Telegram Web
⭕️ پيمان جهانى مهاجرت |پيمان جهانى پناهندگى و پناهندگان در ايران

🔹مهمانان:
🔹تومويا سوجيما
مدير امور حمايتى كميساريارى عالى سازمان ملل متحد در امور پناهندگى

🔹رزگار سليمى
مارسناه حقوق مهاجرت از انديشكده دياران

🔹معين احمدى راد
كارشناس امور حمايتى كميساريارى عالى سازمان ملل متحد در امور پناهندگى

🔹دبير نشست
دكتر ميترا راه نجات

٥دى ماه ١٤٠٢ ساعت ١٠ الى ١٢

🏙 مكان: دانشكده حقوق و علوم سياسى دانشگاه علامه طباطبايى

🆔 @diaran_ir
دیاران
⭕️نشست تأملى بر وضعیت مهاجران افغانستانی در ایران 🔹نقد و برسی کتاب در خانه برادر تالیف دکتر آرش نصر اصفهانی 🔹میهمانان 🔹دکتر فاطمه موسوی ویایه 🔹دکتر سید عسکر موسوی 🔹دکتر ابراهیم حاجیانی 🔹دبیر نشست دکتر علی نوری دوشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۲۷ ساعت ۱۶ الی ۱۸ 🏙مکان:…
Audio
📌صوت نشست تأملى بر وضعیت مهاجران افغانستانی در ایران

🔹نقد و برسی کتاب در خانه برادر تالیف دکتر آرش نصر اصفهانی

🔹میهمانان

🔹دکتر فاطمه موسوی ویایه

🔹دکتر سید عسکر موسوی

🔹دکتر ابراهیم حاجیانی

🔹دبیر نشست دکتر علی نوری

🆔 @diaran_ir
4021113952003.pdf
592.1 KB
⭕️ مقالهٔ «بررسی تاثیر سیاست‌های تحصیل اتباع افغانستانی در ایران (مورد مطالعه: شهر تهران)» نوشتهٔ «آرش نصراصفهانی»

🆔 @diaran_ir
⭕️ کارگردان فیلم «تذکره» : تصمیم داشتم در ایران دیگر فیلم اجتماعی نسازم

🔹حامد سعادت مستندساز کرمانی امسال با فیلم «تذکره» در بخش نمایش هفدهمین جشنواره سینما حقیقت حضور دارد. فیلمی که روایتگر بخشی از زندگی فرزانه دختر خانواده‌ای مهاجر غیرقانونی از افغانستان است که در ایران به دنیا آمده و برای گرفتن شناسنامه‌اش به افغانستان برمی‌گردد.

🔹در طول این مستند با فرزانه همراه می‌شویم و می‌بینیم یک زن تنها بدون مرد هویت مستقلی در افغانستان ندارد. طبیعی است که ساخت فیلم در جغرافیایی دیگر خصوصا افغانستان برای یک گروه مستند ساز چندان راحت نیست.

🔹 سعادت معتقد است که ساخت فیلم اجتماعی چه در حوزه فیلم داستانی و چه مستند دشواری‌های خاص خودش را دارد و او هم مثل برخی از همکارانش تصمیم داشته که دیگر به این حوزه ورود نکند.

🌐 متن کامل گفت‌وگوی با شبکه شرق




🆔 @diaran_ir
⭕️ارائه خدمات به فعالان اقتصادی مهاجر از طریق سامانه سهما

🔹
دودانگه، معاون اقتصادی سازمان ملی مهاجرت: از ماه جدید هرگونه خدمات و تسهیلات به فعالان اقتصادی اتباع و مهاجرین خارجی فقط در سامانه سهما امکان­پذیر است (منبع).

🔹هم اکنون در حال تکمیل بخش سرمایه‌گذاری و اقتصادی سامانه سهما هستیم. بعد از فعال‌سازی بخش اقتصادی سامانه سهما، سایر سایت‌ها و تارنماها مربوطه قابلیت ارائه خدمات به اتباع را نخواهد داشت.

🔹اعطای خدمات به فعالان اقتصادی تبعه خارجی امروزه در دنیا مقوله‌ای جدی است و کشورهای توسعه یافته برای جذب سرمایه‌های اتباع خارجی با یکدیگر رقابت دارند.

🔹ایران در گذشته چندان نتوانسته بود از فرصت‌های اقتصادی مهاجران بهره ببرد و بیشتر به مهاجران به مثابه تهدید نگاه می‌شد. در یک دهه اخیر در این زمینه اصلاحاتی انجام شده و تلاش شده شرایط اقامت فعالان اقتصادی تسهیل گردد. برای مثال می‌توان به مصوبه هیات وزیران اشاره کرد که اتباع خارجی که ۱۰۰ هزار دلار در ایران سرمایه‌گذاری نمایند اقامت ۵ ساله اعطا می‌شود (منبع).

🔹سازمان ملی مهاجرت از زمان آغاز به کارش تلاش کرده تا در زمینه بهره بردن از توان اقتصادی اتباع تحولاتی ایجاد نماید.

🔹هم‌اکنون برنامه آتی سازمان این است که از طریق فعال کردن سامانه سهما سازوکارهای اعطای خدمات و تسهیلات به فعالان اقتصادی مهاجر ساکن در ایران را ساماندهی نماید.

🔹فعلا جزییات این تصمیم مشخص نیست و باید منتظر ماند تا در آینده نحوه خدمات‌رسانی سامانه سهما به فعالان اقتصادی مشخص گردد.

🌐 مطالعه كامل در دیاران

🆔 @diaran_ir
⭕️شرکت وزیر خارجه و رییس سازمان ملی مهاجرت در اجلاس بین‌المللی پناهندگان

🔹وزیر امور خارجه و رییس سازمان ملی مهاجرت اخیرا برای شرکت در نشست سازوکار حمایتی راه‌حل‌های راهبردی برای پناهندگان افغانستانی با عنوان «اثبات تاب‌آوری و چاره‌جویی» راهی ژنو شدند.

🔹در این گردهمایی نمایندگان ایران به بیان مواضع ایران در قبال مهاجران افغانستانی پرداختند. حسین امیرعبداللهیان و عبدالله مبینی در بخشی از این نشست با فیلیپو گرندی، کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان،دیدار و گفتگو کردند.

🔹عبدالله مبینی در نشست عمومی این اجلاس به سخنرانی پرداخت. وی خواهان جلوگیری از آوارگی‌های جدید و حذف عوامل محرک مهاجرت اجباری اتباع افغانستانی به عنوان هدف جدید راهبردی برای پناهندگان افغانستانی شد.

🔹رئیس سازمان ملی مهاجرت: «راهبرد بازگشت داوطلبانه پناهندگان به کشور خود در بیانیه پایانی سند راه‌حل‌های راهبردی برای پناهندگان افغانستانی در سال ۲۰۱۹ اسلام‌آباد و ۲۰۲۲ تهران مورد تاکید قرار گرفته بود».

🌐 مطالعه كامل در دیاران

🆔 @diaran_ir
⭕️مهاجرین چالش‌ها و فرصت‌ها؛وضعیت شناسی

🔹هفدهمین پیش نشست چهارمین کنفرانس بین المللی فقه و قانون | اولین نشست از سلسله نشست‌ها پیرامون مهاجرین

🔹سید پیمان حقیقت طلب
پژوهشگر مهاجرت و مدیر پژوهش انجمن دیاران

🔹دکتر امان الله فصیحی
محقق و‌پژوهشگر

🔹دبیر علمی نشست:
دکتر زهرایی

چهارشنبه ۶ دی۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۳۰


🏙مکان:قم،۲۰متری شهید رجایی،پلاک۷۸،مرکز تحقیقات اسلامی مجلس

🌐لینک پخش زنده نشست

🆔 @diaran_ir
⭕️توافق رهبران اتحادیه اروپا بر سر اصلاحات گسترده سیاست‌های مهاجرتی

🔹پس از سال‌ها بحث و گفتگو میان نمایندگان پارلمان اروپا و کشورهای عضو اتحادیه سرانجام ۲۰ دسامبر پس از مذاکرات نهایی کشورهای اروپایی بر سر اصلاحات گسترده سیاست‌های مهاجرتی به توافق دست یافتند.

🔹پیش‌نویس این اصلاحات در سپتامبر ۲۰۲۰ میلادی از سوی کمیسیون اروپا پیشنهاد شده بود تا پس از شکست مذاکرات قبلی در سال ۲۰۱۶ میلادی، تلاش جدیدی برای بازنگری در قوانین اروپایی در موضوع پناهندگی و مهاجرت آغاز شود.

🔹بیانیه شورای اتحادیه اروپا : «پنج قانونی که ریاست شورای اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا بر سر آن توافق کردند، مراحل مدیریت پناهندگی و مهاجرت را شامل می‌شوند. از غربالگری مهاجران غیرقانونی هنگام ورود آن‌ها به اتحادیه اروپا گرفته تا ثبت داده‌های بیومتریک، رویه‌های ایجاد پرونده‌های درخواست پناهندگی و رسیدگی به آن‌ها، قوانین مربوط به تعیین این که کدام کشور عضو مسئول رسیدگی به درخواست‌های پناهندگی است و درنهایت همکاری و همبستگی میان کشورهای عضو در نحوه رسیدگی به شرایط بحرانی از جمله در موارد ابزارسازی مهاجران»

🌐 مطالعه كامل در دیاران

🆔 @diaran_ir
⭕️پاکستان از اخراج نزدیک به ۵۰۰ هزار مهاجر افغانستان خبر داد

🔹رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که در ادامه روند اخراج مهاجران افغانستان از پاکستان تاکنون ۴۴۶ هزار و ۹۷ تن از مهاجران «غیرقانونی» به کشورشان بازگشته‌اند.

🔹رسانه دولتی رادیو پاکستان، روز شنبه، دوم جدی گزارش داده که بازگردانندن مهاجران «غیرقانونی» از جمله شهروندان افغانستان به صورت « ابرومندانه و امن» ادامه دارد.

🔹به گفته این رسانه‌ی ‌پاکستان روزگذشته یک هزار و ۱۵۹ مهاجر افغانستان به کشور برگشته‌اند.
این در حالی است که اقدام پاکستان مبنی بر اخراج ۱.۷ میلیون مهاجر افغانستان منجر به بحران بشری در کشور شده است.

🔹پیش از نیز نهاد‌های امداد رسان و حقوق بشری از وضعیت دشوار مهاجران برگشت از پاکستان هشدار داده‌اند.

🔹بر اساس آمار‌های هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) حدود ۲۳.۷ میلیون تن در افغانستان در سال ۲۰۲۴ که بیش از نیم از جمعیت این کشور را تشکیل می دهد ، به کمک‌های بشر دوستانه نیاز دارد.

🌐منبع: خامه پرس

🆔 @diaran_ir
🎥اطلاعات مهاجران در سامانه‌ هوشمند ثبت می‌شود

🔷نشست گروه کارشناسان فنی فرایند آلماتی در باکوی آذربایجان چهارشنبه ۲۹ آذر ماه برگزار شد.

🔷در این جلسه که  مرادی پور مدیر کل اجتماعی سازمان ملی مهاجرت به عنوان نماینده کشورمان در آن حضور داشت تاکید کرد، جمهوری اسلامی ایران بیش از ۴ دهه است که به طور مستقیم از تبعات هجوم گسترده میلیون‌ها پناهنده و اتباع خارجی متاثر شده و رنج دشواری‌های فراوان آن را بر خود و مردم کشورش هموار ساخته است. 

🔷مدیر کل اجتماعی سازمان ملی مهاجرت: دولت جمهوری اسلامی ایران برای ارائه خدمات به میلیون‌ها پناهنده و اتباع خارجی در داخل کشور بیش از حد انتظار و فراتر از مسئولیت‌های بین‌المللی و در شرایط اعمال تحریم‌های ظالمانه اقتصادی، بسیار سخاوتمندانه تلاش کرده و به رغم شرایط سخت زندگی از هیچ تلاشی برای بهبود شرایط معیشت و گذران زندگی پناهندگان دریغ نکرده است.

🔷پیش از این فرایند جمع آوری داده به شکل دستی و غیرمتمرکز بود اما در ساختار جدید به طور جدی از چند پارگی و پراکندگی سیستم‌ها و سامانه‌های جمع آوری داده ممانعت شده است.

🌐منبع: فارس

🆔 @diaran_ir
⭕️دایاسپورا در سه پرده | برسی سه کتاب مهاجرتی به مناسبت روز جهانی مهاجران

🔹میهمانان

🔹پویاعلاءالدینی
نویسنده کتاب افغانستانی ها در شهر تهران-معیشت اسکان و تعاملات اجتماعی

🔹پیمان حقیقت طلب
مترجم کتاب دایاسپورا-مقدمه ای بسیار کوتاه

🔹روبرت صافاریان
نویسنده کتاب ساکن دو فرهنگ-دیاسپورای ارمنی در ایران

🔹دبیر نشست
فاطمه سادات موسوی

شنبه ٩ دی ۱۴۰۲ ساعت۱۷

🏙 مکان: تهران،خیابان دکتر شریعتی،بالاتر از مطهری، نبش کوچه کلاته، پلاک۷۶۵

🆔 @diaran_ir
رسانه‌های محلی سیستان‌وبلوچستان از بازماندگی از تحصیل یک دختر مادرایرانی در این استان خبر می‌دهند:

🔻سردرگمی محصلان مادرایرانی‌ در مدارس

| نازنین افتخار |

◇خبری که در رسانه‌های محلی سیستان‌وبلوچستان منتشر شد، تلخ و کوتاه بود. یک دانش‌آموز دختر پایه دهمی به‌دلیل نداشتن شناسنامه از تحصیل بازماند. آن‌طور که کاربران در فضای مجازی می‌گویند «آمنه» از پدری پاکستانی و مادری ایرانی از شهر «جالْق» شهرستان «گلشن» با وجود معدل بیست به پایهٔ یازدهم نرسید؛ چون مهمترین مدرک هویتی یعنی شناسنامه را نداشت.

◇ این منبع آگاه دربارهٔ شیوهٔ تحصیل دانش‌آموزان مادرایرانی می‌گوید: «طبق قانون دانش‌آموزان تا پایهٔ دهم می‌توانند با نامهٔ فرمانداری به‌عنوان ایرانیان فاقد شناسنامه درس بخوانند، اما پس از آن چون اغلب از مادران ایرانی و پدران خارجی هستند، اتباع به حساب می‌آیند. «حسن بروشکی»، رئیس اداره‌کل آموزش‌و‌پروش استان سیستان‌و‌بلوچستان روایت بازماندگی از تحصیل «آمنه» را تکذیب می‌کند.

گزارش کامل را این‌جا بخوانید.

@payamema
⭕️تصویب قانون جدید مهاجرت فرانسه

🔹
مجلس ملی فرانسه، لایحه مهاجرت جدید این کشور را با ۳۴۹ رای موافق در مقابل ۱۸۶ رای مخالف تصویب کرد. این لایحه‌ طی ۱۸ ماه گذشته محور اصلی مجادله احزاب راست و چپ بود.

🔹تصویب این لایحه در پارلمانی که حزب حاکم اکثریت مطلق را در آن در اختیار ندارد، به عنوان یک پیروزی برای امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری میانه‌رو محسوب می‌شود. این لایحه مورد حمایت برخی از احزاب راست افراطی نیز قرار گرفت.

🔹مثلا مارین لوپن، رهبر راست افراطی، از این مصوبه به عنوان یک «پیروزی ایدئولوژیک» یاد کرد. در طرف مقابل ژان لوک ملانشون، رهبر چپ افراطی و پوپولیست فرانسه، نیز این پیروزی دولت را که با هم‌صدایی راست افراطی به دست آمده، رقت‌انگیز توصیف کرد.

🔹متن پیشنهادی اولیه این لایحه هفته گذشته به دلیل امتناع نمایندگان احزاب مخالف از بررسی آن در مجلس، از دستورکار خارج شد. یک کمیته ویژه پارلمانی به سرعت یک متن مصالحه تنظیم کرد.


🌐 مطالعه كامل در دیاران

🆔 @diaran_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥برسی موضوع مهاجرت نخبگان ایرانی در برنامه چاووش

🌐 مشاهده در اینستاگرام دیاران

🆔 @diaran_ir
⭕️پیام مخاطبان:

🔹من مدتها هست مخاطب کانال و سایت شما هستم .میدونم محدودیتهایی برای انعکاس مشکلات اتباع دارید .ولی امسال هزینه های تمدید مدارک فوق العاده افزایش پیدا کرده...

🆔 @diaran_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥دستورالعمل ثبت نام تحصیلی اتباع در سهما و مای مدیو

🌐جزئيات و اطلاعات بيشتر در دياران

🆔 @diaran_ir
⭕️مشکل ثبت وقایع چهارگانه در مورد مهاجران در ایران

🔹محمدرضا زهرایی: از ابتدایی‌ترین مشکلات باید به ثبت وقایع چهارگانه ولادت، ازدواج، طلاق و مرگ اشاره کرد که امروز ثبت تولد اتباع غیرایرانی به دلیل عدم پاسخگویی نهاد متولی به ثبت احوال با اخلال روبه‌رو است.

🔹سازوکار قانونی استعلام وزارت کشور منطبق بر نظام‌نامه ثبت ازدواج قوه قضائیه که بیش از یک سال از زمان ابلاغ آن می‌گذرد ایجاد نشده و ترک فعل‌هایی که درباره اجرای قانون تابعیت وجود دارد و در نهایت مشکلات در تعدد مدارک اقامتی وجود دارد.

🔹از زمان تشکیل دولت‌ها به عنوان یک پدیده مدرن، مسئله جابه‌جایی جمعیت بین مرزهای ملی اهمیت داشته است و قوانینی برای این جابه‌جایی و مهاجرت ایجاد شده است، بنابراین اجرای این قوانین ضرورت یک حکمرانی منضبط است که بسیاری از مشکلات جوامع را برطرف خواهد کرد.

🌐مطالعه کامل گزارش نشست نشست مهاجرین، چالش‌ها و فرصت‌ها: وضعیت‌شناسی در قم

🆔 @diaran_ir
⭕️ریشه‌های شکل‌گیری موج افغان‌هراسی

🔹بخشى از مقاله رزگار سلیمی، کارشناس مهاجرت اندیشکده دیاران در روزنامه شرق: شکل‌گیری موج افغان‌هراسی در ماه‌های اخیر علاوه بر اینکه واکنشی به افزایش مهاجرت از افغانستان به ایران بود، واکنشی به سیاست‌های دولت در قبال موج اخیر ورود افغان‌ها نیز بود.

🔹به صورت خاص از تابستان امسال هم‌زمان با اینکه طرح تأسیس سازمان ملی مهاجرت در مجلس مطرح شد، مهاجرهراسی علیه اتباع افغان بیشتر شد.

🔹بدون شک ضعف دولت در اقناع افکار عمومی که بخشی از آن ناشی از افول سرمایه اجتماعی است، یکی از دلایل اصلی شکل‌گیری این جریان ضدمهاجر است.

🔹برای نمونه دستگاه‌های مسئول حوزه مهاجرت مانند وزارت کشور و سازمان ملی مهاجرت چندان نتوانستند بعد از شروع این جریان پاسخ قانع‌کننده‌ای به افکار عمومی ارائه دهند و گسترش این جریان را صرفا به «برنامه دشمن» تقلیل دادند.

🔹دولت بایستی سیاست‌های مهاجرتی‌اش مشخص و شفاف باشد و دلایل انتخاب هر سیاستی در جامعه تبیین شود.

🌐منبع:شرق

🆔 @diaran_ir
2025/07/14 03:58:52
Back to Top
HTML Embed Code: