Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️ خود شیفته ها رو بهتر بشناسید (۲)


💢افراد خودشیفته با دیگران چه طور رفتار میکنن؟ آیا تجربه مواجهه با این افراد رو داشتید؟

🆔@drawing_psy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️ لذت یا شادی ؟!!

لذت و شادی دو سوی یک سکه ی هستی یا دو جهان موازی؟ نگاهی عمیق در دل مفاهیم لذت و شادی ما را به ژرفای هستی میکشاند. آیا این دو تجربه انسانی دو روی یک سکه اند؟ یا آنکه دو جهان موازی هستند که هرگز به هم نمیرسند؟
لذت همچون سایه ای زودگذر بر پرده ذهن ما نقش میبندد و با ارضای حواس و امیال لحظاتی فریبنده را برای ما رقم می زند. اما شادی آنگاه که به عمق آن می نگریم حالتی پایدار و فراگیر است که از دل معنا و هدف زندگی سر بر می آورد. لذت تجربه ای حسی و وابسته به شرایط بیرونی است. آنگاه که حواس پنج گانه ما تحریک میشوند لذت به وجود میآید اما شادی ریشه در درون انسان دارد و به نوعی هماهنگی بین فرد و جهان پیرامون او بستگی دارد. لذت اغلب با کمال گرایی و میل به کسب بیشتر همراه است در حالی که شادی در پذیرش و قدردانی از آنچه هست ریشه دارد.
🆔@drawing_psy
روانشناسی
Photo
سه ویژگی که نشان می‌دهد شما و شریک عاطفی‌تان مناسب هم هستید

به گفته محققان سه ویژگی کلیدی وجود دارد که می‌توان از طریق آن متوجه شد، آیا شما و شریک‌ عاطفی‌تان واقعاً برای یکدیگر ساخته شده‌اید و رابطه‌ موفقی دارید یا خیر؟

وقتی تازه شروع به قرار گذاشتن با کسی می‌کنید، فهمیدن اینکه هر دو علایق مشترکی دارید‌، می‌تواند هیجان انگیز و رضایت‌بخش باشد.
تحقیقی در سال ۲۰۱۸ نشان داد، اشتراک فکری و علایق مشترک، نشانه‌ای قوی از علاقمندی و کشش دو طرفه است.

برای ایجاد سازگاری، نیاز نیست به مسائل و چیزهایی خیلی خاص علاقه مشترک داشته باشید، حتی اشتیاق‌ مشترک به چیزهای ساده و رایج نیز می‌تواند ارتباط شما را تقویت کنند. این شباهت‌ها می‌توانند شروع رابطه را آسان کرده و زمینه‌ساز آینده‌ای روشن باشند. در اینجا سه ​​نشانه وجود دارد که باید به آنها توجه کنید:

۱. سلیقه مشابه در موسیقی🎸
موسیقی قدرت زیادی در نزدیک کردن افراد به یکدیگر دارد. داشتن سلیقه مشابه در موسیقی با شریک‌ عاطفی می‌تواند نشانه‌ای از سازگاری عمیق باشد.

۲. سلیقه مشابه در سرگرمی‌ها🏇
ویژگی دیگری که نشان‌دهنده سازگاری شما و شریک‌ عاطفی‌‌تان است، اشتیاق مشترک به سرگرمی‌هاست. علایق مشترک شما هرچه که باشد از عشق به ماجراجویی در فضای باز گرفته تا علاقه به آشپزی،‌ جمع آوری اقلام کمیاب و یا شرکت در فعالیت‌های مشابه، همگی می‌توانند رابطه شما را به میزان قابل توجهی تقویت کنند.

۳. شخصیت‌های مشابه👩‍❤️‍👨
شخصیت نقش مهمی در سازگاری دو نفر دارد. داشتن شخصیت‌های مشابه می‌تواند نشانه‌ای قوی از سازگاری بالای شما و شریک‌ عاطفی‌تان باشد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۷ توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد زوج‌هایی با شخصیت‌های مشابه معمولاً تجربیات عاطفی مشابهی نیز دارند. این شباهت عاطفی به‌عنوان پلی عمل می‌کند که توضیح می‌دهد چرا زوج‌هایی با شخصیت‌های مشابه معمولاً کیفیت رابطه بهتری دارند.
با گذر زمان، زوج‌هایی که شخصیت‌هایشان به یکدیگر شبیه‌تر می‌شود، تجربیات عاطفی مشابه‌تری پیدا می‌کنند. این «همگرایی عاطفی» (زمانی که شریک‌ها به‌طور مشابه به احساسات پاسخ می‌دهند) با رضایت بیشتر از رابطه ارتباط دارد.
منبع👈📄
آیا رابطه‌ی عاشقانه‌ی سالمی دارید؟
برای تأمل در رابطه‌ی عاطفی‌تان و سنجش آن، به این ۱۱ سؤال پاسخ بدهید:

📌۱. کنار او چه احساسی دارم؟ قبل و بعداز زمانی که کنار او سپری می‌کنم، چه احساسی دارم؟

📌۲. کدام ویژگی‌های او را دوست دارم؟ کدام ویژگی‌های او را دوست ندارم یا به ‌نظرم ممکن است بعدها موجب اختلاف یا قطع‌رابطه‌مان شود؟

📌۳. آیا راست‌گو و معتمد بوده و از ثبات فکری و هیجانی برخوردار است (رفتارش پیش‌بینی‌پذیر و حرف و عملش یکی است)؟ آیا دروغ‌گو، غیرقابل‌اعتماد و دمدمی‌مزاج است و رفتار و احساسش مدام تغییر می‌کند (پیش‌بینی‌ناپذیر است وحرف و عملش یکی نیست)؟

📌۴. آیا من و او با هم همدلی می‌کنیم و آن‌قدر به هم اعتماد داریم که راحت از افکار و احساساتمان حرف بزنیم؟ یعنی آیا او متوجه احساساتم هست و آن‌ها را درک می‌کند؟

📌۵. آیا او به خواسته‌هایم توجه می‌کند و به حریم و مرزهایم احترام می‌گذارد؟

📌۶. آیا خواسته‌هایش را واضح بیان می‌کند؟

📌۷. آیا او از تأثیر رفتار و احساساتش در روابط آگاه است و با پذیرش نقش و مسئولیتش در رابطه، برای بهبود آن تلاش می‌کند؟

📌۸. آیا خواسته‌های مشترک داریم و ارزش‌هایمان هم‌سو هستند؟

📌۹. آیا درحال‌حاضر به این رابطه تمایل دارم و از هر لحاظ آماده‌ی این ارتباطم؟

📌۱۰. آیا رابطه‌ی ما سالم است (احترام، اعتماد، صداقت و... در آن وجود دارد) و آیا از وضعیت فعلی این ارتباط آن‌قدر رضایت دارم که بخواهم به همین رویه ادامه دهم؟

📌۱۱. کدام جنبه‌های ارتباطمان را باید تغییر دهم تا رابطه‌ای سالم و رضایت‌بخش را تجربه کنم که مشتاق به ادامه‌ی آن باشم؟


طبیعی است که پاسختان به برخی سؤال‌ها، دل‌سرد و ناراحتتان کند. بهتر است به آن‌ها به چشم فرصت یا نقطه‌ی شروعی برای شناسایی و شفاف‌سازی تغییرات لازم برای رابطه‌تان نگاه کنید.

آگاهی از کاستی‌ها، شما را به یافتن راهکاری مؤثر ترغیب می‌کند؛ مثلاً هر دو تلاش کنید تا الگوهای رفتار و تعامل فعلی‌تان را تغییر دهید یا خودتان به‌تنهایی سراغ تجربه‌های جدیدی بروید که سلامت روان و حس رضایتتان را بهبود ببخشید.

📚از کتاب تو خود عشقی باش که در جستن آنی
نیکول لپرا

•نشر میلکان•
✳️اغلب گفته می‌شود که مرز باریکی بین عشق و نفرت وجود دارد پس آیا این بد نیست که گاهی اوقات از شریک زندگی خود متنفر شویم؟
جیمی لی کرتیس هنرپیشه زن آمریکایی اخیرا در گفتگویی راز پایداری چهل ساله ازدواجش را صبر، پایداری و نفرت به مقدار کافی عنوان کرده است.
او توضیح داده که گاهی دو طرف به معنای واقعی کلمه از هم متنفر می‌شوند ولی تنها یک روز بعد و با شروع روزی آفتابی یا دیدن رفتار یا منظره ای زیبا و یا وقوع رخدادی دلچسب نگاه ها به هم دوخته می‌شود و عشق به مسیر سابق خود باز می گردد.
کارشناسان زوج درمانی می‌گویند برای زوج‌ها طبیعی است که لحظاتی را تجربه کنند که نسبت به هم احساس تنفر واقعی دارند. تفاوت بین زوج هایی که رابطه آنها دوام می آورد و با آنهایی که رابطه شان دوام نمی آورد می‌تواند در نحوه مدیریت احساساتشان در آن لحظات باشد.
جین گریر زوج درمان و نویسنده کتاب «آیا به خودم دروغ میگویم؟» می‌گوید: تنفر از شخصی که دوستش دارید رایج ترین چیز در جهان است. ما فکر می‌کنیم که قرار است همیشه بدون قید و شرط شریک زندگی خود را دوست داشته باشیم اما این طرز فکر جواب نمی دهد..»
روانشناسی
✳️اغلب گفته می‌شود که مرز باریکی بین عشق و نفرت وجود دارد پس آیا این بد نیست که گاهی اوقات از شریک زندگی خود متنفر شویم؟ جیمی لی کرتیس هنرپیشه زن آمریکایی اخیرا در گفتگویی راز پایداری چهل ساله ازدواجش را صبر، پایداری و نفرت به مقدار کافی عنوان کرده است. او…
تری اورباچ استاد جامعه شناسی در دانشگاه اوکلند و نویسنده کتاب «پنج گام ساده برای تبدیل ازدواج از خوب به عالی نیز می گوید: «آزارهای کلیشه ای مانند مرتب نکردن کفش‌ها زمانی که به آنها توجه نشود، روی هم تلنبار می‌شود و پس از مدتی چیزی که به عنوان یک عادت کوچک و آزار دهنده شروع می‌شود با گفتن این جمله ها ادامه می یابد که تو به حرف من گوش نمیدهی، تو دیگر من را دوست نداری پس احتمالا مناسب یکدیگر نیستیم ...»
درمانگران توصیه می‌کنند که هر زمان و مکانی را برای طرح انتقاد خود انتخاب نکنید. زمان و موقعیت مناسبی برای بحث در مورد مشکلتان پیدا کنید. دور از بچه ها و نه درست بعد از پایان ساعت کاری و نه درست قبل از رفتن به سرکار و وقتی خسته از کار روزانه میخواهید بخوابید
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چگونه تبدیل به افرادی مهرطلب می شویم؟

🆔@drawing_psy
پنج نشانه‌ی رفتار بالغانه

۱- داشتن نگرشی مثبت نسبت به زندگی


۲- کمتر واکنش نشان دادن، بیشتر پاسخ دادن


۳- حتی در شرایط چالش برانگیز نیز آرام و خونسرد بودن


۴- همنشینی با افراد درستکار و مثبت اندیش

۵- کتاب خواندن
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
رفتار والد نابالغ چگونه است؟

🆔@drawing_psy
ایردراپ PAWS به عنوان یکی از تازه نفس‌های حوزه‌ی ایردراپ‌های تلگرامی وارد میدان شده تا شبیه به ناتکوین و داگز صرفا بر اساس سابقه فعالیت در تلگرام به کاربران پاداش بده.
نیازی به کلیک و ضربه و ... نیست فقط بر اساس تاریخچه عضویت پاداش میده🤩
به دوستان هم پیشنهاد بدید حتماً عضو بشن😍

https://www.tgoop.com/PAWSOG_bot/PAWS?startapp=bMkmMYje
ریشه بسیاری از آشفتگی های کودکی این است: کسانی که باید امنیت تو را تامین کنند، خودشان بزرگترین مانع امنیت تو بوده اند.

🆔@drawing_psy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️رابطه بین سطح گلوکز و بیزاری و عصبانیت از همسر!!

🆔@drawing_psy
✳️برای جلوگیری از دعوایی ویران کننده گاهی فقط باید بلد باشی خوب گوش بدهی

اگر ظرفیتش را نداشته باشیم که بدون جبهه گیری به احساسات همسرمان گوش دهیم، دعواهایمان شدت مییابد؛ فرقی نمیکند که مشکلی که بر سرش دعوا داریم رفع شدنی باشد یا دائمی.

✳️چه باید کرد برای اینکه شنونده ای عالی باشید؟

۱) به دقت گوش دهید بدون طرح دیدگاه های خودتان

۲) برای فهم بهتر مسئله، سؤالات تبیین کننده
یا توضیحی بپرسید.
«به نظر میرسه موضوع این نیست که خونه نبودم؛ بلکه اینه که تا آخرین لحظه بهت زنگ نزدم، درسته؟»
«آیا مشکل دیگه ای هم در رابطه با این مسئله هست که بخوای بگی ؟»

۳) آنچه را شنیده اید، خلاصه کنید.

۴) تأیید کنید.
خودتان را به جای همسرتان بگذارید و درک و همدلی و فهم خودتان را از دیدگاه های او راجع به اوضاع نشان دهید.
«به نظرم منطقیه»
«می فهمم چرا اون احساس رو داشتی. » «متوجه شدم. »

✳️وقتی احساسات منفی شنیده نمی شوند شدت می یابند؛ زیرا نمی توانیم توجه همسرمان را جلب کنیم؛ پس دچار تنش شدیدتری میشویم و نهایتاً گرفتار تعارضی می شویم که جبران یا ترمیم آن دشوار است.

🆔@drawing_psy
۹ علامت که نشان می‌دهد با یک فرد خودشیفته در ارتباط هستید

1⃣ او سعی می‌کند در ابتدای آشنایی همه چیز بسیار عالی پیش برود.

اگر با یک فرد خودشیفته رابطه داشته باشید، متوجه خواهید شد که او تمایل دارد در اولین ملاقات تاثیر بسیار خوبی روی شما بگذارد. در واقع فرد خودشیفته قصد دارد با کارهای افراطی تحسین برانگیز مورد قدردانی قرار گیرد تا در صورت پیش آمدن اختلاف همه چیز را به گردن شما بیاندازد.
یک خودشیفته همیشه در ابتدا سخاوتمند، مهربان، دوست داشتنی و حامی به نظر می رسد. البته، شما هم به او علاقه‌مند خواهید شد! چه کسی نمی‌خواهد مورد مهربانی و محبت قرار بگیرد؟
اما در واقعیت، این فقط مرحله‌ای است برای جلب اعتماد و تسلط عاطفی بر شما. سپس او آهسته آهسته سعی می‌کند شما را به انجام خواسته‌هایش دستکاری کند، اما به این بهانه که "تو این کار را برای حفظ رابطه‌ی ما انجام می‌دهی!"
روانشناسی
۹ علامت که نشان می‌دهد با یک فرد خودشیفته در ارتباط هستید 1⃣ او سعی می‌کند در ابتدای آشنایی همه چیز بسیار عالی پیش برود. اگر با یک فرد خودشیفته رابطه داشته باشید، متوجه خواهید شد که او تمایل دارد در اولین ملاقات تاثیر بسیار خوبی روی شما بگذارد. در واقع…
2⃣ کم کم احساس تنهایی و عدم درک در فرد شکل می‌گیرد
زندگی با افراد خودشیفته می‌تواند باعث پیدایش احساس تنهایی بشود. با این حال فرد خودشیفته ممکن است با بهانه تراشی، نشان دهد رفتار دوستانه‌ای دارد و انگار هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است.
📚منبع
روانشناسی
2⃣ کم کم احساس تنهایی و عدم درک در فرد شکل می‌گیرد زندگی با افراد خودشیفته می‌تواند باعث پیدایش احساس تنهایی بشود. با این حال فرد خودشیفته ممکن است با بهانه تراشی، نشان دهد رفتار دوستانه‌ای دارد و انگار هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است. 📚منبع
3⃣ فرد خودشیفته در دیگران احساس گناه به وجود می‌آورد

یکی دیگر از نشانه های اصلی یک شخصیت خودشیفته، بی مسئولیتی است. یک خودشیفته هرگز مسئولیت اشتباهات یا اعمال منفی خود را نمی پذیرد. به همین دلیل است که اگر سعی کنید با یک خودشیفته در مورد این واقعیت صحبت کنید که به هر طریقی مورد آزار و اذیت قرار گرفته اید، به احتمال زیاد او حتی به حرف شما گوش نمی دهد و در عوض طوری رفتار می‌کند تا شریک زندگی‌اش احساس گناه و اشتباه کند.
خودشیفته‌ها هرگز نمی پذیرند که اشتباه کرده اند یا بدتر از آن عذرخواهی نمی کنند.

📚منبع
💢 بدترین رفتارهای روانشناختی که مردم علیه یکدیگر انجام می‌دهند چیست؟


انسان‌ها اجتماعی‌ترین موجودات کره زمین هستند. ما هم می‌توانیم با یکدیگر متحد شویم، عاشق شویم و پسوردهای نتفلیکس را با دیگران به اشتراک بگذاریم و هم این توانایی را داریم که با رفتارهایمان دیگران را گیج و ذهنشان را آشفته کنیم.

اما از از نظر روانشناسی، بدترین کاری که یک نفر می‌تواند با دیگری انجام دهد چیست؟

در این مطلب به پنج مورد اشاره می‌شود:

۱. گسلایتینگ (Gaslighting)
۲. بمباران عشق
۳. احساس گناه
۴. مثلث سازی
۵. تنبیه خاموش

کامل بخوانید:👈 tinyurl.com/6wvy9jdb
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کودک مضطرب
ترسی که بهش رسیدگی نشود، به شکل اضطراب نهادینه می شود
2025/02/01 12:33:08
Back to Top
HTML Embed Code: