Telegram Web
📌محققان پروتئین مهمی به نام FAM81A را شناسایی کرده اند که نقشی اساسی در تشکیل تجمعات پروتئینی پس سیناپسی دارد که برای عملکرد سیناپسی در مغز ضروری است.

🔸آنچه در سیناپس، ارتباط بین دو نورون، اتفاق می افتد، یک عامل کلیدی در عملکرد مغز است. انتقال سیگنال از نورون پیش سیناپسی به نورون پس سیناپسی توسط پروتئین ها انجام می شود و عدم تعادل آنها می تواند منجر به شرایط عصبی روانی مانند افسردگی شدید، اوتیسم یا وابستگی به الکل شود.

🔹با این حال، به دلیل تنوع گسترده پروتئین‌های موجود در این محل اتصال، بسیاری از آنها هنوز مورد مطالعه قرار نگرفته‌اند و اغلب حتی مشخص نیست که آیا پروتئین‌هایی که قبلاً پیدا شده‌اند واقعاً به آنجا تعلق دارند یا فقط ناخالصی‌های ناشی از فرآیند تجزیه و تحلیل هستند.ساختار مشخصی که مستقیماً در زیر غشای پس سیناپسی قرار دارد، به اصطلاح «چگالی پس سیناپسی» است، تجمعی از احتمالاً هزاران پروتئین مختلف است.
قسمت دوم:

🔸برای روشن کردن چگالی پس سیناپسی، تاکومی تورو(Takumi Toru)، نوروفیزیولوژیست دانشگاه کوبه و گروهش ابتدا 35 مجموعه داده از مطالعات قبلی در مورد این پدیده را با هم مقایسه کردند تا دریابند کدام پروتئین های مشخص نشده به طور مداوم ظاهر می شوند.

🔹کایزوکا تاکشی نویسنده اول مقاله، توضیح می دهد: «ما یک خط لوله تحلیلی برای یکسان سازی و تراز کردن ساختارهای پروتئین در مجموعه داده های مختلف ایجاد کردیم. این منجر به شناسایی یک پروتئین سیناپسی با مشخصه ضعیف شد که در بیش از 20 مورد از این مجموعه داده ها شناسایی شده است.»

🔸این نشان می‌دهد که پروتئینی که با برچسب FAM81A استفاده می‌شود، احتمالاً با عملکرد کل ساختار مرتبط است، این تیم تعاملات آن با سایر پروتئین ها، توزیع آن در نورون ها و اطراف آن و تأثیر آن بر شکل و عملکرد نورون، مکانیسم عملکرد آن و تکامل آن را تجزیه و تحلیل کردند. به طور خلاصه، آنها به این پروتئین یک ویژگی اولیه کامل دادند.تاکومی نتایج خود را که اکنون در مجله PLoS Biology منتشر شده است، خلاصه می کند: «یافته مهم این است که FAM81A با حداقل سه پروتئین اصلی پس سیناپسی تعامل دارد و تراکم آنها را تعدیل می کند. این نشان می دهد که FAM81A یک عامل تنظیم کننده اصلی در چگالی پس سیناپسی است.»

🔹این گروه می‌تواند تأیید کند که FAM81A تراکم پروتئین‌های کلیدی را به یک اندامک بدون غشاء از طریق جداسازی فاز مایع-مایع تسهیل می‌کند، فرآیندی که در آن مولکول‌های برهمکنش قوی ،عناصر محیط اطراف را حذف می‌کنند و عدم وجود پروتئین منجر به کاهش قابل توجهی از فعالیت در سلول های عصبی کشت شده می شود.

🔸انسان ها دو نسخه مرتبط از ژن FAM81A و FAM81B دارند. با این حال، در حالی که FAM81A در مغز بیان می شود، FAM81B فقط در بیضه ها بیان می شود. علاوه بر این، پرندگان و خزندگان نیز دو نسخه از این ژن را دارند، اما دوزیستان، ماهی ها و بی مهرگان تنها یک نسخه دارند و بیان آن در یک بافت محلی نیست.کایزوکا میگوید:«جالب اینجاست که به نظر می‌رسد حفظ تکاملی عملکرد FAM81A در سیناپس در مقایسه با سایر مولکول‌های سیناپسی محدود است، زیرا همولوگ FAM81A در ماهی در سیناپس تشخیص داده نمی‌شود.این نشان می دهد که FAM81A می تواند یک پروتئین کلیدی در درک عملکردهای شناختی مغز مهره داران بالاتر باشد.»

🔹اما کار آنها تنها گام اول بود. برای درک واقعی نقش پروتئین، مطالعه عملکرد آن در محیط پیچیده مغز ضروری است. بنابراین، تیم تحقیقاتی دانشگاه کوبه می‌خواهد مدل‌های موش‌هایی بسازد که فاقد ژن FAM81A هستند و معنی آن را هم برای عملکرد سیناپس‌ها و هم برای رفتار ارگانیسم بررسی کنند.
تجزیه و تحلیل پروتئوم از چگالی پس سیناپسی (PSD)، یک تخصص پروتئینی در زیر غشای پس سیناپسی سیناپس های تحریکی، چندین هزار پروتئین را شناسایی کرده است.

مترجم:#مهتا_رژدام

📚💻جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#Whats_Up_in_Science

@cellandmolecularbiology
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی با همکاری لب آکادمی برگزار میکند

🔆کارگاه آنلاین صفر تا صد اسپکتروفتومتری
🔆

📌مخاطبین: تمامی علاقه‌مندان

🎙مدرس: سرکار خانم سیده فهیمه رضوی
💠مدرس ورکشاپ های تخصصی علوم زیستی و آزمایشگاهی

📚سرفصل ها:
🔸️تئوری و آشنایی با تکنیک اسپکتروفتومتری
آشنایی با دستگاه اسپکتروفتومتر
🔹️آموزش ران کردن و ستاپ کردن پروژه سنجش غلظت مواد با دستگاه
🔸️آموزش تهیه جداول شاهد و کنترل برای مقایشه نتایج اسپکتروفتومتری
🔹️آنالیز داده های اسپکتوفتومتری و رفع خطاهای احتمالی، رسم نمودار نتایج در اکسل و...

🗓تاریخ برگزاری: ۲۰ فروردین، ساعت ۲۰ الی ۲۲

📍همراه با گواهی معتبر انگلیسی📍

✅️دو ماه پشتیبانی رایگان✅️

💳هزینه: ۱۵۰ هزار تومان

📝ثبت نام: آیدی تلگرامی @cmbadmin

-----------------------------------------
🆔️ @cellandmolecularbiology
🔗 @labacademyy
اینترون_شماره_۱۲_پاییز_و_زمستان_۱۴۰۲_1_3.pdf
44 MB
🎉دوازدهمین شماره از نشریه دیجیتالی اینترون به صورت دوفصلنامه منتشر شد…

🔴 صاحب امتیاز: انجمن علمی-دانشجویی زیست‌شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه تبریز

🟢 مدیرمسئول: میر مهدی موسوی

🟢 سردبیر:عسل تهباز رضازاده

🟢 دبیران تحریریه: نرگس ابراهیمی، مهدی اسکندری

در این شماره می‌خوانیم:

🫀 عوامل تعیین کننده رشد و اندازه قلب

🦕 رشد بی‌اندازه جانوران

📄 گفت‌وگو با پرفسور محمد مقدم واحد؛ استاد برگزیده نخبه دانش ایران توسط ISC و برنده جایزه ژنتیک ملی ایران

📃 گفت‌وگو با دکتر احد مختارزاده؛ رئیس مرکز رشد و فناوری دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

💵 اقتصاد رفتاری و ژن اکونومیک

🌳 ریه‌های شهر

📌 برای دسترسی راحت‌تر به هر بخش روی شماره صفحات درج شده در فهرست کلیک کنید.

📌 منتظر نظرات، پیشنهاد و انتقادهای شما عزیزان هستیم.

#نشریه #اینترون
🆔 @CMB_tabriz
🆔 Instagram
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند

🔆وبنیار کلاس رایگان ژنتیک سرطان🔆

📌مخاطبین: علاقه مندان به علم ژنتیک

🎙مدرس: شیرین دهقان
💠 کارشناس ارشد ژنتیک، مربی تحصیلی و فردی

📚سرفصل ها:
🔸️سرطان چیست؟
🔹️آپوپتوز
🔸️نقش کروموزوم ها در سرطان و انوع آن
🔹ویروس ها و سرطان
🔸️عملکرد پروتوانکوژن ها
و...

🔰شرکت برای عموم رایگان🔰

🗓تاریخ برگزاری: ۲۳ و ۲۴ فروردین، ساعت ۲۰-۲۲

📍همراه با گواهی معتبر انگلیسی📍

💳 هزینه گواهی: ۲۹ هزار تومن

📝 ثبت نام: آیدی تلگرامی @cmbadmin

🌹منتظر حضور گرمتان هستیم🌹
-----------------------------------------
🆔️@cellandmolecularbiology
📌 سیستم ایمنی بدن ما توانایی تشخیص تفاوت مواد شیمیایی بدن ما و پاتوژن های بیگانه دارد.درصورت عملکرد نادرست بدن،بدن ما تبدیل به میزبانی برای جنگ داخلی شدید می شود.

🔹 دانشمندان در تلاش برای فهمیدن این موضوع با جزئیات بیشتر هستند و در یک کشف جدید فهمیدند که جابه جایی سنسورهای DNA خارجی که ممکن است داده های مهمی را بدهند ، غیرفعال می سازد.بخش اصلی این اکتشاف ، توسط تیم تحقیقاتی از Swiss Federal institute of Technology Lausanne صورت گرفته که آنزیمی به نام GMP-AMP سنتاز دوره ای است.این پروتئین (cGAS)وظیفه شناسایی ویروس های نفوذ کرده را دارد.
قسمت دوم:

🔸این پروتئین به هرگونه DNA بیگانه ی شناوری که در سیتوپلاسم چسبیده ی سلول حضور دارد می چسبد و باعث واکنش های هشدار دهنده ای به بدن می‌شود که باعث رفتن بدن به حالت تهاجمی می شود.cGAS ها نیازمند این هستند که به طور کاملا فشرده ای تحت کنترل باشند تا عملکرد صحیحی داشته باشند. مخصوصاً زمانی که وارد هسته ی یک سلول میشوند.

🔹در مطالعات جدید کشف کرده اند که یک جابه جا کننده ی زیستی وجود دارد که آنزیم هایی را که وظیفه ی حذف کردن دارند، نشان دار میکند ؛ برای مکان هایی که هیچ پاسخ ایمنی در آنها مورد نیاز نمی باشد.
دانشمندان فهمیدند که هنگامی که سلول ها برای رشد تقسیم میشوند، مایعاتی در اطراف هسته برمی‌گیرد و باعث می‌شود که cGAS دسترسی راحت تری به DNA هایی که روی آنها متمرکزاند، داشته باشند.
بدین صورت cGAS به DNA ای که در حال تشکیل نوکلئوزوم است، متصل میشود. این ها توسط پروتئینی به نام BAF پوشیده می شوند و منتظر می مانند تا وقتی که به آنها نیاز شود .

🔸در این مطالعه از طریق یک آنالیز با جزئیات ،که درمورد رشد سلول ها در آزمایشگاه است ؛ تیم تحقیقاتی کمپلکس پروتئینی به نام CRL5-SPSB3 را کشف کرده اند که ماده ی شیمیایی به نام Ubiquitin را به cGAS برای نشان دار کردن آن تا برای مدت کوتاهی مورد استفاده شود.

🔹این بخش اصلی است که باعث کشتن cGAS می شود وقتی که مورد نیاز نیستند.( وقتی که تهدیدی از طرف DNA ی بیگانه وجود ندارد.)مخصوصاً زمانی که باعث متوقف شدن آنزیم از حمله کردن به سلول‌های سالم می شود به وسیله ی راهنمایی کردن آنها به خارج از صحنه ،هنگامی که سلول ها رشد میکنند.

🔸بخش دیگری که پاسخ سیستم ایمنی را کنترل می‌کند IFN( اینترفرون) نام دارد و مطالعات نشان می‌دهد که چگونه cGAS و CRL5-SPB3 در IFN سهم دارند. نتایج نشان داده اند که سطح های cGAS هسته بر روی IFN هسته تاثیر میگذارند و نقشی برای  CRL5-SPSB3 در ایمنی طبیعی سلول دارد.
📓با دانستن بیشتر درمورد عملکرد های cGAS، ممکن است بتوان راه های موثری را ایجاد کرد که همواره به آن مطمئن باشیم.

مترجم:#رومینا_آقایی

📚💻جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#Whats_Up_in_Science

@cellandmolecularbiology
گاهنامه_علمی‌تخصصی_رویش_نسخه_یازدهم.pdf
31.1 MB
انجمن زیست شناسی سلولی و
     مولکولی دانشگاه خوارزمی تقدیم
     می‌کند؛ گاهنامه علمی-تخصصی
      رویش خوارزمی🌱

🪻بهار ۱۴۰۳ | شماره یازدهم | سال دهم

🤓 در این شماره از رویش خواهید
     خواند:


🔹واکسن‌ها در مبارزه با سرطان سینه
🔸مسیرهای سیگنالینگ مالتیپل
     اسکلروزیس (MS)
🔹نگاهی اجمالی بر گونه C.Sativa
🔸مروری بر کیت‌های تشخیصی
     مبتنی بر CRISPR
🔹️کاربرد تکنولوژی کریسپر در درمان
     سرطان سینه
🔸سلامت و سرگرمی

➖️➖️➖️➖️

✒️سردبیر و مدیر مسئول: امین هراتیان
🎨صفحه آرا و گرافیست: علیرضا صفری

📝منتظر نظرات ارزشمند شما عزیزان هستیم:
www.tgoop.com/cmbadmin

-----------------------------------------------
🆔️ @cellandmolecularbiology
📌جوامع صنعتی میکروب های سالم روده را از دست می دهند.
فیبر برای ما مفید است، اما یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که انسان میکروب‌هایی را که فیبر را به غذا برای دستگاه گوارش سالم تبدیل می‌کنند از دست می‌دهند.

🔹عادات غذایی ما در جوامع صنعتی بسیار با عادات غذایی انسان های باستان فاصله دارد. به نظر می‌رسد که این بر فلور روده ما تأثیر می‌گذارد، زیرا باکتری‌های تخریب‌کننده سلولز تازه کشف‌شده از میکروبیوم روده انسان، به‌ویژه در جوامع صنعتی، از بین می‌روند.همه می دانند که فیبر سالم است و بخش مهمی از رژیم غذایی روزانه ماست. اما فیبر چیست و چرا سالم است؟

🔸فیبر سلولز است، مواد رشته ای که گیاهان از آن ساخته شده اند. برگ ها، ساقه ها، ریشه ها، ساقه ها و تنه درختان (چوب) از سلولز ساخته شده اند. خالص ترین شکل سلولز الیاف بلند و سفید پنبه است. فیبر رژیمی از سبزیجات یا محصولات غلات کامل به دست می آید.چرا فیبر سالم است؟ فیبر کمک می کند تا فلور روده مان(دانشمندان آن را میکروبیوم روده ما می نامند) را شاد و متعادل نگه داریم.
قسمت دوم:

🔹فیبر به عنوان نقطه آغاز زنجیره غذایی طبیعی عمل می کند. با باکتری هایی شروع می شود که می توانند سلولز را هضم کنند و بقیه میکروبیوم ما را با یک رژیم غذایی متعادل تامین کنند. اما عادات غذایی ما در جوامع صنعتی بسیار با انسان های باستان فاصله دارد.

🔸 بر اساس گزارش جدیدی که اواخر هفته گذشته در Science منتشر شد، به نظر می‌رسد که این بر فلور روده ما تأثیر می‌گذارد، زیرا باکتری‌های تخریب‌کننده سلولز تازه کشف‌شده از میکروبیوم روده انسان، به‌ویژه در جوامع صنعتی، از بین می‌روند.محقق ارشد سارا مورایس از BGU توضیح می‌دهد: «در طول تکامل انسان، فیبر همیشه یکی از پایه‌های رژیم غذایی انسان بوده است.» همچنین یکی از اجزای اصلی در رژیم غذایی اجداد پستانداران ما است. فیبر فلور روده ما را سالم نگه می‌دارد.

🔹مورائیس و تیم ،اعضای جدید و مهم میکروبیوم روده انسان، باکتری تجزیه کننده سلولز به نام رومینوکوک را شناسایی کردند. این باکتری ها با تولید کمپلکس های پروتئین خارج سلولی بزرگ و بسیار تخصصی به نام سلولوزوم، سلولز را تجزیه می کنند.تجزیه سلولز کار آسانی نیست، تعداد کمی از باکتری ها می توانند این کار را انجام دهند.

🔸پروفسور ادوارد بایر، از مؤسسه ویزمن، یک رهبر جهانی در زمینه سلولوزوم ها و نویسنده همکار این مطالعه، توضیح می دهد. هضم سلولز به دلیل نامحلول بودن آن دشوار است. فیبر روده مانند تنه درخت در استخر شنا است، خیس می شود، اما حل نمی شود.سلولوزوم‌ها توسط باکتری‌ها مهندسی می‌شوند تا به الیاف سلولزی بچسبند و آنها را جدا کنند، مانند رشته‌های منفرد در یک تکه طناب. سپس آنزیم های سلولوزومی رشته های منفرد فیبر را به زنجیره های کوتاه تری تجزیه می کنند که محلول می شوند. آنها نه تنها توسط رومینوکوک، بلکه توسط بسیاری از اعضای میکروبیوم روده قابل هضم هستند.
قسمت سوم:

🔹بایر می‌گوید: «در پایان، سلولوزوم‌ها فیبر را به قندهایی تبدیل می‌کنند که کل جامعه را تغذیه می‌کند، یک شاهکار مهندسی مهیب.تولید سلولوزوم ها، رومینوکوکوس را در راس آبشار تجزیه فیبر قرار می دهد که میکروبیوم سالم روده را تغذیه می کند. اما تاریخچه تکاملی رومینوکوکوس پیچیده است و همانطور که مطالعه جدید نشان می‌دهد، فرهنگ غربی تاثیر خود را بر میکروبیوم ما گذاشته است.

🔸پروفسور میزراحی توضیح می دهد: "این باکتری های تولید کننده سلولوزم برای مدت طولانی وجود داشته اند، اجداد آنها اعضای مهم میکروبیوم شکمبه در گاو و گوسفند هستند." شکمبه اندام مخصوص معده گاوها، گوسفندان و آهوها است که علف آن ها (فیبر) توسط میکروب های تخریب کننده سلولز از جمله رومینوکوکوس به غذای مفید تبدیل می شود.

🔹 ما شگفت زده شدیم که دیدیم به نظر می رسد باکتری های تولید کننده سلولوزوم انسان ها در طول تکامل میزبان ها را تغییر داده اند، زیرا سویه های انسان بیشتر با گونه های دام مرتبط هستند تا گونه های اجداد نخستی های خودمان.یعنی به نظر می‌رسد که انسان اجزای مهم میکروبیوم سالم روده را از دام‌هایی که در اوایل تکامل انسان اهلی کرده‌اند به دست آورده‌اند.

🔸با این حال، داستان به همین جا ختم نمی شود. نمونه‌برداری از گروه‌های انسانی نشان داد که سویه‌های رومینوکوکوس در واقع اجزای قوی میکروبیوم روده انسان در میان جوامع شکارچی-جمع‌آور انسان و در میان جوامع انسانی روستایی هستند، اما در نمونه‌های انسانی جوامع صنعتی نادر یا گم شده‌اند.

🔹 رژیم غذایی در جوامع صنعتی در حال تغییر است و از مزارع تولید غذا فاصله دارد. نویسندگان به این نتیجه رسیدند که این تغییر رژیم غذایی غنی از فیبر توضیحی برای از دست دادن میکروب های مهم تجزیه کننده سلولز در میکروبیوم ما است.
چگونه می توانید با این افول تکاملی مقابله کنید؟ ممکن است انجام آن چیزی که پزشکان و متخصصان تغذیه برای چندین دهه گفته اند کمک کند: فیبر بیشتری بخورید!

مترجم:#پردیس_زمانی

📚💻جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#Whats_Up_in_Science

@cellandmolecularbiology
انجمن زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه خوارزمی برگزار میکند

🔆وبنیار کلاس رایگان ژنتیک سرطان🔆

📌مخاطبین: علاقه مندان به علم ژنتیک

🎙مدرس: شیرین دهقان
💠 کارشناس ارشد ژنتیک، مربی تحصیلی و فردی

📚سرفصل ها:
🔸️سرطان چیست؟
🔹️آپوپتوز
🔸️نقش کروموزوم ها در سرطان و انوع آن
🔹ویروس ها و سرطان
🔸️عملکرد پروتوانکوژن ها
و...

🔰شرکت برای عموم رایگان🔰

🗓تاریخ برگزاری: ۲۳ و ۲۴ فروردین، ساعت ۲۰-۲۲

📍همراه با گواهی معتبر انگلیسی📍

💳 هزینه گواهی: ۲۹ هزار تومن

📝 ثبت نام: آیدی تلگرامی @cmbadmin

🌹منتظر حضور گرمتان هستیم🌹
-----------------------------------------
🆔️@cellandmolecularbiology
📌در تحقیقات بین المللی از هوش مصنوعی استفاده شده تا نشان داده شود که چطور شخصیت افراد بر بیان ژن ها تاثیر می گذارد.

🔹پژوهش منتشر شده در Molecular Psychiatry بررسی می کند که چطور شخصیت یک فرد و دیدگاه کلی او به زندگی، بیان ژن را تنظیم می کند که در نهایت بر روی سلامتی و تندرستی فرد نیز تاثیر خواهد گذاشت. همچنین این پژوهش، اولین پژوهشی است که میزان رونویسی از کل ژنوم مربوط به شخصیت فردی را در انسان مورد مطالعه قرار می دهد.

🔸تیم تحقیقات بین المللی (متشکل از متخصصانی در زمینه های ژنتیک، پزشکی، روانشناسی و علوم کامپیوتر)، داده هایی را مورد استفاده قرار داده اند که در طی پژوهشی بلند مدت در فنلاند، و با بررسی جمعیت عمومی این کشور در طی چهار دهه ی متوالی به دست آمده؛ که سلامت این جمعیت، وضعیت فیزیکی و سبک زندگی آن ها را هدف قرار داده است.
قسمت دوم:

🔹علاوه بر بررسی این موارد، شرکت کنندگان در این پژوهش، تحت ارزیابی های شخصیتی بسیاری قرار گرفته که ابعاد خوی انسان (شامل عادات و واکنش های عاطفی فرد) و ابعاد شخصیتی او (آگاهی، ارزش ها و اهداف) را مورد بررسی قرار می دهد. نتایج نشان داده است که داشتن برخی دیدگاه های خاص نسبت به زندگی، زمینه ساز یک زندگی سالم، طولانی و رضایت بخش می باشد، در حالی که دیگر دیدگاه ها منجر به یک زندگی استرس‌زا، ناسالم و کوتاه می‌شوند.

🔸محققان UGR، و نویسنده ارشد این پژوهش توضیح می دهند:" در مطالعات انجام شده، ما به دو یافته کلیدی در رابطه با بیان ژن ها و سازماندهی آن ها، با توجه به پروفایل شخصیتی افراد مورد مطالعه، دست پیدا کردیم. ابتدا، ما شبکه ای 4000 ژنی را کشف کردیم که به شکل خوشه ای قرار گرفته و واحد هایی را تشکیل داده است؛ که تنها در برخی مناطق خاص در مغز بیان می شوند.

🔹"مورد دوم، ما کشف کردیم که این واحد ها، یک شبکه ی ارتباطی عملکردی را به وجود می آورند که قادر به تنظیم تغییرات در بیان ژن، به منظور سازگاری با شرایط مختلف داخلی و خارجی است. این واحد های ژنی به شیوه ای انعطاف پذیر، فعال و غیر فعال می شوند، که توانایی سازگاری با چالش های روزانه ای که انسان با آن مواجه است را به ما می بخشد."

🔸محققان نشان دادند که دو شبکه فرعی از این شبکه 4000 ژنی، تغییراتی را در الگوی تعامل واحد های ژنی اعمال می کنند. یکی از شبکه های فرعی، واکنش های عاطفی (اضطراب، ترس و غیره) را تنظیم می کند؛ در حالی که شبکه دیگر به تنظیم آن چیزی را که فرد، معنادار می بیند (مانند تولید مفاهیم و زبان) می پردازد.

🔹الیزا دیاز د لا گواردیا بولیوار(Elisa Díaz de la Guardia-Bolívar)، از نویسندگان دیگر این مطالعه، می گوید:"آنچه در واقع شگفت انگیز شمرده میشود این است که شبکه های مربوط به عواطف و مفاهیم توسط یک مرکز کنترل ، متشکل از 6 ژن هماهنگ می شوند. این موضوع بسیار جالب است، چرا که این 6 ژن در مرکز کنترل، در طول تکامل، از موجودات تک سلولی گرفته تا انسان‌های امروزی، بسیار حفاظت شده هستند؛ که نشان دهنده نقش مفید آنها در تنظیم عملکردی تمام اشکال حیات روی زمین می باشد."

🔸شناخت و بررسی این شبکه ژنی و مرکز کنترل که بر تنظیم بیان ژن در انسان ها نقش دارند، بسیار حائز اهمیت است، چرا که بیان می کند انسان چگونه می تواند با وجود چالش ها و استرس هایی که همه با آن مواجه هستیم، کیفیت سلامت خود، میزان رضایت و خشنودی، و کیفیت کلی زندگی روزانه خود را بهبود ببخشد.
قسمت سوم:

🔹همانطور که محققان پیش بینی می کردند، انواع خاصی از ژن ها ، مانند فاکتور های رونویسی، microRNAs، RNAهای طولانی غیر کد کننده، غنی سازی گسترده ای را در شبکه یکپارچه 4000 ژنی نشان داده اند. با اینحال، قابل توجه ترین غنی سازی در گروهی از RNA ها دیده شد، که تصور می شود نقشی بسیار مهم در منشاء حیات سلولی داشته باشند.

🔸این RNA ها توانایی تشکیل بخش هایی بدون غشا را داشته و واکنش هایی شیمیایی انجام میدهند که به آن ها اجازه می دهد، به سرعت با شرایط تنش زا سازگار شوند. این فرآیند، که با عنوان liquid-liquid phase separation یا LLPS شناخته میشود، یک bioreactor کامل ایجاد می کند، که با استفاده از آن، سنتز مواد شیمیایی ضروری برای حیات صورت می گیرد.

🔹پروفسور کلونینگر می‌گوید: «روش‌های محاسباتی ابتکاری مورد استفاده در این پروژه ما را قادر می‌سازد تا سیستم‌های زیستی پیچیده را در انسان به روشی اخلاقی، غیر مداخله‌گر و سودمند با هدف درک چگونگی زندگی سالم مطالعه کنیم.»

🔸به گفته ایگور زویر:" این یافته ها به وضوح نشان می دهند که ذهن یک شخص و بدن او عمیقا در ارتباط با یکدیگر هستند. هر یک بر دیگری تاثیر می گذارد، پس نمی توان آن ها را جدا از هم تصور کرد. مهم است بدانیم که وضعیت گذشته و یا وضعیت کنونی ما، به طور کامل سلامت آینده ما را تعیین نمی کند؛ در واقع، می توانیم رفاه وسلامتی خود را در یک فرآیند خلاقانه پرورش دهیم."

مترجم:#کیمیا_بغدادی

📚💻 جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#Whats_Up_in_Science

@cellandmolecularbiology
☕️با حذف 97 درصد از کافئین، قهوه بدون کافئین برای بسیاری از افرادی که به کافئین حساس هستند یا فقط سعی می کنند کمتر مصرف کنند جذاب است.

🔸برخلاف قهوه معمولی، قهوه بدون کافئین برای حذف کافئین تحت فرآیند اضافی قرار می گیرد. این فرآیند به طور معمول به سه روش انجام می شود که همه آنها شامل خیساندن دانه های قهوه در آب قبل از برشته شدن است. قهوه بدون کافئین فقط یک نوشیدنی سرگرم کننده نیست. آنتی اکسیدان های زیادی را فراهم می کند که ممکن است به سلامت قلب، کنترل قند خون، سلامت روده و موارد دیگر کمک کند.

🔹 از فواید سلامتی قهوه بدون کافئین:بهبود سلامت روده می‌باشد . قهوه بدون کافئین به دلیل داشتن مقادیر بالای ترکیبات فنولیک غذایی، بدون ایجاد اختلالات گوارشی ناشی از کافئین، با تقویت رشد باکتری های مفید روده به سلامت روده کمک می کند.
قسمت دوم:

🔸بهبود عملکرد کبد: مصرف بیشتر قهوه معمولی با سطوح سالمتر آنزیم های کبد مرتبط است. برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف هر دو نوع قهوه (معمولی و بدون کافئین) با سطوح سالمتر آنزیم های کبد مرتبط است و این موضوع ایده ارتباط آن با کافئین را به چالش می کشد. محققان بر این باورند که آنتی اکسیدان ها، مانند ترکیبات فنولیک، ممکن است مسئول این امر باشند.

🔹قند خون ناشتای بهتر:  نوشیدن قهوه بدون کافئین به دلیل وجود نوع خاصی از آنتی اکسیدان به نام اسید کلروژنیک ممکن است به کاهش 4 تا 5 درصدی قند خون ناشتا کمک کند. برخی مطالعات نشان می دهد که قهوه بدون کافئین با کاهش خطر بیماری قلبی عروقی مرتبط است. یک مطالعه نشان داد که مصرف 1 تا 3 فنجان در روز قهوه بدون کافئین کمترین خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را به همراه داشت.

🔸ترکیب تغذیه ای قهوه بدون کافئین شبیه به قهوه معمولی است، به جز اینکه بیشتر کافئین آن حذف شده است.  یک فنجان قهوه بدون کافئین حاوی مقادیر کمی از پتاسیم، منیزیم و آنتی اکسیدان هایی مانند ترکیبات فنولیک است.

🔹یکی از بزرگترین ریسک‌های قهوه‌ی بدون کافئین (مانند قهوه‌ی معمولی) این است که ممکن است باعث لکه‌دار شدن و زردی دندان‌ها شود. این لکه‌دار شدن با اضافه کردن شیر به قهوه ممکن است کمی کاهش پیدا کند. به علاوه، ماناکر می‌گوید این موضوع بیشتر در صورتی خطرناک است که قهوه را بیش از حد مصرف کنید.

🔸دکتر روبرت سالازار، متخصص قلب می‌گوید: « برای افرادی که به کافئین حساسیت دارند و کسانی که مشکلات خاصی در قلب دارند، مصرف منظم قهوه‌ی بدون کافئین می‌تواند باعث افزایش دفعات و شدت تپش قلب و برخی آریتمی‌ها شود.» بنابراین، بهتر است هر گونه نگرانی خاصی را با پزشک خود در میان بگذارید.

🔹در مورد تأثیر قهوه‌ی بدون کافئین بر بیماری‌های گوارشی مانند رفلاکس اسید و زخم معده در مقایسه با قهوه‌ی معمولی نظرات متضادی وجود دارد. برای مثال، سالازار می‌گوید قهوه‌ی بدون کافئین می‌تواند این شرایط را تشدید کند، در حالی که برخی دیگر معتقدند که این کافئین موجود در قهوه‌ی معمولی است که این شرایط را بدتر می‌کند.

🔸در نهایت، به خاطر داشته باشید که قهوه‌ی بدون کافئین همچنان حاوی مقداری کافئین است، هرچند فقط چند میلی‌گرم. اگر به کافئین بسیار حساس هستید، ممکن است همچنان بخواهید در مورد میزان مصرف قهوه‌ی بدون کافئین احتیاط کنید.

مترجم:#امیراحمد_خادمی

📚💻جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#Whats_Up_in_Science

@cellandmolecularbiology
2024/06/27 12:56:44
Back to Top
HTML Embed Code: