Telegram Web
علّامه مجلسی رحمه الله درباره ادعیه و نمازهای مخصوصِ هر روز از ماه مبارک رمضان (که برای روز اوّل تا آخر ماه است) می‌نویسد:

«این موارد را برخی علماء در کتب ادعیه ذکر کرده‌اند، اما من روایت آنها را معتبر نمی‌دانم.»

📚زاد المعاد، ط_أعلمی، ص ۱٤١ _ ١٤٧

زیرا این ادعیه از لسان مقدّس معصومین علیهم السّلام صادر نشده، و باید ادعیه‌ای را که معصومین علیهم السّلام سفارش نموده‌اند بخوانیم. مانند: "أدعیه سحر، دعای افتتاح، مناجات ابوحمزه ثمالی، و ادعیه مشترک برای تمام ماه" و امثالهم که از معصومین علیهم السّلام نقل شده‌است.

حاصل آنکه: هر آنچه متّکی به روایات اهل بیت علیهم السّلام نیست را باید ترک نمود.

@herz_asemani
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
حمران از حضرت باقر علیه السلام روایت کند که فرمود:
«خداوند این دنیا را به هر انسان خوب و بدی می‌دهد، ولی ایمان را جز به برگزیدگان آفریده هایش نمی دهد. »

📚کافی، ج2، ص244
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
وحدت وجود از دیدگاه امیرالمؤمنین علی علیه السلام

انگاره‌ی وحدت وجود، یکی از مسائل چالش برانگیز حوزه‌ علوم اسلامی و عرفانی است که همواره موافقان و مخالفان سرسختی داشته است. همانگونه که مبانی معرفتی اسلام بر تمایز آشکار میان خالق و مخلوق استوار است، در طول تاریخ اندیشه‌ی اسلامی نیز، تا قرن‌ها هیچ اثری از این باور در میان مسلمانان یافت نمی‌شد.

ابتدا نظریه‌هایی همچون حلول و اتحاد، که گاه به عنوان مقدمه‌ای بر وحدت وجود تلقی می‌شوند، در میان برخی از سران تصوف مطرح گردید. اما مفهوم وحدت شخصی وجود، به شکل منسجم و نظام‌یافته، با آثار محیی‌الدین ابن عربی و شارحان وی به عرصه‌ی مباحث کلامی و فلسفی مسلمانان راه یافت. این نظریه، که بر اساس آن، تنها وجود حقیقی در عالم، وجود خداوند است و سایر موجودات نمودها و تجلیاتی از آن حقیقت واحد به شمار می‌روند، با مخالفت های جدی از سوی متکلمان، فقها و حتی برخی عرفا روبه‌رو شد.


😀 مطالعه متن کامل در سایت:
https://ebnearabi.com/146936/وحدت-وجود-دیدگاه-امیرالمؤمنین.html


🌐 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
✈️ https://www.tgoop.com/ebnearabi
📌https://eitaa.com/ebnearabi
@ebnearabi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
گزارش جالب توجّه از دزدی که مراقب روزه‌ی واجبش بود

👈🏻 از دزد کمتر مباش ...

📚( رساله امجدیه، مرحوم آیت الله نجفی مسجدشاهی)

@ebnearabi
@herz_asemani
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⚠️رویکرد عبدالقادر گیلانی (بنیانگذار قادریه) نسبت به تشیع

عبدالقادر گیلانی از صوفیان بزرگ سده پنجم و ششم قمری بود. از او به عنوان سرسلسله و بنیانگذار قادریه – یکی از بزرگترین فرقه ها و طریقت های صوفیانه – یاد می شود.


🖋 فهرست
◀️تشیع، فرقه و مذهب گمراه
◀️تشبیه شیعه به یهود
◀️اتهام عدم مراعات عده زنان در تشیع
◀️شیعیان خون مسلمانان را حلال می دانند!
◀️اتهام تحریف قرآن
◀️اتهام خیانت جبرئیل در وحی! و نبوت امیرالمومنین علیه السلام!
◀️اتهام تشبیه و تجسیم به شیعه
◀️عدم جواز پیروی از پیران شیعه
◀️تخطئه عزاداری سیدالشهدا علیه السلام / عزاداری بر ابوبکر سزاوارتر است!
◀️انتقاد بر شیعه در باب: امامت/ جهاد/ خلفای اهل سنت/ خلفای اموی و عباسی
◀️برخی واکنش ها به عبدالقادر گیلانی


عبدالقادر مدعی می شود که شیعیان معتقدند جبرئیل در ابلاغ رسالت خیانت نموده است و می نویسد: «برخی از روافض از جبرئیل علیه السلام بیزاری می جویند[!] و می گویند که جبرئیل در وحی بر محمد صلی الله علیه و آله اشتباه کرد در صورتی که مأمور به وحی بر علی علیه السلام بود[!] دروغ گفتند لعنت ابدی بر ایشان باد[!]»[9]

خلاف واقع بودن این مطلب اظهر من الشمس است و ادعای چنین مطالب کذبی، فضاحت دیگری است برای پیران سنی صوفیه. چه بسا علت علاقه وافر ابن تیمیه به عبدالقادر گیلانی، نگارش مطالبی از همین دست بوده است.

ابن تیمیه در مجموعة الفتاوای خویش، شخصیت، مقام و جایگاه عبدالقادر گیلانی را چنین توصیف می کند:
«وی از برترین مشایخ زمانش در زمینه ی التزام به شریعت به شمار می رفت و در عرصه ی اداء فریضه ی امر به معروف و نهی از منکر نیز در جایگاه عالیی قرار داشت، او از نظر نشاط روحی و معنوی و قدرت جسمی از مقام بالای برخوردار بود، و جزو بزرگترین مشایخ در عرصه ی پشت پا زدن به هوای نفس و کنترول اراده به شمار می رفت.» [10]

او بارها مطالب عبدالقادر را در کتاب خویش نقل و به آنها استناد کرده و از او به بزرگی یاد می کند. [11]

ابن تیمیه هنگامی که از عبدالقادر گیلانی، سخن به میان می آید، او را از ائمه ی دین و اولیاء الهی برمی شمارد[12] و در جای دیگر با استناد به مطالب عبدالقادر، از وی چنین نام می برد: «وقال الشيخ العارف أبو محمد عبدالقادر بن أبي صالح الكيلاني في كتاب [الغنية].له: أما معرفة الصانع بالآيات والدلالات على وجه الاختصار فهو أن يعرف ويتيقن أن الله واحد واحد»[13]

وی شرحی نیز بر کتاب «شرح فتوح الغيب» عبدالقادر گیلانی نوشته است!

لذا چه بسا، ابن تیمیه این حقد و کینه توزی ها را نیز از عبدالقادر اخذ نموده و همان مطالب و ادعاهای باطل وی را علیه شیعیان تکرار می کند. ابن تیمیه می‌گوید: «یهود در صدد وارد کردن نقص و عیب بر جبرئیل برآمده و او را از بین ملائکه دشمن خود می‌دانند همانگونه که رافضه می‌گویند: جبرئیل به اشتباه وحی را بر محمد نازل کرده است».[14]



😀مطالعه متن کامل در سایت:
https://ebnearabi.com/146949/عبدالقادر-گیلانی-شیعه.html


🌐پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
✈️ https://www.tgoop.com/ebnearabi
📌https://eitaa.com/ebnearabi
@ebnearabi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مقاله مفهوم زهد در اسلام و نسبت آن با دنیاگریزی
📝 زهرا توانا ولی‌زاده
📚 سومین کنفرانس بین المللی دین، معنویت و سبک زندگی جهان اسلام

چکیده
زهد از آموزه‌های مهم در اسلام می‌باشد و از آنجایی که توجه به آن تاثیر مستقیم بر جهان‌بینی یک مسلمان و سبک زندگی‌اش دارد لازم است مفهوم دقیق آن براساس آموزه‌های دینی روشن شود. در میان مسلمانان برخی مانند گروهی از صوفیان با سوءبرداشت از مفهوم زهد به سمت دنیاگریزی و دنیاستیزی رفته‌اند. در این پژوهش به روش تحلیلی-توصیفی موضوع زهد بررسی شده است؛ همچنین با تعریف دنیای بلاغ و دنیای ملعونه، تعارض ظاهری بین برخی از آیات و روایات مرتبط با جایگاه دنیا، حل شده و در ادامه به بررسی سیره زندگی رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله و برخی از اصحابشان و امامان معصوم علیهم‌السلام، در نحوه استفاده از دنیا پرداخته شده است. در نهایت با جمع‌بندی موارد فوق این نتیجه حاصل شد که مفهوم اصلی زهد به معنای بهره‌مندی از دنیا توام با عدم دلبستگی و وابستگی به جاذبه‌های دنیایی است و ترک دنیا و دشمنی با آن در آموزه‌های اسلامی جایگاهی ندارد.



نتیجه گیری
زهد از آموزه‌های مهم اسلام است که قرائت‌های مختلفی از مفهوم آن ارائه شده است. گروهی از مسلمانان از جمله صوفیان نخستین زهد را قرین ترک دنیا دانسته و در سلوکشان روش دنیاگریزی را پیش گرفتند. این در حالی است که از منظر ثقلین زهد حقیقی غالباً حالتی درونی است که به بینش فرد نسبت به دنیا مرتبط است؛ در این تعریف، زهد به معنای عدم وابستگی و دلبستگی به دنیا بوده و هرگز به معنای ترک دنیا نمی‌باشد. از دیدگاه آیات و روایات شریف، نه تنها استفاده از مطلق دنیا مذموم نبوده، بلکه نعمات دنیایی برای استفاده مومنین آفریده شده‌اند. اگر گاهی در برخی از روایات، در جهت اکتفا به کفاف و یا احتیاط در استفاده از حلال و میانه‌روی توصیه‌هایی شده است نیز هیچ کدام به معنای حرام کردن حلال و یا ترک دنیا نمی‌باشد؛ بلکه صرفاً از این جهت توصیه شده است که آسیب‌های ثروت‌اندوزی و دسترسی زیاد به جاذبه‌های دنیا فرد را نفریبد، مادّیات برای او اصل و هدف قرار نگرفته و در نهایت حسابرسی او در آخرت راحت‌تر انجام شود.


😀 مطالعه متن کامل مقاله در سایت:
https://ebnearabi.com/146958/زهد-اسلام-دنیاگریزی.html


🌐 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
✈️ https://www.tgoop.com/ebnearabi
📌https://eitaa.com/ebnearabi
@ebnearabi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🏴دهم ماه رمضان، سالروز رحلت بافضیلت ترین همسر رسول الله صلی‌ الله‌ علیه‌ وآله‌ وسلم، ام‌المومنین، حضرت خدیجه کبری سلام الله‌ علیها را به محضر مقدس أعلی‌حضرت ولی‌عصر بقیةالله الأعظم عجل الله فرجه الشريف و شیعیان ایشان، تسلیت و تعزیت عرض می‌کنیم.

📜 وقتی رسول الله صلی الله علیه وآله در ایام حج، پس از اعلام رسالت‌شان مورد حمله‌ی ابوجهل قرار گرفتند، از مکه خارج شدند. حضرت امیرالمؤمنین و حضرت خدیجه علیهماالسلام با آب و غذا به جستجوی ایشان رفتند. حضرت خدیجه کبری علیهاالسلام با چشم گریان این‌گونه ندا می‌داد:
آیا کسی هست که از پیامبر برگزیده، برایم خبری بیاورد؟ آیا کسی هست که از آن بهار زندگیِ پسندیده برایم خبری بیاورد؟ آیا کسی هست تا از آن که به جرم دعوت به سوی خدا، رانده شده، مرا آگاه سازد؟ آیا کسی هست که از «اباالقاسم» به من خبر دهد؟

📚 بحارالأنوار، جلد۱۸، صفحه۲۴۲
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ما کویر و نگاه تو دریا | پس کرم کن به خشکسالی ما
روزه‌داران یک نگاه توایم | سفره‌دار قدیمی دنیـــــــا
جایگاه روزه در تصوف
📝 سید محمد حسین حسینی بحر

🖋 فهرست
◀️افراط در روزه داری
◀️استخفاف روزه و روزه خواری توسط سران صوفیه
حلاج و ارائه جایگزینی برای روزه
روزه خواری و استخفاف دستورات الهی توسط بایزید بسطامی
روزه خوار غیب دان!
استخاف دستورات الهی و فرائض دینی
روزه مسیحی برتر از مسلمان!
◀️مبانی مختلف صوفیه در روزه خواری
بی نیازی به شریعت بعد از رسیدن به حقیقت
ترک روزه بر مبنای تقابل ولایت اقطاب با شریعت
ترک روزه از رهگذر اولویت اطاعت از مرشد بر تکالیف شرعی
ترک روزه بر مبنای سلوک عاشقانه


مقدمه
در طول تاریخ تصوف، روزه‌داری به‌عنوان یکی از ارکان سلوک معنوی مورد توجه بوده است. بااین‌حال، مطابق معمول، صوفیان به افراط و تفریط‌هایی روی آورده‌اند که با اصول و مبانی اسلام در تضاد است. برخلاف آموزه‌های دینی که روزه را وسیله‌ای برای تقویت تقوا و نزدیکی به خداوند می‌دانند، برخی صوفیان آن را ابزاری برای ریاضت و قهر با نفس تلقی کرده‌اند. این رویکرد انحرافی و افراطی، روزه‌داری را از یک عبادت شرعی به وسیله‌ای برای کشف و شهود تبدیل کرده و گاه به حدی رسیده است که به سلامت جسم و روح آسیب زده است.
در این نوشتار، به نقد این دیدگاه‌ها پرداخته و تعارض آن‌ها را با آموزه‌های اسلامی بررسی می‌کنیم. هدف، نشان دادن این مسئله است که چگونه چنین رویکردهایی می‌توانند به تحریف مفاهیم دینی منجر شده و مسیر اصلی دین را به انحراف بکشانند.



😀مطالعه متن کامل مقاله در سایت:
https://ebnearabi.com/146996/روزه-در-تصوف.html


🌐پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
✈️ https://www.tgoop.com/ebnearabi
📌https://eitaa.com/ebnearabi
@ebnearabi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📚سیر مطالعاتی کتب نقد تصوف

از آنجایی که درخواست هایی از ما مبنی بر ارائه سیر مطالعاتی در زمینه نقد تصوف شده بود، بر آن شدیم لیستی از کتب مرتبط با دسته بندی موضوعی تهیه و سیر مطالعاتی را برای علاقمندان منتشر کنیم. بدیهی است که رویکرد و مطالب مندرج در همه کتابهای مذکور، صددرصد صحیح و مورد تایید نیست.

🖋 فهرست
◀️اعتقادی
◀️توحید و وحدت وجود
◀️ولایت و قطبیت
◀️شخصیت شناسی
◀️تاریخی
◀️فرقه شناسی



😀 مشاهده لیست کتب در سایت:
https://ebnearabi.com/146978/سیر-مطالعاتی.html


🌐پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
✈️ https://www.tgoop.com/ebnearabi
📌https://eitaa.com/ebnearabi
@ebnearabi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
از حضرت صادق علیه السّلام روایت است که أمیرالمؤمنین علیه السّلام بارها می‌فرمود هرگاه تَیمی و عَدوی نزد رسول خدا می‌آمدند ، ایشان إِنّٰا أَنْزَلْنٰاهُ را با خشوع و گریه میخوانْد.
آنگاه آن دو میگفتند چقدر نسبت به این سوره خشوع بخرج میدهید؟! رسول خدا میفرمود برای آن چیزی است که چشمم دیده و دلم دریافته است و برای اینکه قلبِ علیّ پس از من می‌بیند.

آن دو ميگفتند چیست آنچه شما دیدی و آنچه او می‌بیند؟ حضرت برای آن دو روی خاک مینوشت تَنَزَّلُ المَلائِکةُ وَ الرُّوحُ فیها بِإذنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أمْرٍ

سپس میفرمود آیا پس از این که خداوند فرمود کُلِّ أَمْرٍ چیزی باقی میماند؟ آن دو میگفتند نه.

ایشان میفرمود آیا میدانید چه کسی است که آن أمر به او نازل میشود؟ میگفتند شما ای رسول خدا. ایشان میفرمود بله. سپس میفرمود آیا شب قدر پس از من هست؟ میگفتند بله. میفرمود آیا آن أمر در آن شب نازل میشود؟ میگفتند بله. میفرمود بر چه کسی؟ میگفتند نمیدانیم. سپس رسول خدا دست بر سر من گذاشت و فرمود اگر نمیدانید ، بدانید که آن شخص پس از من همین است.

سپس علیّ علیه السّلام فرمود همانا آن دو ، آن شب را پس از رسول خدا خوب می‌شناختند ، به جهت هراس سختی که به جانشان می‌افتاد.

📚كافی، ج۱، ص۲۴۹


▪️علّامه محمّد باقر مجلسی رَحِمَهُ الله مینویسد:
ترس آنان یا بخاطر خبر دادن پیامبر صَلَّی اللهُ عَلَیْه وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ از نازل شدن ملائکه بود ، یا بخاطر نازل شدن ملائکه بر شخص خاصی که می‌شناختند ، یا بخاطر این بوده که خدا ترسی در دل آنان ایجاد می‌کرد تا حجّت بر آنان تمام شود.

📚 مرآة العقول، ج۳، ص۸۷
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▶️ گزارش عمر زولفو لیوانلی، کارگردان مطرح ترکیه ای، از گفتگویی که با تهیه کننده عربستانی فیلم معاویه داشته است.

🔺آش به حدی شور شده که صدای سنی ها هم در آمده است
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺 جوانمردی و مروت امیرالمؤمنین علیه السلام در مواجهه با دشمنان اموی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اندر حکایت سریال معاوية بن ابی سفیان علیه اللعنة و النیران
@ebnearabi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سعه صدر عجیب امیرالمؤمنین صلوات الله علیه و برخورد فوق العاده ایشان نسبت به عایشه

همین عایشه پس از شهادت امیر عوالم صلوات الله علیه، از خوشحالی سر بر سجده گذاشت و خداوند را شکر کرد.
ببینید اهل بیت علیهم السلام با چه افرادی مواجه و مقابل بودند
@ebnearabi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🎉 اطلاعیه
🌙 بنابر شهادت بعضی از موثقین، حلول ماه شوال المکرم برای حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی ثابت گردید. بنابراین دوشنبه ۱۱ فروردین ماه۱۴۰۴، اول شوال المکرم ۱۴۴۶، #عید_سعید_فطر می‌باشد.

⬜️ #اطلاعیه #خبر
☑️ @Fatemyeh_ValiAsr
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🎉ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات مؤمنین گرامی در ماه ضیافت الهی، به اطلاع می‌رساند:
هلال ماه شوال‌المکرّم در غروب روز یکشنبه (۱۴۰۴/۱/۱۰) با چشم عادی رؤیت شد و لذا فردا دوشنبه، عید سعید فطر است.

دفتر آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی «مد ظله»
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/03/30 21:30:55
Back to Top
HTML Embed Code: