Telegram Web
روزنامه دنیای اقتصاد
«مسکن» در بازدید رئیس‌جمهور از وزارتخانه فراموش شد 🔺دنیای اقتصاد: رئیس‌جمهور صبح روز گذشته در ساختمان مرکزی وزارت راه‌وشهرسازی حضور پیدا کرد و از مسائل مختلف این بخش گفت اما «بحران مسکن» در این سخنان مغفول ماند. 🔺انتظار می‌رفت، حضور رئیس جمهور در وزارت…
دومین حضور رئیس‌جمهور در وزارتخانه متولی مسکن بدون سوال درباره «وضعیت قیمت‌ها، اجاره‌بها، رکود ساختمانی و ...»

لیست افتتاح‌های مسکن کجاست؟

🔺دنیای اقتصاد: ساعاتی پیش رئیس‌جمهور برای بار دوم طی ماه‌های تشکیل دولت چهاردهم در ساختمان مرکزی وزارت راه و شهرسازی حاضر شد اما مثل بار اول از کنار «مهمترین مساله مرتبط با این وزارتخانه» رد شد.

🔺پیش‌از ظهر امروز مسعود پزشکیان در طبقه چهاردهم ساختمان ستاد مرکزی وزارت راه و شهرسازی 120 هزار میلیارد تومان پروژه افتتاح کرد. گفته می‌شود برخی از این پروژه‌ها، مسکن بوده است. اما هیچ لیست مشخصی از تعداد و نوع پروژه‌ها منتشر نشده است.

🔺بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، یکی از نقدهای تیز و تند کارشناسان بخش مسکن طی سال‌های اخیر به عملکرد دولت‌ها در بخش مسکن، «نگاه پروژه‌ای مسولان این بخش به بازار مسکن» بود. برخی از مدیران امروز بخش مسکن در سال‌های گذشته معتقد بودند، «خیلی از مسائل بحران‌ساز بازار مسکن تهران و دیگر شهرهای کشور» از جنسی است که جواب آن،‌ «مسکن‌سازی دولتی» نیست.

🔺بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نیز نشان می‌دهد، در حال حاضر «بحران عدم دسترسی زوج‌های فاقد مسکن به حتی آپارتمان اجاره‌ای» ناشی از تورم تاریخی اجاره و آن هم ناشی از تورم تاریخی مسکن و آن هم ناشی از جهش تورم عمومی در سال‌های اخیر و آن هم به دلیل «ریسک‌های اقتصادی و غیراقتصادی» بوده است که سبب شد «ساخت و ساز در شهرها به شدت افت کند و خریدهای سرمایه‌ای ملک رکورد بزند».
🔺 از رئیس‌جمهور انتظار می‌رفت از فرصت «حضور در میان مدیران مسکن وزارت راه و شهرسازی» استفاده کند و درباره «نظر و تصمیم این وزارتخانه برای چگونگی کاهش التهاب اجاره‌بها و قیمت مسکن» پرسش کند و مقدمات اجرایی کردن آنها را در دولت فراهم بیاورد.

🔺تداوم رکود ساختمانی و رکود خرید مسکن، فشار اجاره‌بها بر مستاجرها را بیشتر خواهد کرد و باعث افزایش جمعیت مستاجر زیر خط فقر مطلق خواهد شد. طبق آخرین آمار رسمی، 1.4 میلیون مستاجر در شهرها زیر خط فقر مطلق هستند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from اقتصادنیوز (M J)
🔴 میزان بدهی خارجی ایران اعلام شد/نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 16 بهمن

▫️اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران»تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم.در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است

▫️16 بهمن 1354؛ تاسیس بزرگ‌ترین بانک اطلاعات کشاورزی خاورمیانه در ایران

▫️وزیر بازرگانی: قیمت‌گذاری ریشه‌ای تغییر نمی‌کند

▫️16 بهمن 1364؛ کارخانجات «ایران تایر» و «شرکت پالایش روغن تهران» به مالکیت کامل دولت ایران درآمد

▫️تصویب پیشنهاد افزایش سقف تولید نفت اوپک

▫️16 بهمن 1374؛ اعلام میزان بدهی خارجی کشور

▫️16 بهمن 1384؛ تشکیل شورای بازنگری در قراردادهای بازرگانی خارجی

▫️آغاز فعالیت بانک استاندارد چارترد انگلیس در کیش

▫️9117 دستگاه خودرو وارد کشور شد

#نیم_قرن

@EghtesadNews_com
پایان کابوس بورس؟

🔺دنیای اقتصاد: بورس تهران در روز سه شنبه "بازگشت سهامداران به صحنه خرید" را مجددا مشاهده کرد. حالا امید سهامداران به روزهای آینده است تا ببینند بورس در هفته‌های باقیمانده تا پایان سال چه عایدی برای آنان خواهد داشت.

🔺معاملات بورس تهران در روز سه‌شنبه با رشد نماگرهای سهامی پیگیری شد. در معاملات امروز شاخص کل برای سومین روز متوالی در مسیر صعودی قرار گرفت و توانست برای سومین بار در روند صعودی اخیر کانال 2 میلیون و 800 هزار واحدی را پس بگیرد.

🔺بنابراین بورس مجددا به مرز سرنوشت¬ساز 2 میلیون و 800 هزار واحدی رسیده است و باید دید که شاخص کل قادر به عبور از این سطح روانی خواهد بود یا خیر.

🔺در جریان دادوستدهای روز سه‌شنبه بورس تهران، شاخص کل با رشد 0.86 درصدی همراه شد و توانست خود را به محدوده 2 میلیون و 804 هزار واحدی برساند.

🔺در معاملات امروز بورس تهران، ارزش معاملات 7 هزار و 315 میلیارد تومانی به ثبت رسید و هزار و 10 میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد گردونه معاملات سهام، حق تقدم و صندوق¬های سهامی شد. شاخص هموزن در پایان معاملات امروز، رشد 0.9 درصدی را تجربه کرد و خود را به سطح 878 هزار واحدی رساند.

🔺در فرابورس نیز شاخص کل این بازار رشد 1.12 درصدی را به ثبت رساند.رشد بیشتر شاخص کل فرابورس و شاخص هموزن نسبت به شاخص کل در معاملات امروز گویای روانه شدن تقاضا به سمت سهام کوچک و با ارزش بازار پایین است.

🔺همچنین در پایان معاملات امروز، 69 درصد از نمادها در محدوده سبز و 31 درصد دیگر نیز در قسمت سرخ تابلوی معاملاتی جای گرفتند. در معاملات امروز، همه صندوق‌های اهرمی با صف خرید همراه شدند.

🔺بررسی حباب صندوق‌های اهرمی
نشان می‌دهد که حباب هر 7 صندوق اهرمی حاضر در بازار در معاملات امروز منفی بود و یکسان بودن دامنه نوسان این صندوق‌ها با سهام عامل شکل‌گیری این حباب منفی است.

🔺مجموع ارزش معاملات 7 صندوق اهرمی حاضر در بازار نیز به هزار و 119 میلیارد تومان رسید. با توجه به این که این صندوق‌ها با صف خرید کار خود را به اتمام رساندند می‌توان گفت که بازار فردا از استقبال خوبی برخوردار خواهد شد.

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رشد اقتصادی ۸ درصدی محقق می‌شود؟ / پاسخ چهار هوش مصنوعی به «دنیای اقتصاد»

🔹چهار هوش مصنوعی برجسته شامل جمینای (Gemini)، کوپایلوت (Copilot)، چت جی‌پی‌تی (ChatGPT) و دیپسیک (Deepseek) درباره امکان تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی برای کشورهای در حال توسعه اظهار نظر کردند.

🔹همه این ابزارهای تحلیلی به اهمیت ثبات اقتصاد کلان، کنترل تورم، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و بهبود زیرساخت‌ها اشاره داشتند. همچنین، هر چهار هوش مصنوعی تأکید کردند که با وجود تحریم‌های گسترده و حضور در لیست سیاه FATF، تحقق این هدف بعید به نظر می‌رسد.

🔹جمینای وابسته به گوگل، دستیابی به رشد ۸ درصدی را نیازمند اصلاحات داخلی و شرایط خارجی مطلوب دانست. این ابزار به اهمیت ثبات اقتصاد کلان، سرمایه‌گذاری در سرمایه انسانی و توسعه زیرساخت‌ها اشاره کرد. همچنین، حاکمیت خوب و نهادهای قوی را از الزامات مهم برای جذب سرمایه‌گذاری دانست.

🔹کوپایلوت، محصول مایکروسافت، بر سرمایه‌گذاری گسترده در زیرساخت‌ها، توسعه سرمایه انسانی و پذیرش فناوری‌های نوین تأکید کرد. این هوش مصنوعی بر اهمیت ثبات کلان‌اقتصادی و ترویج سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (FDI) نیز تأکید داشت و کاهش موانع تجاری و ادغام در اقتصاد جهانی را از عوامل کلیدی رشد دانست.

🔹چت جی‌پی‌تی، وابسته به اوپن‌ای‌آی، بر ضرورت تقویت بنیادی‌های کلان اقتصادی و چارچوب‌های نهادی تأکید کرد. این ابزار بر حفظ ثبات اقتصادی، اصلاحات ساختاری، توسعه سرمایه انسانی و تنوع‌بخشی به اقتصاد تأکید داشت. همچنین، بر اهمیت کیفیت نهادی و حاکمیت مؤثر در جذب سرمایه‌گذاری‌ها تأکید کرد.

🔹دیپسیک، وابسته به های‌فلایر، تحقق رشد ۸ درصدی را نیازمند استراتژی جامع و متوازن دانست. این هوش مصنوعی بر سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، آموزش نیروی کار ماهر و حکمرانی خوب تأکید کرد. دیپسیک همچنین نقش تجارت و ادغام در اقتصاد جهانی را در تحقق این رشد برجسته دانست.

🔹در مجموع، هر چهار هوش مصنوعی بر این نکته تأکید داشتند که بدون ثبات اقتصاد کلان، اصلاحات نهادی، بهبود زیرساخت‌ها و ادغام در اقتصاد جهانی، دستیابی به رشد ۸ درصدی دشوار خواهد بود. علاوه بر این، تحریم‌های بین‌المللی و محدودیت‌های مرتبط با FATF موانعی جدی برای تحقق این هدف به شمار می‌آیند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #رشد_8_درصدی #رشد_اقتصادی #هوش_مصنوعی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
نامه پزشکیان به رئیس کل بانک مرکزی؛

بانک مرکزی، متولی انحصاری ساماندهی بازار رمزپول (رمزارز) است

🔹رئیس جمهور در نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی، این نهاد را متولی انحصاری ساماندهی بازار رمزپول (رمزارز) و تنها مرجع مجوزدهی، تنظیم‌گری، نظارت و ابلاغ دستورالعمل‌های مورد نیاز این حوزه دانست و گفت: کلیه اشخاص فعال و کسب و کارهای عرصه رمزپول‌ها تحت نظارت بانک مرکزی محسوب می‌شوند و تاسیس و فعالیت آنها منوط به اخذ مجوز از این بانک می‌باشد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آملی لاریجانی: مجمع تشخیص براساس کار علمی و فنی درباره FATF تصمیم می‌گیرد/ رای اعضا را نمی‌توانم پیش‌بینی کنم

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره برآورد خود از رای اعضای مجمع به FATF، گفت:

🔹️نمی‌توانم پیش‌بینی کنم. ما بحث می‌کنیم و آنچه مصلحت کشور بعد از کار فنی و دقیق تشخیص داده شود، ان‌شاءالله مطرح خواهد شد.

🔹ما کار دقیق علمی می‌کنیم. البته باید توجه داشت که FATF به مجمع تشخیص ارجاع نشده بلکه دو لایحه پالرمو و CFT ـ دو کنوانسیون بین المللی ـ در دستور کار قرار گرفته است.

🔹اکنون کمیسیون‌های مجمع تشخیص مشغول کار دقیق هستند و آنچه را که مجلس محترم برای ما فرستاد و مورد ایراد شورای نگهبان بود، بحث دقیق درباره آن در مجمع درحال انجام است.

🔹در پاسخ به این پرسش که فضای مجمع را درمورد این دو لایحه چگونه ارزیابی می‌کنم باید گفت که نمی‌توان پیش‌بینی کرد. ما بحث می‌کنیم و آنچه مصلحت کشور بعد از کار فنی و دقیق تشخیص داده شود، ان‌شاءالله مطرح خواهد شد./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇

@den_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تورم یورو مهار می‌شود یا نه؟

🔹تورم منطقه یورو در ژانویه ۲۰۲۵ به ۲.۵ درصد رسید و از پیش‌بینی‌ها فراتر رفت. این سومین ماه پیاپی است که تورم افزایش می‌یابد، در حالی که هدف بانک مرکزی اروپا (ECB) رساندن تورم به ۲ درصد است. تورم بخش خدمات به ۳.۹ درصد رسیده و تورم هسته‌ای که تغییرات قیمت‌های نوسانی را حذف می‌کند، ۲.۷ درصد باقی مانده است.

🔹با وجود این اعداد، بانک مرکزی اروپا نسبت به کاهش تورم در ماه‌های آینده خوش‌بین است. کریستین لاگارد، رئیس این بانک، تأکید کرده که روند کاهش تورم در مسیر درستی قرار دارد. از ژوئن ۲۰۲۴، بانک مرکزی پنج بار نرخ بهره را کاهش داده و به ۲.۷۵ درصد رسانده که نشان‌دهنده اعتماد به کاهش تورم است.

🔹کاهش موقتی قیمت انرژی در سال گذشته باعث شده مقایسه سالانه قیمت‌ها کمتر از حد واقعی به نظر برسد، اما انتظار می‌رود این اثر موقتی باشد. بانک مرکزی امیدوار است با ادامه سیاست‌های کاهش نرخ بهره و مهار فشارهای دستمزدی، تورم را به هدف ۲ درصدی برساند. حال باید دید آیا این سیاست‌ها کافی خواهند بود یا خیر.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #تورم #منطقه_یورو #اروپا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
شورای عالی شهرسازی مصوبه استانداری برای «الحاق زمین‌های حریم بزرگراه یادگار امام(ره)» را رد کرد؛
مخالفت با «گسترش تهران از شمال»


🔺دنیای‌اقتصاد:
مصوبه استانداری تهران درباره «الحاق زمین‌های خارج از محدوده شهری تهران در بالادست بزرگراه یادگار امام (ره) به داخل محدوده» را رد کرد.

🔺بخش‌های گسترده‌ای از اراضی بالادست بزرگراه یادگار امام (ره) در منطقه ۲ تهران، به علت اینکه در بالای تراز ارتفاعی ۱۸۰۰ متر (از سطح دریا) قرار دارد، جزو «حریم تهران» محسوب می‌شود؛ به این معنا که «داخل شهر تهران نیستند» و ساخت‌وساز روی آنها، «ممنوع» است.

🔺بر اساس ضوابط قدیمی شورای عالی شهرسازی مرتبط با تهران، حریم شمالی تهران باید به «کمربندی سبز» اختصاص پیدا کند.

🔺حریم یک شهر، خارج از خط محدوده اصلی آن شهر است و برای تهران، این حریم شامل روستاها و شهرستان‌های اطراف پایتخت می‌شود.

🔺شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران خرداد ماه امسال مصوب می‌کند ۳۶ هزار مترمربع اراضی دولتی در شمال بزرگراه یادگار امام (ره) واقع در حریم پایتخت برای احداث یک دانشگاه، به محدوده شهر تهران الحاق شود.

🔺شورای عالی شهرسازی؛ اما در دی ماه امسال با این مصوبه مخالفت کرده است. این مخالفت متوجه «امکان‌پذیر نبودن الحاظ اراضی بالادست بزرگراه یادگار امام (ره) به محدوده شهری تهران» است.

🔺اما در عین حال شورای عالی شهرسازی برای نحوه ساخت و ساز روی این زمین ۳.۶ هکتاری قید کرده است: حداکثر ۲۵ درصد از مساحت این زمین، اجازه ساخت و ساز حداکثر سازه ۵ طبقه را دارد و ۷۵ درصد دیگر آن باید «فضای سبز» شود.

🔺شورای عالی شهرسازی که به ریاست وزیر راه و شهرسازی تشکیل می‌شود،‌ علت مخالفت با الحاق زمین‌های حریم شمال پایتخت به داخل محدوده را «تداخل اراضی موردنظر با حریم کمی حفاظت رودخانه‌ها و مسیل‌های شمال پایتخت» عنوان کرده است که شرکت آب منطقه‌ای تهران روی آن حساسیت دارد.

🔺نکته عجیب این مصوبه شورای عالی شهرسازی اما «اجازه قائل شدن برای شهرداری تهران برای صدور پروانه روی زمینی است که خودش گفته نباید به داخل محدوده شهر تهران الحاق شود».

🔺اراضی واقع در حریم پایتخت طبق ضوابط و اصول شهرسازی، در حوزه اختیارات شهرداری به حساب نمی‌آیند و اگر این باشد در این صورت چطور می‌شود پروانه ساخت روی آن را شهرداری تهران صادر کند؟

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بررسی رابطه تورم و نرخ بهره در ترکیه

🔹نگاهی به تحولات اقتصاد ترکیه در چند سال اخیر نشان می‌دهد که نرخ بهره در این کشور فراز و فرودهای زیادی را تجربه کرده است.

🔹رئیس‌جمهور ترکیه همواره طرفدار نرخ‌های بهره پایین بوده است. به این ترتیب از سپتامبر سال2021 تا مارس 2023 نرخ بهره از 19درصد به 8.5درصد کاهش یافت.

🔹این مساله موجب شد تا تورم در این کشور شعله‌ور شود. تورم سالانه ترکیه در اکتبر سال2022 در واکنش به این سیاست اقتصادی نامتعارف اردوغان به 85.5درصد رسید و قله تاریخی را فتح کرد.

🔹در شرایط فعلی نیز بسیاری از فعالان اقتصادی انتظار دارند که بانک مرکزی در هر 7نشست باقی‌مانده کمیته سیاست پولی که در پیش دارد نرخ بهره را 2.5 واحددرصد کاهش دهد.

🔹اما انتشار داده‌های مربوط به تورم ماه ژانویه تردیدهایی را در زمینه تداوم کاهش نرخ بهره ایجاد کرده است.

🔹دولت با وجود به‌روزرسانی بیشتر مالیات‌ها و تعرفه‌ها برای سال۲۰۲۵ بر اساس شاخص استاندارد تورم، افزایش مالیات سوخت را در ماه جاری به ۶درصد محدود کرده است تا از روند کاهش تورم حمایت کند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ترکیه #تورم #نرخ_بهره

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥همتی: بعضی از اقدامات باعث خروج مردم از صحنه شد، این برای نظام خوب نیست/ باید بتوانیم مردم را در صحنه نگه داریم؛ بخشی از این موضوع به وزارت اقتصاد برمی‌گردد

عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد در مراسم تجدید میثاق با آرمان‌های امام خمینی (ره):

🔹بعضی از اقدامات ما در سال‌های گذشته باعث خروج مردم از صحنه شد، این برای نظام خوب نیست و چیزی نیست که امام می‌خواست. وقتی میزان مشارکت به کمتر از ۵۰ درصد می‌رسد، یعنی بخشی از مردم دلخور هستند.

🔹باید بتوانیم مردم را در صحنه نگه داریم. بخشی از این موضوع به وزارت اقتصاد برمی‌گردد. خوشبختانه جهت دیدگاه مقامات عالی رتبه کشور، توجه بیشتر به مردم است.

🔹وقتی می‌گوییم دلخورند، یعنی لزوماً مخالف نظام نیست، بلکه از روش و حکمرانی ما ایراد می‌گیرند. به نظرم دولت وفاق تمام تلاشش را می‌کند که اصلاح انجام دهد و مردم را در تصمیم‌گیری سهیم کند.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
ترامپ حریف نتانیاهو -برای ماجراجویی علیه ایران- می‌شود؟

🔹فارن‌افرز و فارن‌پالیسی با تحلیل دیدار نتانیاهو و ترامپ در کاخ سفید، دستورکار این ملاقات را ایران و غزه دانسته اما نوشتند که به‌دلیل اولویت دیپلماسی و صلح برای رئیس‌جمهور آمریکا و محدودیت‌های مالی، نتانیاهو حریف ترامپ برای ماجراجویی علیه ایران نخواهد شد.

🔹نتانیاهو در حالی به دیدار ترامپ می‌رود که با چالش‌های داخلی و فشار‌های ائتلاف راست‌گرای خود روبه‌روست.

🔹ترامپ با وجود حمایت از اسرائیل، خواهان پایان جنگ غزه برای تسهیل عادی‌سازی روابط با عربستان است.

🔹نتانیاهو تلاش خواهد کرد ترامپ را به افزایش فشار بر ایران و تمدید کمک نظامی آمریکا متقاعد کند، اما رویکرد ترامپ به دیپلماسی و محدودیت‌های مالی، مانع امتیازدهی بی‌قیدوشرط او خواهد شد. نتیجه دیدار، تعیین‌کننده مسیر روابط دو طرف خواهد بود.

🔹ترامپ در گذشته اعلام کرده است که هدف اصلی او پایان دادن به جنگ‌هاست و تمایلی به گسترش یا آغاز درگیری‌های جدید ندارد؛ بنابراین بعید است که او آزادی عمل زیادی به نتانیاهو واگذار کند.

🔹در نهایت، طرفین هیچ‌گونه تمایلی به ارائه امتیازات بی‌قیدوشرط به یکدیگر ندارند و ممکن است به‌زودی صبر ترامپ نسبت به نتانیاهو به پایان برسد.

🔹دونالد ترامپ ریاست‌جمهوری خود را با آرزوی صلح‌طلبی آغاز کرد. او این چشم‌انداز را در سخنرانی افتتاحیه بیان و اعلام کرد که دولت او «موفقیت را نه تنها با نبردهایی که برنده می‌شویم، بلکه با جنگ‌هایی که به پایان می‌رسانیم، و شاید مهمتر از همه، با جنگ‌هایی که هرگز وارد آنها نمی‌شویم، سنجش خواهد کرد.»

🔹ترامپ نشان داده است که مایل به معامله با تهران است و بارها در مبارزات انتخاباتی قول داده است که یک کمپین فشار حداکثری را برای توقف برنامه هسته‌ای ایران دنبال خواهد کرد.

🔹او احتمالا سعی خواهد کرد از اهرم‌های اقتصادی برای دستیابی به توافق استفاده کند. اما این بدان معناست که او باید به نتانیاهو و تهران بقبولاند که در صورت شکست دیپلماسی از حملات اسرائیل به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران حمایت خواهد کرد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ایران #آمریکا #ترامپ #خاورمیانه #غزه #اسرائیل

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
وزیر کار: سال آینده مزد کارگران براساس تورم و سبد معیشت تعیین می‎شود

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی :

🔹در تلاشیم مزد کارگران در سال آینده بر اساس تورم و سبد معیشت تعیین شود. در صورتی که بین کارگر و کارفرما همبستگی بوجود بیاید بسیاری از مشکلات رفع می‌شود.

🔹روند دولت دکتر پزشکیان این است که روش های غلط اصلاح شود مثلا راه آهن عمدتا برای طبقه متوسط و پایین است و نباید به صندوق های بازنشستگی داده شود.

🔹اکنون از هزار و ۲۰۰ واگن تعداد ۶۰۰ واگن متوقف است و ما آمادگی واگذاری را داریم؛ همچنین حاضریم واحدهای ورزشی کارگری را به شهرداریها بدهیم و ضمن فراهم کردن زمینه استفاده کارگران نسبت به درآمد زایی هم اقدام کنیم.

🔹با مشارکت بخش خصوصی، واحدهای راکد فعال می شوند ؛ بحث فروش این واحدها اصلا مطرح نیست بلکه نسبت به افزایش سرمایه با مشارکت بخش خصوصی اقدام می شود./ایسنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
همکاری نظامی ایران و امارات در خلیج فارس

🔹در شرایطی که روابط سیاسی و دیپلماتیک ایران با دولت‌های عرب خلیج فارس، به‌ویژه امارات و عربستان سعودی، سطح رضایت‌بخشی را تجربه می‌کند و تجارت نیز بین دو طرف برقرار است، آنچه حائز اهمیت است تمایل دو سوی ساحل خلیج فارس به افزایش همکاری‌های نظامی به‌ویژه در بعد دریایی است.

🔹روز گذشته فرمانده نیروی دریایی سپاه از اعزام ۴ فروند کشتی نیروی دریایی سپاه و ارتش برای دیدار با نیروی دریایی امارات برای نخستین‌بار خبر داد. به نظر می‌رسد دو طرف تمایل بیشتری برای همکاری‌های نظامی دریایی از خود نشان داده‌اند.

🔹همزمان عربستان سعودی و ایران نیز همکاری‌های نظامی خود را سرعت بخشیده‌اند. تهران و ریاض دوم آبان سال جاری رزمایش‌ نظامی مشترکی در دریای عمان برگزار کردند، پهنه آبی که در سال‌های نه چندان دور بسیاری از تحلیلگران آن را میدان نبرد بین این دو قدرت منطقه‌ای می‌دانستند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #ایران #امارات #عربستان #خلیج‌_فارس #همکاری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ورود احمد الشرع به آنکارا

🔺دنیای اقتصاد:
احمد الشرع ملقب به ابومحمد الجولانی رئیس دوره انتقالی حکومت سوریه لحظاتی پیش وارد آنکارا شد. وی با هواپیمای ارسالی از سوی ترکیه، به این کشور رفته است. این دومین سفر خارجی احمد الشرع از زمان ریاست جمهوری سوریه محسوب می شود. او در نخستین سفر خارجی خود به ریاض سفر کرد و با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی دیدار و گفت وگو کرد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
عکسی از انبوه کانتینرهای چینی در بندر یانگ‌شان شانگهای

🔺چین بزرگ‌ترین صادرکننده جهان به 190مقصد تجاری است. این در حالی است که بیش از ۹۰‌درصد از مجموع صادرات ایران (نفتی و غیرنفتی) به مقصد ۱۰ کشور ارسال می‌شود و تجار ایرانی در بازار نزدیک به ۱۹۰کشور حضور فعالی ندارند.

🔗متن کامل

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
قهر تجاری ایران با ۱۹۰ کشور!

🔹وضعیت شرکای اقتصادی کشور پیوسته رو به ضعف می‌رود.

🔹اخیرا محمدحسین عادلی؛ رئیس‌کل اسبق بانک‌مرکزی با مقایسه ایران با عربستان و ترکیه نسبت به تبعات سبد تجارت محدود ایران هشدار داده‌است.

🔹بیش از ۹۰‌درصد از مجموع صادرات ایران (نفتی و غیرنفتی) به مقصد ۱۰ کشور ارسال می‌شود.

🔹این ساختار صادرات از جهات مختلف، امنیت اقتصادی و سیاسی کشور را تهدید می‌کند.

🔹در حال‌حاضر تجار ایرانی در بازار نزدیک به ۱۹۰کشور حضور فعالی ندارند.

🔹همچنین ایران برای کسب درآمد ارزی به چند کشور خاص وابسته است؛ این در حالی است که بررسی آمار‌ها حاکی از آن است که سیاستگذاران در بیشتر کشورها، فارغ از اینکه محصولات متنوعی تولید می‌کنند یا اقتصاد تک محصولی دارند، تلاش دارند تا مقاصد صادراتی خود را متنوع کنند.

🔹با این شیوه دولت‌ها، اقتصاد خود را نسبت به خطرات ناشی از جنگ‌های تجاری و همچنین حوادث طبیعی و رکود اقتصادی (که ممکن است در کشور هدف تجاری) رخ دهد، بیمه می‌کنند.

🔗متن کامل

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🎧هر روز در تریبون بورس، تازه‌ترین تحلیل‌ها و گزارش‌های پایان بازار سهام را بشنوید.

عصرها ساعت ۱۹ در «دنیای اقتصاد»

👤مهدی کریمی، کارشناس بازار سرمایه

همچنین در برنامه امروز «پروانه کبره»، خبرنگار بازار سرمایه، به بررسی اتفاقات مهم بازار سهام می‌پردازد
.

#تریبون_بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/02/05 19:54:26
Back to Top
HTML Embed Code: