مستقل بود و تغییرات آن تاثیر پذیر از یک متغیر دیگر است. اگر بخواهیم مثالی بزنیم اگر تحقیقی در رابطه با تاثیر تشویق در یادگیری دانش اموزان باشد تشویق کردن دانش آموزان متغیر مستقل بود و یادگیری که تاثیر پذیر از این تشویق هاست متغیر وابسته است.

https://www.tgoop.com/apply_research
دسته بندی متغیر ها در پروپوزال (بخش 2/پایان)


🍀 سومین نوع متغیر در این دسته، متغیر تعدیل کننده است. این نوع متنی می تواند از نوع کیفی و یا کمی باشد و بر  جهت گیری رابطه میان متغیرهای وابسته و مستقل را تاثیر می گذارد. به عنوان مثال اگر همان عنوان تاثیر تشویق بر یادگیری دانش آموزان دختر وپسر ذکر شود، جنسیت دانش آموزان متغیر تعدیل کننده است.

🍀 متغیر های کنترلی چهارمین دسته از انواع متغیر ها هستند. اصولا در یک پژوهش محقق توانایی این را ندارد که تمامی روابط و تاثیر متغیرها بریکدیگر را بررسی  کند. بدین منظور برخی از متغیر ها را کنترل می کند.

🍀 آخرین دسته از متغیرها، متغیرهای مداخله گر هستند. این متغیرها، متغیرهایی هستند که پژوهشگر و محقق برای استنتاج تاثیر متغیرها ی وابسته و مستقل بر یکدیگر مورد استقاده قرار می گیرند.


https://www.tgoop.com/apply_research
فهرست پایگاههای ثبت کنفرانسها (داخلی و خارجی):



با عضویت و رصد کردن پایگاه‌هایی که کنفرانس‌های علمی رو ثبت می کنند می تونید در زمینه رشته خودتون روزآمد بمونید. در ادامه آدرس برخی از مهمترین این پایگاه‌ها ذکر میشه:

AllConferences
http://www.allconferences.com/

Oxford University Press Conference finder
https://global.oup.com/academic/conferences/?cc=us&lang=en&

Calendar of Upcoming Scientific Conferences
https://www.conference-service.com/conferences/

سیویلیکا
https://www.civilica.com/Calendar.html

پایگاه اطلاع رسانی رویدادهای علمی کشور
http://allconferences.ir/

ایران کنفرانس - مرجع همایش های داخلی و خارجی
http://www.iranconferences.ir/

کنفرانس الرت - پایگاه اطلاع رسانی کنفرانسها و همایشهای ایران
http://conferencealert.ir/




https://www.tgoop.com/apply_research
چگونه عنوان کوتاه شده مجلات را به دست آوریم؟



چهار وبسایت زیر میتوانند در یافتن عنوان خلاصه شده کمک کنند.
http://cassi.cas.org/

http://www.abbreviations.com/jas.asp

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/nlmcatalog/journals

http://www.issn.org/2-22661-LTWA-online.php


نکته: مجلاتی که عنوان یک واژه ای دارند معمولا خلاصه عنوان ندارند. مثلا Nature, Science



https://www.tgoop.com/apply_research
👍1
معرفی چند سایت حوزه‌ی پژوهش:


🔹سایت Google Scholar: یک موتور جستجوی تخصصی برای مقالات علمی و تحقیقاتی با بیش از ۲۰۰ میلیون مقاله.

🔹سایتarXiv: یک سامانه پیش‌چاپ که به تحقیق‌گران اجازه می‌دهد پیش از انتشار رسمی مقالات خود را به اشتراک بگذارند.

🔹سایتResearchGate: یک شبکه اجتماعی برای تحقیق‌گران که در آن می‌توانید با همکاران خود مشارکت کنید، مقالات خود را به اشتراک بگذارید و اخبار تحقیقاتی را دنبال کنید.

🔹سایت BioRxiv: یک سامانه پیش‌چاپ برای تحقیقات بیوشیمی و بیولوژی مولکولی که به تحقیق‌گران اجازه می‌دهد پیش از انتشار رسمی مقالات خود را به اشتراک بگذارند.

🔹سایت PubMed: یک پایگاه داده بزرگ از مقالات پزشکی و تحقیقاتی که به تحقیق‌گران اجازه می‌دهد به آن‌ها دسترسی داشته باشند و به جستجوی مقالات مورد نظر خود بپردازند.

🔹سایت IEEE Xplore: یک پایگاه داده بزرگ از مقالات علمی و پژوهشی در حوزه‌های مختلف از جمله مهندسی برق و الکترونیک که به تحقیق‌گران اجازه می‌دهد به آن‌ها دسترسی داشته باشند و به جستجوی مقالات مورد نظر خود بپردازند.

🔹سایت JSTOR: یک پایگاه داده علمی برای مقالات و کتاب‌های دانشگاهی با بیش از ۱۰۰۰ ناشر مختلف.

🔹سایتScienceDirect: یک پایگاه داده علمی برای مقالات و کتاب‌های دانشگاهی در حوزه‌های مختلف از جمله علوم پایه، پزشکی و مهندسی.

🔹سایتScopus: یک پایگاه داده علمی که به تحقیق‌گران اجازه می‌دهد به مقالات و کتاب‌هایی در حوزه‌های مختلف دسترسی داشته باشند.

🔹سایتPLOS ONE: یک سامانه پیش‌چاپ باز برای مقالات علمی که به تحقیق‌گران اجازه می‌دهد مقالات خود را بررسی کنند و پس از پذیرش، مقالات را به اشتراک بگذارند.




https://www.tgoop.com/apply_research
1👍1👎1
مقاله نوشته اید ولی نمی دانید به کدام ژورنال معتبر بفرستید؟


در زیر، بهترین درگاه‌های معرفی و یافتن ژورنال‌های علمی مرتبط با رشته‌تان در سطح دنیا را معرفی می کنیم:

scopus.com
webofknowledge.com
journalguide.com
journalfinder.elsevier.com
jane.biosemantics.org
edanzediting.com
journalseek.net
springer.com
library.caltech.edu


با کلید واژه ها، یا عنوان مقاله‌تان یا چکیده مقاله‌تان، مجله مورد نظرتان را بیابید. به همین سادگی ...


https://www.tgoop.com/apply_research
1
نویسنده اول امتیازش بیشتری میگیرد یا نویسنده مسئول:


در بسیاری از ارزیابی های داخلی، امتیاز یکسانی به نویسنده اول و نویسنده مسئول مقاله تعلق می گیرد. البته ممکن است نویسنده مسئول، نویسنده اول نیز باشد که در این صورت همان امتیاز نویسنده اولی به وی تعلق خواهد گرفت.

اما در بسیاری از ارزیابی های خارجی، جایگاه نویسنده اول نسبت به سایر نویسندگان و نویسنده مسئول، از اهمیت بیشتری برخوردار است و نویسنده اول نسبت به نویسنده مسئول امتیاز بیشتری کسب خواهد کرد.


سایر نکات در ارتباط با جایگاه نویسنده در مقاله:


جایگاه شما در مقاله تاثیری بر شاخص H-index نداره

معمولا در مقاله های استخراج شده از پایان نامه، دانشجو نویسنده اول و استاد راهنما نویسنده ی مسئول می شود

نویسنده اول معمولا شخصیه که ایده ی مقاله توسط اون مطرح شده و به نوعی صاحب ایده است.


https://www.tgoop.com/apply_research
مزایای داور شدن Peer Review در مجلات برتر:


نخستین سوالی که برای داور شدن در مجلات بین المللی مطرح می شود، علت و مزایای این کار است. از جمله مزیت های داور شدن در مجلات برتر دنیا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

🔸 با افزایش مطالعه و خواندن مقالات سایر نویسندگان، توانایی و احتمال ایجاد ایده های جدید در داور افزایش یافته و باعث پدیدار شدن طرح های نو خواهد شد.
🔸داوری مقالات موجب آشنایی افراد با زمینه های کاری جدید و نزدیک به هم می شود که یک مهارت چشمگیر محسوب می شود.
🔸دارا بودن مدرک داور بودن در مجلات بین المللی، پوان بسیار مثبتی برای اخذ گرین کارت محسوب می شود زیرا نشانی از اعتبار علمی فرد می باشد.
🔸 داوری برای یک مقاله باعث آشنایی با معیارهای یک ژورنال شده و لذا داور می تواند راهنمای سایر افراد برای ارسال مقاله به آن مجله باشد.
🔸از آنجایی که داور نگاه نقادانه به مقالات دارد، این مساله موجب افزایش کمی و کیفی مقالات بعدی داور خواهد شد.

🔸با افزایش روز افزون گروههای تحقیقای دنیا، تعداد مقاله هاي دريافتي توسط مجلات علمی چندین برابر شده است لذا، مجلات بیش از پیش به داوران دقیق و سخت کوش نیازمندند.



https://www.tgoop.com/apply_research
ادیت نیتیو مقالات پژوهشی چه تفاوتی با ویرایش معمولی دارد؟


در ویرایش متون انگلیسی که توسط ویراستاران انجام می گردد زبان مادری ویراستار انگلیسی زبان نمی باشد و بر اساس قواعد گرامری مقاله شما اصلاح می گردد و هیچ گونه تعهدی در ویرایش مجدد وجود ندارد اما در ویرایش نیتیو مقالات انگلیسی ضمن اینکه ویراستار شما به زبان مادری انگلیسی صحبت می کند بر تمامی قواعد فنی و اصول نگارشی ویرایش مسلط است و گواهی نیتیو ویرایش برای شما صادر می کند تا از کیفیت انجام کار مطمئن شوید. ویرایش مقالات انگلیسی در صورت نیتیو بودن دارای گارانتی مادام العمر ویرایش می باشند.



https://www.tgoop.com/apply_research
👍1🙏1
ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی تسلیت باد


السلام علیک یا أباعبدالله و علی الارواح التی حلت بفنائک علیکم منی جمیعا سلام الله أبدا مابقیت وبقی اللیل والنهار ولاجعله الله آخر العهد منی لزیارتکم السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی أولاد الحسین و علی أصحاب الحسین ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی تسلیت باد.


https://www.tgoop.com/apply_research
2👎1
توصیه مهم ادیتور مجلات قبل از ارسال مقاله به مجله (بخش 1)



۱- عنوان مقاله را خودتان نگارش کنید.

عنوان مقاله مهمترین و اساسی‌ترین بخش یک مقاله است که اغلب نگارش آن نیز بسیار دشوار است. غالباً مولفین نوشتن عنوان مقاله را به همکاران ویراستار خود می‌سپارند؛ اما باید بدانید که بهترین فردی که می‌تواند عنوان مقاله را انتخاب نماید خود مولف یا مولفین مقاله هستند. عنوان مقاله شما باید نشانگر حیطه‌ای که شما در آن کار کردید باشد؛ علاوه بر این، اهمیت پژوهش شما را نیز نشان دهد. یک عنوان خوب می‌تواند خوانندگان را به خود جذب کند و میزان رفرنس قرار گرفتن مقاله شما را از سوی پژوهشگران دیگر بالا برد. بنابراین، خودتان عنوان مقاله‌تان را انتخاب نمایید و آن را محول به ویراستاران نکنید. ویراستار می‌تواند عنوان مقاله انتخاب شده شما را تاحدودی چکش‌کاری نماید و بهتر سازد.

۲- چکیده مقاله را خودتان بنویسید.

چکیده مقاله تنها بخشی است که ادیتورها و یا خوانندگان مقاله با خواندن آن تصمیم می‌گیرند که آیا کل محتوای مقاله را مطالعه کنند یا خیر. اگر چکیده شما تاثیرگذار باشد، مطمئن باشید که مقاله خوانده می‌شود. متاسفانه بعد از اتمام پژوهش و نگارش بدنه اصلی مقاله، مولفین زمان بسیار کمی برای نوشتن چکیده مقاله صرف می‌کنند و یا اینکه نوشتن آن را باز به اشخاص دیگر و یا ویراستاران می‌سپارند. متخصصان ویراستاری می‌توانند چارچوب چکیده نوشته شده توسط شما را بازبینی کنند و آن را به لحاظ محدودیت کلیدواژگان بررسی نمایند اما باید بدانید که بار دیگر بهترین چکیده را برای مقاله شما، خود شما خواهید نوشت. چکیده مقاله از نظر ادیتورها بسیار حائز اهمیت است زیرا تقریباً میتوانیم بگوییم ۹۹ درصد ادیتورها با خواندن کاورلتر و چکیده مقاله تصمیم اولیه خود را درباره مقاله می‌گیرند.


https://www.tgoop.com/apply_research
👍1
2025/07/13 23:27:36
Back to Top
HTML Embed Code: