Telegram Web
⭕️ کارکرد انتخابات پدیده‌ای چند سطحی است:
⬅️ سطح ابتدایی آن تأمین حق و منافع فردیست.
⬅️ لایهٔ متوسط آن تأمین مصالح حزبی و گروهیست.
⬅️ لکن سطح عالی و غائی آن تأمین مصالح عمومیست.
⭕️ اگر حق و تکلیف بودن رأی مربوط به لایهٔ اول و دوم است؛ اما در لایهٔ سوم، رأی بالاتر از حق و تکلیف بوده و به مثابه  «صلاحیتی قانونی» فرصت تأمین مصالح عمومی را برای همه شهروندان فراهم می‌کند.
@e_mousazadeh
بر فرض همه اینها ناصالح؛ شما صلحا برای اعتلای کشور و نظام اسلامی چه کارنامه‌ای دارید؟!
@e_mousazadeh
راز بالندگی انقلاب اسلامی، دست‌آوردهای ارزشمند آن است. دست‌آوردهایی که همه نقصانها و نارسایی‌های عارضی بر آن را تحت‌الشعاع قرار داده و همچنان انقلاب اسلامی را با طراوت و پویا نگه‌داشته است.
⭕️ بنابراین استمرار انقلاب اسلامی در گرو دست‌آوردهای آن و صیانت از دست‌آوردها نیز در گرو بکارگیری آنها در مسیر اهداف غائی انقلاب اسلامی است.
⭕️ یکی از مهمترین دست‌آوردهای انقلاب اسلامی که همچون نگینی درخشان در میان سایر دست‌آوردها، نقشی بی بدیل دارد، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که اهداف ارزشمندی چون قسط، عدل، استقلال و همبستگی ملی را دنبال می‌نماید.
⭕️ کم توجهی به قانون اساسی، عدم بهره‌گیری از ظرفیت‌های آن، ترجیح برخی رویکردهای ناآزموده بر اصول و روش‌های روشن آن عواملی است که بر چهره زیبای این دست‌آورد بی‌نظیر خراش انداخته است.
@e_mousazadeh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
السلامُ علي المُعذَّب في قعر السُجُون.
در ایام دهه فجر و سالروز شهادت امام کاظم علیه السلام، یاد شهداء انقلاب اسلامی گرامی باد.
بویژه حجةالاسلام شهید نادر دیرین؛ مداح بی‌پیرایه و مربی او فقیه محقق و عالِم وارسته آیةالله سیدعبدالغنی اردبیلی.
به راستی که پیروزی انقلاب اسلامی ، مدیون چنین نفوس پاکی است که در گمنامی و مخلصانه، با کمترین امکانات، بیشترین خدمات را عرضه و همه چیزشان را در راه عقاید و انقلابشان فدا نمودند. روحشان شاد و راهشان پر رهرو باد!
@e_mousazadeh
صدام، قذافی، بن علی، صالح، مبارک و برخی دیگر از حکومت‌ها هم با انتخابات نمایشی و مهندسی شده؛ معمولاً با این میزان آراء مورد استقبال واقع می‌شدند!
@e_mousazadeh
انتخاباتِ چهل ستون و نیمستون:
⭕️ با پایان یافتن بررسی صلاحیت ها، به طور میانگین برای هر کرسی مجلس شورای اسلامی 51 نفر و برای هر کرسی مجلس خبرگان رهبری فقط یک و شش دهم(1/6) نفر رقابت خواهند کرد!
⭕️ جالب اینجاست که آن یک و شش دهم که غالباً از مشاهیرِ دائم التریبون هستند، برای معرفی خویش به منظور تنها وظیفه احتمالی مجلس خبرگان، به مدت دو هفته و بصورت رایگان از صدا و سیما بهره‌مند خواهند شد، لکن آن 51 نفر، بمنظور رقابت برای صدها قانونگذاری و دهها صلاحیت‌ دیگر صرفاً یک هفته فرصت خواهند داشت و اگر بخواهند از تلویزیون استفاده کنند باید پول کلانی هم پرداخت نمایند.
هر چند این نوع نارسایی‌ها و بدسلیقگی ها، تأثیری در میثاق و مشارکت امت خداجوی نداشته و ندارد و هر چند این نوع نابسامانی‌ها قبل از اینکه متوجه ناظر و مجری باشد ناشی از غفلت قانونگذار است؛ اما در هر صورت عدم اقدام برای اصلاح چنین افراط و تفریط هایی در شأن کشور و نظام نیست.
⭕️ همانگونه که برای تجميع این دو انتخابات و اخیراً تجمیع برگه‌های رأی اقدام کرده‌اید، برای تأمین عنصر رقابت به عنوان عمود و رکن اصلی انتخابات هم می‌توانستید قوانین و مقررات مربوطه را طوری بنویسید که شاهد چهلستون و بیستون نباشیم.
@e_mousazadeh
22 بهمن جشن بزرگ ملّی و انتخابات هم فرآیندی برای إعمال حق تعیین سرنوشت ملّت بزرگ ایران است.
ملّت هیچگاه این دو صحنه را خالی نخواهند گذاشت و لو از حضورشان معدودی قلیل برای خود کیسه‌ای بدوزند.
@e_mousazadeh
⬅️ 49 هزار پیش ثبت‌نام کردند.
⬅️ 25 هزار در ثبت‌نام نهایی ماندند.
⬅️ 14 هزار در بررسی هیأت‌های اجرایی و نظارت ریزش و 11 هزار باقی ماندند که شورای نگهبان مجدداً آن را به 15 هزار افزایش داد.
⬅️ فارغ از نامعقول بودن این همه نامزد فقط برای 290 کرسی؛ اختلاف 4 هزار نفری شورای نگهبان با هیأت‌های اجرایی و نظارت قابل تأمل است!
⬅️ در برداشت از قانون چرا اختلاف چهار هزار نفری؟!
⬅️  قوانین حوزه‌های دیگر هم وضعیت چندان مناسبی ندارند.
⬅️ این امر باعث شده که در نظام حقوقی ما حق با کسی باشد که إعمال قانون در اختیار اوست.
⬅️ در مجموع با قانون و حاکمیت آن خیلی فاصله داریم.
⬅️ نخبگان چنین کشوری دو مسیر در پیش رو دارند: یا باید برای تحقق حاکمیت قانون و موازین مشخص، هر روز مبارزه کرده و هزینه بپردازند و یا سالوسوار و محافظه‌کارانه تماشاگر یا همسفره قانون گریزان قانون‌شکن باشند.
⭕️ شیعه امام حسین علیه السلام راه اول را می‌پیماید.
⭕️
#ما_ملت_امام_حسینیم.
@e_mousazadeh
⭕️ دانش حقوق ابتنا بر چندین عنصر اساسی دارد. در میان آنها، رکنی که همه عناصر ِدیگر را تحت پوشش قرارداده و بر آنها ارجحیت دارد، «حاکمیت قانون» است.
⭕️ بی جهت نیست که در رقابت میان این عناصر مختلف، همچنان حاکمیت قانون سر سلسله حرکت قافله را بر عهده دارد.
⭕️ فهم مناسب «حاکمیت قانون» مستلزم روشن شدن چیستی و مبانی آن؛ تبیین منطق حاکم و شیوه‌های نظارت و تعیین گستره و قلمرو آن است که اهم این مباحث در این اثر عرضه شده است.
@e_mousazadeh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بـاز هـوای سحرم آرزوست / خلوت و مـژگان تـرم آرزوست.
شکوه ی غربت نبرم این زمـان / دست تو و روی تو ام آرزوست.
@e_mousazadeh
ارتکاب ضد اخلاق و شرع به نام دین و اخلاق:
⭕️ استراق، تقطیع و تحریف کلاس‌های درس و استفاده ابزاری از احساسات و روحیات پاک دانشجویان و فتنه‌انگیزی در میان اساتید دانشگاه و حتی فراتر از این، تحریک واحدهای حراستی و نظارتی بر علیه اساتید دانشگاه، از مأموريتهای دائمی برخی جریان‌های لانه کرده در دانشگاه‌هاست.
⭕️ مع الأسف، گاهی پا را فراتر نهاده و از ابزارهای غیراخلاقی و عاطفی و سوءاستفاده از نوامیس مردم، مقاصد شیطانی خویش را دنبال می‌کنند.
⭕️ اسفناک تر اینکه، همه اینها را در لوای دین و شریعت مرتکب می‌شوند.
@e_mousazadeh
آخرین کلاس درسِ سال، امروز غیرحضوری و با تیمّن به روایت شریف ذیل به پایان رسید:
مردی خدمت پيامبر (صلی الله عليه و آله و سلم) رسيد و عرض كرد: مرا كاری بياموز كه خداوند و آفريده های او دوستم بدارند، و خداوند مالم را زياد گرداند، و بدنم سالم باشد، و عمرم طولانی گردد و با تو محشورم فرمايد. پيامبر (صلی الله عليه و آله و سلم) فرمود: درخواست تو حاوی شش خصلت است كه به شش خصلت نياز دارد: اگر می خواهی خداوند دوستت بدارد، از او بترس و تقوا پيشه ساز، و اگر میخواهی آفريده های خدا تو را دوست بدارند، به آنان نيكی كن، و آن چه را در دست دارند رها كن، و اگر می خواهی خدا مال تو را فزونی بخشد، زكات مالت را بپرداز، و اگر مي خواهی خداوند تنت را سالم دارد، صدقه زياد بده، و اگر ميخواهی خداوند طول عمرت بخشد، صله‌ی رحم بجا آور، و اگر می خواهی خدا با من محشورت فرمايد، در برابر خداوند يكتای قهّار سجده ات را طولانی كن.
جامع احادیث شیعه ج۵ ص٢٣٢، به نقل از: رازهای نماز، آیت الله جوادی آملی، ص١٢٨.
@e_mousazadeh
از ولادیمیر لنین تا ولادیمیر پوتین (از لنینیسم تا پوتینیسم) :
⭕️ آقای پوتین به مدت 24 سال است که قدرت را قبضه کرده‌ است و با دستکاری در قانون اساسی آن را برای 12 سال دیگر تضمین کرده است یعنی تا سال2036
⭕️ اگر اتفاق خاصی نیفتد در ادامه ممکن است قدرت را به یکی از فرزندان خویش و یا به فرد مورد اعتماد دیگری انتقال دهد.
⭕️ با این اقدام، لابد صرفاً خود را ناجی مُلک و ملت دانسته و اغیار را نامحرم می‌پندارد؛ این در حالیست که کشوری به آن عظمت را گرفتار جنگ اُکراین نموده و به تبع آن، به قول خودش، با جنگ جهانی سوم فقط یک قدم فاصله دارد.
⭕️ فارغ از همه این‌ها، پرسش اساسی این است که در تمام این مدت بعنوان رئیس بزرگترین کشور دنیا ، کدام خدمت اساسی را برای نوع بشریت به یادگار گذاشته است؟ و یا کدام آلام و درد و رنج انسانیت را کاسته و یا از بین برده است؟
⭕️ مگر اینکه قائل بشویم که اقلیم سرد، وسیع و خشن روسیه یا بافت فرهنگی روس جز این اقتضا ندارد و یا اینکه یک عنصر امنیتی غیر از این هیچ کاربرد دیگری ندارد چرا که غایت یک عنصر امنیتی چیزی جز دموکراسی مهندسی شده و حذف مخالفان نمی‌باشد.
@e_mousazadeh
بهار قرآن، آغاز سال نو و تقارن آن با بهار طبیعت که نشانی بر هوشمندی و خِردورزی تمدن ایرانی است، بر تمامی همراهان محترم مبارک باشد.
@e_mousazadeh
قبحِ ظلمَْ، ذاتیِ آن است که یکی از آثار وضعی و قطعی آن خواری، ذلت و بی‌آبرویی آن هم فارغ از دسته‌بندی‌های اعتقادی و دینی است.
⭕️ سرکوب دانشگاهیانِ آمریکا در اعتراض به نسل‌کشی و کودک کشی در غزّه؛ انعکاسی از این ذلّت و خواری برای جهان غرب محسوب می‌شود.
#غزه_مظلوم
#کودکان_بی_گناه
@e_mousazadeh
هر چند عنوانِ استاد تمامی چیزی نیست که که به شما منزلت بدهد، بلکه این تلاش‌های علمیِ مفید و مستمر است که به این عناوینِ اعتباری ارزش بخشیده است؛ لکن از آنجا که رأی قريب به اتفاق اعضاى هیأت مميزه دانشگاه تهران به استاد تمامی جنابعالى، مهر تأییدی بر گوشه‌ای از این فعالیت‌هاست، لذا من هم به نوبه خود این موفقیت را تبریک می‌گویم.
@e_mousazadeh
نوشدارو پس از مرگ سهراب:
⬅️ «مأمورانی که پرونده‌سازی‌های آنان آمیزه‌ای از تحلیل‌های جناحی و شنودهای تقطیع شده و عمدتاً غیرقانونی است».
⭕️ عبارت مذکور، فرازی از نامه امروز آقای دکتر روحانی خطاب به شورای نگهبان است که به گفته خودش مؤسس عالیترین نهاد امنیتی کشور و 24 سال هم عضو مؤثر و یا رئیس آن بوده است.
⭕️ اکنون و با فرض صحت فراز مذکور، سئوال این است که:
⬅️ آیا در نظام اسلامی، هدف هر وسیله و روشی را توجیه می‌کند؟ در آن صورت، فرق این نظام با نظام‌های دیگر در چیست؟
⬅️ از سوی دیگر، چرا وقتی که مسئولیت داشتید، این روش‌های غیرشرعی را قلع نکردید یا حداقل برای ازالهٔ آنها تلاش نکردید و فریاد نزدید و یا حداقل چند روز خانه نشینی نکردید؟
توجه داشته باشیم که سکوت در برابر رویه‌های غیرقانونی و یا تأیید آن روزی دامن همه بویژه کسانی را که در مصدر قدرتند، خواهد گرفت و دست و پا زدن در حین غرق شدن، تلاشِ بی اجری خواهد بود.
@e_mousazadeh
و مِّنَ ٱلۡمُؤۡمِنِينَ رِجَالٞ صَدَقُواْ مَا عَٰاهَدُواْ ٱللَّهَ عَلَيۡهِ.
                     ****
«أَ فَإِنْ ماتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلى‌ أَعْقابِكُمْ»آل‌عمران/144
⬅️ همه حتی پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله و ائمه معصومین علیهم السلام نيز تابع سنّت‌هاى الهى و قوانين طبيعى همچون رحلت و حيات هستند.
⬅️ عمرها محدود است، لکن راه و مکتب همچنان پابرجاست.مسیر كه روشن باشد، آمد و شدها در پيمودن خط اصیل مکتب خللی وارد نخواهد کرد.
⬅️ ضمن تسلیت این حادثه ناگوار، مسلماً این عاقبت بخیری مرهون اخلاص و خدمت مؤمنانه است.
@e_mousazadeh
مقاله مرتبط با اصلی‌ترین واقعهٔ سیاسی روز منتشره در شماره 3، 1400 فصلنامه تعالی حقوق.
@e_mousazadeh
2025/07/13 22:30:00
Back to Top
HTML Embed Code: