Telegram Web
ضمن تسلیت و گرامی‌داشت یاد و نام این شهداء عزیز؛ تصدی انگاری امور و مشاغل خدماتی مراکز سازمانی حساس و حاکمیتی و برون‌سپاری این قسم از امور و یا واگذاری آن به نیروهای شرکتی و غیر رسمی، ضریب رخنه و نفوذ دشمنان قسم خورده نظام اسلامی را افزايش داده است.
@e_mousazadeh
فقه سیاسی و صیانت از تراث فقهی:
⭕️ در سال های اخیر استعمال اصطلاحات مربوط به فقه، بی آنکه مرز تمایز آن اصطلاحات و ارتباط منطقی آنها با یکدیگر به نحو روشن بیان گردد، زیاد شده است؛اصطلاحاتی همچون: «فقه معاصر»، «فقه نظام»، «فقه نظام ساز»، «فقه حکومتی»، «فقه الدوله»، «فقه حکمرانی»، «فقه امارت»، «فقه اجتماعی»، «فقه امنیت»، «فقه رسانه»، «فقه هنر» و غیره.
⭕️ شایسته است به منظور تبیین و تفریع متناسب با نیازهای روز، در کنار حراست و حفاظت از تراث ارزشمند فقهی؛ اصطلاح مألوف و نام آشنای «فقه سیاسی» با تعیین معنا و تحدید دامنۀ واژه «سیاسی»، بصورت یکپارچه برای بیان مرادِ استعمال کنندگان این اصطلاحات جایگزین شود. با این توضیح که برای واژه «سیاسی» در «فقه سیاسی»، برداشت های زیر را میتوان متصور بود:
⬅️ یک: سیاسی یعنی امور مربوط به سیاست و امور عمومی یا همانpolitics و public. به عبارت دیگر اموری که مربوط به مسائل سیاسی، حاکمیتی و عمومی است؛ نه مسائل خصوصی و فردی. بر اساس این برداشت، فقه سیاسی به عنوان شاخه ای از فقه و مربوط به امور عمومی بوده و موضوع آن، فعل مکلفانی همچون نهادهای سیاسی، دولت، حکومت، حقوق شهروندی و همه امور عمومی و حاکمیتی است. در این برداشت، سایر فقه های مضاف همچون فقه الدوله، فقه الحریه، فقه الحکومه، فقه الدولی، فقه الاداره، فقه الامن، فقه الاموال العام و ...، نه در عرض فقه سیاسی، بلکه به عنوان زیر مجموعه و شاخه ای از فقه سیاسی بحث خواهد شد.
⬅️ دو: منظور از «سیاسی» در «فقه سیاسی» نه بعنوان مفهوم، بلکه به مثابۀ یک رهیافت و بینش(Approach)به تمام ابواب و بخشهای گوناگون فقه از طهارت تا دیات است، به گونه ای که یک فرع فقهی با نگرش غیر سیاسی به گونه ای استنباط می شود و با بینش و رویکرد سیاسی به گونه ای دیگر. همانگونه که امام خمینی همچون اسلاف خویش مبحث ولایت فقیه را-بعنوان اصیل‌ترین امر سیاسی-- در لابه‌لای مسائل بیع، با استظهار به احکام عبادی همچون صلاة و حج مطرح نمودند. فقه سیاسی بر اساس این برداشت، علم به احکام شرعی مستنبط از ادله تفصیلی راجع به فعل مکلف با بینش سیاسی است. در این برداشت، فقه سیاسی بعنوان دانش تنظیم روابط بر اساس شریعت؛ ناظر به فعل همه مکلفان است و دایره اش از «فقه الحکومه»، «فقه الدوله»، «فقه الدولی»، «فقه الاداره»، «فقه الثقافه» و امثال آن وسیعتر است. در این برداشت، موضوع فقه سیاسی فعل مکلف یا موضوع خارجی به نحو عام است، لکن نگرش آن به فعل مکلف، متفاوت از نگرش فقه غیرسیاسی است.
@e_mousazadeh
📣رهبر انقلاب: حوزه علمیه وام‌دار کار آیت‌الله جوادی آملی در تفسیر قرآن است/ ادامه دادن تفسیر قرآن در چهل سال کار آسانی نیست

🔹️رهبر انقلاب در دیدار اعضای شورای سیاست‌گذاری همایش بین‌المللی تفسیر تسنیم:
✏️راجع به آیت‌اللّه آقای جوادی، به نظر من حوزه واقعاً وام‌دار ایشان است؛ ایشان کار بزرگی انجام دادند. اینکه انسان از یک جای کوچکی شروع کند تفسیر قرآن را و چهل سال آن را ادامه بدهد، این کار آسانی نیست؛ یعنی انسان وقتی فکر کند، خواهد دید کار خیلی بزرگی است استقامت بر این کار، خسته نشدن در این کار، تردید پیدا نکردن در ادامه‌ی این کار، بلکه شاید احتمالاً شوق و ذوق مفسّر محترم نسبت به آیات در گذشت زمان بیشتر هم شده باشد؛ احتمالاً باید این‌جور باشد. ۱۴۰۳/۱۲/۴

💻
Farsi.khamenei.ir
قانونگذاری شایسته و حاکمیت قانون:
موضوع حقوق، اشخاص و نهادها هستند از آن حیث که مشمول یکی از قواعد حقوقی هستند. بنابراين گرانیگاه مباحث حقوقی، «قواعد حقوقی» است.
⭕️ هر چند قواعد حقوقی مصادر و منابع مختلفی دارند، لکن منبع عمدهٔ قواعد حقوقی، قوانین هستند.
از آنجا که هر قاعده و حکم حقوقی؛ دارای «خاستگاه» ،  «منشأ»، «مبنا»،  «حکمت»،  «علّت»،  «سبب»،  «غایت» و «فایده» بوده و تابع  «مصالح و مفاسدی» هستند، بر این اساس تصریح به این موضوعات در مقدمه و یا فصل آغازین قوانين مصوّب، مسیر را برای یک قانونگذاری شایسته و مهم‌تر از همه حاکمیت قانون و برخورداری از منظومه حقوقی در مرحله پژوهش، اجرا، تطبیق و تفسیر فراهم خواهد آورد.
⭕️ مسأله‌ای که نظام قانونگذاری کشور فاصله بسیار زیادی با آن دارد.
@e_mousazadeh
مسیر تکاملی انسان:
⭕️ باز به روزهای پایانی سالی از سال‌های حرکت جوهری کائنات نزدیک شدیم. در این مسیر، حرکت نوع بشریت دائماً رو به پیشرفت و تکامل است و هر لحظه‌ای را که پشت سر می‌گذارد به مقصد آرمانی خود نزدیک می‌شود: «يَا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ إِنَّكَ كَادِحٌ إِلَىٰ رَبِّكَ كَدْحًا فَمُلَاقِيهِ».
⭕️ البته این سیر همراه با تلاش و تحمل رنجها و ناملایمات است: «لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِي كَبَد».
⭕️ در این مسیر تکاملی، بسیاری به دنبال کاستن از رنج و آلامِ همنوع خود می‌کوشند و مسیر را بر او هموار می‌سازند و لکن عده‌ای دیگر نیز به دنبال تحمیل رنج بیشتر بر هم نوعان خود و سد سبيل آنان هستند.
برای تمامی بشریت بویژه هموطنان و همراهان ارجمندم بهترین‌ها را در این صیرورت مسألت می‌دارم.
@e_mousazadeh
وداع با ماه رمضان
اللهُمَّ لا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنْ صِیَامِنَا إِیَّاهُ فَإِنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْنِی مَرْحُوما وَ لا تَجْعَلْنِی مَحْرُوما.
بارخدایا!
این را آخرین دوران روزه داری ما قرار مده و اگر قرار دهی، پس مرا بخشیده شده بگردان و محرومم قرار مده.
@e_mousazadeh
جمهوری اسلامی؛ نظامِ تاریخ، نه نظامی برای تاریخ:
⭕️ جمهوری اسلامی نظامی است که بموجب اهداف مندرج در قانون اساسی، سه غایت عدل، استقلال و همبستگی را با راهبرد علم، عقلانیت و نفی زورگویی دنبال می‌کند.
⭕️ غایاتی که از آدم، نوح، ابراهیم، موسی، عیسی و محمد(ص) به ارث رسیده است. بر این اساس، جمهوری اسلامی، برهه‌ای از تاریخ نیست. بلکه نظامی است برای تمام تاریخ.
@e_mousazadeh
کاربست هنرمندانه حقوق:
حقوق هر دو چهرهٔ علم و هنر را داراست. هنری است که بر پایه‌های علم بنا شده است و هدف آن بويژه حقوق اساسی، تکنیک قدرت و فن آزادی می‌باشد.
⭕️ اگر تکیهٔ بر ساحت آزادی در شرایط صلح، کاربستِ هنرمندانه بهترین قواعد است؛ اتکا بر اقتدار، همبستگی و استقلال در شرایطی که تهدید و مکر دشمن بر تمامیت ارضی و وحدت ملی سایهٔ افکنده است، کاربستی بس خردمندانه و هنرمندانه خواهد بود.
@e_mousazadeh
⬅️ نمونه بارزش، هزاران افرادی که در دورهٔ ده‌ساله صدارت بر دانشگاه و وزارت بهداشت، تحت تعلیم و تربیت جنابعالی بودند؟!
⬅️ بهتر است پاسخگو باشیم نه مدعی!!
@e_mousazadeh
بیست و چهارمین سالگشت و گرامیداشت یاد و خاطره عالم عامل، فقیه وارسته حضرت آیةالله مروج(ره)
با سخنرانی:آیت‌الله سید حسن عاملی(زیدعزه).
زمان: چهارشنبه 27 فروردین، بعد از نماز مغرب و عشاء.
مکان: مؤسسه فرهنگی و تحقیقاتی آیةالله مروج(ره).
@e_mousazadeh
💠پژوهشکده شورای نگهبان برگزار می‌کند:

🔸*پیش نشست دوم* همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(مدظله‌العالی) با موضوع:

🔺*مفهوم آزادی در جمهوری اسلامی از دیدگاه آیت‌الله العظمی خامنه‌ای(مدظله‌العالی)*

🎙سخنرانان:
🇱🇧*شیخ غازی یوسف حنینه*
(رئیس هیئت امنای مجمع علمای مسلمان لبنان)

🇱🇧*حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ فادی رضا*
(جامعه‌شناس و مدرس دانشگاه «صیدا» لبنان)

🗓زمان برگزاری:روز چهارشنبه(۲۷ فروردین)
🕞ساعت ۱۵:۳۰ به وقت تهران

🌐برگزاری به صورت مجازی در بستر اسکای‌روم

لینک ثبت‌نام:
https://zaya.io/ybczv

_____
*کانال اطلاع رسانی همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)*

🆔 @hoghoghmellat
درخشش مجدد دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در آزمون سراسری دکتری حقوق عمومی.
با کسب رتبه‌های برتر یک رقمی:
#امیر_حسین_غلامی
#محمد_بانیانی.
@e_mousazadeh
💠پژوهشکده شورای نگهبان برگزار می‌کند:

🔰پیش نشست سوم همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدظله‌العالی)* با موضوع:
🔺جایگاه مردم در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)»

🎙️ارائه‌دهنده:
🔸 ابراهیم موسی‌زاده

🎙️ناقد:
🔹حجه‌الاسلام و المسلمین دکتر محمدحسین بیاتی
(رئیس دانشگاه عدالت و عضو مجلس خبرگان رهبری)

🗓️زمان برگزاری:روز سه شنبه(۲ اردیبهشت ۱۴۰۴)
🕙ساعت ۱۰ صبح

📌محل برگزاری: دانشکده حقوق دانشگاه تهران، طبقه اول، سالن دکتر درودیان

🌐برگزاری به صورت مجازی و حضوری

⌨️ [لینک ثبت‌نام](
https://zaya.io/ctwwb)
_
*کانال اطلاع رسانی همایش حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)*

🆔
@hoghoghmellat
امروز نهم اردیبهشت ماه 1404؛ مبحث مورد تدریس در حقوق اساسی، اوصاف و شرایط رهبری بود. جالب اینکه نامه مذکور از امام خمینی(ره)، خطاب به رئیس شورای بازنگری قانون اساسی، مبنی بر عدم درج شرط مرجعیت نیز، به تاریخ نهم اردیبهشت 1368 می‌باشد.
@e_mousazadeh
💢وحدت حول ولی‌فقیه؛ ضامن شکست مکر دشمنان اسلام و انقلاب است/ همگان مراقب مکر و حیله دشمنان قسم‌خورده اسلام و انقلاب آمریکا و صهیونیست و ایادی آن باشند

✍️پیام آیت‌الله نوری همدانی در پی جنایت سحرگاه امروز رژیم صهیونیستی


📝بسم الله الرحمن الرحیم
تجاوز وحشیانه رژیم سفاک و نامشروع صهیونیستی به‌شدت محکوم است و بی‌تردید نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران پاسخی قاطع به این جنایت خواهند داد.

شهادت عده‌ای از فرماندهان عزیز، خصوصاً شهیدان باقری و سلامی، و دانشمندان محترم کشورمان، که ان‌شاءالله راهشان با قوت و قدرت توسط همکارانشان ادامه خواهد یافت، و همچنین شهادت مردم بی‌گناه، نشان از آن دارد که این رژیم سفاک برای ماندگاری خود در این روزهای پایانی از هیچ جنایتی فروگذار نمی‌کند.

در این لحظات حساس تاریخی، یکپارچگی و وحدت حول محور ولی‌فقیه، رهبر معظم انقلاب، ضروری و لازم است و هرگونه ایجاد اختلاف و تفرقه در جامعه با هر کیفیت از سوی هر فرد، جریان یا گروه، نوعی همراهی با دشمن محسوب می‌شود و همگان باید مراقب مکر و حیله دشمنان قسم‌خورده اسلام و انقلاب، در رأس آن آمریکا و صهیونیست و ایادی آن، باشند.

در پایان، ضمن تسلیت و آرزوی علو درجات برای شهدای عزیز، سلامتی مجروحان، پیروزی رزمندگان اسلام و نابودی رژیم نامشروع صهیونیستی را از خداوند متعال خواستارم.

۲۳ خردادماه ۱۴۰۴
حسین نوری همدانی

🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📢 این صدای ملّت ایران است:
👈 #الله_اکبر

🔹️ #قاب_ماندگار و صحنه تاریخی شجاعت و استقامت مجری شبکه خبر هنگام حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونی به استودیوی خبر رسانه ملی؛ ۱۴۰۴/۳/۲۶

🖥 Farsi.Khamenei.ir
مهادنه (آتش‌بس) و اسباب آن:
⭕️ فقها، اموری را وجوباً برای ترک جنگ بیان کرده‌اند که یکی از آن امور، مُهادَنَة یا همان آتش‌بس و یا ترک موقت جنگ است که این غیر از صلح و سازش است.
⭕️ مهادنة ماهیتاً موقت بوده و دائر مدار مصلحتی است که به شرط درخواست دشمن و تشخيص حاکم انجام می‌گیرد (بما يراه الحاکم).
⭕️ اگر این مصلحت به حد نیاز جامعه اسلامی باشد، مهادنه واجب و در غیر این صورت حکم شرعی آن جواز یا إباحه خواهد بود و اگر هیچ مصلحتی در آن نباشد، انعقاد آن صحیح نخواهد بود.
⭕️ در هرحال، با توجه به ماهیت نامشروع رژیم صهیونیستی، تنها امری که برای ترک موقت جنگ با آن رژیم و به شرط وجود مصلحت، می‌تواند کاربرد داشته باشد، مهادنة است.
⭕️ از سوی دیگر، مصلحتی که به نظر می‌رسد جامعه و نظام اسلامی در حد ضرورت بدان نیاز دارد، تقویت نقاط قوّت و جبران ضعف‌هایی است که دشمن غدّار، به زعم خود آن‌ها را برگ برندهٔ خود می‌داند.
⭕️ دوازده روز مقاومت مشروع در برابر جنگ تحمیلی، این حقیقت را بر اهل تردید مبرهن ساخت که تقویت نقاط قوت نظام اسلامی، نه تنها در شرایط جنگی، بلکه حتی در وضعیت عادّی، امری واجب و ضروريست.
⭕️ نقاط قوّتِ نظام اسلامی انسجام ملّی، فرماندهان و عناصر بی‌بدیل ، شخصیت‌های بی‌نظیر ، اماکن، مواضع و دست‌آوردهای علم نافع و قدرت آفرین هسته‌ای و موشکی است که دشمن مستمراً آن‌ها را نشانه رفته است.
@e_mousazadeh
2025/07/03 23:57:06
Back to Top
HTML Embed Code: