Telegram Web
⭕️امکان تبدیل تهدید به فرصت در حوزه اشتغال نیروی کار خارجی در ایران

🔹
اشتغال مهاجران در بازار کار ایران یکی از ابعاد حضور آنان در کشور است. رویکردهای مختلفی به اشتغال نیروی کار خارجی در ایران
وجود دارد. برخی‌ها این موضوع را تهدیدی برای کشور و اشتغال نیروی کار ایرانی می‌دانند و برخی نیز آن را فرصت به حساب می‌آورند.

🔹محسن ابراهیمی، مدیرکل اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: در صورت عدم مدیریت لازم در راستای حضور نیروی کار خارجی در کشور، می‌توان این پدیده را در قالب یک تهدید محسوب کرد و در نقطه مقابل به شرط برنامه‌ریزی درست امکان تبدیل آن به فرصت برای بازار کار و اقتصاد وجود دارد.

🔹به عنوان مثال انجام کارها و پروژه‌های کلان بخش‌های مختلف فعالیت‌های اقتصادی نظیر نهضت ملی مسکن در مدت‌زمان کوتاه با استفاده از حجم بالای نیروی کار خارجی شاغل در کشور امکان‌پذیر است. به عبارتی بهره‌مندی از نیروی کار انبوه مهاجران در برخی شرایط خاص برای فضای کار در قالب فرصت مطرح می‌شود.

🌐 مطالعه كامل در دیاران

🆔 @diaran_ir
⭕️حادثه تروریستی کرمان و موج‌سواری مهاجرهراسی

🔹
يادداشت رضا عطایی کارشناسی‌ارشد مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران: اگرچه قلب‌های‌مان شرحه‌شرحه و دیده‌های‌مان خون‌بار است اما حادثه تروریستی کرمان، جلوه‌ای از شهد حضور "قوماندان" [فرمانده] را پس از شهادتش به‌مان چشاند و به وضوح فهماند و نشان داد که فرمانده و سربازانش برای‌مان چه‌ها کرده‌اند.

🔹اما آنچه که بیش از هر چیز درباره این حادثه تروریستی، از همان ساعات اولیه انتشار خبر، خود را در بازتاب فضای مجازی نشان داد، شکل‌گیری موجی از مهاجرهراسی و افغانی‌ستیزی همراه بوده است.

🔹در شبکه‌های اجتماعی، همچون پست و استوری‌های اینستاگرام، کانال‌ها و گروه‌های تلگرامی، بازتاب حادثه تروریستی به گونه‌ای بوده که حاکی از پالس‌های شکاف‌های جامعه می‌باشد.

🔹در یک سال اخیر، به خصوص ماه‌های گذشته، شاهد موج بسیار فراگیر و وحشتناکی از مهاجرستیزی و افغانی‌هراسی در فضای مجازی بوده‌ایم که فارغ از اینکه دست‌های پشت پرده کیستند و چه نیاتی داشتند، پیامد نحوه و مدل پردازش آن واکنش‌های فضای مجازی، "امنیتی‌سازی"شدنِ (Securitization) موضوع "حضور مهاجران افغانستانی در ایران" بوده است.

🔹"امنیتی‌سازی"، یک موضوع و پدیده را از "وضعیت عادی" به "وضعیت اضطراری" تبدیل می‌کند. امری که در موج مهاجرستیزی/افغانی‌هراسی به خوبی خود را در فضای مجازی نشان می‌دهد و به تبع در فضای حقیقی جامعه نیز اثر می‌گذارد.

🔹وضعیت مهاجران افغانی/افغانستانی در ایران به خوبی نشان‌دهنده ضعف ساختار سیاست‌گذاری مهاجرتی نظام جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. با گذشت بیش از چهار دهه از اولین موج مهاجرتی اتباع افغانستان به ایران، نظام حاکمیتی هنوز به هیچ جمع‌بندی مشخصی در سیاست‌گذاری این حوزه نرسیده است.

🔹اگرچه ما هیچ علم غیبی نداریم که این جریانات به کدام سرورها و سرویس‌های اطلاعاتی کشورها وابسته‌اند و از طرفی هم نمی‌خواهیم که به فرضیات "توهم‌توطئه"گونه متوسل شویم، اما آنچه که از رصد شبکه‌های اجتماعی مردم ایران و افغانستان بر می‌آید به خوبی نشان می‌دهد که یک "بازی پیچیده‌ی کثیف" در جریان است که یک سر آن "افغانی‌هراسی در ایران" است و سر دیگر آن "ایرانی‌هراسی در افغانستان".

🔹حادثه تروریستی کرمان، سوژه‌ای برای بدخواهان مردمان دو کشور شد تا با پروپاگاندا و بازتابِ غرض‌دار رسانه‌ای، بخواهند با زهرپراکنی فضای همدلی و همزبانی مردمان ایران و افغانستان را شکرآب سازند.
فارغ از اینکه که بدانند فضای خون‌شریکی میان دو کشور ریشه‌دارتر از آن است که چنین تیشه‌هایی بتواند به آن ضربه و آسیبی برساند. مردم ایران خاطرات بیش از دو هزار و پانصد شهید و جانباز افغانستانی هشت سال دفاع مقدس را از یاد نبرده‌اند و یاد شهیدان و دلاورانِ افغانستانیِ هم‌رزمِ حاج‌قاسم در دفاع از حرم در مبارزه با تروریسم جهانی، تا ابدالدهر از لوح ذهن و جان‌شان حذف نخواهد شد.

🔹فضای خون‌شریکی مردم دو کشور در حادثه تروریستی دیار کریمان نیز خود را نشان داد که دوازده تن از شهیدانِ حادثه افغانستانی بوده‌اند.

🔹اگرچه ریشه‌ها و پیوندهای مردمان دو پاره‌ی جداشده وطن‌فارسی آن‌چنان عمیق است و ایشان، خود به ملاحظات امر واقف هستند. اما انعکاس چنین خبرهایی که با مقاصد خاصی دنبال می‌شود، آگاهی و هوشیاری بیشتری را از جانب مردم دو کشور، به ویژه نخبگان، فرهنگیان و دانشگاهیان می‌طلبد که در زمینی که بدخواهان دو کشور برای‌شان چیده‌اند، بازی نکنند.

🌐منبع: ايسنا

🆔 @diaran_ir
⭕️ پرسه مرگ در اردوگاه‌های پناه‌جویی جهان

🔹سال ۲۰۲۴ درحالی آغاز شد که شبح مرگ همچنان در اردوگاه‌ها و اقامتگاه‌های پناه‌جویی سراسر جهان درحال پرسه‌زدن است و قربانی می‌گیرد.

🔹براساس اعلام مقام‌های بنگلادشی، در پی بروز آتش‌سوزی در اردوگاه بازار کاکس محل استقرار آوارگان روهینگیایی در جنوب شرقی بنگلادش در منطقه مرزی میانمار در ساعات اولیه روز گذشته حدود ۸۰۰ پناهگاه ویران شد.

🔹کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، اعلام کرد که نزدیک به ۷ هزار نفر در اثر آتش‌سوزی بی‌خانمان شده‌اند.

🔹نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از اقلیت مسلمان میانماری در اردوگاه‌های پر از بامبو و پلاستیک در منطقه مرزی بازار کاکس بنگلادش زندگی می‌کنند؛ بیشتر این افراد در سال ۲۰۱۷ از نسل‌کشی دولتی علیه مسلمانان از میانمار فرار کردند.

🔹براساس گزارش‌ها، درگیری میان مهاجران در یک اردوگاه پناه‌جویی در نیویورک، فاجعه‌بار و به مرگ یک مرد پناه‌جو منجر شد.

🔹منابع آمریکایی می‌گویند که اردوگاه‌های پناه‌جویی در آمریکا به‌دلیل بی‌توجهی پلیس و مقام‌های این کشور به اردوگاه‌های مرگ با رقابت‌های مسلحانه تبدیل شده‌اند.

🌐منبع : ميزان

🆔 @diaran_ir
Forwarded from جماران
📸 ساخت یک شهرک با ۱۷۵ ساختمان برای پناهندگان فلسطینی در جمهوری چچن

🔹رمضان قدیروف، رییس جمهور چچن که شخصا از مراحل آماده سازی این شهرک در گروزنی (مرکز جمهوری چچنستان) بازدید می کرد، از پرداخت حدود ۱۱۰۰ دلار به هر خانوار خبر داد و خاطرنشان کرد که در حال حاضر حدود ۳۰ پناهنده در بخش بهداشتی به کار گرفته شده اند و دوره های زبان روسی برای سایرین برگزار شده است.
jamaran.news
◼️ @jamarannews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥نازنین فاطمه ۵ ساله، کوچکترین شهید افغانستانی حادثه تروریستی کرمان

🔹روی کارتی که نشان می‌دهد نوشته: «تبعه خارجی»
پدرش احتمالاً برای اجارهٔ یک خانه در ایران، از بنگاه‌دار و صاحبخانه، طعنه‌های مکرر به خاطر ملیت افغانستانی‌اش شنیده، برای ثبت نام مدرسه خواهر و برادر همین فرزندی که دیگر ندارد، رنج بسیار کشیده و تمام ناملایمات پذیرش مهاجرین در ایران را به جان خریده و همچنان استوار، با خانواده به زیارت حاج قاسم آمده و شهید داده.

🔹نازنین فاطمه‌ عمرش از تاریخ انقضای مدرک اقامتی‌اش هم کمتر بود.

🆔 @diaran_ir
مرگ و ناپدید شدن بیش از ۶ هزار پناه‌جو در مسیر رسیدن به اسپانیا در سال ۲۰۲۳

🔷گزارش یک نهاد غیردولتی اسپانیایی نشان می‌دهد که ۶ هزار و ۶۱۸ مهاجر در سال ۲۰۲۳ در تلاش برای رسیدن به این کشور جان خود را از دست داده و یا ناپدید شده‌اند.

🔹براساس گزارش موسسه «کامینادو فرانتیرز»، به‌طور متوسط ​​روزانه ۱۸ نفر در مسیر رسیدن به اروپا در سال ۲۰۲۳ جان باخته و یا ناپدید شدند.

🔹سازمان بین‌المللی مهاجرت تأیید می‌کند که با توجه به دشواری ثبت موارد غرق‌شدگی و ناتوانی در یافتن اکثر اجساد، آمار واقعی بسیار بیشتر است.

🔹همچنین آمار منتشر شده از سوی آژانس پناهندگان سازمان ملل نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۳ بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در مسیر رسیدن به اروپا از طریق دریای مدیترانه جان خود را از دست داده‌اند.

🌐منبع : ميزان

🆔 @diaran_ir
Forwarded from شرق
🔺مهاجرت و آثارش

🔹کشور در سال‌های گذشته شاهد کاهش شتابان نرخ رشد جمعیت است. استمرار این روند موجب تغییر ساختار جمعیتی کشور و گرایش ساختار جمعیتی کشور به پیری است. همچنین در دهه‌های گذشته نرخ ازدواج با کاهش و نرخ طلاق با افزایش روبه‌رو بوده است. افزایش سن ازدواج، کاهش نرخ فرزندآوری و در نتیجه کاهش بعد خانوار ازجمله ویژگی‌های شاخص‌های جمعیتی ایران معاصر در سه دهه اخیر است. در کنار این شاخص‌های جمعیتی که بارها از سوی کارشناسان جامعه‌شناسی و جمعیت‌شناسی کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، افزایش شمار ایرانیان مهاجر از کشور نیز ازجمله پدیده‌هایی است که پیامدهای اجتماعی و فرهنگی نگران‌کننده‌ای در پی خواهد داشت. درباره میزان مهاجران ایرانی در خارج از کشور آمار دقیقی در دسترس نیست. بنا بر اعلام رصدخانه مهاجرت ایران نرخ رشد مهاجرت به خارج از کشور روند افزایشی درخورتوجهی داشته است.

🔻یادداشت احسان هوشمند را اینجا بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-914524

@sharghdaily
sharghdaily.com
⭕️ کشف ده‌ها هزار اجاره سیم کارت و کارت بانکی به اتباع غیرمجاز در البرز

🔹مدیرکل اداره اتباع و امور مهاجرین خارجی استانداری البرز: ده‌ها هزار مورد اجاره سیم کارت تلفن همراه و کارت عابر بانک توسط برخی از شهروندان این استان به اتباع خارجی غیرمجاز کشف شد.

🔹این اقدام شهروندان تخلف محسوب می‌شود و مراجع قضایی استان به جد پیگیر این موضوع هستند.

🌐منبع:همشهری

🆔 @diaran_ir
۱۰ هزار درخواست ایرانیان خارج از کشور در سامانه پرسمان تردد ثبت شد

🔷 علیرضا بیگدلی، معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزیر امور خارجه:بر اساس آمارهای ارائه شده سالانه بیش از ۸۵۰ هزار ایرانی خارج از کشور اغلب برای دیدار خانواده های خود به ایران سفر می کنند که این روند همچنان افزایشی است.

🔷برخی از این افراد تصور می کنند نمی توانند به ایران سفر کنند، وزارت امور خارجه برای حل این مساله، سامانه ای تحت عنوان سامان پرسمان تردد " پرسش اینترنتی درباره تردد به ایران" را طراحی کرده است.

🔷خوشبختانه ۹۲ درصد ثبت نام شدگان در این سامانه هیچ مشکلی نداشته اند در حالیکه این افراد فکر می کردند دچار مشکل هستند و مابقی نیز مشکلاتی از قبیل پرونده های قضایی و دعوای شخصی داشته اند.

🔹هم اکنون در ۱۴۰ نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در حدود ۹۵ کشور دنیا خدمات مورد نیاز به ایرانیان خارج از کشور ارائه می شود.

🔷حدود ۲ سال از راه اندازی سامانه پرسمان تردد سپری می‌شود و تاکنون ۱۰ هزار نفر درخواست خود را در آن ثبت کرده‌اند.

🌐منبع: ایرنا

🆔 @diaran_ir
ایران نتوانست از ظرفیت مهاجرین حسن استفاده کند

🔷عیسی حسینی مزاری، مدیر مسئول خبرگزاری صدای افغان(آوا) و رئیس کل مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان افغانستان: در طول بیش از ۴۰ سال گذشته ایران نتوانست از ظرفیت مهاجرین حسن استفاده کند و به عنوان نیروهای طرفدار نظام چه در ایران، چه در افغانستان و چه در اروپا از آنها بهره برداری مناسبی نشد.

🔷اینجاست که دولت‌های مختلف ایران ضعف‌هایی داشته‌اند. در این اواخر سازمان ملی مهاجرت تاسیس شده و امیدواریم که این سازمان بتواند بحث مهاجرین را به درستی سازماندهی کند.

🔷فضای فعلی که به شدت علیه مهاجر است را چه کسی ایجاد کرد؟! دستگاه دولت اشتباهاتی مرتکب شده که این فضا ایجاد شد. مثلا در خراسان رضوی مصوبه‌ای از طریق شورای تامین استان هست که مهاجر حق ندارد در بافت سه کیلومتری حرم مطهر کسب و کار داشته باشد. این طرح با کدام محاسبه و استراتژی تصویب شده‌است؟!

🔷 از یک طرف می گویید افغانستانی رتبه‌ی اول سرمایه‌گذاری است و از طرف دیگر این وضعیت را به وجود می‌آورید.

🌐منبع: انصاف نیوز

🆔 @diaran_ir
گزارش تحقیقی از ماجرای مهاجران؛ ستیز یا ساماندهی؟

▪️بخش سوم|روایتی جدید از یک قتل در حوالی «افغان‌آباد»


🔹در دو سال گذشته با افزایش حضور مهاجرین افغانستانی مشکلاتی به وجود آمده که کشور را درگیر خود کرده است.

🔹آخرین نمونه آن قتل یک جوان ایرانی در میبد و اعتراض مردم این شهر بوده است. 

🔹به نظر می‌رسد رسیدگی نکردن به این ماجرا کشور را دچار مشکلات بزرگی می‌کند. 

🔹از طرفی تنها راه حل مسئله مهاجران، ساماندهی به جای ستیز است که این روزها باب شده است.

🔹حامد هادیان در چند گزارش تحقیقی (بخش اول)، (بخش دوم) به بررسی ابعاد مختلف ماجرای مهاجران افغانستانی پرداخته است که به مرور آن را منتشر خواهد کرد.  

🔹سومین گزارش درباره ماجرای قتل یک جوان میبدی توسط یکی از مهاجران و حواشی آن است.

📝گزارش خبرنگار تسنیم را اینجا بخوانید
@TasnimNews
⭕️ کافی‌شاپ لاکچری افغانستانی‌ها در ایران بسیار هم مبارک است ...

🔹 کاوه معین‌فر:چند روز است که ویدیویی در فضای مجازی منتشر شده است تحت عنوان «کافی‌شاپ لاکچری افعانستانی‌ها در ایران»، که واقعاً واکنش‌ها به آن تأسف‌برانگیز و ناراحت‌کننده است.

🔹اینکه هر کسی بر اساس قوانین کشور می‌تواند یک مرکز تجاری راه‌اندازی کند دیگر بدیهی‌تر از آن است که بخواهیم دربارهٔ آن حرف بزنیم، ولی واقعاً این حجم از خشونت، خشم و بی‌احترامی نسبت به این ویدیو تعجب‌برانگیز است.

🔹اصلاً از اینکه دربارهٔ چنین بحث ساده و انسانی باید بنویسم برایم عذاب‌آور است، ولی از طرف مقابل احساس می‌کنم که در این زمینه کم‌کاری و غفلت صورت گرفته است، که الان شاهد چنین اتفاقاتی هستیم.

🔹از این قضیه هم غافل نیستم که این قضیه ریشه‌دارتر از این است که فقط با نوشتن چند کلمه در مذمت نگاه نژادپرستانه پشت آن به راه‌حلی رسید، ولی سیل کامنت‌ها و مباحث مطرح‌شده تا بدان حد آزاردهنده است که غیر از حیرت، ناراحتی و نگرانی چیزی برای‌مان نمی‌ماند.

🔹برایم جالب است که اشخاصی به افغانستانی‌ها و یا اساساً هر ملت دیگری چنین حمله کنند به‌دلیل اینکه آنها هم مثل هر انسان دیگری دارند زندگی می‌کنند و حق دارند زندگی کنند.

🔹از این افراد پرسشم این است در موقعیت مشابه و برعکس، واکنش آنها چه خواهد بود؟ این همه رستوران، مغازه، کافی‌شاپ و ... ایرانی در تمام کشورهای دیگر جهان وجود دارد. آیا دربارهٔ آنها هم همین رأی و نظر را دارند و برای آن جامعهٔ میزبان هم جنین نوع برخوردی را جایز می‌دانند؟

🔹مثلاً یک رستوران لاکچری ایرانی در فرانسه، آلمان یا ... وجود دارد و ایرانی‌ها به آنجا می‌روند. آیا حق می‌دهند که فرانسوی‌ها یا آلمانی‌ها به ایرانی‌های مهاجر در آن کشور بتازند و انواع و اقسام الفاظ زشت و شرم‌آور را به‌کار ببرند فقط چون ایرانی هستند و به یک رستوران ایرانی رفته‌اند تا ساعاتی را با خانواده یا دوستان‌شان وقت بگذرانند؟

🔹در بسیاری از موارد این‌چنینی مدام باید به خودمان یادآوری کنیم من اگر جای طرف مقابل بودم، آن‌وقت چه؟ آیا همین‌گونه بی‌رحم و بی‌انصاف می‌نوشتم؟

🔹یا یک نمونهٔ دیگر که باز اخیراً دیدم این بود که فرشته حسینی، بازیگر افغانستانی‌الاصل سینمای ایران، در همکاری با یک برند لباس ایرانی چند ویدیو ساخته بود. باز همین اتفاق رخ داد و به فرشته حسینی حملهٔ همه‌جانبه شد و وقتی کامنت‌های اینستاگرام را می‌دیدی، افرادی با پروفایل‌هایی این جملات را نوشته بودند که باورکردن‌اش واقعاً سخت بود. از همه قشری هم در میان این حمله‌کنندگان دیده می‌شد.

🔹مگر فرشته حسینی چه کاری انجام داده است که چنین به خون او تشنه‌اید؟ او فقط دارد مثل همهٔ انسان‌های دیگر زندگی می‌کند. تعداد ۵ یا ۱۰ یا حتی ۱۰۰ کامنت نیست که این‌چنین بی‌پروا و بی‌ادبانه حرف می‌زنند؛ هزاران هزار است. برای همین، نگران‌کننده می‌شود.

🔹این قضیه را فراموش نکنیم هر ملت و یا هر ملیتی انواع و اقسام انسان‌ها را دارد و نمی‌توان همگیِ آنها را در یک دسته قرار داد و یا با یک برچسب تکلیف همهٔ آنها را روشن ساخت.

🔹هم ایرانی خوب و بد داریم و هم افغانستانی خوب و بد، همان‌گونه که آمریکایی، ژاپنی، هندی، فرانسوی، نیجریه‌ای، چینی، روسی و ... خوب و بد داریم.

🔹هر کسی که تکلیف یک گروه انسانی را به‌دلیل ملیت، نژاد، دین، رنگ، جنسیت و ... را به یکباره روشن می‌کند تنها یک عمل را قاطعانه انجام داده است و آن هم این است که خودش از تعاریف انسانی دور افتاده است.

🌐منبع: عصر ايران

🆔 @diaran_ir
Forwarded from کانال فرزندان مادرایرانی🤍💚 (سعــید تیـــــموری)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 ۲۶  هزار شناسنامه برای فرزندان مادر ایرانی و پدر خارجی صادر شده است.

🔸رییس سازمان ثبت احوال در مورد صدورشناسنامه ایرانی برای فرزندان حاصل از ازدواج مادرایرانی با پدرخارجی گفت: رسیدگی به وضعیت کودکان حاصل از ازدواج مادر ایرانی و پدر خارجی و گرفتن شناسنامه براساس قانون تعیین تکلیف فرزندان حاصل از مادر ایرانی با پدران خارجی است و آنها برای گرفتن تابعیت باید به اداره اتباع استانداری‌ها مراجعه کنند و چنانچه تابعیت آنها مورد تایید قرار بگیرد، اسناد هویتی ایرانی برای آنها صادر می‌شود و در حال حاضر ۲۶ هزار مورد برای آنها شناسنامه صادر شده است


🔻ادامه خبر در لینک زیر🔻
https://irna.ir/xjPB3W
⭕️ بیا که بریم به مزار...
معرفی ۵ کتاب از زنان افغانستانی مهاجر نسل دومی

🔻 زنان افغانستانی با شعرها و قصه‌ها، دردها و رنج‌هایشان را بیان می‌کنند. از همان زمان که عایشه قصه‌ی پرغصه‌ی دوری و جدایی از ملاممدجان را به شعر درآورد و آواز کرد، تا همین امروز که زنان افغانستانیِ نسل دوم مهاجر در ایران زبان قصه و داستان را برای بیان رنج‌های دوری برگزیدند. آواز عایشه عاقبت شنیده شد و به دلدار رسید. داستان زنان و دختران امروزی نیز عاقبت شنیده خواهد شد.

🔻 در این پرونده به سراغ چند بانوی نویسنده‌ی افغانستانی رفته‌ایم که از نسل دومی‌های مهاجر در ایران به شمار می‌روند. کسانی که پدر و مادرشان از افغانستان به ایران مهاجرت کرده‌اند تا شاهد رشد و بالندگی فرزندان‌شان باشند. دختران و زنانی که از یک طرف وارث دردهای افغانستان‌اند و شاید بزرگ شدن در ایران آنان را از این کشور دور کرده باشد، اما هیچ گاه نتوانسته‌اند از آن رهایی یابند. دختران و زنانی که با داستان‌ها و کتاب‌های‌شان در پی شکل دادن به هویت‌هایی جدیدند:

🔹 دشت نوشته‌ی ریحانه افضلی

🔹 چرا تاریکی را خدای خود نکنم؟ نوشته‌ی معصومه جعفری

🔹 نخ قرمز به جای لب‌هایش نوشته‌ی زهرا نوری

🔹 زادگاه من زمین نوشته‌ی سمیه‌سادات حسینی

🔹واپس‌مانده نوشته‌ی سمیه کابلی

🆔 @diaran_ir
⭕️ صفر تا صد اقامت سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون تومانی برای اتباع

🔹 ۱۲ تیر ماه سال ۱۴۰۲ خبر امضای تفاهم‌نامه‌ی «جذب و مدیریت سرمایه‌های خرد و کلان اتباع و مهاجرين خارجی» در راستای اجرای «طرح ملی مدیریت منابع مالی و سرمایه‌گذاری اتباع افغانستانی در زنجیره تأمین صنایع ایران» میان سازمان ملی مهاجرت، شرکت زنجیره تامین دانش و بانک ملی ایران منتشر شد.

🔹 اجرای آزمایشی طرح مدیریت منابع مالی و سپرده گذاری اتباع و مهاجرین خارجی در زنجیره تولید از ۲۸ مرداد سال ۱۴۰۲ در استان گلستان به عنوان استان پایلوت آغاز گردید.

🔹 استان خراسان رضوی یکی از استان‌های اصلی میزبان اتباع افغانستانی در ایران است که قدمت و نوع حضور مهاجران در آن پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. وقتی در ۲۶ دی ماه سال ۱۴۰۲ اعلام شد که طرح مدیریت منابع مالی و سپرده‌گذاری اتباع و مهاجرین خارجی در این استان شروع خواهد شد بدین معنا بود که این طرح از فاز آزمایشی خارج شده است و قرار است در مقیاس وسیع اجرایی گردد...
👇👇👇👇
🌎 متن کامل

🆔 @diaran_ir
⭕️ راهکار مواجهه با مهاجران افغانستانی بدون مدرک
✍️ امیرحسین چیت‌ساززاده

🔹 در عصر کنونی دولت-ملت، هر دولتی در قبال اتباع خود که در سرزمینی مشخص و محدود به‌‌‌دنیا آمده‌‌‌اند یا زندگی می‌کنند براساس قرارداد حقوقی مندرج در قوانین کشور مسوول است. این مسوولیت مشابه آنچه باید دولت‌‌‌ها در قبال اتباع سایر کشورها انجام دهند نیست و اتباع سایر کشورها برای ورود و زندگی در کشور مقصد و میزبان خود تابع قوانین جداگانه و ملزم به دریافت مدارک مرتبط با آن هستند. همیشه عده‌‌‌ای بنا به دلایلی مانند خطرات زندگی در کشور مبدا یا نبود حداقل استانداردهای زندگی یا امکان کسب درآمد و نیز عدم‌امکان دریافت مدارک لازم برای زندگی در کشورهای دیگر اقدام به مهاجرت بدون مدرک یا غیرقانونی می‌کنند؛ واقعیتی که در همه قاره‌‌‌ها نمونه‌‌‌هایی برای آن می‌‌‌توان یافت.

🔹 تصور کنید صاحب‌خانه‌‌‌ای هستید که آن را اجاره داده‌‌‌اید، اما نمی‌‌‌دانید چند نفر در آن ساکن هستند یا مدیر کارگاه یا کارخانه‌‌‌ای هستید و نمی‌‌‌دانید چند نفر در آن کار می‌کنند یا ماهانه چه میزان دستمزد می‌‌‌پردازید یا نان‌‌‌آور خانواده‌‌‌ای هستید، اما نمی‌‌‌دانید چند نفر تحت تکفل شما هستند. این وضعیت‌‌‌ها به نوعی شبیه رابطه دولت‌‌‌ها با مهاجران بدون مدرک است که در خاک کشورشان مشغول کار و زندگی در تمام ابعاد آن هستند. در واقع دولت‌‌‌ها در قبال مهاجران بدون مدرک دچار نوعی کوری هستند که در صورت بروز هر نوع مشکل یا مساله مرتبط با آنان نمی‌‌‌توانند آن را مورد پیگرد قرار دهند.

🔹 اگر سیاستگذار قادر نیست با اصلاحاتی در حوزه‌‌‌های دیگر جذابیت لازم برای حضور نیروی کار ساده داخلی در بخش‌‌‌های صنعت و کشاورزی را احیا کند به‌منظور حفظ سطح تولید در کشور و حمایت از کارفرما باید چاره‌‌‌ای برای کمبود نیروی کار بیندیشد و در کوتاه‌‌‌مدت و میان‌‌‌مدت با به رسمیت شناختن توان نیروی کار خارجی برای کمک به اقتصاد ملی، امکان به‌کارگیری آنان توسط کارفرمایان ایرانی مطابق نیازهای بازار کار را تسهیل کند و پس از آن در صورتی که کارفرمایی همچنان به دنبال به‌کارگیری نیروی کار خارجی بدون مدرک بود با جریمه‌‌‌های سنگین مواجه شود.

🔹 در صورت صدور کارت بانکی و سیم‌کارت به محض شروع کار در ایران تمامی مبادلات مالی آنان که عمدتا به صورت رمیتنس برای خانواده‌‌‌هایشان در افغانستان ارسال می‌شود در بستر بانکی و نه صرافی‌‌‌ها انجام خواهد شد و درنتیجه امکان برخورد با تامین مالی فعالیت‌‌‌های مخل امنیت فراهم خواهد شد.

🔹 امکان پراکنش سرزمینی این نوع مهاجران در استان‌‌‌های مختلف و همچنین تنوع‌‌‌بخشی به کارگران مهاجر از سایر کشورها نیز فراهم می‌‌‌آید تا نگرانی‌ها نسبت به تغییرات بافت جمعیتی در شهرهای کوچک رفع شود.

🔹 با توجه به هم‌مرز بودن دو کشور می‌‌‌توان ویزاهای کاری کوتاه‌‌‌مدت فصلی یا 6ماهه برای این کارگران صادر کرد و در پایان هر ویزا آنان را ملزم به خروج و ورود مجدد به کشور کرد تا در این فرآیند تمامی مراحلی که برای کار قانونی در ایران باید طی کنند مرتب کنترل شده و از تخلفات احتمالی آنان یا کارفرمایان ایرانی جلوگیری شود.

🌎 منبع


🆔 @diaran_ir
⭕️ چراغ سبز خیلی از کشورها برای نسل‌کشی در غزه

🔹آژانس سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی (UNRWA) در سال ۱۹۴۹ تاسیس شد. آوارگان فلسطینی به دلیل منحصر به فرد بودن وضعیت‌شان زیر نظر کمیساریای عالی پناهندگان در سازمان ملل متحد (UNHCR) قرار نمی‌گیرند. UNRWA صرفاً به عنوان یک ارائه دهنده خدمات، عمدتاً خدمات آموزشی، بهداشتی (از جمله سلامت روان) ، خدمات اجتماعی، کمک‌های اضطراری و تأمین مالی خرد فعالیت می‌کند و بیش از ۷۵ سال است که وظیفه‌ی کمک به آوارگان فلسطینی را به عهده دارد. (اطلاعات بیشتر)

🔹نقشه‌ی بالا جمعیت‌های فلسطینی تحت حمایت آنروا را نشان می‌دهد.

🔹 در روزهای اخیر و پس از برگزاری دادگاه رسیدگی به نسل‌کشی اسرائیل در غزه، کشورهای اصلی حامی آنروا از جمله آمریکا، بریتانیا، کانادا، آلمان، و... کمک‌های خود به این سازمان را به حالت تعلیق درآوردند. (منبع)

🆔 @diaran_ir
2025/07/13 20:41:42
Back to Top
HTML Embed Code: