Telegram Web
بی‌توجهی به توصیه‌های اقتصاددانان چه عواقبی دارد؟

دو دهه پس از انتشار نخستین بیانیه انتقادی اقتصاددانان آزادی‌خواه، اغلب پیش‌بینی‌های آنها به وقوع پیوسته و جامعه گرفتار نا‌اطمینانی و فقر و کشور، گرفتار تنش و جنگ شده است.

اقتصاددانان در بزنگاه‌های حساس، اقدام به کنشگری می‌کنند و بیانیه‌ها و نامه‌هایشان اغلب بازتاب‌دهنده نگرانی عمیق آنها نسبت به آینده کشور است.

چرا صدای اقتصاددانان شنیده نمی‌شود؟


#تجارت_فردا
@tejaratefarda
👍31👎1😁1
هفته‌نامه تجارت‌فردا
بی‌توجهی به توصیه‌های اقتصاددانان چه عواقبی دارد؟ دو دهه پس از انتشار نخستین بیانیه انتقادی اقتصاددانان آزادی‌خواه، اغلب پیش‌بینی‌های آنها به وقوع پیوسته و جامعه گرفتار نا‌اطمینانی و فقر و کشور، گرفتار تنش و جنگ شده است. اقتصاددانان در بزنگاه‌های حساس،…
چرا نظام حکمرانی به توصیه‌ اقتصاددانان توجه نمی‌کند؟

✍️ محمد طاهری/ سردبیر

بیانیه‌نویسی اقتصاددانان آزادی‌خواه، دست‌کم دو دهه سابقه دارد. آنها هرگاه ضرورت هشدار به سیاستمداران و تصمیم‌گیران کشور را احساس کرده‌اند، محافظه‌کاری رایج میان اقتصاددانان را کنار گذاشته و با انتشار بیانیه، دیدگاه‌های کارشناسی خود را عمومی کرده‌اند. این بیانیه‌ها معمولاً در مقاطع بسیار حساس منتشر شده و اغلب بازتاب‌دهنده نگرانی‌های جمعی اقتصاددانان نسبت به آینده کشور بوده‌است.

بیانیه اخیر ۱۸۰ اقتصاددان و استاد دانشگاه که بر ضرورت تغییر پارادایم در حکمرانی تأکید کرده، یکی از مهم‌ترین موضع‌گیری‌ دانشگاهیان در دو دهه گذشته است اما به نظر می‌رسد نخستین بیانیه اقتصاددانان که 21 سال پیش منتشر شد، به این دلیل مهم‌ترین موضع‌گیری آنها به حساب می‌آید که شرایط امروز کشور را به‌طور دقیق پیش‌بینی کرده بود.

فراتر از بیانیه
سال 1384 در تاریخ جمهوری اسلامی، نقطه‌عطف به ‌شمار می‌رود؛ به این معنی که با ظهور محمود احمدی‌نژاد، مسیر نظام حکمرانی از اساس تغییر کرد و کشور با سرعت زیاد به ورطه تخریب افتاد. دولت محمود احمدی‌نژاد، با تکیه بر درآمدهای سرشار نفتی، سیاست‌هایی را در پیش گرفت که در ظاهر به دنبال توزیع ثروت و کاهش نابرابری بود، اما در عمل به فروپاشی اقتصادی طبقه متوسط، فقر و بیکاری بیشتر اقشار ضعیف و تخریب شدید پایه‌های نظام حکمرانی منجر شد. در این دوره شاهد تشدید تنش با غرب بودیم و سیاست خارجی تهاجمی و جهت‌گیری‌های مشکوک دولتمردان، انزوای بین‌المللی ایران را رقم زد. تحریم‌های اقتصادی که در این دوره تشدید شدند، اقتصاد کشور را تحت فشار بی‌سابقه‌ای قرار دادند و زمینه‌ساز مشکلات ساختاری شدند که اثراتشان همچنان ادامه دارد. اما آن‌چه سیاستمداران بعدها در آینه دیدند، اقتصاددانان از مدت‌ها قبل در خشت خام دیده بودند. آنها چند ماه پیش از برگزاری نهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با انتشار بیانیه‌ای صریح، نسبت به ظهور پوپولیسم، تخریب پایه‌های اقتصاد و آینده سیاست و اقتصاد کشور ابراز نگرانی کردند.

بخش‌هایی از نخستین بیانیه اقتصاددانان را بخوانید:

🔹منشأ بخش مهمی از مشکلات، انزوای کشور در عرصه بین‌المللی است. تصور برخی چنین است که هرچه کشور ما در انزوای بیشتر باشد نوآوری و خلاقیت بیشتر خواهد بود.

🔹آنچه امروز به‌عنوان معجزه رشد مشاهده می‌شود به‌طور عمده حاصل برون‌گرایی و تعامل با جهان خارج است.

🔹انزواطلبی در مقابل تعامل فعال با جهان خارج، انتخاب عقب‌ماندگی در برابر پیشرفت است.

🔹انزوای اقتصادی موجب محرومیت جامعه از دستاوردهای عظیم علمی، فنی و مدیریتی دنیای مدرن می‌شود که حاصل آن پایین آمدن بهره‌وری و عقب‌ماندگی و فقر است.

🔹دو نگرش کاملاً متفاوت در کشور قابل شناسایی است؛ یک نگرش معتقد به اقتصاد مدرن رقابتی، دموکراسی و تعامل فعال با جهان خارج است و نگرش دیگر، اقتصادی دولت‌مدار را در کنار تحدید آزادی‌های فردی و فضای پرتنش با جهان خارج در دستور کار دارد.

🔹متاسفانه این نگرش با شعارگرایی و مطلق‌نگری، عرصه را بر هدف‌گذاری‌های واقع‌بینانه تنگ می‌کند

🔹این نگرش توجهی به نگاه منفی افکار عمومی جهان نسبت به ملت و کشور ما نداشته و از هر شرایطی که افکار عمومی جهانی را در مقابل ما قرار دهد، استقبال می‌کند.

🔹گسست نگرشی شکل گرفته میان دو گروه یاد شده در مورد نقش دولت و جایگاه بخش خصوصی، عدالت اجتماعی و چگونگی ارتباط با جهان خارج به بزرگ‌ترین چالش آینده کشور تبدیل شده است

🔹محدود کردن بخش خصوصی با هدف تحقق عدالت اجتماعی و مقید کردن تعامل با جهان، با هدف جلوگیری از وابستگی و با ادعای ممانعت از آسیب‌پذیری فرهنگی، نه‌تنها به اهداف معهود نرسیده بلکه در زمینه چگونگی حفظ ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی نگرانی‌های جدی ایجاد کرده است.

🔹جهت‌گیری‌های سیاسی و به‌ویژه در عرصه سیاست خارجی در فضایی آرمان‌گرایانه و احساسی و مستقل از پیامدهای اقتصادی تعیین و اجرا شده و اقتصاد به‌صورت منفعل و مغلوب تنها هزینه‌ها را پرداخته است.


بیایید یک بار دیگر به تاریخ بیانیه اول اقتصاددانان توجه کنیم؛ 18 آبان 1383، یعنی هفت ماه ماه قبل از روی کار آمدن معجزه هزاره سوم و تشکیل دولتی که جامعه را حیران و پایه‌های نظام حکمرانی را تخریب کرد.
به اسامی امضاکنندگان نخستین بیانیه اقتصاددانان نگاه کنید؛

محمدمهدی بهکیش، جمشید پژویان، حسن درگاهی، غلامعلی فرجادی، محمد طبیبیان، مهدی عسلی، موسی غنی‌نژاد، احمد مجتهد، علینقی مشایخی، مسعود نیلی و ابوالقاسم هاشمی.

اغلب‌شان همان‌هایی هستند که در اغلب بزنگاه‌ها، نه تنها به مردم آگاهی بخشیده‌اند که خیلی زودتر از آنکه دیر شود، به حکمرانان هم هشدارهای لازم را داده‌اند.
اما چرا هیچ وقت صدایشان شنیده نشده است؟


#تجارت_فردا
@tejaratefarda
👍37👎5😁1
چرا تنش‌های اخیر در اربیل عراق مهم است؟

🔹درگیری مسلحانه خشونت‌‌‌آمیز بین قبیله «هرکی» و نیروهای امنیتی کرد در اربیل، در بحبوحه افزایش تنش‌‌‌های قبیله‌‌‌ای در شمال عراق، چند کشته و زخمی بر جای گذاشت.

🔹اواخر روز سه‌‌‌شنبه (۱۷ تیرماه) درگیری‌‌‌های شدیدی بین نیروهای امنیتی کرد و هواداران یک چهره قبیله‌‌‌ای در غرب استان اربیل پس از تلاش برای دستگیری‌های مربوط به اختلاف ارضی ادامه‌‌‌دار رخ داد.

🔹آنچه در فیلم‌های انتشاریافته از این خشونت‌ها به دست می‌آید این است که هواداران «خورشید هرکی» در روستای قره انجیر، جاده‌‌‌ها را مسدود و از پیشروی نیروهای امنیتی جلوگیری کردند.

🔹این حادثه نشان‌‌‌دهنده تشدید اختلافات داخلی در منطقه نیمه‌خودمختار کردستان عراق است که می‌تواند ثبات در منطقه‌‌‌ای را که از قبل مملو از پیچیدگی‌‌‌های سیاسی - قومی بوده است، تهدید کند.

🔹رسانه‌‌‌های کردی، گزارش دادند که سوزان مروه خلیف، عضو قبیله «هرکی»، در درگیری با نیروهای وفادار به مسعود بارزانی کشته شد.

🔹گزارش‌‌‌های دیگر حاکی از اعتراضات همزمان در منطقه «قلادزه» سلیمانیه است، جایی که تظاهرکنندگان خشم خود را از مقامات کرد ابراز کردند.

🔹برآیند گزارش‌ها تا ظهر دیروز چهارشنبه چنین بود:

🔹خشونت‌ها منجر به تلفاتی از هر دو طرف شد، به‌طوری‌که حداقل ۲ نفر کشته و ۱۱ نفر دیگر زخمی شدند، از جمله غیرنظامیان و نیروهای امنیتی.

🔹ناآرامی‌‌‌ها به بسیج قبایل و اعتراضات منطقه‌‌‌ای تبدیل شد.

🔹منطقه کردستان عراق مدت‌‌‌هاست که تنش‌‌‌های قبیله‌‌‌ای و سیاسی، به‌ویژه بین قبایل محلی و حزب حاکم دموکرات کردستان (KDP) به رهبری خانواده بارزانی را تجربه کرده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #خورشید_هرکی #درگیری #اربیل

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎16😁2😐2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بازارها در شوکِ بی‌اعتماد: چرا هیچ‌کس حاضر نیست دلار نگه دارد؟

🔺در روزهایی که آسمان اقتصاد ایران هنوز از گردوغبار جنگ دوازده‌روزه پاک نشده، نشانه‌های عمیق رکود در سه بازار اصلی—ارز، مسکن و بورس—به چشم می‌خورد.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍13👎4😁2
بازارهای بدون مشتری

🔺دنیای اقتصاد: درحالیکه بازارهای دارایی در بلاتکلیفی متاثر از ابهامات سیاسی بسر می‌برند؛ تلاش‌های دیپلماتیک برای رسیدن به یک توافق هسته‌ای همچنان ادامه دارد. اما بازارهای دارایی روزهای ملتهبی را پشت‌سر می‌گذارند؛ از ریزش بورس گرفته تا نوسان منفی دلار ، سکه و طلا . اینک کاهش ارتفاع قیمتی در بازارها و پافشاری معامله‌گران برای خروج از تالار شیشه‌ای، نشان می‌دهد؛ ریشه هراس و تردید فراتر از مقیاس هفتگی است.

🔺روند نزولی بورس، معامله‌گران را متعجب کرده است. حتی گزارش‌‌‌های مالی مثبت، عقب نشینی دلار و فروکش بازدهی مثبت در بازارهای موازی هم نتوانستند جلوی خروج پول از بازار سهام را بگیرند این در حالی است که حمایت‌‌‌های تکنیکال یکی پس از دیگری شکسته می‌‌‌شوند. به نظر می‌رسد تا زمان روشن شدن وضعیت مذاکرات هسته‌ای و مخاطرات نظامی این روند ادامه داشته باشد.

🔺تلاطم بازارها آنهم در روزهایی که چشم‌انداز مشخصی از ریسک‌ها قابل تصور نیست یک پیام مشخص دارد؛ پول با احتیاط مضاعف به سمت دارایی‌های امن در حال حرکت است. اما چرا در هفته‌ای که گذشت سه بازار سهام، ارز و طلا متزلزل ظاهر شدند؟ تاکتیک ریزشی بازارها تا چه زمانی ادامه دارد؟
🔷جزئیات بیشتر را در «پادکست رادیو بازار» بشنوید.

#دنیای_اقتصاد #بورس #طلا #دلار #سکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍10👎1😁1
اکونومیست: نظم سابق پناهندگی دیگر جوابگو نیست

🔺دنیای اقتصاد:
نشریه اکونومیست جلد جهانی این هفته خود را به موضوع پناهندگان اختصاص داده و می‌نویسد کشورهای ثروتمند باید برای همیشه حساب پناهندگی را از مهاجرت کاری جدا کنند. نظام کنونی پناهندگی که مختص شرایط اروپای پس از جنگ‌های جهانی طراحی شده بود، دیگر نمی‌تواند در زمانه درگیری‌های روزافزون، سفر ارزان و شکاف‌های عظیم درآمدی کارآمد باشد.

🔺اکونومیست می‌نویسد حدود ۹۰۰ میلیون نفر تمایل به مهاجرت دائم دارند؛ از آنجا که برای شهروندان کشورهای فقیر تقریبا غیرممکن است به‌صورت قانونی به کشورهای ثروتمند مهاجرت کنند، بسیاری بدون مجوز اقدام به مهاجرت می‌کنند. طی دو دهه گذشته، بسیاری از پناهندگی به عنوان راهی غیرمستقیم برای ورود به کشور هدف استفاده کرده‌اند. آنها به‌جای اینکه قاچاقی از مرز بگذرند؛ خود را تسلیم نگهبانان مرزی کرده و درخواست پناهندگی می‌دهند. آنها می‌دانند که رسیدگی به درخواستشان سال‌ها طول خواهد کشید و در این مدت می‌توانند در سایه مخفی شوند و کار پیدا کنند.

🔺در طرف مقابل شهروندان کشورهای هدف قرار دارند که فکر می‌کنند که نظم فعلی پناهندگی، مورد سوءاستفاده قرار گرفته است. اکنون، اکثر درخواست‌های پناهندگی در اتحادیه اروپا مستقیما رد می‌شوند. ترس از هرج‌ومرج مرزی و رشد پوپولیسم به این بحث بی‌پایان دامن زده و بررسی مهاجرت قانونی را به بیراهه کشانده است. برای ایجاد سیستمی که هم امنیت را برای کسانی که به آن نیاز دارند تأمین کند و هم جریان معقولی از مهاجرت کاری را فراهم آورد، لازمست که سیاست‌گذاران این دو مسئله را به‌طور کاملا جدا از یکدیگر تعریف کنند.

🔺به عقیده اکونومیست واقع‌بینانه‌ترین رویکرد، ارائه پناهگاه به پناهجویان در نزدیکی کشورشان است. منظور از پناهگاه، معمولا اولین کشور امن یا بلوک منطقه‌ای است. پناهجویانی که مسافت کمتری طی می‌کنند، احتمال بیشتری دارد روزی به خانه بازگردند. همچنین در این موقعیت، میزبانان که معمولا از نظر فرهنگی به پناهجویان نزدیک‌ترند و آگاهند که آن‌ها به دنبال اولین پناهگاه امن هستند. دقیقا به همین دلیل است که اروپایی‌ها از آوارگان اوکراینی‌ها استقبال کردند، ترک‌ها با سخاوت با سوری‌ها برخورده کرده و چادی‌ها پذیرای سودانی‌ها بوده‌اند.

🔺حمایت از پناهجویان در نزدیکی کشورشان اغلب هزینه‌ی بسیار کمتری نیز دارد. آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد کمتر از یک دلار در روز برای هر پناهجو در چاد هزینه می‌کند. اکونومیست با اشاره به محدودیت بودجه‌ها می‌نویسد کشورهای ثروتمند با تأمین مالی آژانس پناهندگان می‌توانند به افراد بسیار بیشتری کمک کنند تا اینکه پناهجویان را در خوابگاه‌های کشورهای خود اسکان دهند یا هزینه‌های هنگفتی برای وکلا صرف کنند تا درباره پرونده‌هایشان بحث کنند. همچنین، آن‌ها باید به کشورهای میزبان به‌طور سخاوتمندانه کمک کنند و میزبانان را تشویق کنند تا به پناهجویان اجازه دهند از طریق کار امرار معاش کنند، همان‌طور که بسیاری از آن‌ها به قصد این فرجام پا در این راه خطرناک گذاشته‌اند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍8👎1
ترامپ: از روسیه ناامیدم؛ توافق جدید میان آمریکا، ناتو و اوکراین بر سر ارسال سلاح

🔹دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در گفت و گو با شبکه ان بی سی نیوز درباره وضعیت جنگ روسیه و اوکراین گفت: «من از روسیه ناامید هستم، اما خواهیم دید که در چند هفته آینده چه اتفاقی می‌افتد.»

🔹رئیس جمهوری آمریکا همچنین جزئیات توافق جدیدی را که به گفته او بین ایالات متحده، ناتو و اوکراین بر سر ارسال سلاح از ایالات متحده حاصل شده بود، فاش کرد و گفت: «ما به ناتو سلاح می‌فرستیم و ناتو صد در صد هزینه این سلاح‌ها را پرداخت می‌کند. بنابراین کاری که ما انجام می‌دهیم، این است که سلاح‌هایی که ارسال می‌شوند به ناتو می‌روند و سپس ناتو این سلاح‌ها را [به اوکراین] می‌دهد و ناتو هزینه این سلاح‌ها را پرداخت می‌کند.»

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍11😁8👎2
بارش باران در برخی نقاط/کاهش کیفیت هوا در شرق و جنوب شرق کشور

🔹سازمان هواشناسی کشور بارش پراکنده باران در برخی نقاط و کاهش کیفیت هوا در شرق و جنوب شرق کشور را پیش‌بینی کرد.

🔹وضعیت هوای تهران برای پنج روز آینده نیمه ابری، در بعضی ساعت‌ها ابری، گاهی وزش باد شدید و رگبار و رعد و برق با احتمال طوفان و گرد و خاک پیش‌بینی می‌شود. کمینه هوای تهران ۲۴ درجه سانتیگراد و پیشینه آن ۳۷ درجه سانتیگراد خواهد بود.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍8😭2
بقایی: حقیقت را نمی‌توان با تحریم سرکوب کرد

سخنگوی وزارت خارجه:

🔹خانم فرنچسکا آلبانیز، گزارشگر وضعیت حقوق بشر در فلسطین اشغالی، به‌خاطر بیان حقیقت و ایستادگی در برابر نسل‌کشی، اشغالگری و آپارتاید تحریم شده و در معرض قلدری قرار می‌گیرد.

🔹همزمان نتانیاهو که یک جنایتکار جنگی تحت تعقیب دیوان بین‌المللی کیفری است در واشنگتن مورد استقبال قرار می‌گیرد. شما در حال نمایش نفاقی عریان و تمام‌عیار هستید و دنیا دارد تماشا می‌کند.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍46👎7😐7😁3👏2😭2
صعود تاریخی پادشاه رمزارزها؛ بیت‌کوین در قله ۱۱۸ هزار دلاری ایستاد

🔹️دنیای اقتصاد: در ادامه موج صعودی بازار رمزارزها، بیت‌کوین با جهشی حدود ۶ درصدی در ۲۴ ساعت گذشته، امروز به رکوردی تازه دست یافت و قیمت آن تا مرز ۱۱۸٬۰۰۰ دلار پیش رفت. این بالاترین سطح قیمتی بیت‌کوین در تاریخ معاملات آن محسوب می‌شود.

🔹️کارشناسان بازار کریپتو، دلایل متعددی را برای این جهش قیمتی مطرح می‌کنند؛ از جمله خوش‌بینی نسبت به کاهش نرخ بهره آمریکا در ماه‌های آینده، افزایش خریدهای نهادی از طریق ETFهای بیت‌کوین، و رشد دوباره تقاضای جهانی برای دارایی‌های دیجیتال.

🔹️درحال‌حاضر، تحلیل‌گران برجسته‌ای همچون "Dilin Wu" و "Ryan Lee" پیش‌بینی کرده‌اند که بیت‌کوین ممکن است به‌زودی از ۱۲۰٬۰۰۰ دلار نیز عبور کند، به‌ویژه اگر مقاومت‌های فنی در محدوده فعلی شکسته شود.

🔹️همزمان با صعود بیت‌کوین، سایر رمزارزهای اصلی نیز رشد چشمگیری داشته‌اند. اتریوم به مرز ۳۰۰۰ دلار نزدیک شده و آلت‌کوین‌هایی مانند Solana و XRP نیز عملکردی درخشان را ثبت کرده‌اند.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
👍8👎2😐2
وزیر جنگ اسرائیل با پرونده ایران به آمریکا می‌رود

رسانه‌های عبری خبر دادند:

🔹پس از پنج روز اقامت نتانیاهو در واشنگتن، وزیر جنگ اسرائیل برای گفت‌وگو درباره مسئله ایران به آمریکا می‌رود.

🔹وزارتخانه‌های جنگ اسرائیل و آمریکا احتمالاً یک یادداشت تفاهم محرمانه امضا خواهند کرد

🔹انتظار می‌رود این تفاهمنامه بر امنیت اسرائیل و خرید سلاح‌های تهاجمی و دفاعی تمرکز دارد./ایسنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
👎38👏10😐8😁3👍1
جلالی: دانش هسته‌ای ایران با بمباران از بین‌ نمی‌رود

🔹سفیر ایران در مسکو با بیان اینکه توان هسته‌ای ایران بومی است، تأکید کرد: دانش هسته‌ای کشور ما با بمباران و موشک از بین نمی‌رود.

🔹کاظم جلالی در مصاحبه با خبرگزاری تاس با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان و پیوستن آمریکا به جنگ نتانیاهو افزود: این تجاوز اراده ایران را در ترسیم آینده مطلوب برای کشور تقویت کرده است و در این مسیر، نخبگان فکری و علمی ما همچنان بر سر برنامه هسته‌ای خود به عنوان یک حق مسلم، قانونی و مشروع، ایستادگی خواهند کرد.

🔹سفیر ایران در روسیه با اشاره به اینکه کشورها بنا بر معاهدات بین‌المللی قادر به برخورداری از حق غنی‌سازی و استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای هستند، اظهار داشت: اکنون نیز ما هیچ خواسته‌ای جز احترام به قوانین بین‌المللی نداشته و نداریم.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
👎31👍13😁1
ترامپ: تعرفه ۳۵ درصدی بر کالاهای کانادایی اعمال می‌شود

🔹دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با انتشار پستی در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که تعرفه‌های ۳۵ درصدی بر کالاهای کانادایی اعمال خواهد شد.

🔹کانادا، یکی از بزرگ‌ترین شرکای تجاری آمریکا، آخرین کشوری است که در روزهای اخیر از سوی ترامپ نامه دریافت کرده و احتمال اعمال تعرفه جدید از اول ماه اوت علیه این کشور خبرساز شده است./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
😁19👏7😐4
دیدار وزرای خارجه چین و آمریکا

🔹دنیای اقتصاد:
دیپلمات ارشد ایالات متحده در اولین سفر آسیایی خود پس از تصدی مقام وزارت امور خارجه، در مالزی حضور یافت تا در اجلاس شرق آسیا و مجمع منطقه‌ای آسه‌آن بر تعهد ایالات متحده به این منطقه تاکید کند.

🔹این سفر در حالی صورت گرفته است که بسیاری از کشورهای این منطقه از مجموعه تعرفه‌های سنگین آمریکا که این هفته توسط دونالد ترامپ اعلام شد، تحت فشار قرار گرفته‌اند.

🔹در حالی روبیو اولین گفت‌وگوی حضوری خود را با وزیر امور خارجه چین برگزار کرد که پکن به ایالات متحده هشدار داده است که از اعمال مجدد تعرفه‌های سنگین بر کالاهای چینی در ماه آینده خودداری کند و تهدید کرده است که علیه کشورهایی که با آمریکا برای حذف چین از زنجیره‌های تامین توافق کنند، اقدام تلافی‌جویانه انجام خواهد داد.

🔹پیش از این دیدار وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، در گفت‌وگو با همتایان آسیایی خود در مالزی، واشنگتن را به شدت مورد انتقاد قرار داده و تعرفه‌های آمریکا را «نمونه واضح زورگویی» توصیف کرده بود. با این حال، هر دو طرف دیدار دوجانبه روز جمعه را مثبت و سازنده توصیف کردند. روبیو این نوید را داد که احتمالا به زودی دونالد ترامپ با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، دیدار خواهد داشت.

🔹وی به خبرنگاران گفت: «ما دو کشور بزرگ و قدرتمند هستیم و همیشه موضوعاتی وجود خواهد داشت که در آن‌ها اختلاف نظر داشته باشیم. فکر می‌کنم زمینه‌هایی برای همکاری بالقوه وجود دارد و شخصا این دیدار را بسیار سازنده و مثبت یافتم، هرچند کارهای زیادی باید انجام شود.»

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #چین

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
👏6😐3
بیانیه وزرای خارجه «آسه‌آن»: تعرفه‌های یک‌جانبه، خطر تشدید تفرقه جهانی را به همراه دارد

🔹وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه ملل جنوب شرق آسیا «آسه‌آن» در پایان پنجاه‌ و هشتمین نشست خود در مالزی، با ابراز نگرانی از تشدید تنش‌های تجاری در جهان، تعرفه‌های یک‌جانبه آمریکا را «غیرسازنده» خواندند و در مورد تحولات خاورمیانه نیز اعلام کردند که خواستار از سرگیری کامل کمک‌های انسانی به غزه و احترام به آتش‌بس میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم اسرائیل هستند.

🔹این بیانیه با اشاره به افزایش تنش‌های تجاری در سطح جهان و بی ثباتی فزاینده در اقتصاد بین‌الملل، بر اهمیت نقش سازمان تجارت جهانی برای تضمین عدالت در نظام تجاری تاکید کرد.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
👍16😁2
Audio
🔺در دل درگیری‌های بزرگ و کوچک دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، یک چهره جنجالی به‌طور مداوم خودرا نشان داده؛ لورا لومر. زنی سرکش، که حتی تیم ترامپ هم به‌دنبال مهار اوست.

🔺به گزارش نیویورک‌تایمز، لورا لومر، اینفلوئنسر راست‌گرای افراطی، طرفدار نظریه توطئه و اسلام‌هراس، به‌رغم داشتن نقشی سمی در حلقه داخلی ترامپ، حالا دست بالا را دارد.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
👍4👎2
لاریجانی: در حال بررسی پیام‌های واشنگتن درباره از سرگیری مذاکرات هستیم

🔹علی لاریجانی در گفت‌ وگویی با شبکه الجزیره اعلام کرد که ایران پیام‌هایی از سوی ایالات متحده آمریکا در رابطه با از سرگیری مذاکرات دریافت کرده و این پیام‌ها در حال بررسی هستند.

🔹وی همچنین در این مصاحبه تصریح کرد: پس از جنگی که علیه ما تحمیل شد، دیگر هیچ‌گونه اعتمادی به آمریکا نداریم./ایرنا

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
👎19👍16😁11😐2
Audio
🔴 ایده‌ها و پدیده‌ها

🎧 «ایده‌ها و پدیده‌ها» پادکستی درباره تاریخ اندیشه‌های اقتصادی است.

🔹 در قسمت دهم از پادکست ایده‌ها و پدیده‌ها با بعضی از مهم‌ترین و اثرگذارترین رئوس اندیشه‌های آدام اسمیت آشنا خواهیم شد.

🔹پس از آن خواهیم دید که اسمیت بارقه اولیه این اندیشه‌ها را از پاره‌ای متفکّران بزرگ قرن هجدهم اقتباس کرده بود؛ کسانی مثل برنارد مندِویل هلندی، صاحبنظران عصر روشنگری اسکاتلند، و فیزیوکرات‌های فرانسوی.

🔹در این قسمت همچنین مرور کوتاهی بر آراء کارل منگر خواهیم داشت؛ اندیشمندی که ایده‌های آدام اسمیت درباره تشکیل نظم‌های اجتماعی خودجوش و خودانگیخته را بسط داد، و لیبرالیسم اقتصادی را به یک دستگاه فکری مدرن و منسجم و مستحکم تبدیل کرد.

👤 ایده‌ها و پدیده‌ها را با صدای امیررضا عبدلی در دنیای اقتصاد بشنوید.

#ایدهها_پدیدهها

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍5😁1
2025/07/13 19:38:43
Back to Top
HTML Embed Code: