Telegram Web
نگاهی کوتاه به مدل مواجهه رسانه ها با اقدام ایران علیه رژیم صهیونیستی تا این لحظه

سی‌ان‌ان: این بزرگترین حمله پهپادی تاریخ دنیاست

🔹️سی ان ان به نقل از مقامات نظامی اسرائیلی: موج حملات بیشتری از ایران در راه است.

💢رسانه‌های معتبر دنیا در حال پوشش اخبار مربوط به اقدام ایران علیه رژیم صهیونیستی هستند. این رسانه ها به دو گروه تقسیم میشوند. رسانه‌هایی با سوگیری کمتر به اصل رخداد توجه داشته و سعی در مخابره اخبار مبتنی بر آمار و فکتهای دقیق میدانی دارند و اکثرا این حمله را کم نظیر و منحصر به فرد خوانده‌اند و رسانه‌هایی که سعی در القای ترس با ضریب بالا و دمیدن بر ساز تقابل جهان با ایران دارند و بیانیه‌های دولت‌های اروپایی را سر دست گرفته اند.

💢رسانه‌های فارسی زبان خارج از ایران نیز چند رویکرد اصلی از جمله انتقال موج وحشت به شهروندان ایرانی با نشان دادن صف‌های طولانی پمپ بنزین و القای ترس عمومی، بالا رفتن قیمت دلار و سقوط قیمت رمزارزها، ایجاد وحشت از اقدام متقابل صهیونیستها را در پیش گرفتند. این دست اخبار همانطور که پیش از این گفته شد، با استفاده از #تکنیک_بی_رنگ_سازی یک اقدام بزرگ، با دست گذاشتن بر روی موضوعاتی که طبیعتاً برای همگان مهم است، سعی در پرت سازی حواس مخاطب و بهتر است بگوییم #عدم_تمرکز بر روی اقدام مهم دارند.

#تقابل_سازی و تردیدآفرینی نیز در دستور کار میزگردهای رسانه‌های فارسی زبان خارج از ایران قرار گرفته است. طرح سوالاتی از جنس هزینه های ساخت موشک و پهپاد و اینکه چرا این هزینه‌ها صرف امور دیگری در کشور نشده، محور فعلی این رسانه‌ها برای حمله به حوزه شناختی مخاطب و ایجاد گزاره های تردیدآفرین است.

معصومه نصیری _مدرس سواد رسانه‌ای

@asrehooshmandi
♦️بازتاب حمله ایران در رسانه‌های خارجی: اسراییل زیر آتش

🔺ان.بی.سی نیوز: تلافی ایران
ایران به اسراییل حمله کرد و این حمله احتمال ایجاد جنگ منطقه ای را به دنبال دارد.» حمله ایران، اولین بار بود که به صورت مستقیم به اسراییل صورت می گرفت.

🔺رویترز: حملات گسترده پهپادهای ایران به اسراییل
حمله پهپادی ایران به اسراییل که انتظار می‌رود «در طی چند ساعت» صورت گیرد، از آخرین ساعات روز شنبه به وقت تهران آغاز شد. یک ژنرال بازنشسته اسراییلی به نام «عاموس یادلین»، به خبر کانال ۱۲ اسراییل گفت که پهپادهای ایرانی هر کدام به ۲۰ کیلوگرم (۴۴ پوند) مواد منفجره مجهز شده بودند.

🔺الجزیره: آغاز عملیات ایران با نام «وعده صادق» علیه اسراییل
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که طی عملیات «وعده صادق» با ده‌ها پهپاد و موشک اسرااییل را هدف قرار داده و این اقدام بخشی از مجازات «جنایت‌های اسراییل» است.

🔺گاردین: اسراییل زیر آتش ایران
اسراییل زیر آتش حملات گسترده پهپادی ایران قرار گرفته است و این اولین حمله مستقیم جمهوری اسلامی ایران به اسراییل است.

🔺تایمز اسراییل: مردم باید وارد پناهگاه ها شوند
آژیرهای خطر و بوق‌های بلند در سراسر اسرائیل به دنبال حمله موشکی و پهپادی گسترده ایران به اسراییل به صدا در آمدند. ارتش اسراییل به ساکنان بلندی های جولان شمالی، منطقه نواتیم در جنوب اسراییل، دیمونا و ایلات دستور داده است تا اطلاع ثانوی در نزدیکی پناهگاه ها باقی بمانند.

🔺ان.پی.آر: تعهد آهنین آمریکا به حمایت از اسراییل
«آدرین واتسون»، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا به نقل از پرزیدنت بایدن گفته است که حمایت ما از امنیت اسراییل آهنین است.

🔺بی بی سی: جهان منتظر است ببیند که ایران چه خواهد کرد
کشورهای منطقه و بسیاری از پایتخت‌ها در دیگر کشورهای جهان با نفس بند آمده به تماشا نشسته و منتظرند تا ببینند ایران در آینده چه خواهد کرد / مهر.

@asrehooshmandi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢ناتوانی در ارائه روایت اول، موثر و مسلط رژیم صهیونیستی در عملیات وعده صادق

ابعاد عملیات #وعده_صادق از منظر ساحات سخت، نرم و میدانِ متمرکز اقدام و برآیند افکار عمومی قابل بررسی کارشناسی است که در گفت و‌گو با شبکه العالم به بخشی از آنها اشاره شد.

اقدامی که ضمن اعتبارزدایی نظامی از رژیم صهیونیستی، ضعف رسانه‌های ضد مقاومت در بزنگاه هایی که بناست از تصویر ساخته شده از رژیم حفاظت کنند، را نشان داد.

این رویکرد را به صورت پلکانی در چند بخش می‌توان مورد توجه قرار داد:
🔹ناتوانی در ارائه روایت اول، موثر و مسلط
🔹غافلگیری معنادار، سکوت و فقدان سناریو در ساعات ابتدایی عملیات ایران
🔹تناقض‌گویی با تمرکز بر خفیف سازی و بی اهمیت جلوه دادن اقدام صورت گرفته
🔹پذیرش خسارت اما در سطح اندک و ایجاد تردید درباره روایت رسانه‌های ایران و مقاومت درباره اثرات خسارت
🔹تمرکز بر حواشی بی اهمیت برای مخفی سازی ضعف میدانی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و تلاش همه‌جانبه برای پرت سازی حواس از اصل موضوع با اعتبارزدایی از اظهارات ایران درباره اقدام صورت گرفته
و موارد دیگری که طی یادداشتی به آن اشاره خواهد شد.

معصومه نصیری

@asrehooshmandi
🔺تصویر جعلی رسانه اسرائیلی از انفجار در اصفهان

🔸رسانه صهیونیستی «جورزالم‌پست» در توییتی با انتشار عکس یک انفجار نوشت:‌‌ «اسرائیل با یک حمله موشکی بامداد جمله یک سایت در ایران را مورد هدف قرار داد.»

🔸بررسی تصویر نشان می‌دهد، این عکس در ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ (دو سال قبل) توسط همین رسانه با عنوان « جنگ غزه» منتشر شده است.

🔸بنابر این تصویر منتسب به انفجار در اصفهان توسط رسانه صهیونیستی «جعلی» و متعلق به ۲ سال قبل می‌باشد./ تسنیم

@asrehooshmandi
🟠 سانسور جدی خبری در امارات

دولت امارات انتشار فیلم‌ها و تصاویر مربوط به سیل اخیر در این کشور را ممنوع اعلام کرد!

به گفته مقامات امارات آسیب رساندن به شهرت این کشور به صورت آنلاین مجازات حبس و جریمه‌ای تا یک میلیون درهم را در پی دارد.


@asrehooshmandi
🎯 مجبور نیستیم هر فناوری جدیدی را به زندگی خود راه دهیم
— «انتخاب‌گرایی فناوری» چیست و چه تفاوتی با بدبینی به فناوری دارد؟


📍نیل پستمن، نظریه‌پرداز برجستهٔ ارتباطات، در سال ۱۹۹۲ گفت که ما در عصر «تکنوپولی» زندگی می‌کنیم. به اعتقاد او، ذهنیت تکنوپولی پس از دورهٔ تکنوکراسی رواج یافته و اکنون «همۀ ابعاد حیات فرهنگی ما تسلیم حاکمیت مطلق تکنیک و فناوری» شده است. اما مفهوم «تکنوپولی» یعنی چه؟ ارتباط آن با رسانه‌های اجتماعی و فناوری هوش مصنوعی چیست؟‌ و آیا راهی برای گریز از این حاکمیت مطلق تکنیک و فناوری وجود دارد؟

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/x92115

#ترجمان

@asrehooshmandi
#آموزش #سواد_رسانه

💢دوره ارتقای سواد رسانه‌ای «ویژه دانشجویان علوم پزشکی» ۶ و ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مجتمع آموزشی و فرهنگی دانشگاه شهید بهشتی استان مازندران برگزار می‌شود.

@asrehooshmandi
🎯 آیا تلفن‌ همراه دانش‌آموزان را کندذهن‌ کرده است؟
— گوشی‌های همراه در مدارس سلاح‌های حواس‌پرتیِ جمعی هستند

📍نتایج معروف‌ترین آزمون سنجش توانمندی دانش‌آموزان در جهان نشان می‌دهد که طی چند سال گذشته عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان در کشورهای مختلف تدریجاً ضعیف و ضعیف‌تر شده است. برخی گمان می‌کردند همه‌گیری کرونا و شرایط نامطلوب آموزش در آن دوره باعث این افت بی‌سابقه شده است، ولی تحقیقات اخیر نشان می‌دهند این سیر نزولی پیش از دورهٔ کرونا آغاز شده. آخرین گزارش برنامهٔ بین‌المللی ارزیابی دانش‌آموزان، موسوم به پی‌آی‌اس‌اِی، به سه دلیل گوشی‌های همراه را مقصر اصلی داستان می‌داند.
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/w51475

ترجمان

@asrehooshmandi
Forwarded from پژوهش ایرنا
🔶 راستی‌آزمایی گزارش بی‌بی‌سی در مورد جزئیات مرگ نیکا شاکرمی

🔺 دروغ‌سازی در مورد «نیکا شاکرمی» از همان هفته نخست اعلام مرگش آغاز شد و حتی «سی‌ان‌ان» در گزارشی ادعا کرد مأموران امنیتی ساعت ۲۰:۳۷ سه‌شنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۱، نیکا را بازداشت کردند، در حالی که مطابق گفته مادر نیکا او با دخترش بین ساعت ۲۳:۳۰ تا ۲۳:۴۰ تماس تلفنی داشته و مطابق گزارش «بی‌بی‌سی» نیکا در آن ساعت دیگر باید از دنیا رفته باشد.

🔺 از دیگر نقاط اختلاف گزارش سی‌ان‌ان و بی‌بی‌سی که هر دو ادعا می‌کنند تحقیقی‌اند، این است که اولی تأکید دارد نیکا در بازداشتگاه کشته‌شده و بی‌بی‌سی مدعی شده او در ون یخچال‌دار بر اثر ضربات باتوم از دنیا رفته است.

🔺 کل گزارش اخیر بی‌بی‌سی بر اساس سندی که ادعا می‌شود از جانب اطلاعات سپاه به فرماندهی سپاه ارسال شده، تهیه و تنظیم شده است؛ گزارشی که در رویه‌های مرسوم و رایج در نیروهای نظامی، غیرمرسوم و فاقد پشتوانه حقوقی و قانونی است.

#راستی_آزمایی

گزارش را به طور کامل اینجا بخوانید

🆔 @irna_research
🎯 «ببخشید دیر جواب می‌دهم» از بی‌فایده‌ترین عذرخواهی‌های فرهنگ امروز است

🔴 «همیشه در دسترس»؛ بیست سال پیش، فقط حرفه‌ای‌های ثروتمند که از اولین نسل از گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کردند، می‌توانستند این لقب را با افتخار به خودشان بدهند. ملیسا مَزمانیان، استاد انفورماتیک دانشگاه کالیفرنیا که تاریخ وسایل ارتباطی را مطالعه می‌کند، می‌گوید: آن زمان چنین افرادی «حس می‌کردند اربابان دنیا هستند». اما وقتی افراد بیشتری به ابزار‌های ارتباطی قابل‌حمل دسترسی پیدا کردند، کم کم، درجا پاسخ‌دادن به پیام‌ها به قاعده‌ای بین همکاران، دوستان و عزیزانمان تبدیل شد. آن قدرت اعجاب‌انگیز به وظیفهای شبانه‌روزی تبدیل شد.

🔴 مزمانیان این فرایند را «مارپیچ انتظارات» می‌‌نامد: وقتی فناوریِ ارتباطی رفتار تازه‌ای -مثلاً پاسخ‌دادن در لحظه- را ممکن می‌سازد، انجام آن کار می‌شود نشانه‌ای از اینکه افراد چه میزان به دیگران تعهد دارند.

🔴 بی‌رحمانه آنکه، این روزها سریع پاسخ ندادن هم معادل تعهدنداشتن در نظر گرفته می‌شود. به‌همین دلیل، اگر آدم‌ها احساس کنند به‌اندازۀ کافی سریع پاسخ نداده‌اند، تصور می‌کنند یک عذر‌خواهی به طراف مقابل بدهکارند. البته این سازوکار منحصر به روابط پرسرعت اینترنتی نیست. جیسون فارمن، تاریخ‌نگار رسانه، می‌گوید در قرن نوزدهم هم اگر فردی پاسخ نامه‌ای را با تأخیری نامعمول می‌داد، معمولاً جملاتش را با عذرخواهی شروع می‌کرد و امید داشت که «بخشیده» شود. اما بازۀ «پذیرفتنی‌بودن» برای پاسخ در این سال‌ها به شکل ویرانگری کوتاه شده است.

🔴 پاسخ‌دادن با تأخیر در محیط کاری ممکن است به پای «تنبلی» نوشته شود. بیرون از محیط کاری نیز، اگر شریک عاطفی‌تان پیام دهد «دوستت دارم»، فکر خوبی نیست که برای پاسخ‌دادن به پیام او دو روز صبر کنید.

🔴 اما گذشته از این خطرات احتمالی، عواقب به‌سرعت پاسخ‌ندادن آن‌قدر‌ها هم که از آن می‌ترسیم جدی نیست. لارا گوئرگ از مدرسۀ اقتصاد لندن و وَنسا بونر از دانشگاه کُرنل، پس از تحقیقی گسترده دربارۀ هنجارهای پاسخ‌دادن به پیام دریافتند که «انتظارات ما از اینکه دیگران انتظار دارند چه‌قدر زود به آن‌ها پاسخ دهیم معمولاً نادرست است. تصور می‌کنیم باید فوراً پاسخ دهیم، اما واقعیت آن است که مردم ایرادی نمی‌بینند اگر عجله نکنیم». علی‌رغم این، ما مدام از دیگران به‌خاطر تأخیر‌هایمان عذرخواهی می‌کنیم.

🔴 «ببخشید دیر جواب می‌دهم» به یکی از رایج‌ترین شیوه‌های شروع پیام‌هایمان تبدیل شده است، اما معمولاً این عبارت کلیشه‌ای برای خواننده‌اش معنای خاصی ندارد.

🔴 از نظر متخصصان ارتباطات، می‌توان به جای عذرخواهی از تعبیری مثل «از صبوری شما ممنونم» استفاده کرد. مزمانیان می‌گوید می‌شود از عبارتی استفاده کرد که اهمیت رابطه‌تان با طرف مقابل را نشان بدهد، مثلا: «چقدر از پیامت خوشحال شدم»، بااین‌حال، گئورگ و بونر می‌گویند: معمولاً طرف مقابل به محتوای جواب شما اهمیت می‌دهد، نه تلاشتان برای اینکه دلش را به دست بیاورید. بنابراین شاید راحت‌ترین کار این باشد که خیلی ساده، همانطوری جواب بدهید که انگار دارید در لحظه پاسخ می‌دهید. بدون عذرخواهی، ولی محترمانه.


📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «اگر پیامی را با تأخیر جواب می‌دهید، «معمولاً» نیازی به عذرخواهی نیست». این مطلب در تاریخ ۱۲ تیر ۱۴۰۱ در وب‌سایت ترجمان بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ جو پینسکر است و فاطمه زلیکانی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وب‌سایت ترجمان سر بزنید.

📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/r29374

@asrehooshmandi
«ضرورت شکستن کلیشه‌های کهنه درباره روابط عمومی»؛ نوشتاری از معصومه نصیری

🔷دبیرکل باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه ای یونسکو ایران با توجه به هفته ارتباطات و روابط عمومی ها بر شکستن کلیشه‌های کهنه درباره روابط عمومی ها تاکید کرد و بر مهارت افزایی آنها و چگونگی اثربخشی روابط عمومی ها در کشور اشاره کرد.

🔷معصومه نصیری، رییس اندیشکده عصر هوشمندی در یادداشتی که در اختیار شفقنا قرار داده است، نوشت: هفته ارتباطات و روابط عمومی ها را تبریک می گویم. متاسفانه نگاه به اصحاب رسانه و روابط عمومی‌ها بیشتر ارائه گزارش نهادها و دستگاه ها به مردم است، در حالی که براساس اصول حرفه‌ای و نوینی که امروز در دنیا به آن‌پرداخته می‌شود، روابط عمومی خود محوری مهم جهت ساخت جریانات روشنگر افکار عمومی در جامعه است و حکم حلقه واسط میان افکار عمومی و سازمانها را ایفا کرده و البته این رابطه را از حالت خطی خارج کرده و دایره ای به آن می‌نگرد.

https://fa.shafaqna.com/news/1799258/


جزئیات👆👆👆
🌍 | خبرگزاری بین المللی شفقنا
🆔 @shafaqna_farsi
💢نشست «ارتباطات، سواد رسانه ای و افکار عمومی» برگزار می‌شود

این نشست که به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی برگزار می‌شود، با حضور دکتر حسن خجسته _ عضو هیأت علمی دانشگاه صدا و سیما، دکتر علی نوریجانی _ رییس کل باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه ای یونسکو ایران، سرهنگ علی محمد رجبی _رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا، دکتر معصومه نصیری _ دبیرکل باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه ای یونسکو ایران و دکتر سیدعبدالله ارجائی _ معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برگزار خواهد شد.

در حاشیه این نشست که ۳۰ اردیبهشت برگزار می‌شود، ضمن انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک میان باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه ای یونسکو ایران و شهرداری خوی، این شهر به شبکه شهرهای فعال در زمینه آموزش و توسعه سواد رسانه ای خواهد پیوست.

@asrehooshmandi
🎯 چطور در شبکه‌های اجتماعی بهتر گفت‌و‌گو کنیم؟

— نباید از مخالفت با دیگران بترسیم یا بپرهیزیم؛ باید روش درستِ مخالفت‌کردن را بیاموزیم

📍در دنیای حیوانات، وقتی تعارض منافعی پیش می‌آید، دو راه‌حل بیشتر وجود ندارد: جنگ یا گریز. خیلی وقت‌ها در رویارویی‌های انسانی هم از همین قاعده پیروی می‌کنیم. مثلاً وقتی در محیط کار موضوعی پیش می‌آید که شدیداً با آن مخالفیم، یا باید بحث‌وجدلی پرحرارت را به جان بخریم که ممکن است باعث عصبانیت و کدورت شود، یا باید حرفمان را بخوریم و برای حفظ همکاری و روحیۀ تیمی سکوت کنیم. اما محققانی که مدت‌ها دربارۀ جدل‌های انسانی مطالعه کرده‌اند، معتقدند راه‌های دیگری هم وجود دارد.
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/f13264

#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانه ای و اطلاعاتی

@asrehooshmandi
Forwarded from فکت‌پرس
بررسی خبرهای نادرست

🔴حادثه بالگرد رئیس جمهور

ساعت ۱۵ •
خبرگزاری فارس | «امروز شنبه، هلی‌کوپتر حامل رئیسی به دلیل مه‌آلود بودن هوای منطقه شمال آذربایجان شرقی بر زمین نشست و کاروان رئیس‌جمهور به صورت زمینی راهی تبریز شد.»

ساعت ۱۷ •
خبرفوری | «محافظ رئیس جمهور با استفاده از سیستم ردیابی مخصوص مختصاتی ارسال کرده است.»

ساعت ۱۷ • روزنامه کیهان | «حال رئیس جمهور مساعد و پایدار گزارش شده است.»

ساعت ۱۷ • خبرنگار اینترنشنال | «منابع داخلی می‌گویند، بعد از «سقوط» هلیکوپتر حامل ابراهیم رئیسی و ‌همراهانش، مردم به پمپ‌بنزین‌ها «هجوم» برده‌اند و صف‌های طولانی شکل گرفته است.»

ساعت ۱۸
اصلاحات‌نیوز | «شنیده ها از منابع استانی: تنها فردی که از افراد حاضر در بالگرد رئیس جمهور تماس تلفنی خود را برای چند ثانیه پاسخ داده اقای ال هاشم بوده است که در حد چند کلمه مکالمه صورت گرفته است و مکالمه قطع شده است.»

ساعت ۱۸ • رادیو زمانه| «شورای امنیت ملی جلسه اضطراری برگزار کرد»

ساعت ۱۹• اسکان نیوز| شرایط جوی و آب هوایی در محل حادثه اینقدر بد است که ۳ مامور امداد ما نیز مفقود شده‌اند

این بررسی به‌روز رسانی می‌شود.

فکت‌پرس را دنبال کنید :
www.tgoop.com/+9SXxqvXY6rcwNDVi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from عکس نگار
🦠نگاهی کوتاه به جولان «میم‌های اینترنتی» از منظر بیگ دیتا

◀️با توسعه کاربری و محتوایی شبکه‌های اجتماعی، کافی است یک موضوع در قالب گفتار، زبان بدن، رفتار، موسیقی و ... وجهی از توجه مخاطب را به خود جلب کند تا با سرعتی غیرقابل باور به تکیه کلام مخاطبان تبدیل شده و ژانرهای مختلف تولید محتوای غیرسیستمی بر روی آن محتوا صورت بگیرد و شاهد شکل‌گیری میم مجازی باشیم.
این میم‌ها البته گاهی اتفاقی هستند و گاهی مهندسی شده تولید می‌شوند تا نکته‌ای را در قالب طنز و با زبان غیررسمی به مخاطبان ارائه کنند. البته این بازی در زمین «صنعت میم» پیش از این نیز با استفاده از تکیه کلام‌های به کاربرده شده در فیلم‌ها و سریال‌ها هم مرسوم بود. «افتااااد!» در سریال ستایش، «چرا قیمه‌ها رو میریزی تو ماستا» در سریال خانه به دوش و ... نمونه‌هایی از این میم‌ها هستند.
◀️در این تحلیل بنا داریم تاکید کنیم میم‌ها اکثرا با همان سرعت که می‌آیند، با همان سرعت هم می‌روند و هرچند که در ذات خود در تقسیم‌بندی سرگرمی‌ها قرار می‌گیرند، اما می‌توانند غافل‌ساز، فرصت‌سوز و کاهنده سطح سلیقه مخاطبان هم باشند و حتی بخشی از کاربران را به رفتارهای بی‌قاعده تشویق کنند چراکه با تبدیل شدن به میم، سازنده راه صد ساله را یک شبه طی می‌کند و البته ممکن است برای باقی ماندن در صدر توجه‌ها به هر کاری نیز دست بزند.
◀️با این وصف و براساس رصد سامانه دیتاک، طی سال گذشته کاربران ایرانی 4.5 میلیارد بازدید محتوا در کل شبکه‌های اجتماعی داشته‌اند که به‌طور متوسط سهم هر ایرانی مشاهده 220 محتوا در روز بوده است که در برهه‌های خاص زمانی بخشی از آمار مشاهده محتوا را همین میم‌ها به خود اختصاص داده‌اند.
از میان این میزان محتوا، شاهد 7 تکیه کلام و میم پرکاربرد در شبکه‌های اجتماعی بوده‌ایم. «واگعیه یا کیکه» با 168 هزار محتوا پیرامون خود بیشترین توجه‌ها را به خود جلب کرده است که پای این میم به برنامه‌های رسمی صدا و سیما هم کشیده شد.
«جدی می‌فرمایید» که متولد شده در صدا و سیما بود اما در شبکه‌های اجتماعی تبدیل به میم شد، 38 هزار محتوا را به خود اختصاص داده است. «مشکل داری؟» 15 هزار محتوا را حول خود تولید کرده است. «بده شیش» که شاید یکی از مهندسی‌شده‌ترین میم‌های یکسال اخیر شبکه‌های اجتماعی است 12 هزار محتوا را به خود اختصاص داده است، «بشه منه، فداش بشم منه» نیز 10 هزار محتوا را با خود همراه کرده است. «عجیب بود نبود» با 4 هزار محتوا و «عجب سوسیسیه» با سه هزار محتوا پر توجه‌ترین میم‌های فضای مجازی طی یکسال اخیر بوده‌اند.
◀️البته این محتواها در برخی مواقع سویه طنز داشته و در جاهایی حالت نقد جدی را با خود همراه داشته است و لزوما این آمار در راستای تایید یا همراهی مثبت با این تکیه کلام‌ها نبوده است و نفی و نقد آنها به ضریب اعداد افزوده است. این میم‌ها فارغ از میم‌های صوتی و تصویری مثل صادق بوقی بوده است.
با این بررسی آماری به این نتیجه می‌رسیم که درست است که میم‌ها جذاب، مبتنی بر فرهنگ غالب جوامع و دارای قابلیت تسری حداکثری هستند اما بشدت کاهش‌دهنده سطح سلیقه و ذائقه مخاطب، تشویق‌کننده کاربران به بی‌قوارگی رفتاری و حتی در لایه‌های از حالت طنز خارج شده و مدلی از رفتار سیاسی و اعتراضی را به نمایش می‌گذارد. برخی مواقع کاربران با تصور تولید مردمی میم‌ها، از توجه به مداخلات سیستماتیک در این تولیدات غافل شده و در زمین طراحان بازی می‌کنند.
✍️دکتر معصومه نصیری ـ کارشناس رصد و تحلیل دیتا
@asrehooshmandi
رقابت نامزدهای تایید صلاحیت شده در شبکه‌های اجتماعی در میدان افکارعمومی

🗓 ۲۰ تا ۲۱ خرداد  ۱۴۰۳

@asrehooshmandi
⭕️چند روش برای رسیدن به انتخاب درست در انتخابات

1️⃣ تفاوت شعار و برنامه را تشخیص دهید
#برنامه مبتنی بر مسائل اصلی کشور و مردم است، راهکار دارد و جزئی‌تر مطرح می‌شود. اما #شعار اکثرا کلی، پر ابهام و با استفاده از واژگان فریبنده مطرح می‌شود.

2️⃣ آیا وعده‌های کاندیدا در حیطه اختیارات رئیس‌جمهور است
گاهی کاندیداها قول‌هایی می‌دهند که طبق قانون اساسی در حیطه اختیارات رئیس‌جمهور نیست. مثلا در حیطه اختیارات مجلس یا ستاد کل نیروهای مسلح یا سایر بخش‌هاست. مهم است بدانیم فرد قانونا توانایی اجرای وعده‌اش را دارد یا فقط بنا دارد با ذکر برخی مسائل، از این مرحله عبور کند.

3️⃣ به کلیدواژه‌ها دقت کنید
واژگان بی‌علت انتخاب نشده‌اند و به شما کمک خواهند کرد میزان دغدغه فرد در قبال مسائل کشور را ارزیابی کنید. کلیدواژه‌های پرتکرار یک کاندیدا اگر ناظر بر مسائل اصلی کشور نبوده و مربوط به حواشی باشد، یکی از روش‌های است که به شما در انتخاب بهتر کمک کند.

4️⃣ فقط تیتر اخبار را نخوانید
در بازه زمانی انتخابات به‌وفور اخباری را مشاهده خواهیم کرد که تیترشان به نکته‌ای جنجالی اشاره دارد که اساسا آن جملات و کلمات به شکلی دیگر در متن اظهارات فرد بوده است. دقت کنید تیترها می‌توانند شما را گمراه کنند.

5️⃣برچسب است یا واقعیت؟
در انتخابات رقبا برای بی‌اثر کردن تبلیغات یکدیگر اقدام به برچسب‌زنی و انگ زدن می‌کنند. لزوما برچسب‌ها با واقعیت یکی نیستند و گاهی حتی در تضاد با واقعیت هستند اما در زرورق واژگان جذاب پیچیده می‌شوند و شما را از مسیر اصلی دور می‌کنند.

✍️معصومه نصیری_مدرس سواد رسانه‌ای

#سواد_انتخاباتی
#انتخابات_۱۴۰۳
@asrehooshmandi
Forwarded from عکس نگار
📣آنچه باید درباره #پروپاگاندا یا #تبلیغات_سیاسی بدانید

پروپاگاندا یعنی چه؟

گونه‌ای ارتباط است که در آن، اطلاعات #هماهنگ و #جهت‌دار برای اثرگذاری بر افکار عمومی از طریق تبلیغات سیاسی پخش و فرستاده می‌شود. #پروپاگاندا برخلاف تهیه اطلاعات غیر جانبدارانه، در اصلی‌ترین معنای خود، دادن اطلاعات با هدف نفوذ بر مخاطب است. در این راستا، اغلب اوقات، واقعیت‌ها به طور #گزینشی بیان و بازنمایی می‌شوند تا از سوی مخاطب، واکنش و رفتاری احساسی و نه آگاهانه و خردمندانه سربزند.

🔻روش های رایج برای موفقیت پروپاگاندا

#برچسب_زدن: برانگیختن وحشت یا تعصب افراد جامعه علیه یک گروه.
#شعار_های_فریبنده: دادن شعارهایی با مفهوم مبهم و کلّی.
#حمله_شخصی: حمله کردن به شخصیت فرد؛ اتهام روابط نامشروع یا خیانت به کشور به جای رد کردن منطقی افکار و سخنان او.
#تکرار: تکرار بی وقفه یک حرف، مخصوصاً اگر یک شعار ساده باشد، باعث می شود که کم کم به عنوان یک حقیقت بدیهی پذیرفته شود.
#توسل_به_اکثریت: القای این حس که اکثریت مردم پیرو این فرد یا حزب هستند و پیروزی آن قطعی است.
#دروغ_بزرگ: بیان دروغی چنان بزرگ که هیچ کس فکرش را هم نمی‌کند که کسی آنقدر بی شرم باشد که چنین گستاخانه حقیقت را تحریف کند، در نتیجه همگان آن دروغ را باور خواهند کرد.

و.....

به دوقطبی ها، به کلیدواژه های احساسات برانگیز، به شعارهای بدون‌راهکار، به تاکید بر کارنامه به جای ارائه برنامه، به تاکید بر برنامه بدون ارائه راهکار و به همه آنچه ذیل گفتمانهای مختلف انتخاباتی گفته می‌شود دقت کنید.

#عصر_هوشمندی، مجموعه تخصصی سواد رسانه ای و اطلاعاتی

@asrehooshmandi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/09/21 09:52:42
Back to Top
HTML Embed Code: