Telegram Web
📌روشی امیدوار کننده برای درمان سرطان‌های جامد با استفاده از سلول‌های CAR T مجهز به IL-15

🔸یک مطالعه پیشگامانه درحوزه ایمونوتراپی برای سرطان‌های جامدی که گلیپیکان-۳ (GPC3) را بیان می‌کنند، هدایت کردند. این تیم، عملکرد سلول‌های CAR T تغییر یافته با پروتئین اینترلوکین-۱۵ (IL-15) را آزمایش کردند.
 
🔹تحقیقات نشان داد که اضافه کردن IL-15 به سلول‌هایT کمک می‌کند تا زنده بمانند و تکثیر یابند که می‌تواند عملکرد ایمنی‌درمانی‌های مبتنی بر سلول‌های CAR T را بهبود بخشد.
قسمت دوم:

🔸محققان سلول‌های CAR T خاص GPC3 که IL-15 را هم‌بیان می‌کنند، در بزرگسالان مبتلا به سرطان هپاتوسلولار کبد (HCC) آزمایش کردند.

🔹اولین گروهی که دریافت کردند، فقط سلول‌های CAR T خاص GPC3 را دریافت کردند. این سلول ها ایمن تشخیص داده شدند و بیشترین تکثیر سلولی در دو هفته پس از تزریق مشاهده شد؛ با این حال، هیچ پاسخ ضدسرطانی عینی مشاهده نشد. 

🔸در گروه دوم بیماران، سلول‌های CAR T خاص GPC3 مجهز به IL-15 ارزیابی شدند که باز هم شامل بزرگسالان و کودکان مبتلا به سرطان‌های جامد با بیان GPC3 بودند. بیماران شرکت‌کننده در این آزمایش‌ها افزایش چشمگیر تکثیر سلول‌های CAR T را تجربه کردند، به‌طوری‌که ۳۳ درصد از شرکت‌کنندگان پاسخ ضدسرطانی عینی نشان دادند و ۶۶ درصد بیماری پایدار به مدت حداقل چهار هفته داشتند.

🔹بیمارانی که سلول‌های CAR T خاص GPC3 مسلح به IL-15 دریافت کرده بودند، افزایش شیوع سندرم آزادسازی سیتوکین را تجربه کردند، اما علائم آن‌ها به سرعت با داروهای اضافی برطرف شد. 

🔸دکتر هچزی، نویسنده مقاله می گوید: «یافته‌ها امیدوارکننده هستند و گامی بزرگ در پیشبرد اثربخشی سلول‌های CAR T برای کودکان و بزرگسالان مبتلا به سرطان‌های جامد محسوب می‌شوند. مطالعات همبستگی این آزمایش، دیدگاه‌های منحصر به فردی در مورد تکامل سلول‌های CAR T مهاجم به تومور فراهم کرده‌اند که یک نقشه‌راه برای طراحی نسل بعدی ایمونوتراپی سلولی مؤثرتر و با سمیت کمتر ارائه می‌دهد».

مترجم: #تارا_رجبی

📚💻جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#⃣ #ایمونوتراپی | #سرطان | #CART

#Whats_Up_in_Science

@cellandmolecularbiology
📌افراد سالمند به دلیل افزایش سن، بیشتر در معرض انواع کلاهبرداری‌های مالی از جمله فیشینگ‌های ایمیلی و تماس‌های تلفنی از کلاهبرداران قرار دارند که هدفشان تصاحب پس‌اندازهای آن‌هاست.

🔸تحقیقات جدیدی که توسط ایان مک‌دانا در دانشگاه بینگهمتون انجام شده، به بررسی تأثیر تغییرات مغزی ناشی از افزایش سن بر توانایی‌های مالی افراد پرداخته و راه‌هایی برای حفظ تیزهوشی در دوران پیری ارائه می‌دهد.

🔹این مطالعه به بررسی بزرگسالان سالم از نظر شناختی در گروه سنی ۵۰ تا ۷۴ سال پرداخته و از اسکن‌های MRI برای اندازه‌گیری ساختار مغز و ارتباطات عملکردی آن‌ها استفاده کرده است. در کنار آن، شرکت‌کنندگان در وظایف مالی ساده‌ای مانند متعادل‌سازی دفترچه حساب یا محاسبه باقی‌مانده پول مشارکت داشتند.
قسمت دوم:

🔸مطالعه نشان داده است که وظایف مالی به چندین حوزه شناختی مانند حافظه، عملکرد اجرایی و توانایی‌های عددی وابسته هستند. با افزایش سن، ممکن است در این زمینه‌ها کاهش‌های تدریجی مشاهده شود.

🔹مک‌دانا توضیح داد که در این تحقیق به نواحی مغزی مرتبط با پردازش ریاضی توجه بیشتری شده است. ریاضیات در مغز دو بخش مختلف را درگیر می‌کند؛ یکی از این بخش‌ها، ناحیه جلویی تحتانی مغز است که مسئول دسترسی به اطلاعات ریاضی ذخیره‌شده در حافظه است. این ناحیه به افراد این امکان را می‌دهد که سریعاً پاسخ‌هایی مثل «۳ به علاوه ۳چند می‌شود؟» را از حافظه خود بازیابی کنند.

🔸اما زمانی که پاسخ‌ها در حافظه موجود نباشند و نیاز به محاسبات باشد، ناحیه جلویی میانی مغز وارد عمل می‌شود که برای انجام محاسبات به انرژی بیشتری نیاز دارد و احتمال خطا را افزایش می‌دهد. این موضوع نشان می‌دهد که افرادی که پاسخ‌ها را حفظ کرده‌اند، سریع‌تر، دقیق‌تر و کارآمدتر عمل می‌کنند.

🔹قشر پیش‌پیشانی مغز که با افزایش سن کوچک‌تر می‌شود، در بیماری آلزایمر حتی سریع‌تر تحلیل می‌رود. این کاهش در حجم مغز می‌تواند باعث شود که افراد در انجام وظایف مالی اشتباهات بیشتری داشته باشند و به بخش‌های دیگر مغز برای جبران این کاهش‌ها تکیه کنند.

🔸این تغییرات می‌توانند نشان‌دهنده آسیب‌پذیری بیشتر افراد نسبت به کلاهبرداری‌های مالی باشند. اگر درک بهتری از این تغییرات مغزی داشته باشیم، می‌توانیم روش‌های مؤثری برای تقویت این نواحی مغز و جلوگیری از افت‌های مالی مرتبط با افزایش سن طراحی کنیم.

🔹افرادی که مهارت‌های زبانی بهتری دارند، معمولاً در وظایف مالی عملکرد بهتری دارند. این موضوع به دلیل ارتباط بیشتر بین نواحی مختلف مغز است. به علاوه، درآمد بالاتر و سواد مالی بیشتر که هر دو نشانگر وضعیت اجتماعی-اقتصادی هستند، از جمله عوامل مهمی هستند که از کاهش توانایی‌های مالی مرتبط با پیری جلوگیری می‌کنند.

🔸آموزش مالی می‌تواند به افراد کمک کند تا توانایی‌های تصمیم‌گیری مالی خود را حفظ کنند و از مهارت‌های ریاضی آموخته‌شده در مدرسه برای مدیریت بهتر امور مالی بهره ببرند. مک‌دانا بر این باور است که چنین آموزش‌هایی می‌توانند در طول زندگی، به بهبود مدیریت مالی کمک کنند.

✍️مترجم: #سارینا_احمدی

📚💻جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#️⃣ #مغز | #روانشناسی | #پیری

#Whats_Up_in_Science

@cellandmolecularbiology
Forwarded from Erfan Rezaie
دومین جلسه از سلسله نشست‌های 
BSSG BioTalks

🗣 ارائه دهنده: خانم مهدیه سادات ازغدی
🔰 کارشناسی ارشد بیوشیمی- دانشگاه تربیت مدرس
🔰ارائه به زبان انگلیسی

🌱 Natural Rheumatoid Gel

🕗 زمان: چهارشنبه ۲۶ دی ساعت ۱۹:۳٠ به وقت ایران

🖥 محل برگزاری: Google Meet

🔹 هزینه ثبت نام: رایگان!

📍 برای ثبت نام آیدی زیر در ارتباط باشید.
@erfanrezaie797

🆔️ @biomiology
مهلت ثبت درخواست فرصت تحقیقات YSFP برای پژوهشگران جوان، تا تاریخ ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ تمدید شد

دانشگاه‌ علوم و فناوری ملی پاکستان (ناست) به مدت شش تا دوازده ماه از پژوهشگران زیر چهل سال میزبانی می‌کند. در این مدت کلیه هزینه‌های مربوط به بلیط رفت و برگشت، اسکان و پژوهش داوطلبان پذیرفته‌شده از سوی برگزارکنندگان تأمین خواهد شد.

دانشجویان، فناوران و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها (با دست‌کم مدرک کارشناسی ارشد) می‌توانند تا تاریخ ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ درخواست خود را برای شرکت در این برنامه ثبت کنند.

علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به تارنمایhttp://ysfp.mstfdn.org/ مراجعه کنند. دبیرخانه این رویداد در بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) نیز از راه‌های زیر آماده پاسخگویی به پرسش‌های علاقه‌مندان است:

تلفن: ۰۲۱۲۲۲۲۰۸۵۰

ایمیل:  [email protected]
📌بر اساس تحقیقات دانشگاه East Anglia (UEA)، ارتباط بین خواب ضعیف و مشکلات سلامت روان می‌تواند به نقص در نواحی از مغز باشد که افکار ناخواسته را از ذهن دور نگه می‌دارد.

🔹این یافته ها می تواند از توسعه درمان های جدید و استراتژی های پیشگیری برای مشکلات سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب حمایت کند.

🔸تصویربرداری عصبی عملکردی برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفت تا نشان دهد که نقص در کنترل حافظه پس از کم خوابی با مشکلات درگیر کردن مناطق مغزی مرتبط است که از بازیابی حافظه پشتیبانی می کنند، و اینکه جوانسازی یک شبه این نواحی مغز با خواب حرکت سریع چشم (REM) مرتبط است.
قسمت دوم:

🔹دکتر هارینگتون، نویسنده مقاله گفت: «خاطرات تجربیات ناخوشایند، اغلب در پاسخ به محرک‌ها یا یادآورها به طور ناخواسته وارد آگاهی خودآگاه می‌شوند. در حالی که چنین خاطرات مزاحم برای اکثر افراد یک اختلال گذرا محسوب می‌شوند، برای افرادی که از اختلالات سلامت روان مانند افسردگی، اضطراب و اختلال استرس پس از سانحه رنج می‌برند، می‌توانند مکرر، واضح و ناراحت‌کننده باشند.»

🔸با توجه به اینکه خاطرات نقش اساسی در درک عاطفی ما از جهان بیرونی دارند، ناتوانی در کنترل حافظه ممکن است به طور قابل توجهی رابطه بین کمبود خواب و اختلالات عاطفی را توضیح دهد. درک بهتر مکانیسم‌هایی که منجر به بروز خاطرات مزاحم می‌شوند، برای بهبود سلامت عاطفی و کاهش بار جهانی بیماری‌های روانی ضروری است.

🔹هشتاد و پنج بزرگسال سالم سعی کردند خاطرات ناخواسته را سرکوب کنند در حالی که تصاویری از مغز آنها با استفاده از MRI عملکردی گرفته شده بود. نیمی از شرکت کنندگان قبل از انجام کار از خواب آرام در آزمایشگاه خواب لذت بردند، در حالی که نیمی دیگر تمام شب را بیدار ماندند.

🔸در حین سرکوب حافظه، شرکت‌کنندگانی که استراحت کافی داشته‌اند نسبت به افرادی که تمام شب بیدار مانده بودند، فعالیت بیشتری در قشر پیش‌پیشانی راست دورسولاترال «منطقه‌ای از مغز که مسئول کنترل افکار، اعمال و احساسات است» نشان دادند. شرکت‌کنندگانی که استراحت کرده بودند، در حین تلاش برای سرکوب خاطرات ناخواسته، فعالیت کمتری در هیپوکامپ نشان دادند.

🔹در میان شرکت‌کنندگانی که در آزمایشگاه خوابیده بودند، افرادی که زمان بیشتری را در خواب REM سپری کرده بودند، بهتر توانستند قشر پیش‌پیشانی راست دورسولاترال را در هنگام سرکوب حافظه فعال کنند که این موضوع به نقش خواب REM در بازسازی مکانیسم‌های کنترل پیش‌پیشانی اشاره دارد که توانایی جلوگیری از ورود خاطرات ناخواسته به افکار آگاهانه را تسهیل می‌کند.

مترجم: #مهتا_رژدام

💻📚 جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#⃣ #خواب | #حافظه | #مغز

#Whats_Up_in_Science

@cellandmolecularbiology
Forwarded from Hadis
آکادمی بایوژن برگزار می‌کند:

تاثیر پروبیوتیک‌ها در سرطان روده

سخنرانان:

۱-مهتاب ملکی
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک مولکولی - دانشگاه علوم و تحقیقات
پژوهشگر حوزه ونوم و بیومولکول‌های درمانی

۲-حدیث فرخ دل
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی- گرایش میکروب‌های بیماری زا
دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی

۳- سارا شریفی
دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک مولکولی - دانشگاه علوم و تحقیقات
پژوهشگر حوزه ونوم و بیومولکول‌های درمانی

با حضور افتخاری اساتید گرانقدر:
۱- جناب آقای دکتر داور سیادت
عضو هیئت علمی پاستور و دکتری تخصصی میکروبیولوژی
۲- جناب آقای دکتر محمد‌ مجرد
دکتری ژنتیک و مدیر آکادمی ایران‌ژن
۳- سرکار خانم دکتر یاسمین عمرانی
دکتری ژنتیک و مدیر آکادمی اکسیرژن
۴- سرکار خانم دکتر رودابه بهزادی اندوهجردی
و دوستان گرامی :
۱-سرکار خانم نگین انصاری
دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری سلول‌های بنیادی
۲- جناب آقای محسن میرزایی
مدیر آکادمی محبیوتک

رایگان

تاریخ برگزاری : ۱۲ بهمن ۱۴۰۳
ثبت نام :
@Malek_8013
@f_hadis_f
2025/01/21 06:56:52
Back to Top
HTML Embed Code: