Telegram Web
🔹 13 آگوست 1961، سالروز آغاز ساخت دیوار برلین


دیوار برلین، به طول ۱۵۵ کیلومتر و به ارتفاع ۳/۶ متر توسط جمهوری دموکراتیک آلمان (آلمان شرقی) ساخته شد. این دیوار در سال‌های ۱۹۶۱ تا ۱۹۸۹ به‌مدت ۲۸ سال شهر برلین را به دو منطقهٔ شرقی و غربی تقسیم کرده‌بود. این دیوار اصلی‌ترین نماد جنگ سرد بود که به پردهٔ آهنین نیز مشهور شد و سرانجام در سال ۱۹۸۹ فرو ریخت که پایانی بر حکومت جمهوری دموکراتیک آلمان و همچنین جنگ سرد بود.

سال ۱۹۹۰، در ماه ژانویه با ابتکار یک هنرمند خوش ذوق ایرانی به نام #کانی_علوی و با مشارکت ۱۱۸ نقاش دیگر از ۲۱ کشور جهان بزرگترین گالری جهان معروف به گالری شرق برلین افتتاح شد.

این پروژه پس از ۳۰ سال به یک اثر تاریخی و دیدنی در شهر برلین تبدیل شده است.

کانی علوی که خود حدود ده سال در آلمان شرقی زندگی می کرد، سعی کرد با خلق این نقاشی تاثیرگذار، حس مردم شرق پس از فروپاشی دیوار را به تصویر کشد.


👈 تصویر پیوست: نقاشی روی دیوار از کانی علوی


@DACHstudien
نوی سورشه سایتونگ:

🔹 کاهش نفوذ چین در شرق اروپا

سه کشور از ابتکار ۱۷+۱ خارج شدند!



پس از لیتوانی، کشورهای استونی و لتونی نیز فرمت ۱۷+۱ را که توسط چین در شرق اروپا راه اندازی شده بود، ترک کردند.

این اجلاس با ابتکار چین سال ۲۰۱۲ در بوداپست راه اندازی شد و جزئی از ابرپروژه چینی "یک کمربند، یک راه" به شمار می‌آمد.


گفته می‌شود که این‌ سه کشور اروپای شرقی به دلایل سیاسی و اقتصادی از این برنامه خارج شدند. ظاهرا چین انتظارات کشورهای عضو از جمله در زمینه سرمایه‌گذاری را برآورده نکرده است.

علاوه بر این، سیاست‌های چین در خصوص جنگ روسیه علیه اوکراین نیز باعث نگرانی کشورهای عضو شده بود.

از بین ۱۴ کشور باقی مانده، ۹ کشور (بلغارستان، یونان، کرواسی، لهستان، رومانی، اسلوونی، اسلواکی، چک و مجارستان) عضو اتحادیه اروپا هستند و پنج عضو دیگر در منطقه غرب بالکان قرار دارند.

👈 چین از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ در کشورهای عضو اتحادیه اروپا (از بین اعضای این ابتکار) تنها ۹ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری مستقیم داشته است.

👈 اغلب کشورهای اروپای شرقی سال گذشته دیپلمات های درجه دو و سه خود را به اجلاس ۱۷+۱ فرستاده بودند.


@DACHstudien
🔹 واکنش وزیر خارجه آلمان نسبت به سوء قصد علیه #سلمان_رشدی


آنا لنا بربوک:

مانند میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، من نیز نگران جان سلمان‌ رشدی هستم.

هر کسی که این سوءقصد را توجیه کند، چیزی جز نفرت و افراط گرایی منتشر نمی کند.

هر کسی که معتقد به همزیستی مسالمت آمیز است، باید شفاف و قاطعانه با آن مخالفت کند.



@DACHstudien
سرمقاله اکونومیست

به لطف پوتین آلمان بیدار شده است


جنگ در اوکراین  لزوما به نفع پوتین نیست.هیروهیتو  در هنگام جنگ جهانی دوم به بهانه رهایی از غرب به کشورگشایی در شرق آسیا پرداخت ولی بعد ازشکست آلمان مجبور به عقب‌نشینی شد و کشورش هدف حمله هسته ای قرار گرفت.

اقدام پوتین برای مقابله با ناتو جواب عکس داد و باعث شد فنلاند و سوئد هم به عضویت ناتو درآیند.

این اتفاق باعث تقویت ناسیونالیسم(ملی‌گرایی) در اوکراین شده ، دموکراسی را در مقابل استبدادی که پوتین ارائه می دهد تقویت کرده است و مشتریان انرژی روسیه را به سمت جاهای دیگر سوق داده است‌. همچنین غول خواب آلوده آلمان به عنوان بهترین شریک و بدترین دشمن روسیه را بیدار کرد.

جنگ افروزی پوتین میتواند به عنوان کاتالیزوری عمل کند که آلمان را به کابوس روسیه تبدیل کند: یک رهبرقوی تر، جسورتر و مصمم تر برای اروپای متحدتر. آلمان از خود راضی و راحت طلب شدیدا به این تلنگر نیاز داشت تا با وجودی که دیر شده بفهمد که جهان با چه سرعتی در پیرامون او در حال تغییر است. به هرحال یک فرصت قابل توجهی به چنگ آمده است تا آلمان ها یک رویداد نادر در دموکراسی را تجربه کنند و به  توافق جمعی مور نیاز برای تغییر چشم انداز اقتصادی و امنیتی دست پیدا کنند.

آلمانی ها به عنوان قوی ترین اقتصاد اروپا و با ثبات ترین سیستم سیاسی به خود می بالند و دوست دارند فکر کنند که مسؤلیت پذیرترین شهروند اروپا هستند که دارای سابقه غبطه برانگیزی هستند. وابستگی آلمان به نفت روسیه با جنگ اوکراین آشکارشده و در این مورد آلمان ها در برابر باج گیری انرژی کرملین آسیب پذیر هستند و از این طریق از تهاجم پوتین حمایت مالی می کنند.

این موقعیت اسفبار محصول یکی دیگر از ناکامی های آلمان است: اکراه از پاسخ به سوالاتی که درباره ریشه خوشبختی های اخیر است. تصورات دلداری دهنده  با بهانه آنکه تجارت با روسیه جنگ طلبی او را مهار میکند  موضوع مورد علاقه آنگلا مرکل صدر اعظم با سابقه آلمان بود که باعث شد برای مدت طولانی آلمان در مقابل درخواست متحدانش برای  سرمایه گذاری در زمینه دفاعی آلمان و اروپا کر باشد.

  آلمان از ورود به چالش های دیگری نیز دوری کرده است. اقتصاد این کشور بیش از  حد متکی به صادرات تولیدات مهندسی است که فضای کمی هم برای رشد دارد و همچنین بیش از اندازه به چین به عنوان بازاری برای  کالاهای خود اتکا کرده است.

به دلیل قوانین سخت گیرانه در مورد هزینه های عمومی، آلمان در زیرساخت ها کمتر سرمایه گذاری کرده است اغلب قطار های آلمان سر وقت حرکت نمی کنند. بخش های دولتی و خصوصی به دلیل کندی دیجیتالی شدن و کمبود کارگر ماهر عقب مانده اند‌، کمبود نیروی کار ماهر یک هشدار خطر جمعیتی است زیرا در دهه آینده تعداد افرادی آلمانی که بازنشسته خواهند شد بیشتر از ورودی نیروی کار خواهد بود.

 اکنون آلمان جدیدی در حال تولد است. سه روز پس از حمله روسیه به اوکراین، اولاف شولز صدر اعظم جدید آلمان که در آن زمان رهبری یک ائتلاف موقت را بر عهده داشت سخنرانی تحسین برانگیزی را در بوندستاگ (مجلس فدرال آلمان) ایراد کرد که نشان دهنده گسست گرایش این کشور از صلح طلبی پس از وقوع جنگ بود. او دستور کار سال های پیش رو را تعیین کرده است.

علیرغم وجود دغدغه های مختلف، خبر خوب برای آلمان  آن است که چالش های کشور قابل مدیریت هستند. زمانی که پوتین به اوکراین حمله کرد، آلمان برای ۵۵ درصد از گاز مصرفی خود به روسیه متکی بود پیش بینی میشد که قیامت بر پا می شود و عرضه گاز قطع خواهد شد، کارخانه های آلمانی به تعطیلی کشیده می شوند و خانواده ها در آشپزخانه های خود می لرزند. ولی در حال حاضر سهم روسیه از بازار گاز آلمان نصف شده است و ذخایر گاز زمستانی با سرعت عادی در حال تهیه هستند. بخش صنعت این کشور  مدعی است که مصرف را می تواند بیشتر از حد انتظار کاهش دهد. در قیمت های بالاتر خانواده ها نیز همین کار را خواهند کرد، در این شرایط آلمان در حال راه اندازی مجدد نیروگاه های زغالسنگ نیز هست.

ادامه⬇️
آلمان در انرژی های تجدید پذیر سرمایه گذاری میکند و احتمالا عمر فعالیت سه نیروگاه هسته ای را افزایش دهد. آلمان باید ممنوعیت فرکینگ(ممنوعیت حفاری نفت و گاز) که ذخایر عظیم گاز شیل را از دسترس خارج کرده است،لغو کند.

با عزم کافی سایر مشکلات نیز راه حل هایی دارند، شولز متعهد شده است که هزینه های دفاعی را با وجود ثابت بودن بودجه سه برابر کند. این هزینه ها به ارتقای تجهیزات کمک خواهد کرد. او قول داده که تمرکز کمتری در امور خارجی داشته باشد و برخلاف تابوهای قدیمی صلح طلب سلاح های سنگین به اوکراین ارسال کند. دولت او بازنگری روابط کشورش با چ را آغاز کرده است و به زودی استراتژی امنیت ملی را صادر خواهد کرد. این اولین تلاش آلمان برای تعیین اهداف ژئو استراتژیک است.

با تغییر اولویت های آلمان، دیجیتالی کردن، کاهش آلاینده های فسیلی صنایع و ارتقای سطح خدمات سخت تر خواهد بود. شرکت های بی شماری به عنوان میتل استند(بنگاه های کوچک) می توانند در صورت پذیرش چالش دیجیتال در بستر اقتصادی آلمان قدرتمند باقی بمانند.

اکونومیست با ابراز خرسندی رهبران تجاری آلمان و اولاف شولز را عملگرا می داند. قوانین مهاجرت آلمان برای پذیرش بیشتر کارگران ماهر تغییر خواهد کرد و  دست آلمان در امور مربوط به مخارج نسبت به سایر مناطق اروپا بازتر است.

روابط مستحکم این کشور با اروپا مزیت دیگری است که حاصل دهه ها تقویت رابطه با متحدان و افزایش شمار آن هاست. در شرایطی که شرکت ها به دنبال تقویت زنجیره تامین خود هستند، آلمان قابل اعتماد، مکان جذابی برای سرمایه گذاری خواهد بود.

با این وجود خطرات هنوز وجود دارد. ترکیه یا حکومت دوم ترامپ ممکن است از اتحاد ناتو خارج شود. در این صورت آلمان به عنوان دومین عضو بزرگ ائتلاف که از نظر نظامی به اندازه کافی قدرتمند نیست با چالش امنیتی بسیار سنگین تری مواجه خواهد شد. این کشور به عنوان دومین عضو ناتو، به اندازه کافی برای دفاع از کشورهای عضو ناتو آماده نشده است و افزایش هزینه های ارتش در گام اول باید بازنگری شود.

 آلمان عاقلانه و پیوسته اروپا را در مرکز نگرانی های خودش قرارداده است. اما در مواجهه با چالش های سیاسی از سوی لهستان، مجارستان و یک دولت راست گرای جدید  احتمالی در ایتالیا، آلمان نقش حیاتی در احیای پروژه های ناتو به عهده دارد و در رابطه با این موضوع و بازار واحد عمیق تر آقای شولز باید از صندلی عقب پیاده شود و پشت فرمان بنشیند.

با این حال بزرگترین ریسک آنست که این لحظه از بین برود و آلمان دوباره در لاک سکون  و احتیاط فرو رود. یک تغییر همه جانبه سال ها طول خواهد کشید و آقای شولز محبوبیت خاصی برای اجرایی کردن تغییرات ندارد.

اوکراین اولین آزمون برای سنجش توانایی آلمان خواهد بود. اگرچه مواضع  سرسخت شولز در مقابل پوتین برای اکثر آلمانی ها متقاعدکننده است ولی حمایت ها در حال کاهش است و هزینه های جنگ هنوز به قبض های گرمایشی اضافه نشده است.

رها کردن اوکراین، یک تراژدی را برای آلمان و اوکراین رقم می زند. زیرا این درگیری بر سر آینده یک قاره است که فرصتی را برای آلمان ایجاد میکند تا جایگاه خود در قلب اروپا را بازیابی کند.

@EuroAtlantic


https://www.economist.com/leaders/2022/08/11/thanks-to-vladimir-putin-germany-has-woken-up
🔹 #ببینید | پرش به سوی آزادی

لحظه تاریخی فرار یک سرباز از مرز آلمان شرقی به سوی آلمان غربی که توسط دوربین‌ها ضبط شد!



۱۵ اگوست ۱۹۶۱، کُنراد شومان نیروی پلیس آلمان شرقی، با لباس فرم و اسلحه از روی سیم‌خاردارها که چندی بعد به دیواری بتنی تبدیل شد پریده و به آلمان غربی پناهنده می‌شود.


براساس آمارهای منتشر شده در فاصلهٔ سال‌های ۱۹۴۹ تا ۱۹۶۱ حدود ۲/۷ میلیون نفر از آلمان شرقی به آلمان غربی مهاجرت کردند و راه اصلی آن‌ها ورود به برلین غربی بود. همچنین طی شش ماه اول سال ۱۹۶۱ تعداد ۱۶۰هزار نفر یعنی تقریباً روزانه ۲۰۰۰ نفر از برلین شرقی به برلین غربی پناهنده شدند.


بیشتر مهاجرین کارگران متخصص، کارشناسان، استادان دانشگاه و روشنفکران بودند. این امر موجب نارضایتی دولت آلمان شرقی و اتحاد جماهیر شوروی شد. این مهاجرت‌ها و از دست دادن نیروهای کار، آلمان شرقی را در معرض فروپاشی اقتصادی قرار داد و خسارت‌های زیادی را برای اتحاد جماهیر شوروی و دولت آلمان شرقی تحت رهبری «اریش هونکر» به ارمغان آورد. 


@DACHstudien
💐💐 بزرگداشت روز پزشک و ابو علی سینا


چاپ تمبر #ابن_سینا در آلمان شرقی/ سال ۱۹۵۲


👈 اداره پُست آلمان شرقی در سال ۱۹۵۲ جهت گرامیداشت مشاهیر جهان تصویر شخصیت های معروفی مانند ابن سینا، ویکتور هوگو، لئوناردو داوینچی و غیره را به صورت تمبر چاپ کرد.

ابن سینا تنها شخصیت مشهور از مشرق زمین بود که نام و تصویر وی روی تمبرها قرار گرفت.


@DACHstudien
هر ماه بیش از 1.72 میلیون نفر حقوق بازنشستگی خود را به خارج از کشور منتقل می کنند.

این عدد نسبت به سال 2000، حدود 37 درصد افزایش یافته است.

اگرچه بیشتر افراد، خارجی هایی هستند که این پول را در وطن سابق خود دریافت می کنند، اما بازنشستگان آلمانی نیز روز به روز در حال مهاجرت می باشند.

افزایش تعداد حقوق بگیران در خارج به این دلیل است که کارگران مهمان که بین سال‌های 1960 تا 1980 به آلمان آمده‌اند، روز به روز بازنشسته می‌شوند.

آنها از حقوق بازنشستگی برای بازگشت به کشور خود استفاده می کنند و اغلب ساکن ایتالیا، اسپانیا، یونان، یوگسلاوی سابق و ترکیه هستند.


👈 تعداد بازنشستگان آلمانی در خارج از کشور نیز به طور پیوسته در حال افزایش است.

سال گذشته حدود 250000 نفر در خارج زندگی مي کردند و بیشتر آنها در اتریش، سوئیس و آمریکا ساکن هستند.

این عدد نسبت به هفت سال پیش حدود 21000 نفر افزایش داشته است.


@DACHstudien
یوهان وولفگانگ فون گوته، شاعر معروف آلمانی در 28 آگوست سال 1749 در فرانکفورت به دنیا آمد. او به عنوان نابغه قرن خود شناخته شده است. شاعر، نویسنده، منتقد هنری، فیلسوف، دانشمند علوم طبیعی و حقوقدان و عالم در عرصه سیاست، همه اینها عناوین این شاعر نامی آلمانی است.


علاقه شدید او به فرهنگ و ادبیات مشرق زمین سبب شد که او با دیوان حافظ شیرازی آشنا شود و بواسطه اشعار این شاعر گرانقدر، بیش از پیش شیفته فرهنگ و ادب ایرانی -شرقی و اسلامی شد. او همچنین ترجمه قرآن به زبان آلمانی را مورد مطالعه قرار داده است. از گوته آثار فراوانی در زمینه های ادبی و هنری تاریخی و غیره به یادگار مانده است. اما مهمترین اثر او " دیوان شرقی غربی" است که عنوان دیوان را از دیوان اشعار حافظ شیرازی اقتباس کرده است.


@DACHstudien
🔹 قسمتی از اشعار گوته خطاب به حافظ، در دیوان شرقی-غربی


👈 ترجمه فارسی: شجاع الدین شفا


Dass du nicht enden kannst das macht dich gross,
Und dass du nie beginnst das ist dein Loos.

Dein Lied ist drehend wie das Sterngewölbe,
Anfang und Ende immer fort dasselbe,

Und was die Mitte bringt ist offenbar,
Das was zu Ende bleibt und Anfangs war.

Du bist der Freuden ächte Dichterquelle,
Und ungezählt entflieſst dir Well’ auf Welle.

Zum Küssen stets bereiter Mund,
Ein Brustgesang der lieblich fließt,
Zum Trinken stets gereizter Schlund,
Ein gutes Herz das sich ergieſset.


ای حافظ، سخن تو همچون ابدیت بزرگ است، زیرا آن را آغاز و انجامی نیست.

کلام تو همچون گنبد آسمان، تنها به خود وابسته است و میان نیمه غزل تو
با مطلع و مقطعش فرقی نمی توان گذاشت، زیرا همه آن در حد جمال و کمال است.

تو آن سرچشمه فیاض شعر و نشاطی، که از آن، هر لحظه موجی از پس موج دیگر بیرون می تراود.

دهان تو همواره برای بوسه زدن و طبیعت برای نغمه سرودن و گلویت برای باده نوشیدن و دلت برای مهر ورزیدن آماده است.


Und mag die ganze Welt versinken,
Hafis mit dir, mit dir allein
Will ich wetteifern! Lust und Pein
Sei uns den Zwillingen gemein!
Wie du zu lieben und zu trinken
Das soll mein Stolz, mein Leben sein.
Nun töne Lied mit eignem Feuer!
Denn du bist älter, du bist neuer.


اگر هم دنیا به سر آید، ای حافظ آسمانی، آرزو دارم که تنها با تو و در کنار تو باشم و چون برادری، هم در شادی و هم در غمت شرکت کنم.

همراه تو باده نوشم و چون تو عشق ورزم، زیرا این افتخار زندگی من و مایه حیات من است.

ای طبع سخنگوی من، اکنون که از حافظ ملکوتی الهام گرفته ای، به نیروی خود نغمه سرایی کن و آهنگی ناگفته پیش آر، زیرا امروز پیرتر و جوانتر از همیشه ای.

Sie haben dich heiliger Hafis
Die mystische Zunge genannt,
Und haben, die Wortgelehrten,
Den Werth des Worts nicht erkannt.
Mystisch heißesten du ihnen,
Weil sie närrisches bei dir denken,
Und ihren unlautern Wein
In deinen Namen verschenken.
Du aber bist mystisch rein
Weil sie dich nicht verstehn,
Der du, ohne fromm zu sein, selig bist!
Das wollen sie dir nicht zugestehn.


ای حافظ مقدس، تو را لسان الغیب نامیدند ولی سخنت را آن چنان که باید وصف نکردند؛

عالمان خشک علم لغت نیز کلام تو را به میل خود تاویل می کنند، زیرا از سخن نغز تو جز آن مهملات که خود می پندارند در نیافته اند.

لاجرم دست به تفسیر سخنت می گشایند تا شراب آلوده را به نام تو بر سرکشند.
ولی تو، بی آنکه راه و رسم زاهدان ریایی پیشه کنی، راز نیکبختی آموخته و صوفیانه ره به سرچشمه سعادت برده ای؛ این است آنچه فقیه و محتسب در حق تو اقرار نمی خواهند کرد.


@DACHstudien
روزنامه دی ولت:

🔹 شاخص ریسک سیاسی در آلمان بدتر شده است


طی روزهای اخیر اعتراضات مردمی و تجمعات در شهرهای مختلف آلمان افزایش یافته است. اقتصاد آلمان پس از پاندمی کرونا و جنگ اوکراین با چالش‌های زیادی روبرو شده است. افزایش قیمت انرژی یکی از مهمترین مشکلاتی است که جامعه و اقتصاد آلمان با آن روبرو است.

علیرغم تصویب سه بسته حمایتی از سوی دولت، بسیاری معتقدند که این کمک‌ها پاسخگوی تمام مشکلات و همه اقشار جامعه نیست.

طبق بررسی‌های اخیر، شاخص ریسک سیاسی و ناآرامی‌ها در آلمان بدتر شده است و از بین صفر تا ده، روی عدد ۶ قرار دارد. مقیاس صفر، بالاترین میزان تهدید برای ناآرامی‌های اجتماعی را نشان می‌دهد.

بر اساس نموداری که مشاهده می‌شود، پتانسیل ناآرامی‌ها در آلمان بیشتر از هلند، سوئیس و حتی بوسنی و هرزگوین است.

🇮🇷 شاخص پتانسیل ناآرامی‌ها برای ایران بین مقیاس ۱ و ۲ قرار دارد که نشان دهنده بیشترین میزان از خطر است.


@DACHstudien
🔹 تصاویری از دیدار تاریخی #ملکه_الیزابت از آلمان در سال ۱۹۶۵


به علت جنگ جهانی دوم بسیاری از رهبران کشورهای غربی تا چند سال حاضر به انجام سفر رسمی به آلمان نبودند.

ملکه بریتانیا برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم(پس از سفر روسای جمهور فرانسه و آمریکا) به آلمان سفر کرد.

در این سفر که دولت فدرال تحت صدراعظمی لودویگ ارهارد هدایت می‌شد، تمام اعضای کابینه به نشانه آشتی پس از جنگ در فرودگاه به استقبال ملکه جوان رفتند.


@DACHstudien
تصویری کمتر دیده شده از ملکه بریتانیا هنگام بازدید از یک کارخانه در اطراف شهر دوویسبورگ
🔹 کاهش چشمگیر چاپ کتاب در آلمان

سال ۲۰۲۲ بیش از ۷۱ هزار نسخه کتاب در آلمان منتشر شد که بیش از ۶۴ هزار از آنها چاپ اول به شمار می‌آمدند.

طبق این آمار، چاپ کتاب در آلمان نسبت به ۱۵ سال قبل حدود ۲۵ هزار جلد کاهش داشته است.

بیش از ۹۴۰۰ جلد از کتاب‌های منتشر شده در سال ۲۰۲۲، از زبان‌های دیگر ترجمه شده‌اند که ۶۰ درصد از آنها نیز انگلیسی بوده‌اند.


@DACHstudien
2024/12/22 18:59:12
Back to Top
HTML Embed Code: