Telegram Web
◀️«شوخی و لطیفه» در حکم ابزار عملیات روانی

طراحان شوخی و لطیفه به عنوان ابزار عملیات روانی معتقدند اعتبارزدایی از پروپاگاندا و خبر جعلی به دلیل دشواری راستی‌آزمایی و البته نیازمندی به گونه‌ای از دانشمندی برای تحلیل واقعه، زمان می‌برد و البته در رویدادهای گوناگون ممکن است مخاطب فراگیری پیدا نکند.

شوخی‌های پربازدید در شبکه‌های اجتماعی پس از حمله رژیم صهیونی به ایران همزمان حاوی دو پیام است:

اولاً از حساسیت جامعه نسبت به رویداد خبر می‌دهد. هر چقدر شوخی‌ها بیشتر، متنوع‌تر و متفاوت‌تر باشد، نشانگر این است که گروه‌های بیشتری به واقعه واکنش داشته‌اند. فراگیری این واکنش به ویژه در شرایطی که جامعه با نوعی از سیاست‌گریزی روبروست، زنده و پویایی جامعه را نشان می‌دهد و اثبات می‌کند سازوکارهای مشارکت‌جویی مردم در سیاست، دچار نقصان‌های جدی است.

ثانیاً غیر از حساسیت، باید توجه داشت هر شوخی و لطیفه‌ای به ویژه در جامعه ایرانی، گیرایی و پذیرش ندارد و شکلی از چسبندگی اجتماعی برای اصابت به شوخی به گرانیگاه «توجه» نیاز است. اگر این چسبندگی اجتماعی اتفاقاً در راستا و سوی هنجارهای رسمی باشد، نظام سیاسی توانایی بالایی در تثبیت گزاره‌های معنایی مطلوب خود داشته است.

با این حال باید دانست شوخی و لطیفه مانند هر تاکتیک یا ابزار نظامی یا روانی، حد، اندازه و ظرفیت و البته کارکرد مشخصی دارد و نباید از آن به عنوان یک تاکتیک دائمی و همگانی استفاده کرد. در غرب برای بهره‌مندی بیشتر از شوخی، انجمن‌ها یا شرکت‌های خصوصی پرشمار تبلیغاتی وجود دارند که مبتنی بر شناخت سویه‌ها و گرایش‌های شناختی یک جامعه با تکیه بر اشتراکات فکری، به طراحی و ترسیم شوخی مبادرت می‌کنند.

تولید، فرآوری و سازماندهی شوخی به عنوان یک تاکتیک، در کنار سایر تاکتیک‌ها مثل تبیین روشنگرانه، صداقت و صراحت در اعلام صدمات و آسیب‌هاست که کارایی پیدا می‌کند. استفاده از شوخی به نوآوری و البته تساهل و رواداری نیاز دارد و نباید جای بیانیه رسمی یا برنامه تحلیلی و حتی سوگواری تصور شود. چرا که اساساً شوخی‌های مختلف، مخاطبین گوناگون دارد و اتفاقاً وجه تمایز شوخی با سایر تاکتیک‌ها هم همین ویژگی است.

متن کامل:
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4164/1/294462/0

🆔@asar1398
◀️امنیت روانی در جنگ خاکستری

رهبر انقلاب صبح دیروز در دیدار خانواده شهدای امنیت، برای بیست‌ویکمین بار در ۲۴ سال گذشته در تحلیل شرایط کنونی مصاف جبهه مقاومت با رژیم صهیونی و ایالات متحده آمریکا، از «امنیت روانی» سخن گفتند.

نکته در خور تأمل اینجاست که ۶ بار از این ۲۱ بار، این تعبیر در بیان فرمانده کل قوا، در محیط‌های نظامی یا در ارتباط با مسائل نظامی به کار رفته است. این رویکرد نشان می‌دهد در نگاه رهبر انقلاب، امنیت فقط یک آرایش و نظم فیزیکی ندارد، بلکه به آنچه در حس و ذهن می‌گذرد نیز مربوط می‌شود.

در ۲ مورد از این ۲۱ بار، رهبر انقلاب به نقش فضای مجازی در تهدید و تخریب امنیت روانی اشاره داشته‌اند. اولی، تیر ۱۴۰۲ که از امنیت روانی به عنوان یکی از حقوق عامه نام بردند و لزوم ورود منضبط، با برنامه‌ریزی و قاعده‌مند قوه‌قضائیه به مدیریت فضا را یادآور شدند و دیگری، آبان‌ ۱۴۰۳.

در جنگ خاکستری، بویژه با در نظر گرفتن رژیم مصرف رسانه‌ای مردم، هر پیام، تصویر یا تحلیلی می‌تواند اتفاقا نتیجه عکس داشته باشد و روحیه، غیرت و جرأت‌ورزی مردم را هدف گیرد. همچنان که در سوی مقابل، دشمن بر اساس آیین‌نامه‌ها یا قوانین خاص دوران جنگ در تلاش است تصویر قدرتمندی از خود بازتاب دهد و هر اقدام یا تحرک خود را پیشروانه، منحصربه‌فرد و پیروزمندانه ترسیم کند. چه بسا لازم باشد از رقیب درس بگیریم و متناسب با جنگ خاکستری کنونی، اصول و قواعد فعالیت رسانه‌ای را تدوین کنیم.

متن کامل در:
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4165/1/294499/0

🆔@asar1398
🔴 سوال مهم؛ ایالت‌ها چه زمانی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را اعلام خواهند کرد؟

🔹 به عقیده بسیاری از کارشناسان، اعلام نتایج انتخابات پیش روی آمریکا وضعیتی مشابه با دور قبلی خواهد داشت. پس اگر انتخابات 2020 را مبنا قرار دهیم، نتیجه انتخابات آمریکا در 31 ایالت در همان ساعات اولیه فردای انتخابات (6 نوامبر/16 آبان) مشخص خواهد شد.

🔹 پیروز انتخابات در 14 ایالت دیگر نیز تا پایان فردای انتخابات (6 نوامبر/16 آبان) اعلام خواهد شد.

🔹نتایچ انتخابات در دو ایالت پنسیلوانیا و نوادا تا 5 روز پس از انتخابات (10 نوامبر/21 آبان) و در دو ایالت کارولینای شمالی و جورجیا پس از 5 روز مشخص خواهد شد.

🔹 نکته مهم اینجاست که 4 ایالتی که نتایج آنها حداقل تا 5 روز پس از انتخابات معین نمی‌شود، ایالت‌های رقابتی و مهم انتخابات هستند. در نتیجه بسیار محتمل است که برای مشخص شدن پیروز انتخابات 2024 آمریکا، حداقل 5 روز منتظر بمانیم!

🆔 @Americana_ir
◀️پشت‌بام؛ دیروز علیه پهلوی، امروز علیه اسرائیل

همچنان که روزگاری پشت‌بام‌ها، محل تجمع و شعاردهی علیه رژیم پهلوی به حساب می‌آمد؛ ۴۶ سال بعد به مکانی نمادین برای به سخره گرفتن قدرت تسلیحاتی و تهدیدات نظامی رژیم صهیونی تبدیل شد و بی‌آنکه ایرانیان بخواهند، برآمده از ناخودآگاه خود، زیر بار قلدری نمی‌روند و شاخ هر مدعی زورگویی که به باطل دستور می‌دهد، می‌شکنند.

چنین احساس و ادراکی، مبتنی بر خاطرات و توجهات پدید آمده. چنین نیست که باورها و تلقی‌ها همین‌طور پدید آیند و تثبیت شوند. آنچه این واکنش را ساخته، بر دو رکن دین‌مداری و مقاومت‌خواهی استوار شده است.

جهان‌بینی توحیدی که شکست را فقط در مغلوب شدن ظاهری و فیزیکی نمی‌بیند و پیروزی را تنها در چیرگی و غلبه جسمانی نمی‌شناسد، در کنار تجربه مصاف‌های تاریخی که بر ملت ایران رفته است، به‌ویژه در میدان‌های جنگ تحمیلی و پس از آن و همچنین توفیق جمهوری اسلامی ایران در فتح عرصه‌هایی مانند نانو و ماهواره که قدرتمندان در آنها زانو می‌زنند، پدیده‌ای به نام غرور ملی تولید کرده که ایرانی را اهل توانستن می‌شناساند.

در واقع، اراده‌هاست که موشک و سامانه و پهپاد می‌سازد و این شدن، به اعتماد نیاز دارد. اعتمادی که در پیمایش‌ها و افکارسنجی‌ها نسبت به نیروهای مسلح خود را نشان می‌دهد؛ جایی که نزدیک به ۷۰ درصد پرسش‌شوندگان در پیمایش ملی ایرانیان، به کارآمدی و عملکرد نیروهای نظامی کشور رأی می‌دهند و بیش از ۵۲ درصد حاضرند در دفاع از کشور در مقابله با هجوم خارجی نقش مستقیم ایفا کنند.

براساس دیگر پیمایش‌ها، در نگاه همین مردم، اسرائیل به عنوان دشمن اصلی شناخته می‌شود و از این رو است که تمام اهتمام رسانه‌های اسرائیلی به زبان فارسی در پی مقابله با این دشمن‌شناسی و بویژه ایجاد دوقطبی‌سازی دشمن و حاکمیت است.

http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4166/1/294539/0

🆔@asar1398
◀️رجزخوانی همسر شهید جهان‌دیده و‌وجه زنانه مقاومت

 «قول می‌دهم بی‌تابی نکنم، محکم باشم، صبور باشم، شیرزن باشم. همسرم! شهادتت مبارک! تو برای همیشه تاریخ زنده‌ای و زنده خواهی ماند». «مگر ما از حضرت زهرا(س) بالاتریم؟ مگر ما در روضه‌ها نمی‌گرییم که ای‌کاش در کربلا بودیم تا جوانان‌مان را به یاری امام حسین علیه‌السلام می‌فرستادیم». «نتانیاهوی کثیف بداند من انتظار بازگشت پیکر شهید را هم نداشتم، چرا که چشم به هدیه‌ای که در راه امامم داده‌ام، نداشتم.»

اینها سه فراز از سخنرانی سه همسر شهید امنیت، مدافع حرم و طریق‌القدس است که در چند سال اخیر در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است. آخری همین دیروز ادا شده، از زبان همسر شهید حمزه جهان‌دیده، شهید سرافراز حمله رژیم صهیونی به حریم ایران. هر سه به‌ رغم آنکه بر زبان همسران شهید ارتشی و سپاهی و بسیجی جاری شده، مضمون واحدی دارند، گویی از یک مغز و قلب صادر شده باشند.

زن از حیث فرهنگی و معنایی، نماد سرزمین است، جایی که در آن ریشه می‌کنی و هویت می‌یابی و از این نظر است که باید گفت اگر زن نباشد، مقاومت شکل نخواهد گرفت.

برای شکست یک ایده و تخریب یک امید کافی است وجه زنانه آن را خدشه‌دار کنی یا به حاشیه برانی. اصرار بر تعرض به زنان یا به اسارت گرفتن آنان در جنگ‌های مختلف، دقیقاً با این مقصود رخ می‌دهد که رکن هیمنه و هیبت مقاومت که شور می‌آفریند، منهدم شود.

تشابه فتح سرزمین و زن نیز بر پایه همین نگاه نظامی‌گری صورت می‌گیرد. اگر زن را به اسارت نگیرند و او را به حاشیه نکشند و صدای او را خاموش نکنند، او هنجار و فکری که مقابل ظلم سر برافراشته، ادامه خواهد داد و بدان روح و شکل و شمایل جدیدی خواهد بخشید.

بر اساس گزارش سازمان‌های بین‌المللی، از سال ۱۹۶۷ تا سال ۲۰۱۴ بیش از ۱۰ هزار زن فلسطینی بازداشت شده و در دوران اسارت با انواع و اقسام جرایم و آزارها روبه‌رو بوده‌اند. تنگ کردن حلقه محاصره در کرانه باختری و تعمد آزارگران صهیونیست در اخلال در دسترسی زنان به درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها و مساجد و حتی مراکز دانشگاهی که در مستند آمریکایی «الفبای اشغال» بازتاب یافته، شکلی از جنگ عمدی اسرائیل برای شکستن مقاومت زنان را نشان می‌دهد.

شاید لازم باشد کسانی دیگر بیایند و از زنان مقاومت روایت کنند؛ از رزان النجار، راشل کوری، نوران دبیب، ثمر صبیح و از معصومه کرباسی، نخستین بانوی ایرانی شهید راه قدس که هفته پیش در کنار همسرش در لبنان به شهادت رسید و البته روایت زندگی همسران و خواهران و دختران و مادران شهدایی که در گمنامی زندگی‌شان را می‌بخشند اما باز هم زندگی می‌کنند؛ مثل همسر حمزه جهاندیده، شهید پدافند هوایی ارتش که هنوز هم نامش را نمی‌دانیم.

متن کامل در:
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4167/1/294587/0

🆔@asar1398
◀️ابعاد عملیات روانی رزمایش دریایی آیونز

یک ضرب‌المثل انگلیسی می‌گوید «قبل از اینکه یک ارتش بجنگد، باید سایه آن ارتش بجنگد». جنگ‌ها هزینه هنگفتی دارند و معمولاً نتایجی که رهبران سیاسی یا فرماندهان نظامی به دنبال آن هستند، به بار نمی‌آورند. با این حال، کوشش برای تغییر اراده رقیب عمری به درازای حیات بشر دارد. هیچ دوره‌ای در تاریخ بشر نمی‌یابید که صلح سراسری در کره زمین برپا بوده باشد. میل به فساد و شرارت و به‌کارگیری توان و نیرو برای تضییع حقوق دیگران هیچ‌گاه پایانی نداشته. در نتیجه، باید در برابر هر رخدادی آماده بود و در نتیجه در چنین جهانی، آمادگی برای مواجهه با رقیب، یک محاسبه عقلانی فرازمانی و فرامکانی است. 

از این نظر، آزمون‌ها و رزمایش‌ها مهم‌ترین عناصر چنین محاسبه‌ای هستند. جنگ، چنان مهلک و ویرانگر است که امکان هر آموزش و آزمایشی را می‌گیرد و ملت‌های با بیشترین آمادگی، همیشه کمترین هزینه‌ها در جنگ را متحمل می‌شوند. با این همه، رزمایش‌ها روی تصویر و محاسبه رزم‌آوران، سربازان و فرماندهان در ۲ سوی میدان و حتی روی مردم در کشورهای سوم نیز اثر مستقیم دارند. این اثربخشی، از آنجا که هیچ سویه سیاسی، اقتصادی و نظامی ندارد و تماماً مبتنی بر القای پیام، حس یا باوری است، چه بسا هزینه‌کرد میلیاردها دلار خرج نظامی حتی در یک رزمایش، در تغییر تصمیمات بازیگران ذی‌نفع کارسازتر باشد. چنین اثری در حوزه عملیات روانی سنجش می‌شود.

عملیات روانی به دنبال ترغیب، توجیه و حتی اجبار رقیب در پذیرش تصمیم یا اراده شماست و در نتیجه، یک رزمایش نظامی بیش از آنکه یک عملیات آمادگی باشد، یک عملیات روانی است که به دنبال اثبات یا تضعیف گزاره‌هایی است که در ذهن رقبا به سوژه‌هایی برای تصمیم‌گیری درباره نحوه عمل در گشودن یا بستن آتش به سمت رقیب تبدیل شده.

متن کامل در:
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4168/1/294634/0

🆔@asar1398
◀️یحیی سریع نیاز داریم!

یحیی سریع، سخنگوی ارتش مردمی یمن، فراتر از یک چهره رسانه‌ای به یک نماد و نشانه مقاومت یمن تبدیل شده است. یحیی سریع کم سخن می‌گوید، بجا سخن می‌گوید، محکم و شجاعانه و حماسی سخن می‌گوید و البته ضمن تصریح به واقعیت‌های میدان، کنش‌های غیرکلامی مانند حضور در راهپیمایی‌های باشکوه و شگفت‌انگیز مردم یمن در مناسبت‌های مختلف به نمایش می‌گذارد.

باید تصریح کرد با همه بهره‌مندی از دانش و تألیفات خلاقانه آکادمیک و برخورداری از فرهنگ و ادبیات کلامی غنی تاریخی که بدان مفتخریم، یحیی سریع نداریم. یحیی سریع یعنی یکپارچگی، حماسه و غرور ملی در اطلاع‌رسانی.

برای مقابله با آشفتگی ویرانگری که ذهن و جهان مردم ایران را هدف گرفته، بیش و پیش از آنکه سیاست رسانه‌ای یا قوانین ضروری حکمرانی مجازی نیاز داشته باشیم و توئیت‌ها یا استوری‌های چهره‌های اجتماعی یا بازیگران و هنرپیشه‌ها را رصد کنیم، به مقام مسؤول واحدی نیاز داریم که فقط او سخن بگوید و تنها او خبر دهد و البته در هماهنگی و همکاری کامل با ارکان رسانه‌ای پرتعداد کشور باشد.‌

متن کامل در:

http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4169/1/294680/0

🆔@asar1398
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥گفتگو با برنامه «نقد جام‌جم»/سه اصل مهم در کار رسانه‌ای در بحران

۱. نه پنهان شوید، نه شتابزده عمل کنید
۲. راوی باشید، نه قهرمان
۳. به جزئیات بپردازید

🆔@asar1398
Audio
#پادکست روایت فردا
پیش‌ شماره اول


🔴 چرا ما به «یحیی سریع» نیاز داریم؟!/وضعیت خاکستری کشور و نیاز به مقام مسئول واحد

«رسانه» پیوست و ابزار یا مهمترین رکن حکمرانی


🔴 منبع:
«سرمقاله روزنامه وطن امروز به قلم محمد رستم‌پور»

@revayatfarda 🔻
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from 🌍 نظم جهانی
رابطه آلمان و ایران؛ ژرمن‌ها بازهم در سمت نادرست تاریخ

🔻«روابط با ایران بازتابی‌ از چالش‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی است. دلیلی دیگر برای آلمان تا همچنان به طور مستمر در راستای حفاظت از حقوق جهان‌شمول بشری، به ویژه حقوق زنان و سیاست لازمه تلاش کند».

🔺 این عبارتی است که در صفحه فارسی سفارت جمهوری فدرال آلمان در تهران در توصیف روابط با ایران نقش بسته است. توصیفی که در نگاه اول، بیانگر ارزیابی ستیزه‌جویانه دولت آلمان از کشورمان و چالشی دیدن رابطه با ایران در اداراک (Perception) این کشور غربی است.

🔹اقدامات خصمانه اخیر آلمان علیه ایران به بهانه مجازات جمشید شارمهد بار دیگر ثابت کرد برلین باز هم به سیاق دهه‌های گذشته در سمت نادرست تاریخ ایستاده است؛ کاری که انگار آلمان‌ها در سیاست بین‌الملل عادت زیادی به آن دارند.

گناهکار ابدی!
🔹 آلمان محصول یک دستکاری بزرگ تاریخی توسط غرب است. تجربه ۲ جنگ جهانی و حتی پیش از آن جنگ‌های خونین مذهبی ۳۰ ساله در اروپای قرن هفدهم باعث شده آلمان همان کشوری باشد که حامل «گناه نخستین» (طبق الهیات مسیحی بشر گناهکار به دنیا می آید که به آن Orginal Sin گفته شده و بر این اساس حضرت مسیح برای برداشتن گناه انسان مصلوب شد) در اروپا باشد.

🔹 به همین خاطر پروسی‌های دیروز برای جبران این گناه ابدی حاضر به هرکاری شده اند. اگر آلمان نازی متهم به کشتار یهودیان بود، ژرمن ها امروز و همیشه باید تاوان آن را بدهند و بزرگترین جبران هم سرسپردگی آلمان به صهیونیست‌ها است. مضحک اینکه آلمان‌ها امروز برای جبران هولوکاست در آشویتس به هولوکاست در غزه فرو غلتیده و در رقم زدن این نسل کشی بی شرمانه نقش مستقیمی ایفا می‌کنند.

🔹 در حقیقت، قصه همان است و آلمان امروز هم در کنار نازی‌های این عصر یعنی صهیونیست‌ها قرار دارد. چه اینکه «هانا آرنت» در کتاب «آیشمن در اورشلیم» می‌نویسد: از نظر نازی‌ها، صهیونیست‌ها، یهودیان درست و حسابی بودند چون آن‌ها هم در ابعاد ملی فکر می‌کردند!


🔹 آلمان با این فرضیه که دشمن دوست من{اسرائیل}، دشمن من است به خصومت‌ورزی با ایران ادامه داده است. برای همین بعد از عملیات وعده صادق ۱ بود که وزیر خارجه آلمان بیشتر از صهیونیست‌ها ناراحت شده و گفت ایران باید هرچه بیشتر منزوی شود. این خواسته غربی‌ها هم است؛ یعنی همان متفقینی که بعد از جنگ دوم جهانی در نشست پوتسدام روی ویرانه های برلین سقوط کرده جلسه ترتیب داه و این کشور را به دو قسمت شرقی و غربی تجزیه کردند.

🔹 آلمان از آنجایی که مجبور بوده صلیب اروپا را بر دوش بکشد ملزم به همراهی بی قید و شرط با سیاست‌های غرب بوده است؛ چرا که از معاهده ورسای تا همین الان، بدهی ژرمن‌ها با غربی‌ها صاف نشده است. با این همه همراهی حتی اگر آلمان برای منافع اقتصادی اش قرارداد گاز نورد استریم را با روسیه امضا کند در بحبوحه جنگ اوکراین، متحدان غربی‌‌اش در یک خیانت آشکار خط لوله آن را منفجر می کنند.

دومین مرد بیمار اروپا؟
🔹 این تنها توهین آشکار غرب به آلمان نیست. سال گذشته نشریه انگلیسی اکونومیست، به آلمان لقب «مرد بیمار اروپا» داد (که لقب مخصوص امپراطوری در حال انقراض عثمانی بود) و برای دولت شولتس تعیین تکلیف کرد که باید چه سیاست‌های اقتصادی در پیش بگیرد. این اتفاق خشم صدراعظم آلمان را برانگیخت و شولتس اکونومیست را یک نشریه "آنگلو-ساکسون" توصیف کرد.

🔹 اگر در منظومه سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روابط با ایران چندان دوستانه تنظیم نشود، آلمان حتما باید بخشی از این سیاست‌های خصمانه بوده یا در بعضی مواقع در پیشانی این سیاست‌ها قرار داشته باشد. سیاستی که البته تاریخ نشان داده است چندان عاقبت خوشی برای برلین نداشته است.

🔹 چه روزی که به بهانه حادثه میکونوس، آلمان به همراه برخی دولت‌های اروپایی سفیر خود را از ایران خارج کرد و چه روزهایی که در ماجرای مذاکرات هسته ای، برلین در نقش نماینده اسرائیل و «پلیس بد» مذاکره ظاهر شده و رفتارهای بی ادبانه‌ای از خود بروز داده است، هیچ توفیقی نصیب دولتمردان آلمانی نشده است.

🔹 ژرمن‌ها بعد از انتخاب جو بایدن به ریاست جمهوری آمریکا هم با ایده «برجام پلاس» که خوانشی جدید از یک توافق گسترده تر به جای برجام ۲۰۱۵ بود، در مسیر مذاکرات احیای برجام، مانع بزرگی ایجاد کردند.

🔹 «مارکوس پوتسل» سفیر آلمان در تهران اخیرا فیلمی منتشر کرده که به سراغ دونر کبابی مقابل سفارت رفته که ۲۰ سال پیش از او خرید کرده است. این فیلم شاید استعاره ای از روابط آلمان با ایران در دوره معاصر باشد؛ جایی که برلین هربار و بعد از تصمیمات اشتباه خود به مزایای رابطه با ایران بازگشته است. آلمان اما باید بداند که هر بار قرار نیست از ایران بوی کباب به مشام برسد!

متن کامل را از اینجا بخوانید
http://www.irna.ir/xjRYvC

@World_Orders
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺ذلت انتخاب من نیست!

جمعی مردم عادی در شمال غزه در میان انبوه آوار و گرسنگی به راه افتاده و شعار می‌دهند:
می‌میریم؛ ولی ذلت نمی‌پذیریم.

اخیرا محاصره و کشتار در شمال نوار غزه رنگ بی‌سابقه‌تری به خود گرفته و صحنه‌های آخرالزمانی از جنگ «رستاخیز» نتانیاهو به نمایش در می‌آید.

چاه‌های آب بمباران شده و غذایی هم نیست. پریروز 15 آژانس بین‌المللی هشدار دادند که صدها هزار نفر به علت قحطی، بیماری و بمباران در معرض مرگ هستند.

بیمارستان‌ها از کار افتاده و امکاناتی نیست تا جانی که می‌تواند به زندگی برگردد، نجات یابد.

به علت نبود کفن، بعضا چند کودک را با یک کفن دفن می‌کنند.

وسایل آواربرداری برای نجات محبوسان زیر آوار وجود ندارد. به گفته دوستی آواره در جنوب غزه، خانه عمویش در شمال بمباران و عده‌ای کشته می‌شوند و برخی زیر آوار می‌مانند.
فادی می‌گوید هیچ وسیله آواربرداری برای نجاتشان نبوده و فردی حاضر در محل چند ساعت صدای کمک و «شهادتین» را از زیر آوار شنیده اما قطع شده است.

آمریکا می‌گوید به اسرائیل هشدار داده اما گوش نمی‌کند!

وقتی تسلیم و جلای وطن اجبار شود، ماندن و مرگ یک انتخاب است!
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari
◀️ اسرائیل و حواشی ضداخلاقی در ایران

در شرایط کنونی و به ویژه با پایمردی سربازانی از وطن از سپاه و ارتش در دفاع از جمهوری اسلامی ایران، پشتیبانی مردمی حداکثری از تصمیم نظام برای مقابله با شرارت‌های رژیم صهیونی وجود دارد.

این پشتیبانی به شیوه‌های مختلفی از جمله ایجاد هراس در مردم، دوقطبی‌سازی و اختلاف‌اندازی، دستکاری بازار ارز و ارتباط دادن آن با عملیات‌های نظامی و همچنین القای مخالفت مردم با تصمیمات نظام سیاسی که در تفکیک مردم ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران و به ویژه در حساب‌های رسمی مرتبط با اسرائیل در شبکه‌های اجتماعی ایکس و اینستاگرام دنبال می‌شود، مورد تردید و هدف تضعیف قرار گرفته است.

به صورت مشخص در موضوعات غیراخلاقی نمی‌توان گفت سازمان‌یافتگی یا برانگیختگی جدی وجود دارد اما تلاش برای تبدیل مسائل اجتماعی و نارضایتی‌های عمومی به مسائل امنیتی قطعی است. علاوه بر این نباید تصور کرد عاملان یا مجریان و بازیگران این رخدادها به صورت مستقیم از موساد یا سیا دستور کار گرفته‌اند اما تولید نارضایتی، ساخت عصبانیت و انحراف توجهات از هر رخدادی که بروز آن در هر کشور و پهنه دیگری محتمل است، در اولویتِ مواجهه با قدرتمندترین بازیگر جبهه مقاومت است.

متن کامل در:
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4171/1/294759/0

🆔@asar1398
اثر | محمد رستم‌پور
Audio
🎙انتشار برای نخستین‌بار

این فایل صوتی که سند تاریخی ارزشمندی به شمار می‌رود از نوار کاستی پیاده شده که مربوط به یک جلسه پرسش و پاسخ درباره تسخیر لانه جاسوسی؛ زمینه‌ها و دستاوردهای انقلاب دوم است و اخیراً به آن دست یافته‌ام.

در این نشست که سال ۱۳۵۸ در دفتر انجمن اسلامی دانشگاه کاشان برگزار شده است، پدر مرحومم حاج‌محسن شیخ‌پور که از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و از طراحان و فرماندهان تسخیر #لانه_جاسوسی آمریکا در تهران بود با اشاره به روند این ماجرا، تحلیل‌های مهمی از وضعیت سیاسی داخلی و دولت موقت، اوضاع منطقه و جهان و مواضع دولت آمریکا ارائه می‌کند.

به نظرم پیاده‌سازی و تحلیل محتوای این سخنرانی و پرسش و پاسخ، می‌تواند به تاریخ‌پژوهان معاصر در فهم ریشه‌ها و پیامدهای "انقلاب بزرگتر از انقلاب اول" کمک شایانی کند.

از آن‌جا که پدر، این سخنرانی را در جمع عمدتاً همشهریان و دوستان و هم‌سالان خود و با لحنی خودمانی و صمیمانه ایراد کرده، با لهجه شیرین کاشانی سخن گفته است.

او که تا لحظه آخر، ظلم‌ستیز و دشمن آمریکا و استکبار باقی ماند، در سال آخر عمر شریف و پربارش به من فرمود: اگر پول و توان جوانی و امکانات داشتم به انتقام خون شهید حاج‌قاسم سلیمانی، رأساً برای قصاص ترامپ و اعوانش اقدام می‌کردم.

منت بگذارید و برای شادی روح بلندپروازش صلواتی هدیه نمایید.

@SabeeleRashad
◀️مکتب عملیات روانی سید حسن نصرالله

وقتی سخن می‌گفت، بیش از ضاحیه و تهران، صدایش در تل‌آویو و واشنگتن شنیده می‌شد. رقیبش می‌دانست او دروغ نمی‌گوید. خودش گفته بود: «ما متعلق به مکتبی هستیم که دروغ را به عنوان عملیات روانی هم قبول ندارد». کمتر پیش می‌آید دشمنت چنین اعتمادی به حرف‌هایت داشته باشد. اعتماد، باور می‌آورد و باور، سد سخت ذهنی غیریت را می‌شکافد.

آیت‌الله سیدحسن نصرالله صرفاً مرشد و مدیر یک سازمان نبود. فقط یک چهره سیاسی نبود. تنها یک استراتژیست نظامی به حساب نمی‌آمد. پیش و بیش از همه اینها، یک رهبر و مراد معنوی و معنایی بود. نویسنده نبود اما کلمه را می‌شناخت. هیچ حساب کاربری‌ای نداشت اما رسانه را بلد بود. تئوری نمی‌دانست اما در عمل، به‌روزترین تئوری‌های عملیات روانی و پیچیده‌ترین درس‌های مدیریت رسانه را اجرا می‌کرد.

آنقدر طبیعی و غریزی بر محاسبه و تصویر و ادراک دشمن اثر می‌گذاشت که حتی دشمنش هم او را «هنرمند جنگ روانی» می‌دانست. نصرالله خلاف برخی تصورها که عملیات روانی و تبلیغات را حربه اردوگاه شر می‌خوانند، متکی بر ابزارها و تکنیک‌های عملیات روانی بارها رقیب را به زانو درآورد.

متن کامل در:
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4173/1/294837/0

🆔@asar1398
Audio
#پادکست روایت فردا
پیش شماره سوم

🔴 ترامپ رییس‌جمهور جدید ایالات متحده

🔻استراتژی رسانه‌ای ترامپ برای پیروزی در انتخابات چه بود؟/آیا انتخاب ترامپ تأثیری در استراتژی کلان آمریکا در غرب آسیا ایجاد خواهد کرد؟

🔻 گفتگو «روایت فردا» با کارشناسان سیاسی و بین‌الملل

🛃آقای محمد رستم‌پور
🛃آقای سید محمد مرندی

@revayatfarda 🔻
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
◀️کاهش چشمگیر توجه ایرانیان به انتخابات آمریکا

مقایسه تولید محتوا در ۲ پلتفرم جریان‌ساز رسانه‌ای کشور نشان می‌دهد ایرانیان ۲۴ ساعت مانده به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، نسبت به ۴ سال پیش، توجه و اعتنای کمتری به این رویداد داشته‌اند.

بررسی اینستاگرام فارسی از این موضوع حکایت می‌کند تعداد کاربرانی که به انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ پرداخته‌اند، در مقایسه با نوامبر ۲۰۲۰، یک‌پنجم شده و محتواهای مرتبط با رویارویی ترامپ و هریس با کاهشی شدید در مقایسه با رقابت بایدن و ترامپ، عدد یک‌هفتم را ثبت کرده است، در حالی که در دوره پیشین انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، ۱۶۸ هزار محتوا از سوی ۵۲ هزار کاربر در اینستاگرام فارسی منتشر شد، در دوره کنونی تنها ۱۰ هزار کاربر ۲۶ هزار محتوا تولید کردند.

در توئیتر فارسی سال ۲۰۲۴، ۷۰۲ هزار محتوا از سوی ۷۲ هزار کاربر تولید شده بود، در حالی که در همین ارتباط یعنی موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، ۴ سال پیش، ۱۶۰ هزار کاربر، یک میلیون و ۳۰۸ هزار محتوا منتشر کردند.

کاهش «توجه» جامعه ایرانی به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که یک رویداد اثرگذار جهانی است و می‌تواند به‌ویژه بازارهای مالی را تحت تأثیر قرار دهد، می‌تواند به ۲ دلیل عمده باشد: اولا ایرانیان سیاست‌گریز یا بی‌اعتنا به سیاست شده‌اند و این بی‌توجهی یا اکراه برآمده از مجموعه‌ای از دلایل است که جای آن دارد در مجال و فرصت مناسب‌تری به آن پرداخت.

در وهله دوم، کاهش چشمگیر توجهات به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، می‌تواند به معنی شکست انگاره هژمونی ایالات متحده در حل مسائل و مشکلات جامعه ایرانی نیز باشد. آمریکا دیگر در ذهن ایرانیان ابرقدرت نیست که نتیجه انتخاباتش زیست و جهان ایشان را به هم بریزد یا تعیین کند. این تلقی حاصل دو تجربه نزدیک و دور است.

متن کامل در:
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4175/1/294930/0

🆔@asar1398
◀️قوانین جدید کشورها برای حکمرانی مجازی

«آقای زاکربرگ! دستان شما به خون آلوده است.‌ شما محصولاتی عرضه کرده‌اید که مردم را به کشتن می‌دهد»؛ این جمله، بخشی از سخنان یک امام جمعه یا فرمانده پایگاه بسیج در ایران نیست، بلکه سخن لیندزی گراهام، یکی از اتفاقاً ضدایرانی‌ترین سناتورهای آمریکاست، در جلسه استماع کنگره ایالات متحده با موضوع تکالیف قانونی پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی در حفاظت از حقوق کودکان؛ جایی که آمارها و مستندات حیرت‌انگیز دیگری هم طرح می‌شود.

بر اساس گزارش «سایبر تبپ‌لاین»، واحد اینترنت مرکز «ن‍کمِک» یا مرکز ملی کودکان مفقود و مورد آزار ایالات متحده، سوءاستفاده جنسی از کودکان در فضای اینترنت، از ۴۱۵ هزار مورد در سال ۲۰۱۲ به ۳۲ میلیون مورد در سال ۲۰۲۲ رسیده؛ یعنی ۷۷ برابر شده است.

گزارش دیگری می‌گوید ۳۰ درصد مصرف‌کنندگان ماده مخدر کشنده فنتانیل، از طریق پلتفرم‌های مجازی توانسته‌اند به این قرص‌ها دست یابند.

به صورت مشخص باید از چهار الگوی مواجهه با پلتفرم‌های مجازی سخن گفت؛ در الگوی آمریکایی، اقتصاد سیاسی پلتفرم برجسته‌تر است و میزان درآمد، تعداد نفرات صاحب شغل، گردش مالی و حجم‌ مالیات پرداختی است که شکل و الگو را می‌سازد. در الگوی اروپایی، حقوق سیاسی بیشتر مبنا قرار می‌گیرد و چالش‌ها و مسائلی همچون حقوق شهروندان، میزان آزادی‌های ارائه شده در بستر پلتفرم و قواعد و قوانین زیست مبناست.

در الگوی چین و روسیه، بومی‌گرایی و حفاظت از داده‌ها و البته پاسخگویی در برابر دولت‌ها محل چالش است و در نهایت، در الگویی که شاید بتوان آن را الگوی چهارم نامید و هند، ترکیه و برزیل در آن برجستگی بیشتری دارند، اصرار بر تعهدات نمایندگان و دفاتر پلتفرم‌ها و نوعی سخت‌گیری با هدف کنترل اجتماعی به چشم می‌خورد.

فضای مجازی آنقدر مسأله و چالش و ملاحظه دارد که به یک سلسله قوانین نیاز داریم و نه لزوما یک قانون. قانون حکمرانی را شفاف می‌کند و اتفاقا سرمایه اجتماعی می‌سازد.‌ قانون جامعه را جامعه می‌کند و نه تصمیمات محفلی پشت پرده‌ای که هیچ مسؤولیتی برای کسی نمی‌آورد. قانون بنویسیم.

متن کامل در:
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4181/1/295169/0

🆔@asar198
◀️انتخابات آمریکا و پایان مرجعیت سیاسی سلبریتی‌ها

سلبریتی‌ها در تجمع‌های انتخاباتی و حتی در جلسات مشاوره انتخاباتی و بازاریابی سیاسی، کوشش بسیاری به کار بستند در نقطه مقابل هنجارها و ارزش‌های سنتی جامعه آمریکا، گرایشات و تمایلات نسل‌های جدید را فراتر از اندازه و قاعده طبیعی آنجا بیندازند، آن هم در شرایطی که به تعبیر «مانوئل کاستلز» جامعه‌شناس اسپانیایی، در عصر شبکه‌های اجتماعی، از همه گروه‌ها و افراد جامعه، حتی نهادهای اجتماعی و سازمان‌های خدماتی و چهره‌های ورزشی و هنری، مرجعیت‌زدایی شده.

کاستلز در کتاب «ازهم‌گسیختگی» ـ که به فارسی هم ترجمه شده ـ مهم‌ترین بحران دوران کنونی را از بین رفتن تار و پودهای ارتباطی اعتماد قدرت سیاسی و توده اجتماع می‌داند. با این نگاه، سلبریتی‌ها هر روز از خواست‌های اجتماع بیشتر فاصله می‌گیرند و در آخرین نمونه هم به آنچه برای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تجویز کردند، نه گفتند.

براساس یک پیمایش مؤسسه نظرسنجی یوگاو (You Gov)، یک‌سوم آمریکایی‌ها اعتقاد دارند دخالت سلبریتی‌ها در سیاست سبب می‌شود به حرفه آنها نیز آسیب وارد شود. با این حال توجه به ساختار و گرایشات انتخاباتی مردم آمریکا نیز می‌تواند نکات و ملاحظات بیشتری ارائه دهد. از جمله آنکه اتکای وزنی رأی‌آوری دموکرات‌ها در ایالت‌های شناور به رأی مسلمانان و جوان‌ترها در انتخابات اخیر آمریکا، آن سنگینی پیشین را نداشت.

متن کامل در:
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4184/1/295290/0

🆔@asar1398
2025/01/04 12:13:28
Back to Top
HTML Embed Code: