Telegram Web
خانواده #محسن_شکاری به همراه شماری از نزدیکان و فعالان مدنی روز جمعه سوم اسفند به‌مناسبت تولد او بر آرامگاه او گرد هم آمدند.

محسن شکاری از بازداشت‌شدگان #اعتراضات_سراسری_۱۴۰۱، ۱۷ آذر همان سال اعدام شد. او اولین معترضی بود که حکم اعدام او اجرا و با واکنش‌های گسترده‌ای همراه شد.

بر اساس گزارش‌ها خانواده محسن شکاری به دلیل فشارهای امنیتی مجبور شده‌اند که سالگرد تولد او را زودتر از زمان دقیق آن برگزار کنند.

@demokrat55
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
«لیلی مهدوی»، مادر «سیاوش محمودی»، نوجوان جان باخته در جنبش «زن زندگی آزادی»، ویدیویی را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده که در آن با فریادی جگرخراش می‌گوید: «به دوربینی که دارد من را ضبط می‌کند بگویید من از یک قطره خون سیاوش هم نمی‌گذرم.»
سیاوش محمودی ۱۶ ساله بود و روز ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ در محله «نازی‌آباد» تهران با گلوله‌ سرکوب‌گران جمهوری اسلامی به سرش، جان باخت.
#علیه_فراموشی

@demokrat55
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
منابع خبری بلوچ روز شنبه چهارم اسفند ضمن انتشار تصاویری خبر داده‌اند که ساختمان ستاد بنیاد مسکن #چابهار در پی «بمب‌گذاری» افراد مسلح تخریب شده است.

بنا بر اعلام کانال تلگرام «کمپین فعالین بلوچ» افراد مسلح پیش از انفجار ساختمان از کارکنان بنیاد مسکن خواسته بودند که محل را ترک کنند و پس از انفجار اقدام به تیراندازی به سمت ساختمان کرده بودند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است. اما کانال تلگرام «حال‌وش» ضمن انتشار ویدئوهایی از ساختمان تخریب‌شده بنیاد مسکن گفته که گروه «جیش‌العدل» حدود دو هفته پیش و پس از «تخریب گسترده خانه‌‌های شهروندان در حاشیه شهرهای چابهار و زاهدان» بیانیه‌ای صادر کرده بود.

بنا بر اعلام حال‌وش این گروه در بیانیه خود اعلام کرده بود که «حکومت ۱۰ روز فرصت دارد تا در سیاست‌های اجرایی خود علیه مردم #بلوچ تجدید نظر کند، در غیر این صورت تمام ارگان‌ها و ادارات دولتی و همچنین شخصیت‌های ستمگر رژیم که در اجرای این وضعیت نقش داشته‌اند را پاسخ‌گو خواهند کرد.»

@demokrat55
بنا به خبر و تصاویری که خانواده‌های دادخواه خاوران در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند، نیروهای امنیتی از حضور این خانواده بر سر محل دفن دسته‌جمعی عزیزان‌شان جلوگیری کرده‌اند.

بر اساس این گزارش‌ها، روز جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳، این خانواده‌های دادخواه، پشت درهای بسته گورستان خاوران، یاد عزیزان خود را گرامی داشتند.

@demokrat55
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۵ اسفند در تقویم ایران روز «مهندس» نامگذاری شده است. یک ویدیو منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد در مراسم بزرگداشت مهندس یعقوب دانش‌دوست از همنوازی یک زن نوازنده با گروه موسیقی ممانعت به عمل آمده و او به جای ترک سن، سر جایش نشسته و سازش را به دست گرفته است.
یعقوب دانشدوست معمار، مرمت‌گر بناها و محوطه‌های تاریخی، پژوهشگر، نویسنده، و کارشناس باغ ایرانی بود.


@demokrat55
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی #شوش در مقابل فرمانداری این شهرستان در اعتراض به #گرانی و #تورم، #دستمزد های ناچیز و زیر خط #فقر، فساد و ظلم و بی عدالتی
یکشنبه ۵ اسفند ماه ۱۴۰۳

یک کلام یک کلام مزد بدون تبعیض والسلام

این آخرین پیام است بدون ما کار شما تمام است

هزینه ها دلاریه حقوق ما ریالیه


@demokrat55
🔹رئیس اتحادیه فتوکپی و تکثیر تهران، از موج گسترده ابطال پروانه‌های کسب در این صنف خبر داد. او گفت:«بسیاری از واحدها با سابقه ۱۵ تا ۲۰ سال، دیگر توجیه اقتصادی برای ادامه فعالیت ندارند.»

@demokrat55
‏وزیر نیرو درحالی از فتح قله می‌گوید که ناترازی برق به ۲۶ هزار مگاوات رسیده و قطعی‌های گسترده و مکرر موجب نارضایتی عمومی و تعطیلی مدارس، ادارات و واحد‌های صنعتی بیش از ۷۰ درصد مناطق کشور شده، ظاهراً از خبر درمانی به مرحله دروغ درمانی رسیده‌ایم!


💬محمد پارسی

@demokrat55
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹 کمال جعفری یزدی از زندان وکیل‌آباد مشهد خطاب به نیروهای وزارت اطلاعات:
پنج اسفند ۱۴۰۳

شما سربازان گمراه یزید زمان هستید.


@demokrat55
🔹طعنه به اتوبوس برقی/ صبرکن برق بیاد حرکت می‌کنه!

رونمایی از اولین خط اتوبوس برقی و ارتباطش با شهرداری تهران دستمایه یک کاریکاتور شد./ هم میهن


@demokrat55
🔹 فروپاشی زندگی شهری در ایران: انفجار حاشیه‌نشینی

معاون وزیر راه و شهرداری از بحرانی شدن وضعیت حاشیه‌نشینی در تهران، مشهد، بندرعباس و شهرهای استان‌های سیستان و بلوچستان و خوزستان خبر داده است.
معاون وزیر راه و شهرداری از بحرانی شدن وضعیت حاشیه‌نشینی در تهران، مشهد، بندرعباس و شهرهای استان‌های سیستان و بلوچستان و خوزستان خبر داد.

به گفته عبدالرضا گلپایگانی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری، در حال حاضر حاشیه‌نشینی یکی از مسائل جدی در ایران محسوب می‌شود و حدود ۶.۵ تا ۷ درصد جمعیت در حاشیه شهرها زندگی می‌کنند؛ هرچند برخی جامعه‌شناسان این میزان را بسیار بالاتر می‌دانند.

این مقام وزارت راه با اشاره به اینکه حاشیه‌نشینی می‌تواند دلایل و عوامل متفاوتی داشته باشد، هشدار داد: «مسئله محله‌های ناکارآمد ناشی از اسکان‌های غیررسمی در چند استان، نسبت به سایر استان‌ها وضعیت بحرانی‌تری ایجاد کرده است. استان‌های خراسان رضوی (عمدتا شهر مشهد)، سیستان و بلوچستان، هرمزگان (بندرعباس)، خوزستان و استان تهران از آن دسته از استان‌ها هستند که در زمینه حاشیه‌نشینی با بحران جدی‌تری مواجه‌اند.»

@demokrat55
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
میثم پیر‌فلک، پدر کیان پیر‌فلک، کودک کشته‌شده به‌دست ماموران امنیتی جمهوری اسلامی در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، یکشنبه پنجم اسفند به‌مناسبت «روز مهندس» در تقویم ایرانی، ویدیویی را از آخرین جلسه حضور پسرش در کلاس رباتیک طراحی مدار ترانزیستوری در اینستاگرام باز‌نشر کرده و ضمن تبریک این روز به «مهندس کوچکش»، نوشته است: «امروز روز مهندس است ولی مهندس کوچک من در میان ما نیست مهندسی که شاید ناجی این ملت می‌شد ولی کوردلان عزیزم را از میان ما بردند و تا آخر زمان غمگین او هستیم. باشد که خدای متعال انتقام او را خواهد گرفت.»

@demokrat55
«بیرون و درون جمهوری اسلامی»؛ ‌

کارتون: یاسر احمد کارتونیست سوری

#نه_به_جمهوری_اسلامی


@demokrat55
گلرخ ایرایی زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین :

برای لغو مجازات اعدام باید قائل به پرداخت هزینه باشیم

لغو مجازات اعدام نه خود به خود و نه با تمایل حاکمان انجام نمی‌شود. برای لغو مجازات اعدام باید قائل به پرداخت هزینه باشیم.

یک سال پیش پدر و مادر محمد قبادلو در نیمه‌شبی سرد پشت درهای بسته‌ی زندان قزل‌حصار، کمی آن‌سوتر از جایگاهِ اعدامِ فرزندشان، که تنها یک دیوار با آن‌ها فاصله داشت، طولانی‌ترین شبِ زندگی خود را به تنهایی سپری کردند.

چند روز بعد چهار زندانی کورد را به همین شکل و در تلخیِ بی‌یاوریِ خانواده‌هاشان بر دار کردند. دریغ از حضوری حتا انگشت‌شمار در کنار خانواده‌ها که جز هم‌دردی، نشان از اعتراض به احکام مرگ و تلاش برای لغو مجازات اعدام داشته باشد.

سالانه صدها نفر با اتهامات مختلف سیاسی و غیرسیاسی به دار کشیده می‌شوند؛ اما نه‌تنها هنوز اعدام‌ها و افزایش آمار آن به دغدغه‌ی ما بدل نشد بلکه دستان خانواده‌های محکومان به مرگ که گاهی به‌سوی ما بلند شده نیز همواره در خلاء بی‌مهری و بی‌تفاوتی رها شده است.

جمهوری اسلامی با استناد به فقه و روایات و احادیث از ابتدای قبضه‌ی قدرت تا کنون صدها هزار جان عزیز را گرفته است و تمایلی بر عقب نشستن از موضع خود بر سر مجازات اعدام نشان نمی‌دهد. بعضا مخالفت‌ها با مجازات اعدام را نادیده می‌گیرد و وانمود می‌کند صدای بلند اعتراض به قتل‌های حکومتی را نمی‌شنود.

تجمعات خیابانی علیه اعدام را سرکوب می‌کند و در زندان‌ها نیز با معترضان به اعدام، برخوردی مجرمانه دارد.

بازداشت گسترده‌ی مردم کوردستان بعد از اعتصاب سراسری که در مخالفت با اعدام انجام شد و محکومیت و محرومیت زندانیانی که به اجرای حکم رضا رسائی در زندان اعتراض کرده بودند، نمونه‌هایی از برخورد قهرآمیز سیستم با مخالفان اعدام است.

همه‌ی این‌ها درحالی‌ست که طی یک‌سال اخیر جمهوری اسلامی رکورد خود در اعدام را شکسته و هر بار با ایجاد کج‌فهمی از مخالفت با اعدام، افکار عمومی را به سویی سوق می‌دهد که تاییدی بر صدور و اجرای احکام مرگ بگیرد. از عواطف و احساسات مردم در زمان وقوع حوادثی تلخ و رعب‌آور بهره می‌برد و هر بار با تلاش در سناریوسازی و تحریک افکار و عواطف عمومی لزومِ اجرای احکام مرگ را توجیه می‌کند.
حکومت همواره در تلاش است برای مشروعیت‌بخشی به مجازات اعدام. در پرونده‌هایی هم‌چون پرونده‌ی آرمان کودک_مجرمی که در آذر ۱۴۰۰ اعدام شد، با برگزاری شوی تلوزیونی در صددِ اقناع مردم برای مشروعیت‌بخشی به حکم اعدامی دیگر برآمد.
در خصوص حکم مجاهد کورکور در جریان قتل حکومتیِ کیان پیرفلک نیز قصد تحریک افکار و عواطف عمومی علیه محکوم به اعدام را داشت که با هوشمندی خانواده‌ی کیان مواجه شد.
در قتل دلخراش نیان کودکِ بوکانی و اخیرا قتل دردناک امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران پیش از پیگیریِ چراییِ وقوع فجایع، با تحریک افکار عمومی سعی در ادامه‌ی روند قتل‌های حکومتی و تهی نمودنِ بنیه‌ی مخالفانِ اعدام دارند.

برخلاف گذشته موفقیت رژیم در پیش‌بردنِ برخی سناریوها بدون همراهی افکار عمومی میسر نیست. پس با اجرای شوهای رسانه‌ای و تبلیغاتی در تلاش هستند تا پذیرشِ اعدام را برای اذهان عمومی توجیه‌پذیر یا عادی‌سازی کند. پس در تقابل با این هدفِ رژیم که گرفتن جان‌های عزیز را در پی دارد، باید افکار عمومی را متوجه هولناکیِ آن‌چه در حال وقوع است کنیم.
ما مسیر زندان‌ها را می‌شناسیم. برای ملاقات عزیزان‌مان و گاهی استقبال از عزیزان آزاد شده در تجمعاتی که هزینه‌ای را بر ما تحمیل نمی‌کنند، حاضر می‌شویم؛ اما برای همراهی با خانواده‌های محکومان به مرگ و حتا در آخرین شب زندگی فرزندشان که خانواده‌های‌شان دست یاری‌مان را طلب می‌کنند، حاضر به همراهی با آنان نیستیم.
برای ایجاد تغییرات بنیادین و در هم شکستنِ قوانینی که نقطه‌ی اتکای سیستم برای سلطه، سرکوب و ارعاب است، باید قائل به پرداخت هزینه بود.

#نه_به_اعدام #بیانیه #گلرخ_ایرایی

@demokrat55
محکومیت سه‌ساله‌ی معصومه عسگری به اتهام فعالیت سیاسی

معصومه عسگری، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، بر اساس رأی صادره از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، به سه سال حبس محکوم شد. اتهامات مطرح‌شده علیه او شامل همکاری با گروه‌های مخالف حکومت و عضویت در آن‌ها عنوان شده است.

این معلم بازنشسته ۵۵ ساله، که تنها سرپرست پسر ۲۰ ساله‌اش محسوب می‌شود، در مردادماه امسال توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. او دو ماه را در سلول انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین گذراند و در ۴ مهرماه به بند زنان این زندان منتقل شد.

وضعیت روحی نامناسب او در زندان گزارش شده و مدارک پزشکی ارائه‌شده به مقامات قضایی و بهداری زندان، نشان‌دهنده ابتلای او به اختلال دوقطبی و عدم ثبات روانی است. با وجود این، حکم حبس برای او صادر شده است.

عسگری پیش‌تر نیز به دلیل فعالیت‌های خود بازداشت و محکوم شده بود.

@demokrat55
اعتصاب غذا؛ انتخابی از سر اجبار برای باز‌پس‌گیری حقوق اساسی است.

شاید برخی از ما فکر کنیم که اعتصاب غذا یک حرکت خودخواسته و انتخابی است که یک زندانی می‌تواند انجام‌ ندهد. اما زمانی که تصویرِ بزرگ‌تر، یعنی سلطه یک نظام فاسد و ظالم و حقوقی را که از شهروندانش گرفته می‌بینیم، متوجه می‌شویم که اعتصاب غذا، اگرچه انتخابی است که یک زندانی سیاسی یا معترضی بیرون از زندان به آن دست می‌زند، اما مسئولیت آن هنوز به گردن نظام سلطه و ظلمی است که حقوق اساسی را از شهروندان گرفته.

طرح از شاهرخ حیدری

@demokrat55
🔹 سعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی کُرد و کودک خردسالش پس از اعزام به مرخصی ایران را ترک کردند

سعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی کُرد اهل پیرانشهر به همراه کُودک خردسالش که به تازگی از زندان مرکزی ارومیه به مرخصی اعزام شده بود؛ برای همیشه ایران را ترک کرد. او در مجموع یک هزار و دویست و ١٧ روز زندان پیوسته و بدون مرخصی را متحمل شد. کودک وی در زندان متولد و تقریباً سه سال از زندگی خود را در زندان سپری کرد.

@demokrat55
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آقای وزیر جهاد کشاورزی! آنقدر جُربُزه تصمیم‌گیری نداری که برای واردات سیب‌زمینی از سران قوا مجوز می‌گیری؟/ در تاریخ جمهوری اسلامی چنین افتضاحی سابقه ندارد

🔹محسن بهرامی ارض اقدس، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران: سطح مدیران آنقدر پایین آمده که قدرت تصمیم‌گیری ندارند و برای کنترل بازار سیب‌زمینی، از سران قوا اجازه می‌گیرند.


@demokrat55
2025/02/25 02:03:47
Back to Top
HTML Embed Code: