Telegram Web
🔈 گفتگوی آنلاین

با تبریک به دکتر نیما اورازانی بابت انتشار کتاب "هفت گناه مرگبار روان‌شناسی" (انتشارات طرح نو) با افتخار از نیماجان (مترجم کتاب) دعوت کردم تا گفتگویی پیرامون کتاب داشته باشیم. در این گفتگو من (سعید گرمارودی) قصد کنجکاوی و پرسشگری دارم. موضوع سخن در مورد واکاویِ انتقادیِ فرایندهای پژوهشِ علمی در روانشناسی است. آیا در غیاب موشکافیِ جدی در مورد روشِ تحقیق، نظریه و فرا‌نظریه، پژوهش‌های روان‌شناسی و روان‌شناسان مرتکب گناهان مرگباری می‌شوند؟

سعید گرمارودی
دکترای روان‌شناسی
عضو هیئت علمی دانشگاه وزلیان آمریکا
https://www.tgoop.com/Saeed_Garmaroudi
نیما اورازانی
روان‌شناس اجتماعی و انتقادی
https://www.tgoop.com/Nima_Orazani

زمان: روز یکشنبه ۷ بهمن (۲۶ ژانویه)، ساعت ۸ شب به وقت ایران
لینک برگزاری در گوگل میت: meet.google.com/txp-qzyc-duf
Forwarded from Amin Soltani
آکادمی مانا برگزار می‌کند:

  سلسله نشست‌های دین نامرئی

ارائه دهنده: دکتر مهدی نساجی

عضو هيات علمى دانشكده روانشناسى دانشگاه شهيد بهشتى،
عضو موسسه علم و دين فارادى، دانشگاه كمبريج

زمان: سه‌شنبه‌ها ساعت ۲۲:۳۰ به وقت ایران/ ساعت ۲۰:۰۰ به وقت اروپای مرکزی

به مدت ۴ جلسه

تاریخ اولین جلسه:  ۱۶ بهمن ( ۴ فوریه )

هزینه جلسات:  ۲۵۰ هزار تومان

لطفاً مبلغ مورد نظر را به حساب زیر واریز نموده و  رسید پرداخت را به اکانت تلگرام

@Mana_akademie_reg
ارسال نمایید.‌
.
دارنده حساب: آرزو معيني بدرمهر
بانک : رفاه
شماره حساب: 383944340
شماره شبا: IR-4501-3010-0000-0003-8394-4340
شماره کارت:
۵۸۹۴۶۳۱۱۹۱۱۱۶۶۶۴


در صورت هرگونه سؤال، لطفاً از طریق اکانت تلگرام
@Mana_akademie_reg

با ما تماس بگیرید.
مشغول بازبینی کتابی درباره روانشناسی تکاملی و ارتباط آن با حل چالشهای جهانی هستم. کتاب تامل برانگیزی است که در ماههای آینده منتشر خواهد شد. یک عبارت کوتاه از آن را اینجا می آورم:

ادموند بِرک: «دولتی که ابزاری برای تغییر نداشته‌باشد، ابزاری برای حفظ خود نیز نخواهدداشت» (Burke, 2021/1790: 38).
آقای پزشکیان، کم کم دارید به مریخ می روید!

جناب آقای رییس جمهور، واقعا خیلی سخت بود تشخیص دهید، روز شنبه تهران را با هوای آفتابی، نه چندان سرد و تمیز نباید تعطیل کنید و به جای آن روز یکشنبه که برف می بارید و تردد سخت بود، تعطیل کنید؟

شاید شما به مریخ رفته اید که حتی از آب و هوای کشورتان هم بی خبرید؟ واقعا چه شده که از درک بدیهیات عاجز شده اید. شما می خواهید ابر چالش های کشور را حل کنید؟ شما می خواهید پایتخت را جابجا کنید؟

البته شواهد دیگری هم از مریخی شدن شما وجود دارد.

امروز نگرانی مردم از وضعیت ارز و افق نامعلوم تحریم ها و ناترازی ها و ... است. مردم از شما می خواهند درباره این موضوعات حرف بزنید و راه روشنی ارائه کنید. اگر هم نمی توانید مشکلی را حل کنید، حداقل با مردم صادق باشید و با آنها موانع و مشکلات را در میان بگذارید تا حداقل مردم احساس کنند شما هم در شهر و روستایشان و در همین کره خاکی زندگی می کنید، نه این که به کره مریخ رفته اید.

شما در این شش ماه که از دولتتان گذشته، تقریبا هیچ کاری نکرده اید (جز رفع فیلتر واتس آپ). البته ما هم می دانستیم کار چندانی نمی توانید بکنید، با اینحال ما به شما رای دادیم چون احساس کردیم تفاوت شما با دیگران این است که با مردم صادق هستید و حتی اگر کاری نمی توانید بکنید، با مردم بر اساس دغدغه هایشان حرف می زنید و مردم احساس می کنند رییس جمهوری سر کار است که در مریخ زندگی نمی کند و ایدئولوژی ذهن و فکرش را به یغما نبرده که بدیهیات را هم نبیند و از آسمانها حرف بزند، در حالی که روی زمین هیهات است.

آقای رییس جمهور، صداقت در این است که شما به نمایندگی از مردم، درباره چیزی حرف بزنید که نگرانی مردم است و نه این که در ذهن مردم شهر و روستا چیزی باشد و شما درباره چیز دیگری حرف بزنید و به اصطلاح، خودتان را به آن راه بزنید.

آقای رییس جمهور، اگر همین صداقت با مردم را هم کم کم از دست بدهید، دیگر هیچ چیز برای شما باقی نمی ماند و دیری نخواهد بود که آرزو کنید کاش همان کار پزشکی را ادامه می دادید و اینگونه از دل و دیده همان بیست و چند درصدی که به شما رای دادند، نمی افتاید.

جناب رییس جمهور هنوز دیر نشده است و می توانید از سفینه ای که دیگر مسوولان را به کره مریخ می برد پیاده شوید و با مردم همراه شوید.

مهدی نساجی، مدرس روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی.
Forwarded from کانال خبر ویژه 💯 (News 3)
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
پس از ماه‌ها توقف در ممیزی ارشاد، بالاخره کتاب، بدون هیچ تغییری، مجوز گرفت و منتشر شد.
از انتشارات طرح نو برای پیگیری ها و انتشار کتاب تشکر میکنم.

📚 این کتاب تلاشی است برای پاسخ دادن به پرسش‌هایی دیرینه که تا پیش از این در حیطه تأملات فیلسوفان و الهی‌دانان قرار داشت، اما اکنون روان‌شناسان در آزمایشگاه‌های روانشناسی به آن‌ها پاسخ می‌دهند.
در این اثر با هفت مطالعه روان‌شناختی برجسته درباره دین آشنا خواهید شد.

📌 فهرست عناوین کتاب عبارتند از:
▪️آیا (و چگونه) روان‌شناسان می‌توانند دین را مطالعه کنند؟
▪️آیا تفکر به بی‌خدایی می‌انجامد؟
▪️آیا کودکان خلقت‌گرایند؟
▪️آیا خدا شبیه سوپرمن است؟
▪️آیا کودکان به روح باور دارند؟
▪️خدا چه می‌داند؟
▪️چه چیز یک آیین را تاثیرگذار می‌کند؟
▪️آیا اضطراب مرگ، پیش‌ران دین‌داری است؟

شما می‌توانید این کتاب را در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تهیه کنید.
همچنین امکان سفارش مستقیم کتاب از طریق همین کانال نیز فراهم خواهد شد.
بزودی روش تهیه مستقیم کتاب را به اطلاع مخاطبان عزیز کانال می رسانم.
مهدی نساجی
🔸آیا تفکر منطقی به بی‌خدایی می‌انجامد؟
🔸آیا خدا شبیه سوپرمن است؟
🔸آیا کودکان به روح باور دارند؟
🔸خدا چه می‌داند؟
🔸آیا اضطراب مرگ پیش‌ران دین‌داری است؟

اگر تمایل دارید پاسخ این پرسش‌ها را نه از فیلسوفان و الهی‌دانان، بلکه از زبان روان‌شناسان بشنوید، این کتاب ۳۶۰ صفحه‌ای برای شماست!

در این اثر با ۷ آزمایش برجسته روان‌شناختی درباره دین، خدا، باور، شک و تجربه دینی آشنا خواهید شد. نویسنده این کتاب با زبانی علمی و در عین حال قابل‌فهم، شما را با دنیای ذهن و دین از نگاه روان‌شناسی آشنا می‌کند.

📚 مناسب برای علاقه‌مندان به:

روان‌شناسی
مردم‌شناسی
فلسفه دین
الهیات
علوم شناختی
مطالعات میان‌رشته‌ای


📍برای خرید مستقیم کتاب (با ۲۵٪ تخفیف: ۳۶۰ هزار تومان) و ارسال رایگان به سراسر کشور می‌توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید:
لینک
🔻همچنین می‌‌توانید در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب به غرفه طرح نو واقع در شبستان، راهرو ۱۹، غرفه ۵۲۶ مراجعه کنید و کتاب را با تخفیف از طرح نو خریداری نمایید.

رَوا |روایتی روادارانه از روان‌شناسی دین

https://www.tgoop.com/Ravaschool
Forwarded from fatemeh teflischi gharavi
📖 کتاب روان‌شناسی تکاملی مثبت منتشر شد.

«این کتاب در پی تغییر نگاه نسبت به روان‌شناسی رایج است؛ همان هدفی که روان‌شناسی مثبت، در پی آن بوده است و نگاه متداول ما را نیز به نظریۀ فرگشتِ داروین تغییر می‌دهد.»
دکتر شهریار شهیدی، استاد گروه روان‌شناسی، دانشگاه شهید بهشتی.

«روان‌شناسی تکاملی مثبت، شاخه‌ای جدید در روان‌شناسی و پلی است میان گذشته و امروز و مبانی و کاربردها و فردایی را برای رشد و بهروزی انسان از دیدگاهی چندسویه تصویر می‌کند.»
دکتر فریبا زرانی. دانشیار گروه روان‌شناسی، دانشگاه شهید بهشتی.

«کتاب حاضر، اثری نوآورانه و جسورانه است؛ کتابی که می‌کوشد در ۱۲۶ صفحه از دل نظریهٔ تکامل داروین الهام‌بخش زندگی مثبت باشد. خواندن این کتاب را که با ترجمه‌ای دقیق به فارسی بازگردانده شده، به علاقه‌مندان توصیه می‌کنم.»
دکتر مهدی نساجی، استادیار گروه روان‌شناسی، دانشگاه شهید بهشتی و دبیرمجموعهٔ بخش روان‌شناسی کمبریج.

📌برای مطالعهٔ این کتاب می‌‌توانید در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب به غرفهٔ طرح نو واقع در شبستان، راهرو ۱۹، غرفهٔ ۵۲۶ مراجعه کرده و کتاب را با تخفیف به بهای ۱۲۳ هزارتومان خریداری نمایید.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آزمایشگاه روان‌شناسی مثبت دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌کند:
همایش یک روزه
«درباره معنای زندگی»
📅 زمان: دوشنبه 5 خرداد ماه 1404، ساعت 9 صبح تا 18
📍 مکان: سالن سیمرغ دانشکده روان‌شناسی و علوم‌تربیتی دانشگاه شهید بهشتی
برای ثبت‌نام، روی لینک زیر کلیک کنید:
لینک ثبت‌نام
مطلبی از جناب استاد دکتر فیاض بخش (زار ممد) که در فضای مجازی منتشر شده و پاسخی از من (دلشده ولشده) که هم برای ایشان فرستادم و هم اینجا تقدیم مخاطبان عزیز می کنم.

برهان نظم

(زار ممّد و تَفَلسُف)

هرگاه خلوت‌تری می‌یابم، فرصتی را غنیمت می‌شمرم بر پاره‌ای تأملات فلسفی؛(مثلاً من هم آدمی هستم!).

امشب با خواندن دوباره‌ی کتاب «الفبای فلسفه»، اثر نایجل واربرتون، چندباره بر آن شدم تا دلیلی مستحکم بر وجود خدا بیابم- چیزی که تا کنون برای معتقدبودنش نیازی به جستار برهانی نمی‌دیدم؛ و چیزی که در فصل اول این کتاب، سخت بر همان معتقَدم خدشه آورده است.-

کتابی خواندنی است؛ حتی برای افراد متوسطی مانند من. نویسنده، هم مسلّط به فلسفه است، هم واقف به تشکیکات فلسفی، هم خوش‌قلم؛ و از همه مهم‌تر، خوش پیداست که خود دغدغه‌ی الهیاتی دارد و زیرپوستی، علیرغم ایضاح تشکیکات جدّی بر وجود خدا، نهایتاً غش می‌ورزد به همان خدای مجروح و مخدوش از تردیدها و تشکیکاتش.

تا این‌جا عرض حالی بود از اغتنام یکی دو روز تعطیلی در پسِ التهاباتی ماهانه!( چنان که افتد و دانی؛ لیک نه از آن لحاظ!)

…اما واقعا آیا خدا هست؟ آیا خدایی هست؟ یا آیا فقط حس به میراث‌برده‌ای است که هزاران سال است آدمی را گروگان گرفته، تا نقشه‌ی عالَم بدتر از این که هست نشود؟
در این‌کتاب، چه درست و ظریف، پرده از مغالطاتی برداشته می‌شود، که تمثیل را جای برهان می‌نشانند و تشبیه را به عینِ واقع تحویل می‌کنند و مثلاً «مثال نظم» در عالم را به «برهان» تأویل می‌کنند و زر قلب را به عیاری بالاتر از تقلّب می‌فروشند.

شادروان دیوید هیوم، البته اول کسی بود که پرده از مغالطه‌ی «برهان نظم» برداشت و لااقل دو ایراد بر آن نشاند: اول آن که، مگر چند‌جهان را تا کنون تجربه کرده‌ای، که با اجزائی بسیار جزئی از خودش، مثل ساختمان‌ها و بناهای منظم تشبیهش می‌کنی و نتیجه می‌گیری که بنای جهان هم ناگزیر از وجود بنّاست؟ وانگهی و دیٌمن، آیا از پس این‌ مدّعا، سالم و غانم برخواهی آمد، که جهان، منظم است؟ تعریفت از نطم چیست؟

من سال‌هاست با این احتجاج مرحوم هیوم در التجاجم! (از لج می‌آید!)؛ اما چه کنم، که از پسش هم برنمی‌آیم؛ چیزی به نام برهان نظم، ساکت می‌کند و قانع نمی‌کند.

الان در دماوند خیره به آسمان پرستاره، در انتظار طلوع فجرم. کاش صدایم به هیوم می‌رسید تا بگویمش: ای نسناس خنّاس! چرا این طلوع و غروبِ میلیون‌ها میلیون ساله را ذرّةالمثقالِ ثانیه‌‌ای عقب و جلو نیست؟ بازهم می‌گویی: برهان نظم را زِکی!؟

قاعدتاً باید پیش‌بینی کنم که اگر می‌بود، «فبُهِتَ‌الّذی کفرَ» می‌شد؛ به حکایت بت‌پرستان و ابراهیم خلیل در آن بت‌شکنی؛ اما یحتمل نیز این‌جا هم می‌گفت:

اولاً: ساعتِ دقیقِ عالم طبیعت، اگر هم ساعت‌سازی داشته‌باشد (آنسِلم قدّیس)، چه دخلی به این دارد که تا آخرش آن را درست کوک کرده باشد؟
دیّمن: آیا پسر! این روایات و‌ حکایات از منابع دینی، که‌ مطابق فهم حسّی بشرِ هم‌عصرشان بوده، کافی است تا بشرِ فراحسّیِ امروز را ساکت یا قانع کند؟

به نظرتان با چیزی به نام «برهان نظم» چه خاکی می‌توانیم بر سر کنیم تا گُلی خداروی از آن برویَد!؟

پاسخ اینجانب (دلشده ولشده):

سلام استاد! و بسیار متین نوشته اید، مثل همیشه.

نه استاد!
برهان نظم منتِج نیست. در قرآن هم صورتی از برهان نظم نیامده است، نظم طبیعت «آیت» و نشانه خداست و نه دلیل و برهان وجود او. اگر (و تاکید بر اگر دارم) باور به وجود خدا داشته باشیم، حالا از هر راهی و به هر دلیلی، آنگاه اگر به شتر و ماه و ستاره و قطع متجاورات از باغ و مزرعه بنگریم، «یاد» همان خدایی می افتیم که از پیش باورش داشته ایم. و البته اگر خدایی را باور نداشته باشیم، نظم در جهان هیچ معنایی برایمان نخواهد داشت.
به عبارت دیگر باید از منظر معرفت شناختی، رویکردی فروتنانه تر اتخاذ کنیم، و از نظم و زیبایی و موزونی در جهان، طلب دلیل برای حضرت حق نکنیم، بلکه آن را صرفا آیت و نشانه و یاد خدای منان بدانیم.
القصه، علم جدید و به خصوص تکامل داروین علیه الرحمه، برهان نظم را از ما گرفته است هر چند خداباوری را از ما نگرفته است، چرا که راههای باور به خدا راههای دیگرند.
البته کماکان شما می توانید در همان دماوند زیبا، در آستانه سحرگاهان به آسمان بنگرید و «ربنا ما خلقت هذا باطلا»بگویید. چرا که برای شما که از پیش خداباورید، زمین و آسمان همه از برای اویند و هربار که به این شگفتی مینگرید، با خود و خدای خود میگویید اینها عبث نیست‌، پس چه رازی در خود دارد.
به گمان من برهان نظم ساخته فیلسوفان بوده است و نه برداشته از قرآن و لذا اگر از چنگمان برود، اتفاقی نمی افتد. خدا کماکان هست و جهان زیبا هم نشانه او.

ارادت فراوان خدمت استاد و مشتاق دیدار، چه در تهران، چه در دماوند.
مهدی نساجی
https://www.tgoop.com/delshodeyevelshode
📍 دانشگاه کمبریج(موسسه فارادی) از طریق مدرسه رَوا برگزار می‌کند:
دورهٔ پنج‌روزه‌ٔ «علم، دین و عدالت»

در این دوره شرکت‌کنندگان با موضوعاتی چون عدالت زیست‌محیطی، اخلاق در پزشکی، فناوری و عدالت، و نقش دین در شکل‌گیری مفاهیم عدالت آشنا خواهندشد.

📅 تاریخ برگزاری : دوشنبه ۹ تیر تا جمعه ۱۳ تیر
💰‌هزینه دوره: ۵۰۰ هزار تومان

شرکت‌کنندگان می‌توانند به‌صورت آنلاین از طریق وبینارهای زنده و جلسات تعاملی در دوره شرکت کنند. هم‌چنین به ضبط جلسات و منابع تکمیلی دسترسی خواهندداشت.

📌 برای اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام، به آیدی زیر پیام دهید:
@RMirzaei05

رَوا | روایتی روادارانه از روانشناسی دین
https://www.tgoop.com/Ravaschool
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آشنایی با دکتر جاناتان جانگ
یک گفتگوی اختصاصی

در روزهای پیشِ رو، دو پادکست درباره‌ی نظریه مدیریت وحشت از طریق رَوا انتشار خواهدیافت. این پادکست‌ها برگرفته از «کتابِ هفت آزمایش با دین» از دکتر جاناتان جانگ است. در این ویدئو با دکتر جانگ و زمینه‌های پژوهشی او آشنا می‌شویم. او روان‌شناس اجتماعی، الهی‌دان و پژوهشگر در موسسه انسان‌شناسی شناختی و تکاملی در دانشگاه آکسفورد است.

کتاب «هفت آزمایش با دین»، به ترجمه دکتر مهدی نساجی و دکتر بهاره شیروانی، از انتشارات طرح نو، در دسترس است (اطلاعات بیشتر در این لینک).

رَوا | روایتی روادارانه از روانشناسی دین
https://www.tgoop.com/Ravaschool
سلام به همه عزیزان.

نقاط مختلفی از تهران (من در مورد تهران میدانم) هدف حمله هوایی قرار گرفته اند.
در این شرایط:
- آرامش خودتون رو حفظ کنید.
- فقط اخباری که مطمئن هستید رو منتشر کنید.
- به کودکان آرامش بدید.
- لازم نیست درباره حوادث به تفصیل با کودکان؛ حتی نوجوانان صحبت کنید.
- سعی کنید صرفا بر ایمنی خودتون و اطرافیانتون متمرکز باشید و تحلیل ها و ترسها را گسترش ندهید.
پیشنهاد:
کودکان و نوجوانان را در جریان حوادث قرار بدید، اما خیلی مختصر و با کمال آرامش. وارد جزییات و تحلیل ها و چه کسی مقصر است و ... هم نشوید.
اگر از شما درباره آینده پرسیدند، بگویید: دقیقا نمی‌دانیم چه اتفاقی می افتد ولی اگر مشکلی پیش بیاید، سعی میکنیم براش راه حل پیدا کنیم.
پیشنهاد:
اگر فکر میکنید فرزندتان از طریق فضای مجازی در جریان قرار گرفته ولی با شما حرف نمیزند، حتما با او صحبت کنید و بدون دادن اطلاعات و تحلیل های اضافه، به او آرامش دهید.
پیشنهاد:
در مورد حوادث، به کودکان و نوجوانان تحلیل ندهید و مقصر یابی نکنید و افراد مسوول را شماتت نکنید. سر بسته بگویید که این حملات زشت و نادرست و محکوم است. تا جایی که می‌توانید فرزندانتان را در همان دنیای خودشان نگه دارید و آرامش روانی شأن را به هم نریزید.

البته همه چیز دست ما نیست، ولی حداقل ما به نگرانی های آنها دامن نزنیم.
Forwarded from Bahareh Shirvani
با وجود اینکه می دونم به عنوان والد همه ما ترسیده ایم و نگران و مضطرب هستیم اما سعی کنید در چایگاه یک والد با آرامش رفتار کرده و نقش والدی نگران رو بازی نکنید. نگران بودن نشانه این نیست که
شما والد خوبی هستید و فقط باعث انتشار این نگرانی به اعضای خانواده تان می شود. سعی کنید در خانه روال عادی رو تا حد ممکن داسته باشید و اگر فرزندان کوچک دارید با فعالیت‌هایی سرشان را گرم کنید. در صورت شنیدن صداهای انفجار به آنها اطمینان دهید که کنارشان هستید و از آنها مراقبت می کنید
در حالی که احساسات ترس آنها را به رسمیت می‌شناسید و با انها همدلی می کنید، به آنها آرامش دهید‌ مثل گفتن می دونم ترسیدی و نگرانی ما هم ترسیدیم ولی آروم باش من و بابا کنارتیم و از تو محافظت می کنیم.بیشتر شنونده باشید و سعی کنید با احساسات فرزنداتون هم دلی کنید و از گفتن جملاتی مثل اینکه ترس نداره و چیزی نیست پرهیز کنید.
پیام خانم دکتر شیروانی، روانشناس کودک و نوجوان👆
پیشنهاد:
حتی اگر احساس میکنید دشمن قدرتمند عمل کرده، لازم نیست هیمنه کشور رو در برابر کودکان و نوجوانان بریزید. البته لازم هم نیست دروغ بگویید، صرفا از کنار قضیه عبور کنید و بچه ها را دخیل نکنید.

این بچه ها به امید خدا سالها در ایران عزیز زندگی خواهند کرد و نباید تحقیر شوند.
ترور و خشونت اسراییل محکوم است و جامعه جهانی باید نسبت به این تجاوز واکنش نشان دهد.
2025/07/08 19:40:53
Back to Top
HTML Embed Code: