Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
گفت‌وگو در جامعه استبدادی هرگز نمی‌تواند رخ دهد

▪️ ما يک انسداد کلان گفت‌وگويي در جامعه داريم و امروزي هم نيست، مربوط به ۴۰ سال گذشته هم نيست، اما در ۴۰ سال گذشته بيش از پيش شدت يافته است. در جامعه استبدادي هرگز گفت‌وگو نمي‌تواند رخ دهد؛ چراکه برابري طرفين، روحية مشارکت‌جويانه و به رسميت شناختن طرف مقابل در چنين جامعه‌اي وجود ندارد. سلطان و حاکم فقط مي‌خواهد خودش حرف بزند و ديگران نه! در طول تاريخ ايران چنين بوده است.

▪️ بعد از مهسا ما ديديم که همه گفتند بايد باب گفت‌وگو ايجاد شود، ولي کمي که از التهاب اعتراضات گذشت، انگار همگي فراموش کردند. در مورد سال ۱۳۸۸ نيز چنين بود.

▪️به شيوه‌هاي مختلفي مي‌توان گفت‌وگو را سرکوب کرد. يکي از اين شيوه‌ها، شعار «بياييد گفت‌وگو کنيم» است که يکي از ترفندهاي قديمي و کلاسيک حکومت‌هاي استبدادي است.


🗞 بخشی از گفت‌وگوی امیرعباس تقی‌پور، مدیر مسئول ماهنامهٔ مدیریت ارتباطات با دکتر حسن نمکدوست، استاد علوم ارتباطات، دربارهٔ گفت‌وگو. قابل ذکر است که این گفت‌وگو، در تاریخ ۳۰ مهرماه سال ۱۴۰۲، در شماره ۱۶۱ ماهنامه منتشر شده است.
◽️◽️
@cm_magazine
پارانویای رسانه‌ای و منتفی‌شدن آگاهی

✍️ علی مسعودی‌نیا | نویسنده

▪️شکل مواجهۀ ایران با جهان، همه‌چیز را چنان پلاریزه کرده که از هر طرف برویم، جز وحشت و حیرت نخواهد افزود. این معضل نه‌فقط در اخبار سیاسی و اجتماعی و اقتصادی، که حتی ممکن است حین تماشای یک مسابقۀ سادۀ فوتبال یا والیبال داخلی یا خارجی به شکلی تجربه شود. تلویزیون ما به‌راحتی نوعی عدم صداقت را قاعدۀ خود کرده است. از این رو ناگهان ممکن است پخش زندۀ مسابقه قطع شود و بگویند متأسفانه کیفیت تصاویر خوب نبود یا هر عذر و بهانۀ دیگر. اما در دنیای امروز به‌راحتی می‌توان صحت‌وسقم چنین بهانه‌هایی را سنجید و وقتی می‌فهمی این‌یک توجیه توأم با عدم صداقت بوده، نسبت به آن رسانه بدبین می‌شوی.

▪️وقتی به تاریخ دهۀ اخیر نگاه می‌کنم، در حساس‌ترین و حیاتی‌ترین بزنگاه‌های کشورمان، وقتی تشنۀ آگاهی و پی‌بردن به حقیقت امری بودید، همه هم‌دست شدند تا پنهان یا حذف یا دگرگونش کنند.

◽️◽️◽️
🗞 متن کامل این یادداشت را در شمارهٔ ۱۶۸ ماهنامهٔ مدیریت ارتباطات بخوانید. این شماره را از دیجی‌کالا تهیه کنید.
@cm_magazine
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کاربر-شهروند ایرانی، بازنده‌ی تحریم و فیلترینگ

چندی پیش امیرناظمی، معاون سابق وزیر ارتباطات در گفت‌وگو با ماهنامه مدیریت ارتباطات گفت:
«به عقیده من، موانع قرار گرفته پیش روی رشد اکوسیستم استارتاپی ایران حاصل هم‌زمانی‌دو دسته از سیاست‌هاست. یک دسته از این موانع حاصل سیاست داخلی و پیامدهای آن است. که درنهایت از هر دو طرف به ضرر کاربر و شهروند ایرانی تمام می‌شود».
شبکه شرق بر اساس این نظر گزارش مستند تصویری‌ای ساخته است که دیدنش خالی از لطف نیست.

لینک کامل ویدیو:
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-16767

لینک بازتاب کامل مصاحبه در سایت فرارو:
https://fararu.com/fa/news/736501


◽️◽️◽️
@cm_magazine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خطر ‌‌گفت‌وشنود برای دیکتاتوری‌ها

▪️بزرگترین خطری که گفت‌وشنود برای جوامع غیردموکراتیک به‌وجود می‌آورد و آنها را از ایجاد مؤسسات نظرخواهی و افکارسنجی باز می‌دارد این است که جامعه به سوی دموکراسی سوق پیدا خواهد کرد و پایه‌های قدرت متزلزل خواهد شد.

▪️ در ایران شما چقدر شاهد فعالیت مؤسسات نظرخواهی و افکارسنجی فارغ از خصوصی و دولتی‌بودن‌شان هستید؟ می‌گویم فارغ از خصوصی یا دولتی‌بودن‌شان چون آنچه در خصوص عملکرد این مؤسسات بیش از این اهمیت دارد، اعتقاد آنها به مهم‌بودن نظر مردم و ضرورت شناسایی و انتقال مدام آن به مراجع سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری است. این قبیل نظرخواهی و افکارسنجی‌ها شاید در درون دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی صورت بگیرد، اما هیچ‌گاه نتایج آن منتشر نمی‌شود.

🗞 بخشی از گفت‌وگوی امیرعباس تقی‌پور با #شهیندخت_خوارزمی در ادامه «سلسله گفت‌وگوهایی دربارۀ گفت‌وگو». متن کامل این گفت‌وگو در شماره ۱۶۸ ماهنامه مدیریت ارتباطات منتشر شده است.
◽️◽️◽️
@cm_magazine
از خیالی جنگشان و صلحشان

✍️ علی ورامینی

▪️مجتهد شبستری جایی گفته بود، نقل به مضمون می‌کنم؛ «که ما در سوءتفاهم نسبت به یکدیگر هستیم، نه در فهم.» مرادش این است که پروسۀ فهم دیگری، ابداً ساده نیست.

▪️ ما خیال می‌کنیم که یکدیگر را فهم کرده‌ایم و از پی این خیال جنگ راه می‌اندازیم و صلح می‌کنیم. به قول مولانا از خیالی جنگشان و صلحشان. حال این خیال در فهم یکدیگر را اضافه کنید به اینکه در جهان پساشبکه‌های اجتماعی این سوءتفاهم بارها عمیق‌تر شده است.

▪️وقتی سخن‌گفتن رودررو که با همراهی زبان بدن و میمیک انجام می‌شود نمی‌تواند ما را به فهم یکدیگر نزدیک کند، حال چگونه تعامل محدودشدۀ آدم‌ها به زبان الکن چت و ایموجی‌ها می‌تواند چنین کند.

▪️به نظر می‌رسد که مهم‌ترین مسئله در نسبت عاطفه و دنیای دیجیتال همین مسئلۀ منطبق‌نبودن احساسات بر امر واقع باشد. این فقط به ساحت زندگی شخصی و در روابط بینافردی محدود نمی‌شود ممکن است ما اسیر رفتارهای گله‌ای آدم‌ها در شبکه‌های اجتماعی یا تحت تأثیر ترندهای روز، نسبت به فردی دچار عاطفۀ مثبت یا منفی شویم.

◽️◽️◽️
🗞 سخن سردبیر در شماره ۱۶۸. این شماره را از دیجی‌کالا تهیه کنید.
@cm_magazine
رسانه‌ها و روایت سوگیرانه

شماره ۱۶۹ ماهنامه مدیریت ارتباطات با مدیرمسئولی امیرعباس تقی‌پور و سردبیری علی ورامینی منتشر شد. پرونده اصلی این شماره درباره سوگیری رسانه‌های جریان اصلی به نفع اسرائیل است. در ادامه نگاهی مختصر به این شماره داریم.

▪️سرباز ـ خبرنگار
پرونده اصلی این شماره درباره سوگیری رسانه‌های جریان اصلی به نفع اسرائیل است. مشروعیت‌بخشیدن رسانه‌های غربی به جنایات جنگی اسرائیل در غزه و روایت یک‌طرفه و جانبدارانۀ آنها، افکار عمومی را از آگاهی نسبت به حقیقت آنچه در حال وقوع است، محروم کرده است. رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران غربی پیش از آنکه رسالت خود را در انعکاس واقعیت و پوششی دقیق و بی‌طرفانه از جنگ و وقایع آن بدانند، در کمک به پیروز کردن اسرائیل و انسانیت‌زدایی از کودکان فلسطینی می‌دانند. رسانه‌ها عملاً با تحریف روایات به نفع اسرائیل و اطلاع‌رسانی نادرست، افکار عمومی را جهت‌دهی کرده و امکان ادامۀ کشتار فلسطینی‌ها را فراهم می‌کنند.
در پرونده این شماره گفت‌وگویی اختصاصی با اشکان واحدی، مترجم کتاب «جنگ صدساله» از خالد رشید، همینطور آثار و گفتاری از حمید دباشی، جرمی اسکهیل، ویدا کریشنان، سباستین شهیدی، مت ناشد و ... را می‌خوانید.

▪️مردی که شاهکارش سلوکش بود
وحید عقیلی در دورۀ زندگی پربار خود، کارنامۀ درخشانی رقم زده و خدمات فراوانی به حوزۀ علوم ارتباطات کرده است. . این استاد ارتباطات در ششم خرداد ۱۴۰۳ در ۶۶سالگی، پس از چندین دوره مبارزه با سرطان، چشم از جهان فروبست. نقش و تأثیر عقیلی در حوزۀ علوم ارتباطات و روزنامه‌نگاری زبانزد بزرگان حاضر در این حوزه‌ها بوده است. در پی درگذشت این استاد و روزنامه‌نگار فقید، برای شناخت بیشتر دربارۀ ایشان با تعدادی از همکاران وی یعنی هادی خانیکی، استاد ارتباطات؛ مجید رضائیان، استاد دانشگاه و پژوهشگر ژورنالیسم و محمد سلطانی‌فر، استاد دانشگاه و پژوهشگر ارتباطات گفت‌وگو کردیم.

▪️گول کلاهخود و جلیقه را نخورید
آلفرد یعقوب‌زاده ملیتی ایرانی ـ فرانسوی دارد و سال ۱۳۳۷ از پدری ارمنی و مادری آشوری در تهران به دنیا آمد. یعقوب‌زاده اگرچه در حوزه‌های مختلف عکاسی کرده، اما شهرتش بیشتر بابت گرفتن عکس‌هایی از جنگ‌ها و درگیری‌های مختلف در سراسر جهان در چهار دهه گذشته و به‌ویژه هشت سال جنگ ایران و عراق است. در این شماره با این عکاس گفت‌وگویی داشتیم و او دربارۀ مصائب عکاسی در جنگ و عکس‌هایی که این روزها از غزه منتشر می‌شوند، صحبت کرد.

▪️باید برای شرایط جنگی استراتژی تدوین کنیم
منصور ساعی، استاد، پژوهشگر و فعال روابط عمومی و ارتباطات از معدود کسانی است که در ایران دربارۀ مدیریت بحران ارتباطات کار کرده است. او معتقد است استراتژی بحران ما باید با این اندیشه همراه باشد که همواره در شرایط جنگی هستیم. در این شماره گفت‌وگویی با منصور ساعی دربارۀ مدیریت بحران ارتباطات انجام شده است.

▪️ در دیگر بخش‌های شماره ۱۶۹ ماهنامه «مدیریت ارتباطات» این مطالب را خواهید خواند:

▪️نیوشا طبیبی، پادکستر و روزنامه‌نگار، در یادداشتی از مهاجرت نرم و سخت می‌گوید.
علی مسعودی‌نیا، نویسنده، در یادداشتی دربارۀ کلافگی از پیامک‌های بی‌اندازه و نامتعارف کسب‌وکارها می‌گوید.

▪️همینطور در این شماره آثار و گفتاری از هادی خانیکی، مسعود سپهر، جواد روح، سیدعبدالجواد موسوی و ... را می‌خوانید.
◽️◽️◽️

◾️ ماهنامه «مدیریت ارتباطات» به شما کمک می‌کند که از جهان جدید، جهان ارتباطات سردربیاورید.

صاحب امتیاز: مؤسسه مطبوعاتی دایره رنگی ایده آل
مجری طرح: مؤسسه فرهنگی هنری آینده پژوهان مدیریت ارتباطات
مدیرمسئول: امیرعباس تقی‌پور
رئیس شورای سیاست‌گذاری: سید غلامرضا کاظمی دینان
سردبیر: علی ورامینی
تحریریه: حسن نمکدوست تهرانی، محسن محمودی، نازنین بقایی، دریا آدینه‌وند، شادان واحدی و با تشکر از سید عبدالجواد موسوی.
مدیر هماهنگی و اجرایی: بهنام تقی‌پور
گرافیک: نگار آشتیانی عراقی
طرح جلد: جلیل نوربخش
ویراستار: یلدا شایسته‌فر
فضای مجازی: فاطمه تقی‌پور
دیگر همکاران ماهنامه مدیریت ارتباطات؛ بهروز تقی‌پور، محمد تقی‌پور و سمیرا کیانی و آزاده آخوندی.

نسخه چاپی «مدیریت ارتباطات» را از دیجی‌کالا و نسخه دیجیتال آن را از مگیران و طاقچه تهیه کنید. همچنین برای اشتراک با ۸۸۳۵۶۰۷۶ تماس بگیرید.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‌‌

گفت‌وگوی کران چیست؟


▪️ما نمی‌توانیم فاصله نسلی را نفی کنیم، چون موید جامعه است. جامعه‌ای که فاصله نسلی نداشته باشد، جامعه‌ای ایستاست و جامعه پویا جامعه‌ای است که نسل جدیدش منطبق‌تر با دنیای جدید باشد و حرکت کند، اما آنچه خطرناک است، شکاف و گسست نسلی است.

▪️هر گفت‌وگویی، میدانی می‌سازد؛ میدانی که میدان ارتباطات انسانی می‌نامیمش. در این میدان پیر و جوان با یکدیگر قرار می‌گیرند، و آنچه از اهمیت بسیار برخوردار است، تعامل یا تبادل نمادهاست. در این میدان انسان‌ها نمادهایشان را با یکدیگر مبادله می‌کنند. این نمادها می‌تواند در حرکات بدن، کلام، لباس و... بروز پیدا کند. هرچقدر این نمادها از هم فاصله پیدا کنند و دور شوند، آنچه اتفاق می‌افتد گفت‌وگوی کران است.

🗞 بخشی از گفت‌وگوی مدیرمسئول ماهنامه مدیریت ارتباطات، امیرعباس تقی‌پور با پرفسور ساروخانی، پیشکسوت علم ارتباطات. این گفت‌وگو در ادامه سلسله گفت‌وگوهایی دربارۀ گفت‌وگو انجام و در شماره 165 ماهنامه منتشر شده است.
◽️◽️
@cm_magazine
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
خالص‌سازان و حضور همیشگی در تاریخ

در ادامه سلسله گفت‌وگوهای امیرعباس تقی‌پور، مدیرمسئول ماهنامۀ مدیریت ارتباطات، با اصحاب نظر و مدیران فرهنگی دربارۀ گفت‌وگو، نوبت به حسین انتظامی، مدیر فرهنگی رسیده است.

او در بخشی از گفت‌وگو به خالص‌سازان اشاره می‌کند؛
◽️ خالص‌سازی و خالص‌سازان، کشف امروز و دیروز نیستند و همیشۀ تاریخ بوده‌اند. اصولاً نوعی تصلب و جهل و خشونت در همۀ آنها مشترک است که در پوششی مقدس و ارزش‌گرایانه ارائه می‌دهند. از جمله نمونه‌هایشان می‌توان خوارج را مثال زد که می‌گفتند «لا حکم الا لله».

◽️ در عصر اخیر هم می‌شود مک‌کارتیسم در آمریکا و کارهای کمونیست‌ها را مثال زد. مثلاً زمانی، حزب کمونیست چکسلواکی سه میلیون نفر عضو داشت که یک و نیم میلیون نفرشان پاک‌سازی شدند. دقت بفرمایید خود حزب کمونیست، نه مردم عادی.

🗞 متن کامل این گفت‌وگو در شماره ۱۶۲ ماهنامه مدیریت ارتباطات منتشر شده است.

@cm_magazine
انتخابات زودهنگام و چند پرسش از نامزدها

✍️ امیرعباس تقی‌پور | مدیرمسئول ماهنامه مدیریت ارتباطات

▪️چهاردهمین دورۀ انتخابات ریاست‌جمهوری یک سال پیش از موعد مقرر در حال برنامه‌ریزی و برگزاری است. کمتر کسی تصور می‌کرد عمر دولت سیزدهم به یک دوره ختم بشود، چه رسد به اینکه حتی یک دورۀ چهارساله هم تکمیل نشود! وقوع سانحۀ سقوط هلیکوپتر رئیس‌جمهور و همراهانش باعث شده بر اساس قانون اساسی، کشور خیلی سریع آرایش انتخاباتی بگیرد و مقرر است روز هشتم تیرماه، چهاردهمین رئیس دولت جمهوری اسلامی ایران انتخاب شود.

▪️شورای نگهبان شش نفر را تأیید صلاحیت کرده و کاندیداها حدود دو هفته فرصت خواهند داشت تا خود را بیش از گذشته به مردم معرفی کنند و برنامه‌هایشان را برای ادارۀ بهتر قوه مجریه ارائه دهند.

▪️واقعیت‌های موجود کشور، به‌ویژه از نیمۀ سال ۱۴۰۱ حکایت از نارضایتی شدید و ایجاد فاصلۀ عمیق میان درصد قابل توجهی از مردم با سیاست‌های جاری کشور در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دارد و متأسفانه در این مدت نه‌تنها کمترین تلاشی برای ترمیم این فاصله از سوی مسئولان دیده نشده، بلکه برخی از آنها خواسته یا ناخواسته بر عمیق‌تر شدن آن می‌دمند.

▪️به نظر می‌رسد اگر اراده‌ای برای اصلاح و ترمیم وضعیت موجود باشد، انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری فرصت بسیار مناسبی است تا درصدی از همان بخشهای ناراضی، امیدوار شده و میزان مشارکت مردم را افزایش دهند. مخالفان و مردم خاموش از هیچ کاندیدا و جناحی، کلی‌گویی را نخواهند پذیرفت و پرسش‌ها خیلی مشخص هستند:
۱. برای رفع فیلترینگ چه خواهید کرد؟
۲. برای غلبه بر چالش حجاب و دوقطبی ایجادشده در جامعه چه راهکارهایی دارید؟
۳. تحریم‌ها و روابط با غرب چه سرانجامی و چه محدودۀ زمانی پیدا خواهد کرد؟
۴. برای توقف روند مهاجرت نخبگان و جوانان چه برنامه‌هایی دارید؟
۵. بازیابی امید یکی از ضروری‌ترین نیازهای کشور است. چگونه این مسیر را طراحی خواهید کرد؟ و ...

▪️اگرچه هیچ ضمانت اجرایی‌ای برای پاسخ‌های نامزدها نمی‌توان یافت، اما در اینجا نیز قول و قرار آنها مثلاً مبنی بر کناره‌گیری زودهنگام در صورت عدم تحقق خواسته‌های مردم، می‌تواند عاملی برای مشارکت بیشتر و رونق انتخابات و امید به تغییر باشد.

🗞 این یادداشت در شماره ۱۶۹ ماهنامه مدیریت ارتباطات منتشر شده است.

@cm_magazine
ایمن‌ساختن جهان برای دیکتاتورها

شرکت‌های روابط عمومی و عادی‌سازی اقتدارگرایی

✍️ الکساندر دوکالسکیس / مترجم: محسن محمودی

دولت‌های اقتدارگرا برای مدیریت وجهۀ خود در فراسوی مرزها، نه‌تنها به دیپلماسی عمومی، برندسازی یا قاب‌بندی متوسل می‌شوند، بلکه آنها می‌کوشند تا کنترل محیط اطلاعاتی که پیام‌های خود را در آن منتشر می‌کنند، به دست بگیرند. دیکتاتوری‌ها سعی در حذف یا رد هرگونه انتقاد نسبت به نحوۀ حکمرانی خود در عرصۀ عمومی بین‌المللی دارند. از منظر این دولت‌ها، بستر بین‌المللی ایده‌آل شرایطی است که در آن هیچ انتقاد جدی از نظام سیاسی آنها مطرح نشود. بار انتقاد از این نظام‌ها، عموماً بر دوش افراد تبعیدی و رانده‌شده است که همواره در خطر حذف فیزیکی قرار دارند.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
سفر هول

روایت اول شخص از حادثه واژگونی اتوبوس خبرنگاران محیط زیست در سومین سالگرد این اتفاق شوم.

به قلم و روایت: فاطمه باباخانی

چشم که باز کردم جایی میان آسمان و زمین بودم،‌ آویزان از کمربند ایمنی. خودم را از لابه‌لای آن بیرون کشیدم و روی شیشه‌خرده‌ها پریدم. چپ و راست را نگاه نکردم، فقط به آن روشنایی انتهای اتوبوس نگاه می‌کردم و جلو می‌رفتم، همان جا که مرتضی محمدصادقی افتاده بود و التماس می‌کرد مبادا روی پایش قدم بگذاریم. لحظه‌ای کفشم پایش را لمس کرد که فریادی زد و من عقب کشیدم و از زاویه‌‌ای دیگر بیرون رفتم. اگر آن موقع اطراف را نگاه می‌کردم لابد ریحانه را می‌دیدم،‌ شاید هم مهدی گوهری و دیگران را. دیگران جلوتر از من بیرون بودند...

◽️◽️◽️

@cm_magazine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نسل جدید حکومت را ناتوان از تغییر می‌بیند

▪️نسل جدید اولاً به این دلیل که فاصله‌اش را با ما زیاد می‌بیند و ثانیاً به این دلیل که نسل گذشته و حکومت را ناتوان از تغییر می‌بیند، تصمیم گرفته است بدون گفت‌وگو کار را جلو ببرد. در واقع این نسل آرام‌آرام به قدرت خودش باور پیدا می‌کند. من و شما هم به‌عنوان نسل گذشته، ناتوانی‌مان در تغییر به اندازۀ ناتوانی حکومت است و نسل جوان متوجه این موضوع شده است که ما توان تغییر نداریم.

▪️نسل جوان در برابر نهادهای رسمی قدرت بیشتری دارد، چون بخش سنتی ما در حال نو کردن خودش است؛ جوان‌تر می‌شود و دنیای جدیدی می‌سازد، ولی ساختار حکومت حتی این نوگرایی نسلی را هم ندارد. نسل جدید متوجه شده که ما نه قصد گفت‌وگو، بلکه قصد فریب او را داریم و به او دروغ می‌گوییم. در جریان جنبش مهسا حکومتی‌ها می‌گفتند بیایید گفت‌وگو کنیم؛ نسل جوان متوجه ناتوانی حکومت از گفت‌وگو شده بود و می‌دانست چون در موضع ضعف است، از گفت‌وگو می‌گوید و اگر در موضع قدرت قرار بگیرد، دیگر گفت‌وگو نمی‌کند.

🗞 بخشی از گفت‌وگوی مدیرمسئول ماهنامه مدیریت ارتباطات، امیرعباس تقی‌پور با محسن رنانی.
◽️◽️
@cm_magazine
از سَرسری‌خوانان بیزارم

✍️ سیدعبدالجواد موسوی | شاعر و روزنامه‌نگار

▪️نه‌تنها درست‌نوشتن و خوب‌نوشتن که خواندن درست و دقیق هم کاری دشوار است. البته لذت‌بخش است، اما این لذت آن‌قدرها هم آسان به دست نمی‌آید. نمی‌خواهم کسی را بترسانم، اما کسی که می‌خواهد قدم در این راه بگذارد، باید بداند به تعبیر نویسندۀ زندگینامه «میکل آنژ» رنج و سرمستی را توأمان به دست خواهد آورد. رنجی همراه با سرمستی یا سرمستی توأم با رنج.

▪️هیچ‌چیزی را به‌ویژه خواندن و نوشتن را سرسری نگیرید. بار دیگر سخن نیچه را به یاد بیاوریم: «از نوشته‌ها همه تنها دوستار آنم که با خون خود نوشته باشند، با خون بنویس تا بدانی خون جان است. دریافتنِ خونِ بیگانه آسان نیست؛ از سَرسری‌خوانان بیزارم». سرَسری‌خوانان همان کسانی هستند که همه‌چیز را به گند می‌کشند.

▪️لازم نیست هرچه را منتشر می‌شود، بخوانید. کتاب خوب بخوانید. با تأمل و دقت. کلمات را ببلعید. بنوشید. مزمزه کنید. بگذارید تلخی یا شیرینی‌اش در جان‌تان بنشیند.

◽️◽️◽️
🗞 متن کامل این یادداشت را در شمارهٔ ۱۶۹ ماهنامهٔ مدیریت ارتباطات بخوانید.
@cm_magazine
2024/06/29 04:26:14
Back to Top
HTML Embed Code: