Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 دکتر فرشاد مومنی:

🔸 به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، یک مفهومی را باب کرده اند، تحت عنوان مالیات علی‌الحساب! شما باید صبر کنید سال مالی شرکت تمام شود و معلوم گردد که چی خریده! چی فروخته! چقدر سود کرده! به آن تعلق می‌گیرد‌! از همان اول تحت عنوان مالیات علی‌الحساب از شرکت‌های دولتی پول می‌گیرند و این شرکت ها را با مشکل کمبود پول و تامین سرمایه در گردش روبرو می‌کنند.

◽️ ببینید چه تالی فاسدهایی پیدا می‌شود! شرکت‌های دولتی را پرتاب می‌کنند به سمت رباخوارها! می‌گویند برو از آن‌ها ربا بگیر و کارت را اداره کن! زمانی که از این تعرض‌ها می‌شود و دائما شوک قیمتی و شوک سیاستی وارد می‌شود و اینچنین عصاره‌ی جان این‌ها را می‌کشند؛ یک عده افراد رند هم پیدا می‌شوند و می‌گویند چه کسی گفته دولت تاجر خوبی است!

▫️یعنی شرکت‌های دولتی را به افلاس می‌اندازند، برای اینکه کار آدم‌هایی را راه بندازند که این واحدها را به ثمن بخس بخرند.

🗓 ۲۶ مهرماه ۱۴۰۳
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔸 اداره کشور یا اداره حجره!

🎥 دکتر فرشاد مومنی:

◽️ در نگاه چرتکه ای- حجره ای، که می گوید برای دولت به هر قیمت ممکن و به هر شیوه ممکن کسب درآمد کنید، اینکه چه بلایی بر سر کشور و مردمانش و تولید کننده اش می‌آید مورد اعتنای حداقلی است.

◽️ کل مسائل فاجعه سازِ غیر قابل بخشش از نظر انبوه بحران هایی که به کشور تحمیل کرده را متنزل کرده‌اند به یک مفهوم مجهولی به نام ناترازی!

◽️ ناترازی یک مفهوم حسابدارانه است! مگر شما می‌خواهید اداره کشور را با چرتکه انجام دهید؟ چطور متوجه نمی شوید که ما در علم اقتصاد بحث از تعادل و عدم تعادل داریم. چطور انقدر حواستان پرت شده است و در چارچوب این نگاه چرتکه‌ای، به ابتدایی ترین شیوه های اداره کشور بی اعتنایی می کنید!

◽️ اگر شما روی خود را به مسائل معطوف به توسعه و ارتقاء بنیه تولید فناورانه کنید، متوجه می شوید که بخش مهمی از چیزی که اسم آن را گذاشته‌اید ناترازی؛ به آمیزه نابخردی و فساد و ناکارآمدی بر می گردد.

🗓 ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳
📍فرهنگستان علوم
#نظر_کارشناسی_برای_دولت_پزشکیان
🟩 * با شوک افراطی به قیمتها مملکت را آشفته نکنید*
🟩دکتر فرشاد مومنی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی ضمن یادآوری اینکه وقتی در چارچوب سیاست مخرب شوک درمانی در زمینه قیمت حاملهای انرژی در سال 1389، بنا شد یارانه نقدی به میزان 45 هزار و 500 تومان ارائه شود، قدرت خرید این رقم در آن زمان معادل 45.5 دلار بود، اما اکنون این رقم بسیار کمتر از یک دلار قدرت خرید دارد
🟩متن کامل این سخنرانی را در لینک زیر بخوانید
https://ires.ir/news/%d8%a7%d9%86%d8%aa%d9%82%d8%a7%d8%af-%d8%aa%d9%86%d8%af-%d9%81%d8%b1%d8%b4%d8%a7%d8%af-%d9%85%d9%88%d9%85%d9%86%db%8c-%d8%a8%d9%87-%d8%b3%db%8c%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a8%d9%88%d8%af/
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺 فیلم/ کاهش ۸۰ درصدی توان خانوارها برای پشتیبانی مالی از تحصیل فرزندان

👤فرشاد مومنی، اقتصاددان: از ۹۷ به بعد ۸۰ درصد توان خانوارها برای پشتیبانی از تحصیل فرزندانشان سقوط کرده. هزینه سرانه دولت برای هر دانش آموز پس از تعدیل تورمی حدود ۱۵ درصد کاهش یافته است.

کانال آخرین اخبار و تحلیل‌های روز اقتصاد ایران↙️

🆔 @NavadeEghtesadi
پیام دکتر فرشاد مومنی به آقای رئیس جمهور پزشکیان در ارتباط با سیاست جدید ارزی دولت؛

این گونه آتش بازی ها در شرایط عادی هم به صلاح کشور نیست تا چه رسد به امروز، لطفا هرچه سریع‌تر دستور توقف این سیاست ها را صادر کنید.

لطفا به مسئولان اقتصادی بفرمایید بجای این کارها به فکر القای امنیت و آرامش به مردم و تدوین برنامه‌‌ای تولیدمحور و عدالت محور باشند.

راه نجات کشور از این مسیر می گذرد.

#سیاست_ارزی

#هشتگ
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥دکتر فرشاد مومنی:

🔸 در ماجرای ۱۴۰۱ چقدر کارشناسان مظلوم کشور هشدار دادند که بازی با نرخ ارز برای کشور فاجعه ایجاد می‌کند!
آنجا مافیاها برنده شدند و آنهایی که به تسخیر آگاهانه یا ناآگاهانه مافیاها در آمده بودند و روی صندلی‌های کلیدی اداره‌ی اقتصاد کشور نشسته بودند، علنا و پرتکرار گفتند آب از آب تکان نمی‌خورد! ما با این کار جلوی رانت را می‌گیریم! ما جلوی فساد را می‌گیریم! بعد ماجرا چیزهای دیگری شد!

◽️ بدبختی این است که در مملکت ما، وقتی حکومتگر بی‌کفایت یا فاسد خطا می‌کند، تنبیه‌ها معطوف می‌شود به مردم! تنبیه‌ها هم از جنبه‌ی اقتصادی از دو کانال به مردم تحمیل می‌شود‌:
سیاست‌های تورم زا
سیاست‌های اشتغال‌زدا

◽️قباحت مسئله وقتی بیشتر می‌شود که رییس جمهور مملکت پزشک هم باشد. وزیر بهداشت تو علنا می‌گوید که ارز ترجیحی تولیدکننده‌های دارو را دو ساله نمی‌دهید و حذفش کرده‌اید! و حالا زمزمه می‌کنید که می‌خواهیم ارز ترجیحی برای تجهیزات دارویی را هم قطع کنیم! چگونه تو به عنوان یک پزشک توانستی این را امضا کنی که اولویت واردات خودروهای لوکس بیشتر از دارو و تجهیزات پزشکی است! اینجا جان انسان‌ها مطرح است...

🗓 ۲۶ مهر ۱۴۰۳
موسسه مطالعات دین و اقتصاد
🔴 مصدق بدون نفت (۷)

🔸دکتر رسول رئیس جعفری

@iranfardamag

قسمت هفتم: مصدق، والی فارس

🔸در بخش قبل ما به قرارداد ۱۹۱۹ رسیدیم. احمدشاه از اروپا برگشت و وثوق الدوله را عزل کرد و مشیر الدوله پیرنیا را به عنوان نخست وزیر منصوب کرد تا وجهه دولت را بازسازی کند. بسیاری از اقشار جامعه با این قرارداد مخالف بودند و انگیزه‌های ضد استعماری هم در این باره مهم بود. به هر حال کار به جایی رسید که می‌توانستیم قرارداد را لغو شده بدانیم و شرط مشیر الدوله پیرنیا هم برای پذیرفتن نخست‌وزیری، لغو قرار داد بود. در این باره غرامتی هم ندادیم.

🔹مصدق در همین دوره قصد برگشت به ایران دارد. دو دلیل دارد؛ یکی رسیدگی به مباحث مالی و حساب و کتاب‌های خانوادگی‌اش و دیگر اینکه می‌خواست دختر و پسرش را به ایران برگرداند. او ابتدا تلاش کرد از هند برگردد اما به دلیل شرایط جنگی به او ویزا ندادند. باز تلاش کرد از مسیر قفقاز و بادکوبه به ایران بیاید. به استانبول، بندر باتوم و تفلیس رفت. در آنجا فرزندانش مریض شدند و مجبور شد به سوئیس برگردد.

🔸اواخر مهرماه تلگرافی از مشیر الدوله دریافت کرد که به او گفته بود شما را به سِمَت وزیر عدلیه منصوب کردیم و به زودی به ایران برگردید. به همین دلیل توانست از انگلیس ویزای هند را بگیرد و از مارسی به سمت بمبئی حرکت کرد و بعد از چند روز اقامت در هتل تاج محل با ایرانی‌های مقیم آنجا مانند شاهزاده سلیمان میرزا و عیسی میرزا و ... ملاقات کرد. وثوق الدوله را هم همان جا دید و از مصدق درخواست دیدار کرد که مصدق نپذیرفت و تا پایان عمر او، هیچ روی خوش به وثوق الدوله نشان داد. حتی در زمان نمایندگی مجلس در دوره پهلوی، وقتی وثوق الدوله به عنوان وزیر معرفی شد، مصدق علیه او بسیار صحبت کرد. حالا جالب است که آنجا مدرس موافق وزارت وثوق الدوله است. به هر حال آخرین دیدار با او این است که وثوق الدوله می‌گوید تکلیف ما را روشن کن که مصدق می‌گوید می‌خواهم به اروپا برای تحصیل بروم.

🔸مصدق از بمبئی با یک کشتی به سوی خلیج فارس حرکت می‌کند. کشتی که در چند بندر ایران می‌ایستد و مقصدش بصره است. تصمیم مصدق این بود که با همین کشتی به ایران برگردد. در این کشتی یکی از شخصیت‌های تاثیرگذار تاریخ معاصر، سِر پرسی کاکس وزیر مختار بریتانیا هست که در عقد قرارداد ۱۹۱۹ نقش جدی دارد و در جنگ جهانی نیز در کنسولگری ایران در شیراز نماینده بریتانیاست و نقش مهمی در تحولات بعد از جنگ جهانی اول و تقسیم کشورهای ذیل عثمانی دارد.

🔹سِر کاکس مصدق را از دوره تهران می‌شناسد و خودش را معرفی می‌کند. از مصدق می‌پرسد کجا می‌خواهی بروی؟ مصدق می‌گوید: می‌خواهم به بصره بروم، بعد با قطار به بغداد رفته و به ایران بروم. چون مسیر جنوب ایران به دلیل درگیری‌ها ایلات و عشایر نا امن بوده و یکی از مسیرهای راحت مسیر بصره به بغداد و از بغداد به تهران بوده است. در توقف کشتی در بندر، کاکس در مکاتبات با بغداد می‌فهمد اعراب راه آهن بصره - بغداد را خراب کردند. به مصدق می‌گوید: می‌خواهی چه کار کنی؟ مصدق می‌گوید: در بندر بوشهر پیاده می‌شوم. کاکس می‌گوید: بوشهر مگر بندر ایران است؟ مصدق هم می‌گوید: ما آنجا را بندر ایران می‌دانیم. کاکس بلند می‌خندد! مصدق می‌گوید من هیچ وقت این بی حرمتی کاکس را فراموش نکردم و دیگر با او صحبت نمی‌کند و خودش می‌گوید به رگ ملیت و ایرانی بودنم برخورد که او هنوز بر اساس داستان قبل در بوشهر، به من که وزیر دولت هستم می‌گوید مگر بوشهر بندر ایران است؟!

🔸البته داستان بوشهر پیشینه‌ای دارد. بسیاری موارد درباره بوشهر و قیام تنگستانی‌ها صحبت شده بود و گفته بودند مصدق در سرکوب قیام تنگستانی‌ها نقش داشته است...

🔻متن کامل:

https://B2n.ir/u25417
آیا همه حکومت‌های توسعه‌نیافته ناتوانند؟ آیا می‌توان ناتوانی حکومت را اصلاح کرد؟ اراده کارگزاران حکومت با ایده توانمندسازی حکومت، چقدر سازگار است؟ زاویه دید و رویکرد مناسب به مسئله حکومت در توسعه چیست؟ و ....

#پنجشنبه‌های_نهادگرا
Audio
"سلسله نشست های معمای توسعه در ایران"
در دانشگاه حکیم سبزواری


عنوان نشست اول : چالش های توسعه‌یافتگی ایران

سخنران : دکتر فرشاد مومنی

تاریخ: ۱۴ آذر ۱۴۰۳
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥دکتر فرشاد مومنی:

🔸در متون که نگاه می‌کنید، می‌بینید متفکران بزرگ درباره صنعت فناورانه، به مثابه پدر و مادرِ هنر، روشن‌فکری، قدرت، ثروت، نهادهای مفید، فرهنگ اعتلا بخش و اخلاقی و استقلال ملی نام می برند.

◽️به هشدارهای فردریک لیست در بالغ بر صد و هفتاد سال پیش که نگاه می کنید، به رهبران آلمان در آن زمان به صراحت می گوید که اگر شما اخلاق متعالی می خواهید، اخلاق متعالی در پرتو امنیت اقتصادی پدیدار می شود و امنیت اقتصادی زمانی موضوعیت پیدا می کند که شما قادر باشید بیش از نیازهای مصرفی خود تولید کنید.

◽️خیلی جالب است در همان خطابه، فردریک لیست به رهبران آلمان می گوید که حتی اگر شما تمایلات جنگاوری هم دارید، دوام و بقای در هر جنگ، مستلزم امنیت اقتصادی به علاوه توان تولید سلاح های پیشرفته است که آن هم منحصرا از دل ارتقاء بنیه تولید فناورانه و محور قرار دادن صنایع کارخانه ای به مثابه یک نظام حیات جمعی حاصل می‌شود.

▫️یعنی همه سیاست های فرهنگی، اجتماعی، بودجه ای، پولی، آموزشی و از این قبیل همه باید هم راستا شوند با ارتقاء بنیه تولید فناورانه تا چنین چیزی حاصل شود.

🗓 ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳
#نظر_کارشناسی_برای_دولت_پزشکیان
آیا شرکتهای ایرانی میتوانند رشد کنند؟

👈 یکشنبه 18 آذر 1403 موسسه دین و اقتصاد میزبان آقای «عظیمی‌پور» از مدیران با سابقه کشور و نویسنده کتاب «برآیند صفر» بود تا از تجربه خود در مدیریت شرکت‌های دولتی (عمومی) و ماجرای کتابش بگوید. وی در ارائه خود تلاش کرد تا حواشی مدیریت شرکت‌ها در ایران را مورد توجه قرار داده و با نگاهی نهادگرایانه به موضوع بپردازد.

عظیمی‌پور در بازخوانی تجربه خود از مدیریت شرکت «کربن ایران» در سال‌های 1384 تا 1387 گفت که طی آن شرکت را سودآور اداره کرده بود اما بدلیل تصمیمات سهامدار عمده از شرکت جدا شد و اینکه سال‌ها بعد که صورت‌های مالی شرکت را بررسی کرده است دیده که شرکت در طول سال‌های بعد او با نوسان در اداره روبرو شده و درنهایت نسبت به دوره او سودآوری‌اش افت کرده است. او نوسانات را در شرکت‌های دیگر هم تجربه کرده و وقتی تجربه‌های مشابه را کنار هم می‌گذارد به این نتیجه می‌رسد که کتاب «برآیند صفر» را روی همین نوساناتی که مانع از انباشت و پیشروی شرکت‌های دولتی است بنویسد. شرکت‌هایی که به‌جای رشد درحال درجا زدن هستند

عظیمی‌پور تاریخچه شکل‌گیری «کمپانی» را به خیلی قبل‌تر از تصویب حقوق آن نسبت داد. به روایت وی، «کمپانی» اولین بار در ایران در 1261 با نام «کمپانی امنیه» توسط حاج کاظم نامی تاسیس شد درحالی که قانون تجارت ایران در 1311 به تصویب رسید. تا اینجا می‌توان روایتی بازارگرا از شکل‌گیری کمپانی ارائه داد که طی آن، نهادها (سازمان‌های جدید) در پاسخ به تقاضای بازار شکل گرفتند.

کمی جلوتر اما وی بنوعی از حک شدگی بازار در جامعه بحث کرد. در روایت وی کمپانی‌ها در ایران به دو شکل تشکیل شدند، یکی توسط خارجی که در راس‌ آنها بانک‌ها بودند و برای اعطای وام به دربار و سلطه بر کشور تشکیل شدند و در مقابل «اسلامیه»‌ها که وجوه ایدئولوژیک قوی داشتند و ابزاری برای حمایت از تولید ملی و تشویق خرید کالای ایرانی در مقابل کالاهای خارجی و روسی و انگلیسی بودند.

وی از کارگاه‌های قندریزی یزد نام برد که در مقابل قند انگلیسی تاسیس شدند و البته کم کیفیت بودند. در این دوره کارخانه‌ای در کهریزک تاسیس شد و اشتباهاتی در مکان‌یابی و ... موجب شد تولید آن کیفیت خوبی نداشته باشد، با این وجود همین «اسلامیه‌ها» که تبلیغات گسترده‌ای برای مصرف این قند راه انداختند موجب شدند تا سهم بازار قند انگلیسی کاهش یابد و در نهایت انگلیسی‌ها برای بازپس‌گیری سهم خود در بازار، شایعه کردند که هر کس این قند را بخورد می‌میرد و حتی 4 نفر را هم در تابوت گذاشتند تا نمایش‌شان کامل شود. بنابراین این کمپانی‌ها وجه مهمی در حمایت از تولید ملی داشتند.

وی شکل دیگر حک شدگی و اهمیت نهادها را در قالب فرایند جدایی مالکیت و مدیریت در ایران توضیح داد. به بیان او، شرکت‌های ما بصورت خانوادگی تاسیس شدند اما اقتضائات بازار و نیاز به مدیریت حرفه‌ای موجب جدایی تدریجی مالکیت و مدیریت و استخدام مدیران حرفه‌ای شد. با این وجود به موازات این مسئله بحث حکمرانی شرکتی مطرح شد که هنوز در ایران معضل است و یکی از جوانب آن نسبت نهادهای عمومی سهامدار شرکت‌های دولتی و مدیران منتصب در شرکت‌ها است. در ایران برای دفاع از حقوق سهامدار با سهام کمتر از یک سوم کل سهم‌ها، هیچ قانون حفاظت از منافعی وجود ندارد. همچنین هیچ رویه‌ای برای انتصاب مدیر حرفه‌ای وجود ندارد.

همچنین شکل دیگر اثر نهادها بر عملکرد سازمان‌ها را وی در قالب «هزینه‌های نمایندگی» در ایران توضیح داد. در ایران نهادهای مختلفی نظارت بر عملکرد شرکت‌های دولتی را برعهده دارند. به تعبیر وی، بزرگ‌شدن بخش نظارت در شرکت‌ها موجب تحمیل هزینه‌های بسیاری است بدون اینکه مابه ازاء مشخصی در سود شرکت‌ها داشته باشد. بطور مثال وی از تجربه خود در شستا گفت، در حالی که اواخر دهه 1370، تنها یک حراست مرکزی با یک کارمند در هر شرکت وجود داشت، الان بعضاً ساختمانی با چند پرسنل و تجهیزات و ... در هر شرکت مستقر هستند که هزینه‌های آنها تبدیل به هزینه‌های سربار شرکت‌ها شده و نکته مهم اینکه تاثیری بر کاهش تخلفات نداشته‌اند.

در مجموع عظیمی‌پور نتیجه محیط نهادی فعلی را بر عملکرد شرکت‌ها، «برآیند صفر» می‌داند یعنی محیطی که مدیران لایق را منصوب نمی‌کند یا هزینه‌های اداره بنگاه را مدام افزایش می‌دهد و در نتیجه شرکت‌ها در حالت خوشبینانه در جا می‌زنند. تجربه عظیمی پور را امروز که ما در حفظ تاسیسات زیربنایی خود در تامین آب، برق و گاز ناتوان هستیم، شاید بیش از هر زمان دیگر حس می‌کنیم. ناتوانی در سرمایه‌گذاری، حفظ سرمایه‌های زیربنایی و انطباق تولید و مصرف با یکدیگر در طول زمان موجب در جا زدن و حتی پس‌رفت در این حوزه شده است.

👈 ارتباط با نویسنده:
@Hossein_Rajabpour

@dasneveshtha
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
ناترازی یا عدم تعادل بحرانی در قوه عاقله کشور!

🎥 دکتر فرشاد مومنی:

🔸 بر اساس گزارش حسابرسی دیوان محاسبات؛ هزینه ساخت بزرگراه تهران_شمال که قرار بوده است برای کشور ۱۴۵میلیارد تومان تمام شود، با رشد ۸۳۳ برابری به بیش از ۱۲۵هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است!

◽️ وقتی در اثر شوک‌درمانی مناسبات را رانتی می کنید، همه چیز به جای آنکه با خلاقیت و تولید و نوآوری جلو برود، تبدیل می‌شود به کانون های پیشروی در باتلاق و آثارش را در افلاس مالی حکومت نشان می‌دهد.

◽️ پیرو گزارش حسابرسی، از دلایل افزایش ۸۳۳ برابری، نواقص مطالعاتی اولیه طرح است! از آنجا که مطالعات اولیه ناقص بوده، بارها و بارها مسیر این جاده را تغییر دادند و این مسئله برایشان کلی هزینه ایجاد کرده است از جمله هزینه‌های اراضی که در این تغییر مسیر باید تعیین تکلیف می شدند. بعد می گوید بارها و بارها سیاست های اجراییشان را تغییر دادند و قادر نشدند منابع مالی را به موقع یا در حد کفایت تامین کنند. بنابراین با بحران روبرو شدند.

◽️دلیل این مسئله ناترازی نیست، این یک عدم تعادل بحرانی در قوه عاقله کشور است !

🗓 ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳
#نظر_کارشناسی_برای_دولت_پزشکیان
🔹موسسه مطالعات دین و اقتصاد برگزار می‌کند :

📌موضوع: *مشارکت ملی و بازسازی ظرفیت دولت*

🔹 سخنرانان:
*کیومرث اشتریان*
⁠ *فرشاد مومنی*

🟦 جلسه به صورت حضوری و آنلاین از فضای اسکای روم برگزار خواهد شد ‏🟦

لینک اسکای‌روم شرکت در جلسه : https://www.skyroom.online/ch/moassesse/institute-of-religion-and-economic

🔹 زمان : پنج شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳، ساعت ۱۴ الی ۱۶

🔹 کانال تلگرام موسسه مطالعات دین و اقتصاد ‏🆔
https://www.tgoop.com/dinoeqtesad

🔹اینستاگرام موسسه
مطالعات دین و اقتصاد ‏🆔
https://www.instagram.com/din_o_eqtesad/

🔹اینستاگرام نشرنهادگرا ‏🆔
https://instagram.com/nahadgara_nashr?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

🔹 تلگرام نشر نهادگرا ‏🆔
https://www.tgoop.com/Nahadgara

🔹 صفحه آپارات موسسه مطالعات دین و اقتصاد : https://www.aparat.com/v/pBeR*
بلومبرگ: آلمان در حال «فروپاشی» است و «به نقطه‌ی بی‌بازگشت نزدیک می‌شود»، به‌گفته بلومبرگ، افول اقتصاد این کشور می‌تواند «غیرقابل بازگشت» شود.

پس از پنج سال رکود، اقتصاد آلمان اکنون 5 درصد کمتر از نرخ رشد قبل از همه‌گیری است.این بحران بزرگترین بحران از زمان اتحاد مجدد آلمان است.

گویا که دلیل آن قیمت بالای انرژی و کاهش صادرات است و به همین دلیل است که خانوارهای آلمانی 2500 یورو در سال فقیرتر شده اند. "صنعت زدایی سریع" در حال انجام است.

برای نمونه صنعت خودروسازی کشور طی ده سال آینده تا 40% ارزش افزوده خود را از دست خواهد داد. تولید خودرو در حال انتقال به خارج از کشور است.

بزرگترین فولادساز کشور، Thyssenkrupp، قصد دارد تا سال 2030 حدود 40 درصد از نیروی کار خود را اخراج کند و دو کوره بلند را ببندد.
بلومبرگ می‌نویسد: «سال‌ها تصمیم‌های بد و بدشانسی، مدل اقتصادی آلمان را درست در زمانی که بقیه اروپا به قدرت صنعتی آن برای کمک به منطقه برای همگام شدن با چین، کنار آمدن با جنگ روسیه در اوکراین و پاسخ به اقدامات انزواگرایانه‌تر ایالات متحده نیاز دارند، از بین برده است»

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺 فیلم/ ۳ میلیارد دلار از بودجه کالای اساسی را کم کردند و به خودرو اختصاص دادند

@dinoeqtesad

👤فرشاد مومنی، اقتصاددان: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ حدود ۳ میلیارد دلار از بودجه ارزی تخصیص یافته به کالاهای اساسی را کم کردند و دو سوم آن را به واردات خودرو اختصاص دادند .

کانال آخرین اخبار و تحلیل‌های روز اقتصاد ایران

🆔 @NavadeEghtesadi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 دکتر فرشاد مومنی:

🔸 برآورد شده نیروی انسانی شاغل در بعضی از شرکت‌های خودروسازی کشورمان بیش از ۴ برابر نیروی انسانی مورد نیازشان است!

▫️پیرو گزارش مرداد ۱۴۰۳ مرکز پژوهش‌های مجلس، در دوره شهریور ۱۳۹۰ تا شهریور ۱۴۰۰، قیمت تمام مواد اولیه مورد نیاز خودروسازهای کشور بین ۲ تا ۴ برابر شده است. از همه مهم‌تر قیمت دلار در این دوره ۲۰ برابر شده است.قیمت ورق فولادی ۱۹ برابر، قیمت ورق های مسی و آلومینیومی ۱۷ برابر و قیمت یورو نیز ۱۷ برابر شده است.

▫️ اجازه افزایش قیمت به خودروسازها در این دوره زمانی، ۷ برابر بوده است. در حالی که اجازه فروش دلال ها برای خودرو ۱۲ برابر بوده است! یعنی قشنگ دلال پروری می کنند.

▫️صد گونه مداخله رانتی فاسد هم در خودروسازی ها انجام می‌شود. مثلا هر کس و ناکس دائما آدم معرفی می کند و به شرکت‌های خودروساز می‌گویند این افراد را استخدام کن!

▫️ به انواع روش‌ها از این بنگاه ها به عنوان حیاط خلوت، برای مناسبات رانتی و فاسد استفاده می‌کنند ولی به این مسائل دست نمی زنند، بعد می گویند چون خودروسازها ناکارآمد هستند باید برویم سراغ تشویق مافیای واردات!

🗓 ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳
#صنعت_خودرو
2025/01/04 01:15:21
Back to Top
HTML Embed Code: