tgoop.com/dadarmanlf/7393
Last Update:
⚖️مهـدی رضوی
مشـاوره و وکیل #طلاق و مهریه
بذل مهریه به این معناست که زن به طور ارادی و با رضایت کامل خود از حق دریافت مهریهای که در عقد نکاح به او تعلق گرفته است، صرفنظر میکند.
به طور کلی بخشش و بذل مهریه از سوی زوجه به سه صورت انجام می شود :
۱- ابراء مهـریه
۲- هبه معوض یا غیرمعوض مهریه
۳- صلح مهـریه
1️⃣ ابراء مهریه
ابراء مهریه زمانی است که زوجه در مورد مهریه، ما فی الذمه زوج (آنچه بر عهده زوج است) را ابراء می کند. به این معنا که می گوید از نظر من تو دیگر تکلیفی برای پرداخت مهریه نخواهي داشت. این بیان باعث می شود تا تکلیف شوهر در پرداخت مهریه به طور کلی ساقط شود.
اگر تمام یا بخشی از مهریه ای که به صورت سکه تعیین شده، از سوی زوجه به زوج بخشیده شود، دیگر امکان رجوع از عمل انجام شده (ابراء مهریه) برای وی وجود نخواهد داشت.
2️⃣ هبه غیرمعوض مهریه
هبه غیرمعوض بدین معناست که زن بدون هیچ چشم داشت و عوضی مهریه اش را بذل (بخشش) می کند. در مورد هبه غیرمعوض، زن همیشه می تواند به مابذل (مهریه) رجوع نماید و مهریه خود را درخواست کند.
3️⃣ هبه معوض مهریه
هبه معوض یعنی هرگاه بخشیدن مهریه در مقابل چیزی یا انجام یا عدم انجام کاری باشد. مثلاً زوجه در عوض موافقت زوج با طلاق، تمام یا قسمتی از مهریه خود را می بخشد.
چنانچه هبه معوض باشد و عوض هم داده شده باشد، قابل رجوع نمی باشد. اما هرگاه هبه، معوض و در قبال طلاق باشد، در صورتی که زوجه در دوران عده به مهریه رجوع نماید، زوج هم می تواند رجوع به زوجیت کند؛ یعنی طلاق بائن تبدیل به طلاق رجعی می شود. از طرف دیگر اگر بخشیدن مهریه در مقابل طلاق باشد و طلاق داده نشود، این امر ابراء محسوب نشده و یک هبه قابل رجوع است.
4️⃣ صلـح مهـریه
عقد صلح یکی از روش های بذل و بخشش مهریه است.
عقد صلح نوعی عقد لازم است یعنی دو طرف، توافق بر امری می کنند و امکان فسـخ وجود ندارد، مگر با شرط کردن حق فسخ در ضمن آن یا با توافق طرفین، می توان آن را برهم زد.
صلح می تواند مُعوض یا بلاعوض و غیرمعوض باشد.
امکان فسخ صلح مهریه طبق ماده ۷۶۰ وجود ندارد مگر با شرایطی
⁉️ صلح عمری مهـریه
در مواردی که مهریه، عین معین بوده (مثلا مال منقول مانند سکه یا غیرمنقول مانند ملک) باشد، با تنظیم قرارداد صلح عمری، به موجب یک صلح نامه دستی یا محضری و با داشتن عقدنامه و مدارک مالکیت مربوط به مال مورد مهریه، زن می تواند
حق استفاده از مهریه اش را تا زمان فوت، برای خود، محفوظ، نگهدارد و مالکیت آن را به دیگری، منتقل کند و شرط کند تا پیش از فوتش، کسی که مهریه وی، به نفع او، صلح شده، حق تصرف آن را نداشته باشد و این حق، بعد از فوت صلح کننده (زن)، برای طرف دیگر صلح عمری، ایجاد گردد.
⚖️
#وکیل #ویدیو #وکیلطلاق #مشاوره_حقوقی #وکیل_مهریه #وکیل_طلاق_مهریه #وکیل_طلاق_توافقی #وکیل_آنلاین #وکیل_طلاق #مشاوره_طلاق #وکیل_ارث
⚖️موسسه حقوقی دادآرمان
📱تماس با ما
09120627820
09336267878
dadarman.com
kiandad.com
BY ⚖️ "قانون به زبان ساده"⚖
Share with your friend now:
tgoop.com/dadarmanlf/7393