Telegram Web
در آن لحظه كه حسين (ع) حج را نيمه‌تمام گذاشت و آهنگ كربلا كرد، كسانی كه به طواف، هم‌چنان در غيبت حسين ادامه دادند، مساوی هستند با كسانی كه در همان حال، بر گرد كاخ سبز معاويه در طواف بودند، زيرا شهيد كه حاضر نيست در همه صحنه‌های حق و باطل، در همه جهادهای ميان ظلم و عدل، شاهد است، حضور دارد، می خواهد با حضورش این پیام را به همه انسانها بدهد که وقتی در صحنه نیستی، وقتی از صحنه حق و باطل زمان خویش غایبی،هر کجا که می خواهی، باش!

حسین، وارث آدم
#دکتر_علی_شریعتی

#کانال_دکتر_شریعتی 👇
💠 @dr_alishariati
👍126
#مهم_و_تاریخی‌....

#دکتر_شریعتی

(حسین وارث آدم ص ٢٢١)

حسین ضعیفی که باید بر او گریست نبود ،
ما داستان کربلا را از روز تاسوعا میدانیم و عصر عاشورا ختمش میکنیم بعد دیگر نمیدانیم چه شد ،

همین طور هستیم تا اربعین آنجا هم شله زردی میدهیم و بعد قضیه دیگر بایگانی‌ست تا سال دیگر
و باز همینطور سال دیگر ...

داستان کربلا نه از تاسوعا و محرم شروع میشود و نه به عصر عاشورا و اربعین تمام میشود .‌‌.‌..

ما آن را از دوطرف قیچی کردیم و از معنی انداختیم ،

اینكه حسین فریاد می‌زند : آیا كسی هست كه مرا یاری كند ؟
«هل من ناصر ینصرنی؟»
مگر نمیداند كه كسی برای یاری رساندن به او نیست ؟

پس چرا می‌پرسد ؟

این سؤال از فردای تاریخ بشر است و این پرسش از آینده و از همۀ ماست !!

@dr_alishariati
👍214🔥3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽ما چه بهره‌ای از اخلاق محمدی داریم؟
پیامبر امتش را تربیت کرد. آیا می‌خواهیم اجازه دهیم همه آن تربیت بر باد رود؟

🌱 گزیده‌ای از سخنرانی منتشر نشده امام موسی صدر
👍1
شکست جنگ احد، نشان می دهد که در موقعی که پیامبر رهبر است و سربازان مجاهدین اسلام هستند و علی پرچمدار است، معذالک مسلمانان شکست می خورند، به خاطر اینکه گروهی از مسلمانان دیسیلین نظامی یی را که پیامبر به آنها دستور داده اطاعت نمی کنند؛ خود پیامبر، خود علی و خود مهاجرین و انصار از دشمن شکست می خورند، و این نشان می دهد که ما تا مسئولیت قبول نکنیم و از خودمان مایه نگذاریم و ریسک نکنیم و آسایشمان، پولمان، وقتمان و حتی استعدادمان را قدری فدا نکنیم، ممکن نیست با خواندن ورد یا گریه های داغ کردن و اشکهای گرم ریختن توفیق به دست آوریم.

میعاد با ابراهیم
#دکتر_علی_شریعتی

کانال دکتر شریعتی 👇👇
💠 @dr_alishariati
👍7
پیامبر را می‌‌بینی، که با نفرتی غلیظ، از جامه‌ها و ریش‌های بلند، و ادا و اطوارهای اشرافی، که آنان را، از دیگر خلقِ خدا، چوپانان و نخل‌کاران و توده‌های خرده‌پا و خانواده‌ها و طایفه‌های بی‌شکوه و زحمتکش و بی‌حسب و نسب، متمایز می‌سازد، ریش‌اش را در مشت می‌گیرد، و اعلام می‌کند که: "هرچه از یک مشت بیرون ماند، در آتش است". فرمان می‌دهد که: دامن‌ها را از زانو کوتاه‌تر بگیرید، و آستین‌ها را از نیم‌ساق بلندتر نکنید، تا در چشم‌ها سبک جلوه کنید، آرایش و لباسی که، غلامان، خدمت‌گزاران، بی‌سر و پاهای جامعه، افراد زحمتکش، و کشاورزان و گوسفندداران، و توده‌ی عادی، و مردمِ طبقاتِ پایین و بی‌تشخیص داشتند.

و خود، می‌کوشید، هرچه بیش‌تر، ارزش‌های اشرافی، و آداب و رسوم و سلوکِ طبقات و خانواده‌ها و گروه‌های ممتاز و زبده و "متشخص" و "معنون" و "محترم" و "اصیل" و "شریف" و استخوان‌دار و مالامالِ از "اصل و نسب" و "تیره و تبار" ، همه را، به عمد، و در پیشِ چشمِ همگان، در هم شِکَند، و خود را با آن‌ها بیگانه، و از آن‌ها بیزار، نشان دهد، و هرچه بیش‌تر، از فرهنگ و آداب و ارزش‌ها و روش‌های اشرافی‌ طبقاتِ بالا، بریده و دور گردد، و خود را، با توده‌های محروم و محکوم، و فاقدِ فخر و کرامتِ طبقاتی و نژادی و اجتماعی، در آمیزد، و با آنان شبیه گردد.

جهت‌گیری طبقاتی اسلام
#دکتر_علی_شریعتی

کانال دکتر شریعتی 👇👇
💠 @dr_alishariati
👍5
«انسان آگاه و حق شناس، پیامبر را از طریق معجزه ها نمی شناسد، بلکه او را از پیامش می شناسد...»

«...معجزه آنچنان که موسی و یا عیسی و پیغمبر اسلام و یا همه ی انبیاء داشته اند برای ایجاد ایمان و یقین و اعتراف به غیبی بودن منشاء قدرت و دانش پیغمبر است، و این یک فرد عامی است که از پیغمبر معجزه می خواهد، عامی است که می گوید: اگر این سنگ ریزه را در دستت تبدیل به طلا کنی می فهمم تو پیامبری، ولی انسان آگاه و حق شناس، پیامبر را با این قبیل معجزه ها نمی شناسد و بلکه او را از پیامش می شناسد، قرآن را از معنایش می شناسد و آهنگ و لحن و طرز سخن گفتن را می شناسد که عادی نیست، بشری نیست ولو آن پیش بینی ها را هم نکند و از آینده یا از پشت کوه که مردم اطلاع ندارند خبر ندهد. این است که قرآن «بزرگترین معجزه ی پیامبر و برای آینده است، زیرا که بعد از نبوت پیامبر اسلام، انسان بیشتر آگاهی و رشد عقلی و منطقی خواهد داشت و او است که قرآن را از طرز سخن گفتنش تشخیص می دهد که سخن، خدایی است و پیام محمد (ص) را بزرگترین نشان نبوت او می شناسد».

این است که مسلمان هایی چون علی، ابوذر، عمار، سلمان و... از پیغمبر معجزه نخواستند; تا لب به سخن گشود دریافتند که این «او»ست. ابوذر تا از صحرا آمد و چشمش به پیغمبر افتاد نبوت و رسالت و پیام حضرتش را پرسید و با پاسخ ساده ای که شنید، یقین کرد که موعود جان های زنده، هم اوست، و با تمامی ایمان، عمر و وجود و هستیش را نثار پیام پیامبر کرد.

کانال دکتر شریعتی 👇👇
💠 @dr_alishariati
👍5
🔴 یکی از خصوصیات پیغمبر «امی» بودن پیغمبر است.
.
.
🔷 تربیت یعنی چه؟ معنی تربیت شکل دادن به یک وجود است. چه عواملی انسان را تربیت می کنند؟
به نظر من ۵ عامل یک فرد را می سازد:
اول مادر است، که اولین ابعاد وجودی یک طفل را می سازد.
دوم، پدر;
سوم، مکتب و مدرسه و فرهنگ است.
چهارم، تمدن است.
پنجم، اساساً روحِ زمان است.

مثلاً شما: مادرتان شما را تربیت کرده; تربیت دوم، پدر است; تربیت سوم، درسی (است) که خوانده اید; چهارم، (این است که) تهرانی هستید; تربیت پنجم، (اینست که) در قرن بیستم هستید.

🔶 پیغمبر اسلام، هیچ یک از این پنج عامل دست اندرکار ساختمان فرد را ندارد. می بینید که پیغمبر وجودی است که کوچکترین اثری و رنگی را از این پنج عامل تربیتی فرد نپذیرفته است; آزاد آزاد رشد می کند و برای همین هم هست که استعداد فهم و پذیرش مفاهیم، معانی و ارزش هایی را دارد که بشریت نمی تواند بفهمد، نمی تواند بپذیرد و نمی تواند داشته باشد، این است که می تواند همه ارزش ها و تمدن ها، همه سیستم های تعلیم و تربیتی و همه اعتقادات و مقدسات را خراب کند، اگر تربیت شده بود، قطعاً تحت تاثیر ارزش های زمان قرار می گرفت.

🔷 بنابراین امّی بودن پیغمبر به معنای بِکارت وجودی است: زمان، خانواده، تاریخ، فرهنگ و قالب ریزی اخلاقی کوچکترین نقشی رویش ندارد، و این است که می تواند معانی انقلابی کاملاً بی سابقه را به سادگی درک کند، همانطور زندگی کند، همانطور باشد و همانطور هم بسازد و همانطور هم خراب کند; و همه این کارها را به راحتی! فیلسوفی که در اسکندریه یا در آتن یا در همدان فلسفه خوانده، چنین استعدادی ندارد.
.
.
📚 برگرفته از کتاب #ویژگی_های_شخصیت_پیامبر ، (قطع جیبی)، انتشارات چاپخش، چاپ چهارم، ۱۳۹۰، ص ۱۷ -
#مجموعه_آثار_30

کانال دکتر شریعتی 👇👇
💠 @dr_alishariati
"... تقدس کار در اسلام تا بدانجا است که می‌دانیم پیامبر تنها دو دست را بوسیده است، دست یک زن و دست یک کارگر را، دو چهره‌ای که در همه‌ی نظام‌ها و تمدن‌ها و فرهنگ‌ها، تجسم ذلت، حقارت، و محرومیت بوده‌اند، آن هم دست بوسیدن..."



مجموعه آثار ۲ / خودسازی انقلابی / ص ۱۷۲

اندیشه دکتر علی شریعتی


#کانال_دکتر_شریعتی 👇
💠 @dr_alishariati
5👎1
🔆 اصلاح انقلابـے


🔸 ۱- روش سنتی و محافظه‌کارانه (ترادیسیونالیسم، کنسرواتیسم)

رهبر محافظه‌کار اجتماعی چنین پدیده‌ای را با همه‌ی خرافی بودنش حفظ می‌کند چون سنت است و محافظه‌کار و سنت‌گرا نگاهبان سنت است چه آن را شیرازه‌ی وجودی ملتش می‌شمارد.

۲- روش انقلابی (رولوسیونیسم)

رهبر انقلابی به‌شدت و ناگهانی این پدیده را ریشه‌کن می‌کند چون سنت خرافی کهنه و ارتجاعی پوسیده است.

استدلال منطقی محافظه‌کار این است که اگر سنت‌های گذشته را تغییر بدهیم ریشه‌ها و روابط اجتماعی که در سنت حفظ می‌شوند و مثل سلسله‌های اعصاب اندام‌های اجتماع را به خود گرفته‌اند، از هم گسسته می‌شوند و جامعه ناگهان دچار آشفتگی بسیار خطرناکی می‌شود و برای همین هم هست که بعد از هر حادثه‌ی انقلابی بزرگ آشفتگی و هرج‌ومرج و یا دیکتاتوری پیش می‌آید که لازم و ملزوم یکدیگرند زیرا ریشه‌کن کردن سریع سنت‌های ریشه‌دار اجتماعی و فرهنگی در یک جهش تند انقلابی جامعه را دچار یک خلاء ناگهانی می‌سازد که آثار آن پس از فرو نشستن انقلاب ظاهر می‌گردد.

۳- روش اصلاحی (رفرمیسم) و تحولی (اولوسیونیسم) :

رهبر اصلاح‌طلب می‌کوشد تا یک سنت را به‌تدریج تغییر دهد و زمینه را و عوامل اجتماعی را برای اصلاح آن کم‌کم فراهم آورد و آن را رفته‌رفته اصلاح کند (راهی میان آن دو).

💠 اما پیغمبر اسلام کار چهارمی می‌کند یعنی سنتی را که ریشه در اعماق جامعه دارد و مردم نسل به نسل بدان عادت کرده‌اند و به طور طبیعی عمل می‌کنند حفظ می‌کند. شکل آن را اصلاح می‌نماید ولی محتوا و روح و جهت و فلسفه‌ی عملی این سنت خرافی را به شیوه‌ی انقلابی دگرگون می‌کند.

🔸 پس محافظه‌کار به هر قیمت و به هر شکل تا آخرین حد قدرتش می‌کوشد که سنت‌ها را حفظ کند حتی به قیمت فدا کردن خویش و دیگران، و انقلابی همه چیز را می‌خواهد یک‌باره دگرگون کند و با یک ضربه درهم بریزد، نابود کند و ناگهان از مرحله‌ای به مرحله‌ای بجهد، ولو جامعه آمادگی این جهش را نداشته باشد ولی در مقابل آن مقاومت کند و ناچار انقلابی ممکن است به خشونت و دیکتاتوری و قساوت و قتل‌عام‌های وسیع و متوالی دست زند، نه تنها علیه قدرت‌های ضدمردم بلکه علیه توده‌ی مردم نیز، و مصلح هم که همیشه به مفسد فرصت و مجال می‌دهد!

اما پیغمبر با متد کارش راه دیگری می‌نماید که اگر بفهمیم و به کار گیریم، دستوری بسیار روشن و صریح گرفته‌ایم برای روبرو شدن با ناهنجاری‌ها و سنت‌های کهنه و فرهنگ مرده و مذهب مسخ‌شده‌ی تخدیرکننده و عقاید اجتماعی ریشه‌دار در عمق جامعه و افکار و عقاید خواب‌کننده و ارتجاعی‌ای که یک روشنفکر درست‌بین که رسالت پیامبرانه دارد با آن‌ها روبروست و با این متد است که می‌تواند به هدف‌های انقلابی برسد بی‌آن‌که جبراً همه‌ی عواقب و ناهنجاری‌های یک روش انقلابی را تحمل کند و نیز با مبانی اعتقادی و ارزش‌های کهنه‌ی اجتماعی درافتد بی‌آن‌که از مردم دور افتد و با آن‌ها بیگانه شود و مردم او را محکوم سازند.»

#اصلاح_انقلابی
#نو_شریعتی

📚 معلم علے‌شریعتے

#کانال_دکتر_شریعتی 👇
💠 @dr_alishariati
3👍3
وقتی ابوسفیان به اسلام، مسلح گردد، محمد(ص) هم خلع سلاح می شود! عمروعاص بت «لات» را که می گذارد و قرآن را برمی دارد، علی - فاتح خندق - را، در صفین شکست می‌دهد.

چه باید کرد؟
#دکتر_علی_شریعتی

کانال دکتر شریعتی 👇👇
💠 @dr_alishariati
👍63👎1
@dr_shareati
📖👓

و محمد، جوان يتيمى که در قراريط گوسفندان مردم مکه را مى‌چراند، ناگاه از خلوت انزواى خويش در غار حرا، فرود مى‌آيد و با تاجران قريش، برده داران مکه، باغداران طائف، با خسرو ايران و سزار رُم اعلان جنگ مى‌دهد و بيدرنگ، مستضعفين جامعه ‏اش: غريبان و بردگان و محرومان گردش حلقه مي‌زنند و سپس داستانش داستان شکنجه است و تبعيد است و آوارگى است و جنگ‌هاى بى‌امان بى‌پايان است.

سیمای محمد
#دکتر_علی_شریعتی
http://yon.ir/EaGwH

#کانال_دکتر_شریعتی 👇
💠 @dr_alishariati
1👍1
چوپانی انقلابی، مبعوث، مسلح به کتاب برای هجوم و شمشیر برای دفاع، از عمق توده، امی ای از قلب امت. سیمای خشم و رنج و گرسنگی و تجلی گاه همه آرزوهای محرومان پیشاپیشِ رودِ سرخِ پیشاپیشپ در دستش پرچم آدم، دست به دست آمده، نسل به نسل رسیده، تا او ! از خاندان مسیح و موسی، فرزند اسماعیل و ابراهیمِ بت شکن! سرازیر شده از فراز کوه، شتابان و مصمم، روی در روی بتان و بت پرستان، آهنگِ یورش بر سر همه ی خداوندان زمین ! "محمد"
و در پی اش: توده ها، غریب ها، برده ها، فراریان ایران و روم، و همراهش: مهاجران، مجاهدان، هریک شمشیر انتقام همه ی قربانیان تاریخ. "محمد" طوفان نوحی دیگر بار! سیلی بنیان کن بر سراسر زمین! و ملت ها به هم برآمده و مرزها در هم شکسته و دیوارها فروریخته و برج ها به زانو درآمده و زندان ها ویرانه و زنجیرها گسسته، التهاب جوشان انقلاب، و از حلقوم همه مناره ها شعارهای فروزانی که در طول تاریخ، همه ملت ها، جز در خلوت درد و عمق قلب خویش، از گفتنش می هراسیدند: توحید، قسط، عدل، برابری، حریت، نفی هر پرستشی جز او: نفی هر ستایشی و مدحی، جز برای او: نفی هر امیدی، اتکایی، بیمی، جز به او، جز از او ..! "محمد"

حسین وارث آدم
#دکتر_علی_شریعتی

کانال دکتر شریعتی 👇👇
💠 @dr_alishariati
👍11
همچنان که سقراط فلسفه را از آسمان به زمین آورد ، محمد مذهب را از آخرت به دنیا باز گرداند.

چه باید کرد؟

به کانال
دکتر شریعتی بپیوندید👇
https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADvU6oqFqLkgt1oTWg
👍112
🖊 اگر ایمان نباشد، زندگی تکیه‌گاهش چه باشد؟
اگر عشق نباشد، زندگی را چه آتشی گرم کند؟
اگر نیایش نباشد، زندگی را به چه کار شایسته‌ای صرف توان کرد؟
اگر انتظار "مسیح"ای، امام "قائم"ای، "موعود"ای در دل نباشد، ماندن برای چیست؟
اگر میعادی نباشد، رفتن چرا؟
اگر دیداری نباشد، دیدن چه سود؟
و اگر بهشت نباشد، صبر و تحمل زندگی دوزخ چرا؟
اگر ساحل آن رود مقدس نباشد، بردباری در عطش از بهر چه؟
و من در شگفتم که آنان می‌خواهند معبود را از هستی برگیرند، چگونه از انسان انتظار دارند تا در خلاء دم زند؟

📚مجموعه آثار سی و سه
گفتگوهای تنهایی

به کانال
دکتر شریعتی بپیوندید👇
https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADvU6oqFqLkgt1oTWg
10👍3
برای دیدن برخی رنگ ها و فهمیدن بعضی حرف ها از نگریستن و اندیشیدن کاری ساخته نیست. باید ازآنجا که نشسته ایم برخیزیم . قرار گاهمان را در جهان عوض کنیم.

هبوط در کویر

کانال دکتر شریعتی👇
@dr_alishariati
8👍3
آگاه بودن نسبت به اسارت خودش عاملی در جهت نجات است.

چه باید کرد؟

@dr_alishariati
10👍2
@sokhanranihaa - علی شریعتی -دیکتاتوری - کانال سخنرانی ها
@sokhanranihaa
‍ فایل صوتی
گزیده ای از سخنرانی مرحوم علی شریعتی
وحدت علمی فاجعه است ( دیکتاتوری )


اندیشه دکتر علی شریعتی


#کانال_دکتر_شریعتی 👇
💠 @dr_alishariati
6👍3🔥1
"... علماي شيعه كاملاً‌مواظب هستند كه دربين مردم محبوبيتشان حفظ شود و چون به مردم تكيه دارند ناچار بسياري از حقايق علمي را كه از اسلام يا اجتماع احساس مي‌كنند و مي‌بينند كتمان كنند. چون موافق طبع و راي مردم نيست. مثلا از هر روحاني بپرسي كه سينه زدن و مجروح كردن بخاطر امام حسين در عاشورا درست است، مي‌گويد خير، مطرود است. ولي هيچكس اين را روي منبر نمي گويد. چرا آنچنان كه بايد حرف بزند، نميزند. بلكه آنچنان كه شايد حرف مي‌زند. چرا كه اگر بگويد سينه نزنيد، عوام از آنها برميگردند و ناچار كساني‌كه ترس آرا مردم را دارند، قدرت خود را براي رهبري مردم از دست مي‌دهند. اين جمله مال اشپنگلر است: «همه كساني‌كه از دموكراسي حرف مي‌زنندو همه كساني‌كه با دموكراسي روي كار آمدند دروغگويان مردم فريب و متظاهرند، زيرا دموكراسي يعني فريب كاري». البته اين سخن دشنام به فاشيسم است كه خود نظام و فكر هولناكي است، ولي خالي از واقعيت نيست..."
مجموعه آثار ۱۲ / تاریخ تمدن ۲ 
#کانال_دکتر_شریعتی 👇
💠 @dr_alishariati
👍62👎1
دکتر شریعتی:

بعضی حرف ها را،
فقط دست ها به هم می گویند،
فقط دست ها...!
-
#گفتگوهای_تنهایی ، ص 446


به کانال
دکتر شریعتی بپیوندید👇
https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADvU6oqFqLkgt1oTWg
5👍3
🌺کانال صوت سخنرانی ها و متن تالیفات دکتر شریعتی


به کانال
دکتر شریعتی بپیوندید👇
https://www.tgoop.com/joinchat-AAAAADvU6oqFqLkgt1oTWg
👍52
2025/07/14 04:24:13
Back to Top
HTML Embed Code: