Telegram Web
پژوهشگاه ایران شناسی
شاه عباس یکم صفوی #صفویه #ایرانشناسی #پژوهشگاه_ایرانشناسی هنگامی که او بر تخت نشست ، سپاه عثمانی تا همدان و نهاوند و ازبک ها تا هرات و مشهد را تصرف کرده بودند اما وقتی که وی درگذشت ، کشور ایران به مرزهای پیشین خود از بغداد تا قندهار و از خراسان تا جزایر…
در اصفهان چهار پاسبان دختری را که دیر از گرمابه بیرون آمده بود گرفتند و به خانه خود بردند و ۸ روز به وی تجاوز کردند و سپس خفه اش کردند . این جنایت و جنایتکاران فاش که شد شاه عباس اول دستور داد دست و پای پاسبانان را قطع کنند.
#صفویه
#ایرانشناسی
#پژوهشگاه_ایرانشناسی

📚 بن مایه:تاریخ اجتماعی روابط سکسی در ایران،  ویلم فلور ، برگردان از محسن مینوخرد ، برگ 34
@atorabanorg
پژوهشگاه ایران شناسی
Photo
تمام شهر های آناتولی یکی پس از دیگری توسط مهرداد کبیر تسخیر شده و از او به عنوان ناجی استقبال میشود
#پونتوس
#ایرانشناسی
#پژوهشگاه_ایرانشناسی

برگردان:《پس از این، مهرداد برخی از ژنرال های خود را به جنوب فرستاد تا شهرهایی را که هنوز در نواحی لیکیا، پیسیدیا، پامفیلیا و ایونیا تسلیم حکومت پونتوس نشده بودند را تصرف کنند. به این ترتیب او این فرصت را پیدا می کرد که با دزدان دریایی که از ابتدای جنگ [علیه رومیان]با آنها همکاری می کرد، ارتباط نزدیک برقرار کند و تمام کمک هایی را که برای ایجاد نیروی دریایی نیاز داشتند به آنها ارائه کند.مهرداد شروع به پیشروی به سمت شهر افسوس در امتداد دره مایاندروس کرد. پادشاه پونتوس به راه خود ادامه داد و توجه زیادی را از شهرهای سر راه خود به خود جلب کرد، مانند ترالائیس ، مگنزیا و..... اکثر شهرهای آناتولی با شادمانی درهای خود را برای استقبال از مهرداد ششم اوپاتور باز کردند و او را صمیمانه به شهرهای خود دعوت کردند.》

📚 MITHRADATES VI EUPATOR, Roma’nın Büyük Düşmanı, Murat Arslan, p.144
@atorabanorg
کانال انجمن ایرانی تاریخ استان تهران

https://www.tgoop.com/ctihistory

از جمله اهداف کانال اطلاع رساني سریع و آسان به مخاطبان گرامي انجمن در زمينه اخبار فعاليت ها و برنامه هاي انجمن(کارگاه،همایش‌،نشست‌،بازدیدهای علمی، فعاليت هاي شعب و موارد نظير)می‌باشد.
https://www.tgoop.com/ctihistory
دبيرخانه انجمن ايراني تاريخ استان تهران

https://www.tgoop.com/ctihistory
پژوهشگاه ایران شناسی
Photo
شاهنشاه مهرداد ششم در مورد پیروزی هایش بر سکاهای دانوب ، کریمه و جنوب غرب روسیه به نقل از ژوستین مورخ روم باستان میگوید :

زمانی که من جوان و بی تجربه بودم با سکاها جنگیدم که افزون بر دلیری و توان جنگی ، بیابان و سرما نیز به سود آنان بود و جنگ با آنان نیروی انسانی زیاد و خطر بسیاری به همراه داشت و در برابر دشواری ها حتی امیدی به غنیمت گیری از دشمنان کوچ نشین نمی رفت(Justinus,38,7,5)

#پونتوس
#ایرانشناسی
#پژوهشگاه_ایرانشناسی

📚بن مایه:مهردادیان فرمانروایان ایرانی آناتولی. دکتر محسن جعفری. برگ ۱۲۱
@atorabanorg
پژوهشگاه ایران شناسی
شاهنشاه مهرداد ششم در مورد پیروزی هایش بر سکاهای دانوب ، کریمه و جنوب غرب روسیه به نقل از ژوستین مورخ روم باستان میگوید : زمانی که من جوان و بی تجربه بودم با سکاها جنگیدم که افزون بر دلیری و توان جنگی ، بیابان و سرما نیز به سود آنان بود و جنگ با آنان نیروی…
نابغه زبان دان ایرانی از سلاله مهردادیان
#پونتوس
#ایرانشناسی
#پژوهشگاه_ایرانشناسی

برگردان:《شاه مهرداد[ششم]مردی با استعداد بود در میان چندین توانایی چشم گیری که به او نسبت داده می شود از جمله وی فردی بسیار نیرومند ، یک سوارکار و ارابه سوار عالی و ایمن در مقابل سم بود. مهرداد یک زبان دان معروف بود که نویسندگان رومی توانایی صحبت کردن به ۲۲ زبان را به او نسبت دادند. بهترین منبع ما برای این موضوع، تاریخ طبیعی پلینی است.این یک واقعیت مشهور است که مهرداد تنها کسی بود که توانست به بیش از بیست زبان سخن بگوید و در تمام پنجاه و شش سال سلطنت خود هرگز هنگام گفتگو با افراد مختلف از ملل متعددی که تابع او بودند، به خدمات یک مترجم نیاز نداشت.》

📚بن مایه: پادشاه چند زبانه: ایدئولوژی ایرانی مهرداد ششم اوپاتور پونتوس، رولف استروتمن برگ های 234_235
@atorabanorg
پردیس‌های پرستشگاه‌های میان‌رودانِ دورانِ هخامنشی
#هخامنشی
#ایرانشناسی
#پژوهشگاه_ایرانشناسی

یکی از کاربردهای مهمِ بردگانِ پرستشگاه، برآوردنِ نیروی کار برای پَردیسو pardēsū، باغ‌های افسانه‌ایِ پادشاهانِ هخامنشی بود.¹ یک نامه(CT 22 198)از ریموت Rīmūṭ نامی به شَنگو šangû از اِبابَّر(=پرستشگاهِ شَمَش؛ ایزدِ خورشید)در سیپار از شَنگو درخواستِ می‌کند دست‌کم ۱۵ کارگر از پرستشگاه برای ساختنِ پَردیسو، یا باغِ شاهی، و برای کاشتنِ انگور در آن‌جا بفرستد. نامه به پایانِ فرمانرواییِ نبونیدوس تاریخ‌گذاری شده است. متنِ دومی(Cyr. 212)نیز دربردارنده‌ی یک پَردیسو و اِبابّر است. برپایه‌ی این متن، به تاریخِ پنجمین سالِ فرمانرواییِ کوروش، شاپیک-زیری Šāpik-zēri از اِبابّر یک شِکِل نقره از مَردوک-ریمَنّی برای جابجاییِ کارگرانِ پردیسو دریافت نمود. گویا یک پردیسوی شاهی در نزدیکیِ اِبابّر برجای بود، و پرستشگاه خویشکاریِ کار را بر دوش داشت.

یادداشت:
1. Dandamayev. M, "Royal Paradeisos in Babylonia", in Orientalia J. Duchesne-Guillemin, Emerito Oblata, Hommages et Opera Minora 9, Leiden, Brill, 1984, P. 133_117.

بن‌مایه:
The Priest and the Great King: Temple-Palace Relations in the Persian Empire, Lisbeth S. Fried, Biblical and Judaic Studies from the University of California, San Diego, Volume 10, Edited by William H. C. Propp, 2004, P. 44_45
@atorabanorg
پژوهشگاه ایران شناسی
یک نقاشی اروپایی از لائودیس شاهدخت سلوکی و ملکه پادشاهیِ مهردادیان که پسر نوجوانش مهرداد ششم را جام زهر میدهد تا او را به قتل برساند. #پونتوس #ایرانشناسی #پژوهشگاه_ایرانشناسی پدر مهرداد در یکی از ضیافت های مجلل خود ناگهان گلوی خود را گرفت از روی صندلی…
دیروز باعث ساخت این نگاره توسط یک دوست خوب شدم

جزئیاتش خلاقانه بود. نوع در دست گرفتن تیر و کمان و نگاه مهرداد بزرگ به کلاهخود سرباز رومی به زیبایی منظور و مقصود نگاره رو میرسونه .دشمن بزرگ و شکارگر رومیان
@atorabanorg
سنگ‌نگاره آیات نبونئید در شهر حران که شهری بسیار کهن در میانرودان بوده و اکنون بنام استان شانلی‌اورفا نامیده می‌شود و این اثر در موزه شانلی‌اورفا (Şanlı Urfa Müzesi) در ترکیه قرار دارد. این متن یک متن نکوهش‌آمیز درباره نبونئید است و این نشان می‌دهد که کاهنان دینی از رفتارهای ستمگرانه و ضددینی نبونئید آزرده می‌بودند.
#هخامنشی
#ایرانشناسی
#پژوهشگاه_ایرانشناسی

برای خواندن ترجمه آن بنگرید:

https://www.livius.org/sources/content/anet/verse-account-of-nabonidus/

@atorabanorg
پژوهشگاه ایران شناسی
در احوال زندهای عراق (افراد ایل و خاندان سلطنتی زند  ساکن شده در عراق بعد از سقوط دولت زندیه) #زندیه #ایرانشناسی #پژوهشگاه_ایرانشناسی وهم فرع من عشائر اللاك ، التي تتضمن أيضاً الكلهور والزنكنة والمافي والباجلان ، وكان الزنديون يميزون أنفسهم عن كل من اللور…
ایل زند و تشکیل حکومت زندیه ، کتاب قبایل و تشکیل دولت در خاورمیانه
#زندیه
#ایرانشناسی
#پژوهشگاه_ایرانشناسی

برگردان:《از این نقطه به سمت شرق به بافت و بزنجان[در کرمان] چرخیدم. منطقه دوم مقر لک ها بود.لک‌ها توجه ما را به اینکه آنها بی‌شک از کهن‌ترین اقوام ایرانی هستند، جلب می‌کنند. یکی از دسته‌هایشان "زند" نامیده می‌شود و آنها ادعا می‌کنند که قبیله‌شان به عنوان نگهبانان قانونی نوشته‌های مقدس زرتشتی که اما معمولا به‌اشتباه به عنوان زند-اوستا شناخته می‌شوند، منصوب شده‌ است. یک عضو از قبیله زند بر ایران پس از مرگ نادرشاه، پیش از قدرت‌گیری خاندان کنونی[خاندان قاجار] فرمانروایی کرد. به‌راستی اگر بخاطر سبک‌سری جانشینانش نبود، سلسله زند که کریم‌خان آن را پایه گذاشت، امکان داشت نیرومندانه در ایران به مدت سالیان دراز دوام آورد.》

TRIBES AND STATE FORMATION IN THE MIDDLE EAST, PHILP S.KHOURY ,JOSEPH KOSTINER
@atorabanorg
Audio
mehrdadian
فایل صوتی نشست «تاریخ فرمانروایی مهردادیان در آناتولی» در مدرسه تابستانه تاریخ و باستان شناسی اشکانیان روز 19 امرداد 1403
این نشست به مدیریت آقای دکتر شهرام جلیلیان استاد ایران باستان دانشگاه اهواز در ششمین شب مدرسه تابستانه تاریخ و باستان شناسی اشکانیان انجام شد. در این نشست آقای دکتر محسن جعفری سخنرانی خود را در سه سرفصل عمده ارائه داد: 1- تاریخ سیاسی دودمان مهردادیان؛ 2- اهمیت مهردادیان در تاریخ و فرهنگ اروپا؛ 3- مهردادیان و هویت ایرانی.(دانلود اسلایدهای نشست)
در پایان نشست شرکت کنندگان پرسش های خود را مطرح کردند و سخنران به آنان پاسخ داد
معرفی و دانلود کتاب مهردادیان فرمانروایان ایرانی آناتولی

@atorabanorg
پژوهشگاه ایران شناسی
نابغه زبان دان ایرانی از سلاله مهردادیان #پونتوس #ایرانشناسی #پژوهشگاه_ایرانشناسی برگردان:《شاه مهرداد[ششم]مردی با استعداد بود در میان چندین توانایی چشم گیری که به او نسبت داده می شود از جمله وی فردی بسیار نیرومند ، یک سوارکار و ارابه سوار عالی و ایمن…
◻️سکه سمت چپ: تصویر مهرداد ششم اوپاتور با سرپوش ایرانی بر سکه برنزی ضرب شهر آمیسوس در پادشاهی مهردادیان

◻️سکه سمت راست: مهرداد ششم در نقش پرسئوس(پسر زئوس که یونانیان باور داشتند نیای پارسی هاست) با کلاه فریگی ضرب آمیسوس از جنس برنز

#پونتوس
#ایرانشناسی
#پژوهشگاه_ایرانشناسی

📚:The Pontic Kingdom Under Mithridates VI , Stavros Christodoulou ,p;24

@atorabanorg
گزارشات تاریخی از تاریخ سریانی ابن العبری
#ساسانی
#ایرانشناسی
#پژوهشگاه_ایرانشناسی

در اولین سال سلطنت فیلیپ قیصر روم در ایران شاپور پسر اردشیر ۳۱ سال سلطنت کرد.در زمان والرین Valerian و گالین Cxallien شاپور پسر اردشیر پادشاه ایران کشورهای سوریه و قلیقیه(کلیکیه)و قپدوقیه(کاپادوکیه) را ویران ساخت.در زمان اورلین Aurelien مانی ظهور کرد.اورلین دختر خود را به شاپور داده و با او صلح نمود.شاپور برای خود شهری در ایران بنا کرد که شباهت به قسطنطنیه داشت و آنرا گندی شاپور نامید و زن رومی خود را در آن شهر گذاشت. همراه این زن مردمان ماهر از پزشکان یونانی به ایران آمدند و این پزشکان طب ایپوگراتی Hippocrate را در مشرق زمین رواج دادند و در آن شهر پزشکان سریانی نیز می زیستند مانند سرگیس رشعینا Sargius Raschina که اولین کسی بود که کتاب های فلسفی و پزشکی را از زبان یونانی به سریانی ترجمه کرد.

📚بن مایه:ابن العبری(گریگوریوس بن هارون، بارهبرائوس)، تاریخ ایران باستان، ترجمه از دو متن سریانی و عربی، به اهتمام یوسف بنیان و محمد جواد مشکور، تهران، چاپخانه موسوی، ۱۳۲۶، برگ ۱۷۶_۱۷۵

@atorabanorg
2024/10/01 00:44:16
Back to Top
HTML Embed Code: