Telegram Web
چرا دولت ناگهان «سکان بازسازی‌ها در تهران» را به شهرداری تهران داد؟

🔹 دنیای‌اقتصاد:

🔹صبح چهارشنبه گذشته هیات دولت همچنان بنیاد مسکن را به دنبال مصوبات میانه جنگ 12روزه، به عنوان «رئیس ستاد بازسازی‌ها» به رسمیت می‌شناسد و در جلسه، 1000 میلیارد تومان اعتبار برای تخصیص به این نهاد جهت روند اسکان آسیب‌دیدگان، تصویب می‌کند.

🔹اما ناگهان در عصر همان روز، رئیس‌جمهور در جلسه دیگری با اعضاء کابینه، «سکان بازسازی‌ها در تهران» را به شهرداری تهران واگذار می‌کند.

🔹این چرخش برای خیلی از مسئولان فعلی بخش مسکن و ساختمان و همچنین کهنه‌کارهای حوزه بازسازی شهرها و روستاها از جمله مقامات بنیاد مسکن، سوال‌برانگیز شده است.

🔹جواب این سوال اما در نشست صبح دیروز به میزبانی پژوهشکده سوانح طبیعی –وابسته به وزارت علوم- داده شد.

🔹ماجرا از این قرار است که شهردار تهران اخیراً با تصویب افزایش تراکم ساختمانی در تهران، طرح «تامین مالی هزینه‌های بازسازی ساختمان‌های خسارت‌دیده از محل فروش مجوز تراکم» را در هیات دولت مطرح می‌کند و از آنجا که این پیشنهاد، دولت را از تخصیص تنها 3 تا 4 هزار میلیارد تومان برای این منظور بی‌نیاز می‌کند، بلافاصله مورد استقبال پزشکیان قرار می‌گیرد.

🔹محمد سعیدی‌کیا وزیر اسبق مسکن و همچنین رئیس اسبق بنیاد مسکن که در زلزله بم، رئیس ستاد بازسازی این شهر بود و در عین حال تجربه بازسازی‌های جنگ تحمیلی 8ساله را نیز دارد، در نشست دیروز نسبت به «انتخاب غلط شهرداری برای بازسازی» هشدار داد و خواستار استفاده از 35 سال تجربه بنیاد مسکن شد.

🔹سعیدی‌کیا کنایه‌ای به تصمیم دولت زد و گفت: وقتی فردی درد دندان دارد، قطعاً برای درمان آن سراغ دکتر قلب نمی‌رود. برای بازسازی هم باید اولاً «مردم، نقش اول را بازی کنند» و در عین حال، راهبری کار به نهادی سپرده شود که «دانش بازسازی» را دارد.

🔹یک استاد بازنشسته معماری که تجربه بازسازی خوزستان در دهه60 را دارد نیز گفت: در خرمشهر ابتدای بازسازی، دولت همه‌کاره شد و یک محله را به یک سازنده بزرگ مقیاس داد اما جواب نداد. بازسازی دولتی در آن زمان به جایی رسید که طرحی که برای بازسازی یک محله در خرمشهر کشیده بودند، جانمایی برخی خانه‌ها به رودخانه کشیده شد. علت این بود که طراح یکبار هم به محله ویران‌شده مراجعه نکرده بود.

🔹همچنین معاون بازسازی بنیاد مسکن نیز هشدار داد: انتظار اینکه یک سازنده با دریافت تراکم ساختمانی، خواسته مالکان ساختمان‌های آسیب‌دیده را تامین کند، غیرممکن است. افراد حق خودشان می‌دانند ملک‌شان سریع به حالت اول برگردد بدون آنکه «قدرالسهم زمین‌شان» کم شود.

🔹مردم نمی‌خواهند لیبل خسارت روی ملک‌شان زده شود.

✔️ تعداد ساختمان‌های نیازمند تخریب و بازسازی در تهران، مقایسه این آمار با ویرانی‌های جنگ 8ساله و زلزله‌های منجیل و بم و کرمانشاه و همچنین «معجزه بازسازی کامل با اختیار مردم» را می‌توانید از اینجا بخوانید.

#دنیای_اقتصاد #جنگ #خسارت_جنگ_12_روزه #تهران #شهرداری #دولت #پزشکیان #بازسازی #بنیاد_مسکن #سعیدی‌کیا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍13👎1😁1
۶ دلیل نگرانی خودروسازان از واردات

🔹 «دنیای اقتصاد» در گزارشی به موج نگرانی ها از سرعت گیری واردات خودرو در سال جاری پرداخت.

🔹در این گزارش آمده است که با وجود ابلاغ آیین‌نامه واردات خودرو برای سال ۱۴۰۴، سامانه ثبت سفارش همچنان به روی واردکنندگان باز نشده است.

🔹با این حال، موجی از نگرانی در میان خودروسازان، قطعه‌سازان و مونتاژکاران به‌وجود آمده که از هم‌اکنون نسبت به ورود خودروهای خارجی ابراز مخالفت و هشدار می‌کنند؛ نگرانی‌هایی که بیش از آنکه ریشه در دغدغه‌های تولید داشته باشد، به منافع اقتصادی بازیگران صنعت خودرو گره خورده است.

🔹آیین‌نامه جدید واردات خودرو چند تفاوت کلیدی با دوره‌های گذشته دارد: حذف سقف واردات، کاهش تعرفه به ۲۰ تا ۴۰ درصد برای خودروهای زیر ۲ هزار سی‌سی، مجوز واردات خودروهای با حجم موتور بالا و در نهایت واردات دست دوم ها.

🔹این بندها باعث شده تا برخی شرکت‌های مونتاژکننده که در سال‌های گذشته از تعرفه‌های بالا و انحصار بازار سود برده‌اند، نگران کاهش سهم بازار و افت سودآوری شوند.

🔹در شرایطی که بازار خودرو با رکود، قیمت‌های بالا و کاهش قدرت خرید مواجه است، واردات می‌تواند با ایجاد رقابت، منجر به تعدیل قیمت‌ها و ارتقای کیفیت شود.

🔹با این حال، فعالان صنعت خودرو با طرح مسائل اقتصادی، آیین‌نامه واردات را در تضاد با سیاست‌های حمایتی دولت از تولید داخلی می‌دانند.

🔹برخی ناظران معتقدند که اعتراضات اخیر بیشتر رنگ دفاع از منافع دارد تا دغدغه تولید ملی.

🔹در همین حال، کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که سیاستگذار با تقویت تولید داخلی از طریق حمایت‌های مالی، کاهش هزینه‌ها و ارتقای فناوری، زمینه را برای رقابت سالم با خودروهای وارداتی فراهم کند تا منافع مصرف‌کننده نیز حفظ شود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #خودرو #واردات_خودرو

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍13😁4👎1
پرداخت ۵۴.۷ همت وام ازدواج و فرزندآوری در سال جاری

🔹بانک مرکزی: شبکۀ بانکی از ابتدای امسال تاکنون ۴۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌­الحسنه ازدواج به ۱۳۱ هزار و ۵۲۴ نفر از متقاضیان پرداخت کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۶ درصد رشد داشته است.

🔹همچنین ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌­الحسنه فرزندآوری به ۱۱۸ هزار و ۱۷۰ نفر از متقاضیان پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲ درصد رشد داشته است.

🔹در جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری به بیش از ۲۳ هزار نفر از متقاضیان پرداخت شده./فارس

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
😁10👎4👏1😐1
نرخ برگشت چک در اردیبهشت افزایش یافت

🔹بانک مرکزی آخرین آمار چک‌های مبادله‌ای مربوط به اردیبهشت‌ماه را منتشر کرد.

🔹طبق این گزارش نسبت تعداد چک‌های برگشتی به کل چک‌ها از 9.1 درصد در فروردین‌ماه به 10.1 درصد در اردیبهشت رسیده است و نسبت مبلغ چک‌های برگشتی به مبلغ کل چک‌های مبادله شده از 13.8 درصد در ماه قبل به 14.4 درصد در این ماه، افزایش داشته است.

🔹در اردیبهشت‌ماه سال جاری تعداد کل چک‌های مبادله‌ای در کشور نسبت به اردیبهشت‌ماه سال گذشته 7.8 درصد افزایش داشته است.

🔹به عقیده کارشناسان با توجه به این که در فروردین و اردیبهشت ماه امسال، عدم اطمینان در اقتصاد کشور به دلیل اعلام اخبار مربوط به مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا، تا حدودی کاهش یافت؛ تعداد چک‌های مورد استفاده نیز، افزایش یافته است.

🔹همچنین افزایش گرایش افراد به خرید قسطی و گسترش پلتفرم‌های وام‌دهی خرد نیز از عوامل افزایش تعداد چک‌های مبادله‌ای تلقی می‌شود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #چک

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😁3😭3👍1👎1
پاپ لئو: جهان به دلیل گرمایش جهانی و درگیری‌های مسلحانه در حال سوختن است

🔹️رهبر مسیحیان کاتولیک گرمایش جهانی و جنگ را دو عامل سوختن دنیای مردم خواند.

🔹️رویترز نوشت: پاپ لئو روز چهارشنبه تعطیلات دو هفته‌ای خود را قطع کرد تا در مراسم عشای ربانی ویژه‌ای که کاتولیک‌ها را به مراقبت از خلقت تشویق می‌کند، شرکت کند. این دومین درخواست جمعی واتیکان از جهان در یک هفته گذشته برای رسیدگی به تغییرات اقلیمی جهانی محسوب می‌شود.

🔹️پاپ در مراسم کوچکی در فضای باز در کاستل گاندولفو گفت: «امروز ما در جهانی زندگی می‌کنیم که هم به دلیل گرمایش جهانی و هم به دلیل درگیری‌های مسلحانه در حال سوختن است.»/شفقنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
👍13😁6😐2
قانون بودجه آمریکا، ستون‌های حمایت از «انرژی‌های پاک» را فرو خواهد ریخت

🔹دونالد ترامپ، با تصویب «قانون بودجه عظیم و زیبای ترامپ»، عملاً مسیر را برای سلطه دوباره سوخت‌های فسیلی هموار کرد.

🔹این قانون نه‌تنها تمامی خواسته‌های اصلی صنعت نفت، گاز و زغال‌سنگ را تامین می‌کند، بلکه همزمان به دهه‌ها حمایت دولتی از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند خورشیدی و بادی پایان می‌دهد.

🔹به گفته منتقدان، این اقدام می‌تواند آغازگر عقب‌گردی بزرگ در سیاست‌های اقلیمی ایالات متحده و نشانی از بازگشت به دوران سیاستگذاری قرن بیستمی باشد؛ دورانی که منافع صنایع آلاینده بر نگرانی‌های زیست‌محیطی اولویت داشت.

🔹با این اقدام، یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های ترامپ در زمینه سیاستگذاری داخلی به ثمر نشست: بازگشت همه‌جانبه به نفت، گاز، زغال‌سنگ و انرژی هسته‌ای و حذف تدریجی انرژی‌های تجدیدپذیر از چرخه حمایت‌های دولتی.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #لایحه_بزرگ_زیبا #ترامپ #انرژی_های_پاک #سوخت_فسیلی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👏6👍3👎3😁1
چهارده روز تلخ بورس

🔺دنیای اقتصاد: بورس تهران در معاملات امروز باز هم چهره‌ای از "یاس و احتیاط حداکثری" سهامداران را به نمایش گذاشت؛ جایی که همه شاخص‌های سهامی با عقب نشینی مجدد کار خود را با سرخپوشی تمام کردند. یکی از نکات قابل تأمل و منفی معاملات اینروزهای بازار سهام، خروج ادامه‌دار پول حقیقی از بازار است. به طوریکه در چهارده روز معاملاتی اخیر بازار سرمایه همواره شاهد خروج پول حقیقی بوده است.

🔺در این چهارده روز مجموعا 38هزار و 156میلیارد تومان پول توسط حقیقی ها از گردونه معاملات بازار سهام خارج شده است. از ابتدای هفته نیز 3هزار و 156میلیارد تومان پول از طریق سهامداران حقیقی از گردونه داد و ستدها خارج شده است.
کارشناسان، خروج پول بلندمدت از بازار سرمایه را عمدتا نشانه‌ای از ترس و احتیاط سهامداران می‌پندارند و معتقدند؛ شرایط کنونی را نمی‌توان صرفا یک هیجان کوتاه مدت در نظر گرفت.

🔺بالا بودن ریسک‌های سیستماتیک بازار در کنار عدم اعتماد سهامداران به سیاستگذاران بازار سرمایه، موجب جذابیت زدایی از بورس تهران و رویگردانی حقیقی‌ها از آن شده است.
در جریان معاملات روز چهارشنبه، نماگر اصلی تالار شیشه‌ای کاهش 0.79درصدی (معادل 21هزار واحد) را تجربه کرد و در سطح 2میلیون و 637هزار واحد به کار خود پایان داد. نماگر هموزن بازار سهام نیز با ثبت کاهش 1.09درصد به سطح 827هزار واحد رسید.

🔺حمایت‌های صورت گرفته در انتهای بازار سرخ پوشی بازار سرمایه را از 90درصد به 77درصد کاهش داد. با این حال همچنان ارزش سفارشات فروش در بیش از 4.4همت قرار دارد که حدودا 4همت از ارزش سفارشات فروش بالاتر است. ارزش معاملات خرد در انتهای معاملات روز چهارشنبه به میزان 6هزار و 80میلیارد تومان به ثبت رسید. در انتهای معاملات روز چهارشنبه 2هزار و 226میلیارد تومان پول توسط حقیقی ها از گردونه معاملات خارج شد.

🔺از سویی کاهش قیمت دلار در معاملات روز سه‌شنبه نیز تداوم داشت و دلار آزاد در معاملات روز چهارشنبه در کانال 88 هزار تومان بازگشایی شد و در ادامه معاملات به کانال 87 هزار تومان عقب نشینی کرد. رفت و برگشت‌هایی که در روزهای اخیر در قیمت اسکناس آمریکایی رخ داد؛ نشانگر این مساله است که روند غالبی در روزهای اخیر در بازار وجود نداشته است و صعود و نزول قیمت دلار در بازار آزاد، در بستر اخبار رقم خورده است.

🔺شاخص ارزی، نیم نگاهی به شروع مجدد مذاکرات میان ایران و آمریکا دارد و به همین دلیل معامله‌گران در سمت تقاضای ارز، جانب احتیاط را نگه می‌دارند و هیجانی عمل نمی‌کنند. در مجموع می‌توان گفت که دلار در مقیاس هفتگی در هفته قبل با افت همراه شده است.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3😁3
دریافت دلاری اقامتگاه‌‏‌ها از گردشگر خارجی

🔹دو نرخی شدن هتل‌‌‌ها یا محاسبه نرخ اقامت هتل‌‌‌ها از گردشگران خارجی با مبلغی متفاوت از گردشگران داخلی موضوعی است که این روزها بار دیگر با طرح آن توسط بخش خصوصی داغ شده است.

🔹استدلالی که فعالان صنعت هتلداری مطرح می‌کنند این است که با توجه به بالا رفتن هزینه‌‌‌های این صنعت و از سوی دیگر کاهش توان اقتصادی مردم برای استفاده از خدمات هتل، ‌‌‌حیات اقتصادی آنها به خطر افتاده است.

🔹آنها همچنین به تجربه سایر کشورها در دو نرخی کردن هزینه هتل‌‌‌ها اشاره می‌کنند و می‌‌‌گویند نباید برای خدمات هتل‌‌‌داری به توریست‌‌‌های خارجی سوبسید داد، ‌‌‌همچنان که نرخ بازدید از سایت‌‌‌های تاریخی برای گردشگران داخلی و خارجی متفاوت است.

🔹در مقابل یک پژوهشگر گردشگری چنین راهکاری را کوتاه‌‌‌مدت دانسته و تجربه سایر کشورها را هم محدود به برخی مقاصد و شهرهای گردشگرپذیر عنوان می‌کند. در عین حال او هم معتقد است باید در میان دو راهی نرخ ثابت و متغیر، ‌‌‌ گزینه دوم را به شکل پایلوت امتحان کرد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #اقامتگاه #هتل #توریست #گردشگر_خارجی #دریافت_دلاری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍6😁2👎1
بحران ترانزیت در مرز افغانستان / صف انتظار کامیون‌‌‌ها به ۱۰ روز رسیده

🔹موج خروج اتباع افغانستانی از کشور، موجب شده تا هم مهاجران و هم کامیون‌‌‌دارانی که بار ترانزیتی جابه‌‌‌جا می‌کنند، این روزها برای خروج از مرزهای شرقی کشور در صف‌‌‌های طولانی انتظار بمانند.

🔹در دوغارون، یکی از مهم‌ترین پایانه‌‌‌های مرزی شرق کشور واقع در استان خراسان رضوی، صف انتظار کامیون‌‌‌ها به ۱۰ روز رسیده و در عین حال مهاجران هم وضعیت خوبی ندارند.

🔹این در حالی است که اگر این ترافیک مرزی پس از اجرای کامل «طرح جامع دوغارون» برای توسعه این پایانه اجرایی می‌‌‌شد، گلایه‌‌‌ها در دو طیف کالا و مسافر به حداقل می‌‌‌رسید.

🔹این پایانه‌‌‌ها راه ترانزیتی و ارتباطی شرق ایران با کشورهای آسیای مرکزی هستند و نقش مهم و پررنگی در پشتیبانی از ترانزیت کالا از طریق جاده برعهده دارند.

🔹از بیش از ۲۰میلیون تن کالای ترانزیتی کشور در سال گذشته، حدود هفت‌میلیون تن مربوط به مرزهای شرقی کشور بوده که مقدار قابل‌ملاحظه‌‌‌ای است.

🔹از ابتدای سال ‌جاری بیش از ۷۱۷‌هزار افغانستانی از کشور خارج شده‌‌‌اند و تا ۱۲تیرماه ۳۸۰‌هزار نفر از پایانه دوغارون کشور را ترک کرده‌‌‌اند.

🔹طرح جامع دوغارون، بیش از یک دهه قبل مطرح شد؛ طرحی که سرانجام در خرداد سال ۱۴۰۱ به تصویب رسید و کلنگ اجرایی آن در دهه فجر همان سال زده شد.

🔹اما این پایانه در سال ‌جاری نتوانسته پاسخگوی نیازها چه در زمینه مهاجران و چه ترانزیت کالا باشد.

🔹صف‌‌‌های الکترونیکی به دلیل روند کند پذیرش با حداقل کارآیی در حال نوبت‌‌‌دهی هستند و انتظارِ فراوان بعضا منجر به استفاده از راه‌‌‌های غیرقانونی همچون تلاش برای پرداخت رشوه برای خروج از صف شده است. البته که یکی از مهم‌ترین دلایل این تاخیرها ملاحظات امنیتی در شرایط کنونی ذکر شده است.

🔹حل مشکلات در پایانه مرزی دوغارون همکاری چندجانبه بین گمرک، مرزبانی و همه نهادهای اجرایی، انتظامی و امنیتی را می‌‌‌طلبد؛ به‌‌‌خصوص اینکه در ماه آینده شاهد عزیمت خیل شیعیان افغانستانی از پایانه مرزی دوغارون برای پیاده‌‌‌روی اربعین به کربلا خواهیم بود و شرایط فعلی تکرار می‌شود.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #حمل_و_نقل #ترانزیت #اتباع #پایانه_مرزی #دوغارون

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍8👎2
پانزدهمین رویداد جامع معدن و صنایع معدنی

🔹اطلاعیه ستاد برگزاری

▫️ با توجه به تغییر زمان رویداد جامع معدن و صنایع معدنی، به اطلاع كليه مشاركت‌كنندگان محترم و سروران ارجمند می‌رساند، به‌منظور فراهم گردیدن بستر بهره‌مندی حداکثری از فرصت برگزاری، ستاد برگزاری با بررسی‌های دقيق و مشورت با نهادهای ذيربط، محل برگزاری و درخواست و نیز موافقت شركت‌ها، پانزدهمین رویداد جامع معدن و صنایع معدنی را در تاریخ ۲۷ الی ۳۰ مردادماه ۱۴۰۴‌در مرکز همایش‌های برج میلاد‌ برگزار می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر یا هر گونه پرسشی در این خصوص با دبیر خانه تماس حاصل فرمایید.

با تجدید احترام
ستاد برگزاری رویداد جامع معدن و صنایع معدنی

*۰۲۱-۵۲۱۸۹۴۳۳*

https://events.donya-e-eqtesad.com/fa
👎1
راز کارآفرینان موفق چیست؟

🔹اگر کارآفرین باشید با وجود جلسات پشت سر هم، پیام‌‌‌های مکرر، مدیریت شبکه‌‌‌های اجتماعی و تصمیم‌گیری‌‌‌های سرنوشت‌‌‌ساز ممکن است گاهی حس کنید کم آورده‌‌‌اید و مغزتان دیگر کشش این حجم از کار را ندارد.

🔹بنابراین، کارآفرین‌‌‌ها با حواس‌‌‌پرتی‌‌‌های مداوم و مسوولیت‌‌‌هایی که هر روز بیشتر می‌‌‌شوند بیگانه نیستند.

🔹اما در این دنیای پر هیاهو، مهارتی هست که معمولا از آن غافل می‌‌‌شویم؛ مهارتی که می‌تواند همه چیز را تغییر دهد: توانایی «حضور کامل»، غرق شدن کامل در همین لحظه.

🔹حضور در لحظه فقط به معنای ذهن‌‌‌آگاهی (mindfulness) نیست، بلکه یک ابزار استراتژیک است که می‌تواند بر رهبری سازمان، معادلات تیمی و روابط با مشتری‌‌‌ها تاثیر مثبت بگذارد.

🔹همان‌طور که «اکهارت توله» در کتاب «قدرت حال» می‌‌‌گوید: «عمیقا درک کن تنها چیزی که واقعا در اختیار داری، همین لحظه حال است.»

🔹پذیرش این طرز فکر می‌تواند نحوه کار کردن، رهبری و ارتباطات شما با دیگران را به کلی متحول کند. چگونه؟ اینجا بخوانید👇

🔗کلیک کنید

#دنیای_اقتصاد #مدیران #کارآفرین_موفق #لحظه_حال

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍2😁1
اگر به فکر «تعدیل نیرو»ی شرکت هستید بدانید که ممکن است به «بحرانی ثانویه» منجر شود!

🔹نخستین واکنش بسیاری از شرکت‌‌‌ها در مواجهه با بحران‌‌‌ها، تعدیل نیرو است. انتخابی که در ظاهر، راه‌‌‌حلی سریع و اثربخش برای کاهش هزینه‌‌‌هاست، اما در عمل، اغلب تصمیمی شتاب‌‌‌زده، پرهزینه و دارای تبعات چندلایه است.

🔹این روزها و بعد از پشت سر گذاشتن جنگ ۱۲ روزه، به محض باز کردن شبکه اجتماعی لینکدین، با انبوه پست‌‌‌های مرتبط با تعدیل نیرو روبه‌‌‌رو می‌‌‌شویم.

🔹یکی از کاربران نوشته: «قطع همکاری در شرایط جنگی! تصور کن وسط جنگ، سر ظهر این پیام برات بیاد: به خاطر شرایط فعلی جامعه امکان ادامه همکاری با شما را نداریم.»

🔹کارفرمای یک پلتفرم تکنولوژی معروف نوشته: «ناچار شدیم با ۱۶ درصد از همکاران خوبمان حداحافظی کنیم. تصمیم بسیار سختی بود که چاره‌‌‌ای جز آن نداشتیم. درآمد ما در یک ماه گذشته کاهش شدیدی داشت و این کاهش، بخش قابل توجهی از ذخایر نقدی ما را مصرف کرد.»

🔹در اغلب سناریوها، اولین عامل تعدیل نیرو واضح است: کاهش فوری هزینه‌‌‌ها. در شرایط رکود یا افت درآمد، تعدیل نیرو سریع‌‌‌ترین ابزار برای کاهش هزینه‌‌‌های عملیاتی است و به‌‌‌سرعت در صورت‌‌‌های مالی منعکس می‌‌‌شود. اما واقعیت پیچیده‌‌‌تر از یک معادله مالی صرف است.

🔹تعدیل نیرو صرفا برای کاهش هزینه نیست، بلکه باید به‌‌‌منزله «آخرین راه‌‌‌» بازتنظیم استراتژیک سازمان انجام شود.

🔹در برخی موارد، تعدیل نیرو از روی ضرورت نیست و می‌‌‌توان شرایط را بهتر مدیریت کرد.

🔹شرکت‌‌‌هایی که در دوران رونق، بدون درک واقعی از ظرفیت‌‌‌ جذب، دست به استخدام‌‌‌های انبوه می‌‌‌زنند، در مواجهه با نخستین شوک اقتصادی ناچار به کاهش سریع همان نیروها می‌‌‌شوند.

🔹ریشه‌‌‌ بسیاری از اخراج‌‌‌های گسترده، در همین چرخه‌‌‌ معیوب «رشد بی‌‌‌انضباط – تعدیل اضطراری» نهفته است.

🔹بررسی‌‌‌ها نشان می‌‌‌دهند:

• بسیاری از اخراج‌‌‌ها ناشی از خطای استراتژیک یا نگاه کوتاه‌‌‌مدت‌‌‌اند.

• فرآیند اجرای آنها ناعادلانه و فاقد شفافیت است.

• به جای درمان مشکل، نوعی جراحی سطحی‌‌‌ است که زخم‌‌‌های عمیق‌‌‌تری ایجاد می‌‌‌کند.

• در بازار کار رقابتی، شرکت‌‌‌ها به‌‌‌راحتی نیروهای کلیدی و باارزش خود را از دست می‌‌‌دهند.

✔️ مسیرهای جایگزین چیست؟ اینجا بخوانید👇

🔗کلیک کنید

#دنیای_اقتصاد #تعدیل_نیرو

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍9
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۳ راه‌حل ساده در اپلیکیشن بلو برای انتقال پول👇🏻

1️⃣ انتقال وجه با QR Code؛ می‌توانید QR Code خود را با یک مبلغ ثابت یا بدون محدودیت مبلغ، از اپلیکیشن بلو دریافت کنید. این کد را از طریق صفحه نمایش موبایل، لینک و یا به صورت پرینت شده با دیگران به اشتراک بگذارید.

2️⃣ اسکن کارت؛ کافی‌ست کارت مقصد را اسکن کنید و فرایند انتقال وجه را انجام دهید؛ بدون وارد کردن شماره کارت یا شبا.

3️⃣ بلو به بلو؛ اگر حساب مبدا و مقصد، بلو و سامان باشد، تراکنش شما بدون کارمزد، سریع و آنی انجام می‌شود.

@blubank_com
👍3👎3
بورس‌های جهان در مواجهه با بحران چه می کنند؟

🔺بازارهای مالی دیگر تنها عرصه‌‌‌ای برای خرید و فروش نیستند؛ بلکه در خط مقدم تنش‌‌‌های سیاسی، نظامی و اقتصادی ایستاده‌‌‌اند. در زمین بازی بازارها، انتشار یک خبر جنگی، حمله تروریستی، یا فروپاشی مالی می‌تواند به سقوط ناگهانی شاخص‌‌‌ها و بی‌اعتمادی در میان سرمایه‌گذاران منجر شود.

🔺در چنین شرایطی، آنچه بازارها را از هرج‌‌‌ومرج بازمی‌‌ دارد، نه فقط توازن عرضه و تقاضا، بلکه مجموعه‌‌‌ای دقیق از قوانین، مقررات و مکانیسم‌‌‌های اضطراری است.

🔺بورس نیویورک و نزدک یکی از شفاف‌‌‌ترین ساختارهای واکنش به بحران را دارند. قانون مطرح‌شده در این حوزه، ماده معروف به Rule ۷.۱۲ است. این قانون، سه سطح را برای توقف اضطراری معاملات مشخص می‌کند. در صورتی که شاخص S&P۵۰۰ بازار در یک روز بیش از ۷‌درصد افت کند (سطح یک)، معاملات به مدت ۱۵دقیقه متوقف خواهند شد.

🔺اگر افت بازار به ۱۳‌درصد برسد (سطح دو)، معاملات مجددا ۱۵ دقیقه دیگر متوقف می‌شوند و به بازار زمان تنفس داده می‌شود. درنهایت اگر این افت تا مرز ۲۰‌درصد پیشروی کند (سطح سه)، جلسه معاملاتی مذکور تا انتهای روز متوقف شده و در روز بعد مجددا بازگشایی خواهد شد.

🔺این توقف‌‌‌ها نه تنها مانع فروش هیجانی می‌شوند، بلکه زمانی را برای تصمیم‌گیری منطقی در اختیار معامله‌‌‌گران و نهادهای مالی قرار می‌دهند.

🔺متن Rule ۷.۱۲ به‌‌‌صراحت اشاره کرده است که این مکانیسم‌‌‌ها برای پایداری بازار و اعتماد سرمایه‌گذاران در مواجهه با افت گسترده قیمت‌ها طراحی شده‌‌‌اند. علاوه بر این، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا می‌تواند پس از هماهنگی با رئیس‌‌‌جمهور و کاخ سفید، در صورتی که تشخیص دهد پای «مصلحت عمومی و حمایت از سرمایه‌گذاران» در میان است، معاملات بورس را تا ۹۰روز برای همه اوراق (جز موارد معاف) متوقف کند.

🔺بورس پاریس که یکی از زیرمجموعه‌های بازار یورونکست محسوب می‌شود، رویکردی نسبتا محافظه‌‌‌کارانه دارد. در قانون ۱۶۰۱ کتاب قانون، نحوه واکنش به بحران‌ها تبیین شده است.

🔺در این بازار از سازوکاری به نام «مهار قیمتی» استفاده می‌شود که دو محدوده قیمتی ایستا و پویا را در بر می‌گیرد. بر این اساس اگر قیمت‌ها خارج از این محدوده قرار گیرند، معاملات متوقف می‌شوند و نماد مربوطه وارد مرحله کشف قیمت و حراج می‌شود.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍5😁4
گروسی: مسئله هسته‌ای کشور توانمندی مانند ایران با زور حل‌ نمی‌شود

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:

🔹اینکه ایران ممکن است یک سلاح اتمی داشته باشد و این که آن را در اختیار دارد، دو موضوع متفاوتند.

🔹باور دارم که راهکار همواره مذاکره است. اما این اتفاق نیفتاد.

🔹وظیفه دارم تلاش کنم که نگرانی ایرانی‌ها را درک کنم.

🔹اکنون فقط می‌توانیم تلاش کنیم که آینده را کمی بهتر کنیم.

🔹نباید فراموش کنیم که ایران کشوری بسیار بزرگ با اقتصادی جدی وظرفیت‌های صنعتی و توانمندی‌های قابل توجه در حوزه فناوری است.

🔹نمی‌توان تمامی این‌ها را با اقدام نظامی از بین برد.

🔹برای ساختن یک سلاح اتمی فعالیت‌های زیادی باید به طور هم‌زمان انجام شود.

🔹انباشت اورانیوم‌ ذخیره‌شده تا حدی امکان‌پذیر است و باید از آن استفاده کرد اما بازرسان فورا متوجه آن خواهند شد./ایسنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد
👇
@den_ir
😁20👎12
🎧هر روز در تریبون بورس، تازه‌ترین تحلیل‌ها و گزارش‌های پایان بازار سهام را بشنوید.

عصرها ساعت ۱۹ در «دنیای اقتصاد»

👤حجت سرهنگی، کارشناس بازار سرمایه


همچنین در برنامه امروز «پروانه کبره»، خبرنگار بازار سرمایه، به بررسی اتفاقات مهم بازار سهام می‌پردازد
.

#تریبون_بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍5
تعرفه‌های ترامپ و بازده اوراق، طلا را تحت فشار گذاشتند

🔹بازدهی اوراق خزانه‌داری ۱۰‌ساله آمریکا به 4.421 درصد رسید و جذابیت سرمایه‌گذاری در طلا را کاهش داد. قیمت طلای جهانی از ۳۳۴۰ دلار به ۳۳۲۸ دلار در هر اونس افت کرد، که تحلیلگران آن را نتیجه افزایش روحیه ریسک‌پذیری و تقویت دلار می‌دانند.

🔹اعلام تعرفه‌های ۲۵ تا ۴۰ درصدی دونالدترامپ از اول اوت بر ۱۴ کشور، به‌جز بریتانیا و ویتنام که توافق کرده‌اند، نااطمینانی در بازارها را تشدید کرد. این تعرفه‌ها و تهدیدات علیه کشورهای حامی بریکس، فشار بر طلا را افزایش داده، هرچند برخی معتقدند تنش‌های تجاری می‌تواند تقاضای طلا را تقویت کند.

🔹گزارش بانک MUFG نشان می‌دهد نگرانی‌های ژئوپلیتیک، طلا را پس از افت اولیه تقویت کرد. تحلیلگران RHB پیش‌بینی می‌کنند معاملات آتی طلا ممکن است به سطح حمایتی ۳۲۵۰ دلار برسد، اما روند صعودی احتمالاً بازگردد.

🔹نقره در کانال ۳۶ دلار ثابت ماند، پلاتین 0.3 درصد افت و پالادیوم 0.5 درصد رشد کرد. نشست بریکس در ریودوژانیرو و صورت‌جلسه فدرال‌رزرو نیز مورد توجه بازار است. رویال‌گلد با خرید 3.7 میلیارد دلاری Sandstorm Gold و Horizon Copper، سرمایه‌گذاری در معادن فلزات گرانبها را گسترش داد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #طلا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍1
2025/07/13 16:39:28
Back to Top
HTML Embed Code: