Telegram Web
🔴 شیوا شیرانی برنده جایزه جهانی نانوتکنولوژی 2024 شد

📌شیوا شیرانی به پاس کار برجسته خود در زمینه نانوتکنولوژی کاربردی در ساخت و ساز، جایزه دکتری Innovandi NanoCem 2024 را دریافت کرد.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 درخواست توقف اجرای حکم پنج سال زندان الهه محمدی و نیلوفر حامدی


📌بیش از ۱۱ هزار نفر از شهروندان، کارزار درخواست توقف اجرای حکم پنج‌ ساله زندان الهه محمدی و نیلوفر حامدی را امضا کردند.

📌پس از اعلام خبر ابلاغ اجرای حکم پنج سال حبس به الهه محمدی و نیلوفر حامدی، واکنش‌ها در این باره همچنان ادامه دارد. حقوقدانان، برخی از مسئولان دولتی، اساتید روزنامه‌نگاری، خبرنگاران، هنرمندان و کاربران شبکه‌های اجتماعی در این دو روز خواستار عفو یا مختومه‌شدن پرونده این دو خبرنگار شدند.

📌همچنین از دیروز، کارزار درخواست توقف اجرای حکم پنج سال زندان الهه محمدی و نیلوفر حامدی به راه افتاد، ابتدا بیش از ۵۰۰ نفر از روزنامه‌نگاران، هنرمندان و فعالان اجتماعی در نامه‌ای به رئیس قوه‌قضائیه از حجت‌السلام محسنی‌اژه‌ای درخواست کردند، از اختیارات خود استفاده کرده و اجرای حکم نیلوفر حامدی و الهه محمدی را متوقف کند.


📍برای امضای این کارزار بر روی لینک زیر کلیک کنید:

https://www.karzar.net/164438

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴گزارش شرق از زیاد شدن پیامک های تهدیدآمیز حجاب در اصفهان


📌«خانم ... با سلام و احترام. شما در تاریخ ... بدون رعایت پوشش قانونی در سطح شهر اصفهان حضور داشته‌اید. لطفا نسبت به رعایت قانون و اصلاح پوشش خود اقدام فرمایید. ستاد امر به معروف و نهی منکر استان اصفهان».

📌چند ماهی است بعضی زنان و دختران در اصفهان پیامکی با این متن دریافت می‌کنند. پیامکی که با نام ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان ارسال می‌شود. تعدادی از زنان در شبکه‌های اجتماعی تصویر چنین پیامی را به اشتراک گذاشته‌اند.

📌بعضی از زنان می‌گویند پیام‌ها را وقتی دریافت کرده‌اند که حجاب داشته‌اند اما به تذکر حجاب‌بان‌ها در مترو برای پوشاندن کامل موها توجه نکرده‌اند. به نظر می‌رسد بعد از چند بار هشدار، پیامک دیگری با این مضمون ارسال می‌شود:

📌«با توجه به تکرار حضور شما بدون رعایت پوشش قانونی در سطح شهر اصفهان، مورخه ... و بی‌توجهی به تذکر قبلی، در صورت ارتکاب مجدد تحت پیگرد قضائی قرار خواهید گرفت. معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان».

📌در بررسی‌هایم به فردی برخورد کردم که می‌گوید روسری بر سر داشته اما به دلیل اینکه به تذکر گشت ارشاد توجه نکرده، پیامک تهدید برخورد قضائی، به تلفن همراه پدر او ارسال شده! به نظر می‌رسد تنها شهری که این پیامک‌ها در آن برای زنان ارسال می‌شود، اصفهان است.

📌حتی بعضی کاربران شبکه‌های اجتماعی به طنز اصفهان را در این زمینه «ایالت خودمختار اصفهان» نامیده‌اند. گویا مسئولان این شهر خودشان از مدت‌ها قبل از تصویب و ابلاغ لایحه عفاف و حجاب، تصمیم گرفته‌اند قانون تصویب‌نشده و ابلاغ‌نشده را اجرا کنند!

📌حالا سؤالات زیادی برای مردم این شهر ایجاد شده است؛ اینکه آیا آنها در همه شهر تحت نظارت و رصد هستند؟ و طبق کدام قانون این اتفاق افتاده؟ آیا ستاد امر به معروف دوربین‌های تشخیص چهره دارد؟ چه کسی چنین اختیاری را به این نهاد داده است؟ بودجه خرید چنین تجهیزاتی از کجا آمده؟ برای خیلی از این سؤال‌ها هنوز جوابی نداریم اما واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد دریافت این پیام می‌تواند میان مردم نگرانی ایجاد کند.

📌در روزهای گذشته لایحه عفاف و حجاب از طرف شورای نگهبان تأیید شد اما تا لحظه تنظیم این گزارش هنوز ابلاغ و متن نهایی منتشر نشده است و به‌طور دقیق مشخص نیست روش‌های تشخیص افراد بی‌حجاب چیست و کدام نهادها برای اجرای آن درگیر خواهند شد؟ امیرحسین بانکی‌پور، نماینده اصفهان در مجلس، از حامیان لایحه حجاب است و به‌تازگی گفته که افراد بی‌حجاب از طریق دوربین شناسایی و پیامک جریمه بر روی تلفن همراه آنها ارسال می‌شود.

📌آیا حامیان این قانون، پیش از تصویب در مجلس، آن را به صورت ساده‌تر در اصفهان اجرائی کرده‌اند؟ نکته مهم این است که وقتی هنوز این قانون حتی تصویب هم نشده بود، با چه پشتوانه‌ای مشابه آن در اصفهان اجرائی شد؟ چه کسی به اجراکنندگان آن چنین اختیاری داده؟ و ستاد امر به معروف استان اصفهان چطور و با چه پشتوانه‌ای از مدت‌ها قبل زنان را رصد می‌کند و برای آنها پیامک می‌فرستد؟ شیما قوشه، حقوق‌دان و فعال حقوق زنان، در‌این‌باره به «شرق» گفت: «قانون عفاف و حجاب تا همین چند روز پیش تصویب نشده بود و متن قانون مدنظر هم هنوز منتشر نشده؛ بنابراین ما از جزئیات آن خبر نداریم. آخرین نسخه هم که سال گذشته منتشر شد، چنین گزینه‌ای در آن پیش‌بینی نشده بود».

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 اولین زن سکاندارِ دانشگاه علوم پزشکی در دولت چهاردهم منصوب شد

📌محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حکمی دکتر غزاله دوست‌پرست را به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی نیشابور، منصوب کرد.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 ایران در مسیر زنانه‌ شدن سالمندی

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت:

📌سالمندان حدود ۱۱.۵ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند.

📌۴۷.۷ درصد مرد و ۵۲.۳ نیز زن سالمند هستند.

📌ایران هم مانند بسیاری از کشورهای جهان در مسیر زنانه‌ شدن سالمندی پیش‌ می‌رود.

📌تنهایی، چالش اصلی سالمندان در تمام جهان محسوب می‌شود./ ایسنا

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 زهرا قنبری، بازیکن تیم خاتون بم، به دلیل افتادن حجاب از سرش هنگام گلزنی در لیگ قهرمانان زنان آسیا، تا اطلاع ثانوی از حضور در لیگ ایران محروم شد.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 زنان فراموش شده روستا

✍🏻 مریم رحمانی

📌از ۱۰ میلیون جمعیت زنان روستایی که بالغ بر ۱۲.۴ درصد جمعیت ایرانند، ۶ میلیون نفر زیر ۱۸ سال هستند. در حقیقت یک چهارم «زنان» ایرانی روستانشین هستند و با توجه به میزان جوانی این جمعیت نیاز به برنامه‌های خاص برای گذران بهتر زندگی خود دارند حال آنکه عملا زنان در روستا فرصتی برای رسیدگی به نیازهای جسمی و روحی خود ندارند. در بیشتر روستاهای ایران به جز مسجد یا حسینیه مکانی برای سرگرمی جوانان یا زنان وجود ندارد. پسرهای جوان حداقل می‌توانند فراغت خود را با بازی فوتبال … پر‌ کنند اما زنان همین مجال را نیز ندارند.

📌از دیگر سو براساس آمارها تنها هفت درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۵ ساله زنان روستایی شاغل هستند. اما می‌توان ادعا کرد که در حقیقت از شش میلیون و ۴۰۰ هزار زن ۱۵- ۶۴ ساله روستایی، حدود ۴۰ درصد از آنها فعال باشند، زیرا اغلب در هنگام سرشماری از زنان این‌طور سوال می‌شود که آیا طی یک‌سال گذشته کسب درآمد داشته‌اند یا خیر؟ اگر فعالیت آنها موجب کسب درآمد شده باشد، افراد شاغل محسوب می‌شوند. تعداد زیادی از زنان روستایی با وجود فعالیت در کشاورزی، دام‌داری خود را خانه‌دار اعلام می‌کنند به این دلیل که عملا آنان درآمدی از کاری که انجام می‌دهند ندارند. عمده زنان روستایی جز کارگران خانگی محسوب می‌شوند که مزدی برای کار آنان درنظر گرفته نمی‌شود.

📌امسال به روستای ونایی در نزدیکی بروجرد سفر کردم زنان روستایی پابه‌پای برادران و پدرانشان به جز کار بر سر زمین در رستوران‌‌های خانوادگی کار می‌کردند اما جایگاه برتر را مردان در اختیار داشتند. آنان بودند که به چشم صاحب رستوران شناخته می‌شدند و زنان کارهای تمیز کردن الاچیق‌ها و باقی‌مانده غذای مشتریان را انجام می‌دادند گویی آنان کارگر برادران و پدران خود بودند. حالا ممکن است درآمد اندکی از کار در رستوران به‌دست آورند اما در جایگاه کارفرما در کاری که خانوادگی است دیده نمی‌شدند.

📌از دیگر سو امکانات بهداشتی و درمانی نقاط روستایی بسیار نابسنده‌تر از نقاط شهری است؛ فقدان تمکن مالی این قشر باعث شده میزان برخورداری آنان از امکانات بهداشتی نسبت به مردان بسیار کمتر باشد این در حالی است که زنان روستایی به دلیل فعالیت‌های سخت روزانه، سبک زندگی، فقر، فقدان دسترسی به امکانات بهداشتی بيشتر در معرض آسیب‌اند. حدود ۸۰ درصد از روستاییان ایران تحت پوشش بیمه نیستند؛ زیرا بخش کشاورزی کارفرمایی ندارد.

📌زنان روستایی نقش مهمی در توسعه و پیشرفت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی یک کشور دارند. این زنان برای تأمین نیازهای خانواده‌هایشان به فعالیت کشاورزی، دامپروری، کار در کارگاه‌های کوچک خانگی مانندقالی‌بافی، جاجیم‌بافی… و تولید کالاهای محلی مشغول‌اند. همچنین حفظ و نگهداری فرهنگ و سنن محلی نیز بر دوش آنان است. با این حال، زنان روستایی با چالش‌های بسیاری مواجه هستند. این چالش‌ها شامل فقدان دسترسی به آموزش، خدمات بهداشتی، زیرساخت‌های اجتماعی و اقتصادی مناسب، مشارکت ندادن‌شان در فرآیندهای تصمیم‌گیری و نقش‌آفرینی در فرایند توسعه‌ هستند. همچنین، زنان روستایی با تبعیض جنسیتی مواجه هستند که مانع از تحقق حقوق برابر و شرکت کامل آنان در زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی می‌شود.

📌در سال ۲۰۰۸ مجمع عمومی سازمان ملل، به دنبال بحث‌هایی که در چهارمین کنفرانس جهانی زنان در بیجینگِ چین در سال ۱۹۹۵ انجام گرفت و نیز به دنبال قعطنامه ۶۲/۱۳۶ سازمان ملل در دسامبر ۲۰۰۸ روز ۱۵ اکتبر را به عنوان روز جهانی زنان روستایی اعلام کرد. روز جهانی زنان روستایی، به‌عنوان فرصتی برای توجه به مشکلات زنان روستایی و تلاش برای رفع آنها است. این روز فرصتی است برای افزایش آگاهی عمومی، ترویج حقوق زنان روستایی، ارتقای وضعیت آنان و تشویق آنان به شرکت فعال در فرآیندهای تصمیم‌گیری و توسعه جامعه است.

📌ارتقای وضعیت زنان روستایی، می‌تواند به توسعه پایدار کمک کند. در ایران فعالان زنان توجهی به وضعیت زنان روستایی نداشته‌اند و آنان نیز وسیله‌ای برای گفتن از مسائل خود در اختیار ندارند. این حوزه کاملا برای فعالان زنان ناشناخته‌ است و جای پژوهش‌های زیادی در بخش آکادمیک در این خصوص وجود دارد.


@womenstudiesisaorg
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 دو حکم تازه طالبان: زنان باصدای بلند قرآن نخوانند حتی برای زنان دیگر/ تصویر موجودات زنده نباید از تلویزیون پخش شود!

✍🏻 روزنامه شرق نوشت:

📌خالد حنفی‌، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان، اعلام کرد ‌از این پس زنان افغانستانی از خواندن نماز یا تلاوت آیات قرآن با صدای بلند، حتی در حضور زنان دیگر منع شده‌اند. او گفت: «‌برای زنان قرائت آیات قرآن یا تلاوت در مقابل یک زن بالغ دیگر حرام است. حتی گفتن تکبیر (الله‌اکبر) نیز ممنوع بوده و مجاز نیست».

📌این محدودیت به سایر قوانینی که منجر به حذف زنان از حضور اجتماعی می‌شده‌ اصافه شده است. پیش از این، قوانین و محدودیت‌هایی همچون منع صحبت‌کردن زنان با صدای بلند و ‌نشان‌دادن چهره زنان در ملأ عام از سوی طالبان مصوب شده بود.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 انجمن ایرانی مطالعات زنان اولین نشست تخصصی زیر را با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می کند:

اولین نشست تخصصی
زنان و پسا انتخابات (مطالبات زنان از دولت چهاردهم)

🎙سخنرانان:

📍دکتر الهه کولایی
📍خانم اعظم حاج عباسی
📍دکتر مریم نصر اصفهانی
📍دکتر کتایون مصری (دبیر نشست)

زمان:  سه شنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵

📍مکان: خ نجات الهی، نبش خ ورشو ،خانه اندیشمندان علوم انسانی،طبقه دوم،سالن خیام

@IranAWS
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 روایت یک بیماری و مبارزه‌ای برای زندگی کردن

✍🏻 عالیه مطلب‌زاده

📌
دکتر سرش را تکان می‌دهد و با صدای آرام و ملایمی می‌پرسد: 
«چرا زودتر نیومدی ماموگرافی؟»

📌این سوال ذهنم را به سوی گذشته می‌کشاند. پله به پله به عقب می‌روم و در تاریکی خاطرات غرق می‌شوم. «چرا زودتر نیامدم؟» این پرسش در ذهنم طنین‌انداز می‌شود و به یاد تلفن‌ها و احضارهای این یک و نیم سال پس از آزادی می افتم. روزهای پر از فشار و استرسی که هر بار مانند طوفانی همه زندگی را در هم می پیچیدند.

📌بعد از زندان، هر بار که اطرافیانم به مراجعه به پزشک و انجام معاینات ضروری تأکید می‌کردند، به خودم می‌گفتم: «وقتی این ماجرا تمام شود، می‌روم.» اما ماجراها هیچگاه به پایان نمی‌رسیدند.
سال‌هاست که اخبار روز به روز بدتر می‌شوند و ما در چنگال خبرهای سرکوب، اعدام‌ها، زندان‌ها، و احتمال جنگ گرفتار هستیم. در میان این همه بحران، پرداختن به خود به راحتی فراموش می‌شود و تا زمانی که درد نیاید، حس نیاز به پزشک هم احساس نمی شود.

📌سپس، یک روز مثل همین امروز، ناگهان با توموری که در وجودت لانه کرده و آرام آرام بزرگ‌تر و خطرناک‌تر می‌شود، مواجه می‌شوی. توده‌ای پنهان که دیگر حتی آشکار شدنش هم حیرتی در تو برنمی‌انگیزد.
شاید در بروز این درد تازه، تبار تو یا موروثی بودن بیماری اندکی حضور داشته باشد، اما سهم اصلی از آنِ احضارکننده‌های درد و بیماری است. آن همه تحمیلِ اضطراب، فشار و زندان بر جانِ زنِ ایرانیِ معترض که تنها خواهانِ زندگی است، چنان که حق اوست.
همه تلخی ها و رنج مدامِ سالها را پس می زنی و می کوشی زندگی را که در نبودنت تکه تکه شده، رفو کنی. می کوشی خودت را باز بیابی… اما هر بار احضارکنندگان به بهانه‌ای دوباره به زندگی‌ات هجوم می‌آورند و هر آنچه را که رشته ای، پنبه می‌کنند.

📌و حتی حال که در دور مداوم آزمایش‌ها، مشاوره‌ها و معاینه ها می‌چرخی و می چرخی، رهایت نمی‌کنند.
کسانی که ایران را به پرتگاه فقر و جنگ کشانده‌اند، نگرانند که نکند تو امنیت کشور را به خطر بیندازی!
و طنین زنگ تلفن با شماره‌های ناشناس مدام در گوش ات تکرار می شود و پژواک صدای پزشک، که با آن می‌آمیزد: 
«سعی کن از شرایطِ غم، اضطراب‌ و استرس‌ها دور باشی!»

📌و من که حتی حساب‌های بانکی‌ام برای حفظ امنیت کشور مسدود شده است، سعی می‌کنم آرام بمانم.
هر روز اخبار را میخوانم و صدای پای جنگ را که نزدیک و نزدیک‌تر می‌شود، می شنوم و سعی می‌کنم آرام بمانم.
هزینه‌های سرسام‌آور سونوگرافی‌، ام آر آی، آزمایشگاه، ارقام جراحی و … را می‌بینم و باز سعی می‌کنم آرام بمانم.
در میان انبوه زنان بیمار که برگه‌های آزمایش در دست، بی‌رمق و خسته از پله‌ها بالا و پایین می‌روند، یاد زندانیان و دوستان در بندم دوباره زنده می‌شود. جایی که خبر از هیچ آزمایش یا معاینه‌ای نیست و تا بیماری در مرحله نهایی عود نکند، هیچ مبتلایی از آن باخبر نمی‌شود. و سعی می‌کنم آرام بمانم!

📌هر چند که مدتها است باورم به «انسان» که معجزه اش می ‌پنداشتم، همچون قبل نیست اما همچنان پا سفت میکنم تا آرام بمانم به خاطر مبارزه‌ای که این بار ماهیتی دیگرگونه دارد؛ مبارزه‌ای از جنس ماندن و بودن.
بودن در رویای روشن فردای آزاد و آباد وطن. بودنی آن قدر قوی که با هیچ اضطرابی نتوانند زیباترین رویای جانت را از تو بگیرند.
این مبارزه نه تنها برای بقاء، بلکه برای زندگی کردن است؛ برای داشتن حق انتخاب، برای داشتن صدایی که شنیده شود، صدای رسای زن، زندگی، آزادی …و برای ساختن آینده‌ای که شایسته‌اش هستیم./کانون زنان ایرانی

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 نادره رضایی معاون هنری وزارت ارشاد شد

📌اولین معاون زن وزارت ارشاد در حوزه موسیقی، هنرهای تجسمی و ‌نمایشی سکاندار معاونت مهم هنری در وزارت ارشاد شد.

📌خانم رضایی پیش‌ترمدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی بوده است.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 وکیل کتایون ریاحی وکالت "دختر علوم و تحقیقات" را به عهده گرفت

📌مریم کیان ارثی، وکیل بازیگر سینما کتایون ریاحی، در یک پست اینستاگرامی اعلام کرد که وکالت "دختر علوم و تحقیقات" را به صورت رایگان بر عهده خواهد گرفت. این اقدام در پی بازداشت این دختر دانشجو به دلیل اعتراض به برخوردهای خشونت‌آمیز نیروهای حراست دانشگاه با هدف تحمیل حجاب اجباری صورت گرفته است.

📌 کتایون ریاحی و پانته‌آ بهرام، دو چهره سرشناس سینما، با انتشار پست‌هایی از این دختر دانشجو حمایت کرده‌اند.

📌در همین راستا، سازمان عفو بین‌الملل نیز با واکنش به بازداشت این دانشجو، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط او شده و از مقامات خواسته است که به حقوق معترضان احترام بگذارند.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 روایت میدانی خبرنگار فرهیختگان از مشکل حضانت فرزند برخی همسران معدنکاران طبس؛ «مشکل حضانت فرزندانمان را حل کنید»

📌«پدربزرگ‌هایی که اصلا نمی‌دانستند ما با چه سختی این بچه‌ها را بزرگ کردیم، حالا به‌خاطر پرداختی‌ها، کمک‌هزینه‌ها و دیه و مستمری می‌خواهند بچه‌هایمان را بگیرند»

✍️ زینب مرزوقی خبرنگار فرهیختگان که در مراسم یادبود معدنکاران جان‌باخته طبس شرکت کرده در بخشی از گزارش خود نوشته:

📌یکی از همسران این معدنکاران می‌گفت که پدربزرگ پدری، فرزندان یک معدنکار دیگر، نوه‌ها را از عروسش گرفته است. پدرهمسر مرحومش هم درحال تلاش است تا پسر ۱۴ ساله‌اش را بگیرد و عموها هم جداگانه در تلاشند تا سرپرستی را از او بگیرند.

📌می‌گفت که مسئولان استانی چیزی دستشان نیست. شما صدایمان را با مسئولانی برسانید که می‌توانید مشکل حضانت فرزندانمان را حل کنند. «پدربزرگ‌هایی که اصلا نمی‌دانستند ما با چه سختی این بچه‌ها را بزرگ کردیم، حالا به‌خاطر پرداختی‌ها، کمک‌هزینه‌ها و دیه و مستمری می‌خواهند بچه‌هایمان را بگیرند. به رفت‌وآمدم گیر می‌دهند. مگر آنها پسرم را بیشتر از خودم دوست دارند؟»

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴۳ نوامبر روز زنان خانه‌دار است.

📌روزی برای تقدیر از کسانی که تمام وقت خود را صرف خانه و خانواده می‌کنند و برخی اوقات زحمات‌شان دیده نمی‌شود. زنان خانه‌دار، در این روز از نیازهای عاطفی، اجتماعی، آرزوها و خواسته‌های خود می‌گویند.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 تاریخ‌سازی یک زن سیاه‌پوست در انگلیس

📌
حزب محافظه‌کار بریتانیا «کِمی بِیدِناک» را به عنوان رهبر جدید انتخاب کرد. او نخستین زن سیاه‌پوستی است که رهبری یک حزب سیاسی بزرگ در بریتانیا را برعهده می‌گیرد.

📌خانم بِیدِناک جانشین ریشی سوناک می‌شود. حزب محافظه‌کار در دوران نخست‌وزیری ریشی سوناک با بدترین شکست انتخاباتی خود از سال ۱۸۳۲ مواجه شد.

📌«کِمی بِیدِناک - Kemi Badenoch» روز شنبه دوم نوامبر (۱۲ آبان ۱۴۰۳) به عنوان رهبر جدید حزب محافظه‌کار بریتانیا انتخاب شد.

📌این انتخاب می‌تواند گام مهمی برای این حزب پس از شکست قابل توجه در انتخابات سرتاسری بریتانیا در ماه ژوئیه باشد، انتخاباتی که نتیجه آن به ۱۴ سال زمامداری حزب محافظه‌کار در دولت بریتانیا پایان داد و قدرت به حزب کارگر منتقل شد./ امتداد

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 مطالعات زنان، فرمایشی، سفارشی و نمایشی است!

✍🏻 روح‌الله طالبی‌ توتی - پژوهش‌گر مطالعات جنسیت و زنان

١. در هفته‌ای که گذشت، سلسله رویدادهای طراحی الگوی تمدنی حکمرانی در حوزه‌ی زنان و خانواده، از سوی ستاد زن و خانواده‌ی شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز شد. ما، به نمایندگی از انجمن علمی مطالعات زنان دانشگاه تربیت مدرس، به همراه میهمانان دیگری از جامعه‌ی فعالان حوزه‌ی زنان و البته سیاست‌گذاری، در این نشست حضور داشتیم.

٢. در این نشست حدودا چهار ساعته، سخنرانان و البته بعد، برخی از میهمانان به بیان نظرات خود پرداختند. فارغ از ویژگی‌های خاص محتواهای ارائه‌شده و اهمیت و نکاتی که پیرامون هر کدام وجود داشت، نقدی جدی درباره‌ی تمام آنان روا بود: هیچ‌کدام از محتواها، نسبتی با حوزه‌ی زنان و خانواده نداشت!

٣. تنها یکی از سخنرانان، در خلال ارائه‌ی خود، به مسئله‌ی مهم زنانه‌سازی مطالعات زنان و زنانه‌زدایی از زمینه‌های تخصصی دیگر اشاره داشت. متاسفانه با گسترش میزان حضور زنان متخصص در لایه‌های میانی حکمرانی، این انتظار از سوی سطوح فراتر وجود دارد که این زنان به حوزه‌های تخصصی زنان گمارده شوند و صرف‌نظر از تخصص مرتبط یا غیر مرتبط، تنها در مقام مشاور یا معاون زنان به رسمیت شناخته شوند.

۴. پس از نشست، سریعاً این نقد را به صورت حضوری به رییس ستاد زن و خانواده‌ی شورای عالی انقلاب فرهنگی که به نحوی میزبان نیز بود، رساندیم. حرفمان این بود اگر در عنوان نشست به جای حوزه‌ی زنان، عنوان دیگری مثل صنعت، فرهنگ، علم و فناوری یا حتی سیاست خارجی می‌آمد، تغییری در محتواها ایجاد نمی‌کرد. پذیرفت، تایید کرد و این نقد را کاملاً وارد دانست. چه‌بسا او هم از شدت بی‌نسبتی مباحث با حوزه‌ی زنان، در شگفت بود.

۵. نقد دیگری که از سوی ما به این نشست و در کل، خطای رایجی در موارد مشابه وارد شد، خلط بررسی مسائل حوزه‌ی زنان و بررسی نقش زنان در حوزه‌های دیگر است. برای نمونه، حکمرانی در حوزه‌ی زنان ابداً به این معنا نیست که نقش زنان در حکمرانی را واکاویم، که البته آن هم در این میان جای دارد. این خطا حتی از سوی متخصصان حوزه‌ی زنان نیز کم و بیش رخ می‌دهد و نمایان‌گر نیاز عمیق جامعه‌ی ما به غور تخصصی در مطالعات زنان و جنسیت است تا در ابتدا مسئله‌بودگی آن روشن شود و سپس در میان‌رشته‌ای‌ها و بین‌رشته‌ای‌های آن گام بنهیم.
در نهایت، نقد دبیر انجمن، تقلیل حوزه‌ی حکمرانی زنان به خانه بود، گو این‌که زنان چه در لایه‌ی سیاست‌ورزی و چه سیاست‌گذاری، از عرصه‌ی عمومی و نقش‌آفرینی اجتماعی به‌دوراَند.

۶. مواجهه‌ی ما با این نشست، نه نخستین مواجهه از این سنخ است و نه آخرینِ آن خواهد بود. وضعیت مطالعات زنان در ایران، حتی پس از تجربه‌ی ناآرامی‌های ۴٠١ و توجه افسارگسیخته به مسئله‌ی زنان، خوب نیست. چون اضطراری به  متخصصان مطالعات زنان احساس نمی‌شود. زنانِ بسیاری به صرفِ زن بودن، متخصص زنان انگاشته‌شده‌ و بسیاری از متخصصان زنان به دلایل بسیار، به خارج از لایه‌ی اثرگذاری رسمی رانده‌شده‌اند. از این‌رو، هم تحصیل و هم فعالیت و هم جایگاه‌های مرتبط با این زمینه، به اموری فرمایشی، سفارشی و نمایشی بدل شده است. در این فضا، نمی‌توان حل مسائل زنان را انتظار داشت.

پ.ن: نباید انکار کرد که بسیاری از دانش‌آموختگان مطالعات زنان در این سال‌ها نیز - به جز بسیاری دیگر از فرهیختگان - از توانایی اثرگذاری ترویجی و تخصصی و درک اقتضائات کنشگری علمی در حیطه‌ی زنان بهره‌مند نبوده یا نتوانسته‌اند آن را چنان که شاید و باید به ظهور برسانند. امید که با ورود افراد توانمند و با دغدغه و اصیل به این حیطه، موازنه در آینده تغییر کند.

#مطالعات_زنان #زنان #حکمرانی

@tadaeeat
@EveDaughters
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 گفت‌وگویی در معرفی کتاب «زن و جنسیت در پیش از تاریخ»

📌کتاب زن و جنسیت در پیش از تاریخ بر آن است تا دیدگاهی جامع از تحولات عمدۀ نظری، رویکردهای روش‌شناختی و بحث‌های سیاسی در زمینۀ پیش از تاریخ جنسیت از آغاز آن در اواخر دهۀ ۱۹۷۰ تا به امروز، در دسترس دانشجویان، دانش‌پژوهان و عموم علاقمندان قرار ‌‌دهد.

📌این کتاب همچنین سعی دارد تا مرور کلی از دامنۀ وسیعی از موضوعات در باستان‌شناسیِ جنسیتی که توسط متخصصین پیش از تاریخ‌ در محوطه‌های کلیدی در جنوب غربی آسیا انجام شده، ارائه ‌دهد.

دوشنبه ۱۴آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۷

@zananepazhoheshgartarikh1396
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 روز جهانی زنان خانه دار؛ زنانی که می توانند زمین را نجات دهند

✍🏻 مهتا بذرافکن

📌کار بازتولیدی بنیان هرجامعه ای است و مادران در تجربۀ عملی نحوۀ حفظ چرخه  زیستی در بدنشان، مراقبت از حیات را یاد گرفته اند. از زمان باستان تا به امروز دهقانان و گردآوران خوراک با چرخه های زمین و بحران‌ها سازگار شده و عبور نموده اند، اما  آنچه دیده نشده این است که بخش مهمی از عبور به دست زنان خانه دار با مسئولیت‌های بی پایان رقم خورده است. کسانی که بی جیره و مواجب و حتی بدون آموزش نقش محوری در گردش اقتصاد و مدیریت بحران ها  دارند اما در محاسبات حذف می شوند.

📌بخش آب نیز از قاعده مستثنی نیست. این درحالی است که آب خانگی به عنوان اجتماعی ترین صورت‌بندی آب در دست زنان خانه دار است و رفتار آبی از خانه آغاز می‌شود.

📌از زمان شکل گیری زندگی اجتماعی بشر و در تقسیم کار اجتماعی زنان به عنوان مراقبتگر، برچسب خوردند و وظایف بی شماری از جمله مدیریت آب و خوراک خانواده و بویژه تامین آب و سوخت  مصرفی بر عهده آنها گذاشته شد بی آنکه در تصمیم گیری ها و سیاستگذاری ها حق اظهارنظر  و رأی داشته باشند!

📌هرچند در برخی از کشورهای پیشرو اکنون زنان خانه دار با تشکیل انجمن ها در امور آب و محیط زیست فعالند اما هم چنان سهمی در تصمیم گیری ها نداشته و نظرات آنها در  سیاستگذاری  امور آب خانگی کمتر شنیده می شود.

📌با این همه زنان خانه دار در برخی از نقاط جهان برای جهانی بهتر تلاش کرده و موفق شده اند « امر محلی »  را به «امری جهانی » در جنبش های محیط زیستی متصل نمایند.

📌امروز زنانی در سراسر آفریقا که کولبری آب بخش مهمی از وظایف روزمره شان بوده و در مناطقی هنوز هست؛ با اتصال به جهان توانسته انداز کمک ها و  نوآوری های آب برای ارتقا سلامت آب محلی شان استفاده کنند.

📌جنبش  «WoMin» یک شبکه زنان  روستایی در آفریقای جنوبی است که علیه  معدنکاری مخرب و ضد محیط زیست فعالیت سازمان یافته کرده و به یک جریان اصلی فعالیت محیط زیست تبدیل شده است. همچنین جنبش مادران آپالاشی نیز در آمریکا بجنبش اقدام و عمل  علیه عملیات معدن کاوی مخرب  زغال سنگ درقله کوه  سازماندهی کرده و تخریب را متوقف ساختند.

📌زنان روستایی در هند جنبش Navdanya برای حفظ تنوع زیستی و  بانک نگهداری دانه های ارزشمند و بومی دارویی ساخته اند و  تا بذرها  را از گزند صنعت حق امتیاز دارو حفظ نمایند.

📌زنان روستایی در سیچوان هند با احیای دانش بومی حفاظت از خاک که قدمتی تاریخی دارد توانسته اند باروری خاک را بازگردانند. 

📌انجمن مادران داوطلب در لندن نیز  از زنان خانه داری تشکیل شده که داوطلبانه به بازسازی آبگیرهای رودخانه تایمز که قرنهاست مورد سو استفاده واقع شده روی آورده اند.

📌در پرو زنان با اجرای طرح جمع آوری آب باران؛ این کار را به یک کار اقتصادی مهم که پایداری سرزمین را تضمین می کند تبدیل کردند.

📌در ایران نیز صدها زن خانه دار در  سمن های محیط زیست فعالیت مستمر دارند. از تهیه کمپوست در خانه گرفته تا ترویج زباله خشک؛ از صرفه جویی در آب گرفته تا نقش آفرینی در کنار کودکان و نوجوانان در مدارس دوستدار محیط زیست و بسیاری از حوزه های سبز همه می کوشند که گامی در جهت بهتر کردن محیط زیست برای زندگی بردارند. هرچند که به ندرت  نامشان به عنوان زنان خانه دار فعال محیط زیست آورده می شود.

📌روز جهانی زنان خانه دار روز قدردانی از تلاشهای زنانی است که با وجود کار بی پایان خانگی؛ در جامعه و برای حفاظت محیط زیست و منابع آب در تلاشند. /آب برای همه

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 علم الهدی: «زن، زندگی و آزادی» پروژه دشمن برای جلوگیری از نقش‌آفرینی زنان در جریان انقلاب بود/ اجازه ورود زنان به سیاست پیش از انقلاب، فقط ابزار بود

📌سید احمدعلم الهدی,نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی: دشمن در پروژه «زن، زندگی و آزادی» متوجه نقش زنان در جریان انقلاب شده بود، به همین خاطر قصد داشت جلوی نقش‌آفرینی زنان ما را در جریان انقلابی کشور بگیرد که شکست خورد.

📌پیش از انقلاب اگر اجازه می‌دادند زنان وارد سیاست شوند، تنها به عنوان یک ابزار بود تا بتوانند به اهداف خود دست پیدا کنند؛ اما امروز با جریان انقلاب زنان نه تنها در سیاست مشارکت و نقش‌آفرینی دارند بلکه در مقابل یک نظام استکباری نیز ایستادگی می‌کنند.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴گسترش پدیده «مادران تنها» و مخاطرات تربیت بیش از حد زنانه!

📌
ترک خانواده توسط مردان یکی از پدیده‌های نوظهور در جامعه ایرانی است. مردانی که خانواده خود را ترک می‌کنند، مادران را دست تنها می‌گذارند تا به تنهایی بار نگهداری و تربیت فرزندانشان را به دوش بکشند. آیا باید منتظر گسترش پدیده‌ای باشیم که غربی‌ها به آن «سینگل مام» می‌گویند؟! پدیده نوظهور «مادران تنها »در ایران...

📌خبرنگار فراز در بررسی‌های خود متوجه شد که اکثر مردم مشکلات اقتصادی را دلیل ترک خانواده توسط مردان می‌دانند. آنها می‌گویند مشکلات تامین اقتصادی خانواده، فشار زیادی به مردان وارد کرده؛ تا آن جا که برای عده‌ای چاره‌ای جز ترک خانواده نمانده است. یکی از شهروندان در این باره به فراز می‌گوید: «ساختار خانواده مثل قبل نیست و پیوند‌های عاطفی عمیق بین اعضای خانواده کم‌رنگ شده است. در این شرایط دیگر انگیزه‌ای برای مردان نمانده که در این فشار اقتصادی ادامه دهند و بار مسئولیت مدیریت خانواده رو به دوش بکشند. شاید قبلا فقط در فیلم‌های آمریکایی بود که می‌دیدیم مردی یک دفعه خانواده خود را رها می‌کند و می‌رود، اما این پدیده در ایران کاملا جدید است.»

برای خواندن مشروح این گزارش کلیک کنید.

@farazdaily
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
2024/11/05 02:42:07
Back to Top
HTML Embed Code: