Telegram Web
🌐🌐🌐 اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ بیشترین میزان استفاده توسط کاربران ایرانی را دارند

آخرین نظرسنجی ایسپا بار دیگر شکست سیاست فیلترینگ را نشان می‌دهد؛ چراکه کاربران ایرانی هنوز پلتفرم‌های خارجی فیلترشده را به نمونه‌های ایرانی ترجیح می‌دهند.

براساس نموداری که در گزارش (شهریور ۱۴۰۳) ایسپا منتشر شده، روند میزان استفاده از این شبکه اجتماعی در خرداد ۱۴۰۱ که اینستاگرام فیلتر نبوده ۷۱ درصد بوده است. در دی‌ماه ۱۴۰۲ این میزان به ۴۶.۵ درصد بوده اما در شهریور امسال به ۵۰.۶ درصد افزایش پیدا کرده است.

در این نظرسنجی میزان استفاده کاربران از پلتفرم‌های مختلف داخلی و خارجی بررسی شده و پس از اینستاگرام، پیام‌رسان تلگرام است که با استفاده ۳۹.۳ درصدی بیشترین میزان استفاده را داشته است. واتس‌اپ با ۳۳.۳ درصد استفاده در رتبه سوم این فهرست قرار دارد.

نمودار روند میزان استفاده از پلتفرم‌های بومی نشان می‌دهد، میزان استفاده از ایتا و روبیکا و بله پیش از فیلترینگ (خرداد ۱۴۰۱) کمتر از ۱۰ درصد بوده اما از اسفند ۱۴۰۱ رشد در میزان استفاده از آن‌ها دیده شده است./اقتصادنیوز

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍4
🔸 ذینفعان فیلترینگ در لایه‌های کارشناسی به دولت دروغ می‌گویند
حامد بیدی بنیانگذار پلتفرم کارزار و کنشگر حق اینترنت در
#خبرآنلاین


🔹 حامد بیدی گستره‌ای از موضوعات متنوع را در این «کافه خبر» با ما مطرح می‌کند. با او از موفقیت یا شکست کارزارها تا سرنوشت فیلترینگ ایرانی صحبت کردیم که خلاصه‌اش را می‌خوانید.

اینترنت طبقاتی چه هدفی داشت؟
▫️ اینترنت طبقاتی از آن دست طرح‌هایی است که برای مسئولین مطلوب است تا به کمک این طرح، به‌نوعی صدای بخش نخبگانی جامعه را ساکت کنند و به اساتید دانشگاه، خبرنگاران، برنامه نویسان اینترنت بدون فیلتر بدهند تا ساکت شوند و باقی مردم از اینترنت فیلتر شده استفاده کنند. این طرح هم‌بارها و بارها با مخالفت‌ها مواجه شد، با آن مقابله شد و اگر اکنون اتفاق افتاده است، بسیار محدود و موردی است

دولت توانایی سیاستگذاری دارد؟
▫️ اینکه دولت فعلی با چه رویکردی با مسئله اینترنت طبقاتی برخورد خواهد کرد و اینکه آیا می‌تواند تغییری در این زمینه ایجاد کند، ما را به یک ابر سوال می‌رساند؛ اساساً دولت در جایگاهی است که بتواند در حوزه فناوری و اینترنت سیاستگذاری کند

نگاه محدود، ما را به‌جایی جز قطع کامل اینترنت می‌برد؟
▫️ اسنادی که دولت‌ها موظف‌اند طبق آن پیش بروند، مشخص است؛ اسناد هم مربوط به مصوباتی است که آن‌قدر نگاه آن‌ها محدود و امنیتی است اجراشدن آن‌ها به‌جایی جز قطع کامل اینترنت و عدم بهره‌مندی ما از فناوری‌های روز جهانی منجر نمی‌شود. در این میان وزیر ارتباطات می‌تواند به تصمیم سازی و شناخت بهتر وضعیت موجود کمک کند.

آیا فیلترینگ کامل از نظر فنی امکان‌پذیر است؟
▫️ در دنیای شبکه درهم‌تنیده جهانی، اگر بخواهید فیلترینگ را صد درصد اعمال کنید، چاره‌ای جز قطع کردن کامل اینترنت ندارید. اما چون قطع اینترنت در سطح علمی، دانشگاهی و زیرساختی یا حتی در سطح مردمی آسیب ایجاد می‌کند، نمی‌توانید اینترنت را کامل قطع کنید.

چرا دولت‌ها دنبال فیلتر کردن بودند؟
▫️ در لایه‌های کارشناسی به دولت‌ها دروغ گفته می‌شود و پاسخ این سوال به همین راحتی است. ذینفعانی که دست‌اندرکاران فیلترینگ هستند؛ نرم‌افزارها، سخت‌افزارها و زیرساخت‌های فیلترینگ را ایجاد می‌کنند. همین‌طور ذینفعان مالی، غیرمستقیم و... در این فضا وجود دارد که نفعشان در ادامه همین سیاست است.


📌 متن کامل گفت‌وگوی تینا مزدکی را اینجا در #خبرآنلاین بخوانید:
khabaronline.ir/xmHX6


#گزارش_دانش
@Khabaronline_plus | تحلیل و تأمل بیشتر
@KhabarOnline_ir | خبر از دست ندهید
Khabaronline.ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍61🔥1
🤔 فیلترینگ برداشته میشه آیا؟! | اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم فردا برگزار می‌شود

🔴 فردا، ۱۰ مهر ۱۴۰۳، جلسه شورای ملی فضای مجازی با حضور مسعود پزشکیان برگزار خواهد شد. این اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم است.

🔴 موضوع جلسه فردای این شورا مشخص نیست اما با توجه به این که دولت چهاردهم بر لزوم تغییر سیاست‌ها و چارچوب‌های فیلترینگ تاکید دارد و مطالبه برداشته شدن فیلترینگ هم تقاضای عمومی جامعه است، انتظار می‌رود یکی از محورهای اصلی این جلسه مساله فیلترینگ باشد.

🔴 رئیس مجلس رئیس قوه قضائیه، رئیس سازمان صداوسیما، وزیر ارتباطات، وزیر علوم، وزیر آموزش و پرورش و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌بنیان رئیس‌جمهور از جمله اعضای حقوقی این شورا هستند و محمد آقامیری هم دبیر این شورا است./زومیت

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍6😁41
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹 رضا تقی پور، نماینده تهران در مجلس و وزیر ارتباطات دولت احمدی نژاد: اتفاق پیجرها، ممکن است برای آیفون های موجود در ایران رخ دهد.

- دقت کنیم که این گفته ها، اظهارات یک وزیر، اون هم وزیر ارتباطاته نه یک فرد عامی.

- یعنی از نظر آقای تقی پور، سایر برندها امکان ایجاد چنین خطری رو ندارند و فقط گوشی های آیفون هستند که خطرناک هستند.

- نکته دیگه این هست که آقای تقی پور از فعالان طرح صیانت بود و هست. از افرادی که موافق فیلترینگ موجود هستند و همین فیلترینگ نه به تجربه شهروندان، بلکه به اقرار همه نهادها باعث رواج و استفاده فراگیر از برنامه فیلترشکن شد. اتفاقی که باعث آلوده شدن گوشی موبایل همه و در معرض تهدید قرار گرفتن سرقت اطلاعات شد.

یعنی به جای توجه به نتایج فاجعه بار فیلترینگ، ایشون به یک برند آمریکایی چسبیده که از قضا خودش هم میگه نمیاد برند خودش رو خراب کنه و...

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤬12👍31
🔘 اولین جلسه شورایعالی فضای مجازی در دولت چهاردهم برگزار شد/بحث فیلترینگ مطرح نشد!

اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم با حضور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور برگزار شد.

در این جلسه برخلاف ادعای برخی رسانه‌ها، موضوع فیلترینگ در دستورکار نبود و مطرح نشد.

براساس قانون جرائم رایانه‌ای، موضوع فیلتر یا رفع فیلتر برعهده یک کمیته به نام کمیته تعیین مصادیق مجرمانه است که ۱۲ عضو دارد و شورای عالی فضای مجازی عضویتی در این کمیته ندارد./برنا

جالبه!! پس اینم شعار بود.

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
🤬8👍3😁3
🔻دولتی که نتواند فیلترینگ را حل کند یه رفع ناترازی انرژی نزدیک هم نمی شود

عباس عبدی در اعتماد نوشت:
مرگ خاموش افراد بر اثر سوخت ناقص رخ مي‌دهد و مرگ خاموش اقتصاد بر اثر سياستگذاري ناقص در بخش انرژي رخ مي‌دهد

گرچه كارشناسان مسائل اصلي بخش انرژي را تحريم و FATF و نيز فقدان امنيت براي سرمايه‌گذاري، فرسودگي صنعت انرژي و كسري فراوان حامل‌هاي انرژي و... مي‌دانند ولي همه اينها متاثر از غلبه همان فضايي است كه منجر به تداوم چند دهه سياست انرژي مغاير با عقل سليم شده است

ما فقط بخشي از اثرات اين فضا را در بخش انرژي مي‌بينيم، در حالي كه اين شيوه سياستگذاري در همه حوزه‌هاي مديريتي جاري و ساري است

اين مهم‌ترين نكته براي آقاي پزشكيان است كه مبادا راه‌حل اين ناترازي‌ها را امري فني و تكنيكي ببيند. ريشه همه اينها سياسي است

فيلترينگ نمونه برجسته آن است كه امري ضداقتصادي و زيان محض است ولي به دلايل سياسي ادامه دارد و هنوز حل نشده است

دولتي كه فيلترينگ را نتواند به سرعت حل كند هيچگاه نخواهد توانست براي رفع ناترازي انرژي به آن نزديك هم بشود. اين يعني مرگ خاموش.‌

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍15
🔺دستور پزشکیان برای رسیدگی به مساله فیلترشکن‌ها

رئیس‌جمهور در اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی دولت چهاردهم:
برخی با فیلترشکن فروشی پول‌های میلیاردی کسب می‌کنند که این برای کشورمان خوب نیست.

این مسئله حتما به شکل دقیق و جدی مورد رسیدگی قرار گیرد و تصمیم مقتضی در این مورد و به طور کلی زمینه‌های رواج چنین کسب و کاری اتخاذ شود.

مرکز ملی فضای مجازی باید گزارشی از وضع موجود و اولویت‌های اجرایی را براساس منابع موجود و با همکاری دستگاه‌ها و سازمان‌ها مرتبط تهیه و به صحن شورای‌عالی فضای مجازی ارائه کند.

پ.ن. آقای پزشکیان! شما فیلترینگ رو اگر بردارید، خودبخود این بازار VPN فروشی جمع میشه. ریشه رو حل کن برادر.

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍191👎1🤬1
🚫 دوروف: تغییر بزرگی در عملکرد تلگرام انجام ندادیم/ همیشه تلاش کرده‌ایم از قوانین محلی مرتبط پیروی کنیم/ خط مشی رازداری خود را در کشورهای مختلف ساده و یکسان کردیم/ به مجرمان اجازه نمی‌دهیم از تلگرام سوء استفاده کنند یا از عدالت فرار کنند.

📰 شاید به نظر می رسید که پست قبلی من از تغییر بزرگی در نحوه عملکرد تلگرام خبر می دهد. اما در واقعیت، کمی تغییر کرده است.

🌐 طبق سیاست حفظ حریم خصوصی ما در اکثر کشورها، تلگرام از سال 2018 توانسته است آدرس IP/شماره تلفن مجرمان را برای مقامات فاش کند.

⚖️ هر زمان که درخواست قانونی درستی از طریق خطوط ارتباطی مربوطه دریافت می‌کردیم، آن را تأیید می‌کردیم و آدرس IP/شماره تلفن مجرمان خطرناک را فاش می‌کردیم. این روند خیلی قبل از هفته گذشته برقرار بود.

🤖 ربات @transparency ما دقیقا همین را نشان می دهد. این ربات تعداد درخواست های پردازش شده برای داده های کاربر را نشان می دهد.

✉️ برای مثال، در برزیل، داده‌های ۷۵ درخواست قانونی را در سه‌ماهه اول (ژانویه تا مارس) ۲۰۲۴، ۶۳ درخواست در سه‌ماهه دوم و ۶۵ درخواست در سه‌ماهه سوم فاش کردیم. در هند، بزرگترین بازار ما، 2461 درخواست قانونی را در سه ماهه اول، 2151 در سه ماهه دوم و 2380 درخواست را در سه ماهه سوم برآورده کردیم.

📈 در اروپا، تعداد درخواست‌های قانونی معتبری که در سه ماهه سوم دریافت کردیم، افزایش یافت. این افزایش به دلیل این واقعیت بود که مقامات اتحادیه اروپا شروع به استفاده از خط ارتباطی صحیح برای درخواست های خود کردند، خطی که توسط قانون اتحادیه اروپا DSA تعیین شده است. اطلاعات مربوط به این نقطه تماس از اوایل سال 2024 برای هر کسی که وب سایت تلگرام را مشاهده کرده یا «آدرس تلگرام اتحادیه اروپا برای اجرای قانون» را در گوگل جستجو کرده است، در دسترس عموم قرار گرفته است.

🤝 برای کاهش سردرگمی، هفته گذشته، خط مشی رازداری خود را در کشورهای مختلف ساده و یکسان کردیم. اما اصول اصلی ما تغییر نکرده است. ما همیشه تلاش کرده‌ایم از قوانین محلی مرتبط پیروی کنیم - تا زمانی که این قوانین مغایر با ارزش‌های آزادی و حریم خصوصی ما نباشد.

🛡 تلگرام برای محافظت از فعالان و مردم عادی در برابر دولت‌ها و شرکت‌های فاسد ساخته شده است - ما به مجرمان اجازه نمی‌دهیم از پلتفرم ما سوء استفاده کنند یا از عدالت فرار کنند.

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍2👎1
دوروف از وقتی در فرانسه گرفتار شده، دائما در مورد مقررات بین المللی و مطابقت دادن قوانین تلگرام با اون ها صحبت کرده

مشخصه که داره به نگرانی های اتحادیه اروپا جواب میده و تلاش داره با مدرک ثابت کنه که در مقابله با کسانی که از تلگارم سوءاستفاده می کنن، به دولت ها کمک می کنه.

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
👍8😁1
فیلترها و پس‌زمینه که احتمالا توی اسکایپ و گوگل میت قبلا دیدید قراره به صورت یک ویژگی به واتساپ اضافه بشه.

به کمک اینا مثلا وقتی نمیخواید کسی فضای اتاق یا پشت سرتون رو ببینه یک پس زمینه اضافه کنید، یا روی تصویر فیلتر بذارید.

این آپدیت شامل ۱۰ فیلتر و ۱۰ پس‌زمینه میشه ، فیلترها شامل گزینه‌های سیاه‌سفید، تلوزیون قدیمی، و افکت‌های هنری هستن.

پس زمینه‌ها هم شامل، دفتر، کافه، ساحل، غروب آفتاب و چند مورد دیگه میشن.

جدا از فیلتر و پس زمینه واتساپ گزینه‌های بهبود چهره و نور کم رو هم معرفی میکنه (احتمالا برای کسایی که خجالتی هستن)

احتمالا این ویژگی‌ها تا هفته‌های آینده برای تمام کاربران واتساپ فعال میشه./ گیک الرتز به نقل از macrumors

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
👍3
آدام موسری، رئیس اینستاگرام اعلام کرد که از این به بعد توی تردز می‌شه دید چه کسانی از بقیه پلتفرم‌های Fediverse مثل Mastodon و Pixelfed پست‌های شما رو لایک می‌کنن یا شما رو فالو می‌کنن.
ضمنا فرصت ادیت پست‌ها توی تردز از ۵ دقیقه به ۱۵ دقیقه افزایش پیدا کرده./بهراد جاود

راستی مگه کسی تردز هم استفاده می کنه!!

@ePRNet
😁18
🔻 ترافيك سنگين درخاورميانه؛ مديريت تلگرام از كاربران عذرخواهى كرد

تیم پیام رسان تلگرام:

با توجه به رویدادهای اخیر در خاورمیانه، به ویژه در اسرائیل، لبنان و ایران، تلگرام با ترافیک سنگین و بارگذاری بی سابقه ای مواجه شده است

در چند روز گذشته، برخی از کاربران ممکن است مشکلات اتصال موقت و مشکل در دسترسی به رسانه را داشته باشند.

با تلاش تیم فنی ما، تلگرام در اکثر کشورها همچنان در دسترس است و اکنون همه مشکلات به طور کامل حل شده است. ما برای هر گونه ناراحتی عذرخواهی می کنیم.

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
14
زور مدافعان فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی بر نظر پزشکیان می چربد؟

نزدیک به ۱۰۰ روز بعد از انتخاب مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم اصلی‌ترین مطالبه کماکان موضوع فیلترینگ است. دستور رییس دولت در نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی مبنی بر برخورد با فیلترشکن‌ها نیز با واکنش‌های مختلفی مواجه شده است.

مدت زمان سپری شده از عمر دولت اگرچه شاید برای نهایی شدن رفع فیلترینگ کافی نباشد اما زمانی کافی برای برنامه‌ریزی‌های اولیه در این زمینه بوده است. از این جهت مردم منتظر گزارش شفاف در این زمینه هستند. گزارشی متکی بر میزان عمل به تعهدات مسعود پزشکیان که وعده داده بود در مقابل کژفهمی‌ها خواهد ایستاد./اعتماد

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
👍9
🔸 وزیر ارتباطات: رئیس‌جمهور دستور بررسی وضعیت اینترنت را صادر کرد

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ساماندهی فیلترشکن‌ها تنها دستور رئیس‌جمهور در جلسه شورای‌عالی فضای مجازی نبوده و مسعود پزشکیان دستور بررسی وضعیت اینترنت را نیز داده است.

«ستار هاشمی» امروز (شنبه) در حاشیه آیین افتتاح هفته جهانی فضا در جمع خبرنگاران درباره جلسه شورای‌عالی فضای مجازی افزود: «در این جلسه، رئیس‌جمهور اعلام کرد ارزیابی جامعی از وضعیت اینترنت انجام و گزارش شود اما بحث ساماندهی فیلترشکن‌ها بیش از بقیه موارد منعکس شد.»

وی افزود: «در این جلسه، علاوه‌بر بررسی‌ رفع فیلترینگ، درباره ساماندهی فیلترشکن‌ها که منجر به بروز مشکل و آلودگی در شبکه ملی اطلاعات می‌شود نیز صحبت‌ شد.»

به گزارش ایرنا، هاشمی گفت:‌ «براساس دستور رئیس‌جمهور وضعیت موجود اینترنت و آلودگی‌هایی که در شبکه ملی اطلاعات وجود دارد، باید بررسی و گزارش شود.»/دیجیاتو

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤬10👍1😁1
🔻 کشوری، فعال حوزه ارتباطات: به پلیس فتا سر بزنید تا ببینید روزانه چند پلتفرم داخلی از مردم کلاه‌برداری کردند؛ آیا آن‌ها هم در تهران دفتر ندارند و توسط بیگانگان اداره می‌شوند؟

محمد کشوری فعال حوزه ارتباطات:
نکته‌ای خیلی مهمی که مسئولین در این سه دولت اخیر هم از آن غافل شدند و این باعث شد که بیش از حد به فیلترینگ توجه کنند، این است که ما در جنبه ایجابی و فرهنگ‌سازی هم خیلی ضعیف عملکردیم.

شما یک زمانی می‌دیدید که در میانه دهه ۸۰ برای فرهنگ‌سازی رانندگی، تلویزیون کلی انیمیشن و برنامه‌های آموزشی می‌ساخت تا یک‌سری از رفتارهای غلط رانندگی اصلاح بشود. امروزه ما می‌بینیم که در فضای مجازی، حتی پلتفرم‌هایی که صد درصد داخلی‌اند، بخش عمده‌ای از کلاه‌برداری‌ها در آنها صورت می‌گیرد

مثلاً شما بروید از پلیس فتا بپرسید که چقدر از طریق اپلکیشن دیوار کلاه‌برداری می‌شود. مشکل چیست؟ آیا این هم خارجی است؟ این هم اینستاگرام است؟ این هم دفتر ندارد؟ چرا کلاه‌برداری می‌شود؟ چون فرهنگ‌سازی نشده است؛ یعنی شما خیلی چیزهای ساده‌ای را که طرف باید در خرید الکترونیکی رعایت کند، فرهنگ‌سازی نکرده‌اید./جماران

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍11
🔹عباس عبدی: گر مسأله فیلترینگ حل نشود، وفاق با جامعه شکست قطعی می‌خورد

عباس عبدی نوشت: معتقدم که اگر مساله فیلترینگ، زنان، روابط خارجی، گزینش‌ها، صدا و سیما و... بهبود نیابد، هیچ اتفاق مثبتی نه تنها رخ نمی‌دهد، بلکه وفاق با جامعه شکست قطعی می‌خورد و هنگامی که چنین شد، وفاق درون ساختاری نیز با سرعت به قهقرا خواهد رفت و اصولا فرصتی برای حل مسائل اقتصادی و ناترازی‌های آن نخواهد رسید./انتخاب

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍5😁2
🚫 خدا رو شکر که الحمدالله! | تماس تلفنی تبلیغاتی ممنوع شد

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مقررات حاکم بر ارائه خدمات محتوای صوتی ارزش‌افزوده تبلیغاتی را تعیین کرد که براساس آن «ارائه خدمت محتوای صوتی ارزش افزوده تبلیغاتی، ممنوع است.»

رگولاتوری در مصوبه خود، محتوای صوتی ارزش‌افزوده تبلیغاتی را این‌طور تعریف کرده است: محتوای صوتی که توسط مشترک یک دارنده پروانه به صورت خودکار یا غیرخودکار با هدف تبلیغ یک محصول به مشترکین همان دارنده پروانه یا دیگر دارندگان پروانه ارسال می‌شود.

مشترکان تلفن همراه و ثابت بارها از دریافت تماس‌های تبلیغاتی در ساعات مختلف که به صورت ضبط شده هستند، گلایه کرده‌اند، همچنین برخی از مراکز خیریه به صورت مستمر با کاربران تماس برقرار می‌کنند.

از آنجا که در مصوبه رگولاتوری کلیه دارندگان پروانه ارتباطی و فناوری اطلاعات از سازمان، مشمول این حکم دانسته شده‌اند، می‌توان امیدوار بود از تعداد تماس‌های تبلیغاتی کاسته شود./ میزان

حرفه؛ #روابط_عمومی | @ePRNet
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍203
🌐 🎂 اینستاگرام امروز ۱۴ ساله شد

@ePRNet
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
1
2025/07/09 13:44:20
Back to Top
HTML Embed Code: